چهارمین ماهواره ایرانی در آسمان درخشید

جديدترين اخبار مربوط به هوانوردي نظامي و غيرنظامي را در اين بخش بخوانيد

مدیران انجمن: شوراي نظارت, مديران هوافضا

Captain
Captain
نمایه کاربر
پست: 1062
تاریخ عضویت: یک‌شنبه ۱۲ آبان ۱۳۹۲, ۷:۵۴ ب.ظ
سپاس‌های ارسالی: 6153 بار
سپاس‌های دریافتی: 3145 بار

چهارمین ماهواره ایرانی در آسمان درخشید

پست توسط Hesam - 1994 »

[FONT=tahoma, arial, helvetica]   رمز «یا محمد رسول الله (ص)»       [External Link Removed for Guests]      [FONT=tahoma, Arial] [HIGHLIGHT=#f8f8f8]ماهواره فجر با شعار «الله اکبر» و با رمز مبارک «یا محمد رسول الله (ص)» با موفقیت به فضا پرتاب شده و در مدار قرار گرفت.   [FONT=Tahoma, Arial]  به گزارش گروه دفاع و امنیت مشرق، در خجسته ایام الله دهه مبارک فجر و در آستانه 14 بهمن روز فناوری فضایی متخصصان افتخارآفرین سازمان صنایع هوا فضای وزارت دفاع، به عنوان نخستین سازمان پرتاب کننده ماهواره در جهان اسلام و شرکت صنایع الکترونیک ایران به عنوان اولین سازنده ماهواره در کشور، به حول و قوه الهی موفق شدند با شعار «الله اکبر» و با رمز مبارک «یا محمد رسول الله (ص)»، چهارمین ماهواره بومی جمهوری اسلامی ایران را با نام «فـــجـــــر» به فضا پرتاب کنند و در مدار زمین قرار دهند.

رییس جمهور کشورمان پس از پرتاب موفقیت امیز ماهواره ملی فجربه فضا، با تبریک پرتاب «ماهواره ملی فجر» با «ماهواره بر بومی سفیر فجر» (ساخت متخصصان ایرانی) گفت: دانشمندان و اندیشمندان برجسته ایران در زمینه علوم فضایی وارد مرحله جدیدی شده اند.

حجت الاسلام روحانی افزود: دولت مصمم است مسیر پیشرفت ملی را ادامه دهد و ان شاءالله در سال های پیش رو به مرحله ای می رسیم که همه نیازهای کشور در عرصه های فضایی، به دست دانشمندان پرتوان ایران و بر مبنای تکنولوژی بومی تامین خواهد شد.
تصویرهمچنین سردار دهقان با تبریک این موفقیت ارزشمند به محضر رهبر معظم انقلاب اسلامی، رییس جمهور و ملت شریف ایران گفت: ‌طراحی و ساخت ماهواره ملی فجر حاصل تلاش مومنانه، ‌خالصانه و جهادی دانشمندان و محققان فضایی شرکت صنایع الکترونیک ایران و شرکت های دانش بنیان داخلی و مراکز تحقیقاتی علمی و دانشگاهی کشور و نشان دیگری بر تداوم رشد بالنده علمی کشور در عرصه ی فناوری های پیشرفته است.

سردار دهقان درباره «ماهواره بر سفیر فجر» نیز گفت: ماهواره بر سفیر فجر که همه مراحل طراحی و ساخت آن به صورت بومی در سازمان صنایع هوا فضای وزارت دفاع انجام شده است؛ تثبیت توانمندی ماهواره برهای جمهوری اسلامی ایران برای استقرار در مدار زمین و دستیابی به یک پروژه ملی قابل طرح در سطح جهانی از دستاوردهای طراحی و ساخت آن است.

وی ایجاد زیر ساخت های مناسب و کسب توانمندی برای طراحی و ساخت نسل جدید ماهواره برها، فراهم شدن زمینه ورود به بازار جهانی خدمات فضایی به واسطه پرتاب ماهواره، استفاده از توانمندی های بومی در توسعه علوم و فناوری های فضایی و طراحی ماموریت های پیچیده فضایی را از دیگر دستاورهای طراحی، ساخت و پرتاب ماهواره ملی فجر ذکر کرد.

وزیر دفاع در ادامه افزود: مرکز هدایت و کنترل عملیات فضایی کشور عهده دار پشتیبانی و نظارت بر عملیات بهره برداری ماهواره فجر به کمک شبکه ایستگاه های زمینی بومی است که همه مراحل طراحی، ساخت، تست و نصب آنها به همت متخصصان فضایی شرکت صنایع الکترونیک ایران انجام شده است.

وزیر دفاع با قدردانی از زحمات، تلاش ها و همت بلند متخصصان فضایی کشورمان در بخش های مختلف به ویژه شرکت صنایع الکترونیک ایران و سازمان صنایع هوافضای وزارت دفاع، این موفقیت و پیروزی بزرگ را در تداوم پیروزی های بزرگ ملت ایران در دهه فجر ذکر کرد و افزود: موفقیت کشورمان در عرصه فناوری فضایی از مهمترین دستاوردهای انقلاب اسلامی به شمار می رود.

سردار دهقان گفت: به فضل الهی دستاوردهای بزرگ دیگری در عرصه فناوری فضایی با همت و تلاش فرزندان رشید ملت ایران در وزارت دفاع در دست اقدام است که ان شاء الله در آینده به اطلاع ملت شریف ایران خواهد رسید.

همچنین شبکه خبری العالم اعلام کرد که ماهواره فجر در مدار و در ارتفاعی بین 250 تا 450 کیلومتری زمین قرار گرفته است.    [FONT=Tahoma, Arial]   [FONT=Tahoma, Arial] تصویرتصویر   
 
Captain
Captain
نمایه کاربر
پست: 1062
تاریخ عضویت: یک‌شنبه ۱۲ آبان ۱۳۹۲, ۷:۵۴ ب.ظ
سپاس‌های ارسالی: 6153 بار
سپاس‌های دریافتی: 3145 بار

Re: چهارمین ماهواره ایرانی در آسمان درخشید

پست توسط Hesam - 1994 »

نخستین فیلم از پرتاب ماهواره فجر
[External Link Removed for Guests]


ادرس : [External Link Removed for Guests]

مجله مهر: ماهواره سفیر فجر همراه امروز سیزده بهمن ماه در مدار زمین قرار گرفت . این تصاویر نخستین تصاویری است که از پرتاب موفقیت آمیز ماهواره فجر مخابره می شود.

تماشای فیلم از آپارات
[External Link Removed for Guests]
 
Rookie Poster
Rookie Poster
پست: 41
تاریخ عضویت: سه‌شنبه ۲۳ دی ۱۳۹۳, ۸:۳۰ ب.ظ
سپاس‌های ارسالی: 38 بار
سپاس‌های دریافتی: 78 بار

Re: چهارمین ماهواره ایرانی در آسمان درخشید

پست توسط saeid6.5 »

سلام به همه و تبریک به همه ماشالله غیرت ایرانیمون یک بار دیگه به جوش اومد و تونستیم بار دیگه ایران و ایرانی را به همه جهان نشون بدیم چه ملت توانمندی هستیم
خوب یک سوال چه جوری میشه با این ماهواره ارتباط برقرار کرد ؟؟؟؟؟؟؟؟
واینکه ایین ماهواره از چه نوعی هست ؟؟؟؟
ممنون ازدوستان که اگه بشه راهنمایی بفرمایند
Captain
Captain
نمایه کاربر
پست: 1062
تاریخ عضویت: یک‌شنبه ۱۲ آبان ۱۳۹۲, ۷:۵۴ ب.ظ
سپاس‌های ارسالی: 6153 بار
سپاس‌های دریافتی: 3145 بار

Re: چهارمین ماهواره ایرانی در آسمان درخشید

پست توسط Hesam - 1994 »

[FONT=tahoma, Arial] [FONT=tahoma, arial, helvetica][COLOR=#808080]   نجوم//   [FONT=nassim-bold]   [External Link Removed for Guests]        [FONT=tahoma, Arial]  ملی فجر نخستین ماهواره بومی جمهوری اسلامی ایران است که مأموریت مانور مداری را دارد.  [FONT=Tahoma, Arial]  
به گزارش [External Link Removed for Guests] [External Link Removed for Guests]؛ این ماهواره از زیرسامانه پیشرانش گاز سرد برای انتقال مداری استفاده می کند و علاوه بر زیرسامانه پیشرانش گاز سرد از رانشگر پالس پلاسمایی که یک رانشگر الکترونیکی با ضربه ویژه بسیار بالا است که به عنوان محموله فرعی بهره گیری می کند.
این رانشگر جدید باعث دوران ماهواره حول مرکز جرم خود می شود و همچنین به منظور اهمیت نقشه برداری این ماهواره از یک محموله دوربین نیز استفاده می کند.
نوع ماهواره: سنجشی
وزن: 100 کیلوگرم
ابعاد: 90×12 /ح
--------------------------------------------------------------
    [External Link Removed for Guests]     
این ماهواره توسط گروه فضایی شرکت صنایع الکترونیک ایران(صاایران) و با همکاری بخش های خصوصی و دانشگاهی کشور توسعه یافته است. پس از ماهواره امید، رصد-1 و نوید، ماهواره فجر ضمن برخورداری از سامانه هایی با فناوری مشابه این سه ماهواره، بستر آزمایشی برای برخی فناوری های جدید خواهد بود. گفتنی است این آزمایشات نیز مقدمه ای برای به کار گیری این فناوری ها در ماهواره های بعدی است.

ماهواره فجر ماهواره ای با طراحی کاملاً حرفه ای و برآمده از ماهواره امید است.

با کسب تجارب بسیار ارزشمند از ماهواره امید در گام بعدی ماهواره ای با ویژگی های جدید در کنار ارتقاء قابلیت های ماهواره امید در مجموعه سازنده مد نظر بود. حاصل این روند، ماهواره فجر شد که همه ویژگی های یک ماهواره حرفه ای را دارد.

اصلی ترین تفاوت ها و بهبودهای فجر نسبت به امید، بهره مندی از سلول های خورشیدی برای شارژ باتری و تولید توان، قرار گیری در مدارهای بالاتر، طول عمر بسیار بیشتر، همراه داشتن محموله تصویربرداری و توانایی افزایش ارتفاع نسبت به زمین از طریق انتقال مداری است.

روی بدنه ماهواره فجر سلول های خورشیدی به کار رفته است که با تأمین توان از نور خورشید و شارژ باتری های نقش مؤثری در افزایش عمر کاری آن به یکسال و نیم داشته است. این ماهواره دارای سامانه جی پی اس است، این سامانه موقعیت ماهواره را هر لحظه در فضا مشخص می کند و این موقعیت یابی می تواند کاربردهای مختلف علمی و عملیاتی داشته باشد. این ماهواره همچنین قابلیت مانورمداری و تصویربرداری را نیز دارد.

مأموریت در نظر گرفته شده برای ماهواره فجر انتقال مداری، عکسبرداری برای نقشه برداری و هواشناسی و برخی محموله های تحقیقاتی است. با استفاده از ماهواره فجر آزمایش و صحت سنجی فناوری های بكار رفته در ماهواره های بعدی ممکن شده و بهبود زیرسامانه های پردازش و افزایش ارتفاع و عمر مداری از جمله وظایف ماهواره فجر خواهد بود.

فناوری های جدید این ماهواره شامل فناوری انتقال مداری به کمک رانشگر گاز سرد، فناوری تعیین کنترل وضعیت ماهواره از طریق پایداری چرخان فعال، فناوری تصویربرداری فضایی و فناوری تعیین و توزیع توان الکتریکی است.

از جمله دستاوردهای ماهواره فجر می توان به دستیابی به فرآیند کاملی از کلیه زیرسامانه های مورد نیاز در فناوری فضایی، کاهش هزینه های پرتاب با دستیابی به فرایند انتقال مداری در ماهوراه، ساخت اولین ماهواره بومی دارای توانمندی انتقال مداری اشاره کرد.

با توجه به محدودیت موشک های فعلی حامل های ماهواره در کشور، تنها مدارهای پایین برای قرار دادن ماهواره ها در دسترس است. از طرفی در ارتفاعات نزدیک به زمین به دلیل برخورد با مولکول های هوا ماهواره دچار افت انرژی جنبشی شده و به مرور با از دست دادن ارتفاع سقوط کرده و ناچاراً مأموریت آن پایان می یابد. در واقع عامل باقی ماندن ماهواره در مدار نیروی خروج از مرکز ناشی از تغییر جهت سرعت است که با نیروی جاذبه زمین در تعادل قرار می گیرد. با افت سرعت، نیروی مخالفت کننده با جاذبه نیز کاهش یافته و در نتیجه ماهواره به سمت زمین کشیده می شود.

برای افزایش عمر کاری ماهواره از نظر مدت زمان استقرار در مدار، یک راه حل کم هزینه، انتقال مداری برای رساندن ماهواره به ارتفاعات بالاتر است(به نسبت سرمایه لازم برای ارتقاء ماهواره بر برای رسیدن به این ارتفاع). در این روش پس از قرارگیری ماهواره در مدار اولیه با استفاده از نیروی ایجاد شده از پیشران تعبیه شده در آن، ماهواره شروع به افزایش ارتفاع نموده و در مدار بالاتری مستقر می شود.

به طور كلی سامانه‌های پیشرانش فضایی به دو دسته كلی سامانه‌های پیشرانش الكتریكی و شیمیایی تقسیم می‌شوند. در سامانه‌های پیشرانش شیمیایی انرژی لازم برای تولید نیروی رانش(تراست) در رانشگر ذخیره شده كه این نیرو بر اثر فعل و انفعالات شیمیایی آزاد شده و سپس رانشگر به وسیله عبور دادن آن به شكل گاز با سرعت بسیار بالا از درون خروجی(نازل) شتاب می‌گیرد.

پس از قرار گیری ماهواره فجر در مدار بیضوی با اوج حدود 350-375 کیلومتر و حضیض حدود 250-275 و زاویه میل 55 درجه با شروع کار پیشران، مدار این ماهواره در نقطه اوج به مدار دایروی با حداقل ارتفاع 375 تا 400 کیلومتر رسیده و بدین ترتیب ماهواره با خروج از مدار بیضوی پیشین و عدم کاهش و افزایش متناوب ارتفاع، کمتر در معرض از دست دادن انرژی و برخورد با نیروهای مقاوم هوا قرار می گیرد. این عمل باعث می‌شود که از نظر بالستیکی در فضای بالای جو که بسیار رقیق بوده و میزان مولکول‌های هوا بسیار کم است نیروهای پسا که باعث کاهش سرعت می شود روی ماهواره به مقدار قابل توجهی کمتر باشد. بنابراین ماندگاری ماهواره در فضا افزایش یافته و از حدود 3 ماه به میزان حداقل یک تا یک و نیم سال می رسد.

 تصویر  ماهواره فجر 

علاوه بر افزایش طول عمر ماهواره، حضور در ارتفاعات بالاتر به مجموعه داده های دانشی پیرامون عملکرد ماهواره و زیرسامانه های آن در این ارتفاعات نیز خواهد افزود و راه را برای تجربه های بعدی هموارتر می کند. علاوه بر زیرسامانه پیشران گاز سرد، ماهواره فجر از رانشگر پالس پلاسمایی که یک رانشگر الکتریکی با ضربه ویژه بسیار بالا است به عنوان محموله فرعی بهره گیری کرده که این رانشگر جدید باعث دوران ماهواره حول مرکز جرم خواهد شد.

از این حرکت دورانی که در ماهواره فجر 6 دور در دقیقه برای پایدارسازی ماهواره استفاده می شود. بنابراین ماهواره فجر در هر 10 ثانیه یکبار به دور خود و در هر ثانیه 36 درجه می چرخد.

نکته ای که باید در اینجا به آن اشاره شود، ارزش فناوری انتقال مداری در ماهواره های بعدی کشور است زیرا یکی از راه های انتقال ماهواره ها به مدار زمین آهنگ(ژئوسنکرون) در فاصله حدود 36000 کیلومتری از زمین، پرتاب ماهواره و قرار دادن آن در مدار انتقالی توسط ماهواره بر و سپس حرکت ماهواره به سوی مدار بالا توسط رانشگرهای موجود در خود است. بنابراین می توان نتیجه گرفت عملیات انتقال مداری که در ایران برای اولین بار و به صورت بومی در ماهواره فجر اجرا می شود مقدمه ای برای ماهواره های بزرگی جون قائم است که برای مدار زمین آهنگ آماده می شوند.

به گزارش مشرق، يکي دیگر از ويژگي‌هاي مهم اين ماهواره جديد ايراني، دوربين بسيار پيشرفته آن است که تصاوير دریافت شونده قابل استفاده در مراکز مختلف خواهد بود. تصويربرداري جهت مصارف گوناگونی همچون بررسي وضعيت هاي هواشناسي و نقشه‌برداري از جمله کاربردهای تصاویر این دوربین است.

طراحي، ساخت، مونتاژ و برنامه نويسي بخش الکترونيک، ساخت قطعات مکانيکي طبق استانداردهاي فضايي، پوشش دهي قطعات مکانيک بخش اپتيکي با استفاده از پوشش هاي فضايي، ساخت و پوشش(کوتينگ) لنزها با شيشه هاي ضد تشعشع، مونتاژ بخش اپتيک، مونتاژ و راه اندازي كل دوربين، گرفتن تصوير با استفاده از اين دوربين و اجراي آزمايش هاي اپتيكي بر روي بخش هاي مختلف از عمده فعاليت هاي انجام شده براي ساخت دوربين اين ماهواره جديد ايراني است.

اين دوربين داراي قابليت تفکيک پانصد تا هزار متر را دارد. البته به گفته مدیرعامل شرکت صاایران دوربینی با تفکیک 20 متر نیز قابل دستیابی است که برای ماهواره طلوع در نظر گرفته شده است.

از دیگر قابلیت های ماهواره فجر بکارگیری روش ترکیبی برای موقعیت یابی آن است که شامل دو روش استفاده از ایستگاه های زمینی و سامانه موقعیت یابی جهانی(GPS) در داخل ماهواره است. پژوهشگران شرکت صنايع الکترونيک ‌ايران موفق به طراحي، ساخت و آزمایش گيرنده GPS فضايي براي موقعيت‌يابي در مدارهاي لئو (LEO) شده اند که در این ماهواره از این نوع سامانه ها استفاده شده است. بدین ترتیب اين ماهواره علاوه بر آزمایش سامانه‌های مختلف، کار حرفه‌اي مانند موقعيت‌يابي در فضا را نیز انجام مي‌دهد.

ماهواره فجر از شکل هندسی شش ضلعی با ارتفاع 49 سانتیمتر و عرض 35 سانتیمتر برخودار بوده و نزدیک به 60 کیلوگرم جرم دارد. فجر نسبت به امید دو برابر و نسبت به رصد-1 سه تا چهار برابر و نسبت به نوید علم و صنعت حدود 10 تا 20 درصد سنگین تر است. هر چند ماهواره 15.3 کیلوگرمی رصد-1 اولین ماهواره کشور مجهز به سلول های خورشیدی و همچنین محموله تصویربرداری با تفکیک 150 متر بوده است و نیز ماهواره نوید دوربینی با تفکیک 400 متر داشته اما با توجه به عمر کوتاه کمتر از دو ماهه رصد-1 و اهداف آزمایشی و تحقیقاتی از پرتاب آن باید ماهواره فجر با کمینه عمر یک تا یک ونیم سال را به عنوان نخستین ماهواره سنجشی کشور به حساب آورد که امید است از نظر کاربردی بودن تصاویر نیز مفید واقع شود.

ضمن اینکه باید توجه داشته باشیم تنها مشخصه مهم دوربین یک ماهواره قدرت تفکیک آن نبوده و تعداد طیف های قابل تشخیص آن نیز بسیار مهم است و از این نظر باید منتظر اعلام مشخصات بیشتری از ماهواره فجر باشیم.

ماهواره فجر با نوع بهسازی شده سفیر با نام سفیر-1بی که قابلیت حمل حدود 50 کیلوگرم محموله را به همان مدار دارد راهی خواهد شد. همچنین با افزایش ارتفاع از طریق مانور مداری فجر در نهایت در مدار 400 کیلومتری دایروی(فاصله تقریباً ثابت نسبت به زمین) قرار خواهد گرفت.

همچنین در ماهواره فجر از عایق های حرارتی چند لایه و پوشش های خاص چند لایه استفاده شده است. مسئله انتقال حرارت و ترمودینامیک داخلی در ماهواره ها با توجه به اختلاف شدید دما بین وجوه مختلفی که رو و پشت به نور خورشید قرار دارند بسیار پیچیده بوده بعلاوه حرکت خود ماهواره نیز عامل دیگری در ازدیاد این پیچیدگی به شمار می رود که برای استقرار موفق و طولانی مدت ماهواره در مدار ضمن تجهیز آن به حسگرهای پیشرفته و کارآمد کار علمی سنگینی نیز برای تعیین شرایط حرارتی ماهواره توسط متخصصان جوان و نخبه کشور به انجام رسیده است تا ماهواره فجر قابلیت اطمینان 90 درصد داشته باشد.

در ایران با توجه به مشکلات توسعه ماهواره برهایی با قابلیت حمل محموله های بسیار سنگین به ارتفاعات بالا در کوتاه مدت از هم اکنون استفاده از منظومه ای از ماهواره های سبک در ارتفاع بالا در دستور کار قرار گرفته که ماهواره های طلوع در همین راستا طراحی شده اند. ماهواره فجر و نیز با توجه به اینکه نسل قبل از طلوع محسوب می شود آغازی بر استقرار چشم سوم ایران در ارتفاعات بالا خواهند بود. و به علاوه می تواند بستر مناسبی برای تشکیل نخستین منظومه ماهواره ای کشور باشد تا در نهایت تعداد کافی از ماهواره های نچندان سنگین در ارتفاعات متوسط مدت زمان زیادی را برای پوشش کشور ایجاد نمایند.

به گزارش مشرق با بهسازی موتور ماهواره بر سفیر امید، كه در رديف بهترين موتور هاي مراحل بالاي ماهواره بر ها قرار دارد، نسبت به موتورهاي مرحله دوم ماهواره بر سفير اميد شاخص انرژيكي بالاتري حاصل شده است. از ويژگي هاي شاخص اين موتور ايجاد قابليت كنترل پذيري بالا در مرحله ي ماهواره بر است .

 تصویر  ماهواره بر سفیر 

در بهينه سازي اين موتور ضمن حفظ نقاط قوت موتور مرحله دوم سفير اميد تلاش شده تا با كاهش سوخت مصرفي موتور، جرم محموله ماهواره بر افزايش داده شود. قابليت حركت محفظه ي احتراق در حين كار موتور، دور بالاي پمپ ها از قابلیت های برجسته اي است كه در موتور مرحله ي دو سفير اميد و نسل بهينه شده ي آن وجود دارد.

در واقع با افزایش رانش موتور از 32 به 37 تن(افزایش حدود 50 درصدی در وزن و 25 درصدی در ارتفاع‌) قابلیت حمل ماهواره تا وزن 50 كیلوگرم به مدار بیضوی 250-400 كیلومتری برای این ماهواره بر 22 متری که 1.25 متر نیز قطر دارد بوجود آمده است.

------------------------------------------
 تهران / واحد مرکزی خبر / علمی و فناوری 1393/11/13  

 «ماهواره ملی فجر» که امروز با «ماهواره بر بومی سفیر فجر» به دست دانشمندان و متخصصان کشورمان با موفقیت در مدار زمین قرار گرفت52 کیلوگرم وزن دارد و هم اکنون در فضای450 کیلومتری از سطح زمین مستقر شده است. 
 به گزارش خبرنگار واحد مرکزی خبر؛ همچنین «ماهواره بر بومی سفیر فجر»21 متر طول و 26 تن وزن دارد و با سوخت ترکیبی مایع به فضا پرتاب می شود. 
 سرعت8000 متر بر ثانیه از دیگر ویژگی های «ماهواره بر بومی سفیر فجر» است که به دست متخصصان توانمند کشورمان طراحی و تولید شده است. 
 «ماهواره بر بومی سفیر فجر» امروز در هشت دقیقه «ماهواره ملی فجر» را در مدار زمین مستقر کرد. 
 تصویر دارد 
    
 
Captain
Captain
نمایه کاربر
پست: 1062
تاریخ عضویت: یک‌شنبه ۱۲ آبان ۱۳۹۲, ۷:۵۴ ب.ظ
سپاس‌های ارسالی: 6153 بار
سپاس‌های دریافتی: 3145 بار

Re: چهارمین ماهواره ایرانی در آسمان درخشید

پست توسط Hesam - 1994 »

من خودم بالاخره نفهمیدم 100 کیلوگرم بود یا 52 کیلو ؟ ::do
 
Captain
Captain
نمایه کاربر
پست: 1062
تاریخ عضویت: یک‌شنبه ۱۲ آبان ۱۳۹۲, ۷:۵۴ ب.ظ
سپاس‌های ارسالی: 6153 بار
سپاس‌های دریافتی: 3145 بار

Re: چهارمین ماهواره ایرانی در آسمان درخشید

پست توسط Hesam - 1994 »

راستی
پایین اون ماهواره بر نوشته
we love
محمد
رحمة للعالمین
[External Link Removed for Guests]
.
[External Link Removed for Guests]
 
Rookie Poster
Rookie Poster
پست: 49
تاریخ عضویت: جمعه ۲۳ خرداد ۱۳۹۳, ۹:۲۸ ب.ظ
سپاس‌های ارسالی: 37 بار
سپاس‌های دریافتی: 140 بار

Re: چهارمین ماهواره ایرانی در آسمان درخشید

پست توسط 214st-2 »

خدا را شکر که یک پرتاب موفق دیگه هم انجام دادیم
راستی بحث خیانت فضایی رو بعضی دوستان داشتند داغ می کردند.
Captain
Captain
نمایه کاربر
پست: 1062
تاریخ عضویت: یک‌شنبه ۱۲ آبان ۱۳۹۲, ۷:۵۴ ب.ظ
سپاس‌های ارسالی: 6153 بار
سپاس‌های دریافتی: 3145 بار

Re: چهارمین ماهواره ایرانی در آسمان درخشید

پست توسط Hesam - 1994 »

    [External Link Removed for Guests]      [FONT=tahoma, Arial] [HIGHLIGHT=#f8f8f8]مدیر پروژه های فضایی صنایع الکترونیک ایران یکی از شرکت های زیر مجموعه وزارت دفاع اعلام کرد که ارتباط ماهواره فجر امروز پس از پرتاب موفقیت آمیز با زمین برقرار شد.   

[FONT=Tahoma, Arial]   اساس اعلام 'مهدی سروی' مدیر پروژه های فضایی صنایع الکترونیک ایران ارتباط ماهواره فجر پس ساعتی از حضور در مدار کره زمین در لحظات نخستین با شبکه های کنترل آن در زمین ارسال کرد.   
[FONT=Tahoma, Arial]  
   
[FONT=Tahoma, Arial]   توضیح داد: باید منتظر باشیم تا ماهواره فجر ماموریت های بعدی خود را به صورت کامل انجام دهد.   
[FONT=Tahoma, Arial]  
   
[FONT=Tahoma, Arial] [HIGHLIGHT=#4bacc6]فجر که امروز در مدار زمین قرار گرفت ماهواره ای 52 کیلویی با شکل هندسی 6 ضلعی با ارتفاع 49 سانتیمتر و عرض 35 سانتیمتر است.   

[FONT=Tahoma, Arial]   ماهواره از دوربینی پیشرفته بهره می برد که با استفاده از آن می تواند تصاویری با کیفیت بالا را به زمین ارسال کند.   
[FONT=Tahoma, Arial]  
   
[FONT=Tahoma, Arial]   هشتمین کشور پس از روسیه، آمریکا، فرانسه، ژاپن، چین، بریتانیا و هند است که به صورت مستقل موفق به پرتاب ماهواره شده است.   
 
Rookie Poster
Rookie Poster
پست: 41
تاریخ عضویت: سه‌شنبه ۲۳ دی ۱۳۹۳, ۸:۳۰ ب.ظ
سپاس‌های ارسالی: 38 بار
سپاس‌های دریافتی: 78 بار

Re: چهارمین ماهواره ایرانی در آسمان درخشید

پست توسط saeid6.5 »

اینم لینک انلاین برای دیدن ماهواره فجر

[External Link Removed for Guests]

:-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D
New Member
نمایه کاربر
پست: 3
تاریخ عضویت: دوشنبه ۱۳ بهمن ۱۳۹۳, ۸:۵۴ ب.ظ
سپاس‌های دریافتی: 4 بار

Re: چهارمین ماهواره ایرانی در آسمان درخشید

پست توسط lantern »

این موفقیت را تبریک می گم . به امید موفقیت های بیشتر تصویر تصویر تصویر تصویر تصویر تصویر
Captain I
Captain I
نمایه کاربر
پست: 1637
تاریخ عضویت: پنج‌شنبه ۴ مرداد ۱۳۸۶, ۱۱:۵۳ ب.ظ
سپاس‌های ارسالی: 8092 بار
سپاس‌های دریافتی: 3732 بار

Re: چهارمین ماهواره ایرانی در آسمان درخشید

پست توسط KH.I.A.2500 »

با سلام

خدا را شکر که یک پرتاب موفق دیگه هم انجام دادیم
راستی بحث خیانت فضایی رو بعضی دوستان داشتند داغ می کردند.


214st-2 عزیز

موضوع خیانت فضایی را خود دولت با کارهایش داغ کرد. وقتی چندین ماهواره آماده برای پرتاب در صف باشند ولی اجازه پرتاب نمی دهند این یک معنایی دارد.
برای درک بعضی از سیاست بازی ها می توانید یک نگاهی به مطالب زیر بیندازید. مصاحبه با رئیس سابق دانشگاه صنعتی شریف:

یکی از موضوعاتی که در دوران مدیریت شما رخ داد، ساخت "ماهواره شریف‌ست" بود که هنوز پرتاب نشده، علی‌رغم اینکه اعلام کردند مشکلی نداشته است، چرا این ماهواره هنوز پرتاب نشده است؟

روستاآزاد: به‌نظرم این مسئله را باید از سازمان فضایی بپرسید که چرا این ماهواره پرتاب نشد. ماهواره شریف یکی از بهترین ماهواره‌هایی است که ساخته شده و افراد مختلف به آن صحه گذاشتند.

در ابتدا رفتارهایی درباره ماهواره شریف‌ست انجام شد که قدری مبهم و مشکوک بود و ما هم متوجه نشدیم که پرتاب این ماهواره چرا انجام نشد، حتی رونمایی از آن انجام نشد و نگذاشتند که انجام شود. در جایی که ماهواره‌های مختلف ساخت صا ایران و وزارت دفاع و دانشگاه علم و صنعت رونمایی شدند و مرتب از ماهواره امیرکبیر صحبت می‌شود، اما نگذاشتند و اجازه ندادند ماهواره شریف‌ست حتی رونمایی شود.

برای ما هم این رفتارها مبهم بود. زمانی که آقای ترکان رئیس سازمان فضایی بودند با ایشان و جانشین‌شان آقای فاضلی صحبت کردم، اما هیچ‌کدام پاسخ صریحی در این زمینه ندادند.

به‌چه‌دلیل این ماهواره را رونمایی و پرتاب نمی‌کردند؟

روستاآزاد: به‌زبان می‌گفتند اشکال فنی دارد، اما در جلسات خصوصی که از آنها می‌پرسیدیم اشکال فنی ماهواره شریف‌ست چیست که ما آن را حل کنیم حرفی نداشتند.

در آخرین جلسه‌ای که با آقای شریعتمداری رئیس سازمان هوا و فضا داشتم وقتی به‌صراحت از دیگر حاضران جلسه سؤال کردند که اشکال ماهواره شریف ست چیست، اعتراف کردند که هیچ اشکالی ندارد. کاملاً مشخص بود که قضیه‌ای پشت این داستان است، اینکه آن چیست باید از سازمان فضایی پرسید.

ما شایعاتی در این رابطه شنیدیم، اینکه وقتی ماهواره رونمایی شود این مسئله اعتباری برای رئیس دانشگاه صنعتی شریف می‌شود و چون مجموعه دولت یازدهم به‌دنبال تغییر بود این اقدام نباید صورت می‌گرفت؛ البته این در حد شایعه بود. یکی از رکوردهای خیلی خوب دانشگاه در مدت چهار سال گذشته ساخت ماهواره شریف‌ست است که هنوز هم پرتاب نشده است. اخیراً سازمان فضایی اعلام کرده که در بهمن‌ماه پرتاب می‌شود. دقیق نمی‌دانم، البته مأموریت ما فقط ساخت ماهواره بود.


مشروح مصاحبه بالا:
[External Link Removed for Guests]

حالا که پرتاب انجام شد، امیدوارم بقیه ماهواره ها هم به زودی پرتاب شوند. من از چیزی که لجم می گیرد وادادگی مسئولان کشورمان در مقابل حرف زور بیگانگان است. این که ما حاضر شویم کارهایی را که دشمنمان با تحریم و زور نتوانست به ما تحمیل کند را حالا خودمان با دست خودمان در کشور اجرا کنیم، برای من بسیار آزار دهنده است.
  
*  *
*  جز ايران نباشد مرا نام ياد *   * * * *    * * *   *  که يزدان مرا زين سبب کام داد *  * *   
Captain
Captain
نمایه کاربر
پست: 1062
تاریخ عضویت: یک‌شنبه ۱۲ آبان ۱۳۹۲, ۷:۵۴ ب.ظ
سپاس‌های ارسالی: 6153 بار
سپاس‌های دریافتی: 3145 بار

Re: چهارمین ماهواره ایرانی در آسمان درخشید

پست توسط Hesam - 1994 »

saeid6.5 نوشته شده:اینم لینک انلاین برای دیدن ماهواره فجر

[External Link Removed for Guests]

:-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D


سلام دوست عزیز

ممنون از اطلاعتون
ولی گمونم این صفحه مختص فجر باشه
[External Link Removed for Guests]
 
ارسال پست

بازگشت به “اخبار هوافضا و هوانوردي”