مربا

در اين بخش مي‌توانيد در مورد کليه مباحث مرتبط با هنر آشپزي به بحث بپردازيد

مدیران انجمن: achachi98, شوراي نظارت

Old Moderator
Old Moderator
پست: 2294
تاریخ عضویت: پنج‌شنبه 21 اردیبهشت 1385, 1:56 pm
محل اقامت: _*̡͌l̡*̡̡ ̴̡ı̴̴̡ ̡̡͡|̲̲̲͡͡͡ ̲▫̲͡ ̲̲̲͡͡π̲̲͡͡ ̲̲͡▫̲̲͡͡ ̲|̡̡̡ ̡ ̴̡ı̴̡̡ *̡͌l̡*̡̡_ _
سپاس‌های ارسالی: 403 بار
سپاس‌های دریافتی: 1073 بار
تماس:

پست توسط Ma3ouD »

sahar2006, جان
اگه ممکنه طرز تهيه مرباي خرما رو هم آموزش بده.
ممنون
Old Moderator
Old Moderator
نمایه کاربر
پست: 763
تاریخ عضویت: دوشنبه 8 خرداد 1385, 10:52 pm
محل اقامت: مشهد
سپاس‌های دریافتی: 196 بار
تماس:

پست توسط sohrab_poet »

مرباي تمشک و شاتوت


مرباي تمشک


مواد لازم:

تمشک يک کيلو
شکر يک کيلو

طرز تهيه:

قبلاً نکاتي کلي درباره تهيه انواع مربا براي شما بيان کرده بودم. براي شستن تمشک ها بهتر است در ظرف بزرگي آب سرد بريزيد. سپس تمشک ها را در آن بريزيد و ظرف را کمي حرکت دهيد تا خاک آنها گرفته شد. اين کار را دو يا سه بار انجام دهيد تا بدين طريق خاک آنها گرفته شود. تمشک را در صافي ريخته تا آب اضافي آن کشيده شود. تمشک ها را همراه با شکر در قابلمه بريزيد و چند ساعتي در جاي خنک بگذاريد. سپس آن را روي حرارت يکنواخت اجاق قرار دهيد تا بجوشد. بعد از 20 دقيقه جوشيدن به شکل ژله در مي آيد. يک يا دو بار مربا را به آرامي هم بزنيد تا ته نگيرد. ظرف مربا را از روي حرارت برداريد تا سرد شود. سپس آن را در شيشه بريزيد.

مرباي شاتوت

مواد لازم:

شاتوت يک کيلو
شکر يک کيلو

طرز تهيه:

شاتوت ها را همراه با شکر در قابلمه بريزيد و چند ساعتي در جاي خنک بگذاريد. سپس آن را روي حرارت يکنواخت اجاق قرار دهيد تا بجوشد. بعد از 20 دقيقه جوشيدن به شکل ژله در مي آيد. يک يا دو بار مربا را به آرامي هم بزنيد تا ته نگيرد. ظرف مربا را از روي حرارت برداريد تا سرد شود. سپس آن را در شيشه بريزيد.

در صورتي که بخواهيد از اين مقدار شاتوت يک بطري شربت نيز تهيه کنيد، مي توانيد بعد از اولين جوش مربا به اندازه يک بطري از شربت مربا را جدا کنيد و بقيه را بگذاريد 20 دقيقه بجوشد تا آماده شود.
تصویر
New Member
نمایه کاربر
پست: 7
تاریخ عضویت: سه‌شنبه 22 آبان 1386, 10:51 pm
سپاس‌های دریافتی: 19 بار

تفاوت مارمالاد با مربا

پست توسط sayehnaz »

سلام دوستان خوب

نکته ای رو دوست دارم با شما در میان بذارم که از دیدگاه تخصصی بسیار مهمه!
من و شما با عشق و علاقه دست به کاری میزنیم و دوست داریم نتیجه درست هم حاصل بشه. مثل هر رشته ای که با تخصص سرو کار داره آشپزی هم دارای زیرو بم های مخصوص خودشه که باید رعایت بشن. بیایم به مسئله مثل همه گیر شدن موبایل و کامپیوتر نگاه کنیم که تا قدم به قدم و درست جلو نریم نه میتونیم یه پیام کوتاه بفرستیم و نه به اینترنت وصل بشیم گس اصول قدم به قدم و ابتدائی باید مهم باشن.دیگه اینکه این توضیح منو دال بر تهاجم یا توهین ندونین، بلکه به شکل یه پیشنهاد باهاش برخورد کنین!
توی علم، فن یا هنر آشپزی هم اول باید به اصول توجه کرد وگرنه یادگیری دچار اختلال میشه، پس ابتدا از تلفظ درست و بکار بردن صحیح لغت ها شروع کنیم:
توی ایران متاسفانه خیلی از لغات تخصصی اشتباه ایراد میشن مثل : ماکارونی شکلی، چیز کیک پنیر، ولو وان، بن ماری و.......
مارمالاد هم از این واژه هاست، که در ایران به مربائی که از مواد له شده و یا مربائی که با ژلاتین درست شده مارمالاد میگن!
در کشورهای اروپائی که آشپزی مدرن از اونجا اومده، مارمالاد فقط از مرکبات(پرتقال-لیمو-بالنگ-گریپ فروت-نارنج و دارابی) تهیه میشود ، حال یا از گوشت یا پوست ویا از عصاره آنها.
در بعضی از این کشورها هم این سردرگمی بین عوام و متخصصین کار را به آنجا کشاند که دادگاه اتحاد اروپا برای تخلف در این مورد(ذکر نام مارمالاد بر روی شیشه مربا) جریمه تایین کرد. پارلمان اروپا نیز در سال 2004 قانونی در این مورد تایین و اجرا کرد که من این مطلب را در اینجا به زبان انگلیسی و آلمانی برای شما ضمیمه میکنم.
امیدوارم از این پس در نوشتن دستورها از دادن نام مارمالاد به مربای به، توت فرنگی و ......بپرهیزید که فرهنگ درست نیز در بین ما ریشه بگیرد.
در انتها از استادم جناب آقای" علا پیشرو" تشکر میکنم که این اطلاعات را در اختیار من گذاشتند.و با آرزوی موفقیت برای شما ها

Council Directive 2001/113/EC of 20 December 2001 relating to fruit jams, jellies and
marmalades and sweetened chestnut purée intended for human consumption harmonizes the
labelling of a number of products defined in Annex I including 'jam' and 'marmalade'. The
latter must be made only from citrus fruit. Member States must implement the Directive
before 12 July 2003.
----------------------------------------------
armelade" ist die auf die geeignete gelierte Konsistenz gebrachte Mischung von Wasser,
Zuckerarten und einem oder mehreren der nachstehenden, aus Zitrusfrüchten hergestellten
Erzeugnisse: Pülpe, Fruchtmark, Saft, wässriger Auszug, Schale3
Major II
Major II
پست: 69
تاریخ عضویت: چهارشنبه 27 خرداد 1388, 7:28 am
سپاس‌های ارسالی: 79 بار
سپاس‌های دریافتی: 196 بار

انواع مربا

پست توسط عشق بی وفا »

تصویر

مواد لازم :
خيار ريز 1 كيلو
شكر 1 كيلو
آب 3 پيمانه
گلاب و هل درسته كمي
آب آهك به مقدار لازم



طرز تهيه :

خيارها را شسته و در آب و نمك قرار مي دهيم تا نرم شوند.سپس آنها را مي شوييم تا نمكشان برود.

بعد آنها را مدت 4 ساعت در آب آهك قرار داده و 4 ساعت ديگر در آب سرد قرار مي دهيم.

چند بار آب آن را عوض مي كنيم.

خيارها را 10دقيقه در آب داغ مي جوشانيم و 10 دقيقه درآب سرد قرار مي دهيم.

سپس آنها را داخل شربت شكري كه چند جوش زده، حدود 20 دقيقه مي جوشانيم تا قوام بيابد.

بعد گلاب و هل را اضافه مي كنيم.

Major II
Major II
پست: 69
تاریخ عضویت: چهارشنبه 27 خرداد 1388, 7:28 am
سپاس‌های ارسالی: 79 بار
سپاس‌های دریافتی: 196 بار

مرباي كدو حلوايي

پست توسط عشق بی وفا »

تصویر

مقدار لازم:
كدو حلوايي 1 كيلو
شكر 1 كيلو
آب 3/5 پيمانه
آب آهك به مقدار لازم



طرز تهيه:

كدو را پوست گرفته و تكه تكه مي كنيم و به مدت 5 ساعت داخل آب آهك قرار مي دهيم.

بعد از 5 ساعت در آب سرد گذاشته و چند بار آب آن را عوض مي كنيم.

بعد دو بار و هر بار به مدت 10 دقيقه كدوها را مي جوشانيم و 10 دقيقه در آب سرد قرار مي دهيم.

آب و شكر را با هم روي حرارت قرار مي دهيم تا چند جوش بزند.

سپس كدوها را داخل آب و شكري كه چند جوش زده باشد قرار مي دهيم و صبر مي كنيم تا قوام بيايد. در صورت تمايل براي ايجاد طعم و بوي بهتر، چند عدد هل درسته داخل آن مي اندازيم.
ارسال پست

بازگشت به “هنر آشپزي”