مربا

در اين بخش مي‌توانيد در مورد کليه مباحث مرتبط با هنر آشپزي به بحث بپردازيد

مدیران انجمن: achachi98, شوراي نظارت

Moderator
Moderator
نمایه کاربر
پست: 1045
تاریخ عضویت: شنبه 31 تیر 1385, 12:05 pm
محل اقامت: بزقوش?؟قافلانکوه
سپاس‌های ارسالی: 2945 بار
سپاس‌های دریافتی: 2310 بار

مربا

پست توسط achachi98 »

مربای آلبالو


آلبالو 2 کیلو
شکر 5/1 کیلو
اسانس وانیل 2/1قاشق چایخوری


طرز تهیه:


دم های آلبالو را می گیریم و آلبالو را می شوییم بعد نوک چوب کبریتی را تیز می کنیم و با آن یا با ما شین مخصوص
هسته گیر هسته های آلبالو را بطوریکه آلبالو له نشود و طرف دیگر آن(یعنی سر آلبالو) سوراخ نشود خارج می کنیم,آلبالوهای آماده شده را داخل قابلمه لعابی مناسبی می ریزیم و لا به لا ی آن شکر می پاشیم و می گذاریم آلبالوچند ساعت بماند و کمی آب بیندازد بعد ظرف را روی آتش تند و یک نواختی می گذاریم تا جوش بیاید . کف مربا را یکی دوبار میگیریم و وانیل را داخل مربا میریزیم شربت که قوام آمد مربا را از روی آتش برمی داریم معموﻷبعد از جوش آمدن نیم ساعت برای طبخ مربا کافی است چون مربای آلبالو هرقدر بیشتر بجوشد رنگ آن تیره تر می شود . با این مقدار آلبالو دو شیشه شربت آلبالو نیز بدست میاید شربت زیادی آلبالو را صاف می کنیم و بعد از سرد شدن در شیشه می ریزیم بعضی از آلبالوها زیاد آب دارند در اینصورت وقتی شکر را داخل آلبالو ریختیم و دیدیم زیادی آب انداخته مقداری از آنرا برمیداریم وبعد مربا را می جوشانیم در غیراینصورت مربا مدت بیشتری میجوشد ورنگ آن تیره میشود.
[External Link Removed for Guests]

Atlantis اگر اومدی به من pm بده منتظرتمتصویر
Moderator
Moderator
نمایه کاربر
پست: 1045
تاریخ عضویت: شنبه 31 تیر 1385, 12:05 pm
محل اقامت: بزقوش?؟قافلانکوه
سپاس‌های ارسالی: 2945 بار
سپاس‌های دریافتی: 2310 بار

پست توسط achachi98 »

مربای به

مواد لازم:

به=3 کیلو
شکر=2 تا 5/2 کیلو
آبلیمو=نصف استکان
دانه هل=یک قاشق سوپخوری(دانه های هل را نکوبیده استفاده می کنیم)
طرز تهیه:


به را چهار قاچ می کنیم و تخم وقسمت سفتی وسط به را در می آوریم و پوست می کنیم(به را با پوست نیز مربا می کنند)،بعد به را بشکل قاچ پرتقال خرد می کنیم و آنرا می شوئیم و در ظرف مس سفید کرده تمیزی می ریزیم(ظرف طبخ مربای به اگر مس سفید کرده باشد خوشرنگتر می شود)،بعد مقداری آب در حدود 6 لیوان بطوریکه کمی روی به را بگیرد در ظرف می ریزیم و در آنرا می بندیم و ظرف را روی حرارت ملایم می گذاریم تا به کمی پخته ولی زیاد له نشود بعد شکر را داخل به می ریزیم و هل را نیز اضافه می کنیم و می گذاریم مربا با حرارت ملایم 3 تا 4 ساعت بجوشد تا رنگ مربا قرمز خوش رنگ و شربت آن غلیظ شود. بعد آبلیمو را می ریزیم.مربا چند جوش که زد از روی آتش برمی داریم.باید توجه داشت که در ظرف مربا در مدت طبخ مربا باید بسته و حرارت ملایم باشد تا مربا خوشرنگ شود در صورتیکه مربا رنگش کاملا قرمز شد ولی شربت آن رقیق بود در آنر بر می داریم و حرارت را کمی تند می کنیم
[External Link Removed for Guests]

Atlantis اگر اومدی به من pm بده منتظرتمتصویر
Moderator
Moderator
نمایه کاربر
پست: 1045
تاریخ عضویت: شنبه 31 تیر 1385, 12:05 pm
محل اقامت: بزقوش?؟قافلانکوه
سپاس‌های ارسالی: 2945 بار
سپاس‌های دریافتی: 2310 بار

پست توسط achachi98 »

چند نكته در مورد پخت مارمالاد



1 – ميوه هايي كه مي توان با آنها مارمالاد تهيه كرد ، عبارتند از : از زرد آلو ، توت فرنگي ، به ، سيب ، هلو ، آلبالو ، كيوي، آلو زرد يا قطره طلايي .
2 – در مورد ميوه هايي كه هسته دار هستندُ ، ابتدا هسته آنها را خارج و سپس چرخ كنيد. براي يك كيلو ميوه ي شيرين، نيم كيلو شكر و براي يك كيلو ميوه ي ترش، 750گرم شكر اضافه كنيد و بگذاريد تا با شعله ملايم پخته شود. در صورتي كه بخواهيد مارمالاد شما حالت ژلاتينه داشته باشد ، مي توانيد براي يك كيلو ميوه، يك قاشق مرباخوري پودر ژلاتين را به نصف فنجان آب جوش اضافه كرده و آن را به ميوه مورد نظرتان افزوده و بعد از 4-3 بار جوش، آن را از روي حرارت برداريد .
3 – براي تهيه مارمالاد سيب و به ، پوست آنها را كنده، چرخ كنيد و آن را با 2 ليوان آب بپزيد. سپس شكر را اضافه كنيد. بهتر است براي ژلاتينه كردن مارمالاد ِبه ، تخم هاي به را در يك فنجان آب جوش حل كنيد و آن را با نصف قاشق مرباخوري پودر ژلاتين به مارمالاد اضافه كنيد .
4 – ميوه هاي كاملاً رسيده براي تهيه مارمالاد مناسب تر هستند.

نكاتي كه در هنگام پخت مرباها، بايد مورد توجه قرار گيرد

1 – ميوه هايي كه براي مربا در نظر مي گيريد ، سالم و بدون لك بوده و زياد رسيده نباشند .
2 – در صورتي كه شكر تميز نبوده و رنگ آن زرد است ، مي توانيد براي هر يك كيلو شكر، يك عد سفيده تخم مرغ را با چنگال خوب به هم بزنيد و آن را به شربت در حال جوش اضافه كرده ، از صافي ظريف رد كنيد تا رنگ آن سفيد و شفاف شود .
3 – براي اين كه مرباي مورد نظرتان نرم و لطيف شود ، حتماً ميوه ها را قبل از اضافه كردن به شكر، بپزيد ، زيرا شكر باعث سفت شدن پوست ميوه مي شود .
4 – شربت مربا را آن قدر بجوشانيد تا قوام بيايد ، يعني اگر مقداري از مربا را در نعلبكي بريزيد و با يك قاشق وسط آن خطي بكشيد ، دو قسمت كاملاً جدا به وجود بيايد .
5 – هميشه براي يك كيلو ميوه ي ترش ، يك كيلو شكر و براي يك كيلو ميوه ي شيرين ، 750 گرم شكر در نظر بگيريد .
6 – هيچ وقت مرباي گرم را در شيشه نريزيد . صبر كنيد تا خنك شود .
8 – براي جلوگيري از شكرك زدن مرباي ميوه هاي شيرين از آبليمو استفاده كنيد . علت شكرك زدن مربا، جوشيدن بيش از حد آن است. در اين شرايط بهتر است يك تا دو فنجان آب جوش به آن اضافه كرده، بگذاريد 4-3 جوش بزند. سپس كمي آبليمو به آن اضافه كنيد تا شكرك مربا برطرف شود .
9 – ممكن است مربا بعد از مدتي كپك بزند. در اين شرايط شربت مربا به اندازه كافي ، قوام نيامده است. براي برطرف كردن اين مشكل بايد مقداري شكر به مربا اضافه كرده، بگذاريد كمي بجوشد . فراموش نكنيد در صورتي مي توانيد اين كار را انجام دهيد كه مقدار كپك آن كم باشد و ترش نشده باشد .
10 – هميشه، آبليمو را 15-10 دقيقه قبل از برداشتن ظرف مربا از روي حرارت به آن اضافه كنيد .
11 – ظرفي را كه براي پخت مربا استفاده مي كنيد ، بايد لعابي باشد ، به جز مرباي به كه بهتر است درظرف مسي پخته شود.
12 – موقع پخت مربا در قابلمه را باز بگذاريد تا رنگ آن تغيير نكند ، به جز مرباي به كه بايد حتماً در ظرف را بگذاريد تا رنگ آن سرخ ارغواني شود .
[External Link Removed for Guests]

Atlantis اگر اومدی به من pm بده منتظرتمتصویر
Moderator
Moderator
نمایه کاربر
پست: 1045
تاریخ عضویت: شنبه 31 تیر 1385, 12:05 pm
محل اقامت: بزقوش?؟قافلانکوه
سپاس‌های ارسالی: 2945 بار
سپاس‌های دریافتی: 2310 بار

پست توسط achachi98 »

مربای خیار
:D :D

مواد لازم :


خيار ريز 1 كيلو
شكر 1 كيلو
آب 3 پيمانه
گلاب و هل درسته کمي
آب آهك به مقدار لازم

طرز تهيه :


خيارها را شسته و در آب و نمك قرار مي دهيم تا نرم شوند.سپس آنها را مي شوييم تا نمکشان برود. بعد آنها را مدت 4 ساعت در آب آهك قرار داده و 4 ساعت ديگر در آب سرد قرار مي دهيم.چند بار آب آن را عوض مي كنيم. خيارها را 10دقيقه در آب داغ مي جوشانيم و 10 دقيقه درآب سرد قرار مي دهيم. سپس آنها را داخل شربت شکري كه چند جوش زده، حدود 20 دقيقه مي جوشانيم تا قوام بيابد. بعد گلاب و هل رااضافه مي كنيم.
[External Link Removed for Guests]

Atlantis اگر اومدی به من pm بده منتظرتمتصویر
Moderator
Moderator
نمایه کاربر
پست: 1045
تاریخ عضویت: شنبه 31 تیر 1385, 12:05 pm
محل اقامت: بزقوش?؟قافلانکوه
سپاس‌های ارسالی: 2945 بار
سپاس‌های دریافتی: 2310 بار

پست توسط achachi98 »

مرباي چغندر

مواد لازم :

چغندر 1 كيلو
آب 2 پيمانه
شكر 800 گرم
وانيل كمي
جوهر ليمو 4/1 قاشق چايخوري


طرز تهیه:

چغندرها را پوست گرفته و با كمي آب مي جوشانيم تا كمي پخته شوند . سپس آنها را حلقه كرده و قالب مي زنيم و بعد داخل آب و شكر كه از قبل چند جوش زده باشد قرار داده و صير مي كنيم تا قوام بيايد و در آخر كار وانيل و جوهر ليمو را اضافه مي كنيم .
[External Link Removed for Guests]

Atlantis اگر اومدی به من pm بده منتظرتمتصویر
Moderator
Moderator
نمایه کاربر
پست: 1045
تاریخ عضویت: شنبه 31 تیر 1385, 12:05 pm
محل اقامت: بزقوش?؟قافلانکوه
سپاس‌های ارسالی: 2945 بار
سپاس‌های دریافتی: 2310 بار

پست توسط achachi98 »

مرباي هويج :-D :-D


مواد لازم :

هل آسياب شده 1 قاشق چايخوري خوري
گلاب نصف پيمانه
هويج رنده شده 1 كيلو
شكر 1 كيلو
خلال پسته نصف پيمانه


طرز تهیه:

هويج رنده شده را با نصف ليتر آب مي گذاريم تا بپزد و شكر را به آن افزوده فرصت مي دهيم تا قوام آيد . هل و گلاب و خلال پسته را به آن اضافه كرده حرارت را قطع مي كنيم زمان پخت 15 دقيقه است.
[External Link Removed for Guests]

Atlantis اگر اومدی به من pm بده منتظرتمتصویر
Moderator
Moderator
نمایه کاربر
پست: 1045
تاریخ عضویت: شنبه 31 تیر 1385, 12:05 pm
محل اقامت: بزقوش?؟قافلانکوه
سپاس‌های ارسالی: 2945 بار
سپاس‌های دریافتی: 2310 بار

پست توسط achachi98 »

مرباي زرشك :)

مواد لازم :

زرشك 100 گرم
شكر 400 گرم
آب 5/1 پيمانه
وانيل 4/1 قاشق چايخوري


طرز تهیه:

زرشك را شسته و 2 ساعت در آب سرد خيس مي كنيم . شكر را با آب روي حرارت قرار داده و صبر مي كنيم تا قوام بيايد . سپس زرشكها را اضافه كرده و چند جوش كه زد از روي حرارت برداشته و دم كني روي ظرف قرار مي دهيم تا رنگ بهتر شود . پس از سرد شدن وانيل را اضافه مي كنيم.
[External Link Removed for Guests]

Atlantis اگر اومدی به من pm بده منتظرتمتصویر
Moderator
Moderator
نمایه کاربر
پست: 1045
تاریخ عضویت: شنبه 31 تیر 1385, 12:05 pm
محل اقامت: بزقوش?؟قافلانکوه
سپاس‌های ارسالی: 2945 بار
سپاس‌های دریافتی: 2310 بار

پست توسط achachi98 »

مرباي ترب سفيد


مواد لازم :

هل كمي
گلاب 2/1 پيمانه
آب 3 پيمانه
آبليمو 1 قاشق
ترب 1 كيلو
آب آهك به مقدارلازم


طرز تهیه:

تربها را برش داده و به شكل مورد نظر آماده مي كنيم و 4 ساعت در آب آهك قرار مي دهيم و بعد 2 ساعت در آب سرد قرار داده و سپس تربها را با آب و كمي گلاب 5 بار جوشانده و هر بار 10 دقيقه در آب سرد قرار مي دهيم . بعد آنها را داخل شهدي كه يكي دو جوش زده باشد مي اندازيم و حدودا نيم ساعت جوشانده تا قوام بيايد بعد گلاب و هل را اضافه مي كنيم .
[External Link Removed for Guests]

Atlantis اگر اومدی به من pm بده منتظرتمتصویر
Moderator
Moderator
نمایه کاربر
پست: 1045
تاریخ عضویت: شنبه 31 تیر 1385, 12:05 pm
محل اقامت: بزقوش?؟قافلانکوه
سپاس‌های ارسالی: 2945 بار
سپاس‌های دریافتی: 2310 بار

پست توسط achachi98 »

مرباي سيب درسته


مواد لازم :

گلاب 2/1 پيمانه
جوهر ليمو 4/1 قاشق چايخوري
شكر 1 كيلو
سيب 1 كيلو
آب 3 پيمانه


طرز تهیه:

سيب را پوست گرفته و قسمت وسط آن را خالي كرده طوريكه چوب آن جدا نشود . سيبها را داخل آب و سركه قرار داده تا سياه نشوند . سپس سيبها را در آب 5 دقيقه جوشانده و از آب خارج كرده و شكر را به آب اضافه مي كنيم و صبر مي كنيم تا كمي غليظ شود بعد سيبها را به شربت اضافه كرده و با حرارت كم مي جوشانيم تا قوام بيايد. سپس گلاب و جوهر ليمو را اضافه مي كنيم.
[External Link Removed for Guests]

Atlantis اگر اومدی به من pm بده منتظرتمتصویر
Moderator
Moderator
نمایه کاربر
پست: 1045
تاریخ عضویت: شنبه 31 تیر 1385, 12:05 pm
محل اقامت: بزقوش?؟قافلانکوه
سپاس‌های ارسالی: 2945 بار
سپاس‌های دریافتی: 2310 بار

پست توسط achachi98 »

مرباي انجير :D


مواد لازم :

برنج 1 کيلو
شکر 5/1 ليوان
زعفران حل شده 2 قاشق غذاخوري
گلاب 1 استکان
آب به ميزان لازم
دارچين،خلال پسته و بادام براي تزئين
روغن مايع 1 پيمانه


طرز تهیه:

ابتدا آب و شكر را مخلوط كرده روي حرارت قرارمي دهيم زمانيكه شكر درون آب حل شد انجير را اضافه كرده و حرارت را ملايم مي كنيم تا انجير بپزد زمانيكه شربت مربا قوام آمد از روي حرارت برداشته مربا را درون ظرفيكه در آن آنرا پخته ايم نگه مي داريم بعد از 12 ساعت درون شيشه ريخته و درون يخچال نگه مي داريم مدت زمان پخت 45 دقيقه تا 1 ساعت است. توجه : انجير بايد بدون دانه باشد در حد امكان كوچك باشد و از هيچ اسانسي براي عطر آن استفاده نشود .
[External Link Removed for Guests]

Atlantis اگر اومدی به من pm بده منتظرتمتصویر
Moderator
Moderator
نمایه کاربر
پست: 1045
تاریخ عضویت: شنبه 31 تیر 1385, 12:05 pm
محل اقامت: بزقوش?؟قافلانکوه
سپاس‌های ارسالی: 2945 بار
سپاس‌های دریافتی: 2310 بار

پست توسط achachi98 »

مربای زنجبیلی :grin:

مواد لازم :

پرتغال 2 عدد
آب 3 پیمانه
شکر 2/1 و 3 پیمانه
زنجبیل تازه 1 قاشق سوپخوری -

طرز تهیه:
پرتغال را برش داده و آب را به آن افزوده و کمی بجوشانید تا پرتغال نرم شود 0 سپس شکر و زنجبیل رنده شده را افزوده و هم بزنید تا شکر حل شود و بعد حرارت را زیاد کرده و حدودا 30 دقیقه بجوشانید تا مربا قوام بیاید 0
[External Link Removed for Guests]

Atlantis اگر اومدی به من pm بده منتظرتمتصویر
Moderator
Moderator
نمایه کاربر
پست: 1045
تاریخ عضویت: شنبه 31 تیر 1385, 12:05 pm
محل اقامت: بزقوش?؟قافلانکوه
سپاس‌های ارسالی: 2945 بار
سپاس‌های دریافتی: 2310 بار

پست توسط achachi98 »

مربای کدو تنبل یا کدو زمستانی :-o


مواد لازم :

کدو تنبل 1 عدد متوسط
شکر 5/1 کیلو
آهک به میزان لازم
هل 2 – 3 عدد
گلاب به میزان دلخواه
آب لیمو ترش یک قاشق غذاخوری
آب 5 – 6 لیوان

طرز تهیه:

کدو را شسته و پوست بگیرید سپس دانه ها یش را خارج کنید و به اشکال مورد نظر برش دهید 0 آهک را با آب مخلوط کنید و بعد از ته نشین شدن آهک آب حاصل را به کدوها اضافه کنید و به مدت 10 – 12 دقیقه بگذارید بماند سپس آبکش کنید و چندین باردر آب سرد قرار دهید و آبکش کنید و یک بار هم در آب بجوشانید و آبش را تعویض کنید 0 آب و شکر را داخل یک قابلمه مناسب روی حرارت بگذارید و پس از جوش آمدن و صاف کردن شربت کدو ها را بپزید 0 و وقتی شربت قوام لازم را پیدا کرد آب لیمو و گلاب را اضافه کنید و کدوها هم پخته شده مربا آماده است و بعد از خنک شدن داخل شیشه های استریل بریزید و نوش جان کنید 0 نکته 1 : اگر از هل استفاده می کنید اواسط پخت استفاده کنید 0 نکته 2 به جای آهک می توان از خاکستر حاصل از سوختن چوبها نیزا ستفاده کنید 0 نکته 3 : شما می توانید از قند به جای شکر استفاده کنید
[External Link Removed for Guests]

Atlantis اگر اومدی به من pm بده منتظرتمتصویر
ارسال پست

بازگشت به “هنر آشپزي”