نكته هاى مفيد درباره مرغ و تخم مرغ

در اين بخش مي‌توانيد در مورد کليه مباحث مرتبط با هنر آشپزي به بحث بپردازيد

مدیران انجمن: achachi98, شوراي نظارت, achachi98, شوراي نظارت

ارسال پست
Moderator
Moderator
نمایه کاربر
پست: 1045
تاریخ عضویت: شنبه 31 تیر 1385, 12:05 pm
محل اقامت: بزقوش?؟قافلانکوه
سپاس‌های ارسالی: 2945 بار
سپاس‌های دریافتی: 2310 بار

نكته هاى مفيد درباره مرغ و تخم مرغ

پست توسط achachi98 » پنج شنبه 23 آذر 1385, 11:52 pm

از آنجا كه گوشت مرغ محيطى بسيار مساعد براى رشد باكترى ها است نگهدارى صحيح از آن براى حفظ سلامتى خانواده اهميت فراوانى دارد. گوشت مرغ تازه را خوب بشوييد و سپس چنانچه قصد داريد آن را همان روز و يا حداكثر روز بعد بپزيد مرغ را بلافاصله در يخچال قرار دهيد. گوشت مرغ خام نبايد بيش از دو روز در يخچال نگهدارى شود. اگر قصد داريد آن را بيشتر نگاه داريد مرغ را در فريزر قرار دهيد. براى ذوب كردن يخ مرغ قبل از طبخ نيز هرگز آن را در دماى معمولى اتاق نگذاريد بلكه از شب قبل مرغ را در يخچال قرار دهيد تا به تدريج ذوب شود. اين كار مانع رشد باكترى ها در لايه هاى سطحى گوشت مرغ خواهد شد و يا در صورتى كه در منزل مايكروفر داريد بهترين راه ذوب يخ گوشت مرغ استفاده از درجه ذوب يخ مايكروفر است.
گوشت مرغ پخته را نيز در سردترين قسمت يخچال نگهدارى كنيد و ظرف دو تا سه روز مصرف كنيد.
- براى پختن مرغ به روش آب پز مقدار كمى آب استفاده كنيد و مرغ را بر روى حرارت ملايم بپزيد. به اين ترتيب مرغ شما لذيذتر مى شود.
- براى معطركردن مرغ هنگام پخت مى توانيد از چند برگ سبزى معطر مانند ترخان، نعنا يا برگ بو و رزمارى استفاده كنيد. همچنين سبزيجاتى مانند سير، پياز، فلفل دلمه اى و كرفس براى معطركردن مرغ و خوش طعم كردن آب حاصل از پخت آن مناسب هستند. اما اگر هيچ يك از اين سبزيجات را در اختيار نداريد چند عدد هويج و يك قاشق مرباخورى ادويه كارى به آن بيفزاييد.
روش ديگر پخت مرغ بدين صورت است كه اول مقدارى پياز و كرفس و هويج را خرد كرده و داخل ظرف ريخته بعد مرغ را بدون آب داخل قابلمه گذاشته و كمى نمك، فلفل و زردچوبه به آن اضافه كنيد. و بدون آب با حرارت ملايم و با درب بسته بگذاريد مدت ۲۰ دقيقه با آب موجود در خود مرغ بخارپز شود سپس ۵۰ گرم كره به آن اضافه كرده ، (در صورت تمايل از رب نيز مى توانيد استفاده كنيد) و تفت دهيد سپس يك ليوان آب به آن افزوده و مى گذاريم خوب جا بيفتد.
- براى سوخارى كردن مرغ ابتدا آن را با يك عدد پياز و مقدار كمى آب بر روى حرارت ملايم اجاق گاز قرار دهيد تا نيم پز شود. سپس قطعات مرغ را در يك صافى خالى كنيد تا آب اضافى آنها گرفته شود. سپس زرده تخم مرغ را روى قطعات مرغ ماليده و آن را داخل پودر سوخارى بغلتانيد حال مى توانيد آنها را در روغن سرخ كنيد.
- براى تخت كردن گوشت سينه يا ران مرغ براى طبخ غذاهايى مثل شنيسل آن را پس از جداكردن از استخوان در ميان دو لايه كيسه فريزر قرار دهيد و با وردنه روى آن ضربه بزنيد. سپس با غلتاندن وردنه بر روى گوشت مرغ آن را باز كنيد. كيسه فريزر مانع متلاشى شدن گوشت لطيف مرغ مى شود.
- براى خوش رنگ شدن مرغ سرخ كرده مقدار كمى زعفران به روغن مصرفى اضافه كنيد.
- تخم مرغ ها را در يخچال و درون بسته بندى درپوش دار يا ظروف دربسته نگهدارى كنيد چون تخم مرغ به راحتى بوى مواد مختلف موجود در يخچال را از منافذ پوست خود جذب مى كند. براى پيشگيرى از بيمارى هايى مانند سالمونلا (حصبه) تخم مرغ ها را هنگام مصرف خوب بشوييد و پس از شكستن تخم مرغ ها دست خود را بلافاصله خوب بشوييد. همچنين بهترين روش براى پيشگيرى از ابتلا به بيمارى هاى مشترك آب پز كردن تخم مرغ ها است.
- براى آب پز كردن تخم مرغ هايى كه پوستشان ترك خورده قبل از انداختن تخم مرغ داخل آب آن را در يك كيسه فريزر قرار داده و هر كيسه را گره بزنيد. به اين ترتيب از خروج مواد داخل تخم مرغ از ترك پوسته پيشگيرى مى كنيد. يك روش ديگر استفاده از كاغذ آلومينيوم است. تخم مرغ را در يك قطعه كاغذ آلومينيوم بپيچيد و سپس در آب بيندازيد و به راحتى بپزيد.
- براى تهيه تخم مرغ نيمرو و بدون استفاده از روغن براى كسانى كه رژيم غذايى بدون چربى دارند، ابتدا مقدارى آب را با كمى نمك و سركه در ظرفى ريخته به جوش بياوريد. سپس تخم مرغ را در ظرفى بشكنيد و پس از اطمينان از سالم بودن آن تخم مرغ را در آب در حال جوش بيندازيد. پس از بسته شدن و پختن تخم مرغ آن را در يك صافى بريزيد تا آب اضافى گرفته شود و پيش از سردشدن تخم مرغ سرو نماييد.
- براى تشخيص تازگى تخم مرغ به پوست آن توجه كنيد. پوست تخم مرغ تازه زبر است اما پوست تخم مرغ كهنه صاف و صيقلى است.
يك راه ديگر براى تشخيص تازگى تخم مرغ انداختن آن در يك ليوان آب است. اگر تخم مرغ در آب ته نشين شود تازه است و چنانچه در وسط ليوان شناور شود به اندازه كافى تازه است اما اگر بر روى سطح آب بماند كهنه و مانده است.
- براى تشخيص تخم مرغ خام از پخته آن را بچرخانيد. اگر به سرعت دور خود بچرخد پخته است.
[لینک خارجی برای کاربران مهمان مخفی است، لطفا برای مشاهده لینک ثبت نام نموده و یا وارد سایت شوید]

Atlantis اگر اومدی به من pm بده منتظرتمتصویر

Moderator
Moderator
نمایه کاربر
پست: 1045
تاریخ عضویت: شنبه 31 تیر 1385, 12:05 pm
محل اقامت: بزقوش?؟قافلانکوه
سپاس‌های ارسالی: 2945 بار
سپاس‌های دریافتی: 2310 بار

پست توسط achachi98 » جمعه 22 دی 1385, 2:49 pm

اگر مي‌خواهيد تخم‌مرغ ترك نخورد


اگرمي‌خواهيد تخم مرغ‌هايي را كه براي پختن درون ظرف آب قرار داده‌ايد ، كمتر اين طرف و آن طرف رفته و در موقع جوشيدن ترك نخورده و نشكنند ، يك قاشق سركه درون آب بريزيد تا از بروز اين مشكل جلوگيري كرده باشيد .
2- پيشنهاد مي‌كنيم قبل از قرار دادن تخم‌مرغ‌ها درون آب ، ابتدا كه تخم‌مرغ‌ها را با يك سنجاق سوراخ كنيد ، اين كار مانع از شكستن تخم‌مرغ‌ها در آب جوش خواهد شد .
3- چنانچه درون آبي كه مي‌خواهيد تخم‌مرغ‌ها را در آن بپزيد مقداري سركه يا نمك بريزيد از ترك خوردن تخم‌مرغ ها جلوگيري كرده‌ايد .
4- يك ليموي تازه را از وسط دونيم كرده و روي پوسته تخم‌‌مرغ‌ها بماليد .
5- هنگام برداشتن تخم‌مرغ‌ها از كارتن ، انگشتان خود را مرطوب كنيد تا از لغزيدن و افتادن تخم‌مرغ‌ها جلوگيري كرده باشيد .

اگر مي‌خواهيد تخم‌مرغ ترك‌دار را بپزيد ….
اگر تخم مرغي ترك دارد و قصد آب‌پز كردن آن را داريد :
1- ابتدا تخم‌مرغ ترك‌دار را درون فويل آلومينيومي قرار داده و دو سرآن را محكم بپيچانيد ، سپس درون آب قرار دهيد تا آب‌پز شود .
2- ابتدا محل ترك را با قطعه‌اي ليموترش مالش داده و بعد درون آب گرمي كه جوش نباشد قرار دهيد تا جوش بيايد . پس از اينكه سه دقيقه جوشيد ، تخم‌مرغ پخته را از آب خارج كنيد .
چنانچه تخم‌مرغ در حين پخت ترك خورد، اگر سريع اقدام نكنيد تخم‌مرغ از هم پاشيده شده و سفيده از ترك بيرون مي‌زند كه در عين حال منظره‌اي ناخوشايند پيدا مي‌كند . در اين مواقع براي نجات تخم‌مرغ چند اقدام سودمند مي‌توانيد انجام دهيد كه در ذيل مي‌آيد :
1- فوراً تخم‌مرغ ترك خورده را با قاشق از آب خارج كرده و روي ترك مقدار زيادي نمك بپاشيد و دوباره درون آب قرار دهيد . اين كار باعث بسته شدن ترك و در نتيجه خارج نشدن سفيده تخم‌مرغ مي‌شود .
2- ريختن سركه درون آب نيز باعث بسته شدن ترك مي‌شود .
[لینک خارجی برای کاربران مهمان مخفی است، لطفا برای مشاهده لینک ثبت نام نموده و یا وارد سایت شوید]

Atlantis اگر اومدی به من pm بده منتظرتمتصویر

Major I
Major I
پست: 5234
تاریخ عضویت: پنج شنبه 25 خرداد 1385, 2:47 pm
سپاس‌های ارسالی: 1747 بار
سپاس‌های دریافتی: 4176 بار
تماس:

پست توسط ganjineh » سه شنبه 23 بهمن 1386, 8:15 pm

چه کنیم تا تخم مرغها نشکند؟!

موقع برداشتن تخم مرغ از شانه یا پاکت ، انگشتانتان را خیس کنید ، این کار از افتادن یا لغزیدن تخم مرغها جلوگیری می کند.

برای نشکستن تخم مرغها هنگام آب پز کردن آنها، یک لیموی تازه را از وسط دو نیم کرده و روی پوست تخم مرغ ها بمالید.

برای آب پز کردن تخم مرغ ترکدار : پختن تخم مرغ ترکدار معمولا با مشکل از هم پاشیدن زرده و سفیده اش در آب همراه است که در عین حالیکه تخم مرغ را بد مزه می کند، ظاهر زیبائی هم ندارد. برای پیشگیری از این کار، تخم مرغ های ترک دار را اول داخل ورق آلومینیوم قرار بدهید و سرش را بپیچانید و سپس در آب بگذارید تا آب پز شود.

برای جلوگیری از بیشتر ترک خوردن تخم مرغی که در حال پختن کمی ترک خورده است، فورا آنرا با یک قاشق از آب خارج کرده و مقدار زیادی نمک روی پوستش بپاشید و آنرا دوباره داخل آب قرار دهید.
این کار باعث بسته شدن ترک و خارج شدن سفیده می شود.
مرکز انجمنهای تخصصی گنجینه دانش
[لینک خارجی برای کاربران مهمان مخفی است، لطفا برای مشاهده لینک ثبت نام نموده و یا وارد سایت شوید]
مرکز انجمنهای اعتقادی گنجینه الهی
[لینک خارجی برای کاربران مهمان مخفی است، لطفا برای مشاهده لینک ثبت نام نموده و یا وارد سایت شوید]

Junior Poster
Junior Poster
نمایه کاربر
پست: 137
تاریخ عضویت: پنج شنبه 12 بهمن 1385, 9:54 pm
سپاس‌های دریافتی: 4 بار

پست توسط PASARGAD » سه شنبه 23 بهمن 1386, 8:57 pm

HRG, جان اين مطالبي که شما گفتيد
achachi98, عزيز در پست قبلي اشاره کرده :x :o

ارسال پست

بازگشت به “هنر آشپزي”