بحث شرح وظايف كميته انتقالي، چالش برانگيزترين بحث جديد فوتبال است. محمد مايليكهن در خصوص اين موضوع اظهار داشت: از اول هم معتقد بودم تعليق فوتبال ما نميتواند مسئله مهمي باشد. كدام كشور را سراغ داريد كه فوتبالش از سوي فيفا حتي براي دو ماه تعليق شده باشد؟ همان زمان هم گفتم افرادي مثل آقاي خبيري و آقاي غفاري را داريم كه ميتوانند با فيفا مذاكره كنند.
وي ادامه داد: زمانيكه فيفا بحث تعليق را مطرح كرد، به تكاپو افتاديم در دوحه شركت كنيم؛ براي چه؟ آيا برنامه منسجم و كاملي براي دوحه داشتيم؟ با ارايه بازيهاي بد و با خوششانسي سوم شديم؛ اما كره، ژاپن و چين مقام نياورند چون خودشان را براي جام جهاني و المپيك آماده ميكنند. به همين دليل تيمي مثل كره جنوبي در چند سال اخير مدام در جام جهاني حضور دارد و اين حضور هم باعث اعتبار فوتبالش ميشود و هم منافع اقتصادي براي آنها به همراه دارد.
سرمربي اسبق تيم ملي در خصوص اظهارات صفايي فراهاني كه تهديد به استعفا كرده بود، گفت: اطلاع دقيقي از شرح وظايف كميته انتقالي ندارم و نميدانم حدود اختيارات آنها چيست؛ اما به نظرم آقاي صفايي فراهاني اصلا مدير موفقي نيست و اگر هم موفقيتي كسب كرده، در بعد ساخت و سازها بوده است. ايشان در بعد فني فوتبال موفقيتي كسب نكردهاند. تنها نقطه درخشان آقاي صفايي در بازيهاي آسيايي بانكوك بود؛ هر چند در آن مسابقات هم مقابل تيمي مثل عمان چهار بر دو باختيم.
وي افزود: صفايي فراهاني يك آدم سياسي بود و از اعتبار و روابط سياسياش جهت دريافت اعتبار استفاده كرد؛ ولي در بعد فني موفق نبودند.
وي افزود: در زمان رياست صفايي فراهاني بود كه تيمهاي ملي نوجوانان و جوانان ما مشكل صغرسني داشتند و مدتي با محروميت مواجه شديم. در زمان آقاي صفايي فراهاني بود كه بهترين تيم ملي تاريخ ايران با تمام هزينههاي هنگفتي كه برايش انجام دادند، به جام جهاني نرسيد.
مايلي كهن تاكيد كرد: فوتبال ما بعد از حضور در جام جهاني 98 فرانسه پولدار شد و صفايي فراهاني با درايت خود اين پول را هزينه كرد؛ اما با تمام احترامي كه براي صفايي فراهاني قايل هستم، بايد بگويم آدم فوتبالي نيست و در بدترين زمان ممكن استعفا كردند و فدراسيون را ترك كردند. به عقيده من فوتبال بايد به دست اهالي آن اداره شود. آقاي صفايي فراهاني نبايد وارد جمع فوتباليها ميشد.
سرمربي اسبق تيم اميد ايران اظهار داشت: آقاي صفايي فراهاني و امثال او كه از جيب خودشان براي فوتبال هزينه نميكنند. آنها از اعتبارات دولتي استفاده ميكنند؛ در واقع؛ دولت بايد به برنامه پول بدهد نه به آدمها، اما مشكل ما در فوتبال اين است كه ميگويند آقاي رضايي 100 ميليون تومان پول آورد. اين پول را در كه از حساب خودش نياورده است. اين پول از محل اعتبارات دولتي است و بايد به استقلال داده شود؛ حالا چه قلعهنوعي رئيس هيات مديره باشد و چه اميدوار رضايي اما كسي متوجه اين حرفم نميشوند.
مايلي كهن متذكر شد: زمانيكه در هيات مديره پرسپوليس بودم، به آقاي عليابادي گفتم آقاي سعيدلو معاون اجرايي رئيس جمهوري هستند و با حضور ايشان در هيات مديره او را كوچك ميكنيم. بايد كل كشور را يكسان نگاه كند؛ اما او را وارد مجموعهاي كوچك ميكنيم تا امكانات و بودجه بياورد. آقاي سعيدلو كه نميتواند از حساب شخصياش پول بياورد؛ پس بايد از اعتبارات دولت استفاده كند؛ بنابراين بهتر است راهكار پيدا كنيم تا اين پول به شكل ديگري به پرسپوليس و استقلال تزريق شود. به عقيده من ورزش هم تخصصي است و آدمهاي متخصص بايد در اين عرصه فعاليت كنند.
مايليكهن تاكيد كرد: مشكل ورزش ما اين است كه آدمهاي سياسي وارد ورزش ميشوند و ابتدا ناز ميكنند كه نميخواستيم وارد اين عرصه شويم؛ اما وقتي ميآيند، ديگر حاضر به جدايي نيستند.
