آشوبهاي مردمي يا اعتراضات ملي براي تغيير حکومت لبنان
مدیران انجمن: MASTER, MOHAMMAD_ASEMOONI, شوراي نظارت
- پست: 2132
- تاریخ عضویت: چهارشنبه 15 شهریور 1385, 12:51 am
- محل اقامت: تهران
- سپاسهای ارسالی: 1980 بار
- سپاسهای دریافتی: 6841 بار
- تماس:
عقبنشيني رقباي حزبالله زير سنگيني سايه نصرالله
روز گذشته، نخستين جلسه گفتوگوي مشورتي ملي به رياست «نبيه بري» در لبنان آغاز شد و تا به امروز ادامه يافت. نبيه بري، رئيس پارلمان لبنان، در تعطيلات عيد سعيد فطر، از تشکيل اين اجتماع خبر داد، اما بنا بر درخواست تعدادي از رؤساي احزاب و جريانات سياسي لبنان، اين اجتماع با يک هفته تأخير ، روز گذشته در بيروت آغاز شد. علاوه بر نبيه بري، فؤاد سينيوره، نخست وزير؛ محمد رعد، رئيس فراکسيون مقاومت در مجلس به نمايندگي از حزبالله؛ امين جميل، رئيس حزب کتائب لبنان؛ ميشل عون، رئيس فراکسيون اصلاح و تغيير و دبير کل جريان ملي آزاد؛ سمير جعجع، رئيس هيأت اجرايي نيروهاي لبناني؛ سعدالدين حريري، رئيس فراکسيون المستقبل؛ وليد جنبلاط، رئيس فراکسيون مجمع دمکراتيک و ايلي سکاف، رئيس فراکسيون مردمي پارلمان حضور داشتند.
اجتماع اين مجموعه از احزاب، نماد بارزي از نظام طايفي در لبنان است که در پانزده سال اخير و پس از پايان مرحله جنگهاي داخلي، گريبانگير اين کشور شده است. با توجه به جريان سياسي آزاد در اين کشور و وجود بيشترين سطح آزاديهاي سياسي در آن در ميان کشورهاي عربي و خاورميانه، نظام طايفي حاکم در اين کشور، سدي قوي در برابر تبديل اين کشور به يک کشور نمونه در عرصه رفتارهاي دمکراتيک است. نظام طايفي لبنان، عملا باعث شده است تا نيروهاي خارجي در اين کشور بر پايه مناسبات سياسي بينالمللي، جولانگاهي وصفناپذير داشته باشد، به اندازهاي که اسرائيل نيز در برههاي از زمان، در دهه 80 به همپيماني با برخي از جريانات طايفي اين کشور روي آورد. با آنکه رهبران سياسي امروز لبنان، خود را مرداني با همه مشخصههاي سياسي و دمکراتيک در لبنان ميدانند، همه آنان بدون استثنا، مردان روزهاي جنگ داخلي لبنان و رهبران شبهنظامي آن بودند.
اگر صف حزبالله لبنان را از شبهنظاميان قديم جدا کنيم، (البته اين جنبش نيز در يک دوره تحميلي کوتاهمدت به جنگ داخلي با نيروهاي سازمان امل کشانده شد) تجربه رهبران شبهنظامي سابق لبنان، جز برادرکشي و نسلکشي لبناني نبوده است. نظام طايفي لبنان آن قدر در بين رهبران سياسي اين کشور، قوي و ريشهدار است که احدي در اين کشور در بين طوايف آن، جرأت سر کشيدن در خارج از مرزهاي سنتي رهبران طايفي اين کشور را ندارد. اين آفتي بزرگ در لبنان است که به عنوان مرکز داد و ستد دمکراسي و آزاديهاي حزبي و فردي سياسي در خاورميانه تلقي ميشود. اکنون به نظر ميرسد که در اين كشور، به قدرت رسيدن رئيس جمهوري که با اکثريت مطلق آراي شهروندان لبناني و از همه طوايف به رياست جمهوري برسد، و دولتي که برخاسته از اکثريت مطلق راي شهروندان لبناني و نه نظام طايفي باشد، ديگر به يک رويا تبديل شده است. همين آفت بزرگ، باعث شده است تا مقاومت اسلامي لبنان، به رغم همه تدبيرهاي سياسي نيکويش، مجبور شود بار نظامي و قربانيانش را به تنهايي در يک دهه اخير، عمدتا بر طايفه شيعه هموار كند.
همين نيرو بود که به تنهايي و براي نخستين بار در تاريخ جنگهاي اعراب و اسرائيل، توانست برابر ماشين جنگي اسرائيل مقاومت کند و نيز براي نخستين بار جنگ را به درون خانههاي نظاميان ارتش صهيونيستي انتقال دهد و شکستي مهلک بر آن تحميل کند. از اين مرحله به بعد، حزب الله لبنان که در منازعات سياسي لبنان و حتي در عرصه بينالمللي، يکي از تشکيلات بسيار موفق خاورميانه است، طبعا به ايفاي نقشي مهم بنا بر موازنههاي جديد لبنان ميپردازد. حزبالله، آرام آرام و در سايه همپيماني قوي با جريانهاي اهل سنت و مسيحي، تلاش كرد با شکستن مرزهاي طايفي، نشان دهد که يک حزب سياسي منطقي و مؤمن به منافع ملي لبنان است و اگر با ايران يا سوريه در ارتباط است، از اين ارتباط براي مقاومت ملي و دفاع از منافع ملي کشورش استفاده ميکند، اما در همان حال، هرگز به اصول همپيماني خويش در سطح منطقه پشت نميکند.
البته همه بايد مرحله جديد حزبالله لبنان را به رسميت ميشناختند، مگر ميشود جنبشي بزرگ و توانمند در حد حزبالله در برابر ارتشي با قدرت اسرائيل به چنين پيروزيهايي دست يابد، اما از آن در صفبنديهاي سياسي جديد استفاده نکند؟ چگونه ممکن است ائتلاف 14 مارس لبنان بر امواج حاصله از ترور رفيقالحريري سوار شود و يک اکثريت متزلزل به دست آورد، اما حزبالله و همپيمانانش از صفحه تاريخي شکست ارتش اسرائيل بهره نبرند و آن را به گذر زمان بسپارند؟ اين در حالي است که مخالفان حزبالله در لبنان و به ويژه ائتلاف 14 مارس لبنان، در دوران مقاومت 33 روزه حزبالله، به شکست حزبالله يقين داشتند و حتي در داخل کشور نيز بسياري از نيروها و جرياناتي که از ميدان کارزار دور بودند، همچون 14 مارسيها، بر شکست حزبالله تأکيد ميکردند.
نشانه بارز اين انديشه ائتلاف 14 مارس را سيدحسن نصرالله به خوبي بيان ميکند. او ميگويد: رهبران ائتلاف 14 مارس به صورت سري در زمان جنگ، پيامي براي وي فرستادند که حاکي از آن بود که حزبالله به طور قطع در اين جنگ شکست خواهد خورد و از همين رو، سه شرط را بپذيرد و جنگ را پايان دهد.
سه شرطي که از سوي ائتلاف 14 مارس به حزبالله اعلام شده بود، از اين قرار است:
1ـ موافقت حزبالله با استقرار نيروهاي چندمليتي با صلاحيتهاي جنگي در مرز جنوب لبنان و ديگر مرزهاي کشور.
2ـ حزبالله لبنان سلاحش را تحويل نيروهاي چندمليتي دهد.
3ـ حزبالله لبنان بدون قيد و شرط دو سرباز اسير اسرائيلي را آزاد کند.
و اما پاسخ سيدحسن نصرالله روشن بود و ديگر نيازي نيست ما از آن سخن بگوييم، اما از همين جا روشن ميشود که تقسيم جناحهاي سياسي لبنان به موافق سوريه و مخالف سوريه، چقدر از نظر سياسي اشتباه است. اکنون در بسياري از رسانههاي غربي، رسم شده است که حزبالله و همپيمانانش را موافقان سوريه و ائتلاف 14 مارس را مخالفان سوريه مينامند.
اما اينجا يک پرسش بايد مطرح کرد و آن اين كه وقتي در بين جنگ، گروهي که ادعاي استقلال سياسي از آمريکا در لبنان را دارند، براي شما سه شرط آنچناني ميآورند، آيا ميتوانيد بپذيريد که مرز سياسي حزبالله در لبنان موافقت يا مخالفت با سوريه است؟ شک نکنيد که حزبالله لبنان به رغم همپيمانياش با سوريه و ايران، ملاکهاي سياسياش را در لبنان، طرحهاي آمريکا و اسرائيل ميداند و نه چيزهاي ديگر. علاوه بر اين، شما چگونه ميتوانيد ميشل عون را که در مخالفت و حتي تا مرحله جنگ با ارتش سوريه از لبنان تبعيد شد، به عنوان موافق سوريه تفسير کنيد؛ جرياني که چندي پيش، سالگرد درگيري با ارتش سوريه را در بيروت برگزار کردند؟
همين نگاههاي ناآشناي سياسي به لبنان است که باعث ميشود با ديدي بسيار سطحي، سخنان نبيه بري در فرانسه درباره صلح اعراب و اسرائيل، سخناني جدي و چرخشي در مواضع سياسي وي و سازمان متبوعش تلقي شود. از وي نقل شده است که در سفر اخيرش به فرانسه، گفته است غرب از فرصت ايجاد شده پس از جنگ لبنان براي صلح بين اعراب و اسرائيل استفاده کند. همچنين آمده است که از قضا، نخستوزير و وزير خارجه اسرائيل هم از اين سخنان استقبال کردهاند. به رغم آنکه نبيه بري در بيانيه اي آن را رد و رابطه بين اسرائيل و عرب را تنها دشمني تعبير كرد، هم ما و هم حزبالله و هم بسياري از کارشناسان سياسي دنيا، مفهوم اين نوع حرفهاي ديپلماتيک را ميدانند و آن را در حد و اندازه همان کلمات بررسي ميکنند. فراموش نکنيد که همين الان، حزبالله لبنان در حال گفتوگوي غيرمستقيم با نمايندگان اسرائيل بر سر دو سرباز اسير اسرائيلي است.
از سوي ديگر، اگر ما تنها نگاه سطحيمان را به اين نوع اظهارات سياسي ديپلماتيک به روند سازش در خاورميانه ميدوختيم، تا به حال، بايد دستكم ده بار اسرائيل و سوريه تنها در زمان رئيسجمهور فقيد سوريه حافظ اسد پيمانهاي صلح به امضا ميرساندند و البته همه ديدند که به رغم حضور سوريه در مذاکرات صلح مادريد از سال 1992 تاکنون، نه تنها هيچ صلحي بين سوريه و اسرائيل منعقد نشده که اصل روند سازش در خاورميانه بر خلاف ميل آمريکا، متوقف مانده است. البته بايد امروز به نقل قولي از حافظ اسد اشاره کرد که گفته بود تا من زنده هستم هيچ صلحي بين سوريه و اسرائيل به امضا نخواهد رسيد.
اگر قرار بود اين اظهارنظرها، مويد صلح يا تغيير موضع در بين شخصيتها و کشورها باشد، تاکنون صدها نوع صلح با اسرائيليها در منطقه به امضا ميرسيد. از همين رو، هيچ کارشناسي نبايد نگاه دقيق و کارشناسي خود را براي تبيين يک جريان سياسي به جايي معطوف کند که در عالم سياست به کف روي آب شبيه است.
در همين جا، بايد يادآوري کرد که حزبالله لبنان، عملا در فضاي سياسي لبنان، جنبشي فراگير است و تعبيراتي همچون گروه در باره آن يک اجحاف سياسي است. حزبالله لبنان اکنون به معناي واقعي يک جنبش مقاومت است که بار نظامي آن بر دوش شيعيان و بار سياسي آن بر دوش همه شهروندان مليگراي لبناني است. به همين دليل است که حضور نماينده حزبالله در اجتماع گفتوگوي مشورتي ملي لبنان، يک اهرم سياسي قوي براي مانورهاي سياسي لبنان در عرصه بينالمللي است. با آنکه نخستين جلسه اين اجتماع، در فضايي آرام و در گفت و شنود چند طرفه برگزار شد، با اين همه، کمبود وزنه ناشي از نبود سيدحسن نصرالله به دلايل مسائل امنيتي کاملا احساس ميشد، اما وي پيشتر همه حرفهاي خود را زده بود و بدون ترديد، اگر سخنان قاطع و بسيار شفاف سيدحسن نصرالله نبود، شايد اين جلسه يا تشکيل نميشد و يا به زماني ديگر موکول ميشد.
سيدحسن نصرالله پيشتر گفته بود:
اگر گفتوگوهاي مشورت ملي به حکومت وحدت ملي منجر نشود ، به ناچار و حتما نيروهاي سياسي به خيابانها سرازير خواهند شد، آن گاه هدف آنان تنها حکومت وحدت ملي نخواهد بود، بلکه به انتخابات پارلماني زودرس دعوت خواهند كرد و اگر در اين صورت نيروهاي سياسي حاکم با انتخابات زودرس موافقت نکنند، بر سقوط دولت، تشکيل دولت انتقالي و سپس انتخابات پارلماني جديد اقدام خواهيم کرد.
جلسه ابتدايي کنفرانس گفتوگوي مشورتي ملي لبنان زير سايه مواضع سيدحسن نصرالله برگزار شد.
در اين جلسه، وليد جنبلاط با تغيير موضع آشکار منسوب به وي و در سخنان ابتدايي خود، اعلام کرد که محور ايراني، سوري و روسي پس از جنگ 33 روزه بر محور آمريکا، فرانسه در لبنان برتري يافته است. در اين جلسه، ائتلاف 14 مارس تأکيد نمود که موضوع دولت وحدت ملي، بايد همزمان با طرح تغيير رئيسجمهور لبنان پيگيري شود. ميشل عون نيز تأکيد كرد که به کمتر از چهار وزير در کابينه كنوني لبنان رضايت نخواهد داد. اين در حالي است که براي رسيدن به يک نمونه فراگيرتر از دولت وحدت ملي، پيشنهاد شده است که يک سوم دولت لبنان در اختيار حزبالله لبنان و همپيمانانش قرار گيرد که جريان ملي آزاد لبنان به رهبري ميشل عون، يکي از آنها است که تا کنون وزيري در کابينه لبنان نداشته است.
درخواست ميشل عون، به نوعي با مخالفت سمير جعجع روبهرو شده است و در يک کلام، به ميشل عون يادآوري ميکند که حزب متبوع وي، يک وزير در کابينه دارد و آن را متناسب با حجم حزب نيروهاي لبناني (القوات اللبنانيه) نميداند.
مواضع سعدالدين حريري نيز در اين جلسه بسيار شنيدني بود. وي در اظهارنظر جديدي در اين اجتماع ميگويد: من ضامن مقاومت هستم و تا زماني که مزارع شبعا در اشغال اسرائيل است، سخني از خلع سلاح مقاومت نخواهد بود و هر يک از وزراي من در کابينه که طرح خلع سلاح را مطرح کنند، او را از کابينه اخراج خواهم کرد. من ضامن مقاومت هستم، همانگونه که رفيق حريري ضامن مقاومت بود. اين اظهارات وي، نشان ميدهد که حزبالله لبنان موفق شده است با مذاکرات سياسي و مواضع قاطع خويش، طرفهاي مقابل را به سخن نگفتن پيرامون خلع سلاح حزبالله، وادار كند. در اين مذاکرات، محمد رعد، نماينده حزبالله تأکيد نمود که تشکيل دولت وحدت ملي، هيچ ارتباطي با تشکيل دادگاه بينالمللي ترور رفيق حريري ندارد.
مواضع چند روز اخير حزب الله، نشان ميدهد که اين حزب، خواستار اصلاح يکسوم کابينه به نفع حزبالله و متحدانش است؛ موضوعي که به اعتقاد برخي نيروهاي سياسي ائتلاف 14 مارس به يك نوع تعطيل کار کابينه تلقي شده است، زيرا همه تصميمات سرنوشتساز لبنان، در صورتي از سوي دولت اجرايي ميشود که موافقت دوسوم به اضافه يک را در رأيگيري هيئت دولت داشته باشد. و اين در حالي است که رئيسجمهور، سه وزير در کابينه دارد که عملا با مقاومت لبنان همراهي ميکنند.
از همين رو، حضور يکسومي حزبالله و متحدانش در کابينه، ميتواند بر بسياري از تصميمات کابينه فؤاد سينيوره تأثير گذارد. همچنين شواهد امر، نشان ميدهد که اکثريت پارلماني ائتلاف 14 مارس، عملا راهي جز موافقت با طرح افزايش تعداد وزراي حزبالله و همپيمانانش ندارد، چرا که در غير آن صورت، مجبور است همانگونه که آنان با تظاهرات خياباني به قدرت رسيدند، به همان ترتيب و با تظاهرات خياباني حزبالله و متحدانش، قدرت سياسي اکثريتي در پارلمان را از دست بدهند.
حزبالله لبنان از زبان سيدحسن نصرالله، پيش از برگزاري نخستين جلسه گفتوگوي مشورت ملي، مواضع خويش را اعلام کرده است:
1ـ آمريکاي منادي اصلاحات و دمکراسي در خاورميانه؛ در لبنان هيچ اقدامي انجام نداده است، جز آنکه به مصلحت کاخ سفيد و اسرائيل بوده باشد.
2ـ نگاه اصلي آمريکا در لبنان، تسلط بر رياست جمهوري، هيئت دولت، تشکيلات امنيتي و ارتش لبنان است و حزبالله از آن با قدرت جلوگيري خواهد کرد.
3ـ روي اصلي سکه قطعنامه 1559 شوراي امنيت درباره لبنان، خدمات رايگان دادن به اسرائيل از سوي دست نيروهاي سياسي لبناني است.
4ـ دولت كنوني و ترکيب آن، فاقد مشروعيت و قدرت لازم براي استقرار امنيت و اصلاحات اقتصادي و سياسي در کشور است.
5ـ نيروهاي ائتلاف 14 مارس بر به دستگيري فرماندهي نيروهاي يونيفيل توسط آمريکا و فرانسه، اصرارهاي مشکوکي داشتند.
6ـ اکثريت پارلماني لبنان (ائتلاف 14 مارس) و دولت كنوني، در صدد تحويل سازمان امنيت لبنان به «اف بي اي» آمريکا بودند، اما حزبالله و متحدانش از اجراي اين طرح جلوگيري کردند.
7ـ حزبالله لبنان از تبديل يونيفيل به نيروهاي چندمليتي با صلاحيتهاي جنگي در جنوب لبنان جلوگيري كرد.
8ـ حزبالله خواستار تشکيل دولت وحدت ملي است و با واگذاري يکسوم کابينه به خود و متحدانش، آن را پيگيري ميکند و آن را برنامه سياسي جامعي ميداند که منطبق با تقسيمبنديهاي سياسي در جامعه لبنان است.
9ـ حزبالله لبنان گفتوگوهاي مشورتي ملي را يک ضرورت ملي ميداند.
10ـ تشکيل دادگاه بينالمللي رفيق حريري، بايد بنا بر قانون اساسي کشور و در چهارچوب امور ملي باشد، براي همين، بايد با موافقت رئيسجمهور، نخستوزير و تصويب آن در دولت لبنان باشد و همه مواد و بندهايش نيز مکتوب و متفقعليه باشند.
11ـ حزبالله لبنان بر دستگيري و محاکمه عاملان قتل رفيق الحريري پافشاري ميكند و آن را امري اجماعي در رهبري حزبالله ميداند.
12ـ ورود به خيابانها در چهارچوب حقوق احزاب سياسي، امري دمکراتيک است و معناي آن، ايجاد اغتشاش، ناامني و درگيري نيست. از همين رو، به شدت فرضيه تحميلي برخي از نيروهاي سياسي را که از آن به عنوان مقدمه جنگ داخلي جديد نام ميبرند، رد ميکند.
13ـ حزبالله در ورود به خيابانها در صورت به نتيجه نرسيدن، در گفتوگوهاي مشورت ملي، جدي است.
14ـ مقاومت 33 روزه حزبالله در برابر دشمن صهيونيستي، نشان داد که مقاومت در برابر دشمن، يک اصل صددرصد درست، متين و استراتژيک است.
15ـ حزبالله همچنان حل موضوع دو سرباز اسير اسرائيلي را در چهارچوب مذاکرات دوجانبه غيرمستقيم ميداند و هماکنون با نظارت نماينده دبير کل سازمان ملل، آن را ادامه ميدهد.
حزبالله لبنان با اين مواضع و به صورت شفاف، وارد مذاکرات مشورت ملي شده است و در صورت به نتيجه نرسيدن در اين مذاکرات، بدون شک، راه تظاهرات خياباني را در پيش خواهد گرفت؛ اين امر يک بار پس از ترور رفيقالحريري انجام گرفته است، آن گاه که اکثريت پارلماني کنوني و ائتلاف 14 مارس، موفق شدند دولت عمر کرامي را سرنگون كنند و با انتخابات جديد، اکثريت ضعيفي را در پارلمان به دست آورند. در اين ميان، نارضايتي شديد مردم از برنامههاي اقتصادي دولت فؤاد سينيوره نيز عملا راه تظاهرات خياباني حزبالله را تسريع خواهد کرد.
علي منتظري
اجتماع اين مجموعه از احزاب، نماد بارزي از نظام طايفي در لبنان است که در پانزده سال اخير و پس از پايان مرحله جنگهاي داخلي، گريبانگير اين کشور شده است. با توجه به جريان سياسي آزاد در اين کشور و وجود بيشترين سطح آزاديهاي سياسي در آن در ميان کشورهاي عربي و خاورميانه، نظام طايفي حاکم در اين کشور، سدي قوي در برابر تبديل اين کشور به يک کشور نمونه در عرصه رفتارهاي دمکراتيک است. نظام طايفي لبنان، عملا باعث شده است تا نيروهاي خارجي در اين کشور بر پايه مناسبات سياسي بينالمللي، جولانگاهي وصفناپذير داشته باشد، به اندازهاي که اسرائيل نيز در برههاي از زمان، در دهه 80 به همپيماني با برخي از جريانات طايفي اين کشور روي آورد. با آنکه رهبران سياسي امروز لبنان، خود را مرداني با همه مشخصههاي سياسي و دمکراتيک در لبنان ميدانند، همه آنان بدون استثنا، مردان روزهاي جنگ داخلي لبنان و رهبران شبهنظامي آن بودند.
اگر صف حزبالله لبنان را از شبهنظاميان قديم جدا کنيم، (البته اين جنبش نيز در يک دوره تحميلي کوتاهمدت به جنگ داخلي با نيروهاي سازمان امل کشانده شد) تجربه رهبران شبهنظامي سابق لبنان، جز برادرکشي و نسلکشي لبناني نبوده است. نظام طايفي لبنان آن قدر در بين رهبران سياسي اين کشور، قوي و ريشهدار است که احدي در اين کشور در بين طوايف آن، جرأت سر کشيدن در خارج از مرزهاي سنتي رهبران طايفي اين کشور را ندارد. اين آفتي بزرگ در لبنان است که به عنوان مرکز داد و ستد دمکراسي و آزاديهاي حزبي و فردي سياسي در خاورميانه تلقي ميشود. اکنون به نظر ميرسد که در اين كشور، به قدرت رسيدن رئيس جمهوري که با اکثريت مطلق آراي شهروندان لبناني و از همه طوايف به رياست جمهوري برسد، و دولتي که برخاسته از اکثريت مطلق راي شهروندان لبناني و نه نظام طايفي باشد، ديگر به يک رويا تبديل شده است. همين آفت بزرگ، باعث شده است تا مقاومت اسلامي لبنان، به رغم همه تدبيرهاي سياسي نيکويش، مجبور شود بار نظامي و قربانيانش را به تنهايي در يک دهه اخير، عمدتا بر طايفه شيعه هموار كند.
همين نيرو بود که به تنهايي و براي نخستين بار در تاريخ جنگهاي اعراب و اسرائيل، توانست برابر ماشين جنگي اسرائيل مقاومت کند و نيز براي نخستين بار جنگ را به درون خانههاي نظاميان ارتش صهيونيستي انتقال دهد و شکستي مهلک بر آن تحميل کند. از اين مرحله به بعد، حزب الله لبنان که در منازعات سياسي لبنان و حتي در عرصه بينالمللي، يکي از تشکيلات بسيار موفق خاورميانه است، طبعا به ايفاي نقشي مهم بنا بر موازنههاي جديد لبنان ميپردازد. حزبالله، آرام آرام و در سايه همپيماني قوي با جريانهاي اهل سنت و مسيحي، تلاش كرد با شکستن مرزهاي طايفي، نشان دهد که يک حزب سياسي منطقي و مؤمن به منافع ملي لبنان است و اگر با ايران يا سوريه در ارتباط است، از اين ارتباط براي مقاومت ملي و دفاع از منافع ملي کشورش استفاده ميکند، اما در همان حال، هرگز به اصول همپيماني خويش در سطح منطقه پشت نميکند.
البته همه بايد مرحله جديد حزبالله لبنان را به رسميت ميشناختند، مگر ميشود جنبشي بزرگ و توانمند در حد حزبالله در برابر ارتشي با قدرت اسرائيل به چنين پيروزيهايي دست يابد، اما از آن در صفبنديهاي سياسي جديد استفاده نکند؟ چگونه ممکن است ائتلاف 14 مارس لبنان بر امواج حاصله از ترور رفيقالحريري سوار شود و يک اکثريت متزلزل به دست آورد، اما حزبالله و همپيمانانش از صفحه تاريخي شکست ارتش اسرائيل بهره نبرند و آن را به گذر زمان بسپارند؟ اين در حالي است که مخالفان حزبالله در لبنان و به ويژه ائتلاف 14 مارس لبنان، در دوران مقاومت 33 روزه حزبالله، به شکست حزبالله يقين داشتند و حتي در داخل کشور نيز بسياري از نيروها و جرياناتي که از ميدان کارزار دور بودند، همچون 14 مارسيها، بر شکست حزبالله تأکيد ميکردند.
نشانه بارز اين انديشه ائتلاف 14 مارس را سيدحسن نصرالله به خوبي بيان ميکند. او ميگويد: رهبران ائتلاف 14 مارس به صورت سري در زمان جنگ، پيامي براي وي فرستادند که حاکي از آن بود که حزبالله به طور قطع در اين جنگ شکست خواهد خورد و از همين رو، سه شرط را بپذيرد و جنگ را پايان دهد.
سه شرطي که از سوي ائتلاف 14 مارس به حزبالله اعلام شده بود، از اين قرار است:
1ـ موافقت حزبالله با استقرار نيروهاي چندمليتي با صلاحيتهاي جنگي در مرز جنوب لبنان و ديگر مرزهاي کشور.
2ـ حزبالله لبنان سلاحش را تحويل نيروهاي چندمليتي دهد.
3ـ حزبالله لبنان بدون قيد و شرط دو سرباز اسير اسرائيلي را آزاد کند.
و اما پاسخ سيدحسن نصرالله روشن بود و ديگر نيازي نيست ما از آن سخن بگوييم، اما از همين جا روشن ميشود که تقسيم جناحهاي سياسي لبنان به موافق سوريه و مخالف سوريه، چقدر از نظر سياسي اشتباه است. اکنون در بسياري از رسانههاي غربي، رسم شده است که حزبالله و همپيمانانش را موافقان سوريه و ائتلاف 14 مارس را مخالفان سوريه مينامند.
اما اينجا يک پرسش بايد مطرح کرد و آن اين كه وقتي در بين جنگ، گروهي که ادعاي استقلال سياسي از آمريکا در لبنان را دارند، براي شما سه شرط آنچناني ميآورند، آيا ميتوانيد بپذيريد که مرز سياسي حزبالله در لبنان موافقت يا مخالفت با سوريه است؟ شک نکنيد که حزبالله لبنان به رغم همپيمانياش با سوريه و ايران، ملاکهاي سياسياش را در لبنان، طرحهاي آمريکا و اسرائيل ميداند و نه چيزهاي ديگر. علاوه بر اين، شما چگونه ميتوانيد ميشل عون را که در مخالفت و حتي تا مرحله جنگ با ارتش سوريه از لبنان تبعيد شد، به عنوان موافق سوريه تفسير کنيد؛ جرياني که چندي پيش، سالگرد درگيري با ارتش سوريه را در بيروت برگزار کردند؟
همين نگاههاي ناآشناي سياسي به لبنان است که باعث ميشود با ديدي بسيار سطحي، سخنان نبيه بري در فرانسه درباره صلح اعراب و اسرائيل، سخناني جدي و چرخشي در مواضع سياسي وي و سازمان متبوعش تلقي شود. از وي نقل شده است که در سفر اخيرش به فرانسه، گفته است غرب از فرصت ايجاد شده پس از جنگ لبنان براي صلح بين اعراب و اسرائيل استفاده کند. همچنين آمده است که از قضا، نخستوزير و وزير خارجه اسرائيل هم از اين سخنان استقبال کردهاند. به رغم آنکه نبيه بري در بيانيه اي آن را رد و رابطه بين اسرائيل و عرب را تنها دشمني تعبير كرد، هم ما و هم حزبالله و هم بسياري از کارشناسان سياسي دنيا، مفهوم اين نوع حرفهاي ديپلماتيک را ميدانند و آن را در حد و اندازه همان کلمات بررسي ميکنند. فراموش نکنيد که همين الان، حزبالله لبنان در حال گفتوگوي غيرمستقيم با نمايندگان اسرائيل بر سر دو سرباز اسير اسرائيلي است.
از سوي ديگر، اگر ما تنها نگاه سطحيمان را به اين نوع اظهارات سياسي ديپلماتيک به روند سازش در خاورميانه ميدوختيم، تا به حال، بايد دستكم ده بار اسرائيل و سوريه تنها در زمان رئيسجمهور فقيد سوريه حافظ اسد پيمانهاي صلح به امضا ميرساندند و البته همه ديدند که به رغم حضور سوريه در مذاکرات صلح مادريد از سال 1992 تاکنون، نه تنها هيچ صلحي بين سوريه و اسرائيل منعقد نشده که اصل روند سازش در خاورميانه بر خلاف ميل آمريکا، متوقف مانده است. البته بايد امروز به نقل قولي از حافظ اسد اشاره کرد که گفته بود تا من زنده هستم هيچ صلحي بين سوريه و اسرائيل به امضا نخواهد رسيد.
اگر قرار بود اين اظهارنظرها، مويد صلح يا تغيير موضع در بين شخصيتها و کشورها باشد، تاکنون صدها نوع صلح با اسرائيليها در منطقه به امضا ميرسيد. از همين رو، هيچ کارشناسي نبايد نگاه دقيق و کارشناسي خود را براي تبيين يک جريان سياسي به جايي معطوف کند که در عالم سياست به کف روي آب شبيه است.
در همين جا، بايد يادآوري کرد که حزبالله لبنان، عملا در فضاي سياسي لبنان، جنبشي فراگير است و تعبيراتي همچون گروه در باره آن يک اجحاف سياسي است. حزبالله لبنان اکنون به معناي واقعي يک جنبش مقاومت است که بار نظامي آن بر دوش شيعيان و بار سياسي آن بر دوش همه شهروندان مليگراي لبناني است. به همين دليل است که حضور نماينده حزبالله در اجتماع گفتوگوي مشورتي ملي لبنان، يک اهرم سياسي قوي براي مانورهاي سياسي لبنان در عرصه بينالمللي است. با آنکه نخستين جلسه اين اجتماع، در فضايي آرام و در گفت و شنود چند طرفه برگزار شد، با اين همه، کمبود وزنه ناشي از نبود سيدحسن نصرالله به دلايل مسائل امنيتي کاملا احساس ميشد، اما وي پيشتر همه حرفهاي خود را زده بود و بدون ترديد، اگر سخنان قاطع و بسيار شفاف سيدحسن نصرالله نبود، شايد اين جلسه يا تشکيل نميشد و يا به زماني ديگر موکول ميشد.
سيدحسن نصرالله پيشتر گفته بود:
اگر گفتوگوهاي مشورت ملي به حکومت وحدت ملي منجر نشود ، به ناچار و حتما نيروهاي سياسي به خيابانها سرازير خواهند شد، آن گاه هدف آنان تنها حکومت وحدت ملي نخواهد بود، بلکه به انتخابات پارلماني زودرس دعوت خواهند كرد و اگر در اين صورت نيروهاي سياسي حاکم با انتخابات زودرس موافقت نکنند، بر سقوط دولت، تشکيل دولت انتقالي و سپس انتخابات پارلماني جديد اقدام خواهيم کرد.
جلسه ابتدايي کنفرانس گفتوگوي مشورتي ملي لبنان زير سايه مواضع سيدحسن نصرالله برگزار شد.
در اين جلسه، وليد جنبلاط با تغيير موضع آشکار منسوب به وي و در سخنان ابتدايي خود، اعلام کرد که محور ايراني، سوري و روسي پس از جنگ 33 روزه بر محور آمريکا، فرانسه در لبنان برتري يافته است. در اين جلسه، ائتلاف 14 مارس تأکيد نمود که موضوع دولت وحدت ملي، بايد همزمان با طرح تغيير رئيسجمهور لبنان پيگيري شود. ميشل عون نيز تأکيد كرد که به کمتر از چهار وزير در کابينه كنوني لبنان رضايت نخواهد داد. اين در حالي است که براي رسيدن به يک نمونه فراگيرتر از دولت وحدت ملي، پيشنهاد شده است که يک سوم دولت لبنان در اختيار حزبالله لبنان و همپيمانانش قرار گيرد که جريان ملي آزاد لبنان به رهبري ميشل عون، يکي از آنها است که تا کنون وزيري در کابينه لبنان نداشته است.
درخواست ميشل عون، به نوعي با مخالفت سمير جعجع روبهرو شده است و در يک کلام، به ميشل عون يادآوري ميکند که حزب متبوع وي، يک وزير در کابينه دارد و آن را متناسب با حجم حزب نيروهاي لبناني (القوات اللبنانيه) نميداند.
مواضع سعدالدين حريري نيز در اين جلسه بسيار شنيدني بود. وي در اظهارنظر جديدي در اين اجتماع ميگويد: من ضامن مقاومت هستم و تا زماني که مزارع شبعا در اشغال اسرائيل است، سخني از خلع سلاح مقاومت نخواهد بود و هر يک از وزراي من در کابينه که طرح خلع سلاح را مطرح کنند، او را از کابينه اخراج خواهم کرد. من ضامن مقاومت هستم، همانگونه که رفيق حريري ضامن مقاومت بود. اين اظهارات وي، نشان ميدهد که حزبالله لبنان موفق شده است با مذاکرات سياسي و مواضع قاطع خويش، طرفهاي مقابل را به سخن نگفتن پيرامون خلع سلاح حزبالله، وادار كند. در اين مذاکرات، محمد رعد، نماينده حزبالله تأکيد نمود که تشکيل دولت وحدت ملي، هيچ ارتباطي با تشکيل دادگاه بينالمللي ترور رفيق حريري ندارد.
مواضع چند روز اخير حزب الله، نشان ميدهد که اين حزب، خواستار اصلاح يکسوم کابينه به نفع حزبالله و متحدانش است؛ موضوعي که به اعتقاد برخي نيروهاي سياسي ائتلاف 14 مارس به يك نوع تعطيل کار کابينه تلقي شده است، زيرا همه تصميمات سرنوشتساز لبنان، در صورتي از سوي دولت اجرايي ميشود که موافقت دوسوم به اضافه يک را در رأيگيري هيئت دولت داشته باشد. و اين در حالي است که رئيسجمهور، سه وزير در کابينه دارد که عملا با مقاومت لبنان همراهي ميکنند.
از همين رو، حضور يکسومي حزبالله و متحدانش در کابينه، ميتواند بر بسياري از تصميمات کابينه فؤاد سينيوره تأثير گذارد. همچنين شواهد امر، نشان ميدهد که اکثريت پارلماني ائتلاف 14 مارس، عملا راهي جز موافقت با طرح افزايش تعداد وزراي حزبالله و همپيمانانش ندارد، چرا که در غير آن صورت، مجبور است همانگونه که آنان با تظاهرات خياباني به قدرت رسيدند، به همان ترتيب و با تظاهرات خياباني حزبالله و متحدانش، قدرت سياسي اکثريتي در پارلمان را از دست بدهند.
حزبالله لبنان از زبان سيدحسن نصرالله، پيش از برگزاري نخستين جلسه گفتوگوي مشورت ملي، مواضع خويش را اعلام کرده است:
1ـ آمريکاي منادي اصلاحات و دمکراسي در خاورميانه؛ در لبنان هيچ اقدامي انجام نداده است، جز آنکه به مصلحت کاخ سفيد و اسرائيل بوده باشد.
2ـ نگاه اصلي آمريکا در لبنان، تسلط بر رياست جمهوري، هيئت دولت، تشکيلات امنيتي و ارتش لبنان است و حزبالله از آن با قدرت جلوگيري خواهد کرد.
3ـ روي اصلي سکه قطعنامه 1559 شوراي امنيت درباره لبنان، خدمات رايگان دادن به اسرائيل از سوي دست نيروهاي سياسي لبناني است.
4ـ دولت كنوني و ترکيب آن، فاقد مشروعيت و قدرت لازم براي استقرار امنيت و اصلاحات اقتصادي و سياسي در کشور است.
5ـ نيروهاي ائتلاف 14 مارس بر به دستگيري فرماندهي نيروهاي يونيفيل توسط آمريکا و فرانسه، اصرارهاي مشکوکي داشتند.
6ـ اکثريت پارلماني لبنان (ائتلاف 14 مارس) و دولت كنوني، در صدد تحويل سازمان امنيت لبنان به «اف بي اي» آمريکا بودند، اما حزبالله و متحدانش از اجراي اين طرح جلوگيري کردند.
7ـ حزبالله لبنان از تبديل يونيفيل به نيروهاي چندمليتي با صلاحيتهاي جنگي در جنوب لبنان جلوگيري كرد.
8ـ حزبالله خواستار تشکيل دولت وحدت ملي است و با واگذاري يکسوم کابينه به خود و متحدانش، آن را پيگيري ميکند و آن را برنامه سياسي جامعي ميداند که منطبق با تقسيمبنديهاي سياسي در جامعه لبنان است.
9ـ حزبالله لبنان گفتوگوهاي مشورتي ملي را يک ضرورت ملي ميداند.
10ـ تشکيل دادگاه بينالمللي رفيق حريري، بايد بنا بر قانون اساسي کشور و در چهارچوب امور ملي باشد، براي همين، بايد با موافقت رئيسجمهور، نخستوزير و تصويب آن در دولت لبنان باشد و همه مواد و بندهايش نيز مکتوب و متفقعليه باشند.
11ـ حزبالله لبنان بر دستگيري و محاکمه عاملان قتل رفيق الحريري پافشاري ميكند و آن را امري اجماعي در رهبري حزبالله ميداند.
12ـ ورود به خيابانها در چهارچوب حقوق احزاب سياسي، امري دمکراتيک است و معناي آن، ايجاد اغتشاش، ناامني و درگيري نيست. از همين رو، به شدت فرضيه تحميلي برخي از نيروهاي سياسي را که از آن به عنوان مقدمه جنگ داخلي جديد نام ميبرند، رد ميکند.
13ـ حزبالله در ورود به خيابانها در صورت به نتيجه نرسيدن، در گفتوگوهاي مشورت ملي، جدي است.
14ـ مقاومت 33 روزه حزبالله در برابر دشمن صهيونيستي، نشان داد که مقاومت در برابر دشمن، يک اصل صددرصد درست، متين و استراتژيک است.
15ـ حزبالله همچنان حل موضوع دو سرباز اسير اسرائيلي را در چهارچوب مذاکرات دوجانبه غيرمستقيم ميداند و هماکنون با نظارت نماينده دبير کل سازمان ملل، آن را ادامه ميدهد.
حزبالله لبنان با اين مواضع و به صورت شفاف، وارد مذاکرات مشورت ملي شده است و در صورت به نتيجه نرسيدن در اين مذاکرات، بدون شک، راه تظاهرات خياباني را در پيش خواهد گرفت؛ اين امر يک بار پس از ترور رفيقالحريري انجام گرفته است، آن گاه که اکثريت پارلماني کنوني و ائتلاف 14 مارس، موفق شدند دولت عمر کرامي را سرنگون كنند و با انتخابات جديد، اکثريت ضعيفي را در پارلمان به دست آورند. در اين ميان، نارضايتي شديد مردم از برنامههاي اقتصادي دولت فؤاد سينيوره نيز عملا راه تظاهرات خياباني حزبالله را تسريع خواهد کرد.
علي منتظري
زنده باد بهار...
هر کس به دنبال معنای این جمله است،این فایل را [External Link Removed for Guests] کند...
به امید ظهور مهدی صاحب الزمان،پایان یافتن زمستان دنیا و شروع بهار انسانیت...
"
هر کس به دنبال معنای این جمله است،این فایل را [External Link Removed for Guests] کند...
به امید ظهور مهدی صاحب الزمان،پایان یافتن زمستان دنیا و شروع بهار انسانیت...
"
- پست: 2833
- تاریخ عضویت: پنجشنبه 10 فروردین 1385, 1:39 pm
- سپاسهای ارسالی: 158 بار
- سپاسهای دریافتی: 747 بار
توهين به احمدينژاد در تشييع جنازه سياسي وزير لبناني
دهها هزار نفر از مردم لبنان، امروز در تشييع جنازه پير جميل، وزير صنايع لبنان، که سهشنبه گذشته در يک حادثه ترور کشته شد، شرکت کردند.
به گزارش خبرنگار «بازتاب» از بيروت، ائتلاف 14 مارس، که خود را جناح اکثريت در حکومت وپارلمان لبنان ميداند، از اين واقعه در چهارچوب اهداف سياسي خود بهرهبرداري و اين تشييع جنازه را به يک تظاهرات سياسي در وسط بيروت و در ميدان شهداي پايتخت تبديل كرد. اين در حالي است که پيشتر، انتظار ميرفت ائتلاف مخالفان دولت لبنان، چهارشنبه اين هفته، تظاهرات سراسري خود را براي سرنگوني دولت سينيوره آغاز کنند، اما ترور پير جميل، عملا باعث شد تا آنان بازي با ورقه تظاهرات را مورد استفاده قرار دهند.
هماکنون گفته ميشود، ائتلاف 14 مارس با استناد به حضور گروهي از مردم در تشييع جنازه جميل، درصدد است با برپايي خيمههاي دايمي در خيابانها، از حضور ائتلاف حزبالله و متحدانش در تظاهرات احتمالي در بيروت جلوگيري کنند. سران ائتلاف 14 مارس در 48 ساعت گذشته، از همه وسايل تبليغاتي و سياسي براي گردهمايي مردمي در اين اجتماع استفاده کردند و اين در حالي است که ائتلاف مخالفان دولت لبنان نيز با صدور بيانيههايي، خواستار مشارکت مردم در اين تشييع جنازه ـ به عنوان پاسداشت يك چهره ملي ـ شدند. نمايندگان حزبالله و نيز ميشل عون، با اتکا به اين که اين روز يک روز عزاي ملي در اين کشور است، همه را دعوت كردند تا در اين تشييع جنازه شرکت کنند و بر اساس توافق شب گذشته 3 جريان حزبالله، امل و عون، نبيه بري به نمايندگي از اين جريان در تشييع جنازه جميل شركت كرد كه نشانه تاكيد مخالفان دولت سينيوره بر وحدت ملي است.
يکي از امور قابل توجه در تظاهرات و تشييع جنازه امروز، به کارگيري شعارها و پلاکاردهايي عليه حزبالله، سوريه، ايران، رئيسجمهور لبنان و ميشل عون،رهبر حزب ملي آزاد لبنان است. در اين شعارها که با نگاه سياسي خاص تدوين شده است، در کنار شعار اجراي قطعنامههاي 1559 و 1701، پلاکاردهاي خلع سلاح مقاومت، حمل و شعارهايي عليه سوريه و برخي از سياسيون لبنان داده ميشود. در اين تظاهرات، عکسهاي بزرگي توسط برخي نيروهاي سياسي حزب نيروهاي لبناني (القوات اللبنانيه) حمل ميشود که در آن، عکس دكتر احمدينژاد، رئيسجمهور کشورمان در وسط و در دو طرف وي، اميل لحود، رئيسجمهور لبنان و بشار اسد، رئيسجمهور سوريه به چشم ميخورد و در زير آن، شعارهايي مدعي است كه اين سه تن، مانع استقلال لبنان هستند؛ اين تصاوير بارها در برخي شبكهها، از جمله «العربيه» پخش شد.
فضاي اين تظاهرات به شکلي ترتيب داده شده است که از آن عليه مقاومت اسلامي و حزبالله و متحدانش استفاده شود. اين در حالي است که در داخل کليساي «مارجرجس» جنب ميدان شهداي بيروت، محلي که جنازه پير جميل در آن نگهداري ميشد، نمايندگان کشورهاي آمريکا و انگليس و وزير خارجه فرانسه حضور داشتند.
قرار است در اين اجتماع و پس از تشييع جنازه رسمي، امين جميل پدر پير جميل، وليد جنبلاط، وزير خارجه، سمير جعجع و سعد حريري سخنراني کنند.
در همين حال، به گزارش روزنامه «السفير»، ترور پير جميل با مسلسل مجهز به صدا خفهكن انجام شد. اين در حالي است كه حزبالله لبنان، به تازگي به افشاگري اظهارات يكي از جاسوسان لبناني كه براي رژيم صهيونيستي جاسوسي ميكرد، پرداخت. اين جاسوس اعتراف كرده بود كه اسرائيل، اقدام به واردات سلاحهاي صدا خفهكن به لبنان كرده و آن را در اختيار مخالفان حزبالله قرار داده است.
به گزارش خبرنگار «بازتاب» از بيروت، ائتلاف 14 مارس، که خود را جناح اکثريت در حکومت وپارلمان لبنان ميداند، از اين واقعه در چهارچوب اهداف سياسي خود بهرهبرداري و اين تشييع جنازه را به يک تظاهرات سياسي در وسط بيروت و در ميدان شهداي پايتخت تبديل كرد. اين در حالي است که پيشتر، انتظار ميرفت ائتلاف مخالفان دولت لبنان، چهارشنبه اين هفته، تظاهرات سراسري خود را براي سرنگوني دولت سينيوره آغاز کنند، اما ترور پير جميل، عملا باعث شد تا آنان بازي با ورقه تظاهرات را مورد استفاده قرار دهند.
هماکنون گفته ميشود، ائتلاف 14 مارس با استناد به حضور گروهي از مردم در تشييع جنازه جميل، درصدد است با برپايي خيمههاي دايمي در خيابانها، از حضور ائتلاف حزبالله و متحدانش در تظاهرات احتمالي در بيروت جلوگيري کنند. سران ائتلاف 14 مارس در 48 ساعت گذشته، از همه وسايل تبليغاتي و سياسي براي گردهمايي مردمي در اين اجتماع استفاده کردند و اين در حالي است که ائتلاف مخالفان دولت لبنان نيز با صدور بيانيههايي، خواستار مشارکت مردم در اين تشييع جنازه ـ به عنوان پاسداشت يك چهره ملي ـ شدند. نمايندگان حزبالله و نيز ميشل عون، با اتکا به اين که اين روز يک روز عزاي ملي در اين کشور است، همه را دعوت كردند تا در اين تشييع جنازه شرکت کنند و بر اساس توافق شب گذشته 3 جريان حزبالله، امل و عون، نبيه بري به نمايندگي از اين جريان در تشييع جنازه جميل شركت كرد كه نشانه تاكيد مخالفان دولت سينيوره بر وحدت ملي است.
يکي از امور قابل توجه در تظاهرات و تشييع جنازه امروز، به کارگيري شعارها و پلاکاردهايي عليه حزبالله، سوريه، ايران، رئيسجمهور لبنان و ميشل عون،رهبر حزب ملي آزاد لبنان است. در اين شعارها که با نگاه سياسي خاص تدوين شده است، در کنار شعار اجراي قطعنامههاي 1559 و 1701، پلاکاردهاي خلع سلاح مقاومت، حمل و شعارهايي عليه سوريه و برخي از سياسيون لبنان داده ميشود. در اين تظاهرات، عکسهاي بزرگي توسط برخي نيروهاي سياسي حزب نيروهاي لبناني (القوات اللبنانيه) حمل ميشود که در آن، عکس دكتر احمدينژاد، رئيسجمهور کشورمان در وسط و در دو طرف وي، اميل لحود، رئيسجمهور لبنان و بشار اسد، رئيسجمهور سوريه به چشم ميخورد و در زير آن، شعارهايي مدعي است كه اين سه تن، مانع استقلال لبنان هستند؛ اين تصاوير بارها در برخي شبكهها، از جمله «العربيه» پخش شد.
فضاي اين تظاهرات به شکلي ترتيب داده شده است که از آن عليه مقاومت اسلامي و حزبالله و متحدانش استفاده شود. اين در حالي است که در داخل کليساي «مارجرجس» جنب ميدان شهداي بيروت، محلي که جنازه پير جميل در آن نگهداري ميشد، نمايندگان کشورهاي آمريکا و انگليس و وزير خارجه فرانسه حضور داشتند.
قرار است در اين اجتماع و پس از تشييع جنازه رسمي، امين جميل پدر پير جميل، وليد جنبلاط، وزير خارجه، سمير جعجع و سعد حريري سخنراني کنند.
در همين حال، به گزارش روزنامه «السفير»، ترور پير جميل با مسلسل مجهز به صدا خفهكن انجام شد. اين در حالي است كه حزبالله لبنان، به تازگي به افشاگري اظهارات يكي از جاسوسان لبناني كه براي رژيم صهيونيستي جاسوسي ميكرد، پرداخت. اين جاسوس اعتراف كرده بود كه اسرائيل، اقدام به واردات سلاحهاي صدا خفهكن به لبنان كرده و آن را در اختيار مخالفان حزبالله قرار داده است.
اگر مي توانستيد خريدار باور باشيد، كدام باور از همه برايتان مفيد تر بود؟؟
- پست: 1796
- تاریخ عضویت: شنبه 25 شهریور 1385, 4:18 pm
- سپاسهای ارسالی: 35 بار
- سپاسهای دریافتی: 215 بار
- تماس:
سنيوره به نصرالله متوسل شد!!!
سنيوره به نصرالله متوسل شد
با افزايش فشار مخالفان لبنان براي كناره گيري فواد سنيوره نخست وزير، وي از سيد حسن نصرالله دبيركل حزب الله خواست براي از سرگيري گفتگوها با هدف حل اختلافات دولت و مخالفان تلاش كند.
به گزارش فارس به نقل از روزنامه فرامنطقهاي الحيات، فواد سنيوره روز گذشته در نشست كابينه لبنان خطاب به سيد حسن نصرالله گفت تنها راه پايان دادن به اختلافات كنوني از سرگيري گفتگوها و تفاهم دوجانبه است.
وي از نصرالله خواست مصلحت لبنان و مردم اين كشور را در راس اولويت كاري قرار دهد.
سنيوره گفت: ما در مرحلهاي جديد قرار داريم كه بايد مشكلات و پيامدهاي آن در نظر گرفته شود و از فرصتهايي كه در برابر ما قرار دارد نهايت استفاده را كرد.
سنيوره تاكيد كرد، وي دستش را براي ديدار و گفت و گو با تمامي لبنانيها دراز ميكند و تنها راه رسيدن به يك راه حل براساس برابري و پايبندي همگي به آن، حضور در پاي ميز مذاكرات است.
اين اظهارات در حالي مطرح ميشود كه سيد حسن نصرالله بارها بر از سرگيريهاي گفت و گوهاي ملي بر سر تشكيل دولت وحدت ملي تاكيد كرده و آن را تنها راه برون رفت از بحران جاري در اين كشور دانسته است.
مخالفان دولت سنيوره بر تشكيل دولت وحدت ملي و برگزاري انتخابات زودهنگام تاكيد دارند و اين در حالي است كه دولت سنيوره تاكنون درخواست مخالفان دولت را ناديده گرفته و آنها را به تلاش براي به تعطيلي كشاندن تصميمات دولت متهم كرده است.
منبع : [External Link Removed for Guests]
با افزايش فشار مخالفان لبنان براي كناره گيري فواد سنيوره نخست وزير، وي از سيد حسن نصرالله دبيركل حزب الله خواست براي از سرگيري گفتگوها با هدف حل اختلافات دولت و مخالفان تلاش كند.
به گزارش فارس به نقل از روزنامه فرامنطقهاي الحيات، فواد سنيوره روز گذشته در نشست كابينه لبنان خطاب به سيد حسن نصرالله گفت تنها راه پايان دادن به اختلافات كنوني از سرگيري گفتگوها و تفاهم دوجانبه است.
وي از نصرالله خواست مصلحت لبنان و مردم اين كشور را در راس اولويت كاري قرار دهد.
سنيوره گفت: ما در مرحلهاي جديد قرار داريم كه بايد مشكلات و پيامدهاي آن در نظر گرفته شود و از فرصتهايي كه در برابر ما قرار دارد نهايت استفاده را كرد.
سنيوره تاكيد كرد، وي دستش را براي ديدار و گفت و گو با تمامي لبنانيها دراز ميكند و تنها راه رسيدن به يك راه حل براساس برابري و پايبندي همگي به آن، حضور در پاي ميز مذاكرات است.
اين اظهارات در حالي مطرح ميشود كه سيد حسن نصرالله بارها بر از سرگيريهاي گفت و گوهاي ملي بر سر تشكيل دولت وحدت ملي تاكيد كرده و آن را تنها راه برون رفت از بحران جاري در اين كشور دانسته است.
مخالفان دولت سنيوره بر تشكيل دولت وحدت ملي و برگزاري انتخابات زودهنگام تاكيد دارند و اين در حالي است كه دولت سنيوره تاكنون درخواست مخالفان دولت را ناديده گرفته و آنها را به تلاش براي به تعطيلي كشاندن تصميمات دولت متهم كرده است.
منبع : [External Link Removed for Guests]
نه از خودت تعریف کن و نه بدگویی. اگر از خودت تعریف کنی قبول نمیکنند و اگر بدگویی کنی بیش از آنچه اظهار داشتی تو را بد خواهند پنداشت...
[External Link Removed for Guests]
[External Link Removed for Guests]
- پست: 2732
- تاریخ عضویت: پنجشنبه 5 مرداد 1385, 10:34 pm
- سپاسهای ارسالی: 12804 بار
- سپاسهای دریافتی: 4580 بار
دومين سخنراني سيد حسن نصرالله
سيد حسن نصرالله دبيركل حزبالله لبنان، امشب ساعت 21 به وقت بيروت (10:30 به وقت تهران) دومين سخنراني مهم خود از زمان آغاز اعتصابات و تظاهراتهاي مدني در اين كشور را ايراد ميكند.
به گزارش فارس از بيروت، اين سخنراني كه بهطور زنده از شبكه تلويزيوني "المنار" وابسته به حزبالله لبنان پخش ميشود شامل افشاگريهاي مهمي است كه به مسائل اين كشور و منطقه مربوط ميشود.
بر اساس اين گزارش، محورهاي اصلي سخنراني نصرالله شامل استعفاي "دان حالوتس" رئيس ستاد مشترك ارتش رژيم اسرائيل به علت شكست در برابر حزبالله در جنگ 33 روزه، پاسخ به اتهامات واهي "وليد جنبلاط" دبيركل حزب سوسياليست پيشرو و عضو ائتلاف حاكم 14 مارس مبني بر دستداشتن حزبالله در بسياري از ترورها و نيز بررسي راهبرد جديد دولت آمريكا در عراق است.
همچنين قرار است نصرالله در مورد عملكرد مشكوك يكي از افراد وابسته به بيگانگان در ائتلاف حاكم 14 مارس افشاگري كند.
افراد نزديك به حزبالله از سعدالدين الحريري و وليد جنبلاط به عنوان دو فردي نام ميبرند كه هدف افشاگري امشب نصرالله قرار گيرند.
نصرالله در سخنراني پيشين خود قول داده بود كه اگر افراد وابسته عضو ائتلاف حاكم 14 مارس بخواهند به تحركات ضد ملي خود ادامه دهند وي اسامي و عملكرد مخفيانه آنان را در ضربهزدن به منافع و امنيتملي لبنان با اتكا به اسناد و مدارك موثق فاش خواهد كرد.
به گزارش فارس از بيروت، اين سخنراني كه بهطور زنده از شبكه تلويزيوني "المنار" وابسته به حزبالله لبنان پخش ميشود شامل افشاگريهاي مهمي است كه به مسائل اين كشور و منطقه مربوط ميشود.
بر اساس اين گزارش، محورهاي اصلي سخنراني نصرالله شامل استعفاي "دان حالوتس" رئيس ستاد مشترك ارتش رژيم اسرائيل به علت شكست در برابر حزبالله در جنگ 33 روزه، پاسخ به اتهامات واهي "وليد جنبلاط" دبيركل حزب سوسياليست پيشرو و عضو ائتلاف حاكم 14 مارس مبني بر دستداشتن حزبالله در بسياري از ترورها و نيز بررسي راهبرد جديد دولت آمريكا در عراق است.
همچنين قرار است نصرالله در مورد عملكرد مشكوك يكي از افراد وابسته به بيگانگان در ائتلاف حاكم 14 مارس افشاگري كند.
افراد نزديك به حزبالله از سعدالدين الحريري و وليد جنبلاط به عنوان دو فردي نام ميبرند كه هدف افشاگري امشب نصرالله قرار گيرند.
نصرالله در سخنراني پيشين خود قول داده بود كه اگر افراد وابسته عضو ائتلاف حاكم 14 مارس بخواهند به تحركات ضد ملي خود ادامه دهند وي اسامي و عملكرد مخفيانه آنان را در ضربهزدن به منافع و امنيتملي لبنان با اتكا به اسناد و مدارك موثق فاش خواهد كرد.
[FONT=lucida grande, tahoma, verdana, arial, sans-serif] این خسته به شمشیر تو تقدیر نبود,
[FONT=lucida grande, tahoma, verdana, arial, sans-serif]ور نه هیچ از دل بیرحم تو تقصیر
[FONT=lucida grande, tahoma, verdana, arial, sans-serif]ور نه هیچ از دل بیرحم تو تقصیر
- پست: 1796
- تاریخ عضویت: شنبه 25 شهریور 1385, 4:18 pm
- سپاسهای ارسالی: 35 بار
- سپاسهای دریافتی: 215 بار
- تماس:
طرح ترور سيد حسن نصرالله ناكام ماند

روزنامه السفير لبنان در شماره امروز خود نوشت: «دستگاه امنيت ويژه لبنان 9 لبناني و فلسطيني را كه براي ترور سيد حسن نصرالله برنامهريزي كرده بودند بازداشت كردهاند.»
به نوشته السفير، اين افراد قصد داشتند نصرالله را در مسير خود براي شركت در جلسه بعدي نشست گفتگوهاي ملي اين كشور كه قرار است 28 آوريل برگزار شود، ترور كنند.
اين روزنامه به نقل از برخي منابع امنيتي لبنان نوشت: «مديريت دستگاه جاسوسي ارتش لبنان هفته گذشته توانست اعضاي اين شبكه تروريستي را كه طي ماه مارس و اوايل ماه آوريل نصرالله را زير نظر داشتند و براي ترور وي برنامهريزي كرده بودند، بازداشت كند.»
بنا بر اين گزارش، بر اساس اين برنامه تروريستي قرار بود با موشكهاي "لاو" به كاروان حامل نصرالله حمله شود.
موشكهاي لاو قادرند هر نوع خودروي زرهي را منهدم كنند.
حزبالله هنوز درباره اين خبر توضيحي نداده است.
اعضاي اين شبكه بسيار حرفهاي و آموزش ديده بودند و نيروهاي امنيتي لبنان توانستند در حمله به محل آموزش و اختفاي آنها تعدادي موشك لاو، خمپارههاي بي 7، نارنجك، تفنگهاي كلاشينكف، اسلحه كمري، صدا خفه كن، رايانه و لوح فشرده كشف و ضبط كنند.
نيروهاي امنيتي لبنان سرگرم تحقيقات بيشتر در اين زمينه هستند.
منبع : [External Link Removed for Guests]
نه از خودت تعریف کن و نه بدگویی. اگر از خودت تعریف کنی قبول نمیکنند و اگر بدگویی کنی بیش از آنچه اظهار داشتی تو را بد خواهند پنداشت...
[External Link Removed for Guests]
[External Link Removed for Guests]
-
- پست: 3820
- تاریخ عضویت: چهارشنبه 12 مهر 1385, 2:30 pm
- محل اقامت: هر جا اینترنت هست... Net.
- سپاسهای ارسالی: 1 بار
- سپاسهای دریافتی: 164 بار
- تماس:
آشوبهاي مردمي يا اعتراضات ملي براي تغيير حکومت لبنان
مخالفان دولت لبنان روز گذشته بار ديگر دست به قدرت نمايي زدند و اين بار فراتر از مانور سياسي عمل کردند تا ثابت شود که توازن سياسي در تقسيم کرسيهاي پارلماني کنوني لبنان هيچ تناسبي با واقعيت جامعه ندارد.
به گزارش خبرنگار «بازتاب» از بيروت، طرفداران دولت لبنان ديروز با حمله به اعتصاب کنندگان، فضاي سياسي آرامي که بيش از پنجاه روز در لبنان وجود داشته است را به خاک و خون کشيدند و به اين وسيله اعلام کردند که براي حفظ قدرت سياسي در دولت، هيچ مرزي را نميشناسند. اکنون پر واضح است که چرا اکثريت پارلماني لبنان از برگزاري انتخابات زودرس پارلماني که قبلا نيز در لبنان برگزار شده است، جلوگيري ميکنند.
يکي از مهمترين پيامهاي اعتصابات سراسري لبنان اين بود که اختلافات حاکم در لبنان کاملا ماهيت سياسي دارد و از هرگونه نزاعهاي مذهبي يا طايفهاي به دور است:
ـ اعتصاب ديروز، تمامي بخشهاي شيعه نشين، مسيحي نشين و سني نشين لبنان را در بر گرفته بود؛
ـ مخالفان نشان دادند که داراي همه ابزار قدرت مردمي در کل لبنان را دارند و قادر بر بسيج عمومي در هر زماني هستند؛
ـ نمايش قدرت عمومي مخالفان در طرابلس، صيدا، عکار و منطقه بقاع (اشتوره) نشان داد که بر خلاف ادعاهاي جريان المستقبل وابسته به حريري، که اين مناطق را تحت نفوذ سنتي خود ميداند، پايگاه مردمي مخالفان بسيار گسترده تر از آن است که تا کنون اعلام شده بود؛
ـ مخالفان در لبنان اکنون بر خلاف روزهاي گذشته از برگهاي بيشتري براي استمرار مخالفت خود برخوردار هستند؛
ـ مخالفان ميتوانند در اراده بين المللي (در قالب حمايتهاي فرانسه ـ انگليس و فرانسه) در خصوص حمايت از دولت سينيوره، ترديدي جدي ايجاد کنند؛
ـ تمام تلاشهاي نمادهاي سياسي دولت لبنان و به خصوص تلاشهاي جنبلاط و حريري که در صدد بودند تا از طريق مراجع ديني اهل سنت، راه حضور مردمي اهل سنت را در اعتراضات ديروز بگيرند، نقش بر آب شد. آنها تلاش داشتند تا اين اعتصابات را فقط اعتراضات جريانات شيعي در لبنان معرفي کنند؛
ـ فلج شدن سراسري ديروز لبنان نشان داد که نقش مردمي مخالفان که جبهه واحد شيعي ـ سني و مسيحي تشکيل دادهاند علاوه بر آنکه يک صفحه مهم تاريخي و سياسي در اين کشور است، هرگز قابل کتمان نيست؛
ـ مخالفان هم چنان بر اقدامات دمکراتيک خود و حفظ مرزهاي ملي لبنان تاکيد دارند و از همين رو پس از درخواست فرماندهي ارتش لبنان از نبيه بري، رييس پارلمان حاضر به توقف اعتصابات و اعتراضات خياباني شدند. ارتش لبنان پس از درگيري نيروهاي سمير جعجع با مخالفان، اعلام کردند که به سختي ميتوانند کنترل اوضاع را به دست گيرند و حتي اعلام کردند که در صورت استمرار درگيريها و براي جلوگيري از متهم شدن ارتش به جانبداري از يک طرف خاص، به ناچار نيروهاي خود را از خيابانها عقب خواهند کشيد.
پذيرش اين در خواست ارتش از سوي مخالفان، عملا رشتههاي عاطفي بين آنها و ارتش را در چارچوب حفظ مصالح ملي کشور را بيشتر ميکند
ـ ارتش لبنان به رغم فشارهاي حکومتي، همچنان جانب بيطرفي را براي حفظ وحدت ارتش، تا کنون رعايت کرده است؛
ـ اکثريت دولتي لبنان تنها راه خروج خود از بحران را تشديد اتهامات طايفي و تحريک مردم به سوي درگيريها داخلي و طايفي ميبينند.
جناح 14 مارس لبنان که حامي اصلي دولت لبنان به شمار ميرود، درصدد است تا همزمان با برگزاري کنفرانس پاريس 3 که به منظور کمک اقتصادي به لبنان، فردا در پاريس برگزار ميشود، يک سري تظاهرات خياباني ترتيب دهد تا از حجم عدم حمايت مردمي از دولت لبنان بکاهد.
اين در حالي است که آمريکا و فرانسه نيز درصددند تا با اعلام کمکهاي اقتصادي به دولت سينيوره، نوعي مشروعيت سياسي به وي دهند و به اصطلاح اين کنفرانس را به جشني براي دولت لبنان تبديل کنند.
مخالفان دولت لبنان نيز برآنند تا پس از مطالعه نتايج اعتصاب ديروز و پاسخ دولت به خواستههاي آنان، تصميمات بعدي را در خصوص چگونگي ادامه اعتراضات اتخاذ کنند.
این یکی جدیده چون اگر خبرم قدیمی باشد در تاپیک اعلام می کنم!!!
این را هم به خاطر این گفتم که حالا دو تا پست قدیمی لود همش قدیمیه!!!!!!
هــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــا
به گزارش خبرنگار «بازتاب» از بيروت، طرفداران دولت لبنان ديروز با حمله به اعتصاب کنندگان، فضاي سياسي آرامي که بيش از پنجاه روز در لبنان وجود داشته است را به خاک و خون کشيدند و به اين وسيله اعلام کردند که براي حفظ قدرت سياسي در دولت، هيچ مرزي را نميشناسند. اکنون پر واضح است که چرا اکثريت پارلماني لبنان از برگزاري انتخابات زودرس پارلماني که قبلا نيز در لبنان برگزار شده است، جلوگيري ميکنند.
يکي از مهمترين پيامهاي اعتصابات سراسري لبنان اين بود که اختلافات حاکم در لبنان کاملا ماهيت سياسي دارد و از هرگونه نزاعهاي مذهبي يا طايفهاي به دور است:
ـ اعتصاب ديروز، تمامي بخشهاي شيعه نشين، مسيحي نشين و سني نشين لبنان را در بر گرفته بود؛
ـ مخالفان نشان دادند که داراي همه ابزار قدرت مردمي در کل لبنان را دارند و قادر بر بسيج عمومي در هر زماني هستند؛
ـ نمايش قدرت عمومي مخالفان در طرابلس، صيدا، عکار و منطقه بقاع (اشتوره) نشان داد که بر خلاف ادعاهاي جريان المستقبل وابسته به حريري، که اين مناطق را تحت نفوذ سنتي خود ميداند، پايگاه مردمي مخالفان بسيار گسترده تر از آن است که تا کنون اعلام شده بود؛
ـ مخالفان در لبنان اکنون بر خلاف روزهاي گذشته از برگهاي بيشتري براي استمرار مخالفت خود برخوردار هستند؛
ـ مخالفان ميتوانند در اراده بين المللي (در قالب حمايتهاي فرانسه ـ انگليس و فرانسه) در خصوص حمايت از دولت سينيوره، ترديدي جدي ايجاد کنند؛
ـ تمام تلاشهاي نمادهاي سياسي دولت لبنان و به خصوص تلاشهاي جنبلاط و حريري که در صدد بودند تا از طريق مراجع ديني اهل سنت، راه حضور مردمي اهل سنت را در اعتراضات ديروز بگيرند، نقش بر آب شد. آنها تلاش داشتند تا اين اعتصابات را فقط اعتراضات جريانات شيعي در لبنان معرفي کنند؛
ـ فلج شدن سراسري ديروز لبنان نشان داد که نقش مردمي مخالفان که جبهه واحد شيعي ـ سني و مسيحي تشکيل دادهاند علاوه بر آنکه يک صفحه مهم تاريخي و سياسي در اين کشور است، هرگز قابل کتمان نيست؛
ـ مخالفان هم چنان بر اقدامات دمکراتيک خود و حفظ مرزهاي ملي لبنان تاکيد دارند و از همين رو پس از درخواست فرماندهي ارتش لبنان از نبيه بري، رييس پارلمان حاضر به توقف اعتصابات و اعتراضات خياباني شدند. ارتش لبنان پس از درگيري نيروهاي سمير جعجع با مخالفان، اعلام کردند که به سختي ميتوانند کنترل اوضاع را به دست گيرند و حتي اعلام کردند که در صورت استمرار درگيريها و براي جلوگيري از متهم شدن ارتش به جانبداري از يک طرف خاص، به ناچار نيروهاي خود را از خيابانها عقب خواهند کشيد.
پذيرش اين در خواست ارتش از سوي مخالفان، عملا رشتههاي عاطفي بين آنها و ارتش را در چارچوب حفظ مصالح ملي کشور را بيشتر ميکند
ـ ارتش لبنان به رغم فشارهاي حکومتي، همچنان جانب بيطرفي را براي حفظ وحدت ارتش، تا کنون رعايت کرده است؛
ـ اکثريت دولتي لبنان تنها راه خروج خود از بحران را تشديد اتهامات طايفي و تحريک مردم به سوي درگيريها داخلي و طايفي ميبينند.
جناح 14 مارس لبنان که حامي اصلي دولت لبنان به شمار ميرود، درصدد است تا همزمان با برگزاري کنفرانس پاريس 3 که به منظور کمک اقتصادي به لبنان، فردا در پاريس برگزار ميشود، يک سري تظاهرات خياباني ترتيب دهد تا از حجم عدم حمايت مردمي از دولت لبنان بکاهد.
اين در حالي است که آمريکا و فرانسه نيز درصددند تا با اعلام کمکهاي اقتصادي به دولت سينيوره، نوعي مشروعيت سياسي به وي دهند و به اصطلاح اين کنفرانس را به جشني براي دولت لبنان تبديل کنند.
مخالفان دولت لبنان نيز برآنند تا پس از مطالعه نتايج اعتصاب ديروز و پاسخ دولت به خواستههاي آنان، تصميمات بعدي را در خصوص چگونگي ادامه اعتراضات اتخاذ کنند.
این یکی جدیده چون اگر خبرم قدیمی باشد در تاپیک اعلام می کنم!!!
این را هم به خاطر این گفتم که حالا دو تا پست قدیمی لود همش قدیمیه!!!!!!
هــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــا
-
- پست: 3820
- تاریخ عضویت: چهارشنبه 12 مهر 1385, 2:30 pm
- محل اقامت: هر جا اینترنت هست... Net.
- سپاسهای ارسالی: 1 بار
- سپاسهای دریافتی: 164 بار
- تماس:
آغاز قويترين حركت مخالفان دولت لبنان و غافلگيري ارتش
در پي فراخوان احزاب و گروههاي سياسي لبنان و به ويژه سخنراني شب گذشته نصرالله براي حضوري گسترده در تظاهرات اعتراضآميز بر ضد دولت سنيوره، معترضان بامداد امروز چندين راه اصلي در مناطق مختلف لبنان را مسدود كردند.
به گزارش خبرنگار «بازتاب» از بيروت، از ساعت 30/2 بامداد امروز نیروهای هوادار ائتلاف مخالفان دولت لبنان همگام با آغاز اعتصاب سراسری در لبنان، 55 راه اصلی بین شمال و جنوب و بین شرق و غرب کشور را با آتش زدن لاستیکها و مسدود ساختن خیابانها، بستند و عملا آمدوشد را در این مسیرها مختل کردند. از جمله مهمترین این راهها راه ارتباطی «ضهر البیدر» است که منطقه بقاع را به بیروت متصل می کند. همچنين مخالفان با به آتش كشيدن لاستيك خودروها و قرار دادن خاك و سنگ در وسط جادهها در مناطق بيروت، الشرفيه، الحمراء، المتن، حالات، جبيل و ديگر مناطق لبنان در اين اعتراضات شركت كردند.
راههای ارتباطی بیروت با صیدا در جنوب و راههاي ارتباطي بيروت با طرابلس در شمال نیز بسته شده است و در بیروت نیر راههای ارتباطی با فرودگاه توسط مخالفان مسدود شده است. و برخي خبرها از بسته شدن فرودگاه توسط معترضان به دولت حكايت دارد.
این در حالی است که ارتش وارد صحنه شده است تا کلیه راهها را باز کند و از ساعت 3 بامداد تاکنون، تعدادی از راهها را باز کرده اما بلافاصله از 5 دقیقه تا نیم ساعت پس از این اقدام ارتش، بار دیگر نیروهای مخالف مجددا اقدام به بستن راهها کردهاند. در داخل بیروت این امر از شدت بیشتری برخودار است و در مناطق مختلف پایتخت، تقریبا اکثر خیابانها تا زمان ارسال این خبر بسته است.
سید حسن نصرالله، میشل عون و دیگر رهبران مخالف دولت لبنان روز گذشته همه اقشار لبنان را به سوی اعتصابی قوی و سراسری دعوت کردند. این در حالی است که فواد سینیوره نخست وزیر لبنان روز گذشته تهدید کرد که از ارتش برای در هم کوبیدن اعتصاب و اعتراضات در برابر اماکن عمومی استفاده خواهد کرد.
اعتصاب سراسري لبنان در حالي امروز سهشنبه از سر گرفته شد كه دو روز بعد كنفرانس عربي و بينالمللي پاريس 3 براي حمايت از لبنان و كمك به بازسازي آن برگزار خواهد شد.
حزبالله و جنبش امل كه هر دو از گروههاي شيعه لبنانند، از كنفرانس پاريس 3 حمايت كردهاند اما اعلام داشتند با برگه اصلاحي كه دولت سنيوره به كنفرانس ارائه كرده و در آن بر يك سلسله اصلاحات از جمله افزايش مالياتها و خصوصيسازي بعضي بخشها تاكيد شده، مخالفند.
نصرالله: حتي حاضريم به حبس برويم
سيد حسن نصرالله ديشب گفت: آقاي سنيوره و احزاب حامي دولت لبنان معتقدند كه ما مسوول اصلي اين جنگ و ويرانيهاي موجود در لبنان هستيم. پاسخ من نيز به آنها اين است هرچند اين جنگ يك جنگ آمريكايي و اسراييلي و با دعوت احزاب لبناني انجام گرفته است و مسووليت اين جنگ برعهدهي كساني است كه خواهان و آغازگر آن بودند، اما حزبالله لبنان حاضر است سه ميليارد هزينهيي كه خسارت اين جنگ تعيين شده است بدهد مشروط بر آن كه حزب حاكم نيز حاضر شود پاسخي درباره هزينهاي چندين برابر اين پول پيش از جنگ را براي ما تشخيص و توجيه كند. ما حاضريم تمام مسووليتهاي خود در زمينه اين جنگ و وقايع آن را برعهده بگيريم، از سمت خود كنارهگيري كنيم و حتي حاضريم به حبس برويم مشروط بر آن كه حزب حاكم نيز از قدرت كنار برود و كس ديگري ادارهي لبنان را برعهده بگيرد؛ كسي كه هيچ مسووليتي در اين جنگ به عهده نداشته است. متاسفانه كساني كه زياد دروغ ميگويند دروغ جزئي از شخصيت آنها ميشود و ديگر وقتي كه ميخواهند درباره چيزي سخن به دروغ بگويند اين دروغ گفتن هيچ تاثيري بر روحيه و وجدان اين افراد ندارد.
سيدحسن نصرالله همچنين درباره هدف اصلي جريان معارض لبناني گفت: ما از همان آغاز خصوصا پس از پايان جنگ گفتيم كه هدف اصلي ما تشكيل دولت متحد ملي است و تنها يك دولت متحد ملي ميتواند از وضعيت هرج و مرج موجود خارج سازد. همچنين از همان پايان جنگ و حتي پيش از اين جنگ با دولت فعلي لبنان گفتوگوهايي را در اين زمينه انجام دادهايم و به اين دولت گفتهايم كه اجازه دهد دوستان ديگر نيز حقي در ادارهي امور دولت داشته باشند و با مشاركت ديگر احزاب بزرگ لبناني چون حزب ميشل عون يك حكومت ائتلافي تشكيل دهند؛ اما اين دولت زير بار نرفت از آن روز بود كه جريان معارض كه متشكل از احزاب اساسي و بزرگ و مردمي لبنان بود تشكيل شد. زماني كه اين جريان آغاز شد حملات گستردهي سياسي و رسانههايي عليه ما آغاز شد و ما متهم به شورشيان انقلابگر شديم و متهم به آن شديم كه ميخواهيم بسياري از اصول و مباني موجود را زير پا بگذاريم. مثلا معاهده طائف را هدف قرار دادهايم و يا اين كه دولت سني در لبنان را ميخواهيم هدف قرار دهيم. به هر حال جريان معارض از همان آغاز تحت فشار اتهامات بسيار گسترده كار خود را اغاز كرد؛ اما همچنان براي گفتوگوي مسالمتآميز با ددولت فعلي و حزب حاكم اين جريان فرصتهاي بسيار زيادي به آنها داد.
حزب حاكم پيش بيني ميكرد كه ما از حكومت استعفا ندهيم اما استعفا داديم، پيشبيني ميكرد كه ما به خيابانها نريزيم و تحصن نكنيم اما چنين اتفاقي رخ داد و به اين حزب ميگويم مطمئنا نميتواند ديگر اقدامات ما را نيز پيشبيني كند.
به گزارش خبرنگار «بازتاب» از بيروت، از ساعت 30/2 بامداد امروز نیروهای هوادار ائتلاف مخالفان دولت لبنان همگام با آغاز اعتصاب سراسری در لبنان، 55 راه اصلی بین شمال و جنوب و بین شرق و غرب کشور را با آتش زدن لاستیکها و مسدود ساختن خیابانها، بستند و عملا آمدوشد را در این مسیرها مختل کردند. از جمله مهمترین این راهها راه ارتباطی «ضهر البیدر» است که منطقه بقاع را به بیروت متصل می کند. همچنين مخالفان با به آتش كشيدن لاستيك خودروها و قرار دادن خاك و سنگ در وسط جادهها در مناطق بيروت، الشرفيه، الحمراء، المتن، حالات، جبيل و ديگر مناطق لبنان در اين اعتراضات شركت كردند.
راههای ارتباطی بیروت با صیدا در جنوب و راههاي ارتباطي بيروت با طرابلس در شمال نیز بسته شده است و در بیروت نیر راههای ارتباطی با فرودگاه توسط مخالفان مسدود شده است. و برخي خبرها از بسته شدن فرودگاه توسط معترضان به دولت حكايت دارد.
این در حالی است که ارتش وارد صحنه شده است تا کلیه راهها را باز کند و از ساعت 3 بامداد تاکنون، تعدادی از راهها را باز کرده اما بلافاصله از 5 دقیقه تا نیم ساعت پس از این اقدام ارتش، بار دیگر نیروهای مخالف مجددا اقدام به بستن راهها کردهاند. در داخل بیروت این امر از شدت بیشتری برخودار است و در مناطق مختلف پایتخت، تقریبا اکثر خیابانها تا زمان ارسال این خبر بسته است.
سید حسن نصرالله، میشل عون و دیگر رهبران مخالف دولت لبنان روز گذشته همه اقشار لبنان را به سوی اعتصابی قوی و سراسری دعوت کردند. این در حالی است که فواد سینیوره نخست وزیر لبنان روز گذشته تهدید کرد که از ارتش برای در هم کوبیدن اعتصاب و اعتراضات در برابر اماکن عمومی استفاده خواهد کرد.
اعتصاب سراسري لبنان در حالي امروز سهشنبه از سر گرفته شد كه دو روز بعد كنفرانس عربي و بينالمللي پاريس 3 براي حمايت از لبنان و كمك به بازسازي آن برگزار خواهد شد.
حزبالله و جنبش امل كه هر دو از گروههاي شيعه لبنانند، از كنفرانس پاريس 3 حمايت كردهاند اما اعلام داشتند با برگه اصلاحي كه دولت سنيوره به كنفرانس ارائه كرده و در آن بر يك سلسله اصلاحات از جمله افزايش مالياتها و خصوصيسازي بعضي بخشها تاكيد شده، مخالفند.
نصرالله: حتي حاضريم به حبس برويم
سيد حسن نصرالله ديشب گفت: آقاي سنيوره و احزاب حامي دولت لبنان معتقدند كه ما مسوول اصلي اين جنگ و ويرانيهاي موجود در لبنان هستيم. پاسخ من نيز به آنها اين است هرچند اين جنگ يك جنگ آمريكايي و اسراييلي و با دعوت احزاب لبناني انجام گرفته است و مسووليت اين جنگ برعهدهي كساني است كه خواهان و آغازگر آن بودند، اما حزبالله لبنان حاضر است سه ميليارد هزينهيي كه خسارت اين جنگ تعيين شده است بدهد مشروط بر آن كه حزب حاكم نيز حاضر شود پاسخي درباره هزينهاي چندين برابر اين پول پيش از جنگ را براي ما تشخيص و توجيه كند. ما حاضريم تمام مسووليتهاي خود در زمينه اين جنگ و وقايع آن را برعهده بگيريم، از سمت خود كنارهگيري كنيم و حتي حاضريم به حبس برويم مشروط بر آن كه حزب حاكم نيز از قدرت كنار برود و كس ديگري ادارهي لبنان را برعهده بگيرد؛ كسي كه هيچ مسووليتي در اين جنگ به عهده نداشته است. متاسفانه كساني كه زياد دروغ ميگويند دروغ جزئي از شخصيت آنها ميشود و ديگر وقتي كه ميخواهند درباره چيزي سخن به دروغ بگويند اين دروغ گفتن هيچ تاثيري بر روحيه و وجدان اين افراد ندارد.
سيدحسن نصرالله همچنين درباره هدف اصلي جريان معارض لبناني گفت: ما از همان آغاز خصوصا پس از پايان جنگ گفتيم كه هدف اصلي ما تشكيل دولت متحد ملي است و تنها يك دولت متحد ملي ميتواند از وضعيت هرج و مرج موجود خارج سازد. همچنين از همان پايان جنگ و حتي پيش از اين جنگ با دولت فعلي لبنان گفتوگوهايي را در اين زمينه انجام دادهايم و به اين دولت گفتهايم كه اجازه دهد دوستان ديگر نيز حقي در ادارهي امور دولت داشته باشند و با مشاركت ديگر احزاب بزرگ لبناني چون حزب ميشل عون يك حكومت ائتلافي تشكيل دهند؛ اما اين دولت زير بار نرفت از آن روز بود كه جريان معارض كه متشكل از احزاب اساسي و بزرگ و مردمي لبنان بود تشكيل شد. زماني كه اين جريان آغاز شد حملات گستردهي سياسي و رسانههايي عليه ما آغاز شد و ما متهم به شورشيان انقلابگر شديم و متهم به آن شديم كه ميخواهيم بسياري از اصول و مباني موجود را زير پا بگذاريم. مثلا معاهده طائف را هدف قرار دادهايم و يا اين كه دولت سني در لبنان را ميخواهيم هدف قرار دهيم. به هر حال جريان معارض از همان آغاز تحت فشار اتهامات بسيار گسترده كار خود را اغاز كرد؛ اما همچنان براي گفتوگوي مسالمتآميز با ددولت فعلي و حزب حاكم اين جريان فرصتهاي بسيار زيادي به آنها داد.
حزب حاكم پيش بيني ميكرد كه ما از حكومت استعفا ندهيم اما استعفا داديم، پيشبيني ميكرد كه ما به خيابانها نريزيم و تحصن نكنيم اما چنين اتفاقي رخ داد و به اين حزب ميگويم مطمئنا نميتواند ديگر اقدامات ما را نيز پيشبيني كند.
-
- پست: 3820
- تاریخ عضویت: چهارشنبه 12 مهر 1385, 2:30 pm
- محل اقامت: هر جا اینترنت هست... Net.
- سپاسهای ارسالی: 1 بار
- سپاسهای دریافتی: 164 بار
- تماس:
توقف موقت اعتصاب سراسري لبنان
اعتصاب سراسري لبنان با هدف ايجاد فرصت براي يافتن راهحل به طور موقت متوقف شد و رهبران مخالفان اعلام كردند، در آينده گامهاي بلندتري برخواهند داشت.
به گزارش فارس به نقل از پايگاه خبري «الجزيره»، رهبران مخالفان دولت لبنان در پايان نشست خود اعلام كردند در ادامه حركتشان در آينده به شيوههاي ديگري از اعتراضات پرتاثيرتر دست خواهند زد تا به خواستههاي خود در تشكيل دولت وحدت ملي و برگزاري انتخابات زودهنگام دست يابند.
رهبران مخالفان در بيانيهاي از گروه اكثريت به «گروه مسلط» ياد كرد و آن را مسئول خارجكردن كردن لبنان از تنگناي بزرگ اين كشور دانست و از اين گروه خواست از حوادث جاري درس عبرت بگيرد.
سليمان فرنجيه رئيس جريان «المردّه» در كنفرانسي مطبوعاتي گفت در صورت خودداري دولت از تن دادن به خواستههاي گروههاي مخالف، اين گروهها براي برداشتن گامهاي بلندتر و سرنوشتساز، طي دو روز آينده نشست خواهند داشت.
همچنين حسين حاج الحسن از نمايندگان فراكسيون حزبالله در پارلمان لبنان گفت مخالفان با پاياندادن به اعتصابات ميخواهند فرصتي را براي حل و فصل بحران جاري ايجاد كنند و در صورت ادامه اين روند در آينده حركت خود را شديدتر ميكنند.
نيروهاي مخالف لبنان ديروز سهشنبه در بيروت و در ديگر شهرهاي اين كشور دست به اعتصاب گسترده خياباني زدند.
اين اعتصابها در برخي از مناطق اين كشور به درگيري ميان طرفداران و مخالفان دولت سنيوره انجاميد كه بر اساس جديدترين گزارشها، 6 نفر كشته و بيش از 130 نفر ديگر زخمي شدند.
به گزارش فارس به نقل از پايگاه خبري «الجزيره»، رهبران مخالفان دولت لبنان در پايان نشست خود اعلام كردند در ادامه حركتشان در آينده به شيوههاي ديگري از اعتراضات پرتاثيرتر دست خواهند زد تا به خواستههاي خود در تشكيل دولت وحدت ملي و برگزاري انتخابات زودهنگام دست يابند.
رهبران مخالفان در بيانيهاي از گروه اكثريت به «گروه مسلط» ياد كرد و آن را مسئول خارجكردن كردن لبنان از تنگناي بزرگ اين كشور دانست و از اين گروه خواست از حوادث جاري درس عبرت بگيرد.
سليمان فرنجيه رئيس جريان «المردّه» در كنفرانسي مطبوعاتي گفت در صورت خودداري دولت از تن دادن به خواستههاي گروههاي مخالف، اين گروهها براي برداشتن گامهاي بلندتر و سرنوشتساز، طي دو روز آينده نشست خواهند داشت.
همچنين حسين حاج الحسن از نمايندگان فراكسيون حزبالله در پارلمان لبنان گفت مخالفان با پاياندادن به اعتصابات ميخواهند فرصتي را براي حل و فصل بحران جاري ايجاد كنند و در صورت ادامه اين روند در آينده حركت خود را شديدتر ميكنند.
نيروهاي مخالف لبنان ديروز سهشنبه در بيروت و در ديگر شهرهاي اين كشور دست به اعتصاب گسترده خياباني زدند.
اين اعتصابها در برخي از مناطق اين كشور به درگيري ميان طرفداران و مخالفان دولت سنيوره انجاميد كه بر اساس جديدترين گزارشها، 6 نفر كشته و بيش از 130 نفر ديگر زخمي شدند.
-
- پست: 3820
- تاریخ عضویت: چهارشنبه 12 مهر 1385, 2:30 pm
- محل اقامت: هر جا اینترنت هست... Net.
- سپاسهای ارسالی: 1 بار
- سپاسهای دریافتی: 164 بار
- تماس:
سنيوره خواستار گفتوگو با مخالفان شد
«فؤاد سنيوره» نخست وزير لبنان آمادگيش را براي گفتوگو با مخالفان براي حل و فصل بحران جاري سياسي در اين كشور اعلام كرد.
به گزارش فارس به نقل از شبكه خبري «الجزيره»، «فواد سنيوره» شب گذشته طي سخناني در كاخ نخست وزيري در مركز بيروت گفت: بايد مسائل براي بررسي و حل و فصل از خيابانها به نهادهاي قانوني كشور و بويژه مجلس منتقل شود.
وي دولت خود را مشروع و قانوني خواند و خواستار گفتوگو براي حل مشكلات به منظور اعتماد سازي و تقويت وحدت ملي در اين كشور شد.
سنيوره همچنين خواستار برگزاري هر چه سريعتر جلسه فوقالعاده مجلس براي بررسي تحولات و اوضاع جاري در اين كشور شد.
وي در عين حال آمادگي خود را براي پاسخ مثبت به هر گونه تلاش از جانب كشورهاي عربي براي حل بحران اين كشور اعلام كرد.
نخست وزير لبنان اعتصاب مخالفان دولت را غيرقانوني خواند و گفت: اين اعتصابها به اقدامات تحريك آميز بدل شده و از تمامي حدومرز عدول كرده است و يادآور فتنهانگيزي، جنگ و قيموميت دوباره بر اين كشور است.
سنيوره همچنين تاكيد كرد، مسئوليت دولت و وظيفه ارتش و نيروهاي امنيتي، اجازه تسامح يا چانه زني در خصوص موضوع نظم عمومي، سلامت داخلي و احترام به قانون را نميدهد.
خبرگزاري شينهوا نيز گزارش داد، فواد سنيوره براي پيگيري تحولات امنيتي و نيز جلوگيري از وخامت اوضاع اين كشور تماسهايي را با روساي نهادهاي امنيتي اين كشور برقرار كرده است.
سنيوره همچنين در نشست مشورتي با برخي از وزراء به بررسي اوضاع جاري در اين كشور پرداخت.
نيروهاي مخالف لبنان ديروز سه شنبه در بيروت و در ديگر شهرهاي اين كشور دست به اعتصاب گسترده خياباني زدند.
اين اعتصابها در برخي از مناطق اين كشور به درگيري ميان طرفداران و مخالفان دولت سنيوره انجاميد كه بر اساس جديدترين گزارشها، 6 نفر كشته و بيش از 130 نفر ديگر زخمي شدند.
مخالفان دولت تعهد كردهاند كه تا تحقق خواستههاي خود به تظاهرات و اعتراضات مسالمت آميز خياباني خود ادامه دهند
به گزارش فارس به نقل از شبكه خبري «الجزيره»، «فواد سنيوره» شب گذشته طي سخناني در كاخ نخست وزيري در مركز بيروت گفت: بايد مسائل براي بررسي و حل و فصل از خيابانها به نهادهاي قانوني كشور و بويژه مجلس منتقل شود.
وي دولت خود را مشروع و قانوني خواند و خواستار گفتوگو براي حل مشكلات به منظور اعتماد سازي و تقويت وحدت ملي در اين كشور شد.
سنيوره همچنين خواستار برگزاري هر چه سريعتر جلسه فوقالعاده مجلس براي بررسي تحولات و اوضاع جاري در اين كشور شد.
وي در عين حال آمادگي خود را براي پاسخ مثبت به هر گونه تلاش از جانب كشورهاي عربي براي حل بحران اين كشور اعلام كرد.
نخست وزير لبنان اعتصاب مخالفان دولت را غيرقانوني خواند و گفت: اين اعتصابها به اقدامات تحريك آميز بدل شده و از تمامي حدومرز عدول كرده است و يادآور فتنهانگيزي، جنگ و قيموميت دوباره بر اين كشور است.
سنيوره همچنين تاكيد كرد، مسئوليت دولت و وظيفه ارتش و نيروهاي امنيتي، اجازه تسامح يا چانه زني در خصوص موضوع نظم عمومي، سلامت داخلي و احترام به قانون را نميدهد.
خبرگزاري شينهوا نيز گزارش داد، فواد سنيوره براي پيگيري تحولات امنيتي و نيز جلوگيري از وخامت اوضاع اين كشور تماسهايي را با روساي نهادهاي امنيتي اين كشور برقرار كرده است.
سنيوره همچنين در نشست مشورتي با برخي از وزراء به بررسي اوضاع جاري در اين كشور پرداخت.
نيروهاي مخالف لبنان ديروز سه شنبه در بيروت و در ديگر شهرهاي اين كشور دست به اعتصاب گسترده خياباني زدند.
اين اعتصابها در برخي از مناطق اين كشور به درگيري ميان طرفداران و مخالفان دولت سنيوره انجاميد كه بر اساس جديدترين گزارشها، 6 نفر كشته و بيش از 130 نفر ديگر زخمي شدند.
مخالفان دولت تعهد كردهاند كه تا تحقق خواستههاي خود به تظاهرات و اعتراضات مسالمت آميز خياباني خود ادامه دهند
-
- پست: 3820
- تاریخ عضویت: چهارشنبه 12 مهر 1385, 2:30 pm
- محل اقامت: هر جا اینترنت هست... Net.
- سپاسهای ارسالی: 1 بار
- سپاسهای دریافتی: 164 بار
- تماس:
سه كشته و صد زخمي در اولين روز اعتصاب لبنان
در اولين روز از اعتصاب سراسري مخالفان دولت لبنان، سه نفر كشته و 100 نفر زخمي شدند.
به گزارش فارس به نقل از خبرگزاري رويتر، پليس لبنان اعلام كرد درگيريها ميان مخالفان و طرفداران دولت لبنان به كشتهشدن سه نفر و زخميشدن 100 نفر انجاميد.
بنابر اين گزارش، نيروهاي امنيتي لبنان در حال جداكردن افراد درگير در شهر بترون در شمال بيروت بودند كه يكي از نيروهاي مسيحي لبناني طرفدار دولت هدف گلوله قرار گرفت و كشته شد.
همچنين دو نفر ديگر در شهر سنينشين طرابلس در شمال لبنان كشته شدند.
به گفته پليس تيراندازي در اين شهر همچنين به زخميشدن 35 نفر در منطقه مسيحينشين جبيل و حلبا انجاميد.
پليس همچنين اعلام كرد شمار زخميهاي امروز در سراسر لبنان به 100 نفر رسيد
به گزارش فارس به نقل از خبرگزاري رويتر، پليس لبنان اعلام كرد درگيريها ميان مخالفان و طرفداران دولت لبنان به كشتهشدن سه نفر و زخميشدن 100 نفر انجاميد.
بنابر اين گزارش، نيروهاي امنيتي لبنان در حال جداكردن افراد درگير در شهر بترون در شمال بيروت بودند كه يكي از نيروهاي مسيحي لبناني طرفدار دولت هدف گلوله قرار گرفت و كشته شد.
همچنين دو نفر ديگر در شهر سنينشين طرابلس در شمال لبنان كشته شدند.
به گفته پليس تيراندازي در اين شهر همچنين به زخميشدن 35 نفر در منطقه مسيحينشين جبيل و حلبا انجاميد.
پليس همچنين اعلام كرد شمار زخميهاي امروز در سراسر لبنان به 100 نفر رسيد
-
- پست: 3820
- تاریخ عضویت: چهارشنبه 12 مهر 1385, 2:30 pm
- محل اقامت: هر جا اینترنت هست... Net.
- سپاسهای ارسالی: 1 بار
- سپاسهای دریافتی: 164 بار
- تماس:
تهديد جعجع به راهاندازي جنگ داخلي
سمير جعجع، فرمانده شبهنظاميان موسوم به القوات اللبنانية و حزب كتائب گفت: اگر اعتصاب مخالفان به همين صورت پيش برود وقوع درگيري با آنها حتمي است.
وي كه عضو برجسته ائتلاف حاكم 14 مارس نيز هست در سخناني كه بخشهايي از آن از شبكه تلويزيوني حاميان دولت در لبنان (LBC) پخش شد، با فرياد اعلام كرد: اگر اعتصابكنندگان به مخالفت خود با دولت ادامه دهند، اوضاع به درگيري كشيده ميشود.
به گزارش پايگاه خبري «شامپرس»، وي همچنين مخالفان دولت فؤاد سنيوره را تهديد به راهاندازي جنگ داخلي در لبنان كرد.
اين در حالي است كه منابع آگاه از بروز اختلاف ميان جعجع با مدير اين شبكه تلويزيوني خبر ميدهند.
روزنامه «الوطن» در اين باره نوشت: كارمندان LBC از پخش كامل سخنان جعجع كه ديروز (دوشنبه) در نشستي خبري حرف ميزد، خودداري كردند. هنوز مشخص نيست كه اين اقدام، در اعتراض به سياستهاي جعجع انجام گرفته و يا نوعي اعلام حمايت ضمني از اعتصابكنندگان و پاسخ مثبت به دعوت مخالفان دولت به اعتصاب و رها كردن كارهاي اداري است.
جعجع كه در زمان حمله رژيم اسرائيل به لبنان، از همپيمانان اين رژيم به شمار ميرفت و بهخاطر اقداماتي كه بر ضد لبنان انجام داده بود نزديك به دو دهه را در زندان سپري كرد، اكنون بهطور موقت در هتل بزمار بيروت اقامت گزيده است.
گفته ميشود جعجع با «بيار ضاهر» رئيس شوراي سياستگذاري شبكه تلويزيوني LBC به علت مسائل سياسي و مالي اختلاف پيدا كرده است.
ضاهر خواستار جدا شدن اين شبكه از حزب كتائب شده است. حمايتهاي اين شبكه از دولت لبنان، باعث كاهش بينندگان بهويژه در ميان مسيحيان اين كشور شده كه به كاهش شديد ميزان آگهيهاي تبليغاتي اين شبكه و در نتيجه افت بودجه آن انجاميده است.
اين در حالي است كه دبيركل حزبالله همچنين به هر گروه يا طايفهاي كه به خشونت يا كشتار و درگيري دست بزند هشدار داد و گفت در اين صورت سازمانهاي نظامي و امنيتي اولين گروهي خواهند بود كه دچار تاسف ميشوند.
وي كه عضو برجسته ائتلاف حاكم 14 مارس نيز هست در سخناني كه بخشهايي از آن از شبكه تلويزيوني حاميان دولت در لبنان (LBC) پخش شد، با فرياد اعلام كرد: اگر اعتصابكنندگان به مخالفت خود با دولت ادامه دهند، اوضاع به درگيري كشيده ميشود.
به گزارش پايگاه خبري «شامپرس»، وي همچنين مخالفان دولت فؤاد سنيوره را تهديد به راهاندازي جنگ داخلي در لبنان كرد.
اين در حالي است كه منابع آگاه از بروز اختلاف ميان جعجع با مدير اين شبكه تلويزيوني خبر ميدهند.
روزنامه «الوطن» در اين باره نوشت: كارمندان LBC از پخش كامل سخنان جعجع كه ديروز (دوشنبه) در نشستي خبري حرف ميزد، خودداري كردند. هنوز مشخص نيست كه اين اقدام، در اعتراض به سياستهاي جعجع انجام گرفته و يا نوعي اعلام حمايت ضمني از اعتصابكنندگان و پاسخ مثبت به دعوت مخالفان دولت به اعتصاب و رها كردن كارهاي اداري است.
جعجع كه در زمان حمله رژيم اسرائيل به لبنان، از همپيمانان اين رژيم به شمار ميرفت و بهخاطر اقداماتي كه بر ضد لبنان انجام داده بود نزديك به دو دهه را در زندان سپري كرد، اكنون بهطور موقت در هتل بزمار بيروت اقامت گزيده است.
گفته ميشود جعجع با «بيار ضاهر» رئيس شوراي سياستگذاري شبكه تلويزيوني LBC به علت مسائل سياسي و مالي اختلاف پيدا كرده است.
ضاهر خواستار جدا شدن اين شبكه از حزب كتائب شده است. حمايتهاي اين شبكه از دولت لبنان، باعث كاهش بينندگان بهويژه در ميان مسيحيان اين كشور شده كه به كاهش شديد ميزان آگهيهاي تبليغاتي اين شبكه و در نتيجه افت بودجه آن انجاميده است.
اين در حالي است كه دبيركل حزبالله همچنين به هر گروه يا طايفهاي كه به خشونت يا كشتار و درگيري دست بزند هشدار داد و گفت در اين صورت سازمانهاي نظامي و امنيتي اولين گروهي خواهند بود كه دچار تاسف ميشوند.
- پست: 92
- تاریخ عضویت: دوشنبه 2 بهمن 1385, 10:32 pm
- سپاسهای دریافتی: 2 بار
نصرالله: مخالفان قادرند، فردا دولت را سرنگون كنند
دبيركل حزب الله لبنان تاكيد كرد: نيروهاي مخالف در اين كشور ميتوانند همين فردا دولت فواد سنيوره، نخست وزير، را سرنگون كنند اما براي حفظ آرامش جامعه دست به اين كار نزدهاند.
به گزارش فارس به نقل از شبكههاي تلويزيوني عرب زبان، سيد حسن نصرالله دبير كل حزب الله لبنان امشب اعلام كرد: «مخالفان از همان روز اول ميتوانستند دولت غير قانوني كنوني را سرنگون كنند اما آنچه تاكنون مانع سقوط دولت لبنان شده است، حمايت بين المللي نيست زيرا حمايت بين المللي هرگز نتوانسته مانع از سرنگوني هيچ دولتي در صورتي كه اراده مردمي بر سقوط آن وجود داشته باشد، شود.»
سيد حسن نصرالله اظهار داشت: «آنچه مانع سقوط دولت غيرقانوني كنوني شده است پايبندي مخالفان و علاقه مندي آنها به صلح و كشانده نشدن به سوي جنگ داخلي بود.»
نصرالله با اشاره به اعتصاب روز گذشته مخالفان دولت، گفت:«اعتصابات روز گذشته وحدت و يكپارچگي مخالفان و پايبندي آنها را به نظم و مقررات و قانون به اثبات رساند.»
نصرالله با اشاره به برگزاري كنفرانس پاريس 3 گفت: «هدف از اعتصابات روز گذشته، تعطيلي كنفرانس پاريس 3 نبود.»
وي دولت سنيوره را «دولت شبه نظامي» خواند كه سلاح و گروه مسلح در اختيار دارد و در درگيريهاي داخلي فورا به آن متوسل ميشود.
دبير كل حزب الله لبنان همچنين ژاك شيراك رئيس جمهور فرانسه را رهبر معنوي دولت غربگراي فواد سنيوره نخست وزير لبنان توصيف كرد.
به گزارش فارس به نقل از شبكههاي تلويزيوني عرب زبان، سيد حسن نصرالله دبير كل حزب الله لبنان امشب اعلام كرد: «مخالفان از همان روز اول ميتوانستند دولت غير قانوني كنوني را سرنگون كنند اما آنچه تاكنون مانع سقوط دولت لبنان شده است، حمايت بين المللي نيست زيرا حمايت بين المللي هرگز نتوانسته مانع از سرنگوني هيچ دولتي در صورتي كه اراده مردمي بر سقوط آن وجود داشته باشد، شود.»
سيد حسن نصرالله اظهار داشت: «آنچه مانع سقوط دولت غيرقانوني كنوني شده است پايبندي مخالفان و علاقه مندي آنها به صلح و كشانده نشدن به سوي جنگ داخلي بود.»
نصرالله با اشاره به اعتصاب روز گذشته مخالفان دولت، گفت:«اعتصابات روز گذشته وحدت و يكپارچگي مخالفان و پايبندي آنها را به نظم و مقررات و قانون به اثبات رساند.»
نصرالله با اشاره به برگزاري كنفرانس پاريس 3 گفت: «هدف از اعتصابات روز گذشته، تعطيلي كنفرانس پاريس 3 نبود.»
وي دولت سنيوره را «دولت شبه نظامي» خواند كه سلاح و گروه مسلح در اختيار دارد و در درگيريهاي داخلي فورا به آن متوسل ميشود.
دبير كل حزب الله لبنان همچنين ژاك شيراك رئيس جمهور فرانسه را رهبر معنوي دولت غربگراي فواد سنيوره نخست وزير لبنان توصيف كرد.