گفت گوی زیر عیناً از نشریه پرتو سخن نقل می شود .
اشاره: سفر تاريخي دكتر احمدينژاد - رئيس جمهور كشورمان به نيويورك بهويژه سخنراني ايشان در دانشگاه كلمبيا بسيار پرجاذبه و پرخاطره بود. ازاينرو سعي كرديم در مصاحبه با يكي از همراهان ايشان - آقاي تمدن - حاشيههاي زيباي اين سفر را براي خوانندگان عزيز به تصوير بكشيم.
پرتو: جنابعالي از همراهان رئيسجمهور در سفر به نيويورك بوديد. لطفاً بفرماييد شما از طرف مجلس و كميسيون امنيت ملي در اين تيم شركت كرده بوديد يا رئيسجمهور جنابعالي را انتخاب كرده بود؟
تركيب هيأت همراه رئيسجمهور را شخص خود ايشان تعيين كرده بود و در بين نمايندگان مجلس نيز از بنده و آقاي رسولي نژاد دعوت بهعمل آمد ما هم افتخار شركت در اين سفر تاريخي را بهدست آورديم.
تركيب هيأت چگونه بود؟
هيأت ايراني از دو گروه اصلي و فرعي تشكيل شده بود. گروه اصلي عبارت بود از آقايان دكتر الهام،هاشمي ثمره ، مشايي، سردار كارگر، شعر دوست، رسولي نژاد و اينجانب و گروه فرعي؛ برخي كارشناسان انرژي هستهاي تعدادي از وزارت خارجه براي تنظيم ملاقاتها، خبرنگارها و ... البته از خبرنگارها فقط به گروه خبري اجازه داده شد و از گروه توليدي جلوگيري به عمل آمد؛ البته دعوت رئيسجمهور از افراد بر حسب نياز و ضرورتي بود كه احساس ميِشد.
آقاي نوباوه وقتي از نيويورك گزارش ميداد، اظهار ميداشت رئيسجمهور روزه است. چگونه ايشان با اينكه در سفر بود روزه ميگرفت؟!
هنگامي كه ميخواستيم فرودگاه مهرآباد را به قصد نيويورك ترك كنيم، از دفتر مقام معظم رهبري استفتا كرديم و معلوم شد كساني كه دائم السفرند و اين سفر هم سفر شغلي آنها محسوب ميشود، بايد روزه بگيرند. تقريبا 7 ً نفر از اين هيأت 37 نفره از جمله رئيسجمهور به اين سبب روزه ميگرفتند. جالب است بدانيد به دليل اينكه هر چه به طرف امريكا ميرفتيم به روز نزديكتر ميشديم، روزه روز اول 25 ساعت طول كشيد! اين درحالي بود كه پرواز ما 15 ساعت طول كشيده بود و پس از ورود بلافاصله طبق برنامه نشست با ايرانيان مقيم امريكا در دستور كار قرار داشت كه انجام شد.
ايرانيان مقيم امريكا چند نفر هستند و چه تعدادي از آنها در اين نشست شركت كرده بودند؟
حدود يك ميليون ايراني در امريكا زندگي ميكنند كه 250 هزار نفر از آنها در شهر نيويورك ساكن هستند. نمايندگي جمهوري اسلامي از 1500 نفر دعوت به عمل آورده بود ولي بيش از 2000 نفر شركت كرده بودند.
شركت كنندگان از چه طيف و گروهي بودند و حال و هواي جلسه چگونه بود؟
شركت كنندگان از طيفهاي مختلف بودند؛ از شخصيتهاي علمي مانند پروفسور مولانا گرفته مردم عادي، اپوزوسيونهاي قبل از انقلاب، سلطنت طلبهاي غير معاند، همه آمده بودند. ايرانيان به شدت به دكتر احمدينژاد ابراز احساسات ميكردند. فضاي خاصي بر جلسه حاكم شده بود. من زنان سر برهنه را ديدم كه اشك ميريختند و به احترام دكتر براي عكس گرفتن با ايشان از زنان ديگر روسري قرض ميگرفتند. هر وقت دكتر به موضوع هستهاي ميرسيد، بي استثنا همه كف ميزدند و تشويق ميكردند. امروزه موضوع هستهاي ايران به يك غرور ملي تبديل شده است و همه به آن افتخار ميكنند. يك خانواده امريكايي در حالي كه چفيه بسيجي به گردن و سرش انداخته بود، در جلسه حاضر شده بود. او دوستي با يك خانواده ايراني را عامل علاقهاش را به ايران و شركت در اين جلسه ذكر ميكرد. در آن جلسه مشكلات ايرانيان توسط مسؤولان مربوطه حل و فصل ميشد و اعتماد خاصي در آنها پيدا شده بود.
به نظر شما دليل شركت فوقالعاده ايرانيان در اين نشست چه بود؟
فكر ميكنم اولاً شخصيت دكتر احمدينژاد براي آنها خيلي جاذبه دارد. ثانياً تبليغات شديد رسانههاي غربي به ويژه امريكا عليه سفر ايشان بود كه همه مباحث روي زمين مانده بود و فقط سفر ايشان مطرح بود. طبيعي است وقتي غير ايرانيان اينگونه براي شنيدن سخنان شخصيتي مثل دكتر احمدينژاد اهميت قايل ميشوند، ايرانيان مقيم امريكا كه عرق ملي دارند قطعاً علاقه بيشتري از خود نشان ميدهند.
اپوزيسيون معاند و ضد انقلاب در اين سفر چه نقشي ايفا ميكرد، آيا توانست براي هيأت ايراني مزاحمتي ايجاد كند؟
اپوزيسيون معاند در خارج از كشور كم رنگ و تقريباً مضمحل شدهاند و انسجام چنداني ندارند، فعاليت آنها هم تقريباً به صورت جزيرهاي است. حضور منافقين بسيار كم رنگ بود. هنگام سخنراني رئيسجمهور در سازمان ملل حدود 30 نفر در كوچه روبروي سازمان ملل اجتماع كرده و به فحاشي ميپرداختند. پس از سخنراني نيز بلافاصله پراكنده شدند. هنگام سخنراني دكتر احمدينژاد در دانشگاه كلمبيا اين تعداد با برخي ديگر از افراد پراكنده كه در مجموع 50 نفر ميشدند، با 150 نفر از صهيونيستها در پياده روي مقابل درب دانشگاه اجتماع 200 نفره تشكيل دادند و به شعار دادن عليه رئيسجمهور و جمهوري اسلامي پرداختند. در ميان اين افراد، كساني مثل اكبرعطري و علي افشاري از اعضاي فعال فراري دفتر تحكيم وحدت نيز حضور داشتند. من و آقاي رسولينژاد به ميان آنها رفتيم و با برخي از آنها صحبت كرديم. آقاي رسولينژاد به آنها گفت: شما ايراني هستيد؛ اگر ميخواهيد به رئيسجمهور يا جمهوري اسلامي هم فحش بدهيد خوب است صف خودتان را از صهيونيستها جدا كنيد تا هم معلوم شود ايراني هستيد و هم همآوايي با صهيونيستها نداشته باشيد.
در ميان آنها خانمي حضور داشت كه بيش از همه فحاشي ميكرد و بعداً خودش را نوه يكي از تيمسارهاي معدوم رژيم پهلوي معرفي نمود. يكي از روزنامههاي امريكايي با مونتاژ و جا به جايي عكس جمعيت مقابل دانشگاه كه براي سخنراني دكتر آمده بودند، با عكس جمعي اندك كه براي اعتراض آمده بودند، كوشيد تا جمعيت معترضان را بسيار زياد معرفي كند! ولي به دليل اينكه بسيار ناشيانه مونتاژ شده بود، به سرعت مورد تمسخر ديگر روزنامهها قرار گرفت.
برخي اخبار از برخورد نادرست مسؤولان امريكايي با هيأت ايراني هنگام ورود به فرودگاه حكايت داشت. اينگونه برخوردها در راستاي چه اهدافي صورت گرفته بود؟
اينگونه اخبار از سوي كساني منتشر ميشود كه ميخواهند دستاوردهاي مهم اين سفر را تحت الشعاع قرار دهند. تغيير مسير فرودگاه به هتل به دليل مسايل امنيتي بود كه براي شخصيتهاي بسيار مهم انجام ميشود. هوشنگ امير احمدي ميگفت: اين نوع اسكورت و حفاظت در گذشته فقط براي رهبران شوروي سابق انجام ميشد! حفاظت به گونهاي بود كه وقتي رئيسجمهور ايران وارد مجمع سازمان ملل ميشد، همه ميفهميدند كه ايشان آمده است.
برخي افراد به ويژه نويسندگان روزنامههاي سياسي وابسته به جريان مدعي اصلاحطلبي، اهانت رئيس دانشگاه كلمبيا به رئيسجمهورمان را نتيجه عدم كار كارشناسي دانسته و گفتهاند رئيسجمهور نميبايست خود را در معرض چنين وضعيتي قرار ميداد تا جلوي اهانت به ملت ايران گرفته شود. جنابعالي كه در اين سفر همراه رئيسجمهور بوديد، برنامه سخنراني را چگونه ارزيابي ميكنيد؟
درباره اينگونه اظهارات واقعاً متأسفم. براي روشن شدن مطلب چند نكته را متذكر ميشوم:
1. دانشگاه كلمبيا هر سال در زمان برگزاري نشست مجمع عمومي سازمان ملل از يكي از رهبران دنيا دعوت به عمل ميآورد تا در آنجا سخنراني كند. در سال گذشته نيز از پرويز مشرف، -رئيس جمهور پاكستان - دعوت شده بود كه سخنراني كند.
2. دانشگاه كلمبيا دانشگاهي است كه در آن رجال سياسي و رهبران آينده كشورهاي جهان را تربيت ميكند، تا وقتي امريكا كشوري را با انقلاب مخملي يا كودتا نظامي سرنگون كرد، آنها را سركار بياورد. انگيزه دعوت اين دانشگاه از شخصيتهاي سياسي و روِساي جمهور كشورها اين است كه صولت و ابهت آنها را با پرسشها و متلكها بشكنند تا ترس دانشجويان را بريزند.
3. فضاي سنگين تبليغاتي در روزنامهها و تلويزيونها عليه دكتر احمدينژاد به راه انداخته بودند و تيترهايي از قبيل «هيتلر ايران در كلمبيا!!» صفحات روزنامههايشان را پر كرده بود، شبكههاي مختلف هر 15 دقيقه يك بار يك تيزر عليه شخص ايشان پخش ميكردند. اين كارها موجب شده بود افكار عمومي به سخنان دكتر حساس شوند و بر اشتياق دانشجويان و مردم براي شنيدن حرفهاي ايشان بيفزايد.
4. از دو ماه و نيم قبل از سفر به امريكا، دانشگاه كلمبيا از دكتر دعوت به سخنراني كرد و ايشان پس از مشورت آن را پذيرفت و گفت: بايد از هر فرصتي براي تبليغ جمهوري اسلامي استفاده كرد. شبي كه قرار بود فرداي آن در دانشگاه صحبت كند، ايشان همه را جمع كرد و يك جلسه 5/3 ساعته مشورتي گذاشت. سؤالاتي كه در سايت رئيس دانشگاه وجود داشت، سؤالاتي كه در تبليغات رسانهاي آنها مطرح بود و مطالبي كه در سايتهاي خبري مختلف آمده بود، همه استخراج شده بود. قريب به 300 الي 400 صفحه مطلب آماده شده بود. برخي فيلمها نيز جمع آوري شده بود. ايشان اين مطالب را آن شب به اتاق كارش برد و بررسي كرد. علاوه بر اينها با چند كارشناس آزاد امريكا مشاوره داشت. نطق پرويز مشرف و نوع پرسشهايي كه سال گذشته از وي شده بود بررسي شد. حتي چيدمان صندلي هر سالن و نوع افرادي كه دعوت شدهاند مورد دقت قرار گرفت و پس از بررسي معلوم شد در وسط سالن 80 نفر افراطي به جهت برنامههاي مورد نظرشان در نظر گرفتهاند! حتي احتمال اينكه اگر بخواهند چيزي از ناحيهاي پرتاب كنند بررسي شد. پليس كجا مستقر ميشود، اپوزسيون و ضد انقلاب چه نقشي ايفا خواهد كرد.
بولينگر، رئيس دانشگاه، فردي بسيار خبيث است و از لابي صهيونيزم دستور ميگيرد و شايد رسانههاي ايران به دليل عدم شناخت كافي در به تصوير كشيدن شخصيت وي دقت كافي را نداشتند. رسانههاي ايران وي را فردي آزاديخواه و ضد بوش معرفي كرده بودند؛ در حالي كه او در راستاي اهداف صهيونيستها و براي محاكمه رئيسجمهور ايران و شكستن ابهت ايران دست به اين اقدام زده بود.
6. سحر كه براي سحري خوردن به اتاق رئيسجمهور رفتيم، به ايشان گفتيم فضاي تبليغاتي رسانهها عليه شما و جمهوري اسلامي بسيار سنگين است و ما نگران هستيم. ايشان گفت: نگران نباشيد؛ ما هم يك تلويزيون داريم كه شبانه روز به نفع ما كار ميكند! گفتيم كدام؟ گفت تلويزيون خدا! برويد دعا كنيد. نگران نباشيد؛ خدا كمك مِيكند و فردا سربلند خواهيم شد.
7. زماني كه وارد دانشگاه شديم و رئيس دانشگاه آن نطق موهن را ايراد كرد و برايش كف زدند، چهره مظلومانه دكتر كه روي سن ايستاده بود اشك ما را در آورده بود؛ ولي خوشبختانه با عنايت خداوند و با تدبير و حوصله دكتر همه چيز عوض شد، هيأت حاكم امريكا و نظام سلطه غرب به محاكمه كشيده شدند.
بارها دانشجويان با كف زدنهاي ممتد ايشان را تشويق كردند. حالتهاي دكتر احمدينژاد، متانت در گفتار، ملايمت در رفتار و لبخندهاي او همه را تحت تأثير قرار داده بود. يك دختر دانشجو اظهار داشت قبل از آنكه مجذوب سخنانش شويم، مجذوب رفتارش شديم. مهمترين دليل بر شكست هيأت حاكمه امريكا اين بود كه پس از انجام سخنراني، حجم تبليغات تلويزيونهاي آنان به شدت كاهش يافت. آنها تنها چيزي كه روي آن مانور ميدادند بخش تماسهاي تلفني بود كه به اصطلاح از ايران بر قرار ميشد و ميگفتند: ما همجنس باز هستيم!
يكي از نكات جالب سخنراني احمدينژاد در كلمبيا اين بود كه رييس دانشگاه به دكتر گفت: شما جرا‡ت نداريد در اينجا از نظريه محو اسرائيل دفاع كنيد! دكتر احمدينژاد با پاسخ خود نشان داد جرا‡ت دارد درباره آن حرف بزند و هم از آنان دفاع كند. ايشان گفت: بر عكس چرا حق نداشته باشيم؟! ما ميگوييم اگر اين موضوع را به خود ملت فلسطين واگذار كنيد،خواهيد ديد كه اسراييل محو خواهد شد. با اين پاسخ، دانشجويان برايش كف زدند.
يكي ديگر از نكات جالب اين سفر اين بود كه روزنامهها و رسانههاي جمعي امريكا به گونهاي برخورد ميكردند كه عملاً تقابل كاخ سفيد و جمهوري اسلامي را نشان ميداد و ناخودآگاه القا ميكرد كه قطب اصلي قدرت در برابر امريكا، ايران است؛ به عنوان مثال، روزنامه واشنگتن پست در يك صفحه دو عكس از روِساي جمهوري ايران و امريكا درج كرده بود كه بوش با خانم رايس صحبت ميكرد و احمدينژاد با متكي؛ البته با اين تفاوت كه احمدينژاد و متكي خندان بودند و بوش و رايس نگران. چاپ اينگونه تصاوير فقط در دوران شوروي سابق با روِساي جمهور آنها اتفاق ميافتاد.
اگر دربارهِ سخنراني سازمان ملل نكته ناگفته جالبي داريد بفرماييد.
از 180 كشور جهان فقط 39 كشور سخنراني كردند و جذابترين و پرطرفدارترين سخنرانيها، سخنراني دكتر احمدينژاد بود. وقت سخنراني ايشان 15 دقيقه بود؛ ولي عملا40 ً دقيقه طول كشيد. آنقدر اين سخنراني جاذبه داشت كه هيچ كس تذكر هم نداد! همه سرا پا گوش بودند. خوب است بدانيد اعضاي هيأت ايراني نيم ساعت قبل از سخنراني رئيسجمهور در سالن حاضر شده بوديم قرار بود ساعت 3 بعد از ظهر ايشان سخنراني كند. زمان سخنراني، مناسب نبود.
روِساي جمهور و هيأتهاي سياسي كشور در جايگاههاي خودشان مشغول ديد و باز ديد و مذاكره بودند خبرنگارها نيز در سالنهاي اطراف مجمع به دنبال مصاحبه با آنها بودند. محل سخنراني خالي و جز تعدادي اندك كسي حضور نداشت. ما خيلي نگران بوديم. دكتر احمدينژاد 5 دقيقه مانده به ساعت 3 وارد سالن شد و در جايگاه مخصوص ايران نشست و در عرض چند دقيقه سالن پر از جمعيت شد. خبرنگاران وقتي فهميدند ايشان آمده، همه را رها كردند و آمدند.
روِساي جمهور و اعضاي هيأتهاي سياسي كشورها در جايگاههاي خود قرار گرفتند. به اعتراف خود آنها جز در مراسم افتتاحيه و براي سخنراني دكتر احمدينژاد هيچ گاه سالن اجلاس پر نشد.
در نشست با روشنفكران و نخبگان امريكا چه گذشت؟
در اين نشست 90 نفر دعوت شده بودند كه 60 نفر شركت كردند و اين خيلي مهم بود. به صورت مناظره و گفت و گوي رو در رو در آمده بود كه به نظر من از دانشگاه كلمبيا مهمتر بود؛ منتهي شرط آنها اين بود كه در امريكا رسانهاي نشود و نشد يكي از شركت كنندگان گري سيك بود كه خطاب به دكتر احمدينژاد گفت: شما به جنگ نزديك ميشويد.
دكتر احمدينژاد هم در پاسخ به وي گفت: اگر شما تحليلي درباره وضعيت سربازان خودتان در عراق و افغانستان داشته باشيد، ميفهميد كه جنگ نخواهد شد؛ ما خودمان را براي بدترين شرايط آماده كردهايم.
اين مطلب قطعاً به سياستمداران حاكم امريكا منتقل شد و تأثير خودش را هم خواهد گذاشت.
در بوليوي چه گذشت؟
در بوليوي ما نه رايزن فرهنگي داريم نه سفارتخانه؛ ولي وقتي وارد آنجا شديم، جمعيت كثيري براي استقبال آمده بودند. آنها براي اينكه خود را به دكتر احمدينژاد برسانند، بسيار تلاش ميكردند. عكسي از احمدينژاد در دستانشان بود كه معلوم بود نقاشي شده است. آنها ميگفتند ما عكس شما را نداشتيم و از روي تلويزيون نقاشي كردهايم.
از اينكه وقت خودتان را در اختيار ما گذاشتيد سپاسگزاريم
[External Link Removed for Guests]
راز روزه احمدی نژاد در نیویورک
در اين بخش ميتوانيد در مورد اخبار و حوادث روز به بحث بپردازيد
مدیران انجمن: MASTER, MOHAMMAD_ASEMOONI, شوراي نظارت
- پست: 2732
- تاریخ عضویت: پنجشنبه 5 مرداد 1385, 10:34 pm
- سپاسهای ارسالی: 12804 بار
- سپاسهای دریافتی: 4580 بار
راز روزه احمدی نژاد در نیویورک
[FONT=lucida grande, tahoma, verdana, arial, sans-serif] این خسته به شمشیر تو تقدیر نبود,
[FONT=lucida grande, tahoma, verdana, arial, sans-serif]ور نه هیچ از دل بیرحم تو تقصیر
[FONT=lucida grande, tahoma, verdana, arial, sans-serif]ور نه هیچ از دل بیرحم تو تقصیر
پرش به
- بخشهاي داخلي
- ↲ اخبار و قوانين سايت
- ↲ سوالات، پيشنهادات و انتقادات
- ↲ مرکز جوامع مجازي - CentralClubs Network
- ↲ سرويس ميزباني وب - CentralClubs Hosting
- ↲ مجله الکترونيکي مرکز انجمنهاي تخصصي
- بخش تلفن همراه
- ↲ نرم افزار تلفن همراه
- ↲ Symbian App
- ↲ Android App
- ↲ Windown Phone App
- ↲ iOS App
- ↲ JAVA Mobile App
- ↲ بازيهاي تلفن همراه
- ↲ Symbian Games
- ↲ Android Games
- ↲ iOS Games
- ↲ Windows Phone Games
- ↲ JAVA Mobile Games
- ↲ گوشيهاي تلفن همراه
- ↲ Sony
- ↲ Samsung
- ↲ GLX
- ↲ Dimo
- ↲ Huawei
- ↲ Motorola
- ↲ Nokia
- ↲ گوشيهاي متفرقه
- ↲ سرگرميهاي تلفن همراه
- ↲ خدمات و سرويسهاي مخابراتي
- ↲ تازه ها و اخبار تلفن همراه
- ↲ مطالب كاربردي تلفن همراه
- ↲ متفرقه در مورد تلفن همراه
- ↲ سوالات و اشکالات تلفن همراه
- بخش كامپيوتر
- ↲ نرم افزار كامپيوتر
- ↲ گرافيک و طراحي کامپيوتري
- ↲ طراحي صفحات اينترنتي
- ↲ سوالات و اشکالات نرم افزاري
- ↲ برنامه نويسي
- ↲ C Base Programming
- ↲ Dot Net Programming
- ↲ Web Programming
- ↲ Other Programming
- ↲ Software Engineering
- ↲ Java Programming
- ↲ Database Programming
- ↲ سخت افزار كامپيوتر
- ↲ امنيت و شبكه
- ↲ امنيت
- ↲ شبکه
- ↲ تازه ها و اخبار دنياي کامپيوتر
- ↲ مطالب كاربردي كامپيوتر
- ↲ متفرقه در مورد کامپيوتر
- بخش هوا فضا
- ↲ نيروي هوايي ايران
- ↲ متفرقه درباره نیروی هوایی
- ↲ نیروی هوایی و سازندگی
- ↲ حماسه و حماسه آفرینان نيروي هوايي
- ↲ تیزپروازان در بند
- ↲ شهدا و جانباختگان نیروی هوایی
- ↲ عملیاتهاي نيروي هوايي
- ↲ دستاوردها و اخبار نيروي هوايي
- ↲ تاریخچه نیروی هوایی در ایران
- ↲ هوانيروز ايران
- ↲ حماسه و حماسه آفرينان هوانيروز
- ↲ شهدا و جانباختگان هوانيروز
- ↲ دستاوردها و اخبار هوانيروز
- ↲ هواپيماها
- ↲ هواپيماهاي نظامي
- ↲ هواپيماهاي غير نظامي
- ↲ هواپيماهاي بدون سرنشين
- ↲ بالگردها
- ↲ بالگردهاي نظامي
- ↲ بالگردهاي غير نظامي
- ↲ بالگردهاي بدون سرنشين
- ↲ اخبار بالگردها
- ↲ تسليحات هوايي
- ↲ موشكهاي هوا به هوا
- ↲ موشكهاي هوا به زمين
- ↲ موشکهاي دريايي
- ↲ موشکهاي زمين به هوا
- ↲ موشکهاي زمين به زمين
- ↲ ديگر مباحث هوانوردي
- ↲ الکترونيک هواپيمايي
- ↲ موتورهاي هوايي
- ↲ شبيه سازهاي پرواز
- ↲ گالري تصاوير هوافضا
- ↲ تصاوير هواپيماهاي جنگنده
- ↲ کليپهاي هوايي
- ↲ تصاوير هواپيماهاي بمب افکن
- ↲ تصاوير هواپيماهاي ترابري
- ↲ تصاوير هواپيماهاي مسافربري
- ↲ تصاوير هواپيماهاي شناسايي
- ↲ تصاوير بالگردهاي نظامي
- ↲ تصاوير بالگردهاي غير نظامي
- ↲ تصاوير نمايشگاههاي هوايي
- ↲ تصاوير متفرقه هوايي
- ↲ انجمن نجوم
- ↲ منظومه شمسي
- ↲ كيهانشناسي
- ↲ گالري تصاوير نجوم
- ↲ اخبار نجوم
- ↲ اخبار هوافضا و هوانوردي
- ↲ مدرسه هوانوردي
- ↲ كتابخانهي هوا فضا
- ↲ متفرقه در مورد هوا فضا
- بخش جنگ افزار
- ↲ ادوات زميني
- ↲ ادوات زرهي
- ↲ تجهيزات انفرادي
- ↲ تسليحات سنگين و توپخانهاي
- ↲ خودروهاي نظامي
- ↲ تسليحات ضد زره
- ↲ ادوات دريايي
- ↲ ناوهاي هواپيمابر
- ↲ ناوشکنها
- ↲ رزم ناوها
- ↲ ناوچهها
- ↲ زيردرياييها
- ↲ تجهيزات و تسليحات دريايي
- ↲ ساير ادوات دريايي
- ↲ گالري تجهيزات و ادوات دريايي
- ↲ اخبار ادوات دريايي
- ↲ اخبار نظامي
- ↲ گالري نظامي
- ↲ متفرقه در مورد جنگ افزار
- بخش دفاع مقدس
- ↲ حماسه دفاع مقدس
- ↲ تخريب و خنثي سازي
- بخش خودرو و وسايل نقليه
- ↲ مباحث فنی و تخصصی خودرو
- ↲ معرفي خودرو
- ↲ تازهها و اخبار خودرويي
- ↲ گالري خودرو
- ↲ متفرقه وسايل نقليه
- بخش پزشکي
- ↲ پزشكي و درمان
- ↲ پزشکي
- ↲ سوال پزشکي
- ↲ بهداشت
- ↲ بهداشت عمومي
- ↲ بهداشت مواد غذايي
- ↲ لوازم آرايشي و بهداشتي
- ↲ متفرقه در مورد پزشکي
- ↲ روانشناسي و روان پزشكي
- بخش فرهنگ، تمدن و هنر
- ↲ فرهنگي هنري
- ↲ شعر و ادبيات
- ↲ فيلم و سينما
- ↲ هنرهاي نمايشي
- ↲ فرهنگ هنرهاي نمايشي
- ↲ موسيقي
- ↲ عكس و نقاشي
- ↲ تاريخ، فرهنگ و تمدن
- ↲ تاريخ ايران
- ↲ تاريخ جهان
- ↲ فلسفه
- ↲ زبانهاي خارجي
- ↲ زبان انگليسي
- ↲ زبان اسپانيايي
- ↲ هنر آشپزي
- بخش علم، فناوري و آموزش
- ↲ انجمن علم و فناوري
- ↲ انجمن آموزش
- ↲ کتاب و فرهنگ مطالعه
- ↲ دانش عمومی
- ↲ کنکور و دانشگاه
- ↲ جامعه شناسي
- ↲ خانواده
- ↲ متفرقه جامعه شناسي
- ↲ حقوق و قضا
- ↲ علوم
- ↲ فيزيک
- ↲ شيمي
- ↲ رياضي
- ↲ متالورژي
- ↲ پليمر
- ↲ علوم کشاورزي
- ↲ گياهان زراعي و باغي
- ↲ گياهان دارويي
- ↲ طبیعت و محیط زیست
- ↲ زيست شناسي
- ↲ عمران
- ↲ بتن و سازههاي بتني
- ↲ معماري و شهرسازي
- ↲ سبکها و مشاهير معماري
- ↲ شهرسازي
- ↲ معماري داخلي
- ↲ معماري منظر
- بخش الکترونيک و رباتیک
- ↲ مفاهیم اولیه و پایه در الکترونیک
- ↲ نرم افزارهای کمکی الکترونیک
- ↲ مدارهای مجتمع
- ↲ سوالات و پرسشهای مفاهیم پایه
- ↲ مدارات ساده و آسان
- ↲ مدارهای آنالوگ و دیجیتال
- ↲ شبیه ساز و طراحی مدار
- ↲ مدارات صوتی
- ↲ مدارات، منابع تغذیه سویچینگ و اینورتوری
- ↲ مدارات مخابراتی
- ↲ میکروکنترلرهای AVR
- ↲ آموزش و مثالها AVR
- ↲ طرح آماده و کامل شده AVR
- ↲ میکروکنترلرهای ARM
- ↲ سایر میکروکنترولرها و پردازندهها
- ↲ سایر میکروکنترلرها
- ↲ مدار مجتمع برنامه پذیر FPGA
- ↲ رباتیک
- ↲ اخبار و مصاحبه ها در رباتیک
- ↲ آموزش و مقالات رباتیک
- ↲ پروژهها تکمیل شده رباتیک
- ↲ مدارها و مکانیک در رباتیک
- ↲ رباتهای پرنده
- ↲ برق و الکترونیک عمومی
- ↲ تعمیر لوازم برقی
- ↲ اخبار برق و الکترونیک
- بخش بازيهاي رايانهاي
- ↲ بازيهاي رايانهاي
- ↲ كنسولهاي بازي
- ↲ PSP
- ↲ اخبار بازيها
- بخش تجاري اقتصادي
- ↲ بخش اقتصادی و مالی
- ↲ تجارت آنلاين
- ↲ بورس
- ↲ تحلیل و سیگنال روز
- ↲ کار آفرینی
- بخشهاي متفرقه
- ↲ بخش ويژه
- ↲ ساير گفتگوها
- ↲ صندلي داغ
- ↲ اخبار و حوادث
- ↲ انجمن ورزش
- ↲ آکواريوم و ماهيهاي زينتي
- ↲ معرفي سايتها و وبلاگها