امروزه مصرف انرژي در صنعت برق رو به افزايش است و اثرات مخربي بر روي سلامتي و ايمني انسان داشته است. تاثيرات ميدانهاي الكتريكي و مغناطيسي بر روي سلامت و بهداشت انسان از مضرات اين صنعت ميباشد. ما در زندگي روزمره در محيط كار و خانه و مدرسه در معرض ميدان الكتريكي و مغناطيسي هستيم. ميدانهاي مغناطيسي و الكتريكي به وسيله خطوط نيرو، سيمهاي الكتريكي و تجهيزات الكتريكي توليد مي شود و خطوط نامرئي نيرو هستند كه در اطراف هر وسيله وجود دارند و قدرت آن با افزايش ولتاژ افزايش مييابد. ميدان الكترومغناطيسي از وسايل برقي مثل كامپيوتر شخصي، فر برقي، تلويزيون، يخچال و غيره و نيز خطوط انتقال نيروي برق با ولتاژ زياد حاصل مي شود. ميدان الكترومغناطيسي بر روي سيستمهاي عصبي و رشد و تكامل و ترميم سلولها اختلالاتي ايجاد ميكند و موجب پيدايش امراض ناشناخته مانند انواع سرطانها، طومورهاي مغزي و ناباروري در انسان ميشود همچنين افرادي كه به دفعات و به مدت طولاني در معرض چنين ميدانهايي قرار ميگيرند و نيز افراد شاغل در صنايع برق و تلفن، تعميركاران تلويزيون و جوشكاران آسيب پذيرتر ميباشندپس بايد با نصب دستگاههاي كنترل سرطانزايي در محيط كار و شناسايي منابع توليد الكترومغناطيسي، رعايت نكات ايمني در محيط كار و در صورت امكان استفاده از تجهيزاتي كه داراي حداقل ميزان انتشار امواج الكترومغناطيسي است محيطي مناسب براي كار و فعاليت ايجاد نماييم.
● مقدمه
امروزه توليد سرانه برق و روند رو به رشد آن يكي از شاخصهاي مهم نشان دهنده پيشرفت صنعتي، اقتصادي و افزايش رفاه كشور ميباشد. با توجه به اهميت طرحهاي صنعتي در توسعه پايدار، صنعت برق نيز مشابه ديگر صنايع با توجه به افزايش شتاب توليد و مصرف انرژي برق در ۲۰ سال گذشته نقش به سزايي در آلودگي محيط زيست و سلامت و بهداشت انسان داشته است و بايستي اثرات نيروگاههاي حرارتي از نظر آلودگي آبي و گازي، جامد و آلودگيهاي صوتي و ميدانهاي الكتريكي و مغناطيسي ناشي از فعاليت نيروگاهها بر روي موجودات زنده به خصوص انسان مورد بررسي قرارگيرد. درون تمام ارگانيزمهاي زنده، جريان الكتريكي و ميدانهاي الكتريكي با منشا داخلي وجود دارد كه در مكانيسمهاي پيچيده كنترل فيزيولوژيكي نظير اختلال در سيستمهاي عصبي، عضلاني، فعاليت ممبران سلولي و رشد وتكامل و ترميم بافتها نقش دارند. لذا لازم است ويژگيهاي مصنوعي آثار احتمالي آنها در سيستمهاي بيولوژيكي مورد بررسي قرار گيرند. ميدانهاي الكترومغناطيسي (EMF) ابتدا موجب سرگيجه، وزوز گوش، ضعف و خستگي و تار شدن ديد چشم و خواب آلودگي هنگام كار و همچنين پيدايش امراض ناشناخته، تغيير تركيبات خون، اختلال در سيستمهاي عصبي عضلاني، (نوروماسكولار)، دگرگوني ژنتيكي، بروز سرطانهايي چون لنفوم، لوسمي، طومورهاي مغزي، سرطان غدد بزاقي و اختلال در باروري در زنان و مردان ميشود.
ما در زندگي روزمره در محيط كار و خانه و مدرسه در معرض ميدان الكترومغناطيسي و الكتريكي هستيم و اين ميدان الكتريكي حاصل از توليد، انتقال و استفاده از الكتريسيته است. مطالعاتي در رابطه با سلامتي انسان در مورد كساني كه در معرض ميدان مغناطيسي و انواع سرطانها از نوع لوكمي و سرطان مغز صورت گرفته است. تعدادي از محققان در مورد ارتباط قرار گرفتن در معرض ميدان مغناطيسي و سرطان ترديد دارند. زيرا تفسير آن از نظر بيولوژيكي مشكل است و نتايج تحقيقات متفاوت به نظر ميرسد و با هم هماهنگي ندارند. بسياري از محققان توافق بر اين دارند كه نياز به اطلاعات بيشتري در خصوص تاثيرات ميدانهاي الكتريكي و مغناطيسي بر سلامت انسان داريم. هدف از اين مجموعه فراهم آوردن اطلاعاتي در مورد تاثيرات ميدانهاي الكترومغناطيسي در محيط كار و درك علمي نگرانيها و ترديدهايي است كه در اين مورد وجود دارد.
● ميدان الكترومغناطيسي
ميدان الكترومغناطيسي به وسيله خطوط نيرو، سيمهاي برق و تجهيزات الكتريكي توليد ميشود. تاكيد اين مجموعه در مورد ارتباط ميدان مغناطيسي با توليد و انتقال كاربرد نيروي الكتريكي است. ميدانهاي مغناطيسي خطوط نامرئي نيرو هستند كه در اطراف هر وسيله الكتريكي وجود دارند. ميدان الكتريكي با ولتاژ توليد ميشود و قدرت آن با افزايش ولتاژ افزايش مييابد. واحد قدرت الكتريكي بر حسب متر بر ولت ميباشد. ميدان مغناطيسي نتيجه شدت جريان در سيمها يا وسايل الكتريكي ميباشد و قدرت آن با افزايش ولتاژ افزايش مييابد. ميدان مغناطيسي بر حسب گوس يا تسلا اندازهگيري ميشود. از طرف ديگر ميدان الكتريكي حتي وقتي كه تجهيزات الكتريكي خاموش مي شود برقرار است و مدت زيادي با منبع جريان برق ارتباط خود را حفظ ميكند. ميدان الكتريكي با عبور كردن از موادي كه هادي الكتريسيته هستند كاهش مييابد. به عبارت ديگر ميدانهاي مغناطيسي از بسياري مواد عبور ميكنند و بنابراين جلوگيري از عبور آن بسيار مشكل است. با وجود اين كه ميدانهاي الكتريكي و مغناطيسي در اطراف وسايل الكتريكي و خطوط نيرو وجود دارند. تحقيقات اخير بر روي پتانسيل اثرات ميدانهاي مغناطيسي بر سلامت انسان متمركز گرديدهاند. با وجود اين كه بعضي مطالعات اپيدمولوژيك ارتباط افزايش خطر ابتلا به سرطان را با در معرض ميدان مغناطيسي قرار گرفتن گزارش نمودهاند اما ارتباط مشابهي در مورد ميدانهاي الكتريكي گزارش نشده است. توسعه سريع علم و تكنولوژي، موجودات زنده را تحت تابش طيف وسيعي از ميدانهاي الكترومغناطيسي قرار داده است. پيشرفت فناوري و صنعت برق انسانها را در تماس با ميدان الكترومغناطيسي حاصل از وسايل برقي از جمله كامپيوتر شخصي، فر برقي، تلويزيون، يخچال و ... نيز خطوط انتقال نيروي با ولتاژ زياد قرار داده است.
● اثرات ميدانهاي الكترومغناطيسي بر انسان
اپيدمولوژي، مطالعه بر روي احتمال شيوع بيماريها در جمعيتهاي انساني است و اينگونه تحقيقات غالبا عيني هستند تا تجربهاي و اين بدان معناست كه اينگونه يك اپيدميولوژيست نمي تواند تمامي فاكتورهايي را كه موجب بروز بيماري ميشود كنترل كند و يا در آزمايشگاه تحقيق كند اگرچه تحقيقات آزمايشگاهي در اطراف محيط انساني و حيواني كاملا در مورد انسان صدق نميكند. اپيدميولوژيستها ميتوانند عوامل به وجود آورنده سرطان را مشخص كنند كه شامل دود سيگار است و اين در حالي است كه در مورد ميدانهاي الكترومغناطيسي ارتباطي بين معاشرت و اپيدمولوژي وجود ندارد. بعضي دانشمندان كه در اين مورد مطالعه كردهاند ارتباط موجود بين ميدانهاي الكترومغناطيسي و سرطانهاي خاص را وقتي كه خطر كم باشد و يا اصلا نباشد مشكل تفسير ميكنند حتي اگر احتمال ابتلا به سرطان ناشي از ميدانهاي الكترومغناطيس بسيار اندك باشد بايد آن را جدي تلقي نمود. زيرا در ميان تعداد كثير افرادي كه در معرض ميدانهاي الكترومغناطيس هستند حتي يك احتمال ناچيز هم ميتواند باعث افزايش سرطان در سطح گسترده شود.
● ارتباط سرطان با مشاغل صنعت برق
از سال ۱۹۸۲ تعدادي از اپيدميولوژيستها مطالعات و آزمايشاتي در اين مورد انجام دادهاند و گزارشي از بررسي بيماري لوكمي روي افراد كه در معرض ميدان الكترومغناطيس بودهاند با افرادي كه در مشاغل ديگر كار كردهاند ارائه دادهاند. در ايالات متحده اين بيماري در بزرگسالان از هر ۱۰۰۰۰۰ نفر ۱۰مورد در سال مشاهده ميشود و اين مطالعات شامل افرادي ميشود كه مستقيما با وسايل الكترومغناطيسي سر و كار دارند مثل مهندسان برق و يا افراد شاغل در خطوط تلفن و تلويزيون و تعميرات راديويي، اپراتورهاي ايستگاه برق، الكتريسيته و جوشكار. مطالعات ديگر ارتباط بين شيوع سرطان مغز و يا مرگ و مير در مشاغل مشابه را نشان ميدهد. اين تحقيقات اولين بار توسط دكتر Samuel Milham در سال ۱۹۸۲ كامل شده است. همچنين مطالعاتي در مورد ارتباط سرطان سينه و قرار داشتن در معرض ميدان الكترومغناطيسي صورت گرفته است. سرطان سينه در مردان نادر است اما متاسفانه در زنان بسيار رايج است. در ايالات متحده سرطان سينه از هر ۱۰۰۰ نفر بيش از يك مورد در سال مشاهده شده است. در يك مركز تحقيقاتي دانشگاهي در كاروليناي شمالي ميزان مرگ زناني كه در معرض ميدانهاي الكترومغناطيسي قرار داشتهاند در اثر ابتلا به سرطان سينه بيشتر از زناني بوده است كه در چنين مشاغلي كار نكردهاند. اما با توجه به اين كه عوامل ديگري مثل فاكتور سن در تولد اولين نوزاد و باروري و تاريخچه ارثي در ايجاد اين نوع سرطان مؤثر ميباشند، لذا باعث اختلال در اين تحقيق شده است و با در نظر گرفتن اين مشكلات و نداشتن اطلاعات كافي پي بردن به عامل اصلي ايجاد اين بيماري غير ممكن به نظر رسيد و مطالعات ديگري كه در ايالات متحده و كشورهاي ديگر انجام شده است نشان ميدهد كه حتي زناني كه در خانه كار مي كنند و در معرض ميدان الكترومغناطيسي بالايي قرار دارند با خطرپيشرفت سرطان سينه مواجه بودهاند.
● ساير امراض ناشي از ميدانهاي الكترومغناطيسي
بيماري آلزايمر (Alzheimer) نوعي بيماري است كه در افراد سن بالا بروز ميكند و باعث ضعف تمركز و اختلال در يادآوري خاطرات ميشود. مطالعه و تحقيقاتي كه در سال ۱۹۹۵ در فنلاند و كاليفرنيا انجام گرديده نشان مي دهد كارگراني كه بيشتر در معرض ميدان الكترومغناطيس قرار گرفته بودند بيشتر به اين بيماري مبتلا شدهاند. طبق گزارش دكتر Stephanie London و همكاران در سال ۱۹۹۴ به اين نتيجه رسيدهاند كه افراد شاغل در صنايع برق و تلفن نسبت به افراد شاغل در ديگر صنايع بيشتر در معرض ميدانهاي الكترومغناطيس قرار دارند.
● اثرات بيولوژيكي ميدانهاي الكترومغناطيس
اين مجموعه اطلاعاتي در مورد تاثيرات ميدانهاي الكترومغناطيسي بر روي حيوانات و تقسيم سلولي به ما ميدهد و تاثيرات بيولوژيكي شامل تغييراتي در اعمال سلولها و بافتها و تغييراتي در فعاليت مغز استخوان انسان و ضربان قلب ميشود. اين قبيل مطالعات بر روي حيوانات آزمايشگاهي و حيوانات اهلي و نيز انسان بررسي شده است. طول موج، مدت در معرض امواج بودن، فاصله نسج با موج در تكثير سلولي و جزئيات تكثير مورد بررسي قرار گرفته است و باعث اختلال در تكثير سلولي در مرحله DNA سازي و نيز باعث افزايش بروز نقص مادرزادي و اختلال باروري و موتاسيونهاي مختلف ميشود و اين اختلال با مدت مجاورت با ميدان الكترومغناطيسي و نوع موج متناسب بوده است.
منبع : مركز تحقيقات و فناوري اتوماسيون نقل شده از [External Link Removed for Guests]
زندگی دیدن یک باغچه از شیشه مسدود هواپیماست خبر رفتن موشک به فضا لمس تنهایی ماه فکر بوییدن گل در کره ای دیگر
طی تحقیقی که فکر کنم سال 74 در وزارت نیرو در رابطه با تاثیرمیدانهای مغناطیسی در پستهای فشار قوی بر روی انسان انجام گرفته بود به صورت اماری به این نتیجه رسیده بود که تعداد دختران این افراد از تعداد پسرانشان بیشتر میشود.
هیچ چیز واقعا خراب نیست ، حتی ساعتی كه از كار افتاده است ، دو بار در روز زمان را درست نشان می دهد ...توماس ادیسون
متاسفانه محل استراحت فعلی من و یکی 2 تا از دوستام در کنار 3 تار ترانسفورماتور 20000 ولت به 400 ولت است!!!!!صدای ترانس ها واقعا آزار دهنده است! من پیشنهاد دادم که از اونجا بریم ولی جایی پیدا نشد! البته من پرسیدم گفتند میدان ترانس ها به خاطر هسته شون زیاد خارج نمیشه ولی این زیاد گفتن منظورشون 2 یا 3 متر هست! که متاسفانه ما جفتشونویم!
دیگه اونجا نمیرم
پیام حکم قتل خود شنفتن مرا خوشتر بود, از یک تملق به نزد مردمان سفله گفتن!
SAMAN نوشته شده:متاسفانه محل استراحت فعلی من و یکی 2 تا از دوستام در کنار 3 تار ترانسفورماتور 20000 ولت به 400 ولت است!!!!!صدای ترانس ها واقعا آزار دهنده است! من پیشنهاد دادم که از اونجا بریم ولی جایی پیدا نشد! البته من پرسیدم گفتند میدان ترانس ها به خاطر هسته شون زیاد خارج نمیشه ولی این زیاد گفتن منظورشون 2 یا 3 متر هست! که متاسفانه ما جفتشونویم!
دیگه اونجا نمیرم
معمولا بحث تاثیر میدانهای مغناطیسی در ترانسفورمرهای فوق توزیع به بالا یعنی 132 کیلو ولت تا 400 کیلو ولت(الیته در ایران) مطرحه. ترانسهای توزیع 20 کیلو ولت میدانشان در مقایشه بسیار محدوده وکمتره یک مثال میزنم: یک بار زمان دانشجویی برای از بازدید نیروگاه حرارتی رفته بودیم که معمولا در کنار نیروگاه پست 400 کیلو ولت وجود دارد ،من در حین عبور از زیر باس بار پست برای لحظه ای احساس کردم که تمام موهای بدنم دارند سیخ میشوند...
هیچ چیز واقعا خراب نیست ، حتی ساعتی كه از كار افتاده است ، دو بار در روز زمان را درست نشان می دهد ...توماس ادیسون
حرفتون درسته اما در برق برق و خصوصا" مخابرات خواندیم که برای خروج میدان های الکترو مغناطیس 2 راه وجود داره
1- با فرکانس کم اما دامنه زیاد خروج میدان و انتشار امواج داریم
2- با دامنه کم اما فرکانس بالا " " " " " " "
حالت اول در ترانسفورماتور هاست و حالت دوم در آنتن های مخابراتی
سامان عزیز فرموده شما منافاتی با گفته بنده نداره، منظور بنده در مورد ترانسهای 20 کیلو این بود که به نسبت 132 و 230 و 400 کیلو ولت میدان به مراتب کمتر و ضعیفتری دارند. مورد صدا هم مربوط به هسته ترانسفورماتور میشه که به علت وجود فاصله هوایی بین صفحات هسته با هم و یا بین یوغ و هسته میتواند سبب ایجاد صدا شود.
هیچ چیز واقعا خراب نیست ، حتی ساعتی كه از كار افتاده است ، دو بار در روز زمان را درست نشان می دهد ...توماس ادیسون
منظور من این بود که ترانس های 20 کیلو ولت هم میدان کمی ندارند و شما نمی تونید بگید که وجود این ترانس ها و میدان اونها برای بدن خطرناک نیست. به عقیده شما این ترانس ها مشکل آنچنانی ندارند!
به خاطربالا بودن ولتاژ خروج میدان از ترانس 20kv رو داریم نکته دیگه در مورد پست های برق اگر دقت کرده باشید اصلا" ورود و خروج به داخل پست های فشار قوی ممنوع است.و هر پست 2 یا 3 اپراتور دارد. و این نشان دهنده خطر بسیار بسیار بالاتر اونهاست نه اینکه فقط اونها خطرناک هستند!
مورد صدا هم مربوط به هسته ترانسفورماتور میشه که به علت وجود فاصلههوایی بین صفحات هسته با هم و یا بین یوغ و هسته میتواند سبب ایجاد صداشود.
ضمنا" درمورد ترانس ها بنده هم بی اطلاع نیستم! و من هم نگفته بودم که صدا چرا بوجود میاد
امیدوارم تاپیک ارزشمند منحرف نشده باشه
پیام حکم قتل خود شنفتن مرا خوشتر بود, از یک تملق به نزد مردمان سفله گفتن!
سامان عزیز من منظورم این نبود که ترانسهای 20 کیلو ضرر ندارند.دقت کرده باشید در مقام مقایسه گفتم که میدانشان خیلی کمتره .در هر صورت ولتاژ فشار قوی هست و دارای میدان مغناطیسی هر چند کم(البته فقط میدانش کمه ولی اگه بگیره ادمو.......) در مورد وجود اپراتور در پستهای فشار قوی(البته 132 کیلو به بالا) دلیل اهمیت و خطری هست که برای انسان داره.که در پستهای اول همین تاپیک هم اماری در این رابطه با اپراتورها داده بودم.
مورد صدا رو هم در جواب negar.int گفتم.وگرنه در تخصص و بار علمی جنابعالی شکی نیست عزیز.
من امیدوارم تاپیک منحرف نشه.و بار علمی و فنیش حفظ بشه.
ارادتمند.
هیچ چیز واقعا خراب نیست ، حتی ساعتی كه از كار افتاده است ، دو بار در روز زمان را درست نشان می دهد ...توماس ادیسون
قرار گرفتن در معرض آنتن های BTS به مدت زیاد و به دفعاتمکرر به طور قطع مشکلاتی اعم از افزایش فشار خون، مشکلات عصبی، نوسان درتعداد ضربان قلب و... ایجاد خواهد کرد. - به اعتقاد بسیاری از پژوهشگران ، تشعشعات حاصل از آنتن هایBTS برای انسان بسیار مضر است و در واقع قرار گرفتن بیش از حد در مقابلاین امواج باعث ناباروری و سرطان افراد می شود. - دکتر یارعلی، عضو هیئت علمی دانشگاه MSU کنتاکی امریکا میگوید: میزان تاثیر امواج الکترومغناطیسی آنتن BTS تلفن همراه با توجه بشدتومدت زمان قرار گرفتن فرد در برابر آن بیشتر می شود. - وی می افزاید: تشعشعات الکترومغناطیسی همیشه بر سلامتانسان تاثیر داشته است.در همین ارتباط ، تحقیقاتی در جامعه امریکا رویتاثیر امواج الکترو مغناطیسی تلفن همراه بر مغز انسان صورت گرفت که نشانمی دهد میزان تاثیر گذاری با توجه به شدت بیشتر فرکانس و زمان زیاد قرارگرفتن فرد در برابرامواج بشتر می شود. - این استاد دانشگاه خاطر نشان می کند: هر چقدر به امواجی کهاز آنتن های BTS تلفن همراه ساطع می شود ، مثل آنتن هایی که در پشت بام یاحیاط منزل قرار می گیرند نزدیک تر باشیم، خطرناک تر خواهد بود. - وی تصریح کرد : قوی ترین امواج زمانی به بدن انسان می رسدکه فرد زیر آنتن های BTS قرار داشته باشد، اما هر چه از فاصله 5 کیلومتریآنتن ها دورتر شویم، امواج قدرت خود را از دست خواهند داد وتاثیر BTS هابه قدرت آنها و میزان فاصله فرد بستگی دارد. - گروهی از دانشمندان ایتالیایی بچه موشهای آزمایشگاهی مادهرا در معرض امواج الکترو مغناطیسی قراردادند ومشاهده کردند تنها تخمدان یکسوم از این موشها به طور طبیعی رشد کردند؛ در حالی که این رقم در موشهاییکه تحت تاثیر امواج قرار نداشتند به 80 درصد می رسید. - این محققان در پایان اعلام کردند برای رسیدن به نتیجهقاطعی درباره تاثیر امواج بر باروری به آزمایش های بیشتری نیاز است.همچنینگروهی از محققان در ترکیه آزمایش مشابهی روی موشهای نر انجام دادند .نتایج این آزمایش نشان داد موشهایی که در معرض امواج الکترو مغناطیسی قرارگرفته بودند با کاهش سلول تخم مواجه شدند که این مورد می تواند منجر بهکاهش اسپرم شود. - برخی تحقیقات به تاثیر پرتوهای همراه روی رشته های DNAاشاره دارند.دکتر رفیعی تبار با بیان اینکه تابش پرتو های تلفن همراه رویDNA موجب پارگی رشته های DNA می شود این تاثیر را کاتوره ای می خواند ومعتقد است کسی نمی تواند حدی برای آن مشخص کند و بگوید اگر تابش در ایناگر تابش در این فاصله و با این شدت باشد مشکلی برای افراد پیش نمی آورد:« متاسفانه ما در جهان سوم همواره موارد خاص را در نظر می گیریم و مثلامی گوییم فلانی 20 سال سیگار کشید و هیچ مشکلی پیدا نکرد، اما توجه نمیکنیم که سیگار کشیدن از اساس خطر دارد و خطراتش هم شناخته شده است حالاممکن است تاثیر آن روی افراد مختلف متفاوت باشد. - تاثیر روی غشای سلولی ومختل کردن عملکرد سلول ها ی مختلف،تاثیر روی ارتباط سلول ها با یکدیگر ، مختل کردن رشد سلولی، تاثیر رویسلسله اعصاب و مغز ، اختلال خون رسانی از دیگر مواردی است که در تحقیقهای مختلف به میدان های مغناطیسی تلفن های همراه و آنتن های BTS نسبت دادهمی شود.« بعضی از اثرات این امواج روی سیستم های انسانی یا حیوانی شناختهشده است و هیچ کس نمی تواند ادعا کند که تشعشع همراه برای سلامت بدن ضرراست. - دکتر رفیعی تبار با بیان این مطلب، ادامه می دهد: در تابشما آستانه ایمن نداریم و هیچ نوع تابشی با هیچ آستانه ای امن نیست؛ امواجساطع شده از آنتن های BTS هم از این قاعده مستثنا نیستند
هیچ چیز واقعا خراب نیست ، حتی ساعتی كه از كار افتاده است ، دو بار در روز زمان را درست نشان می دهد ...توماس ادیسون
اداره پرتوهای وزارت بهداشت: [External Link Removed for Guests] [BLOCKQUOTE][BLOCKQUOTE]رئیس اداره پرتوهای وزارت بهداشت گفت: پارازیت یا همان امواج مغناطیسی و الکتریکی موجود در اطراف وسایل الکتریکی حساسیتزا هستند.[/BLOCKQUOTE][/BLOCKQUOTE] گورانی رئیس اداره بهداشت پرتوهای وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی در گفتگو با خبرنگار [External Link Removed for Guests][External Link Removed for Guests] گفت: مطالعات جدید نشان داده است که درصد قابل توجهی از افراد به میدانهای مغناطیسی و الکتریکی حساسیت دارند. افزود: میدانهایی که در اطراف وسایل الکتریکی و الکترونیکی ایجاد میشوند برای برخی افراد حساسیتزا هستند. گورانی در خصوص حساسیتزا بودن وسایل الکتریکی اظهار کرد: در واقع هر محیطی که الکترونها در آن حرکت داشته باشند یا برق در آنجا وجود داشته باشد میتواند حساسیت ایجاد کند. سازمان بهداشت جهانی اعلام کرده است که این میدانهای مغناطیسی و الکتریکی به عنوان عامل محیطی ایجاد کننده حساسیت هستند. راجع به نوع این حساسیت عنوان کرد: برخی مواقع افراد وقتی در معرض میدانهایی مثل دکل برق قرار میگیرند باعث حساسیت میشوند این حساسیت مانند سایر حساسیتها ممکن است با آبریزش بینی، کهیر، خارش، سوزش و قرمز شدن چشم، قرمزی پوست و غیره همراه باشد. هر چند که جواب قطعی در مورد تعداد افراد مبتلا به این حساسیت در دست نیست اما به هر حال این تعداد در حدی بوده است که سازمان بهداشت جهانی این حساسیت را اعلام کرده است. اداره بهداشت پرتوهای وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی تصریح کرد: عوامل ایجاد کننده میدان در حال افزایش است بنابراین انتظار میرود که با شیوع یک پدیده مشکلات مرتبط با آن هم بیشتر شود بنابراین افراد باید نسبت به این حساسیت گوش به زنگ باشند. در پایان خاطر نشان کرد: تمام عوامل محیطی میتوانند منحصر به حساسیت شوند اما تا به حال تصور میشود تنها عوامل فیزیکی و شیمیایی آشنا عامل آلرژی باشد به همین دلیل حساسیتزا بودن امواج مغناطیسی کمی غیر آشنا به نظر میرسد. این پارازیتهای حساسیتزا به اختصار Ehs نامیده میشود.
نکته دیگه در مورد پست های برق اگر دقت کرده باشید اصلا" ورود و خروج به داخل پست های فشار قوی ممنوع است.و هر پست 2 یا 3 اپراتور دارد. و این نشان دهنده خطر بسیار بسیار بالاتر اونهاست نه اینکه فقط اونها خطرناک هستند!
**با سلام چند تا سوال در اين مورد دارم : زندگي در نزديكي پست برق شهري در مناطق مسكوني خطرناك است يانه ؟ چند نوع پست برق داريم و فاصله ايمن از هر كدوم چقدر است ؟ (خيلي ممنون ميشم اگه سريعتر پاسخ منو بدهيد)