فلفل
فلفل سیار می دانیم و نه انچنان بسنده! تند است و خوشمزه کردن و اعطای بوی خوش ، خوراک هایمان را بهره می برد و... در کشور ما فلفل داه ای را بر دو قسم تقسیم می کنند و به جز این دو نوع را در بازارها، ادویه فروشی ها و یا سوپر مارکت ها و عطاری ها نمی توان یافت. در صورتی که فلفل دانه ای تنها ادویه در جهان است که به چهار گونه مختلف عرضه می شود و این گونه ها هر کدام دارای ظاهر و حتی ماهیت دیگری هستند.<o:p></o:p>
<o:p> </o:p>
فلفل(
(piper در ساحل مالابار که در جنوب هند و جز
می باشد،خانه داشته است. امروزه اما جز هند کشورهای مالزی، ویتنام ،اندونزی و برزیل در زمره بزرگترین تولیدکنندگان فلفل به شمار می روند. تولید کلی این ادویه به مرز 200/000/000 تن می رسد به توجه به نوسانقیمت بازار، بین دویست تا شصت میلیون دلار را به خود اختصاص می دهد. از دیرباز انسان فلفل را می شناخته است و از آن به روش های گوناگون اسفاده می کرده است .در آشپزخانه به همان اندازه فلفل اهمیت دارد که در پزشکی و صنعت مواد خوراکی! در زمان های پیشین عرب ها و ترک ها خیلی زود تجارت فلفل را از دست هندی ها درآوردند و پس از چندی و نیز ایتالیا مرکز تجارت فلفل شد که از آنجا به تمام گوشه ای اروپا و به دیگر نقاط جهان راه یافت.<o:p></o:p>
بسیار زیاد فلفل در تاریخ بارها موجب بحث بوده و حتی در گذشته های دور برای وزن کردن فلفل از طلا استفاده یم شده است. این به سبب توانایی فلفل در راه ضدعفونی کردن مواد غذایی و خاصیت ضد میکروب این ادویه بوده است. فلفل همچنین می توانست به انسان در ماندگاری و نگهداری دراز مدت مواد غذایی کمک کند، همانطور که می دانید، کریستف کلمب با ناوگان دریایی خود به قصد رسیدن به هند جهت دستیابی به فلفل بود که موفق به کشف قاره آمریکا شد و به همین خاطر بود که به سرخ پوست های آمریکایی همچنان هندی گفته می شود، زیراکلمب و همراهانش به اشتباه تصور می کردند که به هند رسیده اند.<o:p></o:p>
<o:p> </o:p>
دانه ای را امروز می توا به چهار رنگ مختلف تهیه کرد.<o:p></o:p>
<o:p> </o:p>
""فلفل سیاه: این نوع که شناخته شده ترین موادی است که جهانیان با آن سرو کار درند دارای بو و مزه ویژه فلفل است و تندی آن نیز ملایم و خوشایند است. در اکثر کشورهای جهان از فلفل سیاه در آشپزخانه استاده گوناگون می کنند. برای تهیه دانه سیاه فلفل،میوه فلفل را کمی پیش از رسیدن فلفل می چینند و آن را خشک می کنند. در فرایند تخمیر است که دانه ها رنگ سیاه را به خود می گیرند . این فرایند موجب دگرگونی شیمیایی دانه فلفل شده و باعث می شود که از نقطه نظر بود و مزه و تندی با دیگر انواع فلفل متفاوت باشد.<o:p></o:p>
<o:p> </o:p>
""فلفل سفید: دانه های کاملا رسیده فلفل را می چینند و به وسیله خیساندن به وسیله آب جاری ملایم پوست روئین ان را جدا می کنند. فلفل سفید دارای عطر کمتری نسبت به نوع سیاه آن است اما تندی آن بیشتر است و از این فلفل در سس ها ، سوپ ها و خوراکی های با رنگ روشن استفاده می شود (سس بشامل، فریکاسه و...) گران بودن فلفل سفید نسبت سیاه به سبب فرایند وقت گیر پوست کندن آن است.<o:p></o:p>
<o:p> </o:p>
""فلفل سبز: برای تهیه این نوع فلفل ، میوه نارس را چیده و آن را در آب نمک یا سرکه می خوابانند. این فرایند موجب می شود که دانه ها دیگر رشد نکرده و به مرحله رسیدن یا خشک شدن نرسد.راه دیگر نگهداری فلفل سبز انجماد خشک است که موجب می شود فلفل خشک شده ولی در خارج از یخچال و فریزر قابل نگهداری باشد. فلفل سبز را با حرارت زیاد و تحت شرایط ویژه نیز می توان خشک کرد. فلفل سبز برای اولین بار در ماداگاسکار عرضه شد.<o:p></o:p>
<o:p> </o:p>
""فلفل قرمز: این نوع فلفل که دارای ظاهری زیبا و لطلفت زیاد است کمتر تولید می شود. براساس آخرین اطلاعات، گویا موسسه در کریلا واقع در جنوب هند مبادرت به تولید این نوع فلفل می کند. برای تهیه فلفل دانه ای قرمز می بایست در زمان خاصی که فلفل به رشد کامل رسیده و کاملا رسیده است چیده شود و بسیار سریع خشک شود در این میان باید مواظب بود که فرایند تخمیر انجام نگیرد زیرا رنگ و بوی دانه ها تحت تاثیر قرار می گیرند. دشواری تهیه فلفل قرمز آن است که باید از جداشدن پوست از هسته جلوگیری شود.<o:p></o:p>
فلفل ناشی از ماده پیرین است این ماده از خانواده آلکولوئیدهاست. در فلفل سیاه به غیر از پیرین مواد دیگری نیز وجود دارند که برخی از آنها عبارتند از:50 درصد نشاسته ،5تا6 درصد روغن چرب، فلاوونوئید، گلیلوسید،
،رامنتین و لورکستین. دانه های درشت فلفل دارای بوی بیشتری هستند و فلفل سایید شده دارای کیفیت آنچنانی نیست. زیرا به دلیل اصطکاک ناشی از سایش، عطر و خاصیت خود را از دست داده است. در فلفل سیاه و سبز تا4/8 درصد روغن های اتری موجود است که بوی ویژه فلفل ناشی از آنهاست. در فلفل سفید مقدار این روغن ها به2/5 درصد کاهش می یابد. مهمترین ماده تشکیل دهنده و موجود در این روغن ها عبارتند از: بتاکاریوفیلین، ایمونن و
، بتاپینن، آلفا پینن، سابینن، لینالول،
.<o:p></o:p>
به هضم غذا کمک می کند و فعالیت معده را تحت تاثیر مثبت قرار می دهند. ضدعفونی روده از وظایف زمره فلفل است .فلفل گرمابخش است. و موجب رقیق شدن خون می شود. در فصل بهار که اکثر میوه ها و سبزیجات دارای ویژگی سرد هستند خوردن فلفل موجب برقراری توازن در سیستم پذیرش مواد در بدن انسان می گردد. به طور مثال شما می توانید مقداری توت فرنگی تازه پاک و شسته شده را دو نیم کیرده و در بشقاب بریزید.مقداری فلفل سیاه تازه آسیاب شده را روی انها بپاشیدو با ریختن کمی عسل روی آنها مرحله جدیدی در خصوص آشنایی طعم ها را تجربه کنید.<o:p></o:p>
منبع:روزنامه تن و روان
ادویه ها را بهتر بشناسیم!
در اين بخش ميتوانيد در مورد کليه مباحث مرتبط با هنر آشپزي به بحث بپردازيد
مدیران انجمن: achachi98, شوراي نظارت
پرش به
- بخشهاي داخلي
- ↲ اخبار و قوانين سايت
- ↲ سوالات، پيشنهادات و انتقادات
- ↲ مرکز جوامع مجازي - CentralClubs Network
- ↲ سرويس ميزباني وب - CentralClubs Hosting
- ↲ مجله الکترونيکي مرکز انجمنهاي تخصصي
- بخش تلفن همراه
- ↲ نرم افزار تلفن همراه
- ↲ Symbian App
- ↲ Android App
- ↲ Windown Phone App
- ↲ iOS App
- ↲ JAVA Mobile App
- ↲ بازيهاي تلفن همراه
- ↲ Symbian Games
- ↲ Android Games
- ↲ iOS Games
- ↲ Windows Phone Games
- ↲ JAVA Mobile Games
- ↲ گوشيهاي تلفن همراه
- ↲ Sony
- ↲ Samsung
- ↲ GLX
- ↲ Dimo
- ↲ Huawei
- ↲ Motorola
- ↲ Nokia
- ↲ گوشيهاي متفرقه
- ↲ سرگرميهاي تلفن همراه
- ↲ خدمات و سرويسهاي مخابراتي
- ↲ تازه ها و اخبار تلفن همراه
- ↲ مطالب كاربردي تلفن همراه
- ↲ متفرقه در مورد تلفن همراه
- ↲ سوالات و اشکالات تلفن همراه
- بخش كامپيوتر
- ↲ نرم افزار كامپيوتر
- ↲ گرافيک و طراحي کامپيوتري
- ↲ طراحي صفحات اينترنتي
- ↲ سوالات و اشکالات نرم افزاري
- ↲ برنامه نويسي
- ↲ C Base Programming
- ↲ Dot Net Programming
- ↲ Web Programming
- ↲ Other Programming
- ↲ Software Engineering
- ↲ Java Programming
- ↲ Database Programming
- ↲ سخت افزار كامپيوتر
- ↲ امنيت و شبكه
- ↲ امنيت
- ↲ شبکه
- ↲ تازه ها و اخبار دنياي کامپيوتر
- ↲ مطالب كاربردي كامپيوتر
- ↲ متفرقه در مورد کامپيوتر
- بخش هوا فضا
- ↲ نيروي هوايي ايران
- ↲ متفرقه درباره نیروی هوایی
- ↲ نیروی هوایی و سازندگی
- ↲ حماسه و حماسه آفرینان نيروي هوايي
- ↲ تیزپروازان در بند
- ↲ شهدا و جانباختگان نیروی هوایی
- ↲ عملیاتهاي نيروي هوايي
- ↲ دستاوردها و اخبار نيروي هوايي
- ↲ تاریخچه نیروی هوایی در ایران
- ↲ هوانيروز ايران
- ↲ حماسه و حماسه آفرينان هوانيروز
- ↲ شهدا و جانباختگان هوانيروز
- ↲ دستاوردها و اخبار هوانيروز
- ↲ هواپيماها
- ↲ هواپيماهاي نظامي
- ↲ هواپيماهاي غير نظامي
- ↲ هواپيماهاي بدون سرنشين
- ↲ بالگردها
- ↲ بالگردهاي نظامي
- ↲ بالگردهاي غير نظامي
- ↲ بالگردهاي بدون سرنشين
- ↲ اخبار بالگردها
- ↲ تسليحات هوايي
- ↲ موشكهاي هوا به هوا
- ↲ موشكهاي هوا به زمين
- ↲ موشکهاي دريايي
- ↲ موشکهاي زمين به هوا
- ↲ موشکهاي زمين به زمين
- ↲ ديگر مباحث هوانوردي
- ↲ الکترونيک هواپيمايي
- ↲ موتورهاي هوايي
- ↲ شبيه سازهاي پرواز
- ↲ گالري تصاوير هوافضا
- ↲ تصاوير هواپيماهاي جنگنده
- ↲ کليپهاي هوايي
- ↲ تصاوير هواپيماهاي بمب افکن
- ↲ تصاوير هواپيماهاي ترابري
- ↲ تصاوير هواپيماهاي مسافربري
- ↲ تصاوير هواپيماهاي شناسايي
- ↲ تصاوير بالگردهاي نظامي
- ↲ تصاوير بالگردهاي غير نظامي
- ↲ تصاوير نمايشگاههاي هوايي
- ↲ تصاوير متفرقه هوايي
- ↲ انجمن نجوم
- ↲ منظومه شمسي
- ↲ كيهانشناسي
- ↲ گالري تصاوير نجوم
- ↲ اخبار نجوم
- ↲ اخبار هوافضا و هوانوردي
- ↲ مدرسه هوانوردي
- ↲ كتابخانهي هوا فضا
- ↲ متفرقه در مورد هوا فضا
- بخش جنگ افزار
- ↲ ادوات زميني
- ↲ ادوات زرهي
- ↲ تجهيزات انفرادي
- ↲ تسليحات سنگين و توپخانهاي
- ↲ خودروهاي نظامي
- ↲ تسليحات ضد زره
- ↲ ادوات دريايي
- ↲ ناوهاي هواپيمابر
- ↲ ناوشکنها
- ↲ رزم ناوها
- ↲ ناوچهها
- ↲ زيردرياييها
- ↲ تجهيزات و تسليحات دريايي
- ↲ ساير ادوات دريايي
- ↲ گالري تجهيزات و ادوات دريايي
- ↲ اخبار ادوات دريايي
- ↲ اخبار نظامي
- ↲ گالري نظامي
- ↲ متفرقه در مورد جنگ افزار
- بخش دفاع مقدس
- ↲ حماسه دفاع مقدس
- ↲ تخريب و خنثي سازي
- بخش خودرو و وسايل نقليه
- ↲ مباحث فنی و تخصصی خودرو
- ↲ معرفي خودرو
- ↲ تازهها و اخبار خودرويي
- ↲ گالري خودرو
- ↲ متفرقه وسايل نقليه
- بخش پزشکي
- ↲ پزشكي و درمان
- ↲ پزشکي
- ↲ سوال پزشکي
- ↲ بهداشت
- ↲ بهداشت عمومي
- ↲ بهداشت مواد غذايي
- ↲ لوازم آرايشي و بهداشتي
- ↲ متفرقه در مورد پزشکي
- ↲ روانشناسي و روان پزشكي
- بخش فرهنگ، تمدن و هنر
- ↲ فرهنگي هنري
- ↲ شعر و ادبيات
- ↲ فيلم و سينما
- ↲ هنرهاي نمايشي
- ↲ فرهنگ هنرهاي نمايشي
- ↲ موسيقي
- ↲ عكس و نقاشي
- ↲ تاريخ، فرهنگ و تمدن
- ↲ تاريخ ايران
- ↲ تاريخ جهان
- ↲ فلسفه
- ↲ زبانهاي خارجي
- ↲ زبان انگليسي
- ↲ زبان اسپانيايي
- ↲ هنر آشپزي
- بخش علم، فناوري و آموزش
- ↲ انجمن علم و فناوري
- ↲ انجمن آموزش
- ↲ کتاب و فرهنگ مطالعه
- ↲ دانش عمومی
- ↲ کنکور و دانشگاه
- ↲ جامعه شناسي
- ↲ خانواده
- ↲ متفرقه جامعه شناسي
- ↲ حقوق و قضا
- ↲ علوم
- ↲ فيزيک
- ↲ شيمي
- ↲ رياضي
- ↲ متالورژي
- ↲ پليمر
- ↲ علوم کشاورزي
- ↲ گياهان زراعي و باغي
- ↲ گياهان دارويي
- ↲ طبیعت و محیط زیست
- ↲ زيست شناسي
- ↲ عمران
- ↲ بتن و سازههاي بتني
- ↲ معماري و شهرسازي
- ↲ سبکها و مشاهير معماري
- ↲ شهرسازي
- ↲ معماري داخلي
- ↲ معماري منظر
- بخش الکترونيک و رباتیک
- ↲ مفاهیم اولیه و پایه در الکترونیک
- ↲ نرم افزارهای کمکی الکترونیک
- ↲ مدارهای مجتمع
- ↲ سوالات و پرسشهای مفاهیم پایه
- ↲ مدارات ساده و آسان
- ↲ مدارهای آنالوگ و دیجیتال
- ↲ شبیه ساز و طراحی مدار
- ↲ مدارات صوتی
- ↲ مدارات، منابع تغذیه سویچینگ و اینورتوری
- ↲ مدارات مخابراتی
- ↲ میکروکنترلرهای AVR
- ↲ آموزش و مثالها AVR
- ↲ طرح آماده و کامل شده AVR
- ↲ میکروکنترلرهای ARM
- ↲ سایر میکروکنترولرها و پردازندهها
- ↲ سایر میکروکنترلرها
- ↲ مدار مجتمع برنامه پذیر FPGA
- ↲ رباتیک
- ↲ اخبار و مصاحبه ها در رباتیک
- ↲ آموزش و مقالات رباتیک
- ↲ پروژهها تکمیل شده رباتیک
- ↲ مدارها و مکانیک در رباتیک
- ↲ رباتهای پرنده
- ↲ برق و الکترونیک عمومی
- ↲ تعمیر لوازم برقی
- ↲ اخبار برق و الکترونیک
- بخش بازيهاي رايانهاي
- ↲ بازيهاي رايانهاي
- ↲ كنسولهاي بازي
- ↲ PSP
- ↲ اخبار بازيها
- بخش تجاري اقتصادي
- ↲ بخش اقتصادی و مالی
- ↲ تجارت آنلاين
- ↲ بورس
- ↲ تحلیل و سیگنال روز
- ↲ کار آفرینی
- بخشهاي متفرقه
- ↲ بخش ويژه
- ↲ ساير گفتگوها
- ↲ صندلي داغ
- ↲ اخبار و حوادث
- ↲ انجمن ورزش
- ↲ آکواريوم و ماهيهاي زينتي
- ↲ معرفي سايتها و وبلاگها