انواع سس

در اين بخش مي‌توانيد در مورد کليه مباحث مرتبط با هنر آشپزي به بحث بپردازيد

مدیران انجمن: achachi98, شوراي نظارت

ارسال پست
Moderator
Moderator
نمایه کاربر
پست: 1045
تاریخ عضویت: شنبه 31 تیر 1385, 12:05 pm
محل اقامت: بزقوش?؟قافلانکوه
سپاس‌های ارسالی: 2945 بار
سپاس‌های دریافتی: 2310 بار

انواع سس

پست توسط achachi98 »

   مایونز 



  لازم برای یک فنجان سس: 
  تخم مرغ : 2عدد
خردل: 1قاشق مرباخوری
سرکه:3 قاشق مربا    زیتون: 1پیمانه    به مقدار  

  تهیه: 
  تخم مرغ ها را در ظرف کوچکی میریزیم و کمی نمک می ریزیم و تخم مرغ ها را کمی می زنیم و سپس روغن زیتون را قطره قطره به زرده تخم مرغ اضافه می کنیم و مرتب بهم می زنیم تا سس غلیظ شود بعد دو سه قطره سرکه اضافه می کنیم و باز روغن زیتون را قطره قطره داخل سس می ریزیم تا تمام شود و سس سفید سفت و لغزان شود بعد فلفل یا خردل به اضافه می کنیم .(این سس بیشتر به مصرف اغلب سالادها می رسد). 



 سس ساده 

  لازم:   زیتون : یک استکان
آبلیمو : 5قاشق   :   و فلفل به مقدار  


  تهیه: 
  و فلفل را ابلیمو مخلوط می کنیم .روغن زیتون و خامه را به آن اضافه می کنیم خوب بهم می زنیم و مخلوط می کنیم .(این سس برای انواع سالادها مصرف می شود). 


 سس سفید 



  لازم برای 2 فنجان سس: 
  سفید: 6 قاشق   :   :  :    و فلفل به مقدار  

  تهیه: 
  را در یک ظرف می ریزیم و شیر را کم کم روی آرد ریخته و بهم می زنیم تا ارد گلوله نشود و در شیر حل شود بعد شیر را روی حرارت ملایم می گذاریم تا جوش بیاید و کمی غلیظ شود بعد نمک و فلفل و کره را اضافه می کنیم چند جوش که زد ان را از روی آتش بر می داریم خامه را می زنیم و مخلوط می کنیم.  


 :کتاب هنر آشپزی ایران(تالیف فروغ نجاتی) 
 
[External Link Removed for Guests]

Atlantis اگر اومدی به من pm بده منتظرتمتصویر
Moderator
Moderator
نمایه کاربر
پست: 1045
تاریخ عضویت: شنبه 31 تیر 1385, 12:05 pm
محل اقامت: بزقوش?؟قافلانکوه
سپاس‌های ارسالی: 2945 بار
سپاس‌های دریافتی: 2310 بار

Re: انواع سس

پست توسط achachi98 »

   بشامل 

  لازم:  :4 قاشق   :  :  :   وفلفل به مقدار  

  تهیه: 
  را رنده می کنیم با کره وقتی آب شد کمی سرخ می کنیم آرد را کم کم می ریزیم و هم می زنیم تا کمی سرخ شود با حرارت ملایم شیر را کم کم ریخته و مرتب هم می زنیم تا بجوش آید و سس غلیظ شود و کمی هم نمک می زنیم. 



 سس قارچ 

  لازم:  :  :  :2قاشق   :یک    و فلفل به مقدار  

  تهیه:   را در یک ظرف روی آتش می گذاریم تا آب شود بعد آرد را داخل آن میریزیم و کمی تفت می دهیم و آبگوشت را کم کم روی آن می ریزیم و مرتب هم می زنیم .قارچ را خرد می کنیم و به سس اضافه کرده و می گذاریم یک دو جوش بزند و نمک و فلفل به آن می زنیم (قارچ را می توانیم پس از خرد کردن کمی سرخ کنیم). 



 سس تند 

  لازم: 
  زیتون: یک    :1 قاشق    تخم مرغ سفت:   :1قاشق مربا   :2قاشق سوپخوری    به مقدار  

  تهیه:   تخم مرغ ها را در ظرفی می ریزیم و صاف می کنیم بعد زعفران را در آب جوش حل می کنیم و با روغن زیتون و نمک و فلفل و آبلیمو به زرده تخم مرغ اضافه می کنیم و بهم می زنیم تا تمام مواد مخلوط شوند.  

 :کتاب هنر آشپزی ایران(تالیف فروغ نجاتی)  
[External Link Removed for Guests]

Atlantis اگر اومدی به من pm بده منتظرتمتصویر
Moderator
Moderator
نمایه کاربر
پست: 1045
تاریخ عضویت: شنبه 31 تیر 1385, 12:05 pm
محل اقامت: بزقوش?؟قافلانکوه
سپاس‌های ارسالی: 2945 بار
سپاس‌های دریافتی: 2310 بار

Re: انواع سس

پست توسط achachi98 »

   سرکه 


  لازم:
سرکه:یک    زیتون:یک    و فلفل به مقدار  

  تهیه:   و فلفل را با سرکه مخلوط می کنیم و روغن زیتون را اضافه می کنیم و با هم مخلوط می نمائیم . 




 سس گوجه فرنگی 

  لازم:      سفید:3قاشق   :یک    گوجه فرنگی:2قاشق   :3قاشق   :2قاشق  

  تهیه:   را در ظرف میریزیم و روی آتش می گذاریم آب که شد آرد را در آن میریزیم تا کمی سرخ شود مرتب بهم می زنیم حرارت را ملایم میکنیم .آبگوشت را روی ان میریزیم بعد گوجه فرنگی را در کمی آب حل کرده با نمک و فلفل و آبلیمو به سس اضافه می کنیم و می گذاریم چند جوش بزند تا کمی غلیظ شود آن وقت سس را از روی آتش بر می داریم. 



 سس گوجه فرنگی با قارچ 

  لازم: 
 :250    گوجه فرنگی: 

  تهیه: 
  را پس از تمیز کردن می شوئیم و خرد می کنیم و با کره در یک ظرف کمی سرخ می کنیم کمی نمک به آن اضافه می کنیم و می گذاریم تا کاملا آب آن کشیده شود بعد قارچ ها را داخل سس گوجه فرنگی می ریزیم. 



 سس مایونز با خامه 

  لازم: 
  مایونز: یک    خرد شده:2قاشق سوپخوری
خامه:150  

  تهیه:   را در یک ظرف میریزیم خامه را می زنیم تا سفت شود بعد سس مایونز و جعفری خرد شده را با خامه مخلوط می کنیم (زیر ظرف خامه یخ بگذارید خامه سفت می شود). 
 
[External Link Removed for Guests]

Atlantis اگر اومدی به من pm بده منتظرتمتصویر
New Member
پست: 1
تاریخ عضویت: سه‌شنبه 1 دی 1388, 3:32 pm
سپاس‌های دریافتی: 1 بار

Re: انواع سس

پست توسط نازین پری »

سلام ممنون از دستور ات تهیه سس .لطفا تضیح دهید سس انار وسویا سس را هم می توان در منزل تهیه کرد تصویر
Moderator
Moderator
نمایه کاربر
پست: 1045
تاریخ عضویت: شنبه 31 تیر 1385, 12:05 pm
محل اقامت: بزقوش?؟قافلانکوه
سپاس‌های ارسالی: 2945 بار
سپاس‌های دریافتی: 2310 بار

Re: انواع سس

پست توسط achachi98 »

 [SIZE=150]سس ترکی 

  لازم: 
  گردو: 400    نان تست: 250   : 1 قاشق    کوبیده: 3    قرمز: 1 قاشق    گشنیز: 1قاشق    سفید: 1 قاشق   : 1 قاشق    مرغ: نصف    تصویر   تهیه: 
  گردو را در آب جوش قرار داده و پوست خارجی آن را جدا می سازیم. سپس آن را دوباره چرخ کرده و با خرده نان خیس شده در آب مخلوط می کنیم. آب مرغ را اضافه و سس را روی آتش ملایمی قرار می دهیم. سیر و تخم گشنیز را کوبیده و در روغن سرخ می کنیم و پس از مدتی سس را می افزاییم. پس از آن که سس چند جوش زد، آن را روی آتش برداشته و مورد استفاده می دهیم. 



 [SIZE=150]سس خردل
 

  لازم: 
  زیتون: 1   : نصف    خردل: 1 قاشق    و فلفل به مقدار    تصویر   تهیه: 
  مواد فوق را در شیشه دهن گشادی ریخته و درب شیشه را محکم می کنیم. شیشه را به مدت دو دقیقه به شدت تکان می دهیم تا سس یکنواختی تهیه شود. 



 [SIZE=150]سس لیمو ترش
 

  لازم:    رنده شده لیمو ترش: 2   : 150    ذرت: 1 قاشق   تصویر   تهیه: 
  خارجی 2 عدد لیمو ترش را گرفته، آن را رنده می کنیم و در آب می ریزیم. نشاسته ذرت را در کمی آب سرد حل کرده و به سس می افزایییم هم می زنیم. شکر را به سس افزوده و هم می زنیم تا به صورت سس غلیظی در آید. پس از آماده شدن، سس را در ظرف مخصوص ریخته و مورد استفاده قرار می دهیم. 




 [SIZE=150]سس فلفل سبز
 

  لازم: 
 : 4 قاشق    سبز خرد شده: 1    الک شده: 4 قاشق    خرد شده: نصف   : نصف قاشق    سیاه: مقدار   :  
  تهیه:   تصویر   را داغ کنید فلفل سبز را به آن بیفزایید آن را سرخ کنید تا طلایی شود. آرد، فلفل و شیر را اضافه کنید حال روی حرارت ملایم پی در پی آن را هم زنید تا سفت شود. سپس حرارت را کم و پنیر را اضافه کنید و مایه را هم بزنید تا پنیر حل شود. سس شما آماده استفاده می باشد. 


 :کتاب هنر آشپزی ایران(تالیف فروغ نجاتی) 
[External Link Removed for Guests]

Atlantis اگر اومدی به من pm بده منتظرتمتصویر
ارسال پست

بازگشت به “هنر آشپزي”