زردچوبه

در اين بخش مي‌توانيد در مورد مباحث مرتبط با خواص گياهان به بحث بپردازيد

مدیران انجمن: رونین, Dr.Akhavan, شوراي نظارت, رونین, Dr.Akhavan, شوراي نظارت

ارسال پست
Moderator
Moderator
نمایه کاربر
پست: 1921
تاریخ عضویت: شنبه 29 خرداد 1389, 5:45 pm
سپاس‌های ارسالی: 6415 بار
سپاس‌های دریافتی: 11867 بار

زردچوبه

پست توسط رونین » شنبه 5 تیر 1389, 8:35 pm

زردچوبه، ريشه گياهي است با نام علمي‌"Curcuma Longa" كه به نام "TurmericRoot" در جهان مشهور است.
اين گياه، بومي‌نواحي جنوبي آسياست و به طور وسيع در تمام نقاط هند، نواحي جنوبي چين، تايوان، ژاپن، اندونزي و بعضي نواحي آفريقا كشت مي‌شود. بيش ترين محصول زردچوبه دنيا از هندوستان تأمين مي‌شود.

نام هندي آن به معني زعفران هندي و نام چيني آن به معني زنجفيل زرد است. اين گياه از خانواده زنجفيل"Zingiberaceae" است. زردچوبه از قديم به عنوان هضم كننده غذا و صفراآور مصرف مي‌ شده است.

از زردچوبه داروهاي زيادي به شكل خوراكي و موضعي تهيه مي‌شود كه محصولات موضعي مانند؛ پماد، روغن‌ها، كرم و لوسيون براي زخم‌ها، اگزما و ورم به كار مي‌رود و اشكال خوراكي آن به صورت قرص، شربت و آمپول استفاده مي‌شود. زردچوبه از زمان قديم در طب آيورودا به عنوان ضد ورم و ضد آرتريت مصرف مي‌شود.

از اثرات مهم زردچوبه اثر صفراآوري و تحريك ترشح پانكراس آن را مي‌توان نام برد. تحقيقات بر روي اسانس زردچوبه نشان داده است كه داراي اثر صفراآور و حل و دفع سنگ مثانه مي‌باشد.
كوركومين "Curcomin" مهم ترين ماده مؤثر زردچوبه، داراي خواص ضد سموم كبد، ضد ورم. ضد سرطان و ضد عفونت است.
از اثرات ديگر كوركومين كه به تازگي تأييد شده است، خواص ضد موتاژن، ضد ايدز و ضد اكسيدان آن مي‌باشد. ماده ديگر زردچوبه به نام "ar–Turmerone " داراي خاصيت ضد سم مار بوده و قادر به خنثي كردن بسياري از سموم مارهاست.
احتياط
با وجودي كه تاكنون اثرات جانبي از زردچوبه گزارش نشده است ولي در مواردي مصرف آن بايد با احتياط صورت گيرد. از جمله مصرف آن در زمان حاملگي بايد متعادل باشد.
همچنين كساني كه مجراي كيسه صفراي آن‌ها بسته و يا داراي اشكال است و يا اين كه داراي سنگ‌هاي صفراوي در كيسه صفرا هستند بايد با احتياط از زردچوبه استفاده كنند. مصرف زردچوبه به همراه غذاها و داروها، بلامانع بوده و تداخلي ايجاد نمي‌كند.

مقدار مصرف عادي زردچوبه كه هر روز مي‌توان بدون عارضه جانبي از آن استفاده كرد "1.5" تا"3" گرم در روز است. گرچه قسمت اعظم زردچوبه در دنيا در تغذيه و به صورت پودر مصرف مي‌شود ولي اشكال مختلف دارويي آن نيز در داروخانه‌هاي گياهي بسياري از كشورها موجود است.
مائیم که از پادشهان باج گرفتیم
زان پس که از ایشان کمروتاج گرفتیم
اموال وخزائنشان تاراج گرفتیم
مائیم که از دریا امواج گرفتیم

شاهنشاه بزرگ ایران نادرشاه افشار


زیبنده
یک رونین زیبا مردن است، آن رونینی که هر دم آماده مرگ نباشد، ناگزیر مرگی ناشایست برایش پیش می آید
.

Moderator
Moderator
نمایه کاربر
پست: 1921
تاریخ عضویت: شنبه 29 خرداد 1389, 5:45 pm
سپاس‌های ارسالی: 6415 بار
سپاس‌های دریافتی: 11867 بار

Re: زردچوبه

پست توسط رونین » شنبه 7 آبان 1390, 6:33 pm

تاريخچه زردچوبه:

زردچوبه چون زنجبيل از قديم الايام مصرف مى شده است. پزشكان چينى و هندى در هزاران سال پيش آن را براى درمان چشم درد و زخمهاى جلدى به كار مى بردند. اين پزشكان زردچوبه را با شير مى جوشانيدند و آن را دواى ممتازى براى درمان زكام مى دانستند.

((ديوسكوريد)) طبيب يونان قديم آن را به نام زعفران هندى ناميده و عقيده داشته كه زردچوبه داراى همان خواصى است كه زعفران دارد. در قرون وسطى اعراب زردچوبه را در اروپاى غربى معرفى كرده و شناسانيدند.

 در دفتر دارايى يكى از دارو فروشان شهر فرانكفورت به سال 1450 ميلادى جزو كالاهايى كه نوشته از زعفران هندى نام برده است . در اين زمان زردچوبه يا زعفران هندى را براى معالجه يرقان و امراض كبدى به كار مى برند و همه جا معالجه آن عموميت داشت. پزشكان قرن نوزدهم زردچوبه را اشتهاآور مى دانستند كه انسداد كبد و طحال را برطرف كرده و براى يرقان و سنگ كليه مفيد است.  
به طور كلى قرون هجدهم و نوزدهم اگر چه زردچوبه در طب كم مصرف مى شد ولى در صنايع دستى براى پارچه بافى و رنگ كردن چوب به كار مى رفت.


مشخصات ظاهری زردچوبه:

 گیاهی علفی، پایا، به ارتفاع یک تا یک و نیم متر و دارای ریزوم متورمی است که از آن ساقه ی هوایی خارج می شود. از مشخصات آن این است که در قاعده ی ساقه ی گیاه برگهای بدون دمبرگ با غلاف مشخص، ولی در قسمت فوقانی آن برگهای کامل ظاهر می شود. ساقه ی گلدار گیاه از بین برگهای اخیر خارج می گردد. گلهای آن مجتمع به صورت سنبله و محصور در دو براکته به رنگ سبز مایل به زرد است.  
هر گل آن سه کاسبرگ به رنگ زرد مایل به سبز و جامی مرکب از سه گلبرگ نامساوی و پیوسته به هم به صورت بوق دارد. درون جام گل یک پرچم زایا و پنج پرچم تحلیل یافته در اطراف مادگی با تخمدان سه خانه جای دارد. میوه ی آن پوشینه است.

از کناره ی برگهای غلاف دار قاعده ساقه، شاخه های کوچک و استوانه ای شکل ضخیمی خارج می شود که به صورت مورب در زمین فرو رفته که هر یک ایجاد ریشه و برجستگی هایی می نماید. به این ترتیب پیوسته پایه های جدید به وجود می آید.

این گیاه در نواحی شرقی هندوستان و چین می روید ولی در بسیاری از نقاط حاره، مخصوصاً در هند و مالزی پرورش می یابد. تکثیر آن مانند زنجبیل از طریق کاشتن قطعات ریزوم جوانه دار گیاه صورت می گیرد.

 قسمت مورد استفاده این گیاه( این گیاه بومی ایران نیست و نام زردچوبه به ریزوم این گیاه که در بازارهای ایران وجود دارد، اطلاق می شود) ریزوم آن است که پس از خارج نمودن از زمین ریشه های آن را جدا ساخته، با آب می شویند، سپس در آب جوش قرار داده پس از خارج کردن در گرمای خورشید به مدت چند روز خشک می کنند.  
تصویر
ریزوم های خشک شده را نیز بر حسب ابعاد جور می نمایند و به دو صورت زیر در معرض استفاده قرار می دهند:

1. نوع گرد Curcuma rond که از غده های درشت اولیه ی گیاه به دست می آید.
2. نوع دراز Curcuma long که به شکل تقریباً استوانه ای، به طول سه تا هفت و به قطر یک تا دو سانتی متر است.

نوع گرد آن معمولاً از نظر مصرف بر نوع دراز ترجیح داده می شود.


سطح خارجی قطعات زردچوبه، رنگ زرد یا خاکستری مایل به قهوه ای دارد. بوی آنها معطر و مخصوص و طعم آنها، معطر و تلخ است و اگر در دهان قرار گیرد، آب دهان را به رنگ زرد در می آورد.




ترکیبات شیمیایی:

زردچوبه دارای اسانسی مرکب از   والرینیک و کاپریلیک، یک درصد فلاندرن، سابی نن،یک درصد سینئول و یک درصد بورنئول است همچنین دارای نوعی الکل به نام تورمرول می باشد به علاوه دارای کورکومون(یک ماده ی رزینی زرد رنگ) و کورکومین (یک ماده ی نارنجی زرد و قابل تبلور) است؛ از کورکومین نوعی کاغذ جهت سنجش pH محلول ها استفاده به عمل می آورد. 


تصویر

خواص دارویی:

 1.گرفتگی و انسداد صدا را باز می‌کند و برای تمیز کردن کبد بکار می‌ رود.

2.مخلوط یک قاشق غذاخوری زردچوبه و یک قاشق انیسون و سرکه برای درمان یرقان مفید است.

3.برای رفع دندان درد آنرا در دهان انداخته و بجوید.

4.زردچوبه بهترین داروی ضد تورم است و در اروپا و آمریکا از آن بدین منظور استفاده می‌کنند که می‌توان از سه فنجان دم کرده زردچوبه در روز و یا مقدار دو کپسول سه بار در روز استفاده کرد.

5.برای خشک کردن زخمها و رفع درد آنها می‌توان گرد خشک زردچوبه را روی آنها ریخت.

6.زردچوبه بادشکن، تصفیه کننده خون، تب‌بر، محرک و انرژی‌زا می‌باشد.

7.زردچوبه برای رساندن دمل نیز مفید است.

8.خانم‌هایی که عادت ماهیانه آنها نامنظم است برای تنظیم آن باید از زردچوبه استفاده کنند.

9.از زردچوبه برای درمان کمر درد، پشت درد و سینه درد نیز استفاده می‌شود.

10.برای درمان اسهال و اسهال خونی حتما از دم کرده زردچوبه استفاده کنید.

11.برای درمان التهاب لثه زردچوبه را دم کرده و آنرا قرقره کنید.

12.زردچوبه از سرطان جلوگیری می‌کند بنابراین حتما سعی کنید که در غذاها از زردچوبه استفاده کنید.  نتايج يك تحقيق نشان داده است مصرف زردچوبه در پيشگيری از [COLOR=#7030a0]سرطان‌های کولون، پوست، معده، کبد، ريه، دئودنوم و پستان موثر است.

به گزارش سلامت نیوز به نقل از ایسنا، گروهی از محققان دانشکده علوم تغذيه و صنايع غذايی و مرکز تحقيقات سرطان دانشگاه علوم پزشکی شهيد بهشتی در مطالعه خود آورده‌اند: استفاده از زردچوبه هيچ گونه عارضه‌ای نداشته و می‌تواند در فاز بالينی مورد استفاده قرار گيرد.زردچوبه در قدیم برای درمان سل بکار می‌رفته است.  

تصویر

يك بررسی جديد نشان می‌دهد كه زردچوبه و مكمل‌های غذايی آن ممكن است به پيشگيری و درمان برخی بيماری‌های استخوانی كمك كنند.

ريشه زردچوبه در طب سنتی آسيا برای قرن‌ها به عنوان درمانی برای التهاب مفاصل يا آرتريت كاربرد داشته است. داروهای ضدالتهابی نوين كه برای درمان آرتريت به كار می‌روند عوارض جانبی بسياری دارند بنابراين پزشكان و پژوهشگران به دنبال شيوه‌های درمانی جايگزين براي اين بيماری بوده‌اند.

امروزه مكمل‌های غذايی حاوی زردچوبه با نام كوركومين (curcumin) كه رنگ زرد زردچوبه ناشی از آن است،در بازار موجود است. تصور می‌شود اين ماده نيز دارای خواص ضدالتهابی باشد.

دكتر فانك با دكتر باربارا ان. تيمرمن، رئيس مركزپژوهش طب گياهی آريزونا- براي بررسی بهتر اثرات مواد شبه كوركومينی در زردچوبه عصاره‌هايی با ميزان استاندارد تهيه كردند سپس تاثيربخشی آنها را بر روی موش‌های آزمايشگاهی مبتلا به آرتريت روماتوئيد آزمايش كردند نتيجه آن بود كه اين مواد واقعاْ علائم التهاب مفصل را كاهش می‌ دهند.


مضرات:
 با تمام مزایای گفته شده باید اشاره کرد که زیاده‌روی در مصرف زردچوبه برای قلب مضر است ولی اگر آنرا با لیمو ترش استفاده کنید اثرات مضر آنرا خنثی می‌سازد. 

سايت داروي طبيعت
كتب مربوط به خواص گياهان دارويي(رونين)
مائیم که از پادشهان باج گرفتیم
زان پس که از ایشان کمروتاج گرفتیم
اموال وخزائنشان تاراج گرفتیم
مائیم که از دریا امواج گرفتیم

شاهنشاه بزرگ ایران نادرشاه افشار


زیبنده
یک رونین زیبا مردن است، آن رونینی که هر دم آماده مرگ نباشد، ناگزیر مرگی ناشایست برایش پیش می آید
.

Major II
Major II
پست: 639
تاریخ عضویت: دو شنبه 13 تیر 1390, 5:19 pm
سپاس‌های ارسالی: 1982 بار
سپاس‌های دریافتی: 1829 بار

Re: زردچوبه

پست توسط GHAZALAK88 » شنبه 7 آبان 1390, 7:30 pm

زرد چوبه با مارچوبه چه فرقی داره؟
تصویر تصویر تصویر [لینک خارجی برای کاربران مهمان مخفی است، لطفا برای مشاهده لینک ثبت نام نموده و یا وارد سایت شوید]تصویر تصویر تصویر
تصویر وبلاگ ابشار زیباو دل انگیز شوی تصویر

تصویر تصویر

Moderator
Moderator
نمایه کاربر
پست: 1921
تاریخ عضویت: شنبه 29 خرداد 1389, 5:45 pm
سپاس‌های ارسالی: 6415 بار
سپاس‌های دریافتی: 11867 بار

Re: زردچوبه

پست توسط رونین » یک شنبه 8 آبان 1390, 6:37 pm

سلام به همه تصویر

دوست گرامي و ارجمند GHAZALAK88 تصویر تصویر

مارچوبه با نام علمي
Asparagus officinalis
بوده و كاملا متفاوت از زرد چوبه ميباشد

دقت كنيد:
مارچوبه
6 كاسبرگ
6گلبرگ
گل نر و ماده روي يك پايه
گل نر زرد گل ماده قرمز
داراي تيره و خانواده متفاوت

البته خصوصيات زيادي دارد اين گياه در تقويت قواي جنسي و در زمان بارداري مورد استفاده نيز قرار ميگيرد و جزء گياهان دارويي تقسيم بندي ميشود درواقع ميشود گفت زردچوبه هم از نظر دارويي مناسب هست هم ادويه اي اما مارچوبه به عنوان ادويه استفاده نميشود

هردو از دسته گياهان گلدار بوده ولي از نظر رده، راسته، تيره و سر رده با هم متفاوت هستند

سوالي بود در خدمتيم تصویر تصویر
مائیم که از پادشهان باج گرفتیم
زان پس که از ایشان کمروتاج گرفتیم
اموال وخزائنشان تاراج گرفتیم
مائیم که از دریا امواج گرفتیم

شاهنشاه بزرگ ایران نادرشاه افشار


زیبنده
یک رونین زیبا مردن است، آن رونینی که هر دم آماده مرگ نباشد، ناگزیر مرگی ناشایست برایش پیش می آید
.

Major II
Major II
پست: 639
تاریخ عضویت: دو شنبه 13 تیر 1390, 5:19 pm
سپاس‌های ارسالی: 1982 بار
سپاس‌های دریافتی: 1829 بار

Re: زردچوبه

پست توسط GHAZALAK88 » یک شنبه 8 آبان 1390, 8:06 pm

ممنون از راهنمایی مفیدتون من فکر میکردم مارچوبه هم ادویه هست ولی الان متوجه شدم :smile: :smile: :smile:
تصویر تصویر تصویر [لینک خارجی برای کاربران مهمان مخفی است، لطفا برای مشاهده لینک ثبت نام نموده و یا وارد سایت شوید]تصویر تصویر تصویر
تصویر وبلاگ ابشار زیباو دل انگیز شوی تصویر

تصویر تصویر

Moderator
Moderator
نمایه کاربر
پست: 1921
تاریخ عضویت: شنبه 29 خرداد 1389, 5:45 pm
سپاس‌های ارسالی: 6415 بار
سپاس‌های دریافتی: 11867 بار

Re: زردچوبه

پست توسط رونین » دو شنبه 9 آبان 1390, 12:54 pm

GHAZALAK88 نوشته شده:ممنون از راهنمایی مفیدتون من فکر میکردم مارچوبه هم ادویه هست ولی الان متوجه شدم :smile: :smile: :smile:


بي مزد بود و منت هرخدمتي كه كردم تصویر تصویر تصویر

سوالي بود درخدمتيم، خوشحال هم ميشوم، تقريبا دكان ما مشتري زيادي ندارد! تصویر



خواص زردچوبه با دو عمل نادرست از بین می رود؟!

خواص زردچوبه بر اثر حرارت و به مرور زمان كاهش می‌یابد

 یك متخصص تغذیه گفت: بخشی از اثرات زردچوبه مربوط به اسانس آن است به همین علت خواص زردچوبه بر اثر حرارت و به مرور زمان كاهش می‌یابد. 
مرتضی صفوی افزود: زردچوبه از پیگمان‌های زرد رنگ، از دسته كوركومینوزیدها تشكیل شده است.

 وی گفت: زردچوبه ضد آمیب، ضد درد، ضد اسید معده، ضد آرتریت، ضد باكتری، پادزهر آرسنیك، ضد ادم، ضد حساسیت، ضد سرطان، ضد تب، ضد عفونی كننده، ضد اسپاسم، ضد تومور، ضد زخم معده و ضد نفخ است. 
 این متخصص تغذیه اضافه كرد: از دیگر خواص زردچوبه می‌توان به قابض بودن، ادرارآور، خلط آور، محافظ معده، بندآورنده خون، محافظ كبد، كاهش دهنده چربی خون و مقوی معده اشاره كرد. 
 صفوی گفت: برای نگهداری زردچوبه نباید از ظروف پلاستیكی استفاده كرد. بهترین ظروف برای نگهداری آن ظروف آلومینیومی و شیشه‌های رنگی (قهوه‌ای) است. هم چنین در ظرف باید كاملاً بسته باشد. 
 وی افزود: ریشه و ریزوم زردچوبه كه پودر نشده است در برابر حرارت مقاوم‌تر از پودر آن است، ولی چون اكثراً پودر زردچوبه در بازار به فروش می‌رسد، برای نگهداری طولانی مدت آن بهتر است در جای خنك نگهداری شود. 
 این متخصص تغذیه اضافه كرد: بخشی از اثرات زردچوبه مربوط به رایحه (اسانس) آن است كه بر اثر حرارت و به مرور زمان كم می‌شود، لذا زردچوبه كهنه دارای خواصی كمتر از زردچوبه تازه است. 



منبع : farsnews.com
سايت سيمرغ

اكثر مواد ادويه اي در اثر حرارت ديدن بخشي از خواص خود را از دست ميدهند رونين
براي نگهداري از ادويه جات به طور كلي بهتر است از شيشه استفاده نماييد، پلاستيك ها عموما از مواد نفتي، بازيافت و ساير محصولات زير گروه نفت بوده و مناسب نيستند رونين
مائیم که از پادشهان باج گرفتیم
زان پس که از ایشان کمروتاج گرفتیم
اموال وخزائنشان تاراج گرفتیم
مائیم که از دریا امواج گرفتیم

شاهنشاه بزرگ ایران نادرشاه افشار


زیبنده
یک رونین زیبا مردن است، آن رونینی که هر دم آماده مرگ نباشد، ناگزیر مرگی ناشایست برایش پیش می آید
.

Moderator
Moderator
نمایه کاربر
پست: 1921
تاریخ عضویت: شنبه 29 خرداد 1389, 5:45 pm
سپاس‌های ارسالی: 6415 بار
سپاس‌های دریافتی: 11867 بار

Re: زردچوبه

پست توسط رونین » چهار شنبه 11 آبان 1390, 9:26 am

زردچوبه
تكميلي تر

 زردچوبه گياهي است علفي، پايا و داراي ريزوم هايي که از آن ساقه ي هوايي به ارتفاع يک تا يک و نيم متر خارج مي شود. برگ هاي اين گياه در قاعده ي ساقه، تقريباً غلاف دارد و در بالاي ساقه، بدون غلاف هستند. ساقه ي گل دار از بين برگ ها خارج شده و به رنگ سبز مايل به زرد يا زرد است. قسمت مورد استفاده، ريزوم ها است که کشت کاران پس از کندن و بيرون آوردن آن از زمين، ريشه هاي فرعي را جدا کرده و پس از شست و شو، در آفتاب، خشک مي کنند؛ سپس به مصرف مي رسانند. زردچوبه در ايران نمي رويد و جزء اقلام وارداتي است. 
تاريخچه:

 زردچوبه طعمي تلخ و تند دارد و از اجزاي اصلي پودرهاي کاري و برخي از انواع خردل است. پودر و اولئورزين زردچوبه در صنعت آشپزي به عنوان طعم دهنده ي غذا، بسيار استفاده مي شود. زردچوبه در طب آسيايي، از گذشته هاي دور کاربرد داشته است.  
در طب چيني، براي درمان مشکلات متفاوتي نظير بواسير و نفخ، به کار مي رفته، هم چنين به شکل ضماد و پماد به عنوان مسکن و براي درمان عفونت هاي قارچي نظير کچلي، به طور موضعي کاربرد داشته است. از زردچوبه براي کنترل زردي و هپاتيت، و از روغن آن نيز گاهي در عطر سازي استفاده مي شود.

منبع جغرافيايي:

زردچوبه در نواحي گرم آسيا و آفريقا کشت مي گردد. بيشترين صادرات اين محصول از کشورهاي هند، اندونزي و چين صورت مي گيرد.

ترکيبات مهم:

 مهم ترين ترکيبات زردچوبه پيگمان هاي زرد رنگي، از دسته کورکومينوزيدها هستند. اين مواد به ميزان 3 تا 5 درصد زردچوبه را تشکيل مي دهند و ترکيبات اصلي آن شامل کورکومين و دزوکسي کورکومين هستند. 
ترکيبات ديگر شامل اسانس به ميزان 3 تا 7 درصد است که مهم ترين مواد آن شامل بيس آبولن، گواين، ژرماکرن، تورمرون، زينجيبرن و کورلون هستند.

با توجه به مقادير متفاوت مشتقات بيس آبولن در گونه هاي مختل زردچوبه، مي توان گونه هاي مختلف آن را تشخيص داد.

 چون ترکيبات و در نتيجه خواص گونه هاي مختلف زردچوبه تا حد زيادي به هم شبيه هستند، لذا از ريزوم سه گونه ديگر از جمله Curcuma phaeocaulis , Curcuma kwangsiensis Curcuma wenyujin به عنوان زردچوبه استفاده مي شود. 
اثرات مهم:

 مهم ترين خاصيت زردچوبه، خاصيت صفرا آوري آن است. از ديگر خواص آن اثرات ضد التهاب، ضد سموم بعضي مارها، ضد سموم کبدي، ضد باکتري، ضد سرطان، ضد نفخ و مقوي معده هستند. 
شرح بعضي خواص مهم آن عبارتند از:

خاصيت ضد اکسيدان:

اين خاصيت مربوط به هر دو دسته مواد محلول در آب و چربي آن است. اين خاصيت زردچوبه قوي تر از ويتامين E است.

خاصيت ضد سرطان:

 اين خاصيت را مربوط به اثرات ضد اکسيدان مستقيم يا از طريق خنثي کردن راديکال هاي آزاد و يا خنثي کردن بعضي از مواد موثر کارسينوژن مي دانند که در آزمايشات داخل و خارج از بدن به اثبات رسيده است. 
خاصيت ضد ورم:

خاصيت ضد ورم زردچوبه مشابه اثر کورتيزون يا فنيل بوتازون است.

زردچوبه و بيماري قلبي – عروقي:

زردچوبه داراي خاصيت کاهش کلسترول و جلوگيري از چسبندگي پلاکت ها است.

زردچوبه و کبد:

از نظر محافظتي اثراتي شبيه به گلي سريزين يا سيلي مارين را ايجاد مي کند.

روده اي – معده اي:

زردچوبه داراي اثر ضد نفخ و ازدياد آنزيم هاي روده و معده است. مقدار زياد آن ممکن است باعث زخم شود؛ ولي مقدار کم آن باعث افزايش ترشحات معده شده و از زخم حاصل از استرس، الکل و ايندومتاسين جلوگيري مي کند.

ويژگي ضد ميکروبي زردچوبه:

اسانس زردچوبه داراي خاصيت ضد ميکروبي به روي بسياري از ميکروارگانيسم ها از جمله استافيلوکوک، استرپتوکوک، کلستريديوم، سارسينا، کورينه باکتريوم و خاصيت ضد قارچي است.

مقدار مصرف

مقدار مصرف دارويي روزانه زردچوبه حدود 5/1 تا 3 گرم است که مي توان در دوزهاي نيم تا يک گرمي در سه نوبت مصرف کرد. هم چنين بهتر است از فرآورده هاي استاندارد شده به عنوان دارو مصرف شوند.

فرآورده هاي دارويي:

حدود 70 فرآورده دارويي از زردچوبه در نقاط مختلف جهان تهيه و مصرف مي شوند. بيشتر اين محصولات مربوط به بر طرف کردن مشکلات صفرا و به عنوان صفرا آور هستند. از زردچوبه به صورت پودر در تغذيه مصرف مي شود. هم چنين به صورت مخلوط به شکل ادويه در جهان مصرف زيادي دارد و يکي از پُر مصرف ترين اشکال آن به صورت پودر کاري است. هم چنين تنتور زردچوبه نيز تهيه شده که مقدار مصرف آن نيم تا يک ميلي ليتر سه بار در روز مي باشد.

عوارضي جانبي:

مطالعات روي کشت سلول نشان مي دهد که کورکومينوزيدها مي توانند اثرات سيتوتوکسيک (کشنده ي سلول) داشته باشند؛ ولي اين موضوع در اثر مصرف زردچوبه در انسان گزارش نشده است.

همين مواد ممکن است باعث تغييرات شکل زخم معده شوند.

مهم ترين اثرات گزارش شده زردچوبه:

 ضد آميب، ضد درد، ضد اسيد معده، ضد آرتريت، ضد باکتري، پادزهر آرسنيک، ضد ادم، ضد حساسيت، ضد سرطان، ضد ويروس ايدز، ضد موتاژن، ضد اکسيدان، ضد پسوريازيس، ضد تب، ضد عفوني کننده، ضد اسپاسم، ضد تومور، ضد زخم معده، ضد نفخ، قابض، ادرارآور، خلط آور، محافظ معده، بندآورنده ي خون، محافظ کبد، کاهش دهنده ي چربي خون، مقوي معده، مقوي رحم، قارچ کش، کرم کش، محرک سيستم ايمني و محرک ترشح موکوس. 
نکات قابل توجه:

1- براي مصرف دارويي زردچوبه، مي توان آن را در کپسول هاي پانصد ميلي گرمي ژلاتيني که در داروخانه ها به فروش مي رسند، پُر نموده و استفاده کرد.

2- در صورتي که بخواهيم از اثر دارويي زردچوبه استفاده کنيم مسلماً ميزان مصرف آن بايد بيش از اندازه غذايي و در حد توصيه شده باشد.

3- براي نگه داري زردچوبه نبايد از ظروف پلاستيکي استفاده کرد. بهترين ظروف آلومينيومي و شيشه هاي رنگي (قهوه اي) مي باشند. هم چنين درب ظرف بايد کاملا بسته باشد.

4- ريشه و ريزوم زردچوبه که پودر نشده است در برابر حرارت مقاوم تر از پودر آن است، ولي چون اکثراً پودر زردچوبه در بازار مصرف به فروش مي رسد، براي نگه داري طولاني مدت آن بهتر است در جاي خنک نگه داري شود.

5- چون بخشي از اثرات زردچوبه مربوط به رايحه (اسانس) آن مي باشد که در اثر حرارت و يا مرور زمان کاسته مي شود، لذا زردچوبه کهنه داراي خواصي کمتر از زردچوبه تازه است.

6- ميزان مصرف زردچوبه به عنوان دارويي تا روزي 3 گرم براي اشخاص بالغ بلامانع مي باشد. گزارشاتي مبني بر مصرف 8 تا 10 گرم زردچوبه به طور روزانه در هندوستان بدون اثرات جانبي در انسان به چاپ رسيده است.


دکتر محمد حسين صالحي سورمقي – دکتراي داروسازي

و عضو هيات علمي دانشکده داروسازي- سايت تبيان
مائیم که از پادشهان باج گرفتیم
زان پس که از ایشان کمروتاج گرفتیم
اموال وخزائنشان تاراج گرفتیم
مائیم که از دریا امواج گرفتیم

شاهنشاه بزرگ ایران نادرشاه افشار


زیبنده
یک رونین زیبا مردن است، آن رونینی که هر دم آماده مرگ نباشد، ناگزیر مرگی ناشایست برایش پیش می آید
.

Major II
Major II
پست: 639
تاریخ عضویت: دو شنبه 13 تیر 1390, 5:19 pm
سپاس‌های ارسالی: 1982 بار
سپاس‌های دریافتی: 1829 بار

Re: زردچوبه

پست توسط GHAZALAK88 » چهار شنبه 11 آبان 1390, 1:58 pm

جناب رونین عزیز بابای من همیشه زمستونا ومواقعی که خیلی هوا سرده هوس چای دارچین میکنه ایا واقعا دارچین خاصیت گرما زایی داره ؟
تصویر تصویر تصویر [لینک خارجی برای کاربران مهمان مخفی است، لطفا برای مشاهده لینک ثبت نام نموده و یا وارد سایت شوید]تصویر تصویر تصویر
تصویر وبلاگ ابشار زیباو دل انگیز شوی تصویر

تصویر تصویر

Moderator
Moderator
نمایه کاربر
پست: 1921
تاریخ عضویت: شنبه 29 خرداد 1389, 5:45 pm
سپاس‌های ارسالی: 6415 بار
سپاس‌های دریافتی: 11867 بار

Re: زردچوبه

پست توسط رونین » چهار شنبه 11 آبان 1390, 4:41 pm

دوست گرامي و ارجمند GHAZALAK88 تصویر تصویر

كلا ادويه جات ها اثر گرمايي دارند و در بدن توليد گرما مي نمايند مخصوصا ادويه هايي كه از ريشه تهيه شده يا در توليد ادويه قسمتي از ريشه هم به كار رفته باشه مثلا در بين ادويه ها زنجبيل يا زنجفيل به اتش سرخ شهرت داره و در اثر خوردن و در پي تجزيه ان دربدن حرارت توليد ميكنه همانطور كه ميداني اين مواد داراي انرژي زيادي به صورت نهفته هستند كه در اثر تجزيه شدن در بدن توليد حرارت بالايي دارند
البته بيش از حد مجاز براي افراد خونگرم توصيه نميشود چون به كبد و معده آسيب ميزند

اديه ها معمولا از برگ، ساقه،دمبرگ، پوست ساقه و ريشه، خود ريشه، ساقه هاي هوايي و زير زميني(ريزوم ها و استولن ها) غده ها و قسمت هايي از شيره گياهي بوجود مي ايند و غلظ مواد در هر كدام متفاوت بوده اما در ريشه بسيار زياد است

البته به ياد داشته باشيد كه در استفاده دز مناسب از اين مواد جانب احتياط را رعايت كرده و به صورت خالي و پودر خالص ميل نكنيد.

سوالي بود درخدمتيم تصویر تصویر
مائیم که از پادشهان باج گرفتیم
زان پس که از ایشان کمروتاج گرفتیم
اموال وخزائنشان تاراج گرفتیم
مائیم که از دریا امواج گرفتیم

شاهنشاه بزرگ ایران نادرشاه افشار


زیبنده
یک رونین زیبا مردن است، آن رونینی که هر دم آماده مرگ نباشد، ناگزیر مرگی ناشایست برایش پیش می آید
.

Moderator
Moderator
نمایه کاربر
پست: 1921
تاریخ عضویت: شنبه 29 خرداد 1389, 5:45 pm
سپاس‌های ارسالی: 6415 بار
سپاس‌های دریافتی: 11867 بار

Re: زردچوبه

پست توسط رونین » پنج شنبه 12 آبان 1390, 1:22 pm


آشنایی با خواص دارویی زردچوبه و کاربرد آن در مرغداری


 زردچوبه گياهي است علفي به ارتفاع يك تا يك و نيم متر، این گیاه بومي نواحي گرم، نظير كشورهاي هندوستان، پاكستان، اندونزي، جنوب چين، آفريقا و آمريكاي جنوبي است. زردچوبه در ايران رويش ندارد و از اقلام وارداتی به کشور است. سالانه در حدود 9000 تن به کشور وارد می شود. 
 قسمت مورد استفاده اين گياه که هم بعنوان ادویه در غذا استفاده می شود و هم کاربرد دارویی دارد ساقه زيرزميني (ریزوم) آن است كه پس از خارج كردن از زمين آنرا تميز كرده و ریشه هاي آنرا جدا مي كنند و در آب جوش قرار داده و خشك مي كنند. زردچوبه طبق نظر حکمای طب سنتی طبیعت گرم و خشک دارد و برای درمان گرفتگی ها و انسداد کبد استفاده می شود.  
 نام فارسی: زردچوبه نام انگلیسی: Turmeric نام علمی: Curcuma longa 
خواص داروئي:

زردچوبه داراي خواص درماني زير است :

اثرات ضد سرطانی : در تحقيقات متعدد نشان داده شده است كه مصرف آن مي تواند موجب مهار رشد سلو لهاي سرطاني شود.
محافظت كبدي :آزمايش هاي حيواني نشان داده شده است كه زردچوبه كبد را در مقابل انواع مواد سمي از جمله موادی مانند آفلاتوكسين محافظت مي كند.

اثر ضدالتهاب: مواد موجود در زردچوبه اثرات ضد التهابي قوي دارند. اثرات ضدالتهابي تجويز خوراكي آن در كوتاه مدت مشابه داروهای ضد التهاب مانند هيدروكورتيزون و فنيل بوتازون است، ولي در طولاني مدت اثرات آن كمتر از اين دو دارو است.

اختلالات گوارشي: در طب سنتي زردچوبه به عنوان يك باد شكن شناخته شده است و مصرف آن با غذا موجب بهبود هضم غذا و كاهش نفخ معده مي شود. همچنين با تاثير در تحريك و توليد صفرا و در نتيجه هضم چربي ها موجب بهبود هضم غذا مي شود. لذا مصرف اين ماده در افراد مبتلا به اختلالات گوارشي مزمن و افرادي كه بعد از مصرف غذا احساس خستگي و يا احساس نفخ می کنند مناسب است.

کاهش کلسترول: تحقیقات نشان داده است تجويز زردچوبه در حیوانات آزمایشگاهی موجب كاهش ميزان كلسترول و تري گليسريد خون شده و از تجمع پلاكتها بر ديواره عروق موش پيشگيري مي كند و در بهبود بيماري عروقي موثر است. احتمال می رود این اثرات در انسان مشاهده شود.

بیماری آلزایمر:مطالعات آزمايشگاهي متعددي به منظور بررسي تاثير زردچوبه در متابوليسم و روند آسيب سلولي در بيماري آلزايمر انجام شده است كه نتايج اين مطالعات حاكي از آن است كه خواص آنتي اكسيداني، ضدالتهابي و تنظيم سيستم ايمني توسط زردچوبه در بهبود فعالیت های بدن و پيشگيري از روند آسيب سلولي در بيماري آلزايمر موثر است.

ورم مفاصل : آسيب هاي التهابي از جمله عوامل ايجاد درد مفاصل هستند. لذا زردچوبه با اثر آنتی اكسيداني و ضد التهابي مي تواند در كاهش درد مفاصل موثر باشد .

ديابت: تاثير زردچوبه بر كاهش سطح گلوكز و عوارض قند خون بالا در مطالعات متعدد گزارش شده است.

طریقه مصرف:

دوز مصرفي

 لازم به ذکر است خواص دارویی که در اینجا به آن اشاره شده است در صورتی است که به مقدار توصیه شده در مدت معین و بصورت دم کرده و یا به صورت کپسول مصرف شود. بنا بر این خواص مورد اشاره در مورد زردچوبه ای که در پخت غذا بکار می رود را بطور کامل واقع نمی شود چون مقدار آن در غذا کم است و علاوه بر این در جریان پخت غذا حرارت بالایی هم می بیند. 
 ميزان مصرف زردچوبه به عنوان دارو تا روزی 3 گرم براي اشخاص بالغ بلامانع می باشد ولي مصرف 8 الي 10 گرم روزانه زردچوبه به مدت 3 ماه جهت پيشگيري سرطان اوليه با دقت و مراقبت بیشتری مصرف می شود. همانطور که اشاره شد این مقدار بصورت دم کرده و یا بصورت کپسول مصرف می شود.  

نكات احتیاطی:

 از دیدگاه طب ستی زردچوبه برای قلب مضر است و توصیه شده است برای رفع عوارض آن از لیمو ترش و اترج استفاده شود. این گیاه بهتر است در ظروف شیشه ای نگهداری شود و ظروف پلاستیکی برای اینکار مناسب نیستند. 
تداخل های دارویی

 تجويز زردچوبه همزمان با فلفل سياه موجب افزايش قدرت اثر آن می شود.   همزمان این گیاه با داروهای لواستاتين و آتورواستاتين(داروهای پایین آورنده کلسترول) و همچنين داروهاي كاهنده قند خون و كاهنده فشار خون احتمالاً موجب تشديد اثر آنها می شود.  
عوارض جانبی:

 زردچوبه يك ماده افزودني به غذاي روزانه انسانها در اكثر جوامع است اما می بایست توجه داشت برای قلب مضر است و بیماران قلبی در مصرف آن بعنوان دارو احتیاط نمایند. تماس با زردچوبه در برخی افراد موجب حساسيت پوستي می شود. 
همچنین مصرف دوز بالاي اين گياه مخصوصاً در طولاني مدت موجب عوارض گوارشي مي شود. سوزش معده در افرادي كه زردچوبه را براي درمان زخم معده مصرف 3 الي 8 گرم مي كنند، مشاهده شده است. ولي تجويز 5 گرم روزانه این گیاه به مدت 4 ماه به افراد سالم داوطلب به غير از تهوع و اسهال قابل تحمل، هيچ گونه عوارض جانبي كه گزارش نشده است.

 مصرف زردچوبه ممكن است موجب تحريك در ترشح و انقباضات كيسه صفرا شود، لذا تجويز آن به افراد مبتلا به سنگ صفرا، يرقان ناشي از انسداد مجاري صفرا و كوليك حاد مجاري صفرا پيشنهاد نمی شود. 
کاربردهای درمانی گیاه زردچوبه و فراورده های آن در مرغداری ها:

1- درمان بیماریها و مسمومیت کبدی :

اکثر بیماری های رایج در صنعت مرغداری داخل کشورکه بطور همه گیر جوجه های گوشتی را مبتلا می نمایند، عملکرد کبد را مختل می نمایند،کبد به عنوان اندام تشخیصی بسیار مهمی در جوجه های گوشتی مطرح است.از طرفی به دلیل تشدید متابولیسم در جوجه های گوشتی به منظور افزایش تولید و راندمان، کبد به عنوان مرکز مهم درگیر در متابولیسم و واسطه ی مهم دستگاه گوارش و خون از اهمیت خاصی برخوردار است و هر گونه آسیب یا اختلال در جوجه ها ی گوشتی در نخستین گام روی تغذیه و در نتیجه راندمان تولید جوجه ها تاثیر خواهد داشت.

 در یک تحقیق که بر روی جوجه های نژاد آرين که دچار آزردگی کبدی بودند انجام گرفت نشان داده شد که مصرف زردچوبه به میزان 1 گرم به ازاي هر كيلوگرم به مدت دو هفته موجب رشد مطلوب تر جوجه ها شد. و اینموضوع را به تاثير محافظت كنندگي زردچوبه بر بافت كبد مرتبط می دانند. كاربرد زردچوبه در رژيم غذايي جوجه هاي گوشتي با اثرات مطلوب تري در مقابل توكسين ها همراه است كه بيشتر به وجود ماده موثر آنتي اكسيدان آن، يعني كوركومين مربوط است( 5 و6) 
2- کاهش استرس گرمایی:

تنش گرمايي يکي از مهمتر ين عوامل کاهش توليدات طيور در مناطق گرم و خشک است و در جوجه هاي گوشتي موجب افزايش تلفات، کاهش مصرف و راندمان خوراک، کاهش رشد، بروز آلکالوز تنفسي و سرکوب سيستم ایمني بدن مي شود در تحقیقات انجام گرفته ثابت شده که مصرف همزمان سلنيوم و زردچوبه سرعت رشد و مصرف خوراک جوجه ها ي گوشتي را بهبود بخشيده و برا ي مقابله با اثرات نامطلوب تنش ها ي گرمايي مفيد است. در این تحقیق ميزان مصرف زردچوبه 10 گرم بر کيلوگرم دان و سلنیوم 3/ میلی گرم بر کیلو گرم در دوره ایجاد تنش گرمايي بود(4).

3- اثرات افزایش رشد:

 تحقیقات نشان داده است که اضافه نمودن نیم درصد زردچوبه (5 کیلو در تن) در جوجه های گوشتی در طول دوره 5 هفته موجب افزایش مقدار وزن طیور شده است و این اثر در دو هفته آخر بیشتر بوده است . مصرف این گیاه نه تنها اثر منفی در طعم گوشت نداشته است بلکه بر اساس آزمایشهای تعیین طعم گوشت طعم بهتری را به فرآورده گوشتی داده است(5). 
4- اثرات ضد کوکسیدیایی:

تحقیقات نشان داده است که مصرف مقادیر 1 تا 3 در صد زردچوبه اثرات ضد کوکسیدیایی قابل توجهی بدنبال داشته و تعداد تخم انگل ها را در مدفوع جوجه ها کاهش داده است(6).

5- اثرات بر سیستم ایمنی :

یکی از اثرات مطرح این گیاه اثرات تقویت سیستم ایمنی در مواجهه با بیماریهای ویروسی است اما تا به حال در مورد طیور به صورت علمی تحقيق نشده است.

طریقه مصرف و میزان مصرف برای طیور:

آسانترین و معمولترین شکل مصرف زرد چوبه مخلوط کردن پودر آن با دان مصرفی طیور است. در موارد خاص از اشکال دم کرده این گیاه و مخلوط با آب می توان بهره گرفت.

پودر : مقدار مصرف پودر آن در طیور برحسب اثر درمانی مورد انتظار متفاوت است. در صورتی که اثرات محرک رشدی را انتظار داشته باشیم از مقادیر 5 کیلو در تن در مدت طولانی استفاده می کنیم اما برای مصارف دیگر درمانی در مدت زمان کوتاه از مقادیر 2 تا چند برابر قابل استفاده است.

دم کرده: در صورتی گه استفاده از دم کرده زرچوبه در مرغداری مقدور باشد 50 گرم پودر زردچوبه را در يک ليتر آب جوش دم کرده اين ميزان براي 100 ليتر آب مصرفي طيور کافي است. درصورتي که مصرف مداوم اين گياه در طول روز مقدور نباشد مي توان مقدار مورد نظر را با غلظت بالاتر در در فواصل مختلف 2 يا 3 بار در روز در اختيار طيور قرار دارد. براي موارد انفرادي 1 تا 5 قطره از محلول اوليه در دهان حيوان چکانده مي شود.

فراورده های دارویی موجود در بازار:
در حال حاضر فراورده دارویی از این گیاه در داخل کشور ساخته نشده است و تنها شکل موجود در بازار آن همان پودر زردچوبه است.

نتیجه گیری :
در صورتی که قیمت زردچوبه صرفه اقتصادی داشته باشد مصرف طولانی مدت این گیاه با مقادیر 5-10 کیلو در تن بطور همزمان بعنوان محرک رشد و پیشگیری از کوکسیدیوز قابل توصیه است.

در مواردی که کبد در نتیجه مصرف آنتی بیوتیک ها و یا سموم قارچی دچار شده باشد و یا در معرض آسیب باشد استفاده از زردچوبه گزینه بسیار مناسبی است و در کاهش تلفات موثر خواهد بود ضمن اینکه در طول این مدت نیازی به مصرف داروهای ضد کوکسیدیایی نخواهد بود.

منابع مورد استفاده :
1- میر حیدر، ح . معارف گیاهی . دفتر نشر معارف اسلامی. 1375 صفحات 335-334
2- زرگری علی گیاهان دارویی جلد چهارم صفحات556-558
3- حسینی فلاح ، زحمتکش محسن و مسعود حقیقی. مروری بر کاربرد گیاه زردچوبه در طب سنتی و مدرن. سال نهم، شماره 33، زمستان 1388
4-زينلي اعظم، رياسي احمد، كرمانشاهي حسن، فرهنگ فر همايون، ضيايي حجت. اثر سلنيت سديم و پودر زردچوبه بر عملكرد، كيفيت لاشه و متابوليت هاي آنتي اكسيداني خون جوجه هاي گوشتي در شرايط تنش گرمايي. پژوهشهاي علوم دامي دانش كشاورزي جلد 1/19 ره صفحات 9-68 سال 1388
5-جاجونديان رويا، بهاري چهارده پژمان، مقيمي علي. بررسی اثر حفاظتی زردچوبه در مسمومیت کبدی تجربی در جوجه های گوشتی نژاد نژاد آرین و تغییرات آنزیمی حاصله . فيزيولوژي و فارماكولوژي پاييز و زمستان جلد 8 شماره 2 صفحات 169-176 سال 1386.
6- جاجونديان رويا، بهاري چهارده پژمان، فاني علي، مهدوي شهري ناصر، دشتي زاد مجتبي . بررسي هيستوپاتولوژيک تاثير محافظت كنندگي محلول روغني زردچوبه در آسيب حاصل از استامينوفن در جوجه گوشتي .فصلنامه گياهان دارويي، سال پنجم، شماره 18، بهار 1385

  Sultan. S.I, The Effect of Curcuma longa (Tumeric) on Overall Performance of Broiler Chickens. International Journal of Poultry Science 2 (5): 351-353, 2003
8-Abbas, R.Z., Z. Iqbal, M.A. Zafar and M.A. Zia "Anticoccidial activity of Curcuma longa L. in Broiler Chickens" (2010) Brazilian Archives of Biology and Technology Vol:53 pp:63-67   ترابی گودرزی
مرکز تحقیقات کشاورزی استان قم


 ارسال اين مطلب براي آشنايي بيشتر با گياه زردچوبه و كاربردهاي مختلف ان در كشاورزي و صنعت ميباشد، درصورت استفاده اين گياه در هر مورد بايد با پزشك يا مهندسين زراعي براي كاربرد صنعتي مشورت نماييد

  تشكر

رونين  
مائیم که از پادشهان باج گرفتیم
زان پس که از ایشان کمروتاج گرفتیم
اموال وخزائنشان تاراج گرفتیم
مائیم که از دریا امواج گرفتیم

شاهنشاه بزرگ ایران نادرشاه افشار


زیبنده
یک رونین زیبا مردن است، آن رونینی که هر دم آماده مرگ نباشد، ناگزیر مرگی ناشایست برایش پیش می آید
.

Moderator
Moderator
نمایه کاربر
پست: 1921
تاریخ عضویت: شنبه 29 خرداد 1389, 5:45 pm
سپاس‌های ارسالی: 6415 بار
سپاس‌های دریافتی: 11867 بار

Re: زردچوبه

پست توسط رونین » جمعه 13 آبان 1390, 6:00 pm

زردچوبه مغز را تقویت می كند


 زردچوبه كه از ریشه زردرنگ گیاه Curcuma longa به دست می آید یكی از ادویه های پرمصرف از جمله به عنوان جزیی از ادویه كاری است اما خواص زردچوبه به رایحه آن ختم نمی شود و این ادویه بر سلامتی هم موثر است. 
 دانشمندان در دانشگاه ملی سنگاپور كشف كرده اند كه ظاهرا خوردن كاری باعث تقویت قدرت مغز در سالمندان می شود.كوركومین Curcumin یكی از اجزای زردچوبه، یك ماده آنتی اكسیدان است و گزارش ها حاكی از آن است كه این ماده از ایجاد پلاك های آمیلونید در افراد مبتلا به بیماری آلزایمر جلوگیری می كند.  
پژوهشگران سنگاپوری عادات خوردن كاری در ۱۰۱۰ فرد آسیایی ۶۰ تا ۹۳ را مورد بررسی قرار دادند و كاركرد آنها را در یك آزمون استاندارد كاركردشناختی (Mini Mental State Examination) مقایسه كردند.افرادی كه به صورت گاه گاهی یك بار یا بیشتر در شش ماه ولی كمتر از یك بار در یك ماه و افرادی كه اغلب كاری می خوردند بیش از یك بار در ماه نسبت به افرادی كه كاری نمی خوردند یا ندرتا كاری می خوردند نتایج بهتری را در این آزمون شناختی نشان دادند.

 دكتر تز پین نگ سرپرست این تحقیق می گوید: «نكته جالب این است كه ظاهرا فرد تنها نیاز دارد گاه گاهی كاری بخورد تا كاركرد شناختی اش بهتر شود.»دكتر نگ می گوید كه می خواهد در یك كارآزمایی بالینی كنترل شده كه زردچوبه را با دارونما مقایسه كند، صحت این نتایج را به اثبات برساند. 

روزنامه شرق-http://biologygroups.blogfa.com
اين موضوع در سال 1389 توسط اين دانشمندان مطرح شده بود
مائیم که از پادشهان باج گرفتیم
زان پس که از ایشان کمروتاج گرفتیم
اموال وخزائنشان تاراج گرفتیم
مائیم که از دریا امواج گرفتیم

شاهنشاه بزرگ ایران نادرشاه افشار


زیبنده
یک رونین زیبا مردن است، آن رونینی که هر دم آماده مرگ نباشد، ناگزیر مرگی ناشایست برایش پیش می آید
.

ارسال پست

بازگشت به “گياهان دارويي”