

در روزگار قدیم
بستنی به احتمال زیاد نوع تحول یافته شراب و نوشیدنیهای دیگر یخ زده بهشمار میرود. در قرن چهارم قبل از میلاد، اسکندر کبیر به نوشیدنیهای یخ زدهیا به اصطلاح امروز "تگری(تگرگی)" علاقه فراوانی داشته. در مدارک باستانینیز دیده شده که در سال 62 قبل از میلاد، نرون امپراطور روم گروههایی رابه کوهستانهای آپنین Apennines میفرستاد تا برایش یخ و برف ببرند، سپس آنرا با شربت، پوره میوه یا عسل مخلوط میکرد و میخورد.
هزاران سال است که آب یخ زده در آسیا به مصرف خوراکی میرسد، اشاره به مصرفمواد لبنی یخ زده اولین بار درادبیات چین باستان دیده شده است که قدمت اینمنابع به قرن دوازدهم برمیگردد. بازرگانان و ماجراجویانی چون مارکو پولوMarco Polo، دستور تهیه یخ را از خاور دور به اروپا بردند.
در میانه سالهای 1600، مخلوط یخ ونمک (برای پایین آوردن نقطه انجماد) برایتولید سریع یخ و انواع مختلف مایعات یخ زده مورد استفاده همگان قرارمیگرفت. در 1660، کافه پروکوپ Cafe Procope توسط یک ایتالیایی به نامکولتلی Coltelliدر پاریس افتتاح شد که در آن انواع یخ (طعم دار) و خامه یخزده یا همان بستنی، تولید و عرضه میشد.
امروز شما قدرت انتخاب انواع طعم بستنی را دارید
بستنی در آمریکا و ابداع روشهای تازه
به زودی دسرهای یخی راه خود را به آمریکا باز کردند و در سال 1700،فرماندار بالدن Bladen در مریلند، از مهمانان خود با بستنی پذیرایی کرد ودالی مدیسون Dolly Madison با سرو بستنی به عنوان دسر در کاخ سفید هیجانفراوانی به وجود آورد.
در 1843، اولین فریزر دستی چرخشی hand cranked freezer توسط نانسی جانسونNancy Johnson اختراع و ثبت شد. در فاصله سالهای 1848 و 1873 شصت و نهبستنی ساز چرخشی دیگر به ثبت رسید و در سال 1851 اولین واحد صنعتی تولیدبستنی توسط جاکوب فیوزل Jacob Fussell در بالتیمور راه اندازی شد.
یک سال قبل از پایان قرن، آگوست گالین August Gaulin دستگاه هموژنیزهکننده را اختراع کرد که به ایجاد بافت نرم و خاص بستنی بسیار کمک کرد. بابه وجود آمدن دستگاههای سرد کننده مکانیکی، اولین فریزر افقی یک پارچهتوسط اچ.اچ میلر H.H. Miller ساخته شد که با آن قطعات کوچک بستنی جداگانهفریز میشدند.
منبع:http://www.daneshju