
نوشته روزنامه اينترنتي روسي کامرسانت اين مساله با مانور گسترده نيروي هوايي و سامانه ضد هوايي ایران در ارتباط است بطوری که طي يک شبانه روزسامانه ضد هوايي شش هواپيماي جنگي خارجي را در اسمان کشور مشاهده کرده و درتمامي موارد جنگنده هاي ايراني به هوا برخاسته و متجاوزان را مجبور به ترک کشور کرده اند. البته هنوز مشخص نشده اين هواپيماها به چه کشوري تعلق داشته اند.
برگزاري اين تمرينات که در سراسر ايران برگزار شده اند و طي انها توجه خاصي به تامين امنيت تاسيسات هسته اي نطنز و قم و نيروگاه اتمي بوشهر معطوف شده است نمايش امادگي ايران براي دفع حملات امريکا و اسرائيل بوده ولي بر اساس شواهد موجود فعلا جنگي درکار نيست .
به نوشته این روزنامه توان نظامي ايران به طرز عجیبی مورد توجه همسايگان اين کشور است. علاوه بر اين احتمال جنگ با امريکا و اسرائيل که تهران از ان نگران است به طرز قابل توجي کاهش يافته است. رابرت گيتس وزير دفاع امريکا به تازگي اعلام کرده حمله موشکي به تاسيسات هسته اي ايران به منزله راه حل موثري نخواهد بود. به عقيده وي راه حل نظامي مانع تصميم تهران براي ساخت سلاح هسته اي نخواهد شد ودرعوض روشهاي اقتصادي و ديپلماتيک بهترين روش است .
برخي کارشناسان نظر ديگري دارند. به عنوان نمونه رجب صفرف مدير کل مرکز مطالعات ايران معاصر در گفتگو با روزنامه کامرسانت در اين زمينه گفت رابرت گيتس ارزوهاي خود را به جاي واقعيت بيان مي کند. به عقيده وي بدون شک تحريمها تاثير منفي بر اقتصاد ايران دارند ولي در مورد مقياس تاثير گذاري انها خيلي غلو شده است. از سوي ديگر فشار بين المللي به عاملي براي توسعه توليد محصولات مشمول تحريم توسط ايران تبديل شده و اين کشور بخصوص درحال گسترش زيربناهاي پالايش نفت است. درنتيجه اگر سه سال قبل تهران فقط سي و سه درصد بنزين و ساير محصولات نفتي مورد نياز خود را تامين مي کرد حالا اين رقم به هفتاد درصد رسيده است و ايران تا دو سال ديگر امکان صادرات اين محصولات را هم به دست خواهد اورد