_ طراحی دو پلت فرم و طراحی 5 محصول بر روی هر یک از آنها
_ عرضه سواری دیزلی در سال 1391
_ جایگزین شدن وانت باردو با وانت سمند
و خبر بعدی که "نجم الدین" از آن به عنوان خبر خوش یاد کرد حذف سواری "روآ" از چرخه تولید بود.
با این حساب پس از حذف "روآ" از چرخه تولید، ایرانخودرو هیچ محصولی در بازه زیر 100 میلیون ریال ندارد و زمان تولید چنین محصولی در سایه ابهام قرار خواهد داشت.
اما در همان روز و در حاشیه مراسم، معاون وزیر صنایع و معادن از قطعی شدن تولید خودرو زیر 10 میلیون تومانی در ایران خودرو خبر داد، اما طبق گفته های وی پلت فرم در حال طراحی برای این محصول، 18 تا 24 ماه دیگر آماده بهره برداری خواهد بود. حتی اگر در نظر بگیریم طراحی بدنه و قوای محرکه نیز به موازات طراحی پلت فرم صورت پذیرد ایران خودرو حداقل یک سال خلاء محصول زیر ده میلیون تومان را احساس خواهد کرد.
حال اگر صحبت طراحان ایرانخودرو را مبنی بر عدم توانایی فعلی این شرکت در طراحی یک بدنه کاملا جدید را نیز به این مطالب بیافزاییم، می توان اینگونه استنباط کرد که این شرکت برنامه های دیگری برای پر کردن این خلاء در سر می پروراند.
در شرایط فعلی و با موضوعات مطرح شده عرضه گونه هاچ بک "رانا" با قیمتی کمتر از 10 میلیون تومان توسط این شرکت چندان دور از ذهن نیست که البته در صورت عملی شدن این احتمال می توان فروش بالایی را نیز برای آن متصور بود.
ایران خودرو زمانی که از رانا سدان رونمایی کرد ، پلت فرم این خودرو را کاملا اختصاصی و متفاوت از پژو 206 معرفی کرد. حال با معرفی نسخه هاچ بک این خودرو می بینیم که این پلت فرم نه تنها تفاوتی با 206 ندارد بلکه احتمالا هیچ تغییری در آن هم ایجاد نشده . به هر حال اگر قرار است این خودرو با قیمتی زیر 10 میلیون تومان عرضه شود حرکت ، پسندیده و به نفع بازار ایران خواهد بود . رانای پر حاشیه ، اگر بتواند نقش خانواده 206 را در بازه قیمتی پایین تری ایفا کند ، موفق خواهد بود اما مسئولان بهتر است به جای استفاده از کلمات ملی و تماما ایرانی و اختصاصی با مردم رو راست باشند .
وانت باردو که مدت هاست به ریش استاندارد های بازار ایران می خندد ، با محصولی جایگزین می شود که در دو کلاس متفاوت هستند و مطمئنا ظرفیت های متفاوتی خواهند داشت. یکی از تنها دلایل استقبال از این وانت ، قیمت ارزانش نسبت به دیگر وانت های موجود در بازار بود که امیدواریم در وانت سمند نیز ادامه پیدا کند .
روآ سال هم نتوانست منجی این خانواده شتر گاو پلنگ شود که جدشان RD نام داشت . روآ خودرویی بود با امکانات موجود و حداکثر توان ایران خودرو در عرضه خودرویی ارزان قیمت پس از پیکان اما عدم موفقیت این خودرو و بروز مشکلات فراوان برای دارندگانش این موضوع را باید به ایران خودرو ثابت کرده باشد که هر چه روی پلت فرم پژو 405 قرار دهد الزاما خوب نمی شود (دنا ، سورن ، سمند ، پارس و .. ) اصل باید بر رضایت مردم باشد و سپس به دنبال قیمت گذاری رفت . مشکلی که امیدواریم در صنعت خودروسازی ما به درستی حل شود . <!-- message --><!-- sig -->
آنچنان میل تو دارد دل من__که اگر نامه رسان گرگ بیابان باشد
در ابتدای دهه 80 قرار بود ایران خودرو بر روی پلت فرم 206 پیکان جدید را بسازد ، این پروژه تا ساخت پیش نمونه نیز پیش رفت ولی با کارشکنی پژو فرانسه ، پروژه لغو شده و جای خود را به 206 صندوق دار داد. اما ایران خودرو از تجربیات این پروژه در پروژه ای دیگر استفاده کرد . این پروژه X12 نام داشت که ایران خودرو آن را به صورت چراغ خاموش شروع کرده و ادامه داد . این پروژه همانند NP بر روی 206 ساخته شد ولی این دفعه ایران خودرو برای تکرار نشدن ماجرای NP ، بر روی پلتفرم تغییرات خاصی ایجاد کرده و آن را به ثبت رسانده است . این پروژه حالا رانا نام دارد . به احتمال دقیق ایران خودرو در پلتفرم مدل هاچ بک هم یک سری تغییراتی ایجاد خواهد کرد . به نظر من ایران خودرو می تواند خانواده رانا را با عرصه مدل هاچ بک دو در ، استیشن و کروکی گسترش دهد .
گرگ ها خوب بدانند در این ایل غریب گر پدر رفت، تفنگ پدری هست هنوز
جناب سامان عزیزی به نکته خوبی اشاره کردید ، " کروکی "، حلقه گمشده تولیدات ایران هست و باید به اون خودروهای off-road یا همون اس یو وی رو هم اضافه کرد. همین سمند LX گزینه خوبی برا کروکی کردنه، نمی دونم چرا ایران خودرو از این کار ها نمی کنه ؟ ال ایکس کروکی معرکه می شه!
ایران خودرو خیلی کارها می خواست بکنه . پیکان جدید سمند پردیس سمند زوبین که قدرت موتور به همه چرخها منتقل میشده و شتاب 0 تا 100 آن 9 ثانیه ذکر شده بوده . سمند ساحل سمند کوپه که نام سورن در ابتدا مال این خودرو بود که بعدا در سمند فیس لیفت استفاده شد . روا وانت پیکا .......
همه اینها به بهانه نبود پلتفرم ( ولی به نظر من سو مدیریت ) بعد صرف میلیاردها تومان هزینه کنسل شد.
اگر من الان در راس امور ایران خودرو بودم چند کاری رو در ابتدا انجام می دادم .
گسترش خانواده رانا >>>>>>>>>>>> ابتدا سعی می کردم شباهت های کناری به 206 رو کم می کردم و سپس این خودرو رو در انواع سدان ، هاچ بک ( دودر ، چهار در ) ، استیشن و کروکی و همینطور در تیپها مختلف عرضه می کردم . در ضمن درجا کر صادرات رو هم کلید ی زدم . بعدش می رفتم سراغ دنا و بعد از چند تغییر دیگر و اضافه کردن تجهیزات جدید به ویژه موتور های متنوع تر همراه با مدل کوپه با قیمت پایه ی 20 میلیون تومان عرضه می کردم .
حالا بعد از به سرانجام رساندن این دو پروژه ، پروژه های جدیدی رو شروع به سرعت شروع می کردم (البته قبلش مهندسین جدید حتی از خارج استخدام می کردم و بودجه لازم رو اختصاص می دادم)
اولین پروژه خودروی ارزان قیمت است که با توجه به ذهنیت و خاطره خوب از پیکان ، اسمش را همان پیکان قرار می دادم. این خودرو باید علاوه بر رقابت با پراید و تیبا نقش گاو شیرده این خودرو رو مانند گذشته ایفا کنه . من از پیکان ، مدلهای سدان ، ناچ بک ( مانند سایپا141 و زانتیا ) استیشن ، استیشن کار و وانت رو می ساختم و با قیمت مناسب عرضه می کردم . یعد از به سود رسیدن پیکان ( تا این مدت دنا و رانا هم به سود رسیدن ) 2 پروژه رو کلید می زدم 1- توسعه موتور ملی با ساخت موتور های قدرت مند تر و کم مصرف تر . 2- ساخت نسل جدید سمند یا همون اسم یه عنوان دومین نسل از اولین خودرو با برند ملی در قیمتی بین رانا و دنا . با مدلهای سدان و استیشن و ناچ بک عرضه می کردم.
بعد سورن رو از خانواده سمند جدا می کردم و در کلاسی بعد از کلاس دنا قرار می دادم .
بعد از اینکه همه اینها به نتیجه رسید و سود خوب از داخل و خارج به ایران خودرو سرازیر شد ، بقیه کارها و پروژه های جدید خود به خود شکل می گره و ادامه پیدا می کنه .
دوستان توجه کنید منی که از خودرو سازی سررشته چندانی ندارم ، همچین برنامه ای رو در ذهن دارم ولی مسولینی که ادعا می کنند چند دهه در این صنعت هستند...........................
گرگ ها خوب بدانند در این ایل غریب گر پدر رفت، تفنگ پدری هست هنوز
ببخشید ولی سمند پردیس و کوپه و زوبین هنوز امکان تولید دارند و فقط سمند ساحل از دور خارج شده است. سمند دیگه الان بخش عظیمی از خودرو های ایرانی است و رانا و دنا هم مسیرش را ادامه می دهند چه در هاچ بک چه در سدان