طرز تهيه بعضي از غذاها

در اين بخش مي‌توانيد در مورد کليه مباحث مرتبط با هنر آشپزي به بحث بپردازيد

مدیران انجمن: achachi98, شوراي نظارت

Major II
Major II
پست: 69
تاریخ عضویت: چهارشنبه 27 خرداد 1388, 7:28 am
سپاس‌های ارسالی: 79 بار
سپاس‌های دریافتی: 196 بار

خوراك مرغ و آويشن

پست توسط عشق بی وفا »

تصویر
مواد لازم براي 6 نفر:

ران مرغ 6 عدد
روغن مايع 1 قاشق غذاخوري
پياز خرد شده 1عدد
آرد سفيد گندم 2 قاشق غذاخوري
آب مرغ 1/5 پيمانه
پودر آويشن يك دوم قاشق چاي‌خوري




مواد لازم براي سرو:


سيب ‌زميني 350 گرم
هويج 1عدد
نخود سبز 1 ليوان
سس خردل يك دوم قاشق‌ چاي‌خوري
آب پرتقال يك دوم پيمانه
پوست پرتقال رنده شده 1/5 قاشق چاي‌‌خوري
ماست چكيده 4 قاشق مرباخوري
نمك و فلفل به‌ ميزان لازم

روش تهيه:

- از قبل فر را با حرارت 350 درجه ي فار نهايت (177درجه ي سانتي گراد) گرم كنيد.

- ران هاي مرغ را بشوييد. در تابه مقدار كمي روغن ريخته و آنها كمي تفت دهيد.

- سپس پياز را اضافه نموده و تفت دهيد. آنگاه آرد را افزوده و بعد از آن آب مرغ و آويشن را اضافه نماييد و بگذاريد يك ساعت در فر بپزد.

- سيب‌زميني را پوست گرفته و دو قسمت كنيد و در آب جوش و كمي نمك بپزيد.

- هويج‌ها را از طول برش دهيد و همراه نخود فرنگي بپزيد.


نحوه ي سرو غذا براي كودكان:

1- يك عدد از ران‌ها را برداريد، استخوان آن را جدا كنيد و همراه سيب ‌زميني، هويج و نخود فرنگي در مخلوط كن به صورت پوره در آوريد و سپس به كودك بدهيد. (كودك 12- 9ماهه)

2- يك ران ديگر را بدون استخوان كرده و به دلخواه قطعه قطعه نموده و همراه كمي از آب مرغ و سبزيجات پخته داخل بشقاب كودك نو پا بچينيد. (كودك 18- 12 ماهه)

3- دو قطعه ي ديگر مرغ را در ظرف سرو غذاي كودك قرار دهيد و سس خردل، آب و پوست رنده شده ي پرتقال، ماست چكيده و ادويه را با هم مخلوط كرده و مانند سس روي مرغ‌ها بريزيد.

سپس همراه سبزيجات سرو نماييد و با كمي جعفري آن را تزيين كنيد.


Major II
Major II
پست: 69
تاریخ عضویت: چهارشنبه 27 خرداد 1388, 7:28 am
سپاس‌های ارسالی: 79 بار
سپاس‌های دریافتی: 196 بار

استيك دسته‌دار (مخصوص كم خوني)

پست توسط عشق بی وفا »

تصویر
مواد ‌لازم براي 1 نفر:

گوشت راسته گوسفندي با استخوان دنده 2 تكه (250 گرم)
سويا سس 1 قاشق غذاخوري
روغن زيتون 2 قاشق غذاخوري
گوجه‌فرنگي خرد شده 1عدد
پيازچه خرد شده 100 گرم
نخود پخته 50 گرم
نمك و فلفل به ميزان لازم
نعناع به ميزان لازم
روش تهيه:

گوشت گوسفند را با سويا سس ، روغن زيتون و فلفل مزه‌دار كرده و به مدت 3- 2 ساعت در يخچال قرار دهيد.

سپس با بيفتك كوب آن را بكوبيد تا نرم و كمي نازك شود.

سپس روي صفحه توري فلزي قرار دهيد و آن را كباب كنيد.

پيازچه و گوجه‌فرنگي را با كمي روغن زيتون تفت دهيد و نخود پخته را هم اضافه كنيد.

نمك و فلفل را نيز به مخلوط بالا افزوده و همراه كباب و چند برگ نعناع ميل كنيد.


Major II
Major II
پست: 69
تاریخ عضویت: چهارشنبه 27 خرداد 1388, 7:28 am
سپاس‌های ارسالی: 79 بار
سپاس‌های دریافتی: 196 بار

مرغ بلورين

پست توسط عشق بی وفا »

تصویر

مواد لازم براي 6 نفر :
سينه ي مرغ بدون پوست 6 عدد
كرفس 4 شاخه كوچك
نمك و فلفل سياه نكوبيده به مقدار لازم
پودر ژلاتين 3 قاشق غذاخوري (24 گرم)
آب يك دوم پيمانه (75 گرم)
سس مايونز 2 پيمانه (400 گرم)
خامه ي پاستوريزه 2 قاشق غذاخوري
آب ليمو 2- 1 قاشق غذاخوري
فلفل دلمه اي قرمز و زرد از هر كدام 1 عدد كوچك




مواد لازم براي تهيه ي ژله :
پودر ژلاتين 2 قاشق غذاخوري
آب 2 پيمانه (300 ميلي گرم)
شكر يك چهارم پيمانه (45 گرم)
زعفران آب شده مقداري




روش تهيه ي سينه ي مرغ بلورين :

تصویر
سينه ي مرغ را با كرفس، نمك ، فلفل سياه و مقداري آب بپزيد.

پودر ژلاتين را با يك دوم پيمانه آب روي بخار آب حل كنيد.

در اين فاصله سس مايونز، خامه، آب ليمو، نمك و فلفل را مخلوط كنيد و ژلاتين حل شده و رقيق را به آن اضافه نماييد.



تصویر
سينه ي مرغ پخته شده و سرد را روي توري قرار دهيد و سس آماده را روي آن بريزيد.

تصویر


سطح و اطراف سينه ي مرغ را به سس آغشته كنيد و با برشي از فلفل دلمه اي رنگي روي آن را تزئين نماييد. البته تا زماني كه سس كاملاً بسته نشده، روي مرغ را تزئين كنيد، در غير اين صورت فلفل دلمه اي روي آن نمي چسبد.

سپس در يخچال قرار دهيد تا كاملاً بسته شود.

سينه ي مرغ را با ژله ي آماده و مقداري سبزي معطر تزئين و سرو نمائيد.



روش تهيه ي ژله :

پودر ژلاتين را با يك دوم پيمانه آب مخلوط كنيد و روي بخار آب(روش بن ماري) قرار دهيد تا حل شود.

بقيه ي آب و شكر را با هم مخلوط كنيد و روي حرارت قرار دهيد تا شكر حل شود.

ژلاتين حل شده را به آب و شكر اضافه نماييد.

سپس از روي حرارت برداريد و زعفران را اضافه كنيد و مواد را در ظرف لبه دار 25 سانتي متري بريزيد و به مدت 5-4 ساعت در يخچال قرار دهيد تا ژله بسته شود.

ژله ي بسته شده را به صورت لوزي يا چهار گوش برش دهيد.
Major II
Major II
پست: 69
تاریخ عضویت: چهارشنبه 27 خرداد 1388, 7:28 am
سپاس‌های ارسالی: 79 بار
سپاس‌های دریافتی: 196 بار

پنكيك اسفناج

پست توسط عشق بی وفا »

تصویر

مواد لازم :
اسفناج خرد شده 520 گرم
آرد گندم نصف پيمانه (50 گرم)
زرده ي تخم مرغ 1 عدد
شير پاستوريزه 2 پيمانه (300 ميلي ليتر)
كره ي پاستوريزه ي گياهي 1 قاشق غذاخوري
آرد سبوس دار 1 قاشق غذاخوري
پنير گوداي رنده شده 30 گرم
ژامبون مرغ خرد شده 40 گرم
قارچ خرد شده 40 گرم
روغن مايع مخصوص سرخ كردني 3- 2 قاشق غذاخوري
گوجه فرنگي كوچك 2-3 عدد
سيب زميني استانبولي كوچك آب پز 5-6 عدد
نمك به مقدار لازم




روش تهيه :

اين غذا داراي پنكيك و مواد داخل آن است، يعني بايد يك سري مواد را با هم مخلوط كرده و بپزيد و آنها را داخل پنكيك هاي پخته شده قرار دهيد.


تصویر

براي تهيه مواد داخل پنكيك:

آرد سبوس دار را با كره ي گياهي ذوب شده، كمي تفت دهيد.

سپس نيمي از شير(150 ميلي ليتر) را كم كم به آن اضافه كنيد و مواد را روي حرارت قرار دهيد تا مخلوط يكدستي به دست آيد.

ژامبون مرغ و قارچ خرد شده را اضافه كنيد و كمي حرارت دهيد (تصوير بالا).

سپس پنير گودا را اضافه كنيد و همه ي مواد را مخلوط نماييد و حرارت دهيد. مواد را گرم نگه داريد.


تصویر
براي تهيه خود پنكيك :

اسفناج را به مدت 3-2 دقيقه بپزيد تا آب اضافي آن گرفته شود. سپس بگذاريد سرد شود.

نيمي از شير را به مخلوط آرد گندم، زرده ي تخم مرغ و نمك اضافه كنيد تا مخلوط نرم و صافي به دست آيد.

سپس اسفناج پخته را به مواد قبلي اضافه كنيد. بدين ترتيب مايه ي پنكيك آماده مي شود.

مقداري روغن (به اندازه اي كه تابه چرب شود) در تابه اي نچسب بريزيد.

سپس به اندازه ي 3 قاشق غذاخوري از مايه ي پنكيك آماده شده را داخل تابه بريزيد و تابه را بچرخانيد تا مايه ي پنكيك در سطح تابه پخش شود. چند دقيقه آن را حرارت دهيد تا كمي طلايي شود. سپس طرف ديگر پنكيك را سرخ كنيد.(تصوير بالا)

بعد از آماده شدن پنكيك ها، آنها را تا كنيد و داخل آنها را با مقداري از مواد آماده(كه در بالا آمده است) پُر نماييد.

پنكيك ها را در ظرف مخصوص سرو قرار دهيد و با گوجه فرنگي و سيب زميني استانبولي سرو نمائيد.

نكته :

اسفناج را به اندازه اي كه مي خواهيد مصرف كنيد، بپزيد و هيچگاه آن را به صورت پخته نگهداري ننماييد.
Major II
Major II
پست: 69
تاریخ عضویت: چهارشنبه 27 خرداد 1388, 7:28 am
سپاس‌های ارسالی: 79 بار
سپاس‌های دریافتی: 196 بار

دلمه ي مرغ با كرفس و قارچ

پست توسط عشق بی وفا »

تصویر

مواد لازم براي 4 نفر :
ژامبون گوساله 4 ورقه ي بزرگ
سينه ي درشت مرغ، بدون استخوان 4 عدد



مواد داخل سينه ي مرغ:
قارچ بزرگ 125 گرم
ساقه ي كرفس 1 عدد
خرده نان تازه 15 گرم



براي جلا دادن سطح دلمه ي مرغ:
سس گوجه فرنگي 2 قاشق سوپ خوري(30 ميلي ليتر)
سس سويا 1 قاشق سوپ خوري(15 ميلي ليتر)
روغن مايع 1 قاشق سوپ خوري(15 ميلي ليتر)



طرز تهيه :

براي تهيه ي مخلفات داخل سينه ي مرغ، قارچ و كرفس را كاملا خرد كنيد و همراه با خرده ي نان تازه با هم مخلوط كنيد و كنار بگذاريد.

هر ورقه ي ژامبون را با پشت چاقو پهن كنيد.

در پهلوي هر سينه ي مرغ شكاف بزرگي به سمت پايين ايجاد نماييد. به تدريج آن را باز كنيد، به طوري كه پاكت بزرگي به دست آيد و مخلفات را داخل آن قرار دهيد.

دور هر يك از سينه هاي مرغ يك لايه ژامبون بپيچيد.

سس گوجه فرنگي، سس سويا و روغن مايع را با هم مخلوط كنيد تا براي جلا دادن دلمه ها از آن استفاده كنيد.

سينه هاي مرغ را بر روي منقل ( يا در كباب پزي كه از قبل گرم شده) به مدت 5 دقيقه كباب كنيد.

سپس مقداري از مخلوط مخصوص براي جلا دادن را روي دلمه ي مرغ بماليد و به مدت 5 دقيقه ديگر بگذاريد تا بپزد.

سينه هاي مرغ را برگردانيد و پس از 5 دقيقه، همين كار را با ماليدن بقيه مخلوط سس گوجه فرنگي تكرار نماييد.
Major II
Major II
پست: 69
تاریخ عضویت: چهارشنبه 27 خرداد 1388, 7:28 am
سپاس‌های ارسالی: 79 بار
سپاس‌های دریافتی: 196 بار

كلم پلوي شيرازي

پست توسط عشق بی وفا »

تصویر

مواد لازم :
سبزي( شويد،تره،ريحان،جعفري) نيم كيلو
زردچوبه 1 قاشق چايخوري
نمك و فلفل و روغن به ميزان لازم
برنج نيم كيلو
كلم خرد شده نيم كيلو
گوشت چرخ كرده 300 گرم
پياز متوسط 2 عدد
ادويه پلويي 1 قاشق مرباخوري



طرز تهيه:

سبزي ها را خرد مي كنيم. برنج را خيس كرده و بعد از كمي پختن، سبزي را اضافه كرده و مانند سبزي پلو آبكش مي كنيم.

گوشت را به همراه 1 عدد پياز رنده شده چنگ مي زنيم. كمي از گوشت را برداشته و با دست گرد مي كنيم. به همين ترتيب تمام گوشت را به شكل گوله هاي كوچك در مي آوريم. گوله هاي گوشت را در آرد مي غلتانيم و بعد در حدي كه خودش را بگيرد، در روغن كمي سرخ مي كنيم. سپس آن را كنار مي گذاريم .

يك عدد پياز را خرد مي كنيم و كمي در روغن( روي حرارت) تفت مي دهيم تا طلايي شود. كلم را اضافه كرده و به مدت 12-10 دقيقه با حرارت ملايم تفت مي دهيم . نمك ، فلفل ، زردچوبه و ادويه را ريخته و دوباره كمي هم مي زنيم.

كمي روغن ته قابلمه مي ريزيم. مقداري برنج در قابلمه ريخته و نيمي از مايع كلم و گوشت روي آن مي ريزيم. دوباره برنج ريخته و مواد را روي آن مي ريزيم تا مواد تمام شود. قابلمه را روي حرارت گذاشته و دمكني روي آن مي گذاريم تا برنج دم بكشد.

Major II
Major II
پست: 69
تاریخ عضویت: چهارشنبه 27 خرداد 1388, 7:28 am
سپاس‌های ارسالی: 79 بار
سپاس‌های دریافتی: 196 بار

كوكوي باقلا سبز

پست توسط عشق بی وفا »

تصویر

مواد لازم:
باقلاي سبز پوست گرفته 250 گرم
تخم مرغ 5 عدد
شويد خشك يك قاشق سوپخوري
آرد يك قاشق سوپخوري
نمك و فلفل و زردچوبه به مقدار لازم



طرز تهيه:

باقلاي سبز پوست گرفته را بايد دو لپه كنيد. سپس آن را با يك ليوان آب روي حرارت ملايم بگذاريد تا بپزد. بعد آن را در صافي بريزيد.

در كاسه گودي 2 عدد از تخم مرغ ها را با آرد مخلوط كنيد تا آرد در آن حل شود. بقيه تخم مرغ ها را هم اضافه كنيد.

شويد ، باقلا ، نمك ، فلفل و زردچوبه را روي مخلوط تخم مرغ و آرد بريزيد (به جاي يك قاشق سوپخوري شويد خشك مي توانيد 2 قاشق سوپخوري شويد تازه خرد شده به مواد اضافه كنيد).

مخلوط را در ماهيتانه ريخته و سطح آن را صاف كنيد. در ماهيتابه را بگذاريد تا كوكو خودش را گرفته و سرخ شود.

سپس با كفگير آن را برگردانيد و بقيه روغن را اضافه كنيد و پشت كوكو را هم سرخ كنيد.

اين كوكو همراه با سبزي پلو بسيار خوشمزه مي باشد.
Major II
Major II
پست: 69
تاریخ عضویت: چهارشنبه 27 خرداد 1388, 7:28 am
سپاس‌های ارسالی: 79 بار
سپاس‌های دریافتی: 196 بار

كوفته‌ي به

پست توسط عشق بی وفا »

تصویر

مواد لازم:


گوشت چرخ كرده 500 گرم
پياز 2عدد
نان تست 3 برش
به درشت 3عدد
جعفري خرد شده يك قاشق سوپ‌خوري
ترخان خرد شده يك قاشق سوپ‌خوري
كره 25 گرم
آب داغ 2 ليوان
شكر يك قاشق مرباخوري
نمك و فلفل به ميزان كافي



طرز تهيه:

ابتدا به‌ها را از وسط ببريد و داخل آن‌ها را خالي كنيد. سپس با دو پيمانه آب و يك قاشق شكر به مدت 15 دقيقه بپزيد.

نان تست را پودر كرده و پياز را نيز رنده كنيد.

گوشت، پياز و نان را با جعفري، ترخان، نمك و فلفل مخلوط نماييد و ورز دهيد.

هر كوفته را به اندازه‌ي يك توپ كوچك درست كرده و كنار گذاريد.

كوفته‌ها را در كره غلطانده و در تابه كمي سرخ كنيد.

كوفته‌ها را داخل به هاي پخته شده(از وسط دو نيم شده) گذاشته و آن‌ها را داخل ظرف مناسب بچينيد.

باقي مانده‌ي آب به پخته شده را داخل ظرف ريخته و آن را به مدت 10دقيقه در فر با حرارت 300 درجه قرار دهيد.

در صورت دلخواه مي‌توان از يك قاشق زعفران آب كرده و يك قاشق چاي‌خوري دارچين در آب به، براي خوش رنگ شدن غذا استفاده كرد.
Major II
Major II
پست: 69
تاریخ عضویت: چهارشنبه 27 خرداد 1388, 7:28 am
سپاس‌های ارسالی: 79 بار
سپاس‌های دریافتی: 196 بار

دال عدس

پست توسط عشق بی وفا »

تصویر

مواد لازم :
عدس قرمز 2 پيمانه
پياز بزرگ 1 عدد
سير له شده 2 قاشق سوپخوري
رب گوجه فرنگي 2 قاشق غذاخوري
سيب زميني متوسط 2 عدد
ليمو عماني 2 عدد
ادويه 1 قاشق چايخوري
فلفل قرمز 1 قاشق غذاخوري
روغن 1 قاشق غذاخوري
تمبر هندي به ميزان دلخواه



طرز تهيه :

ابتدا پياز را با روغن سرخ كنيد. پياز كه طلايي شد، سير را اضافه كنيد و كمي تفت دهيد. سپس رب گوجه فرنگي، فلفل، ادويه، ليمو عماني، سيب زميني و عدس را با هم به آن اضافه كنيد. حرارت شعله را كاملا ملايم كنيد تا با بخار بپزد. هر از چند گاهي همه مواد را زير و رو كنيد تا به ته ظرف نچسبد، زيرا عدس قرمز فورا مي چسبد. بعد از اينكه غذا آب انداخت، تمبرهندي، نمك و آب را به ميزان لازم اضافه كنيد و اجازه دهيد مواد كاملا بپزد. وقتي غذا جا افتاد، زير آن را خاموش كنيد و با گوشت كوب، دال عدس را كاملا بكوبيد. اين غذا را مي توانيد با ترشي هم بخوريد.
Major II
Major II
پست: 69
تاریخ عضویت: چهارشنبه 27 خرداد 1388, 7:28 am
سپاس‌های ارسالی: 79 بار
سپاس‌های دریافتی: 196 بار

Re: دال عدس

پست توسط عشق بی وفا »

سلام من تازه در این سایت عضو شده ام نمی دونم چگونه باید کار کنم اگر از غذاهایی که من می زارم خوشتون نیومده بگوید دیگر نمی زارم
متشکرم
Moderator
Moderator
نمایه کاربر
پست: 2401
تاریخ عضویت: یک‌شنبه 17 آذر 1387, 11:02 am
سپاس‌های ارسالی: 29119 بار
سپاس‌های دریافتی: 21531 بار
تماس:

Re: دال عدس

پست توسط sokuteasemuni »

ضمن تبريك ورود شما به انجمن :razz: ، بايد بپزيم ببينيم چي از آب در مياد...! :shock: :D
[External Link Removed for Guests]
Colonel II
Colonel II
نمایه کاربر
پست: 1606
تاریخ عضویت: سه‌شنبه 5 آذر 1387, 1:41 pm
سپاس‌های ارسالی: 18344 بار
سپاس‌های دریافتی: 12308 بار

Re: دال عدس

پست توسط shola »

چرا ادامه ندی؟ تصویر

2 سال پیش کنکور اسباب شر شد و ما رو از شهرمون به این طرف و اون طرف انداخت بر ان شدیم که استین ها رو بالا بزنیم و اشپزی رو شروع کنیم اوایل خوب بود و گاه گداری غزاهای نسبتا خوبی رو هم درست می کردم اما یه غزایی بود که به قول بچه ها غزای مخصوص سر اشپز بود اگه گفتید چی بود؟ تصویر بله درست گفتید اون غزا چیزی جز دال عدس نبود تصویر

حالا که بعد از مدتی نگاهم به دال عدس افتاد دوباره یاد خاطره های و لحظه های اون زمان افتادم به همین خاطر هم کتبا از شما تشکر می کنم و امیدوارم که ادامه دهنده این قبیل پست ها باشید تصویر
منم مرگ، مادر تو، منم که دوباره تو را از نو میزایم.
ارسال پست

بازگشت به “هنر آشپزي”