







آیا با این اوصاف باز هم ساخت ناو هواپیما بر برای ایران مشکله ؟ هر چند که در استراتژی ایران نباشد .
[External Link Removed for Guests]
مدیران انجمن: شوراي نظارت, مديران هوافضا
Sami 1993 نوشته شده:ساخت ناوهواپیما بر در حد و اندازه ابرناوهای هواپیمابر امریکایی از ایران سهله ، از عهده دومین قدرت نظامی دنیا هم بر نمیاد .
بعدش احیانا قراره بریم اونور دنیا لشگرکشی کنیم ، هواپیمای غیر نظامی پر از مسافردیگران رو بزنیم که به ناو هواپپیمابر احتیاج داشته باشیم .
البته ساخت برادران کوچک این ناوها یعنی ناوهای هلیکوپتربر در آینده توسط ایران دور از ذهن نیست .
دکترین نیروی دریایی ارتش مانند دیگر نیروهای ما مهندسی معکوس و سپس توسعه داشته هایش است که نتیجه ان تاکنون ناوهای کلاس سیناد و موج بوده است . در آینده با توجه به گسترش ناوگان نیروی دریایی و نیاز آن به تعداد بشتری کشتی اقیانوس پیمای لجستیک ، دور نیست که در مراحل بعدی به سراغ ناولجستیک و سرفرماندهی خارک برود ( شایدم همین الان رفته باشد )
با مهندسی معکوس و ساخت این ناو نیروی دریایی می تواند نیازهای آتی خود در امر لجستیک و پشتیبانی را تامین کند و همینطور می تواند از سازه آن به عنوان بستر ناوهلیکوپتر بر نیز استفاده کند .
Sami 1993 نوشته شده:فرمانده ارتش گفته بود که آن ناو هواپیمابر امریکایی به دلیل تخلفی که کرده بود ( نزدیک شدن به منطقه رزمایش ) دیگر به خلیج فارس بازنگردد .
از قراری هم آن ناو بازنگشته و بجاش ناوهای دیگر آمده اند .
در رابطه با ناو هلیکوپتر بر ، اگر ایران در آینده به جنگنده عمود پرواز دست پیدا کرد ، می تواند از آن در این ناوها استفاده کند .
این یعنی تبدیل ناو هلیکوپتر بر به ناو هواپیمابر سبک ، همین طور می توان از این ناو تعداد زیادی پهپاد را پرواز داد و هدایت کرد . کما اینکه الان می توان از ناو خارک این کار را انجام داد .
پس می بینیم حرف دریادار سیاری درست بوده ، ما توان ساخت ناو هواپیمابر را دارا هستیم ، نه به عظمت ابرناوهای امریکایی . ناوهای سبک هلیکوپتر بر با قابلیت حمل جنگنده ( احتمالا عمود پرواز ) و پهپاد جنگی .
از همین حرف هم می توان به این نتیجه رسید که احتمالا ایران در امر مهندسی معکوس به سراغ خارک رفته است که با تغییرات در سازه مهندسی معکوس شده آن علاوه بر ساخت تعداد بیشتری ناو لجستیک ( طبق قرار داد فی مابین انگلیس و رزیم منحوس پهلوی تعداد 4 فروند از این ناو سفارش داده شد که با خیانت ارتشبد طوفانیان در لغو قرارداد 5 روز مانده به پیروزی انقلاب و با توجه به پرداخت هزینه یکی از این 4 فروند و آماده بودن یکی از آنها که بشود همین خارک تنها پرداخت کامل هزینه همین ناو و تحویل آن در دستور کار جمهوری اسلامی قرار گرفت که با کارشکنی انگلیس و فشار حقوقی ایران این ناو بدون تجهیزات اضافی و سلاح در سال 1985 به طور عملی تحویل ایران شد) ، رزم ناوهای بزرگ ( با قابلیت پرتاب موشک های دوربرد که قبلا وعده آن داده شده ) و ناوهلیکوپتر بر ( هواپیمابر سبک ) خود را بسازد .