خشکسالی در جنوب ایران مشکوک است/ دخالت استکبار جهانی در شرایط اقلیمی کشور معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان میراث فرهنگی با بیان اینکه به خشکسالی جنوب کشور مشکوک هستم، گفت: احساس می کنم استعمار و استکبار جهانی با تکنولوژیهای خود در شرایط اقلیمی ایران تاثیر می گذارند. بنابراین سازمان هواشناسی با ظرفیت های علمی خود می تواند ریشه این موضوع را پیدا کند.
به گزارش خبرنگار مهر، سید حسن موسوی در نشست معاونین و اعضای ستاد مرکزی سفرهای کشور که روز دوشنبه در سازمان هواشناسی برگزار شد، گفت: در موضوع گرد و غبار در دنیا استعمارگران با برخورد ناجوانمردانه مانع از مهار آن در کشورهای مبدا می شود و جنگ نرم در این وادی بسیار مشهود است. استکبار جهانی برای کم بهره بردن از ظرفیتهای نیمه جنوبی کشور در موضوع بارش و عدم استفاده از موارد طبیعی دخالت می کند. برای صهیونیستها این موضوع قابل قبول نیست که ایران با اتکا به مبانی دینی خود این چنین سر بلند کند و بر عرصه و تولید علم پیشتاز باشد و عملیات شوم دشمن را خنثی کند. امیدواریم در این بخش شاهد اخبار خوبی باشیم. وی افزود: پیش بینی می کنم در ماه مبارک رمضان با کاهش سفر مواجه نباشیم چون ایران در حساس ترین مقطع وجود دارد و سفرهای طولانی مدت تر امسال رشد خواهد کرد بنابراین فرصتی برای مراکز اقامتی خواهد بود. موسوی درباره عضویت سازمان هواشناسی در ستاد تسهیلات سفرهای کشور گفت: خلاء حضور این سازمان در ستاد کاملا محسوس بوده است. وی ادامه داد: سفر متصل به داده هایی است که سازمان هواشناسی اطلاعات اقلیمی اش را به مردم می دهد که آرامش در سفر و حوادث طی سفر ارتباط مستقیمی با اطلاعاتی که سازمان هواشناسی به مردم می دهد، دارد. چون زمانی که مقصد سفر را انتخاب می کنیم اولین موضوعی که به سراغش می رویم شرایط آب و هوایی آن است. موسوی گفت: در نوروز 91 به دلیل تغییر شرایط آب و هوایی ناگهانی ایجاد شده بسیاری از معادلات سفر به هم ریخت. وی درباره شبکه گردشگری نیز گفت: تلویزیون گردشگری در عید فطر افتتاح می شود و امیدواریم بخش مهمی از اطلاع رسانی آن در حوزه هواشناسی و وضعیت مقصد از تمام نقاط کشور باشد.
در کویر ایران درباره تأثیر کشورهای استکباری بر خشکسالیهای ایران گفت: اصلاً چنین چیزی امکان ندارد، آمریکا اگر قدرت ایجاد تغییر در اقلیم و خشکسالی در ایران را داشت اول طوفانهای کشور خودش را کنترل میکرد.
فارس، پروفسور پرویز کردوانی در واکنش به برخی اظهارات مبنی بر اینکه کشورهای استعماری و استکباری باعث تغییر اقلیم و ایجاد خشکسالی در بخش جنوبی ایران شدهاند، گفت: این موضوع را بارها مقامات دولتی گفتهاند که برخی کشورها نمیگذارند جریان هوایی که از کشور ما میخواهد بگذرد وارد ایران شود اما به هیچ وجه هیچ کشوری با هر قدرتی که باشد نمیتواند تغییر در آب و هوای کشورها ایجاد کند.
وی در ادامه افزود: نظریههای اینچنینی بارها اعلام شده است به طوری که عدهای در دورهای گفتند با گرم شدن کره زمین یک آینه بزرگ میتوانیم در شهری مثل تهران بگذاریم تا آفتاب از طریق آن آینه برگردد و هوای تهران خنک شود که این هم اصلا امکان ندارد.
پدر کویر ایران گفت: هیچ کسی نمیتواند آب و هوا را تغییر دهد بلکه تنها نوسانات اقلیمی رخ میدهد به طور مثال بارندگی امسال تهران 3 برابر سالهای قبل بوده است.ممکن است نوسان اقلیمی رخ دهد و سال آینده بارندگیها کم شود.
نویسنده کتاب "خشکسالی و راههای مقابله با آن" ادامه داد: تنها دورانهای طبیعی میتوانند تغییرات آب و هوایی ایجاد کنند مثل عصر یخبندان.
کردوانی با تأکید بر اینکه آب و هوای ایران آب و هوای خشک و گرم است ،گفت: کشورهایی مثل آمریکا اگر قدرت داشتند که در کشوری مثل ایران خشکسالی ایجاد کنند میرفتند طوفانهای کشورهای خودشان را کنترل میکردند.
وی درباره نظریه هارپ که بر ایجاد خشکسالی تأکید دارد، نیز گفت: کاملا این نظریه را رد میکنم، بشر به هیچ وجه نمیتواند آب و هوای کره زمین را عوض کند تمام این نظریهها تنها حرف هستند.
پدر کویر ایران ادامه داد: طی سالهای گذشته برای جلوگیری از روند خشکسالی در ایران طرحهای مختلفی ارائه شد که تمام آن طرحها را بنده رد کردم چون اصلا امکان ندارد جریان آب و هوای بزرگ در یک کشور را تغییر داد به طور مثال نظریهای را اعلام کرده بودند که آب خلیج فارس را در چاله جازموریان، بیابان لوت و دشت کویر پمپاژ کنند تا در این مکانها هم دریاچه ایجاد شود که غیرممکن بود.
کردوانی افزود: در مقطعی شکافتن کوه البرز را پیشنهاد کردند تا آب و هوای شمال به تهران منتقل شود یا در زمان هاشمی رفسنجانی طرحی ارائه کردند که با یک کانال کشتیرو، خلیج فارس را به خزر وصل کنند تا آب و هوا در کشور تغییر کند پس از آن هم در دوره خاتمی موضوع پیگیری شد اما چون این طرح ها قطعا با شکست مواجه میشد آنها را رد کردم.
وی به طرح این موضوع در دوره ریاست جمهوری احمدینژاد نیز اشاره کرد و گفت: حمید بهبهانی نیز طرحی مشابه طرح کانال خلیج فارس به خزر را ارائه کرد که با ارائه دلایلی باز هم این طرح را به دلیل بی اثر بودن مردود اعلام کردم.
پدر کویر ایران درباره موضوع گرد و غبار و اینکه آمریکا در پشت قضیه ورود گرد و غبار به ایران است، گفت: آمریکا قصدش نابودی عراق بود و گرد و غبار ایجاد شده در عراق که به ایران هم وارد میشود نتیجه جنگ آمریکا و عراق است و ربطی به ایران ندارد.
کردوانی افزود: گرد و غبار در ایران ریشههای دیگری غیر از عراق هم دارد بخشی از گرد و غبار از شرق اردن قسمت مرکزی عربستان و بخشی از صحرای آفریقا وارد کشور میشود.
دلیل ایجاد گرد و غبار نا به سامانی اوضاع مدریتی کشور عراق هست من شندیم زمانی که حکومت بعثی در عراق بود برای مهار ریز گردها از پاشش قیر و مازوت و همچنین سد های گیاهی استفاده میکردند که بعد از سقوط حکومت بعثی هنوز کاری در این رابطه ایجاد نشده این مسولان استکبار ستیز ما هم به جای این پیش بینی ها و هر چیزی رو از چشم دشمن ببینن کمی هم به وضعیت توسعه و نابودی طبعیت خود کشور توجه کنند روی یک رودخانه چند تا سد میزنن؟ یک رودخانه مگر چقدر ظرفیت داره که همه جا رو کشب غرق آبی دارن میکنن ؟ مسخره بازی هم حدی داره .
یکی میتونه در مورد سیستم هارپ بیشتر توضیح بده چون میگن با این سیستم هم میشه زلزله درست کرد و هم میتونن بارانهای مصنوعی و کلی کار دیگه انجام بدن . ما که گیج شدیم به خدا دقیقا کاره این هارپ چیه؟
به گزارش روز سه شنبه ایرنا به نقل از روزنامه آمریكایی 'واشنگتن پست'، بی سابقه ترین پدیده حشكسالی در تاریخ 50 سال اخیر آمریكا در حال وقوع است و وسعت این خشكسالی محدوده كمربند كشت و تولید ذرت را در بر می گیرد.
محدوده كمربند كشت و تولید ذرت نیمی از خاك آمریكا را در برمی گیرد.
واشنگتن پست نوشت: پدیده خشكسالی سبب گران شدن محصول زراعی ذرت و به تبع آن گرانی همه مواد غذایی در آمریكا خواهد شد.
كشاورزی سهمی كوچك در گردش چرخ اقتصاد آمریكا دارد، اما كمبود محصولات زراعی در برهه ای حساس از زمان حادث شده است، برهه ای كه آمریكا در تلاش برای به دست آوردن مجدد شالوده اقتصادی خود است.
این روزنامه نوشت: هفته گذشته وزارت كشاورزی آمریكا اعلام كرد كه بیش از هزار شهرستان در 26 ایالت این كشور با بلای طبیعی خشكسالی دست به گریبان است.
حدود 55 درصد از اقلیم ساحلی آمریكا به طور متوسط و یا بدتر از آن در معرض خشكسالی قرار دارند. این آمار از دسامبر 1956 تاكنون بدترین آمار خشكسالی در آمریكا است.
مسوولان ذی ربط ، این خشكسالی را در 50 سال گذشته بی سابقه اعلام كرده اند.
اقتصاددانان پیش بینی می كنند كه این خشكسالی نه تنها كاهش نخواهد یافت، بلكه بدتر نیز خواهد شد.
ذرت یكی از ارزشمندترین محصولات كشاورزی در آمریكا است و قیمت آن بر كل اقتصاد آمریكا تاثیر گذار است چرا كه بر نرخ سایر اقلام خوراكی و نیز بر بازار انرژی تاثیر گذار است.
گران شدن ذرت سبب آثار مخربی بر بازار سایر اقلام كشاورزی و دامی می شود و سبب بالا رفتن قیمت محصولات دامی و به خصوص گوشت گاو خواهد شد. علوفه ذرت غذای دام در آمریكا است.
گران شدن قیمت ذرت همچنین باعث می شود كه اراضی زراعی اختصاص داده شده به كشت سایر فرآورده های كشاورزی تغییر كاربری داده و به سمت تولید ذرت میل كنند. گرانی ذرت یك اثر مخرب دیگر هم دارد و باعث گران شدن اتانول (الكل اتیلیك) خواهد شد. تولید اتانول بیش از یك سوم خرمن محصولات كشاورزی در آمریكا را می بلعد.
در دو ماه گذشته قیمت یك پیمانه ذرت بیش از 50 درصد گران شد و به هفت دلار و 72 سنت رسیده است.
دولت آمریكا پیش بینی كرده است كه خشكسالی 12 درصد از محصول ذرت را از بین برده است و پیش بینی می شود خشكسالی همچنان ادامه داشته باشد. شرایطی بدتر هم پیش بینی شده است. طبق این پیش بینی ها حداقل 10 درصد از محصول ذرت از دست رفته است و احتملا این رقم به 20 درصد هم برسد.
بیشترین فشار خشكسالی در مناطق كوهستانی 'راكی' و مركز آمریكا گزارش شده است. اگر طوفانی در این مناطق بوزد، خشكسالی را تا جنوب كانادا هم بسط خواهد داد و بدترین نواحی دستخوش خشكسالی را به بار خواهد آورد.
وزارت كشاورزی آمریكا روز دوشنبه اعلام كرد كه 38 درصد از محصول ذرت این كشور در شرایط بد یا بسیار بد قرار دارد. این رقم هفته گذشته 30 درصد اعلام شده بود. از سال 1988 تاكنون این بدترین وضعیت محصول زراعی ذرت در امریكا است.
پیش از این نیز در سال 2008 گران شدن بازار جهانی گندم، سبب بالا رفتن قیمت محصولات زراعی در آمریكا شد. علت آن هم افزایش تولید در آسیا و گران شدن قیمت انژری در بازارهای جهانی بود كه باعث تورم هفت درصدی قیمت مواد خوراكی در آمریكا شد. بیشترین ضربه این تورم بر دوش اقشار كم درآمد جامعه آمریكا تحمیل شد.
اثرات مخرب خشكسالی و شرایط خشك آب و هوایی، بر كشاروزان هم اثر گذار است هرچند بسیاری از زمینهای زراعی بیمه هستند.
آمریكا درسال 1988 و حتی 1977 هم شاهد خشكسالی بود، اما شدت خشكسالی امسال بسیار سنگین تر از آن سالها است.