به نظر شما کدام یک از این دو مرد خدمات مهم و ارزنده تری به دنیای بزرگ کامپیوتر و علم ارائه دادند؟
توجه : قبل از انتخاب گزینه مورد نظر حتما مطالب زیر را بخوانید بعد تصمیم بگیرید کدام گزینه را انتخاب کنید. با تشکر از شما عزیزان

مرگ هر دو در یک سال و یک ماه بود. مرگ استیو جابز (توضیحات بیشتر در [External Link Removed for Guests]) بنیانگذار و مدیر عامل شرکت Apple برای جهان بسیار تکان دهنده و تاسف بار بود در حالی که مرگ پرفسور دنیس مک آلیستر ریچی (پدر زبان برنامه نویسی قدرتمند کامپیوتری C ، توضیحات بیشتر در ارتباط با پرفسور ریچی در [External Link Removed for Guests]) مورد توجه هیچ کس قرار نگرفت. تنها یک تعدادی از برنامه نویسان که ارزش پرفسور دنیس ریچی را میدانستند متوجه مرگ او شدند. دنیس ریچی خالق زبان برنامه نویسی C و از اعضای سازندگان سیستم عامل یونیکس در سن ۷۰ سالگی درگذشت. دنیس ریچی در سالهای دهه ۶۰ و ۷۰ میلادی همراه با کسانی چون کنت تامسون، برایان کرناین، داگلاس مک لوری و جو اوسانا سیستم عامل یونیکس را ساختند.
ریچی در «بللابس» (Bell Labs، آزمایشگاههای بل تاسیس ۱۹۲۵، یک آزمایشگاه علمی با سابقه در آمریکا است) موفق شد تا زبان برنامهنویسی C را طراحی کند و صنعت برنامه نویسی
رایانه در آن سالها به دلیل دستاوردهای ریچی به سرعت محبوب شد و باعث شد که جنبش های نرم افزار کد باز (Open Source) و آزاد پدید آیند.
نرم افزارهای آزاد در آینده باعث شدند که شبکه جهانی اینترنت را به پیش ببرند.
ریچی به زندگی کاملاً خصوصی و به دور از هیاهو عادت داشت اما دستاوردها و کارهای وی برای بشر کمتر از استیو جابز نیست.
راب پایک همکار ریچی که خبر مرگ وی را منتشر کرد (در [External Link Removed for Guests]) دراین باره گفته است : «دنیا یک نابغه واقعی را از دست داد».
ریچی طراحی زبان C و همکاری در ساخت یونیکس را در کارنامه خود دارد همچنین کرنل (Kernel : هسته) سیستم عامل های لینوکس (سیستم عامل محبوب اَندروید بر پایهٔ هسته لینوکس ساخته شده است) و یونیکس، مکینتاش با زبان C نوشته شدهاند.
تقریباً همه مرورگرهای وب با زبان C و یا ++C نوشته شدهاند. حتی هنگامی که «تیم برنرز لی» نخستین ساختار شبکه جهانی وب را آزمایش میکرد از رایانه NexT استفاده کرد که از سیستمعامل یونیکس بهره میبرد و زبان برنامهنویسی اش C بود.
بدون استیو جابز هیچ وقت iPhone وجود نداشت. همین طور هیچ Mac ، iPad و هیچ کامپیوتری از شرکت اَپل وجود نداشت. ولی آیا این مشکل بزرگی است؟ منظور من این است که رشته من در زمینه ی علوم کامپیوتر است و من هرگز در طول زندگیم از هیچ یک از محصولات شرکت اَپل استفاده نکرده ام و هیچ وقت در کارم کمبود و خللی احساس نکردم. (یک نظر شخصی است)
اما برای یک لحظه هم که شده تصور کنید !
پرفسور دنیس ریچی، زبان برنامه نویسی C وجود نداشت این یعنی زبان برنامه نویسی ++C هم وجود نداشت. یعنی نه Unix بود، نه Windows بود، نه Linux، نه نرم افزار Matlab بود تا باهاش محاسبات پیچیده و سنگین ریاضی را انجام بدن، نه موتور CryEngine بود تا باهاش بازی Crysis را بسازند، GTA و هزاران بازی دیگر هم نبودند. نه نرم افزار Photoshop بود تا گرافیست ها کارهای خود را به رخ بکشن، نه Firefox که الان داخلشم بود، نه VLC (یک نرم افزار آزاد و متن باز پخش کننده صدا و تصویر است) بود، نه FL Studio بود، چیزی به اسم PlayStation و XBOX وجود نداشت، اگر پرفسور دنیس ریچی نبود، شاید هیچ گاه رایانه های شخصی به این شکل در اختیار ما نبودند و هیچگاه شبکه جهانی اینترنت خصوصیات و آزادی های نرم افزاری امروز را نداشت، زبان های برنامه نویسی چون C# , Java , PHP و NET. نبودند و XNA (یک تکنولوژی مبتنی بر دایرکت ایکس است در زمینه تولید بازی های رایانه ای) نبود و همین طور الی آخر ... . به جرات میتوان گفت %90 از نرم افزارها و اَپلیکیشن های دنیا با زبان برنامه نویسی C و ++C نوشته و ساخته شده اند. گفتنی است پرفسور ریچی دارای بلند مرتبه ترین مدال افتخار فناوری از کشور ایالات متحده آمریکا است. وی این مدال را در سال 1999 از دست بیل کلینتون رئیس جمهور وقت آمریکا دریافت کرد.
نمایی از اولین کتاب آموزش برنامه نویسی زبان C که توسط پرفسور دنیس ریچی و همکارش نوشته و چاپ شد :

امیدوارم توانسته باشم این دانشمند بزرگ علم کامپیوتر را به اندازه کوچکی معرفی و تاثیرات کارهایش در زندگی و پیشرفت بَشر را بیان کرده باشم.
منابع : تا حدودی خود بنده و Net
روح این دانشمند بزرگ شاد و قرین رحمت باد