سلام
ممنون از جناب MOHAMMAD_ASEMOONI که تو این چند سال پاسخگوی سوالات این تاپیک بودن. واقعا این اطلاعات ارزشمند رو هیچ جای دیگه وب نمیشه پیدا کرد.
من بیشتر پاسخ های شما رو خوندم و تصمیم گرفتم خودم آبگرمکن دیواری خونه رو راه اندازی کنم.
یه آبگرمکن دیواری valiant داریم که تقریبا مال 25 سال پیشه ولی فقط دو سال کار کرده و خیلی تمیزه.
برای راه اندازیش کارهای زیر رو انجام دادم:- این آبگرمکن قبلا با کپسول گاز کار میکرده به همین خاطر سوراخ ماسوره شمعک رو با یه سوزن خیاطی یه مقدار بزرگتر کردم در حدی که شعله قابل قبولی داره الان
- شعله اصلی شوفاژ 10 تا ماسوره داشت که به دلیل عدم آشنایی با سیستم آبگرمکن ها چند ساعت طول کشید تا پیداشون کردم و شرواخ همشون رو بزرگتر کردم
- کاربراتور آب رو کامل باز کردم و با اسیدی که یکی از دوستان تعمیرکار بهم معرفی کرده بود (فکر کنم تو مایه های اسید لوله بازکن بود چون از فروشگاه لوازم بهداشتی خریدم) کامل رسوب زدایی کردم
- دیافراگم اصلی کاربراتور آب که پوسیده بود رو به زحمت گیر آوردم تو مغازه ها و جاسازی کردم و کاربراتور رو بستم.
- قبل از بستن کاربراتور آب سوزن کاربراتور گاز رو با یه پیچگوشتی فشار دادم تا از سالم بودن سیستم گاز مطمئن بشم. متناسب با میزان فشار سوزن شعله شوفاژ کم و زیاد می شد و میزان شعله هم به نظر خوب بود. پس حدس میزنم این قسمت بدون مشکل باشه.
- کاربراتور آب رو هم سوار کردم و تمام.
و حالا مشکل :با بازکردن شیر آب گرم شعله شوفاژ روشن نمیشه. البته بعد از چند بار که این کار رو انجام دادم یه بار روشن شد با شعله بسیار ضعیف.
با توجه به اینکه کاربراتور گاز رو همونطور که گفتم چک کردم فکر میکنم مشکل از کاربراتور آب باشه که نمیتونه سوزن کابراتور گاز رو کامل فشار بده بالا.
نکات:طبقه دوم هستیم،فشار آب هم خیلی خوبه چون قبل از این آبگرمکن یه آبگرمکن دیواری دیگه داشتیم که اتفاقا همین مارک بود فقط گنجایشش بیشتر بود و کاربراتور آب براحتی عمل میکرد. فقط چون رادیاتورش خیلی فرسوده شده بود و احتمال نشتی داشت کنار گذاشتیمش.
فشار گاز هم خوبه.
روی کاربراتور آب هیچ پیچ تنظیمی نیست که بشه حساسیتش رو کم یا زیاد کرد.
تست هایی که انجام دادم:چون حدس زدم مشکل از کاربراتور آب هستش که فشار آب نمیتونه پیستون داخلش رو حرکت بده به پیشنهاد یکی از دوستان فنر زیر پیستون رو برداشتم ، یکی دو بار که آب گرم رو باز کردم شوفاژ روشن شد و درست عمل کرد ولی باز دوباره همون مشکل بوجود اومد و دیگه روشن نشد.
یه پیچ روی کاربراتور آب بود که با توجه به توضیحات قبلی دوستان فکر کنم مال هواگیری باشه. تو تصویر زیر هم با فلش قرمز نشونش دادم. وقتی این رو یه مقدار باز میکنم و آب ازش میزنه بیرون شعله شوفاژ با قدرت روشن میشه.
این دوستمون پیشنهاد داد که سوزن پیستون رو گریس بزنم شاید گیر داره. ولی چون گریس دم دست نبود هنوز این کار رو انجام ندادم. البته سوزن براحتی بالا و پایین میره و گیر خاصی نداره. نمیدونم گریس زدن چقدر میتونه تاثیر داشته باشه.
ببخشید که طولانی شد. ممنون میشم از دوستان خصوصاً جناب @MOHAMMAD_ASEMOONI که راهنمایی بفرمایند.