عیب یابی و تعمیر و نگهداری آبگرمکن و پکیج در این تاپیک

در اين بخش مي‌توانيد در مورد تمامي مسائل مرتبط با دانش عمومي به بحث بپردازيد

مدیران انجمن: MOHAMMAD_ASEMOONI, رونین, شوراي نظارت

New Member

Re: عیب یابی و تعمیر و نگهداری آبگرمکن و پکیج در این تاپیک

پست توسط hamid2290 »

سلام
یه آبگرمکن پلار سونیه دوال ۱۸ psd دارم که مدتی بود فشار آب خیلی کم بود دو روز پیش با مواد مخصوص رسوب زدایی لوله های آبگرمکن بوسیله پمپ کولر حدود یک ربع استفاده کردم
بعد از وصل کردن آبگرمکن دیواری اب از زیر آبگرمکن شروع کرد ریختن
خودم چند دفعه ای قطعه لاستیکی آبگرمکن رو عوض کردم
اینبار نمیدونم چی شده که دیگه مثل قبل آب جوش نمیشه و باز هم فشار آب کم هستش وحتی وقتی از پمپ آب هم استفاده میکنم بازهم فشار و حرارت آب مثل قبله و آب جوش نمیشه
بنظر شما چیکار کنم یا چه قطعه ای دوباره باید عوض بشه که هم آب جوش بشه هم فشارش خوب بشه
من فکر کردم که گچه گرفته که فشار کم شده
Major II
Major II
سپاس‌های ارسالی: 34 بار
سپاس‌های دریافتی: 376 بار

پست توسط sky_pesar »

باسلام
دوستان لطفا راهنمایی فرمایید.
میخام ابگرمکن دیواری را که با گاز شهری کار میکند تبدیل. کنم به ابگرمکن کپسولی،
با گاز مایع کار کنه.
ژیگلور ها کجا هستند و چندتا هستند
ابگرمکنم بوتان هست
با تشکر
Colonel II
Colonel II
نمایه کاربر
محل اقامت: زمین پهناور خدا ( أرضُ الله الواسعة)
سپاس‌های ارسالی: 4736 بار
سپاس‌های دریافتی: 8761 بار

پست توسط MOHAMMAD_ASEMOONI »

sky_pesar نوشته شده: پنج‌شنبه ۱۲ دی ۱۳۹۸, ۲:۵۰ ب.ظ باسلام
دوستان لطفاً راهنمایی فرمایید.
میخوام ابگرمکن دیواری را که با گاز شهری کار میکند تبدیل کنم به آبگرمکن کپسولی،
با گاز مایع کار کنه.
ژیگلورها کجا هستند ؟ و چند تا هستند ؟

آبگرمکن بوتان هست

با تشکر

سلام
.
روزنه های ژیگلورهای آبگرمکنی که با گاز شهری کار میکنه حدود 50% بزرگتر از ژیگلور گاز کپسول هست .
.
عکسش
.
تصویر

.
یعنی اگه آبگرمکن کپسولی بخواد تبدیل به گاز شهری بشه فقط کافیه ژیگلورها رو باز کنین و با یک مته بسیار بسیار باریک کمی روزنه ها رو بزرگ کنید
.
ولی برای تبدبل آبگرمکن شهری به کپسولی باید ژیگلورها عوض بشه چون باید روزنه ها کوچک بشه
.
.
ژیگلورهای بوتان معمولاً 13 تا هست یعنی هر شعله ی مشعل یک ژیگلور جداگانه داره
.
ژیگلور رو میشه با آچار 6mm با 8mmباز کرد اگر اشتباه نکنم
.
بنده چند تا از ژیگلورهاش رو بدون باز کردن و پیاده کردنِ مشعل عوض کردم
اما برای راحت انجام شدنش بهتره قطعه ی مشعل باز بشه
.
در عکس زیر , ژیگلورها کاملاً مشخص هست . همون قطعاتِ برنجی که شبیه مهره هست .
.
تصویر
.
.
این قطعه که همون مشعل هست باید باز بشه و بیاد بیرون تا بتونین ژیگلورها رو عوض کنین
.
تصویر
.
مسئولیتِ رعایتِ نکاتِ ایمنی و درست انجام دادنِ کارها و هر گونه خسارتِ جانی و مالی با خوانندگانِ این مطالب هست .
.

بنده و این سایت مسئولیتی نداریم

.

.
توجه :

عکسها رو ذخیره کنید چون در سایتِ آپلودِ مجانی و بدونِ ثبتِ نام آپلود کردم و نمیدونم چه وقت حذف میشه
صرفه‌جویی دهها میلیونیِ هزینه‌های خودرو
صرفه‌جویی دهها میلیونیِ هزینه‌های زندگی
برنامه‌های کاربردی اندروید و اطلاعات مهمِ تنظیمات اندروید
جسارتاً آموزشتوبه به زبان ساده
توصیه‌های بسیار مهم امنیتی
توصیه‌های بسیار مهم سلامتی
سرویس و تعمیر آبگرمکن و پکیج
سیستم آبرسانی ساختمان (پمپ،مخزن،روشهای‌نصب،عیب‌یابی،تعمیر،هشدارها،توصیه‌ها)

دوستِ عزیز،چه باور کنی چه باور نکنی چه خوشت بیاد چه خوشت نیاد
همه ما آسمونی هستیم و شمارش معکوس برای بازگشتمون از همون روزِ اولِ خلقتمون شروع شده
و حسابرسیِ بسیار دقیقی هم در انتظارمون هست. 
یه آسمونیِ فعال باش که امتحانِ دنیا تکرار شدنی نیست که نیست

اگه باور نمی‌کنی، برو همۀ ثروت و قدرت و هوش و دانش و نفوذت رو به کار بگیر
تا مانعِ پرواز بشی.
باز هم قبول نداری ؟!
این شما و این هم دنیا

New Member

پست توسط arezoocad »

اب گرمکن ما دیواریه. مخزن نداره. اب گرم رو ک باز می کنیم. یه لحظه اب گرم میشه بعد شعله کم میشه و اب سرد میشه. اشکال از رگولاتوره بنظرم. اون پیستون رگولاتورو با یه تیزی می کشم عقب شعله زیاد میشه و اب رو گرم می کنه. باید چی کار کنیم؟
New Member

پست توسط Hossein5891 »

سلام آبگرمکن ما واشر دیافراگمش سوراخ شده بود ک خودم تعویضش کردم و دوباره بستم ولی مشکلی که الان دارم اینه ک با فشار آب گرم کم آبگرمکن روشن نمیشه در حالی قبل از خراب شدن با آب بسیار کم هم روشن میشد بنظرتون ایراد کار کجاست ممنون میشم جواب بدید؟
New Member

پست توسط Sezarz »

سلام.آبگرمکن 3115 بوتان چند روز هست آب را داغ نمیکنه...دیافراگم رو عوض کردم...سوزن کامل به چپ میاد ولی آب ولرمه...ریگلاتور گاز رو باز کردم بستم تغییر نکرد...دیگه نمی دونم چیکار کنم ...لطفاً کمک کنید...ممنون
New Member

پست توسط Vahid9955 »

سلام ابگرمکن دیواری سوزان داریم . شعله روشن میشه ولی اب اصلا گرم‌نمیشه پیچ تنظیم اب رو هم چرخوندم ولی تغییری رو گرم شدن آب ایجاد نمیشه
New Member
سپاس‌های ارسالی: 1 بار

پست توسط Naghi Roshani »

با سلام خدمت تمام فنی های گروه
ابگرمکن دیواری بوتان ۳۱۱۵ دارم. چند وقتیه با باز کردن شیر آب گرم، اب ولرم میاد. درواقع شعله آبگرمک روشن میشه ولی ضعیفه و قد نمیکشه که اب رو داغ کنه.
کاربراتور اب رو باز کردم دیافراگمش رو عوض کردم و پایه پیستون رو تمیز و روغن کاری کردم. فنر پشتش رو هم عوض کردم. و بستم ولی فرقی نکرد.
البته یکبار مشابه این مشکل دو سال پیش داشتم که با تعویض دیافراگم حل شده بود.
فکر نکنم مشکل از فشار گاز خونه باشه چون اون پیستون رو خودم با کمک پیچ گوشتی به سمت کاربراتور گاز فشار میدم آب جوش میشه.
نمیدونم پیستون کاربراتور گاز هم میشه روعن کاری کرد یا نه. بلد نیستم بازش کنم. ولی حس میکنم خیلی سنگین حرکت میکنه و دبافراگم زورش بهش نمیرسه.
کاربراتور آب از اون قدیمی هاست که پیچ ونت هم دارت. کمی تکونش دادم شرول کرد به چکه کردن خیلی ریز. که برش گردوندم. و آروم طی چند ساعت چکه کردنش برطرف شد.
داستان این پیچ پشت کاربراتور اب چیه که؟
New Member

پست توسط Majid13042 »

سلام
من یک آبگرمکن دیواری بوتان ۳۱۱۵ دارم که خوب گرم نمیکنه و شعله کمی دارد
دیافراگم سالمه و فشار آب هم بد نیست
ممکنه از پیستون گاز یا فنر داخلش خیلی سفت باشه
نمیشه بدون اینکه فشار آب رو با پمپ زیاد کنیم
کاری کنیم که شعله آبگرمکن بهتر بشه و آب رو داغ کنه
لطفاً راهنمایی کنید
ممنون
Colonel II
Colonel II
نمایه کاربر

arezoocad نوشته شده: سه‌شنبه ۲۴ دی ۱۳۹۸, ۲:۴۵ ب.ظ اب گرمکن ما دیواریه. مخزن نداره.

اب گرم رو ک باز می کنیم. یه لحظه اب گرم میشه بعد شعله کم میشه و اب سرد میشه.

اشکال از رگولاتوره بنظرم.

اون پیستون رگولاتورو با یه تیزی می کشم عقب شعله زیاد میشه و اب رو گرم می کنه. باید چی کار کنیم؟

Sezarz نوشته شده: پنج‌شنبه ۳ بهمن ۱۳۹۸, ۱۰:۵۴ ب.ظ سلام.آبگرمکن 3115 بوتان چند روز هست آب را داغ نمیکنه...دیافراگم رو عوض کردم...سوزن کامل به چپ میاد ولی آب ولرمه...ریگلاتور گاز رو باز کردم بستم تغییر نکرد...دیگه نمی دونم چیکار کنم ...لطفاً کمک کنید...ممنون

Vahid9955 نوشته شده: جمعه ۴ بهمن ۱۳۹۸, ۳:۳۸ ب.ظ سلام ابگرمکن دیواری سوزان داریم . شعله روشن میشه ولی اب اصلا گرم‌نمیشه پیچ تنظیم اب رو هم چرخوندم ولی تغییری رو گرم شدن آب ایجاد نمیشه

Naghi Roshani نوشته شده: سه‌شنبه ۲۹ بهمن ۱۳۹۸, ۱۱:۰۴ ق.ظ با سلام خدمت تمام فنی های گروه
ابگرمکن دیواری بوتان ۳۱۱۵ دارم. چند وقتیه با باز کردن شیر آب گرم، اب ولرم میاد. درواقع شعله آبگرمک روشن میشه ولی ضعیفه و قد نمیکشه که اب رو داغ کنه.
کاربراتور اب رو باز کردم دیافراگمش رو عوض کردم و پایه پیستون رو تمیز و روغن کاری کردم. فنر پشتش رو هم عوض کردم. و بستم ولی فرقی نکرد.
البته یکبار مشابه این مشکل دو سال پیش داشتم که با تعویض دیافراگم حل شده بود.
فکر نکنم مشکل از فشار گاز خونه باشه چون اون پیستون رو خودم با کمک پیچ گوشتی به سمت کاربراتور گاز فشار میدم آب جوش میشه.
نمیدونم پیستون کاربراتور گاز هم میشه روعن کاری کرد یا نه. بلد نیستم بازش کنم. ولی حس میکنم خیلی سنگین حرکت میکنه و دبافراگم زورش بهش نمیرسه.
کاربراتور آب از اون قدیمی هاست که پیچ ونت هم دارت. کمی تکونش دادم شرول کرد به چکه کردن خیلی ریز. که برش گردوندم. و آروم طی چند ساعت چکه کردنش برطرف شد.
داستان این پیچ پشت کاربراتور اب چیه که؟

Majid13042 نوشته شده: چهارشنبه ۱۴ اسفند ۱۳۹۸, ۲:۳۵ ب.ظ سلام
من یک آبگرمکن دیواری بوتان ۳۱۱۵ دارم که خوب گرم نمیکنه و شعله کمی دارد
دیافراگم سالمه و فشار آب هم بد نیست
ممکنه از پیستون گاز یا فنر داخلش خیلی سفت باشه
نمیشه بدون اینکه فشار آب رو با پمپ زیاد کنیم
کاری کنیم که شعله آبگرمکن بهتر بشه و آب رو داغ کنه
لطفاً راهنمایی کنید
ممنون
سلام دوستان می‌بخشید دیر جواب دادم .
آبگرمکن هاتون درست شد ؟ . اگه بله ، مشکل از چی بود ؟

# ممکنه دیافراگم خراب باشه . اصلاً از ظاهر دیافراگم نمیشه فهمید که خرابه . یک روزنه ی بسیار کوچک در دیافراگم کافیه که باعث بشه درست عمل نکنه و اصلاً هم با چشم دیده نمیشه

# ممکنه میله ی پیستون سفت شده و روغنکاری میخواد

# گرفتگی شیلنگ خروج آب گرم که به دیوار وصل میشه هم باعث ضعیف شدن شعله مشعل میشه که علامتش هم تفاوت زیادِ فشار آب گرم و آب سرد در شیرهای اهرمی و مخلوط هست

# اونجایی که شیلنگ گاز به کاربراتور گاز وصل میشه هم ۳ سانت بالاترش یک پیچ کوچک هرزگرد هست . جای فعلیش رو به خاطر بسپارید و کمی بچرخونینش تا شعله ی مشعل بیشتر بشه

# اگر درجه ی آبگرمکن هم که باشه شعله ضعیف هست

# از اُفتِ فشار گاز هم ممکنه باشه

همه ما آسمونی هستیم و شمارش معکوس برای بازگشتمون از همون روزِ اولِ خلقتمون شروع شده

تا مانعِ پرواز بشی.
باز هم قبول نداری ؟!
این شما و این هم دنیا

Colonel II
Colonel II
نمایه کاربر

سلام دوستان

این همون توریِ آشغال گیر هست که در ورودی کاربراتور آبِ آبگرمکن دیواری بوتان قرار داره .
پس یکی از علتهای افتِ فشار آبِ گرم همینه که این توری آشغال می‌گیره

[External Link Removed for Guests]

این توری در محلی که در این عکس با درپوش قرمز پوشیده شده نصب میشه . (این آبگرمکن نو و صفر هست و هنوز نصب نشده . برای همینه که درپوش روی ورودی آب هنوز برداشته نشده )

بهتره عکسها رو ذخیره کنید چون بالاخره بعد از مدتی حذف میشه از سایت آپلود

تا مانعِ پرواز بشی.
باز هم قبول نداری ؟!
این شما و این هم دنیا

Captain
Captain
نمایه کاربر
سپاس‌های ارسالی: 3436 بار
سپاس‌های دریافتی: 5879 بار

پست توسط shafagh »

یک مورد نقص خطر ساز در ابگرم کن های دیواری

من نام قطعاتی را که تعمیرکاران ابگرم کن بکار می برند نمی دانم و نام های فنی انها را هم نمی دانم اما مکانیزم ابگرمکن های دیواری و تعمیر انها را می دانم

لازم می دانم این نقص پنهان و بسیار مهم را تذکر دهم چون ممکن است باعث له شدن رادیات گرمکن و لوله های مارپیچ ابگرمکن و لاجرم ترکیدن شدید ان شود.

این نقص عبارت از ان است، وقتی شیر اب گرم حمام یا روشویی باز می شود بنا بر اختلاف فشار در بالانسر (حالا من نمی دانم نام تعمیرکاری ان چیست اما می گویم بالانسر) اب یک لاستیک پیستونی را جلو رانده و ان پیستون میله ای دارد که دریچه  گاز را فشار داده و گاز به درون شعله پخش کن جاری شده و توسط شمعک روشن می شود. حالا وقتی شیر اب گرم بسته می شود فشار دوطرف لاستیک متعادل شده پیستون و میله توسط یک فنر به عقب بر میگردد و دریچه گاز بسته شده شعله ابگرمکن خاموش می شود.

نقصی که گفته شد همین جاست اگر هنگام بستن شیر اب گرم  پیستون گیر کند و به عقب بر نگردد دریچه گاز باز می ماند و با وجود بسته شدن شیر و راکد شدن اب درون ابگرمکن شعله همچنان روشن می ماند! می دانید این به چه معنی است؟ 

اب درون لوله های ابگرمکن راکد است و شعله همچنان روشن و ان مقدار اب اندک بسرعت گرم شده و به نقطه جوش و تبخیر می رسد و ضمن انکه در این حالت تمامی اجزاء مسی و الومینیمی ابگرمکن بشدت گرم شده و حتی به نقطه ذوب میرسد اگر فرد بسرعت متوجه نقص نشود یا تجمع بخار و فشار زیاد ان باعث انفجار ابگرمکن شده و یا حد اقل جایی از لوله مارپیچ ابگرمکن ذوب و سوراخ شده و اب بشدت بیرون خواهد زد و علاوه بر ان پلیت های رادیاتور هم ذوب و کج و معوج خواهند شد و شاید دیگر ان ابگرمکن هرگز قابل استفاده نباشد. لذا این بزرگترین و شاید بهتر است بگوین خطرناک ترین نقص در یک ابگرمکن دیواری می تواند باشد.

من هرچه در چنین ابگرمکن هایی  بدنبال سیستم ایمنی برای قطع گاز در صورت بروز چنین عیبی گشتم چیزی پیدا نکردم. و حتی مترصد شدم یک سیستم قطع کن که بالاتر از حرارت 90 درجه عمل کرده و مستقلا جریان گاز را قطع کند برای این نوع ابگرمکن طراحی کنم.

البته ممکن است چنین عیبی بندرت و طی چند سال مداوم استفاده از ابگرمکن مخصوصا در مناطقی که اب انجا دارای رسوبات گچی است واقع شود اما دلیل ان چه می تواند باشد؟
اب مستقیما با پیستون در تماس است و ممکن است میله ان طی چند سال بتدریج رسوب گچی بگیرد. در این صورت دو حالت ممکن است پیش بیاید.

1- پیستون و میله ان هنگام باز کردن شیر اب گرم در بوش ها گیر کند و جلو نرود تا دریچه گاز را باز کند یا بطور نافص جلو رفته و دریچه را کم باز کند که در این وضعیت یا ابگرمکن با باز کردن شیر اب گرم یا اصلا روشن نمی شود ( این قضیه سوای کم فشار بودن اب بعض منازل است) و یا بدلیل نیمه باز بودن دریچه گاز شعله ای بسیار کم و نا کافی ایجاد شود.
خوب این نقص از کارکرد صحیح ابگرمکن جلوگیری می کند اما خطرناک نیست چون یا ابگرمکن روشن نمی شود و یا کمبود شعله واقع می شود که شخص عیب را می فهمد و به ابگرمکن ساز مراجعه می کند.

2- میله پیستون گچ گرفته با باز کردن شیر اب گرم جلو رفته و دریچه گاز را باز کرده و ابگرمکن کاملا روشن می شود اما موقع بستن شیر اب گرم میله پیستون در بوش ها و اورینگ مربوطه گیر کرده و به عقب بر نمی گردد. در این حالت با وجود بسته بودن شیر اب و عدم جریان اب درون لوله های ابگرمکن همچنان و با تمامی قدرت شعله روشن باقی می ماند و شخص استفاده کننده هم که ممکن است در حمام باشد اصلا متوجه چنین نقص خطرناکی نمی شود. این فقط یک نقص در کارکرد ابگرمکن نیست بلکه یک خطر حتمی در ترکیدن ابگرمکن است و کاملا پنهان بوده و قابل تشخیص هم نمی باشد و معلوم نیست چه زمانی این گچ گرفتگی ایجاد شده و پیستون در زمان روشن بودن ابگرمکن گیرپاژ می شود.

اما حالا که یک سیستم ایمنی قطع کن در چنین ابگرمکن هایی وجود ندارد چاره و راه حل چیست؟

اول افرادی که می دانند منطقه انها دارای املاح گچ و اهک زیاد است باید بیشتر به این قضیه مشکوک باشند و هر یکسال و یا دو سال ابگرمکن را برای سرویس کامل به تعمیرکاران وارد با وجدان کاری تحویل دهد و حتما سفارش کند بالانسر و لاستیک و پیستون و میله ان پاکسازی و سرویس شود (معمولا انها مقداری گریس نسوز هم به بوش ها و انتهای میله پیستون میزنند و احتمالا اب سرد بر گریس تاثیری چندانی ندارد). دوم اگر فردی خودش می تواند بالانسر را روی همان دیوار از ابگرمکن باز کند خودش هم ان را تمیزکاری و سرویس کند (سرویس سالانه توصیه می شود). حالا اگر عیب های  بدون خطری مثل گچ گرفتگی لوله ها  باشد مهم نیستند و می توان ان را به یک تعمیرکار وارد با وجدان کاری سپرد تا مشکل را بر طرف کند و اگر خود شخص وارد است با اسید ضعیف مخصوص پاکسازی لوله های ابگرمکن و شلنگ اب خالص اشکال را بر طرف کند.

اما نقص گیر کردن میله پیستون که دریچه گاز را باز می کند از عیوب کاملا خطر ساز است و جز سرویس های منظم سالانه بالانسر راهی برای تشخیص ان وجود ندارد.

این قطعه همان بالانسر است که من گفتم اما گویا نام فنی ان رگولاتور اب است که البته در ابگرمکن های مختلف ممکن است کمی شکل اشان متفاوت باشد اما مکانیزم همه انها یکی می باشد. اگر خودتان فنی و وارد هستید هر چندین ماه یکبار ان را باز نموده و سرویس کنید و اگر نه یا کل ابگرمکن را نزد تعمیرکار ببرید و یا رکولاتور اب را خودتان باز کنید و نزد تعمیرکار ببرید تا سرویس کند. معمولا بعض تعمیرکارها قطعه باز شده را قبول نمی کنند.

تصویر

لا حول و لا قوه الا بالله
ارسال پست

بازگشت به “دانش عمومی”