عیب یابی و تعمیر و نگهداری آبگرمکن و پکیج در این تاپیک

در اين بخش مي‌توانيد در مورد تمامي مسائل مرتبط با دانش عمومي به بحث بپردازيد

مدیران انجمن: MOHAMMAD_ASEMOONI, رونین, شوراي نظارت

Colonel II
Colonel II
نمایه کاربر
محل اقامت: زمین پهناور خدا ( أرضُ الله الواسعة)
سپاس‌های ارسالی: 4736 بار
سپاس‌های دریافتی: 8759 بار

Re: عیب یابی و تعمیر و نگهداری آبگرمکن و پکیج در این تاپیک

پست توسط MOHAMMAD_ASEMOONI »

shafagh نوشته شده: جمعه ۱۳ تیر ۱۳۹۹, ۲:۲۲ ق.ظ  
  مورد نقص خطر ساز در ابگرم کن های   

نام قطعاتی را که تعمیرکاران ابگرم کن بکار می برند نمی دانم و نام های فنی انها را هم نمی دانم اما مکانیزم ابگرمکن های دیواری و تعمیر انها را می دانم

لازم می دانم این نقص پنهان و بسیار مهم را تذکر دهم چون ممکن است باعث له شدن رادیات گرمکن و لوله های مارپیچ ابگرمکن و لاجرم ترکیدن شدید ان شود.

این نقص عبارت از ان است، وقتی شیر اب گرم حمام یا روشویی باز می شود بنا بر اختلاف فشار در بالانسر (حالا من نمی دانم نام تعمیرکاری ان چیست اما می گویم بالانسر) اب یک لاستیک پیستونی را جلو رانده و ان پیستون میله ای دارد که دریچه  گاز را فشار داده و گاز به درون شعله پخش کن جاری شده و توسط شمعک روشن می شود. حالا وقتی شیر اب گرم بسته می شود فشار دوطرف لاستیک متعادل شده پیستون و میله توسط یک فنر به عقب بر میگردد و دریچه گاز بسته شده شعله ابگرمکن خاموش می شود.

نقصی که گفته شد همین جاست اگر هنگام بستن شیر اب گرم  پیستون گیر کند و به عقب بر نگردد دریچه گاز باز می ماند و با وجود بسته شدن شیر و راکد شدن اب درون ابگرمکن شعله همچنان روشن می ماند! می دانید این به چه معنی است؟ 

اب درون لوله های ابگرمکن راکد است و شعله همچنان روشن و ان مقدار اب اندک بسرعت گرم شده و به نقطه جوش و تبخیر می رسد و ضمن انکه در این حالت تمامی اجزاء مسی و الومینیمی ابگرمکن بشدت گرم شده و حتی به نقطه ذوب میرسد اگر فرد بسرعت متوجه نقص نشود یا تجمع بخار و فشار زیاد ان باعث انفجار ابگرمکن شده و یا حد اقل جایی از لوله مارپیچ ابگرمکن ذوب و سوراخ شده و اب بشدت بیرون خواهد زد و علاوه بر ان پلیت های رادیاتور هم ذوب و کج و معوج خواهند شد و شاید دیگر ان ابگرمکن هرگز قابل استفاده نباشد. لذا این بزرگترین و شاید بهتر است بگوین خطرناک ترین نقص در یک ابگرمکن دیواری می تواند باشد.

من هرچه در چنین ابگرمکن هایی  بدنبال سیستم ایمنی برای قطع گاز در صورت بروز چنین عیبی گشتم چیزی پیدا نکردم. و حتی مترصد شدم یک سیستم قطع کن که بالاتر از حرارت 90 درجه عمل کرده و مستقلا جریان گاز را قطع کند برای این نوع ابگرمکن طراحی کنم.

البته ممکن است چنین عیبی بندرت و طی چند سال مداوم استفاده از ابگرمکن مخصوصا در مناطقی که اب انجا دارای رسوبات گچی است واقع شود اما دلیل ان چه می تواند باشد؟
اب مستقیما با پیستون در تماس است و ممکن است میله ان طی چند سال بتدریج رسوب گچی بگیرد. در این صورت دو حالت ممکن است پیش بیاید.

1- پیستون و میله ان هنگام باز کردن شیر اب گرم در بوش ها گیر کند و جلو نرود تا دریچه گاز را باز کند یا بطور نافص جلو رفته و دریچه را کم باز کند که در این وضعیت یا ابگرمکن با باز کردن شیر اب گرم یا اصلا روشن نمی شود ( این قضیه سوای کم فشار بودن اب بعض منازل است) و یا بدلیل نیمه باز بودن دریچه گاز شعله ای بسیار کم و نا کافی ایجاد شود.
خوب این نقص از کارکرد صحیح ابگرمکن جلوگیری می کند اما خطرناک نیست چون یا ابگرمکن روشن نمی شود و یا کمبود شعله واقع می شود که شخص عیب را می فهمد و به ابگرمکن ساز مراجعه می کند.

2- میله پیستون گچ گرفته با باز کردن شیر اب گرم جلو رفته و دریچه گاز را باز کرده و ابگرمکن کاملا روشن می شود اما موقع بستن شیر اب گرم میله پیستون در بوش ها و اورینگ مربوطه گیر کرده و به عقب بر نمی گردد. در این حالت با وجود بسته بودن شیر اب و عدم جریان اب درون لوله های ابگرمکن همچنان و با تمامی قدرت شعله روشن باقی می ماند و شخص استفاده کننده هم که ممکن است در حمام باشد اصلا متوجه چنین نقص خطرناکی نمی شود. این فقط یک نقص در کارکرد ابگرمکن نیست بلکه یک خطر حتمی در ترکیدن ابگرمکن است و کاملا پنهان بوده و قابل تشخیص هم نمی باشد و معلوم نیست چه زمانی این گچ گرفتگی ایجاد شده و پیستون در زمان روشن بودن ابگرمکن گیرپاژ می شود.

اما حالا که یک سیستم ایمنی قطع کن در چنین ابگرمکن هایی وجود ندارد چاره و راه حل چیست؟

اول افرادی که می دانند منطقه انها دارای املاح گچ و اهک زیاد است باید بیشتر به این قضیه مشکوک باشند و هر یکسال و یا دو سال ابگرمکن را برای سرویس کامل به تعمیرکاران وارد با وجدان کاری تحویل دهد و حتما سفارش کند بالانسر و لاستیک و پیستون و میله ان پاکسازی و سرویس شود (معمولا انها مقداری گریس نسوز هم به بوش ها و انتهای میله پیستون میزنند و احتمالا اب سرد بر گریس تاثیری چندانی ندارد).
دوم اگر فردی خودش می تواند بالانسر را روی همان دیوار از ابگرمکن باز کند خودش هم ان را تمیزکاری و سرویس کند (سرویس سالانه توصیه می شود).
حالا اگر عیب های  بدون خطری مثل گچ گرفتگی لوله ها  باشد مهم نیستند و می توان ان را به یک تعمیرکار وارد با وجدان کاری سپرد تا مشکل را بر طرف کند و اگر خود شخص وارد است با اسید ضعیف مخصوص پاکسازی لوله های ابگرمکن و شیلنگ آب خالص اشکال را بر طرف کند.

اما نقص گیر کردن میله پیستون که دریچه گاز را باز می کند از عیوب کاملاً خطر ساز است و جز سرویس های منظم سالانه بالانسر راهی برای تشخیص ان وجود ندارد.

این قطعه همان بالانسر است که من گفتم اما گویا نام فنی آن رگولاتور اب است که البته در ابگرمکن های مختلف ممکن است کمی شکل اشان متفاوت باشد اما مکانیزم همه انها یکی می باشد.
اگر خودتان فنی و وارد هستید هر چندین ماه یکبار ان را باز نموده و سرویس کنید و اگر نه یا کل آبگرمکن را نزد تعمیرکار ببرید و یا رگولاتور اب را خودتان باز کنید و نزد تعمیرکار ببرید تا سرویس کند. معمولا بعضی تعمیرکارها قطعه باز شده را قبول نمی کنند.  

تصویر 

سلام علیکم

ممنون از توضیحات شما

از سالها پیش ۲ سنسور روی آبگرمکن های بوتان نصب میشه که احتمالاً سایر برندها هم نصب می‌کنند یعنی به احتمال زیاد یک استاندار اجباری شده

۱- سنسور حرارت بیش از حد ( overheat sensor ) . این سنسور روی مُبدِّل نصب شده و چنانچه مبدل بیش‌از حد داغ بشه گاز رو قطع می‌کنه و مشعل اتوماتیک وار خاموش میشه

۲- سنسور گاز سمی مثل منواکسید کربن ( CO) که روی دودکش ( بالای مبدل) نصب میشه و چنانچه سوختن گاز کامل انجام نشه و گاز سمی تولید بشه ، این سنسور گاز رو قطع می‌کنه و مشعل خاموش میشه

در عکس زیر ، این ۲ سنسور مشخص هست
سیمِ این سنسورها وصل هست به بوبینِ ترموکوپل .

ضمناً در عکس زیر مبدل به رنگ نقره ای هست . شرکت بوتان جدیداً مبدلهای مسی رو هم رنگ می‌کنه ! که البته رنگ معمولی نیست . دقیق نمی‌دونم چرا مبدل مسی رو رنگ می‌کنند . شاید از بس نازک میسازنش ، رنگش میزنند تا دوامش بیشتر بشه .
نازک ساختنش هم برای کاهش هزینه ی تولید و زودتر خراب شدنش هست مثل همه ی قطعه سازان ایران تا هم سود فروشش بالا بره و هم فروشِ قطعات یدکی ( آلان همه جا مبدل کهنه رو میگیرند و یک مبلغی هم میگیرند و مبدل نو میدند ) .
البته مبدلهای قدیمی ، شاید ۲ برابر سنگینتر از مبدلهای فعلی باشه چون خیلی ضخیم تر بوده . یعنی ارزشش خیلی بیشتر از مبدلهای امروزی هست

[External Link Removed for Guests]

[External Link Removed for Guests]

====================================================

در مورد روغنکاری میله ی پیستون و پوشاندنِ شکافِ میله ی پیستون با ورق آلومینیوم ، در صفحات قبل ، توضیح مفصل نوشته شده با عکسهای مختلف برای نرم و روان کار کردن میله ی پیستون و جلوگیری از ساییدگیِ اورینگِ میله ی پیستون و تمیز موندن میله ی پیستون از گرد و غبار و خاک

اورینگ میله ی پیستون اگر ساییده و گشاد بشه آب ازش چکه می‌کنه
صرفه‌جویی دهها میلیونیِ هزینه‌های خودرو
صرفه‌جویی دهها میلیونیِ هزینه‌های زندگی
برنامه‌های کاربردی اندروید و اطلاعات مهمِ تنظیمات اندروید
جسارتاً آموزشتوبه به زبان ساده
توصیه‌های بسیار مهم امنیتی
توصیه‌های بسیار مهم سلامتی
سرویس و تعمیر آبگرمکن و پکیج
سیستم آبرسانی ساختمان (پمپ،مخزن،روشهای‌نصب،عیب‌یابی،تعمیر،هشدارها،توصیه‌ها)

دوستِ عزیز،چه باور کنی چه باور نکنی چه خوشت بیاد چه خوشت نیاد
همه ما آسمونی هستیم و شمارش معکوس برای بازگشتمون از همون روزِ اولِ خلقتمون شروع شده
و حسابرسیِ بسیار دقیقی هم در انتظارمون هست. 
یه آسمونیِ فعال باش که امتحانِ دنیا تکرار شدنی نیست که نیست

اگه باور نمی‌کنی، برو همۀ ثروت و قدرت و هوش و دانش و نفوذت رو به کار بگیر
تا مانعِ پرواز بشی.
باز هم قبول نداری ؟!
این شما و این هم دنیا

New Member

پست توسط irovan »

سلام دوستان عزیز
آبگرمکن ما از نوع B3115 بوتان هستش و در فضای باز قرار دارد
*****مشکل خاموش شدن ناگهانی شمعک آبگرمکن****

1- مشکل از این قرار است که در طول روز ده ها بار به صورت ناگهانی شمع خاموش میشود اولین چیزی که به ذهنم رسید خراب بودن ترموکوبل بود ولی از نظر ظاهری سالم به نظر میرسد در ثانی زمانی که شمع را به صورت دستی با کبریت روشن میکنم بعضی مواقع تا 2 ساعت هم روشن میماند

تصویر
(شکل 1)

تصویر
(شکل2)

2- دومین چیزی که گفتم شاید باعث خاموش شدن شمع میشود دوتا سیم مسی متصل شده به سنسور حرارتی قائم است که هنگام بستن قاب سفید رویه آبگرمکن به آن دوسیم اتصال پیدا میکرد پس آنها را طوری قرار دادم که هنگام بستن قاب رویه با بدنه اتصال پیدا نکند ولی بازهم به صورت ناگهانی شمع خاموش میشود 

تصویر(شکل 3)

تصویر
(شکل 4)

3- سپس گفتم شاید چون در هوای آزاد هست باد خاموشش میکنه به همین علت زیرش رو با رول آلمینیومی پوشاندیم تا باد آن را خاموش نکنه ولی خیلی ازجاها هستن که آبگرمکن در فضای باز هست ولی خاموش نمیشه!!!!

تصویر
(شکل5)

تصویر
(شکل 6)

به نظرتون علت خاموش شدن شمع چی میتونه باشه؟؟؟
Colonel II
Colonel II
نمایه کاربر

irovan نوشته شده: یک‌شنبه ۲ شهریور ۱۳۹۹, ۱۲:۳۷ ق.ظ
سلام دوستان عزیز
آبگرمکن ما از نوع B3115 بوتان هستش و در فضای باز قرار دارد

مشکل خاموش شدن ناگهانی شمعک آبگرمکن

1- مشکل از این قرار است که در طول روز ده ها بار به صورت ناگهانی شمع خاموش میشود اولین چیزی که به ذهنم رسید خراب بودن ترموکوبل بود ولی از نظر ظاهری سالم به نظر میرسد در ثانی زمانی که شمع را به صورت دستی با کبریت روشن میکنم بعضی مواقع تا 2 ساعت هم روشن میماند

2- دومین چیزی که گفتم شاید باعث خاموش شدن شمع میشود دوتا سیم مسی متصل شده به سنسور حرارتی قائم است که هنگام بستن قاب سفید رویه آبگرمکن به آن دوسیم اتصال پیدا میکرد پس آنها را طوری قرار دادم که هنگام بستن قاب رویه با بدنه اتصال پیدا نکند ولی بازهم به صورت ناگهانی شمع خاموش میشود 

3- سپس گفتم شاید چون در هوای آزاد هست باد خاموشش میکنه به همین علت زیرش رو با رول آلمینیومی پوشاندیم تا باد آن را خاموش نکنه ولی خیلی ازجاها هستن که آبگرمکن در فضای باز هست ولی خاموش نمیشه!!!!

به نظرتون علت خاموش شدن شمع چی میتونه باشه؟؟؟

سلام

اگر شعله ی شمعک ضعیف هست ، این خودش از مهمترین علتهاست چون هم باد خاموشش میکنه
هم اینکه نمیتونه ترموکوپل رو خوب داغ کنه و در هوای آزاد هم هست و با سرد شدن ترموکوپل با باد ، گاز قطع میشه

در صفحات قبل عکس قطعه ی زیر ترموکوپل که داخلش یک روزنه بسیار کوچک برای عبور گاز شمعک هست رو درج کرده ام

اگر شعله شمعک ضعیف هست باید اون قطعه رو باز کنید و با یک رشته سیم مسی یا آهنی داخل روزنه رو خوب تمیز کنین

داخل همون قطعه رو هم با آب و مایع ظرفشویی و مسواک‌ کهنه بشورید و خشک کنید
شاید لازم باشه با یک رشته سیم آهنی داخل روزنه اش بکشید تا کمی بزرگتر بشه و گاز بیشتر ازش عبور کنه تا سمعک قویتر بشه

اگر روزنه رو خیلی گشاد کنین مصرف گاز شمعک خیلی زیاد میشه که اقتصادی نیست

نتیجه رو خبر بدین

ضمناً بستن زیر آبگرمکن اشتباهه چون از پایین هوا می‌کشه برای گاز مشعل و اگر هوا کم برسه بهش دود سیاه و دوده تولید می‌کنه

شعله ی مشعل و شمعک‌ باید همیشه آبی باشه .
شعله ی اجاق گاز و بخاری گازی هم همینطور

اگر باد شدیده باید یک صندوق درست کنین براش که فلزی باشه و زیرش هم بسته ولی سوراخ سوراخ باشه تا اکسیژن کم نیاره

همه ما آسمونی هستیم و شمارش معکوس برای بازگشتمون از همون روزِ اولِ خلقتمون شروع شده

تا مانعِ پرواز بشی.
باز هم قبول نداری ؟!
این شما و این هم دنیا

New Member

پست توسط aminch1363 »

سلام. یه آبگرمکن دیواری بوتان بدون شمعک داریم که وقتی آب گرم را باز میکنیم فشار آب کم و زیاد میشود و مدام شعله کم و زیاد میشه انگار که پمپ آب خاموش و روشن میشه ولی پمپ آب مشکلی ندارد و فشار اب خوب است. وقتی اتصال بین رگولاتور گاز و اب رو باز میکنم و جدا هستن این کم و زیاد شدن آب اتفاق نمیفته. ممنون میشم راهنمایی کنید.
Colonel II
Colonel II
نمایه کاربر

aminch1363 نوشته شده: پنج‌شنبه ۲۷ شهریور ۱۳۹۹, ۱۲:۴۵ ق.ظ سلام.

یه آبگرمکن دیواری بوتان بدون شمعک داریم که وقتی آب گرم را باز میکنیم فشار آب کم و زیاد میشود و مدام شعله کم و زیاد میشه انگار که پمپ آب خاموش و روشن میشه ولی پمپ آب مشکلی ندارد و فشار آب خوب است.

وقتی اتصال بین رگولاتور گاز و آب رو باز میکنم و جدا هستن این کم و زیاد شدن آب اتفاق نمی‌افته.

ممنون میشم راهنمایی کنید.

سلام

آبگرمکن شما فندک‌دار هست .

۱- متوجه منظورتون نشدم که اتصال بین ۲ رگولاتور چی هست .

منظورتون همون قطعه ای هست که دکمه ی برق فندک روش نصب شده ؟

۲- طبق اطلاعات بنده آبگرمکن نمیتونه باعث افت و خیز فشار آب بشه تا نوسانی بشه مثل نبض
این مشکل یا از زود زود خاموش و روشن شدن پمپ آب هست و یا اینکه پمپ کوچک هست و وقتی واحد‌های دیگه آب رو باز می‌کنند فشار افت می‌کنه و وقتی شیر آب رو می‌بندند فشار می‌ره بالا.

اگر پمپ کوچک و ضعیف باشه ، حتی وقتی در واحد خودتون هم دو سه تا شیر آب با همدیگه باز کنند فشار آب افت و خیز زیاد داره و کسی که در حمام هست میگه آب باز نکنید .

اگر هم که پمپ آب دارای بادکنک ( مخزن فشار) هست ، فشار هوای اون رو چک کنید که در حد نرمال باشه .
اگه پمپ آب از نوع ۱ اسب هست پس مخزن فشار باید بین ۲۵ تا ۳۰ پی اس آی فشار هوا داشته باشه وقتی که پمپ خاموش هست و فشار آب داخل پمپ کاملاً افت کرده .
یعنی با پمپ روشن نمیشه فشار باد مخزن رو چک کرد .

فشار هوا نباید از ۲۵ کمتر باشه . از ۳۰ هم نباید بیشتر باشه .

تا مانعِ پرواز بشی.
باز هم قبول نداری ؟!
این شما و این هم دنیا

New Member
سپاس‌های ارسالی: 1 بار

پست توسط Sydhsyn »

سلام. آبگرمکن چند ثانیه بعد از بازکردن آب گرم با شعله کم و با صدا روشن می شود ولی وقتی شیر آب گرم را باز نگه میداریم در حالی که شیر ورودی ابگرمکن بسته ست، در این حالت وقتی شیر ورودی آبگرمکن را باز میکنیم آبگرمکن سریع و با شعله زیاد روشن میشود.
Colonel II
Colonel II
نمایه کاربر

Sydhsyn نوشته شده: سه‌شنبه ۱ مهر ۱۳۹۹, ۶:۵۲ ب.ظ سلام.

آبگرمکن چند ثانیه بعد از بازکردن آب گرم با شعله کم و با صدا روشن می شود ولی وقتی شیر آب گرم را باز نگه میداریم در حالی که شیر ورودی آبگرمکن بسته هست، در این حالت وقتی شیر ورودی آبگرمکن را باز میکنیم آبگرمکن سریع و با شعله زیاد روشن میشود.

سلام

به نظر بنده این آبگرمکن احتیاج به سرویس داره :

اگر شمعک دار هست و شعله ی شمعک‌ ضعیف هست پس باید روزنه ی گاز شمعک‌ تمیز بشه که در صفحات قبل با عکس توضیح داده ام

اگر شمعک کج‌ شده و از مشعل دور هست پس باید کمی خم بشه تا به محض بازکردن شیر آب گرم ، مشعل روشن بشه

اگر کاربراتور آب ، پیچ‌ وِنت داره و آبگرمکن با صدایی شبیه شلیک موشک روشن میشه پس باید پیچ ونت کمی بسته یا باز بشه تا صدا از بین بره

ممکنه دیافراگم هم کهنه باشه و روزنه ی ریز داشته باشه و باعث دیر روشن شدن و یا ضعیف بودن مشعل میشه . پس اگه خیلی کهنه هست بهتره عوض بشه

توری ورودی کاربراتور آب هم اگر کثیفه باید تمیز بشه .
عکسش در همین صفحات آخری هست

تا مانعِ پرواز بشی.
باز هم قبول نداری ؟!
این شما و این هم دنیا

New Member

پست توسط karoun »

سلام.
دوستان من آبگرمکن مدل b3115بوتان دارم که حدود کمتر از یکسال پیش نمایندگی سرویسش کرد.
هفته گذشته، کابینت ها رو تغییر و آبگرمکن رو براش باکس کابینت طراحی و در روش نصب کردیم.
الان مشکل اینجاست که بعد از نصب، یه بوی عجیب مثل بوی بخاری که تازه روشن میکنی داره. شعله کاملا آبیه، نشتی نداره و دودکش هم داغ هست و گرفتگی نداره و فشار آب هم خوبه.به نظرتون مشکل از چیه؟ممکنه به خاطر این باسه که تو باکس رفته و فضاش کوچکتر شده؟ مشکل من هم فقط این بو هست. بویی که بوی گاز نیست و مشابه بوی بخاری هست، وقتی بدنه و دودکشش داغ میشه، این بو رو میده.
New Member

پست توسط karoun »

تکراری ....
New Member

پست توسط ebrahimiarash »

سلام
اقوام بنده آبگرمکن دیواری از نوع بدون شمعک دارند و چون من دست ب آچار هستم بابت مشکل خوب گرم نشدن آب آبگرمکن از من کمک خواست.بلافاصله متوجه شدم که کاربراتور آب توان کافی برای رو برای فشار دادن پیستون کاربراتور گاز نداره و در نتیجه با فشار دادن اون اهرمی که مسئول قطع کردن برق میکروسوییچ هست فشار مضاعف ب پیستون گاز وارد میشه و شعله افزایش پیدا میکنه و موضوع مرتفع میشه و لذا لاستیک دیافراگم رو در مرحله اول عوض کردم.پیستون کاربراتور آب رو هم با توجه به اینکه احساس کردم خشک بود گریس زدم(اما پیستون تو محل سیلندر خودش تقریبا لق میزنه و هیچ ایده ای از آببندی پیستون و سیلندر وجود نداره) کاربراتور آب سرویس شد ولی جواب نداد.کاربراتور گاز رو هم تماما باز کردم و بعد از بررسی و روانکاری قطعات متحرک دوباره بستم ولی مشکل همچنان برقرار بود و ب این معنی که کاربراتور توان فشار حداکثری رو نداشت. شلنگ خروجی آب گرم رو باز کردم و فشار خروجی آب از مبدل خوب بود ولی با فشار دادن به میله کاربراتور آب(منظور برگرداندن دیافراگم هست) که وظیفه ی فشار بر پیستون گاز رو داره فشار آب بیشتر میشد. درنهایت هم با پیچ هرزگرد فشار گاز رو بیشتر کردم ولی نشد ک نشد!
بعد از خوندن مطالب شما متوجه شدم که اون پیچ قابل رگلاژ در پشت پیستون کاربراتور آب میزان حساسیت پیستون فنردار رو تنظیم میکنه. من اون مجموعه رو باز کردم بنظر میرسه وسط اون سیلندر بسته هست و اون پیچ تنظیم که دارای مهره و یک فنر داخلی کوچیک و یک واشر کورکن داخلی هست عملکردی شبیه به هواگیری داره و با شل یا سفت کردنش عملا هیچ تاثیری تو تنظیم حساسیت دیافراگم نداره و میتونه بعنوان پیچ هواگیری عمل بکنه. بهرحال مشکل مرتفع نشد و در نهایت ولش کردم تا اینکه با راهنمایی های شما اینجا آشنا شدم.لطفا بفرمایید با توجه به توضیحات بنده نقصی در پیستون و پیچ تنظیم حساسیت کاربراتور آب وجود داره یا خیر؟
و سوال دومم... با نظر بر اینکه فشار آب بدون نوسان و فشار کافی میباشد(منزل ویلایی هست)و لوله ها هیچ گرفتگی و عامل کاهنده فشار ندارند و فشار گاز هم مناسب هست... شما اشکال رو در کجا میبینید؟
Colonel II
Colonel II
نمایه کاربر

karoun نوشته شده: دوشنبه ۲۱ مهر ۱۳۹۹, ۱۱:۲۰ ب.ظ سلام.
من آبگرمکن بوتان مدل b3115رو که قبل از عید سرویس کردم، برای نصب کابینت جدید و کارگذاریش داخل باکس کابینتی، چندروز پیش باز و مجدد بستم.
الان همه چی خوبه، شعله ابی، دودکش نصب و فشار آب و گرما خوبه، فقط یه بویی مانند بخاری که ، وقتی آبگرمکن رو روشن می کنید، میاد. نشتی نداره و بوی گاز شهری نیست. شما نظری ندارید؟ این بوی چیه؟ ممکنه چون تو کابینت هست و فضاش تنگ تر شده، اینطور شده؟

سلام
حتی بخاری کهنه هم اگر مدتها ازش استفاده نشه بعدش تا چند دقیقه این بو رو داره که بوی ریزگردهای داغ شده و یا سوخته هست ولی این بو خیلی زود برطرف میشه

وقتی باکس رو می‌ساختند و یا موقع نصب آبگرمکن توی باکس آیا چیزی نریخته داخل مشعلش از بالاش تا بریزه روی مشعلش ؟

اگر ریخته پس همون گردها یا همون ماده داره میسوزه و بو میده البته اگر دودکش توی دیوار سالم و بلند باشه با مکش قوی و کلاهک اچ هم داشته باشه نباید بویی در خانه بپیچه .

زیر باکس هم باید حداقل ۲۵ سانت در ۲۰ سانت باز باشه تا هوای کافی برسه به مشعل .
شعله ی آبی خوبه و حاکی از کافی بودن اکسیژن هست

آیا رنگی چیزی روی بدنه ی آبگرمکن نریخته ؟ وگرنه می‌تونه بو تولید کنه وقتی داغ میشه

تا مانعِ پرواز بشی.
باز هم قبول نداری ؟!
این شما و این هم دنیا

Colonel II
Colonel II
نمایه کاربر

ebrahimiarash نوشته شده: چهارشنبه ۲۳ مهر ۱۳۹۹, ۳:۴۰ ق.ظ سلام
اقوام بنده آبگرمکن دیواری از نوع بدون شمعک دارند و چون من دست به آچار هستم بابت مشکل خوب گرم نشدن آب آبگرمکن از من کمک خواست.

بلافاصله متوجه شدم که کاربراتور آب توان کافی برای رو برای فشار دادن پیستون کاربراتور گاز نداره و در نتیجه با فشار دادن اون اهرمی که مسئول قطع کردن برق میکروسوییچ هست فشار مضاعف به پیستون گاز وارد میشه و شعله افزایش پیدا میکنه و موضوع مرتفع میشه

لذا لاستیک دیافراگم رو در مرحله اول عوض کردم.

پیستون کاربراتور آب رو هم با توجه به اینکه احساس کردم خشک بود گریس زدم(اما پیستون تو محل سیلندر خودش تقریبا لق میزنه و هیچ ایده ای از آب‌بندی پیستون و سیلندر وجود نداره)

کاربراتور آب سرویس شد ولی جواب نداد.

کاربراتور گاز رو هم تماما باز کردم و بعد از بررسی و روانکاری قطعات متحرک دوباره بستم ولی مشکل همچنان برقرار بود و به این معنی که کاربراتور توان فشار حداکثری رو نداشت.

شلنگ خروجی آب گرم رو باز کردم و فشار خروجی آب از مبدل خوب بود ولی با فشار دادن به میله کاربراتور آب(منظور برگرداندن دیافراگم هست) که وظیفه ی فشار بر پیستون گاز رو داره فشار آب بیشتر میشد. درنهایت هم با پیچ هرزگرد فشار گاز رو بیشتر کردم ولی نشد که نشد!

بعد از خوندن مطالب شما متوجه شدم که اون پیچ قابل رگلاژ در پشت پیستون کاربراتور آب میزان حساسیت پیستون فنردار رو تنظیم میکنه. من اون مجموعه رو باز کردم بنظر میرسه وسط اون سیلندر بسته هست و اون پیچ تنظیم که دارای مهره و یک فنر داخلی کوچیک و یک واشر کورکن داخلی هست عملکردی شبیه به هواگیری داره و با شل یا سفت کردنش عملا هیچ تاثیری تو تنظیم حساسیت دیافراگم نداره و میتونه بعنوان پیچ هواگیری عمل بکنه.

به هر حال مشکل مرتفع نشد و در نهایت ولش کردم تا اینکه با راهنمایی های شما اینجا آشنا شدم.لطفا بفرمایید با توجه به توضیحات بنده نقصی در پیستون و پیچ تنظیم حساسیت کاربراتور آب وجود داره یا خیر؟

و سوال دومم... با نظر بر اینکه فشار آب بدون نوسان و فشار کافی میباشد(منزل ویلایی هست)و لوله ها هیچ گرفتگی و عامل کاهنده فشار ندارند و فشار گاز هم مناسب هست... شما اشکال رو در کجا میبینید؟

سلام

# تعویض دیافراگم کار درستی بوده خصوصاً اگر که سالهاست عوض نشده

# میله ی پیستون یک اورینگ داره که اگر خراب باشه آب از همونجا نشت می‌کنه . پس اگر نشتی وجود نداره همه چیز مرتبه

# فشار آب گرم در سینک ظرفشویی و سایر جاها چقدر فرق داره با فشار آب گرم ؟
اگر خیلی کمتر هست پس همین یک علتِ ضعیف بودن شعله ی مشعل هست

گاهی مبدا تمیز هست و لوله های آب گرم ساختمان هم تمیزه ولی شیلنگ خروجی آب گرم گرفته . باید باز بشه و داخلش رو ببینید و فوت کنید تا مطمئن بشید که تمیزه

# گاهی کاربراتور آب جرم گرفته خصوصاً کانال کوچکی که ابررو می‌بره پشت دیافراگم . اگر گرفته باشه آب به خوبی و با قدرت تخلیه نمیشه و مشعل روشن نمیشه و یا ضعیف روشن میشه

در صفحات قبل همه ی احتمالات رو نوشته ام

مثل افت فشار گاز
نیمه باز بودن شیر گاز
خشک بودن میله ی پیستون

ضمناً اون پیچ حساسیت دیگه کار نمیکنه و نباید دستکاری بشه اصلاً . در مطالب قبلی این رو نوشته ام

تا مانعِ پرواز بشی.
باز هم قبول نداری ؟!
این شما و این هم دنیا

ارسال پست

بازگشت به “دانش عمومی”