تاپيك جامع معما

در اين بخش مي‌توانيد در مورد تمامي مسائل مرتبط با دانش عمومي به بحث بپردازيد

مدیران انجمن: MOHAMMAD_ASEMOONI, رونین, شوراي نظارت

Captain II
Captain II
نمایه کاربر
محل اقامت: pejman.daie@gmail.com
سپاس‌های دریافتی: 20 بار
تماس:

پست توسط pejman »

معمای ساعت دیواری زنگ دار

یکی از دوستانم تعریف میکرد که یک ساعت دیواری زنگ دار قدیمی دارد که از پدر بزرگش به ارث برده است. این ساعت در دو هنگام زنگ میزند: یکی در راس هر ساعت و دیگری در نیمه های هر ساعت. در راس هر ساعت به اندازه ی عدد آن ساعت زنگ میزند( مثلا" سر ساعت پنج بعد از ظهر، پنج مرتبه زنگ میزند ) اما در نیمه ی هر ساعت فقط یکبار زنگ میزند( مثلا" در ساعت ده و نیم صبح فقط یک زنگ میزند )

در یکی از تعطیلات آخر هفته، دوستم من و چند تن دیگر از رفقا را به خانه اش دعوت کرده بود تا ساعاتی را به دور از زندگی یکنواخت و خسته کننده روزانه دور هم باشیم و گپی بزنیم و چیزی بنوشیم. من آدم وقت نشناس و بی ملاحظه ای نیستم ولی مثل اینکه آنروز همه زودتر از من به آنجا رسیده بودند و من نفر آخر بودم. وقتی رسیدم شنیدم که ساعت دیواری یک زنگ زد، نیمساعت بعد یک زنگ دیگر زد، نیمساعت دیگر یک زنگ دیگر زد و باز نیمساعت دیگر یک زنگ دیگر زد( یعنی چهار تک زنگ شنیدم )

در اینموقع از خود پرسیدم که راستی من در چه ساعتی به خانه ی دوستم رسیدم؟ البته خیلی آسان بود که از دوستم یا از دیگران بپرسم که من چه موقع به آنجا رسیدم شاید یکی از آنها یادش مانده بود. یا دست کم میتوانستم به ساعت مچی ام نگاه کنم و با توجه به تعداد زنگها ساعت ورود خودم را حساب کنم. ولی من که همیشه دوست دارم و کنجکاوم تا از وقایعی که در اطرافم اتفاق می افتد اگر بشود معما یا مسئله ای بسازم و دوستان را سرگرم کنم، آنروز تصمیم گرفتم ببینم آیا میتوانم فقط از روی تعداد زنگها، ساعت دقیق ورودم را معلوم کنم یا نه. ابتدا کمی گیج شدم و به ساعت دیواری شک کردم چون همانطور که خدمت تان گفتم آن ساعت، یک ساعت بسیار قدیمی بود که مثل بسیاری از ساعتهای قدیمی ممکن بود درست کار نکند به همین دلیل از دوستم پرسیدم که آیا مطمئن است که ساعت دیواری درست کار میکند؟ جوابم داد بلی کاملا" مطمئن است که ساعت درست کار میکند و وقت صحیح را نشان میدهد و در مواقع لازم هم به همان اندازه که باید زنگ بزند میزند. با این جواب روشن و قاطع، شک من در مورد درست بودن ساعت از میان رفت و برایم راهی نماند جز آنکه فکر کنم تا ساعت دقیق ورودم را معلوم نمایم. همین کار را هم کردم و پس از اندکی دقت و مختصری حساب کتاب، ساعت دقیق رسیدنم به خانه ی دوستم را معلوم کردم.

راستی من دقیقا" در چه ساعتی به خانه ی دوستم رسیدم؟

[External Link Removed for Guests]
Empty spaces - what are we living for?

از دی که گذشت هیچ از او یاد مکن
فردا که نیامده است فریاد مکن
برنامده و گذشته بنیاد مکن
حالی خوش باش و عمر بر باد مکن
Rookie Poster
Rookie Poster
سپاس‌های ارسالی: 1 بار
سپاس‌های دریافتی: 2 بار
تماس:

پست توسط MoDaei »

ساعت بر مبنای 24 ساعت کار می کند یا 12 ساعت؟
Old Moderator
Old Moderator
نمایه کاربر
محل اقامت: ناوگان منطقه دوم
سپاس‌های ارسالی: 398 بار
سپاس‌های دریافتی: 226 بار
تماس:

پست توسط Yasser »

pejman عزيز
من فكر ميكنم اين شخص قبل از ساعت 1 نيمه شب در آخرين روز تابستان رسيده.
زنگ اول ، تك زنگ ساعت 1 شب
زنگ دوم ، تك زنگ ساعت 1/5

در اين حالت صاحب منزل ساعت را به ساعت زمستاني برگردانده و 1 ساعت عقب برده

زنگ سوم دوباره ، تك زنگ ساعت 1 شب
زنگ چهارم دوباره ، تك زنگ ساعت 1/5

البته اين يك نظر همراه با توجيه هست كه ميتونه صحيح باشه ولي جواب اصلي نباشه
با تقدیم احترامات شایسته نظامی
ICT Admiral
تصویر
Major I
Major I
نمایه کاربر
سپاس‌های دریافتی: 24 بار

پست توسط درودبرايران »

MoDaei:
معما بر مبنای دو 12 ساعت طرح شده. دقت کنین توی مثال گفته شده ساعت 5 بعد الظهر 5 زنگ...

...

شمان آقا پژمان احتمالاً ساعت 12 رسيدين ولي ساعت 11 زنگ زيده بوده و شما وارد شدين! بهمين دليل فقط يک زنگ شنيدين. بعد ساعتهاي 30/12 و 1 و 30/1 هم سه تک زنگ شنيدين.
البته جواب ياسر هم مي تونه درست باشه ولي بايد معلوم باشه ماجرا ماله کي هست چوت اخيراً ما ساعتا رو تغيير نمي ديم! :grin:
بايد امشب بروم...
Major I
Major I
نمایه کاربر

پست توسط درودبرايران »

درست بود آقا پژمان يا نه؟ :eek:
بايد امشب بروم...
Major I
Major I
نمایه کاربر

پست توسط درودبرايران »

کدوم جواب درسته آقا پژمان؟ :eek:
بايد امشب بروم...
Captain II
Captain II
نمایه کاربر
تماس:

پست توسط pejman »

من خودم هنوز جوابه درستو نمیدونم ولی به زودی جوابه درستو میزارم

Captain II
Captain II
نمایه کاربر
تماس:

پست توسط pejman »

مثل اینکه جواب درودبرايران, درسته ولی جواب Yasser, هم منطقی به نظر میرسه

Major I
Major I
نمایه کاربر

پست توسط درودبرايران »

خوب حالا من يه معما در مورد ساعت ميگم:
يک ساعت عقربه اي معمولي رو در نظر بگيريد. فرض کنيد اين ساعت عقربۀ ثانيه شمار نداره ولي عقربۀ دقيقه شمار بطور پيوسته (و نه جهش از يک دقيقه به دقيقۀ ديگه) حرکت مي کنه. مي خواهيم بدونيم توي يک دورۀ 12 ساعته، چه زمانهايي هست که وقتي جاي عقربه هاي دقيقه شمار و ساعت شمار رو عوض کنيم، باز هم يک ساعت منطقي بدست مياد. منظور از ساعت منطقي اينه که ترکيب دقيقه شمار و ساعت شمار يک ترکيب منطقي بر اساس حرکت عقربه هاي ساعت معمولي باشه.
مثال:
بعنوان مثال ساعت 00/12 يک جواب اين سؤال هست. چون با جابجا کردن عقربه هاي دقيقه و ساعت شمار به يک ساعت منطقي که همون 12 هست مي رسيم. ولي مثلاً 00/6 يک جواب مساله نيست چون وقتي جاي ايندو عقربه رو عوض مي کنيم، نتيجه اين مي شود که عقربۀ ساعت شمار دقيقاً روي 12 و عقربۀ دقيقه شمار دقيقاً روي 6 خواهند بود که اين يک ساعت غير منطقي است.

...

اين سؤال توي يک انجمن مربوط به game مطرح شده بود و چون همه (فقط) گيم باز بودن کسي نتونسته بود حلش کنه! تا اينکه من به دادشون رسيدم و حلش کردم. :grin:
بايد امشب بروم...
Captain II
Captain II
نمایه کاربر
تماس:

پست توسط pejman »

من درست نفهمیدم ساعت منطقی یعنی راس هر ساعتی؟

Major I
Major I
نمایه کاربر

پست توسط درودبرايران »

ساعت منطقي يعني ترکيب صحيح دو عقربه. مثلاًً اگه عقربۀ ساعتشمار در 3 چهارم فاصلۀ ساعتهاي 5 و 6 باشه، عقربۀ دقيقه شمار بايد روي 45 دقيقه باشه وگرنه ساعت غير منطقي ميشه.
يا اگر ساعتشمار وسط دو ساعت باشه، ترکيب وقتي منطقيه که دقيقه شمار روي 30 باشه.
مثال ديگه هم ساده ترين حالته که وقتي ساعتشمار دقيقاً روي يک ساعت باشه (مثلاً دقيقا روي 11) دقيقه شمار بايد روي 12 يا همون 60 دقيقه باشه در غير اينصورت ساعت منطقي نيست.

حال راس ساعت 6 رو در نظر بگيريد. ساعتشمار روي 6 و دقيقه شمار روي 12 يا 60 يا صفر هستن (ترکيب منطقي ساعت 6). اگه جاي عقربه ها رو عوض کنيم، ساعتشمار روي 12 و دقيقه شمار روي 6 يا همون 30 دقيقه قرار مي گيره که يک ترکيب منطقي نيست (شما هيچوقت ساعتي رو نمي بينيد که ساعتشمارش راس 12 ولي دقيقه شمارش روي 30 دقيقه باشه)...
بايد امشب بروم...
Rookie Poster
Rookie Poster
نمایه کاربر
تماس:

اگه خيلی باهوشی اين معمارو حل کن...!

پست توسط s0gand »

سلام..من تازه وارد هستم!

دوستان تو این تاپیک قصد دارم که معماهای جالب و معروفی رو برای شما دوستان

مطرح بکنم.

لطفا" هر کدوم از دوستان موفق به حلشون شدن، جواب رو همین جا اعلام کنم. این معماها

همگی جنبه علمی داره و بعضا" ذهنی استدلالی و منطق گرا لازمه که حلشون کنه.
ارسال پست

بازگشت به “دانش عمومی”