این یک مسئله بسیار جالب است که فقط منطق مطلق است.
شما گرفتار يك قبيله ي آدم خوار شده ايد ميگويند يك جمله بگو اگر دروغ باشد آبپز خواهي شد و
اگر راست باشد كباب خواهي شد .
فقط دو جمله در عالم موجود است که شما را رهایی خواهد داد. آنها چه جمله هايی هستند؟
سؤال جالبیه. اگه من باشم میگم:
جمله ای که فلان جا (مثلاً روی یک کاغذ) می نویسم درست است.
و بعد روی کاغذ می نویسم: جمله ای که قبلاً گفتم غلط است!
این یک حلقه ایجاد می کنه که آخرش معلوم نمیشه من جملۀ اولم درست بوده یا غلط و من آزاد می شمممم

دقت بشه که می شد برعکس هم بگم. یعنی بگم جمله ای که نوشتم غلطه بعد بنویسم جملۀ قبلی غلطه. بهرحال یک loop می شه!
یه آمار گیر میره در یه خونه ای و راجع به خودش و بچه هاش سوال میکنه.
طرف میگه: "برای سن بچه هام یه معما میگم باید حلش کنی تا سنشون رو پیدا کنی. من سه
پسر دارم که حاصل ضرب سن اونا میشه 36 و حاصل جمع سنشون...
این معما قبلاً هم تو این انجمن (توی تاپیک جامع معما) مطرح و حل شده.
این مسئله ساده است ولی استدلال می خواد!
اگه يه خانواده ای پسر داشته باشن چقدر احتمال داره فرزند ديگه شون دختر باشه؟
اگه مسائل ژنتیکی و کلاً پزشکی رو در نظر نگیریم، شانس دختر بودن فرزند بعد هیچ ربطی به فرزند اول نداره و همون 5/0 میشه. البته اگه قبول کنیم که توزیع شانس روی فرزند یکنواخت باشه.
این ابر مسئله این تاپیک است. مطمئن باشید!!
مساله ي انيشتن
آیا شما در زمره دو درصد افراد باهوش در دنیا هستید؟ پس مساله زیر را حل کنید و دریابید در
میانه افراده باهوش جهان قرار دارید یا خیر! هیچگونه کلک و حقه ای در این مساله...
این مسئله هم اخیراً توی تاپیک جامع معما مطرح شد. چون خودم حلش کردم اینجا حلمو میگم.
آلمانی تو خونه گربه داره. ترکیب خونه ها و ویژگیاهشونم توی تاپیک جامع معما گفتم. در ضمن این معما اونقدرها هم سخت نیست.
اين خيلی قشنگه....تو رو خدا روش فکر کنيد....!
دوساعت شني در اختيار داريم كه يك دقيقا در 7 دقيقه و ديگري در 3 دقيقه ،
خالي مي شود . مي خواهيم با استفاده از اين دو ساعت شني 8 دقيقه از زمان
را اندازه گيري كنيم . چگونه ؟
7 دقیقه ای و 3 دقیقه ای رو با هم میذاریم. وقتی 3 دقیقه ای تموم شد برعکسش می کنیم. وقتی بازم تموم شد برعکش می کنیم. تا اینجا 6 دقیقه گذشته. یک دقیقه بعد که ساعت 7 دقیقه ای تموم شده ساعت 3 دقیقه ای به اندازۀ 1 دقیقه شن در حباب زیرینش جمع شده. پس در همین لحظه ساعت 3 دقیقه ای رو برعکس می کنیم تا اون 1 دقیقه دوباره برگرده. وقتی تموم شد 8 دقیقه گذشته...
دو نفر تو بيابون هستند . يکيشون زنده يکيشون مرده . کوله زنده بازه و کوله مرده بسته.
توي کوله چيه؟
بنظر بازی با کلمه ها میاد

دوستان اینم یک معمای دیگه :
معمای نیمه سخت :
فرض کنید که تو یک اتاق 3 عدد لامپ وجود داره و خارج از اتاق هم 3 کلید هست که
هر کلید برای یکی از لامپها تعبیه شده . در اتاق هم کاملا بسته است و شما به هیچ...
لطفاً بیشتر توضیح بدید. لامپها اولش خاموشن یا روشن یا نامعلوم؟ لامپها غیر از نور چه مشخصۀ دیگه ای دارن (مثلاً گرما دارن؟)... میشه ثابت کرد که اگه وضعیت روشن خاموشی لامپها معلوم نباشه و غیر از روشنی گرما هم داشته باشن، این مساله قابل حل نیست.