تاپيك جامع معما

در اين بخش مي‌توانيد در مورد تمامي مسائل مرتبط با دانش عمومي به بحث بپردازيد

مدیران انجمن: MOHAMMAD_ASEMOONI, رونین, شوراي نظارت

New Member
نمایه کاربر
تماس:

پست توسط anjaza »

[quote="درودبرايران"]بستگي به امکانات داره. مثلاً
- ميشه حجمشو اندازه گرفت اگه يک ظرف آب داشته باشيم. توپو فرو مي کنيم تو يک ظرف آب پر (طوري که وقتي توپ رو وارد مي کنيم آب سر ريز شه) و بعد کاهش حجم آب رو اندازه ميگيريم (با وزن کردن يا با اندازه گيري ابعاد ظرف).
- ميشه بزرگترين قطر رو با پيچيدن يک نخ نازک دور توپ ندازه گرفت. البته بايد دقت کنيم نخ دور بزرگترين قطر باشه.
- ... کلي راه ديگه

راههاي هندسي زيادي هم وجود داره. مثلاً ميتونيم يک تک چوب صاف بطور مشخص مثلاً a رو به سطح عمود کنيم (با گونيا) و بعد از انتهاي اون به سطح چوب ديگه يي مماس کنيم و طولشو اندازه بگيريم:

[External Link Removed for Guests]

بعد با یک رابطۀ فیثاغورث ساده شعاع بصورت روبرو بر حسب دو طول مشخص بدست میاد: R=(b^2-a^2)/2a

راههای دیگه یی هم هست. ولی شما مشخص کنید امکانات رو :eek:[/quot

کاملا درسته و یه راهه دیگه اینه که:
توپ رو بین دو سطح، مماس میکنیم و از روی فاصله ی اون دو سطح، قطر توپ رو اندازه میگیریم که تقسیم به دو میشه شعاع توپ
و این راهه مورد علا قه منه :D
پشت درياها شهري است...وخدايي که در اين نزديکي است...
New Member
نمایه کاربر
تماس:

پست توسط anjaza »

ارقام A,B,C,D را پيدا کنيد...
AB+B=BA
C+C+C=DC

:shock:
New Member
نمایه کاربر
تماس:

پست توسط anjaza »

[size=12]اينم يه معماي نسبتا سخت :-(

ديوفانت از رياضي دانان يونان باستان بوده كه بويژه روي مساله هاي مربوط به عدد صحيح كار ميكرده است.پس از در گذشت ديوفانت شاگردانش نوشته زير را بر روي سنگ گور او حك كردند:
﴿﴿ اينجا ارامگاه ديوفانتوس است.او عمري طولاني داشت يك ششم سالهاي عمرش را در كودكي گذراند , پس از ان يك دوازدهم سالهاي عمرش را در جواني سپري كرد , انگاه پس از انكه يك هفتم از سالهاي عمرش هم گذشت ازدواج كرد. پنج سال پس از انكه ازدواج كرد, همسرش براي او يك پسر اورد.سرنوشت چنين بود كه اين پسر پيش از او درگذرد در حالي كه تعداد سالهاي عمرش نصف تعداد سالهايي بود كه پدرش زندگي كرد.﴾﴾ديوفانتوس چند سال عمر كرد و مرگ او چند سال پس از در گذشت پسرش روي داد؟

Major I
Major I
نمایه کاربر
سپاس‌های دریافتی: 24 بار

پست توسط درودبرايران »

دوست من anjaza با تشکر از معماهايي که قرار ميدي. فقط يک نکته توي معما بنظر من مهمه و اون شفافيت معما در عين ابهاميه که ممکنه بنظر برسه داره. بعنوان مثال در معماي "پيدا کنيد ارقام را" منظور از رقم چيه؟ آيا يک عدد کمتر از 10 يا يک عدد صحيح؟ منظور از AB چيه؟ آيا A ضربدر هست يا عدد درست شده وقتي A و B را کنار هم قرار دهيم؟ همچنين براي اين معما A=B=C=D=0 جواب trivial هست که ذکر نشده...

معماي ارقام:
من اينگونه تصور کردم که AB يعني عدد تشکيل شده وقتي عدد A را کنار عدد B قرار دهيم چون بنظر مياد منظور شما از برعکس گذاشتن A و B در دو طرف معادلۀ اول اين باشه. با اين احتساب معادلۀ اول تبديل ميشه به:

10A + 2B = 10B + A

و معادلۀ دوم تبديل ميشه به:

3C = 10D + C

که حل ايندو معادله در دامنۀ اعداد صحيح کمتر از 10 جوابهاي زير رو ميده:

A=8
B=9
C=5
D=1

معماي عمر ديوفانتوس:
اين معما چندين و چند نکته داره که البته همشون ساده هستن. اولاً که معما بصورت معادلۀ زير مدل ميشه:

در این معادله y عمر پسر دیوفانتوس و m تعداد سالهاییست که دیوفانتوس بعد از پسرش عمر کرده. نکاتی که توی این معما وجود داره با نتایجشونو لیست وار میگم که واضح باشن:
- اولاً دیوفانتوس ریاضیدان اعداد صحیح بوده پس تعداد سن خودش قطعاً یک عدید صحیح هست.
- همین حرف رو در مورد سن پسر و مقدار سالهایی که پدر بعد از پسر عمر کرده نمیشه زد. ولی میشه قطعاً استدلال کرد که تعداد سالها باید عددی مشخص (با دنبالۀ اعشاری محدود) باشه. مثلا 3/1 سال که میشه 3333333334/0 قابل قبول نیست. البته ما زیاد سخت نمی گیریم و میگیم منظور دیوفانتوس از تمامی سالها عدد صحیح بوده. یعنی حتی وقتی میگه یک هفتم عمرم را فلان کردم باید تعداد صحیحی سال باشه.
- عمر دیوفانتوس طولانی بوده پس منطقاً مثلاً 50 یا 60 سال جواب نیست!
- عمر پسر نصف عمر پدر بوده که یعنی y=0.5x.

با جایگذاری این رابطه در معادلۀ اصلی به این معادله میرسیم:

با توجه به اینکه m باید عددی صحیح باشه، پس x حتماً بعنوان ضرائبی از 28 باید انتخاب بشه. بعنوان اولین مقدار خود 28 رو در نظر میگیریم که البته غلطه چون گفتیم عمر ایشون زیاد بوده! اگه x=28 باشه میبینیم که m=-2 میشه که دیگه حتماً غلطه.
حالا اگه x=56 باشه m برابر 1 در میاد که ظاهراً درسته. ولی باید به یکی از نکاتی که گفتم توجه کرد. اگه سن دیوف 56 سال باشه اولاً که چندان زیاد نیست، دوماً هیچکدوم از کسرهایی که توی صورت مساله گفته شدن مثل یک ششم و یک دوازدهم صحیح در نمیان.
اگه X رو 84 در نظر بگیریم m برابر با 4 میشه و تمام کسرهای بالا بطرز جالبی صحیح در میان. بنابراین دیوفانتوس 84 سال عمر کرده بوده.

:-D
بايد امشب بروم...
New Member
نمایه کاربر
تماس:

پست توسط anjaza »

درودبرايران نوشته شده:دوست من anjaza با تشکر از معماهايي که قرار ميدي. فقط يک نکته توي معما بنظر من مهمه و اون شفافيت معما در عين ابهاميه که ممکنه بنظر برسه داره. بعنوان مثال در معماي "پيدا کنيد ارقام را" منظور از رقم چيه؟ آيا يک عدد کمتر از 10 يا يک عدد صحيح؟ منظور از AB چيه؟ آيا A ضربدر هست يا عدد درست شده وقتي A و B را کنار هم قرار دهيم؟ همچنين براي اين معما A=B=C=D=0 جواب trivial هست که ذکر نشده...

معماي ارقام:
من اينگونه تصور کردم که AB يعني عدد تشکيل شده وقتي عدد A را کنار عدد B قرار دهيم چون بنظر مياد منظور شما از برعکس گذاشتن A و B در دو طرف معادلۀ اول اين باشه. با اين احتساب معادلۀ اول تبديل ميشه به:

10A + 2B = 10B + A

و معادلۀ دوم تبديل ميشه به:

3C = 10D + C

که حل ايندو معادله در دامنۀ اعداد صحيح کمتر از 10 جوابهاي زير رو ميده:

A=8
B=9
C=5
D=1

معماي عمر ديوفانتوس:
اين معما چندين و چند نکته داره که البته همشون ساده هستن. اولاً که معما بصورت معادلۀ زير مدل ميشه:

در این معادله y عمر پسر دیوفانتوس و m تعداد سالهاییست که دیوفانتوس بعد از پسرش عمر کرده. نکاتی که توی این معما وجود داره با نتایجشونو لیست وار میگم که واضح باشن:
- اولاً دیوفانتوس ریاضیدان اعداد صحیح بوده پس تعداد سن خودش قطعاً یک عدید صحیح هست.
- همین حرف رو در مورد سن پسر و مقدار سالهایی که پدر بعد از پسر عمر کرده نمیشه زد. ولی میشه قطعاً استدلال کرد که تعداد سالها باید عددی مشخص (با دنبالۀ اعشاری محدود) باشه. مثلا 3/1 سال که میشه 3333333334/0 قابل قبول نیست. البته ما زیاد سخت نمی گیریم و میگیم منظور دیوفانتوس از تمامی سالها عدد صحیح بوده. یعنی حتی وقتی میگه یک هفتم عمرم را فلان کردم باید تعداد صحیحی سال باشه.
- عمر دیوفانتوس طولانی بوده پس منطقاً مثلاً 50 یا 60 سال جواب نیست!
- عمر پسر نصف عمر پدر بوده که یعنی y=0.5x.

با جایگذاری این رابطه در معادلۀ اصلی به این معادله میرسیم:

با توجه به اینکه m باید عددی صحیح باشه، پس x حتماً بعنوان ضرائبی از 28 باید انتخاب بشه. بعنوان اولین مقدار خود 28 رو در نظر میگیریم که البته غلطه چون گفتیم عمر ایشون زیاد بوده! اگه x=28 باشه میبینیم که m=-2 میشه که دیگه حتماً غلطه.
حالا اگه x=56 باشه m برابر 1 در میاد که ظاهراً درسته. ولی باید به یکی از نکاتی که گفتم توجه کرد. اگه سن دیوف 56 سال باشه اولاً که چندان زیاد نیست، دوماً هیچکدوم از کسرهایی که توی صورت مساله گفته شدن مثل یک ششم و یک دوازدهم صحیح در نمیان.
اگه X رو 84 در نظر بگیریم m برابر با 4 میشه و تمام کسرهای بالا بطرز جالبی صحیح در میان. بنابراین دیوفانتوس 84 سال عمر کرده بوده.

:-D
:smile: :smile: :smile: :smile:
درود بر ايران عزيز ديگه داري از معما گفتن نااميدم ميکني :-?
خوب بايد بگم جواب هر دوتا معما درسته :? پس من بايد دنباله معماهاي سخت تري بگردم.... :-(
New Member
نمایه کاربر
تماس:

پست توسط anjaza »

:grin:
خوب اميدوارم اين يکي طول بکشه تا حل بشه:

با 5 تا 7 و چهار عمل اصلی ریاضی(+ - x / ) به عدد 100 برسید؟

تا تون موقع من برم يه :P بخورم...
Captain II
Captain II
نمایه کاربر
محل اقامت: pejman.daie@gmail.com
سپاس‌های دریافتی: 20 بار
تماس:

پست توسط pejman »

anjaza,
ایا تکرار یک عدد مجازه؟
Empty spaces - what are we living for?

از دی که گذشت هیچ از او یاد مکن
فردا که نیامده است فریاد مکن
برنامده و گذشته بنیاد مکن
حالی خوش باش و عمر بر باد مکن
Major I
Major I
نمایه کاربر
سپاس‌های دریافتی: 24 بار

پست توسط درودبرايران »

فکر کنم کنظور ايشون اين باشه که اعمال اصلي رياضي رو بعلاوۀ پرانتزا طوري لابلاي 5 تا عدد هفت بچينيم که حاصل 100 بشه.

بله متاسفانه اين از اون معماهاييه که چون روش روتين نداره ممکنه خيلي طول بکشه حل کردنش. يعني بيشتر سعي و خطا هست. من که فعلاً به نتيجه اي نرسيدم :?
بايد امشب بروم...
New Member
نمایه کاربر
تماس:

پست توسط anjaza »

پژمان جان همين طوري هست که درود بر ايرن گفت يعني شما بايد 4 عمل اصلي رو طوري بين پنج 7 قرار بديد که حاصل بشه 100
Captain II
Captain II
نمایه کاربر
محل اقامت: pejman.daie@gmail.com
سپاس‌های دریافتی: 20 بار
تماس:

پست توسط pejman »

اهان من پنج تا هفت رو فکر کرده بوده منظور پنج و شش وهفته نا این که 7 . 7. 7.7. 7
::ss
Empty spaces - what are we living for?

از دی که گذشت هیچ از او یاد مکن
فردا که نیامده است فریاد مکن
برنامده و گذشته بنیاد مکن
حالی خوش باش و عمر بر باد مکن
Old Moderator
Old Moderator
نمایه کاربر
سپاس‌های ارسالی: 3957 بار
سپاس‌های دریافتی: 4418 بار

پست توسط SadafG »

سخته اينجوري :? اگه 6 تا 7 بود خيلي خوب مي شدا :grin:
من که از ديشب هر وقت چشمامو مي بندم عدد مي بينم... :o :-)
زندگی دیدن یک باغچه از شیشه مسدود هواپیماست
خبر رفتن موشک به فضا
لمس تنهایی ماه
فکر بوییدن گل در کره ای دیگر

New Member
نمایه کاربر
تماس:

پست توسط anjaza »

SadafG نوشته شده:سخته اينجوري :? اگه 6 تا 7 بود خيلي خوب مي شدا :grin:
من که از ديشب هر وقت چشمامو مي بندم عدد مي بينم... :o :-)

موافقم با 6 تا 7 راهت تر حل میشه من هنوز خودم به جواب نرسیدم :sad:
ارسال پست

بازگشت به “دانش عمومی”