پاکابارا:... آسانی رِفُرم اقتصادی

در اين بخش مي‌توانيد در مورد مباحث و مطالب اقتصادی و مالی به بحث بپردازيد

مدیر انجمن: شوراي نظارت

Major II
Major II
نمایه کاربر
سپاس‌های ارسالی: 89 بار
سپاس‌های دریافتی: 153 بار

Re: پاکابارا:... آسانی رِفُرم اقتصادی

پست توسط arman76ma »

می‌خواهم مستند و بنابر آمار و ارقام رسمی منتشرشده در رسانه‌های داخلی دربارۀ افزایش قدرت خرید مردم بگویم.
می‌دانید که در این چند سال در کنار رکود تورمی (با سیاست ریاضتی دولت یازدهم)، قدرت خرید مردم به شدت کاهش یافته است.
اکنون که این مطلب می‌نویسم، زمان حساسی برای مردم است که تصمیم بگیرند.
دولتی‌ها و بروکرات‌هایش، با هیاهو و اتهام پوپولیسم خواندن کسانی که خواستار افزایش کمک به نیازمندان هستند، نمی‌خواهند اجازه دهند این قدرت خرید به شدت کاهش یافته آحاد مردم (شاید بر اثر سوءتفاهم از درک یارانه)، به ویژه، اکثریت جامعه که مزدبگیر هستند، افزایش یابد، و با بهانه افزایش نقدینگی و تورم زا بودن!
می‌دانید در این سه سال و نیم از دولت یازدهم، فقط چند حدود 6% به جمعیت کشور افزوده شده، اما در عوض حدود 4 ملیون نفر حذف شدند.

[External Link Removed for Guests]

در سال 1389 قانون هدف‌مندی یارانه اجرا شد. جمعیت کشور در سال 1390 معادل ۷۵٬۱۴۹٬۶۶۹ بود، این جمعیت معادل ۷۹٬۹۲۶٬۲۷۰ شد. عملا تعداد یارانه بگیران و مبلغش 45500 تومانی ماهانه از زمان شروع تغییری نکرده است. در همین حال میزان نقدینگی کشور به روایتی بیش دو برابر شده است. البته مقداری ناچیز دولت سبد کالا میان گروهی توزیع کرده است. من از پشت صحنه خبر ندارم چون شفافیت نیست، بارها سایت های داخلی و قانونی کشورر از مابقی یارانه اظهار بی اطلاعی می کنند که کجا می رود! این ها را می گویم همگی مستند است و در رسانه منتشر می شود. متاسفانه بحث یارانه را بازیچه امیال و بازی سیاسی کرده اند. در حالی کشور از کاهش قدرت خرید مردم و رکود متاقبش به شدت آسیب دیده است. بازارهای اصلی کشور مثل مسکن و ازدواج به رکود کشیده شه است. سن ازدواچ به شدت بالار فته و آمار طلاق و بزه‌کاری افزایش یافته است. این‌ها یک دلیل اصلی اش کاهش قدرت خرید و بیکاری است.

(معاون اقتصادی بانک مرکزی با اشاره به رشد 17/1 درصدی پایه پولی و 23/2 درصدی نقدینگی در سال 95، گفت: حجم نقدینگی در پایان سال 95 به 1253 هزار میلیارد تومان رسید. کیهان)

کامنت زیر با ویرایش اشتباهات نگارشی و تایپی بازنشر می‌دهم (به دلیل تایپ دو دستی و حواس‌پرتی معمولا در کامنت‌گذاری آنلاین‌نویسی من زیاد از این اشتباهات تایپی انجام می‌دهم/ شرمنده).

من اگر اجازه بیابم، ماجرا برای شما باز می کنم، بدانید امکان دو برابر کردن میزان یارانه ها هم اکنون فراهم است، بایست قانون اصلاح شود، این مبلغ درآمد از یارانه از سوبسید کالاها بوده و حق مردم مستمند است. تجار و شرکت‌ها در این چند سال دائما قیمت محصولات و خدمتشان را افزایش داده اند. من بارها کامنت در سایت‌های گذاشتم، تاکنون فقط سایت خردادنیوز (که شهرت به انتساب جناح اصلاح طلب دارد و حامی دولت یازدهم) کامنت مرا منتشر کرد! این‌جا تشکر می‌کنم:

80 هزار میلیارد تومان درآمد هدفمندی یارانه است.
الان می گویید قانون گفته نصفش به مردم بدهند.
منم میگویم قانون اشتباه کرده و فوراً تغییر کند، درآمد هدف‌مندی یارانه باید همه اش به مردم نیازمند بدهند و نه جای دیگر خرج شود.
باید همه این مبلغ به مردم بدهند منتها مردم مستمند.
اگر حدود آن 20 میلیون نفر گفته شده برخودار و بی‌نیاز حذف شود، حداقل باید بیش از دو برابر یارانه کرد.
ولی من پیشنهاد می‌کنم این حدود 100 هزار تومان اضافی را سرمایه‌گذاری در شرکت‌های مولد کرده و رایگان و فوری سهامش به مردم بدهند، این‌گونه هم تولید و اشتغال افزایش و هم قدرت خرید مردم افزایش میابد.
سهام عدالت بد اجرا شد، خیلی از محرومین نگرفتند، مثلاً برخی از روستانشین زمین‌دار- که عایدی میلیاردی دارند- سهام عدالت گرفتند! ولی برخی از بی‌کار فقیر شهری نگرفتند! تازه سهام عدالت ده سال معطل است، چون قسطی از سودش بود! این نوع توزیع ثروت اصلا به درد بخور نیست.

منبع: درآمد ۸۰ هزار میلیارد تومانی دولت از محل هدفمندی یارانه‌ها. سایت خبرگزاری کار ایران/ایلنا
------------------------------------------------------
نکتۀ مهم: من هم مخالف تزریق نقدیگی مستقیم هستم، چرا که ثابت شده این روش تزریق پول مستقیم تورم زا است. شاید دلیلش توانایی دولت ها در انتشار پول بی‌پشتوانه است (بنگرید به مطلب قبلی درباره، تغییر ماهیت پول، از حقیقی به کاذب).

برای همین من، پیشنهاد می‌کنم - مانند بسیاری اصحاب نظر- این یارانه به شکل سرمایه‌گذاری در شرکت‌های سودده باشد، بعد آن را به شکل توزیع سهام میان عموم مردم- به ویژه اکثریت فقیر از جمله بیکاران فقیر و کارگران و افراد تحت پوشش نهادهای حمایتی- توزیع شود. آن‌ها خود بهتر از هر کسی می‌توانند تصمی بگیرند چه به صلاحشان است. برخی شاید آن سهام نگه دارند و فقط از سودش بهره به برند، برخی آن را به صورت وثیقه برای گرفتن وام استفاده کنند، برخی هم به فروشند.

کمابیش سالانه 80 هزار میلیارد تومان درآمد از قانون هدف‌مندی است، پس دولت می‌توان تعهد چند سالۀ مالی قطعی ایجاد کند برای خرید سهام عمده، یعنی هم اکنون می‌تواند به اندازۀ 5 سال دیگر یک‌جا سهام بخرد، تقریباً معادل یک میلیون تومان برای 80 ملیون نفر در سال، 5میلیون تومان برای 5 سال، تازه اگر یک چهارم را بی‌نیاز بگیرند، این مبلغ افزایش میابد. 5 ضرب در 80 هزار میلیارد تومان، می‌شود، 400 هزار میلیارد تومان، یک سرمایه‌گذاری بزرگ است.
این مبلغ عظیم اقدام به خرید سهام یا افزایش سهام شرکت‌های سودده مانند پالایشی و پتروشمی و غیره بکند و اکنون میان مردم توزیع کند (سهام به ارزش بیش از 5 میلیون تومان فوری امسال می‌تواند بدهند به هر نفر، یک خانوار فقیر 5 نفره با تجمیع این سهام، قطعا قدرت خریدشان افزایش چشم‌گیر میابد و حتی متواند سپرده‌گذاری کند یا بعنوان وثیقه، وام بزرگی بگیرد مثلا برای خرید خانه و یا ازدواج فرزندانشان، در نتیجه بازارهای اصلی مثل مسکن و ازدواج از رکود خارج می‌شود)، با احتساب سود، اقساطش دولت از محل دریافت درآمد هدفمندی یارنه به شرکتها به پردازد.
این‌گونه هم تولید و اشتغال و هم قدرت خرید مردم افزایش میابد. یک کار برد-برد برای همۀ کشور است. چون این سهام مشخص است، سیستم مالیاتی هم شفاف می‌شود و درآمد دولت هم افزایش میابد.

این امر، تحقق یکی از خواستهای برحق مردم است، یعنی فقرزدایی و توزیع عادلانه ثروت ملی. اما با تأسف، عده ای به طرز اهانت آمیزی، اصطلاخ زشت گداپروری به کار می‌برند. شرم از مردم ایران نمی‌کنند که دادن حق مردم ثروت ملی را، گدایی می‌گویند. شرم بر شما باد که ولی نعمتان خود را به چنین القاب زشتی خطاب می‌کنید! مردمی که اکثریت جمعیتش مزدبگیر با ماهی 250 دلار است . میلیون‌ها فقیر و بیکار دارد، ولی بر روی اقیانوسی از ثروت منابع طبیعی نسشته است، دغدغۀ معیشت دارد!
با سلام و تشکر از لطف و از همه حلالیت میخواهم اگر ناخواسته موجب مزاحمتی شدم با مطالبم. نیت خیر بود و هیچ قصد بدی نبود. اوضاع روحی و احوتالات شخصی ام نامساعد است. باز در خواست مکررم تکرار میکنم از مدیریت سایت که میخواهم اکانت و تمام مطالب و کامنتهایم پاک نمایم.
Major II
Major II
نمایه کاربر

پست توسط arman76ma »

قضیۀ قدرت خرید عمومی.

من هم مانند بسیاری از اصحاب نظر، یکی از دلایل اصلی وجود رکود تورمی را، کاهش قدرت خرید مردم می‌دانم.
وقتی قدرت رخید مردم پایین باشد، و بدتر آن‌که سالانه روند نزولی هم داشته باشد، تقاضا برای بسیاری از کالاهای دارای اولویت پایین‍‌تر کمتر میشود. مثلاً ممکن است در سبد کالای اکثر مردم، برخی اقلام لوکس و یا دارای اولویت پایین، به کل حذف شود و حتی سرانۀ مصرف کالاهای ضروری مانند اقلام خوراکی-نوشیدنی، پوشاک و کفش به شدت کاهش یابد! این یک معضل مهم است، وتأثیر بسیار بدی بر پویایی اقتصادی کشورها میگذارد، و نقش موثری بر شدت شکاف طبقاتی دارد.

اما چرا قدرت خرید مردم در بسیاری از کشورها کاهش می‌یابد و عملاً شکاف طبقاتی بیشتر می‌شود؟

در درجۀ نخست، به همان مطلبی که قبلاً گفتم:
دِگرش بَد در ماهیت و کارکرد پول (تبدیل شدن پول واقعی به کاذب)

topic-t121153.html#p469056

متأسفانه اغلب نقدهای اقتصادی، چون پای منافع افراد و گروه‌ها در میان است، منجر به هیاهو و فرافکنی می‌شود، و منتقدان آماج حمله و اتهام و حتی دردسرهای جدی میفتند!
من، با توجه به شرایط فعلی، فقط سرتیتر اخبار و مطالب و مقالات منتشر شده در رسانه‌های اینترنتی می‌آورم. خود قضاوت کنید به ریشۀ این نابسامانیها.
فقط تصریح کنم، در مقابل چندغاز یارانه‌ای که دولت (و سایر نهادهای عمومی) از بابت گران کردن حامل‌های انرژی (حذف سوبسید) و حذف سایر سوبسیدهای غیرنقدی، به مردم می‌دهد، چند برابرش با انواع مالیات و عوارض می‌گیرد! فقط یک نمونه‌اش، مالیات بر ارزش افزوده، که به صورت فله‌ای، از همگان می‌گیرند، از ثروتمند تا بی‌کار نیازمند، همگی 9% مالیات می‌دهند. هیچ‌گونه تفکیکی قائل نشده اند و ما بالتفاوت آن را هم به نیازمندان و فقرا پس نمی‌دهند!

مالیات بر ارزش افزوده چیست؟

داد مردم از تبصره های جدید قبوض آب!

عوارض و سند زدن یک خودرو چقدر خرج بر می‌دارد؟

بحران مالیاتی در راه است؟

۸۱ هزار میلیارد تومان درآمد مالیاتی از اول سال

دولت عقب‌نشینی کرد/ محاسبه گاز بهای سال 96 مطابق با تعرفه های سال 94

افزایش درآمد مالیاتی بدون افزایش نرخ مالیات/ بیش‌از ۱۲۵هزار و۵۷۵ میلیارد تومان مالیات و عوارض

۵۰ درصد از درآمد مالیاتی از ارزش افزوده وصول می شود

درآمد کنونی از محل مالیات بر ارزش افزوده 1700 هزار میلیارد ریال است

معمای رشد اقتصادی و کاهش قدرت خرید مردم

جزئیات کاهش ۱۵۷ درصدی قدرت خرید کارگران در ۳ سال اخیر

دلیل اصلی کاهش قدرت خرید

کنترل تورم به قیمت کاهش قدرت خرید مردم

زیر اقتصاد: کاهش ۴۰ درصدی قدرت خرید مردم در دولت قبل

گرانی فزاینده نرخ دلار در سال ۹۱ قدرت خرید مردم را کاهش داد

قدرت خرید مردم در دولت یازدهم 45 درصد کمتر شد

مشکلات اقتصادی باعث کاهش قدرت خرید شده است

کاهش قدرت خرید مردم به کمتر از ۶ سال پیش

قدرت خرید مردم را کدام دولت نابود کرد؟

قدرت خرید مردم در دولت روحانی کاهش و رکود عمیق‌تر شده/ کاهش واردات مواد اولیه و کالاهای واسطه‌ای نگران کننده است

تورم ۴۰ درصدی قدرت خرید مردم را ۴۰ درصد کاهش داد

قدرت خرید کارگران به شدت کاهش یافته است

چرا قیمت خودروهای وارداتی بالاست؟

ثبت رکورد جدید در دریافت حقوق و عوارض گمرکی

وضعیت درآمدی شهرداریها

درآمد دولت از عوارض خروج مسافران از کشور

طیب نیا در نشست علنی امروز مجلس؛
۵۰ درصد از درآمد مالیاتی از ارزش افزوده وصول می شود/تغییر سازوکار مالیات برارزش افزوده درآمدهای دولت و شهرداری ها را کاهش می دهد

میزان در آمد دولت از مالیات کالا و خدمات در سال 96 چقدر خواهد بود ؟

سهم مصرف‌کنندگان از مالیات چقدر است؟

درآمد 14 هزار میلیارد تومانی دولت از خودرو در سال 96+ جدول

درآمد بنزینی برای کلانشهرها

جزئیات بودجه ۹۶/ رشد ۶۷درصدی عوارض قبوض برق در سال آینده

تغییر جدید دستمزد شاغلان/ جدول کامل حقوق و مزایا در سال ۹۶

در باب “حداقل حقوق و دستمزد”

محاسبه عادلانه یا چیدمان مهندسی‌شده دستمزد

حداقل دستمزد ۱۰ سال گذشته کارگران

مقایسه دستمزد کارگران ایرانی با سایر کشورها

با سلام و تشکر از لطف و از همه حلالیت میخواهم اگر ناخواسته موجب مزاحمتی شدم با مطالبم. نیت خیر بود و هیچ قصد بدی نبود. اوضاع روحی و احوتالات شخصی ام نامساعد است. باز در خواست مکررم تکرار میکنم از مدیریت سایت که میخواهم اکانت و تمام مطالب و کامنتهایم پاک نمایم.
Major II
Major II
نمایه کاربر

پست توسط arman76ma »

بررسی مزیت‌های نسبی اقتصاد در ایران (1): قیمت حامل انرژی، و رابطه اش با افزایش رفاه عمومی و توسعه کشور.

همیشه گفته شده، ایران دو مزیت برجسته برای جذب سرمایه‌گذاری دارد؛ اول نیروی کار ارزان، و دوم انرژی ارزان.
در ایران مزد پایه، حدود 250 دلار است، در مقابسه در ترکیه 800 دلار!
پایین بودن قدرت خرید عموم مردم، باعث کم رونقی فعالیت اقتصادی است، چون بازار مصرف ایران علی رغم جمعیتی در حد آلمان، بسیار کوچک است، یکی از دلایل اصلی این کوچک بودن اقتصاد ایران، پایین بودن درآمد و قدرت خرید اکثر مردم است.
روشن است، اقتصاد هر چه بزرگ‌تر باشد، درآمدهای عمومی و مالیاتی دولت‌ها نیز بیش‌تر است، و در جهان قدرت سخت و نرم، و امنیت، سیاسی و فرهنگی ‌شان هم بیش‌تر خواهد بود.
اگر حاکمیت‌هایی بخواهند به خیلی قدرت خرید پایین نگه دارند، در واقع اقتصاد کشورشان کوچک، نحیف و آسیب‌پذیر کرده اند!
من با این نیروی کار ارزان موافق نیستم. بر طبق برآوردهای مختلف، سهم مزد نیروی کار در اکثر کارهای تولیدی بین 5 تا 12 درصد است، اساساً نیروی کار ارزان امتیاز خیلی بزرگی نیست بر خلاف تصور بسیاری.
نیروی کار ارزان، که مزد کم‌تر از معیشت نرمال دریافت می‌کنند نوعی بردگی و بیگاری است و عملی ضدانسانی است.
نیروی کار ارزان بیگاری دهنده، یعنی، نابودی انگیزه کار و خلاقیت، یعنی فرار از کار، یعنی کاهش راندمان (بهره‌وری)!، این تفکر متحجرانۀ ضدانسانی- که ریشه در دوران برده درای دارد- می‌خواهد شیرۀ جان کارگران بگیرد تا اندکی به سودش به افزاید، در مغز کارفرمایانی است که از دانش مدیریت و البته از معرفت، عطوفت و کرامت انسانیت خالی هستند.
در دنیای مدرن و فراصنعتی، اساس نیروی کار، سرمایه است و نه هزینه. حتی اضافه کاری را سعی می‌کند نباشد، مگر موقتی و در شرایط ویژه. اغلب ساعت کار را در هفته کمتر از 40 ساعت است. آغاز ساعت کاری شیفت نرمال روزانه، از حدود ساعت 10 صبح تا عصر است، معمولا بین 6 تا 8 ساعت. بقیه ساعت به شیفت های غیرنرمال است که ساعت‌های متناسب و مزد بیشتر در نظر می‌گیرند، تا از نیروی کار، با نگیزه و بهره‌وی بالا برخودار باشند.

امروزه عمده تولید کالا، اتوماسیون، مکانیزه و رباتیک است. تولید کالای باکیفیت ولی ارزان، بیش‌تر به بهره‌گیری از دانش مدیریت، فناوری پیش‌رفته، تبلیغات، بزاریابی، بازارسازی، دیپلماسی اقتصادی تعامل‌گرا با جهان، و البته استفاده ار مزیت‌های نسبی جغرافیایی است.

کسانی که می‌نالند از افزایش مزد کارگر، اغلب از سه حالت خارج نیستند (شاید استثنائات باشد که شامل این نظرم نباشد)، یا برده دار هستند، یا کم دانش، و یا دارند فعالیت غیر موجه اقتصادی میکنند! مورد آخری بگذارید روشن کنم، کارفرمایی که هزینه مزد کارگرش بسیار بیشتر متوسط جهانی (7%) باشد مثلاً بالای 20% به احتمال زیاد رشتۀ فعالیت او فاقد توجیه اقتصادی است، و بهترست به جای استثمار کارگر، علل ناموجهی فعالیتش را بررسی و رفع کند ، و یا رشته فعالیتش را عوض کند، مگر بخواهد بنگاه خیریه راه اندازی کند و از زیان‌دهی نترسد!
در یک فعالیت اقتصادی موجه و مقرون به صرفه نرمال، متوسط تاثیر مزد کارگر 7% است، حتی 50% هم مزد کارگر افزایش دهد، در کل مقدار ناچیزی تاثیر در قیمت تمام شده می‌گذارد. اگر در واحد تولیدی، کالایی گران‌تر از قیمت نرمال جهانی تولید می‌شود، به احتمال زیاد یا کلاً توجیه اقتصادی ندارد، و یا مشکلات مدیریتی و یا تأمین منابع دارد، و یا شاید هم در شرایط غیرنرمال است؛ مثل در وضعیت تحریم کشور از سوی خارج روبرو است.

مزیت ایران، تولید برق از گاز است

نقدی بر فرمول قيمت گذاري گاز کارگروه ويژه نفت

تعرفه خرید تضمینی برق از نیروگاه های تجدیدپذیر و پاک / به ازای هر کیلووات از 270 تا 800 تومان!

تعرفه های برق و شرایط عمومی آنها/مستند صدور مصوبه: مصوبه جلسه مورخ ۹۵/۰۴/۲۸ شورای اقتصاد

[External Link Removed for Guests])

قیمت خرید برق از مردم تعیین شد/ هر کیلووات 150 تومان

Major II
Major II
نمایه کاربر

پست توسط arman76ma »

بررسی مزیت‌های نسبی اقتصاد در ایران (2): کشور ثروت‌های طبیعی و مردمان تهی دست!

فهرست کالاهای دارای مزیت نسبی در ایران

مزیت‌های اقتصادی ایران و حل مشکل اشتغال‌زایی

مقایسه مزیت نسبی صادرات گیاهان دارویی ایران با سایر کشورهای صادرکننده

Major II
Major II
نمایه کاربر

پست توسط arman76ma »

خب کاربران گرامی، من در حد توان و امکان، اهم مطالبی را گفتم. تا همین جایش از زندگی ام مایه گذاشتم (وقت و پول نمی گویم، از زنده بودن می گویم). خودتان بهتر می دانید وضع نقد و انتقادپذیری دراین جا چگونه است.

اما جالب اینجاست من به دهها نفر و سایت آدرس این پست "پاکابارا" فرستادم، اما دریغ از یک سایت داخلی که لینک بدهد. سایت های اقتصادی مختلف در این چند ماهه به ویژه هفته چند بار و چند ساعت مطالعه کرده ام، جناب استاد محسن رنانی (نقل به مضمون): اقتصاد ایران به بن رسیده، نمی‌شود از راه های معمول از این رکود تورمی بیرون رفت! استاد رنانی را من احترام زیادی برایش قائلم، ولی یکی که می خواهد ایده های دگراندیشانه بدهد کم محلی می کنند! این است وضع قشر نخبه ایران.

این روزها حساس جامعه انتخابات زده شده. به نظرم مهم‌تر از انتخاب یک فرد، مطالبه گری است. تا دولت منافعی نبیند بعیدست کار مهمی کند، مگر مطالبه‌گری مردم بالا باشد! اما اگر دولت اقناع و توجیه کرد که برای رفرم اقتصادی که به نفع نظام و دولت است، آن گاه امید است توجهی کنند و تحولی مثبت روی دهد!

هر نقدی را به ممکن است به خودشان بگیرند و فکر کنند من نوعی دارم از فلان جناح حمایتی می‌کنم. نه خیر! من هیچ علاقه و وابستگی به هیچ جناح و فرد سیاسی این کشور ندارم. برایم اهمیتی ندارد اشخاص سیاسی. چون می‌دانم که بدون اراده کلیت نظام و ارکان شناخته شده قدرت، کاری و تحولی و اصلاحی نمی‌شود. اصلاً افراد انتخابی در نظام چندان موثر نیستند مگر از جانب بقیه نظام ساپورت شوند. رئیس جمهور هم اختیاراتش محدود است. ولی در زمینۀ اقتصادی می‌تواند کارهایی کم ولی مهم و موثری بکند. یک تغییر کوچک در شیوه اقتصادی می‌تواند تحولی بزرگی ایجاد کند.
یارانه ها لازم است و بایدافزایش یابد، ولی گفتم نه از طریق انتشار پول کاذب، می توان این 80 هزار میلیارد تومان به مردم داد، بدون گرانی، باز می گویم این حق مردم است. دولت قبل اشتباه کرد قانون به درستی اجرا نکرد و یک دفعه قیمت‌ها بالا برد. ولی دولت فعلی هم دار اشتباه می کند. این قانون هدف‌مندی یارانه اصلش درست است ولی باید کل درآمد یارانه به مردم داد. دولت و شرکت‌ها و تجار خدمات و کاهایشان سالانه افزایش داده اند، توجیهی ندارد نیمی از درآمد یارانه ها جایی دیگر برود، این حق مردم است و باید بهشان دادف مردمی اکثرشان با مزد 250 دلاری زندگی بخور نمیر دارند. قیمت ها در سطح کشورهای مرفه می کنند ولی مزدها در حد کشورهای مفلوک! معلومست کاهش شدید قدرت خرید مردم، اقتصاد کشور را به زانو در می آورد. مردم قدرت خریدشان کم است و هر روز هم کم‌تر می شود. کلید نجات اقتصاد رکود تورمی ایران، قدرت خرید و رفم واقعی پولی است. این خلق پول کاذب اگر ادامه یابد، هر روز بیشتر اقتصاد ایران در باتلاق فرو خواهد رفت.
البته معدودی منشر کردند برخی مطلب ولی بدون لینک! از تعداد بازدید کننده و مقایسه اش مثلا با پست های خفن و جنجالی، شاید کاربر گرامی این گونه انجمن ها حال و علاقه مطالعه مباحث اقتصادی ندارند یا شاید گمان می کنند تکراری است و بیهوده! امیدورام لااقل این کابران مثل من دغدغه معیشت نداشته بانشد و همگی خوش و خرم باشند. گله ای از کاربران محترم ندارم، همین که اینجانب ناچیز را تحمل فرمودید تشکر می‌کنم.
من دل خوشی از این مردم ندارم، خیلی اذیت شده ام. کلاهم را برداشتند و خیلی مظالم دیدم و اتفااق اکثرا همان اعضای خانواده و ظاهرا دوستانم بودند! هر چه ضربه خوردم عمدتاً از خودی بود!
در حالی این مطالب نوشتم که بیش از سی سال اهل مطالعه بوده ام. همیشه طرف دار عقل و اخلاق بودم. اما آخر سر خود خانواده ام بیشترین ضربه زدند، چون پای بندی ام به اخلاق، همچو نقطه ضعفی دیدند و از انسان دوستی و عقده عاطفی ام سرکوب شده ام، سوءاستفاده کردند. کلاه‌بردارها همیشه از نقطه ضعف سوءاستفاده می کنند. این جمله سریال کلاه برداران عیناً چشیدم، هرگز از انسان های درست کار نمی شود کلاه برداری کرد! ساده لوحی، خوش بینی به همه، تداخل رفاقت با شراکت، آخر سر کلاهت بر می‌دارند!

کاربران گرامی، در انگلیس یک سریال زیبا و جالب ساختن و برای مردم انگلسی زبان پخش کردند، در این سریال شیادها سعی کرده با داستان ظاهر اخلاق پسند (حتی از آشنایی شیوه‌های کلاه‌برداری هم به قول معروف بلاد کفر، توجه اخلاقیات دارند و ضدقهرمان‌هایش توجهات اخلاقی دارند!)، مردم کشور انگلیس آگاه کند از شیوه های کلاه‌برداری.
چند جمله که در سریال شیادها مکرر تذکر می دهند به مخاطب:
از انسان درست کار نمی شود کلاه برداری کرد.
از ضعیف ها نباید کلاه بردرای کرد.
از کسی کلاه بردرای میکنی، همه اموالش نه دزد!
این نکته آخری خیلی حالب است! آری دزدی هم بایست با مرام باشد، نه حتی برای انسانیت، بلکه برای بقای خود دزدها! اموال طرفرا کامل نه دزد!

[External Link Removed for Guests])

انگلسی ها همیشه به زیرکی مشهور بوده اند. ملت انگلیس یکی از موفق‌ترین ملت های جهان در این چند سده بوده اند، این ملت توانست در عرض سیصد سال بر حدود نیمی از کره زمین سلطه یابد و امروزه 500 میلیون نفر را انگلیسی زبان بوجود آورده! زبانی البته مثل فارسی تحلیلی و منعطف است ولی مثل زبان فارسی مشکلات الفبایی دارد. بسیاری لغاتش به قدری شبیه هم هستند که فقط از روی کاربرد در جمله می توان فهمید (ویژگی زبان تحلیلی). با همین زبان تحلیلی و این الفبا مشکل ساز، انگلسیس ها بیش‌ترین و بزرگ‌ترین علما، فلاسفه، دانشمندان، مخترعان،مبتکران و ایده پردازان جهان داشته است. در علم اقتصاد سرآمد جهانیان هستند. اسمیت و کینز دو نابغه انگلسی اند. همچنان انگلسی‌ها ملت موفقی هستند! چرا؟
چون آنها به منتقد و دانشمند اهمیت می‌دهند. مدرک‌گرا نیستند و دنبال نخبه‌گرایی صرف نیستند. اشرافیت آنها اقلیتی است و متکثر نشدند، قانون مندی مگناکارتا 800 سال اشرافیت مقید به قانون کرده، انگلس کشور اشراف های قانون‌مند است! کشور لردهایی است که قانون‌مندی ادارۀ کشور را بهترین شیوه برای ادامۀ حیات یک ملت می دانند.، از نوعی اصالت است، ولی اشرافیتشان آگاه است و قدر عالم و منتقد می‌داند. به دگراندیش اهمیت می دهند.
سوءتفاهم نشود، من کارهای ضدانسانی و اشغال و استعمار و استثمار و بردگی ملت دیگر توسط ایادی انگلیسی در طول تاریخ محکوم میکنم! بحث من، آن روی دیگر این ملت انگلیس است، آن روی دیگری که کم‌تر به ما گفتند. به ما همیشه گفته اند انگلیسی ظالم بودند و متجاوز. البته گفته ام سایرین در برابرشان ضعیف و متفرق بودند! ولی کم‌تر گفتند، انگلیسی‌ها و امثالهم در برابر امثال ما چرا قوی‌تر بودند!
مردمان مقتصد و باهوش هستند و مثل امثال من ساده لوح نیستند که اجازه بدهند دوستان و اعضای خانواده اش کلاه سرش بگذارند. من از بس شکست خوردم و کلاهم برداشتند و مرا مفلس و بیمار روحی کردند و از شدت افسردگی کلا از کار افتاده شدم و حتی نمی توانم تدریس کنم، شغلی سال ها برایم معاش بخور و نمیری فراهم میکرد! در این سالها، رفتم مطالعات اقتصادی کردم. اما دیدم خیلی حقایق را در فیلم و سریال های جنایی است. باید آگاه شویم با شیوه های کلاه برداری نه به خاطر این‌که خلاف کنید، بلکه به خاطر این‌که کلاهتان را برندارند!
چند درصد مردم از شیوه‌های کلاه‌برداری مالی با خبرند؟ چند درصد مردم شیوۀ دزدی پانزی می‌دانند؟
متأسفانه مردم از این فضای مجازی استفاده بهینه نمی‌کنند، البته اترابط و تفریح خوبست، ولی دنیایی از اطلاعات مفید است که چون اهل مطالعه نیستند، کم‌تر استفاده می‌کنند!
با عرض احترام مجدد. ایام به کامتان ای نیکان.
آخرین ويرايش توسط 1 on arman76ma, ويرايش شده در 0.
Major
Major
نمایه کاربر
محل اقامت: داهات
سپاس‌های ارسالی: 6318 بار
سپاس‌های دریافتی: 841 بار
تماس:

پست توسط Ali$amir »

سلام دوست گرامی جناب arman76ma :razz:
با تبریک سالروز تولد منجی به شما و همه دوستان
جمعه زیبایی را برای شما آرزو دارم

مطالب جالب و قابل تاملی به رشته تحریر در آوردید هر چند از مسایل اقتصادی چندان سر در نمیارم ولی این مقاله را مطالعه کردم و بنظرم ایده هاتون با یه کم نقد از طرف متخصصین اهل اقتصاد کاملا کاربردی باشه البته همون طور که عرض کردید : « رفرم » خود این کلمه نشون دهنده ی تحولی عظیم و به گونه ای انقلابی در مدیریت اقتصادی خواهد بود
که میطلبه مدیران و مسوولین با احساس مسوولیتی فراتر از این چیزی که تا حالا ازشون دیدم پا به عرصه ی چنین رفرمی بذارن
در جایگاهی نیستم که بخوام به کسی یا مسوولی امر کنم اونم در مورد اقتصاد
ولی امیدوارم روزی توی این مملکت فوق احساسی که تمامی مسایل را بصورت احساسی و یک شبه مصوب میشه و آخرش به جایی هم نمیرسه و اگر هم برسه چشم اندازی کوتاه مدت داره ، به این جور مباحثی که مشخص هست شما با جون و دل در موردش تحقیق کردید اهمیت بدن و ان شاءالله به مرحله کاربرد برسه
پژوهش و ایده شما واقعا یکی از مطالب غنی این سایت هست
موفق باشید دوست من :razz:
خرم آن روز کزین منزل ویران بروم
تصویر
راحت جان طلبم وز پی جانان بروم
Major II
Major II
نمایه کاربر

پست توسط arman76ma »

سعدی » گلستان » باب هفتم در تأثیر تربیت

پارسا زاده‌ای را نعمت بی کران از ترکه عمان به دست افتاد فسق و فجور آغاز کرد مبذّری پیشه گرفت فی الجمله نماند از سایر معاصی منکری که نکرد و مسکری که نخورد. باری به نصیحتش گفتم ای فرزند دخل آب روانست و عیش آسیای گردان یعنی خرج فراوان کردن مسلم کسی را باشد که دخل معین دارد.

چو دخلت نیست، خرج آهسته تر کن

که می گویند ملاحان سرودی

اگر باران به کوهستان نبارد

به سالی دجله گردد، خشک رودی

عقل و ادب پیش گیر و لهو و لعب بگذار که چون نعمت سپری شود سختی بری و پشیمانی خوری. پسر از لذت نای و نوش این سخن در گوش نیاورد و بر قول من اعتراض کرد و گفت راحت عاجل به تشویش محنت آجلمنغص کردن خلاف رأی خردمندست:

برو شادی کن ای یار دل فروز

غم فردا نشاید خورد امروز

هر که علم شد به سخا و کرم

بند نشاید که نهد بر درم

دیدم که نصیحت نمیپذیرد و دم گرم من در آهن سرد او اثر نمیکند ترک مناصحت گرفتم و روی از مصاحبت بگردانیدم و قول حکما کار بستم که گفته‌اند بلِّغ ما عَلیکَ فانَ لَم یَقبلو ما عَلیک

گر چه دانی که نشنوند بگوی

هرچه دانی ز نیک و پند

زود باشد که خیره سر بینی

به دو پای اوفتاده اندر بند

تا پس از مدتی آنچه اندیشه من بود از نکبت حالش به صورت بدیدم که پاره پاره به هم بر میدوخت و لقمه لقمه همی‌اندوخت دلم از ضعف حالش به هم بر آمد، مروّت ندیدم در چنان حالی ریش به ملامت خراشیدن و نمک پاشیدن پس با دل خود گفتم:

حریف سفله اندر پای مستی

نیندیشد ز روز تنگدستی

درخت اندر بهاران بر فشاند

زمستان لاجرم بی برگ ماند

شاعران اردیبهشتی: عقلانیت، اخلاق و میهن دوستی ایرانی

topic121184.html
Major II
Major II
نمایه کاربر

پست توسط arman76ma »

پاکابارا (2):... آسانی رِفُرم اقتصادی.

topic-t121317.html
Colonel II
Colonel II
نمایه کاربر
سپاس‌های ارسالی: 5879 بار
سپاس‌های دریافتی: 12411 بار
تماس:

پست توسط Solver »

topic-t121317.html#p469747

در راستای مطالب شما.
Personal Site: [External Link Removed for Guests]
Major II
Major II
نمایه کاربر

پست توسط arman76ma »

Solver نوشته شده:http://www.centralclubs.com/topic-t121317.html#p469747

در راستای مطالب شما.

سفته‌بازی
Major II
Major II
نمایه کاربر

پست توسط arman76ma »

به دلیل اهانت به این جانب و عدم رسیدگی به شکایتم از سوی مدیریت این انجمن، من از این انجمن می روم. تا حد امکان مطالبم پاک می کنم. شاید روزی دیگرو جایی. تشکر از دوستانی که به من اظهار لطف کرده و مرا همراهی کردند.
-----------
اخرین درخواستم از مدیریت می خواهم تمام مطالبم در این انجمن پاک کند. چون اینجا هیچ امینتی احسسا نمی کنم.
Major II
Major II
نمایه کاربر

پست توسط arman76ma »

به دلیل اهانت به این جانب و عدم رسیدگی به شکایتم از سوی مدیریت این انجمن، من از این انجمن می روم. تا حد امکان مطالبم پاک می کنم. شاید روزی دیگرو جایی. تشکر از دوستانی که به من اظهار لطف کرده و مرا همراهی کردند.
ارسال پست

بازگشت به “بخش اقتصادی و مالی”