بانکداری در ایران به کجا می رود

در اين بخش مي‌توانيد در مورد مباحث و مطالب اقتصادی و مالی به بحث بپردازيد

مدیر انجمن: شوراي نظارت

ارسال پست
Major I
Major I
پست: 5234
تاریخ عضویت: پنج‌شنبه ۲۵ خرداد ۱۳۸۵, ۲:۴۷ ب.ظ
سپاس‌های ارسالی: 1747 بار
سپاس‌های دریافتی: 4179 بار
تماس:

بانکداری در ایران به کجا می رود

پست توسط ganjineh »

طی چند ماه گذشته با تعداد زیادی از کارشناسان اقتصادی و بانکی به مرورجایگاه و روشهای مرسوم وسیاستهای پیش روی سیستم بانکی با دیدگاهیخوشبینانه نگاه کردم.
با داشتن سوالات فراوان و تازه بدنبال پاسخ لیکن هنوز موفق به یافتن حتی یک جواب نیز نشده ام.
۱- چرا حداقل سرمایه موسسات مالی برای تبدیل به بانک خصوصی کاهش یافتهو زمان رسیدگی به این موضوع خارج از نوبت و در الویت قرار دارد. اما درتکمیل این زنجیره نقدینگی کمترین نگاه و توجهی به
صندوقهای قرض الحسنه جهت تبدیل به موسسات مالی نمی گردد.
۲- ابتدا صندوق قرض الحسنه مهر امام رضا (ع) سپس بانک مهر ایران و بعداز آن صندوق پس انداز ملی ایران و طبق شواهد موجود جدایی کل منابع قرضالحسنه از بانکهای تجاری و جمع آوری بیش از ۱۶۰هزار میلیارد از نقدینگیارزان در یک سیستم جامع قرض الحسنه . آیا با ماهیت ارزان این حجم عظیمنقدینگی می تواند موجب رشد تولید و رونق بازار و توسعه اقتصادی بر مبنایقیمت تمام شده خدمات و صنعت و کشاورزی و حمایت از صنایع داخلی بمنظور حیاتو رقابت با فرآورده های مشابه خارجی گردیده و همزمان بدلیل تزریق پولارزان و فراوان به جامعه از تورم حاصله پیشگیری نماید..
۳- بانکهای دولتی بیش از ۱۲۰ درصد منابع خود را تسهیلات اعطا نموده اند(حدود ۱۸۰ هزار میلیارد) و در عین حال بیش از ۲ برابر سرمایه اولیه آنانبرابر با (حدود ۴۰ هزار میلیارد که خیلی شفاف هم نیست) مطالبات حال شده ومعوق می باشد.در این حال تنها ابزاری که می تواند قامت خمیده نظام بانکیما را بازی دهد آزاد سازی نرخ بهره و سود بر مبنای عرضه و تقاضای پول میباشد. چه در صورت ادامه روند فعلی در سال آینده و مقیاس با سال جاری دیگرمجالی برای قیاس نباشد.
۴- روند صعودی افزایش نقدینگی تحقیقا و بواسطه (معوق) بلوکه شدن سرمایهبانکها نزد مردم قدری کاهش یافته است.و اگر کاهش بیشتری از این حیث متوجهبازار پول ما گردد منجر به توقف چرخه پول و رکود اقتصادی و کاهش ارزش پولخواهد رشد.بنا براین افزایش واقعی سرمایه بانکها و نه از طریق روشهای غیرشفاف خط اعتباری می تواند فرشته نجات بانکهای دولتی باشد.
۵- بنظر می رسد بانکهای دولتی هیچکدام دارای استراتزی آینده نگر وراهبردی نبوده و در دایره بسته خود به هر تلاشی متوسل می گردند و برغمیکسان بودن خدمات الکترونیک در بانکهای ما مشتریان کوچک وبزرگ را باروشهای غیر اصولی جذب و دفع می کنند که این امر از آفتهای بزرگ نظام بانکینیز می باشد.
و سوالات فراوان دیگر که ذهن مرا میبرد به اینکه بانکداری در ایران به .....

مرکز انجمنهای تخصصی گنجینه دانش
مرکز انجمنهای تخصصی گنجینه دانش
[External Link Removed for Guests]
مرکز انجمنهای اعتقادی گنجینه الهی
[External Link Removed for Guests]
ارسال پست

بازگشت به “بخش اقتصادی و مالی”