' 2 هزار تن انار در سبزوار توليد شد

در اين بخش مي‌توانيد در مورد مباحث و مطالب اقتصادی و مالی به بحث بپردازيد

مدیر انجمن: شوراي نظارت

ارسال پست
Major
Major
نمایه کاربر
پست: 1885
تاریخ عضویت: پنج‌شنبه ۲۳ مهر ۱۳۸۸, ۶:۳۱ ب.ظ
سپاس‌های ارسالی: 588 بار
سپاس‌های دریافتی: 2859 بار

' 2 هزار تن انار در سبزوار توليد شد

پست توسط misam5526 »

به گزارش روز سه شنبه خبرگزاري اقتصادي ايران(econews.ir)، "محمدحسين آبادي" افزود: توليد انار شهرستان در سال 86 هشت هزار و 500 تن و در سال 87، 200 تن بوده است.وي اين اختلافات را ناشي از وقوع سرماي شديد زمستان سال 86 اعلام كرد كه باعث شد 90 درصد باغهاي انار كف بر شود.
مسئول باغباني جهاد كشاورزي خرده مالكي، قديمي بودن باغها، استفاده از روشهاي سنتي آبياري، انجام غير اصولي برداشت و درجه بندي و انتقال انار، عدم وجود شركهاي صادركننده انار، نبود سردخانه مناسب و نداشتن تشكيلات صنايع تبديلي در اين زمينه را از مهمترين كاستي ها در رابطه با اين محصول دانست.
سيد فريد حبيبي افزود: انار گياهي مقاوم به شرايط كويري، كم توقع با نياز آبي پايين و كم آفت است كه داراي ارزش اقتصادي و خواص دارويي بالايي است و با اعمال مديريت صحيح كاشت، داشت و برداشت قابليت دسترسي به عملكرد بالا در حد 20 تا 30 هزار كيلوگرم در هكتار امكان پذير است.
وي در ادامه گفت: انار يكي از محصولات ارگانيك است يعني گونه بقاياي سم و كود در آن وجود ندارد. همچنين هزينه هاي عمليات داشت باغات انار در مقايسه با ساير باغها پايين است. لذا با اصلاح باغهاي قديمي و تجهيز آن به آبياري قطره اي و نيز مديريت صحيح هرس و تغذيه باغها مي توان گام موثري در رابطه با ارتقاي كيفيت اين محصول برداشت.
مسئول باغباني جهاد كشاورزي خرده مالكي، سبزوار را بستر مناسبي جهت ايجاد كلكسيون مطالعات انار، ايجاد صنايع تبديلي و حضور شركتهاي صادركننده اين محصول به شمار آورد.

معاون سازمان و مدير جهاد كشاورزي سبزوار گفت: پيش بيني مي شود از سطح 170 هكتار كنجد با ميانگين عملكرد هزار و 100 كيلوگرم در هكتار 187 تن كنجد برداشت شود.
محمدحسين آبادي سطح زيركشت اين محصول در سال گذشته را 540 هكتار اعلام كرد، بطوريكه 170 هكتار آن با جدا شدن جوين و جغتاي كاهش يافته و 370 هكتار آن مربوط به شهرستان سبزوار بوده كه در سال جاري با كاهش 57 درصدي به 170 هكتار رسيده است.
وي علت اين كاهش را جايگزيني كشت ذرت علوفه اي عنوان كرد و گفت: در پي خشكساليهاي اخير قيمت كاه افزايش چشمگيري داشته لذا تقاضاي دامداران نسبت به ذرت علوفه اي افزايش داشته است. از اين رو كنجدكاران با كاهش 200 هكتار از اراضي تحت پوشش كنجد اقدام به كشت ذرت علوفه اي كرده اند.
معاون سازمان و مدير جهاد كشاورزي سبزوار در خاتمه افزود: سايت كنجد در سطح 50 هكتار در منطقه صدخرو اجرا شده كه موجب شده ميانگين عملكرد كنجد منطقه بين 350 تا 400 كيلوگرم در هكتار افزايش يابد و به رقم هزار و 650 تا هزار و 700 كيلوگرم در هكتار برسد.
[img]http://www.beiragh.com/images/1006.jpg[/img]
ارسال پست

بازگشت به “بخش اقتصادی و مالی”