اولين پيام متني در سال 1992 به وسيله شركت ودافون بين يك مهندس كامپيوتر و تلفن همراه ارسال شد. اين سيستم به كاربران تلفن همراه اين امكان را ميداد تا پيامهاي متني كوتاه را به ساير كاربران با استفاده از همكنشگري كه تسلط بر آن مشكل و كم سرعت ميباشد ارسال كنند.
بطور همزمان، در اروپا تلفنهاي همراه اعتباري در اواخر دهه 1990 ميلادي محبوبيت پيدا كردند. يك كارت اعتباري به افراد جوان اين امكان را ميدهد تا از تلفن همراه استفاده كنند به اين دليل كه آنها از قبل پول استفاده از تلفن خود را پرداخت كردهاند (تقريباً مثل كنتور برق كه براي كار كردن، پول آن از قبل پرداخت ميشود).
توانايي تلفنهاي همراه براي ارسال و دريافت پيامهاي متني توجه اندكي را به خود جلب كرد و حداقل در ابتدا به وسيله شركتها صورتحساب ارسال نميشد. براي افراد جوان با درآمد اندك، توانايي تلفنهاي همراه براي ارسال پيامهاي رايگان به دوستان به زودي مورد توجه قرار گرفت و ارسال و دريافت SMS به صورت تصاعدي افزايش يافت. براي مثال، در ماه اگوست 2000، تنها در انگلستان، تعداد 560 ميليون پيام متني ارسال شد، مطابق با انجمن GSM، بيش از 10 بار، ارسال 50 ميليون پيام متني در ماه مي 1999 ضبط شد.
در سطح جهاني، تعداد پيامهاي متني ارسالي به تلفنهاي همراه در ماه اكتبر در سال 2000 ميلادي به تعداد 10 بيليون رسيد كه قابل مقايسه با تعداد يك ميليون در اوائل سال 1999 ميلادي ميباشد.
به دليل محدوديت تعداد كاراكترهايي كه ميتوان در هر پيام گنجاند (160 كاراكتر براي الفباي لاتين و 70 كاراكتر براي الفباي غير لاتيني مثل زبان چيني)، زباني جديد شبيه به ارتباطات اينترنتي اوليه توسعه يافت. بدين ترتيب جمله «بعداً ميبينمت»تبديل به «CU L8er» گرديد. چندين ماه براي اپراتورهاي شبكه همراه طول كشيد تا سيستمي را براي صورتحساب پيامهاي SMS توسعه دهند كه در آن زمان استفاده از پيامهاي متني نيز حساب گردد.
رشد خارقالعاده ارسال پيام همچنين منجر به گزارشات و داستانهاي شتابزده رسانهها در مورد پيامهاي متني عجيب و غريب، استفاده از اين پيامها در ماجراهاي عشقي و نامزد بازي و البته مخاطرات بالقوه ارسال بيش از حد در ارسال پيام گرديد. براي مثال در مقالهاي در پراگيوپست، كيت سوگر (16 مي، 2001) از مايكل سرنوسك از دانشگاه چالز نقل قول ميكند كه تاكيد دارد كه ارسال پيام متني اغلب براي گفتگوي بيمعني و مبتذل استفاده ميشود و رسانهاي براي تنهايي است ... شما بايد از آن استفاده كنيد تا احساس تنهايي در دنياي مدرن خودمان نكنيد. سوگر همچنين يك اظهار علمي ديگر را نقل ميكند كه SMS صميميتي بدون راه فرار را حفظ ميكند و مختصر و مفيد گويي را تقويت مينمايد: «لحظات شخصي از ارتباطات ناپديد شدهاند».
اين روشهاي برقراري رابطه، مانند استفاده فزاينده از تلفن در طي قرار ملاقات دخترها و پسرها در ابتداي قرن بيستم است كه توسط فيشر گزارش شد. فيشر در مصاحبههاي خود از كاربران تلفن بين سالهاي 1900 و 1920، متوجه شد كه بسياري از افراد استفاده فزاينده از تلفن براي ترتيب دادن قرار ملاقات و برقراري رابطه را به خاطر ميآوردند. صد سال بعد، به نظر ميرسد كه استفاده مشابه از تلفن، به غير از SMS به جاي گفتگو در حال رخ دادن است.
بطور مشابه، نگرانيها در مورد SMS كه يك تاثير شبكهاي منفي دارد همانند نگرانيهاي قديميتر در مورد تكنولوژي جديد است، نوشتن و يا تلفن يك تاثير منفي در مهارتهاي اجتماعي و سلامت افراد دارند (گزارشهايي در مورد استفاده مكرر از SMS موجب صدماتي شده است). همانگونه كه بعداً خواهيم ديد، اينترنت نيز با نگرانيهاي مشابهي مواجه شده است.
شايد بزرگترين انقلاب در ارتباطات شخصي، تلفن همراه يا تلفن سلولي بوده است. اين ابزار، چه از نظر سخت افزار و چه از نظر شبكهسازي، حاصل انقلاب ديجيتال است. هرچند تلفن همراه هيچگاه به عنوان ابزاري مجزا و منفرد در نظر گرفته نشده بود اما هرگز تصور نميشد كه به ابزارهاي ضروري در زندگي شخصي و حرفهاي ميليونها نفر در سراسر جهان تبديل شود فنآوري اتصال به اينترنت از طريق تلفن همراه از پيش وجود داشته است.
رايانههاي قابل حمل باطري دار و تلفن همراه دست به دست هم دادند تا براي تماس با بقيه جهان، ما را از اداره يا هر مكان ارتباطي ثابت ديگر رهايي بخشند.
اكنون، از نظر فني اتصال مستقيم از تلفن همراه به اينترنت امكان پذير است و ابزارهاي آن در بازار وجود دارد. تأثير بعدي انقلاب ديجيتال بر رفتارهاي كاري و تفريحاتي ما قابل تصور است و به زودي تحقق خواهد يافت.
حتي تلفن همراه در روزهاي اول خود به جنايات احتمالي جديد و يا همكاري در فعاليتهاي جنايي مربوط ميشد. اخيراً تكنولوژيهاي جديد (تلفنهاي همراه، فاكس، پست الكترونيكي) براي سازماندهي تظاهرات ضد جهاني شدن حياتي در نظر گرفته ميشوند و در بريتانيا براي اعتراضات و ايجاد مانع براي افزايش قيمت فراوردههاي نفتي استفاده ميشوند.
به دنبال حملات تروريستي به آمريكا در يازده سپتامبر 2001 اظهار نظرهاي زيادي وجود داشت كه تكنولوژيهاي جديد رسانهاي سازماندهي هستههاي تروريستي را امكانپذير كردند (با وجود شواهدي از وجود يك رويكرد ارتباطي «بدون تكنولوژي» تا وجود يك «تكنولوژي بالا».
در دايرهالمعارف تكنولوژي ارتباطات گاردنر و شورتل (1997) اشاره كردند كه: امكان نصب تلفنهاي تصويري وجود دارد .... اما اين سئوال مطرح است كه آيا اين تلفنهاي تصويري ميتوانند محبوبيت كسب كنند. بسياري ترجيح ميدهند تا ديده نشده و تنها شنيده شوند و هدف اغلب زنگهاي تلفني ارسال يك پيام است: تصاوير بصري در اين فرايند ضروري نميباشند .
با بيان اين فرضيه كه استفاده از تلفن تنها براي ارسال پيام ميباشد، گاردنر و شورتل كاملاً محبوبيت احتمالي تلفنهاي تصويري را به پرسش كشيدهاند.
افزايش ميزان سرنخهاي انتقال يافته در طي يك تعامل موفقيتآميزتر يا معنادارتر را تضمين نميكند. جوينسون، ارتباطات زوجهاي مشاركتكننده با استفاده از برنامه گپزني مقايسه كرد نيمي از كساني كه از طريق وب كم متصل بودند كه يك تصوير در زمان واقعي از زوج مورد تعامل فراهم ميكرد. تاثير پيوند ويديويي عظيم بود: ميزان خود گشودگي در تعامل را به تاخير ميانداخت و گرايش داشت كه ميزان زمان گذرانده شده براي گفتگو را كاهش دهد. اطلاعات مربوط به يك مشاركتكننده هنگامي كه فرد به اين دليل كه احساس ناراحتي ميكرد دوربين را خاموش مينمود كنار گذاشته شدند و گزارشگيري از باقي مشاركتكنندگان در موقعيت كنفرانس ويديويي نگرانيهاي مشابه بسياري را آشكار كرد.
تحول آشكار خدمات ارسال پيام با استفاده از تلفنهاي همراه به سمت ارسال پيام كامل تصويري يك سئوال جالب در مورد نقشهاي متفاوت پهناي باند و همزماني مطرح ميسازد. فرضيه صنايع تلفن همراه به اين شرح است: پهناي باند گستردهتر (مثل MMS) ميتواند منجر به ارتباطات بهتر شود.
همانند توسعه تلفن، بسياري از پيشرفتها در مكالمه و مخابره پيام با تلفن همراه ظاهراً در جهت يافتن كاربردهايي براي پهناي باند 3G كه ارائهگران شبكه هزينه كردند بيليونها درآمد داشته است. ارسال پيام متني، يك استفادهاي كه اين صنعت پيشبيني كرد، به تلفنهاي همراه كمك كرد كه نزديك به نقطه اشباع در بسياري از بازارهاي اروپايي رسيده است. اما پهناي باند كم و سيستم ارسال پيام متني نسبتاً ارزان عموماً موجب تماسهاي صوتي بيشتر در همان شبكهها شدهاند. بدين ترتيب، توسعه سيستمهاي ارسال پيام احتمالاً «غني شده»، گرانتر كه به نظر نزديكتر به تلفن تصويري از آنچه كه به نظر خردمندانه ميباشند، با توجه به عدم وجود شور و شوق براي چنين تكنولوژي در گذشته هستند.
اثرات اينترنت بر رفتار و فرايندهاي رواني در اين كتاب گزارش شد، همان قدر امروزي است كه اينترنت در حال حاضر چنين است. به هر صورت تغييرات براي مثال در ابزارهاي مورد استفاده براي ارتباطات (براي مثال يك بسط ناگهاني كنفرانس ويديويي) احتمالاً بيشتر منجر به تغييرات عظيم در رفتار اينترنتي ميشود. با افزايش پهناي باند، ما خطر از دست دادن بيشتر آن چيزي را داريم كه اينترنت را چنين مكان شادي بخشي ميسازد كه خودش نشان ميدهد كه افزايش پهناي باند احتمالاً اختصاصاً منجر به تغييرات عظيم در ماهيت ارتباطات اينترنت نميگردد. درست همانطور كه تلفنهاي تصويري در كسب موفقيت ناكام مانده بودند، ابزارهاي اينترنتي كه «خودآگاهي» را افزايش ميدهند نيز چنين ميباشند، در حالي كه حس كاهش يافته آنها از پاسخگويي و يا عضويت گروههاي مشترك را از بين ميبرند احتمالاً به وسيله مشتريان پذيرفته نشد.
همانگونه كه در بخش قبل در مورد محتوا در برابر اتصال نشان داده شد، افراد ميتوانند انتخاب كنند كه چه خدمات و ابزارهايي را ميخواهند استفاده كنند و براي آن پول پرداخت كنند و كداميك بهتر با نيازهاي رواني آنها تناسب دارند.
در بحثي در مورد اعتياد به اينترنت موراهان - مارتين استدلال كرد كه دسترسي با سرعت بالا وعده تغيير در ارسال تفريحات و همان طور كنار گذاشته شدن ارتباطات متن محور را ميدهد. اگرچه دسترسي با سرعت بالا ميتواند به خوبي زمان گذرانده شده براي ضبط MP3s را كاهش دهد، اما تجربيات WAP و 3G در مقايسه با SMS و فقدان شور و شوق براي تلفنهاي تصويري، قوياً نشان دهده اين فرضيه است كه ارتباطات متن محور يك محصول پستتر است و هنگامي استفاده ميشود تا اينكه يك جايگزين «غنيتر» فراهم شود، اشتباه است. موراهام – مارتين همچنين پيشبيني ميكند كه با پايان پذيرفتن ارتباطات متن محور حضور اجتماعي با اعتياد به صدا و سرنخهاي بصري افزايش و گمنامي كاهش خواهد يافت.
/www.newsnet.ir
ارسال پيام با تلفن همراه؛ از ديروز تا فردا
در اين بخش ميتوانيد در مورد ديگر مباحث تلفن همراه و سرويسهاي آن به بحث بپردازيد
مدیر انجمن: شوراي نظارت
- پست: 763
- تاریخ عضویت: دوشنبه ۸ خرداد ۱۳۸۵, ۱۰:۵۲ ب.ظ
- محل اقامت: مشهد
- سپاسهای دریافتی: 196 بار
- تماس:
بازگشت به “متفرقه در مورد تلفن همراه”
پرش به
- بخشهاي داخلي
- ↲ اخبار و قوانين سايت
- ↲ سوالات، پيشنهادات و انتقادات
- ↲ مرکز جوامع مجازي - CentralClubs Network
- ↲ سرويس ميزباني وب - CentralClubs Hosting
- ↲ مجله الکترونيکي مرکز انجمنهاي تخصصي
- بخش تلفن همراه
- ↲ نرم افزار تلفن همراه
- ↲ Symbian App
- ↲ Android App
- ↲ Windown Phone App
- ↲ iOS App
- ↲ JAVA Mobile App
- ↲ بازيهاي تلفن همراه
- ↲ Symbian Games
- ↲ Android Games
- ↲ iOS Games
- ↲ Windows Phone Games
- ↲ JAVA Mobile Games
- ↲ گوشيهاي تلفن همراه
- ↲ Sony
- ↲ Samsung
- ↲ GLX
- ↲ Dimo
- ↲ Huawei
- ↲ Motorola
- ↲ Nokia
- ↲ گوشيهاي متفرقه
- ↲ سرگرميهاي تلفن همراه
- ↲ خدمات و سرويسهاي مخابراتي
- ↲ تازه ها و اخبار تلفن همراه
- ↲ مطالب كاربردي تلفن همراه
- ↲ متفرقه در مورد تلفن همراه
- ↲ سوالات و اشکالات تلفن همراه
- بخش كامپيوتر
- ↲ نرم افزار كامپيوتر
- ↲ گرافيک و طراحي کامپيوتري
- ↲ طراحي صفحات اينترنتي
- ↲ سوالات و اشکالات نرم افزاري
- ↲ برنامه نويسي
- ↲ C Base Programming
- ↲ Dot Net Programming
- ↲ Web Programming
- ↲ Other Programming
- ↲ Software Engineering
- ↲ Java Programming
- ↲ Database Programming
- ↲ سخت افزار كامپيوتر
- ↲ امنيت و شبكه
- ↲ امنيت
- ↲ شبکه
- ↲ تازه ها و اخبار دنياي کامپيوتر
- ↲ مطالب كاربردي كامپيوتر
- ↲ متفرقه در مورد کامپيوتر
- بخش هوا فضا
- ↲ نيروي هوايي ايران
- ↲ متفرقه درباره نیروی هوایی
- ↲ نیروی هوایی و سازندگی
- ↲ حماسه و حماسه آفرینان نيروي هوايي
- ↲ تیزپروازان در بند
- ↲ شهدا و جانباختگان نیروی هوایی
- ↲ عملیاتهاي نيروي هوايي
- ↲ دستاوردها و اخبار نيروي هوايي
- ↲ تاریخچه نیروی هوایی در ایران
- ↲ هوانيروز ايران
- ↲ حماسه و حماسه آفرينان هوانيروز
- ↲ شهدا و جانباختگان هوانيروز
- ↲ دستاوردها و اخبار هوانيروز
- ↲ هواپيماها
- ↲ هواپيماهاي نظامي
- ↲ هواپيماهاي غير نظامي
- ↲ هواپيماهاي بدون سرنشين
- ↲ بالگردها
- ↲ بالگردهاي نظامي
- ↲ بالگردهاي غير نظامي
- ↲ بالگردهاي بدون سرنشين
- ↲ اخبار بالگردها
- ↲ تسليحات هوايي
- ↲ موشكهاي هوا به هوا
- ↲ موشكهاي هوا به زمين
- ↲ موشکهاي دريايي
- ↲ موشکهاي زمين به هوا
- ↲ موشکهاي زمين به زمين
- ↲ ديگر مباحث هوانوردي
- ↲ الکترونيک هواپيمايي
- ↲ موتورهاي هوايي
- ↲ شبيه سازهاي پرواز
- ↲ گالري تصاوير هوافضا
- ↲ تصاوير هواپيماهاي جنگنده
- ↲ کليپهاي هوايي
- ↲ تصاوير هواپيماهاي بمب افکن
- ↲ تصاوير هواپيماهاي ترابري
- ↲ تصاوير هواپيماهاي مسافربري
- ↲ تصاوير هواپيماهاي شناسايي
- ↲ تصاوير بالگردهاي نظامي
- ↲ تصاوير بالگردهاي غير نظامي
- ↲ تصاوير نمايشگاههاي هوايي
- ↲ تصاوير متفرقه هوايي
- ↲ انجمن نجوم
- ↲ منظومه شمسي
- ↲ كيهانشناسي
- ↲ گالري تصاوير نجوم
- ↲ اخبار نجوم
- ↲ اخبار هوافضا و هوانوردي
- ↲ مدرسه هوانوردي
- ↲ كتابخانهي هوا فضا
- ↲ متفرقه در مورد هوا فضا
- بخش جنگ افزار
- ↲ ادوات زميني
- ↲ ادوات زرهي
- ↲ تجهيزات انفرادي
- ↲ تسليحات سنگين و توپخانهاي
- ↲ خودروهاي نظامي
- ↲ تسليحات ضد زره
- ↲ ادوات دريايي
- ↲ ناوهاي هواپيمابر
- ↲ ناوشکنها
- ↲ رزم ناوها
- ↲ ناوچهها
- ↲ زيردرياييها
- ↲ تجهيزات و تسليحات دريايي
- ↲ ساير ادوات دريايي
- ↲ گالري تجهيزات و ادوات دريايي
- ↲ اخبار ادوات دريايي
- ↲ اخبار نظامي
- ↲ گالري نظامي
- ↲ متفرقه در مورد جنگ افزار
- بخش دفاع مقدس
- ↲ حماسه دفاع مقدس
- ↲ تخريب و خنثي سازي
- بخش خودرو و وسايل نقليه
- ↲ مباحث فنی و تخصصی خودرو
- ↲ معرفي خودرو
- ↲ تازهها و اخبار خودرويي
- ↲ گالري خودرو
- ↲ متفرقه وسايل نقليه
- بخش پزشکي
- ↲ پزشكي و درمان
- ↲ پزشکي
- ↲ سوال پزشکي
- ↲ بهداشت
- ↲ بهداشت عمومي
- ↲ بهداشت مواد غذايي
- ↲ لوازم آرايشي و بهداشتي
- ↲ متفرقه در مورد پزشکي
- ↲ روانشناسي و روان پزشكي
- بخش فرهنگ، تمدن و هنر
- ↲ فرهنگي هنري
- ↲ شعر و ادبيات
- ↲ فيلم و سينما
- ↲ هنرهاي نمايشي
- ↲ فرهنگ هنرهاي نمايشي
- ↲ موسيقي
- ↲ عكس و نقاشي
- ↲ تاريخ، فرهنگ و تمدن
- ↲ تاريخ ايران
- ↲ تاريخ جهان
- ↲ فلسفه
- ↲ زبانهاي خارجي
- ↲ زبان انگليسي
- ↲ زبان اسپانيايي
- ↲ هنر آشپزي
- بخش علم، فناوري و آموزش
- ↲ انجمن علم و فناوري
- ↲ انجمن آموزش
- ↲ کتاب و فرهنگ مطالعه
- ↲ دانش عمومی
- ↲ کنکور و دانشگاه
- ↲ جامعه شناسي
- ↲ خانواده
- ↲ متفرقه جامعه شناسي
- ↲ حقوق و قضا
- ↲ علوم
- ↲ فيزيک
- ↲ شيمي
- ↲ رياضي
- ↲ متالورژي
- ↲ پليمر
- ↲ علوم کشاورزي
- ↲ گياهان زراعي و باغي
- ↲ گياهان دارويي
- ↲ طبیعت و محیط زیست
- ↲ زيست شناسي
- ↲ عمران
- ↲ بتن و سازههاي بتني
- ↲ معماري و شهرسازي
- ↲ سبکها و مشاهير معماري
- ↲ شهرسازي
- ↲ معماري داخلي
- ↲ معماري منظر
- بخش الکترونيک و رباتیک
- ↲ مفاهیم اولیه و پایه در الکترونیک
- ↲ نرم افزارهای کمکی الکترونیک
- ↲ مدارهای مجتمع
- ↲ سوالات و پرسشهای مفاهیم پایه
- ↲ مدارات ساده و آسان
- ↲ مدارهای آنالوگ و دیجیتال
- ↲ شبیه ساز و طراحی مدار
- ↲ مدارات صوتی
- ↲ مدارات، منابع تغذیه سویچینگ و اینورتوری
- ↲ مدارات مخابراتی
- ↲ میکروکنترلرهای AVR
- ↲ آموزش و مثالها AVR
- ↲ طرح آماده و کامل شده AVR
- ↲ میکروکنترلرهای ARM
- ↲ سایر میکروکنترولرها و پردازندهها
- ↲ سایر میکروکنترلرها
- ↲ مدار مجتمع برنامه پذیر FPGA
- ↲ رباتیک
- ↲ اخبار و مصاحبه ها در رباتیک
- ↲ آموزش و مقالات رباتیک
- ↲ پروژهها تکمیل شده رباتیک
- ↲ مدارها و مکانیک در رباتیک
- ↲ رباتهای پرنده
- ↲ برق و الکترونیک عمومی
- ↲ تعمیر لوازم برقی
- ↲ اخبار برق و الکترونیک
- بخش بازيهاي رايانهاي
- ↲ بازيهاي رايانهاي
- ↲ كنسولهاي بازي
- ↲ PSP
- ↲ اخبار بازيها
- بخش تجاري اقتصادي
- ↲ بخش اقتصادی و مالی
- ↲ تجارت آنلاين
- ↲ بورس
- ↲ تحلیل و سیگنال روز
- ↲ کار آفرینی
- بخشهاي متفرقه
- ↲ بخش ويژه
- ↲ ساير گفتگوها
- ↲ صندلي داغ
- ↲ اخبار و حوادث
- ↲ انجمن ورزش
- ↲ آکواريوم و ماهيهاي زينتي
- ↲ معرفي سايتها و وبلاگها