,
نخست تذکر بدم که احتیاط کنید، یک عده تو این موضوع کلاهبردار هستند و یک سری کابل را جای مبدل عرضه میکنند، در صورتی که در اکثر موارد چیزی که شما نیاز دارید کابل نیست بلکه یک مبدل است!
ما چند نوع اتصال داریم که به علت تشابه نوع فیش اکثرا اونها را یک دسته می دانند در حالی خیلی با هم فرق دارند:
کابل سفید، قرمز و زرد که در آن زرد ورودی ویدیو می باشد، سفید (L) و قرمز (R) هم ورودی استریو شما هستند. این کابل ها بیشتر مناسب سیستم نمایش NTSC هستند، که همه رنگ ها به علاوه سنکرون عمودی و افقی را در همان کابل زرد منتقل می کنند.
اما ما یک کابل دیگر داریم که استانداردش 3 فیش قرمز، زرد و آبی است. این کابل فقط تصویر را منتقل میکند و صوت از طریق یک کابل جداگانه سفید و قرمز منتقل می شود. در این کابل ها رنگ سبز حامل رنگ سبز (G) و همچنین تصویر (سنکرون عمودی و افقی) است، کابل آبی تنها حامل رنگ آبی (B) است و کابل قرمز نیز فقط حامل رنگ (R). در این سیستم قطعی کابل سبز برابر است با قطع کل تصویر اما قطعی کابل آبی یا قرمز فقط تصویر شما را دچار مشکل ترکیب رنگ می کند.
متاسفانه گاه این دو دسته کابل اشتباه می شوند و حتی من خودم مدل هایی دیدم که استاندارد رنگ را رعایت نکردند و خوب به اسم مبدل به فروش می رسند. اصل تفاوت این 2 کابل در اینجاست که نمایش گر شما از بین سیستم های PAL، NTSC و SECAM از کدامیک پشتیبانی می کند. به هر ترتیب این ها را گفتم که کمی نگاه تخصصی به موضوع داشته باشید.
اما در عمل و مورد شما:

کابل مورد نظر شما وجود دارد، اما شما به همان مدل نیاز دارید که تصویر و سنکرون عمودی و افقی همگی در یک کابل ارسال شوند. چون قطعا نمایش گر شما توان ترکیب مدل ورودی RGb را ندارد، اون کابل نیاز داره که شما یک دستگاه برای اعمال سنکرون عمودی و افقی به دو رنگ آبی و قرمز هم داشته باشید که تلوزیون شما و اکثر تلوزیون های جدید نیز از این قابلیت بی بهره هستند.
شاید اشاره به این بد نباشد که یکی از مهمترین تفاوت آن تلوزیون ها که نمایش گر رایانه هم هستند در همین توانمندی است. وگرنه با کابل RCA یا مثلا S video به هر تلوزیونی می توان نمایش گر گفت! اما تفاوت در وجود همین دستگاه اعمال سنکرون عمودی و افقی به رنگ ها می باشد که اساسا عمل تشکیل تصویر را مشابه یک نمایشگر رایانه می کند.
من فکر کنم برای گرفتن یک کابل مناسب بهتر است جای خدمات کامپیوتری ها بروید سراغ شرکت هایی که کارشون دوربین مدار بسته است، یا حتی تعمیرگاه های تلوزیون. چون این دو دسته به خوبی متوجه این تفاوت هستند و خوب پولتون بابت خرید یک کابل اشتباه هدر نخواهد رفت.
اما در مورد سخت افزار، مبدل های مربوطه نیز وجود دارد که علاوه بر خروجی های مختلف ضمن کنترل سیگنال امکان استفاده همزمان از چند نمایشگر را هم به شما می دهند. برای این مورد هم سراغ فروشگاه های کامپیوتری برید که در اونا تجهیزات شبکه و سویچر ها فروخته می شود.
هر چند در نگاه اول ساخت کابل پیچیده به نظر میرسد اما نکته مهم تر از پیچیدگی ساختش، کیفیت خروجی است که اگر در اتصالات ظرافت لازم را به خرج ندهید کیفیت خوبی به دست نمیاد با توجه به آنالوگ بودن تلوزیون. من خودم تجربه ساخت چندین مدلش را دارم حتی تبدیل S video را برای تلوزیون های سونی قدیمی با قاب چوبی بزرگ را هم ساختم که اونها اصلا ورودی جز آنتن و فیش RF ندارند. اما توصیه ام به شما نخست مبدل ها و استفاده از آن هاست و بعد کابل آماده و آخرین راه حل ساختن مدل دست ساز.
ضمناً نمایش گر شما (تلوزیون فاقد ورودی S Video) جزو دسته CRT های منسوخ شده به حساب میاد البته به عنوان یک نمایشگر برای رایانه منظورم هست و به همین دلیل شما کنترل چندانی روی تصویری که در اون مشاهده می کنید هم از نظر تنظیم ابعاد و هم دیگر خصوصیات نخواهید داشت حتی شاید تصویر شما فقط سیاه و سفید نمایش داده شود. اگر اینطور بود بگید تا بگم از کجا تنظیمات را در صورت وجود تغییر بدهید.
یک نمونه از این مبدل ها:
[External Link Removed for Guests]یک نمونه از این کابل ها که من در شیراز به قیمت 8.000 تومان خرید کرده بودم، الان تو آمازون زده 12$ پس اون احتمالاً ساخت داخل بوده و باید با کمی جستجو گیرتون بیاد ازش:
[External Link Removed for Guests]همانطور که پیداست این کابل فقط کابل زرد رنگ خروجی را داره که دیگر تلوزیون شما نیاز به اعمال سنکرون عمودی و افقی روی رنگ ها را ندارد و در حقیقت کابل زرد حامل کل تصویر است. برای صدا نیز چند روش وجود داره که ساده ترینش همون چیزی است که مهدی جان گفتند.