
دانشمندان مرکز تحقيقات کشاورزي(ARS) و همکاران دانشگاهي آنان موفق به ساخت نوعي حسگر زيستي در مقياس ميکروسکوپي شدهاند که مشاهدهي باکتري سالمونلا را در تستهاي آزمايشگاهي با استفاده از رنگهاي فلورسانس آسانتر مينمايد.اين حسگر با ساير پاتوژنهاي غذايي نيز بهخوبي سازگار است.
اين حسگر که در ابعاد ميليارديم متراست، بخشي از فناورينانو محسوب ميشود.
نمونههايي از حسگرهاي زيستي در طبيعت وجود دارد. توسط آنها حشرات مقادير بسيار کمي از فرومونهاي جنسي را در محيط تشخيص داده و آنها را بهعنوان نشانهاي براي يافتن جفت استفاده ميکنند.
همچنين ماهيها براي تشخيص لرزشهاي خفيف موجود در آب دريا از حسگرهاي زيستي استفاده ميکنند. مرکزARS و دانشگاه جورجيا از فناورينانو بهمنظور تکميل اين حسگرهاي زيستي استفاده کردهاند.
اين حسگرها بر اساس نظر Park، توانايي بسياري براي حفظ سلامت مواد غذايي دارند. حسگرهايي كه او و همکارانش در دانشگاه ساختهاند، شامل ذرات رنگي فلورسانس ارگانيک است که به آنتيباديهاي سالمونلا متصل ميشوند. اين آنتيباديها مانند قلاب به باکتري سالمونلا ميچسبند و مواد رنگي فلورسانس مثل چراغ از خود نور ميدهند و در نتيجه مشاهدهي باکتريها آسانتر ميشود.
خوردن غذاهاي آلوده با سالمونلا موجب بروز تهوع و اسهال شديد و گاهي مرگ ميشود.
اين تحقيق براي Park جايزه تحقيقات نانو را در ششمين سمپوزيوم فناورينانو کشور کره به ارمغان آورد.
[External Link Removed for Guests]
[External Link Removed for Guests]