خواب راحت، حافظه را احيا و عمر را طولاني مي کند

در اين بخش مي‌توانيد در مورد مباحث مرتبط با بهداشت به بحث بپردازيد.

مدیران انجمن: رونین, Dr.Akhavan, شوراي نظارت

ارسال پست
Super Moderator
Super Moderator
نمایه کاربر
پست: 3051
تاریخ عضویت: یک‌شنبه ۷ اسفند ۱۳۸۴, ۳:۴۵ ق.ظ
سپاس‌های ارسالی: 351 بار
سپاس‌های دریافتی: 1579 بار
تماس:

خواب راحت، حافظه را احيا و عمر را طولاني مي کند

پست توسط Dr.Akhavan »

  راحت، حافظه را احيا و عمر را طولاني مي  



بر اساس بررسي پژوهشگران، خواب راحت در ساعات شب ، ضمن اينکه موجب طولاني شدن عمر مي شود به عملکرد بهتر حافظه نيز کمک مي کند.
به گزارش خبرنگار سایت پزشکان بدون مرز ، پژوهشگران مي گويند اتفاقاتي که طي يک روز پرمشغله رخ مي دهد، اما برخي از افراد قادر نيستند آنها را به ياد بياورند، مي تواند به دنبال يک خواب راحت و عميق طي شب يک بار ديگر احيا شود.
در جريان تحقيقاتي تازه، محققان دانشگاه شيکاگو از داوطلبان خواستند کلمات ساده را به ياد آورند.
بسياري از افراد مورد مطالعه گفتند که حافظه آنها در ساعات پاياني روز، آنان را ياري نمي کند، اما کساني که شب را به خوبي خوابيده بودند، صبح روز بعد حافظه بهتري داشتند.
پژوهشگران ضمن انتشار مقاله اي در نشريه “نيچر” گفتند که مغز مي تواند خاطرات را از فراموشي نجات دهد.
وقتي ابتدا از مغز خواسته مي شود چيزي را به ياد آورد، خاطره مربوطه در يک وضعيت “ناپايدار” قرار دارد. به اين معني که امکان از ميان رفتن آن وجود دارد.
مغز به تدريج خاطراتي را که مهم تلقي مي شود تقويت و وارد وضعيت “پايدار” مي کند.
با اين حال پژوهشگران دانشگاه شيکاگو اشاره کردند که امکان دارد يک خاطره “پايدار” بار ديگر وارد مرحله “ناپايدار” شود.
دکتر دنيل مارگولياش، يکي از نويسندگان مقاله، گفت: “خواب ، خاطرات را تقويت و از آنها در برابر اختلالات يا فرسودگي محافظت مي کند. همچنين به نظر مي رسد خواب خاطرات را بازيابي يا احيا مي کند.”
او افزود: “در صورتي که عملکرد حافظه افت کند، خواب ممکن است آنچه را از دست رفته است احيا کند.”
کريم نادر، از دانشکده فيزيولوژي دانشگاه مک گيل در مونترال، مي گويد خواب به برخي خاطرات کمک مي کند به شکل “رسيده” و نهايي برسد و همچنين خاطرات کم اهميت را حذف مي کند
ارسال پست

بازگشت به “بهداشت عمومي”