خالكوبي بدون نظارت جرم است

در اين بخش مي‌توانيد در مورد مباحث مرتبط با بهداشت به بحث بپردازيد.

مدیران انجمن: رونین, Dr.Akhavan, شوراي نظارت

ارسال پست
Old Moderator
Old Moderator
نمایه کاربر
پست: 2833
تاریخ عضویت: پنج‌شنبه ۱۰ فروردین ۱۳۸۵, ۱:۳۹ ب.ظ
سپاس‌های ارسالی: 158 بار
سپاس‌های دریافتی: 747 بار

خالكوبي بدون نظارت جرم است

پست توسط Leila »

در شرايطي كه چندي پيش سردار طلايي فرمانده ي نيروي انتظامي تهران بزرگ ، در ارتباط با استفاده از سوزن هاي خالكوبي وارداتي در ارايشگاه ها هشدار داده بود ، سرپرست اداره ي بهداشت مواد غذايي و بهسازي اماكن عمومي وزارت بهداشت اعلام كرد :
تا كنون هيچ گزارشي مبني بر انتقال بيماري از طريق خالكوبي به وزارت بهداشت ارائه نشده است .
سردار طلايي اعلام كرده بود :
بررسي هاي صورت گرفته توسط كارشناسان مشخص كرده كه سوزن هاي خالكوبي مورد استفاده در بعضي از ارايشگاه ها الوده هستند . اين سوزن ها توسط افراد سود جو در جامعه به ويژه در سطح ارايشگاه هاي زنانه توزيع و مورد استفاده قرار گرفته و ماموران در صدد شناسايي و دستگيري عوامل ان هستند . چند روز بعد سيد رضا غلامي سرپرست اداره ي اماكن وزارت بهداشت گفت :
خالكوبي يا هر گونه اقدام مشابه مانند تاتو در ارايشگاه ها در صورتي كه زير نظر پزشك نباشد ، جرم است و ممنوعيت دارد . در صورتي كه گزارش چنين عملي به دانشگاه هاي علوم پزشكي در منطقه ارائه شود حتما
با متخلفان برخورد مي شود .
بررسي هاي انجام شده نشان مي دهد ، در حال حاضر 2 تا 3 ميليون نفر از مردم ايران به انواع مختلف هپاتيت مبتلا هستند و تخمين زده مي شود كه حدود 200 تا 300 هزار نفر از اين افراد مبتلا به هپاتيت C باشند ، هم چنين به نظر مي رسد خالكوبي علت ابتلاي 2 تا 5 در صد افراد به اين بيماري باشد .
تحقيقات دامنه دار انجام شده نشان مي دهد افرادي كه خالكوبي دارند 9 برابر بيشتر از سايرين در معرض ابتلا به هپاتيت C قرار دارند . علاوه بر اين ساير بيماري هاي عفوني مثل هپاتيت B ، جذام و سل هم مي توانند از طريق خالكوبي و تاتو منتقل شوند . هم چنين رنگ هاي مورد استفاده در خالكوبي چندان خالي از ايراد نيستند . دكتر كريمي در اين باره مي گويد :
به غير از سوزن ، رنگ هاي به كار رفته در تاتو ( خالكوبي ) نيز مي تواند خطر افرين باشد . به طور كلي مداد هاي رنگي به كار رفته در تاتو از رنگ هاي حيواني ، سرمه ، روغن و عصاره ي گياهي يا اكسيد مواد معدني مثل اهن و كبالت به دست مي ايند . اما در مواردي ديده شده كه حتي از مركب يا روغن سوخته اتومبيل هم استفاده شده است .
در همين باره دكتر حميد كميلي متخصص پوست مي گويد :
چندي پيش ضمن تحقيقي در كشور المان ، 23 نوع از رنگ هاي تاتو كه به عنوان رنگ هاي طبيعي مورد استفاده قرار مي گرفتند ، ازمايش شدند . بر اساس نتايج اين ازمايش تقريبا همه ي رنگ ها يي كه به زير پوست وارد شده بودند حاوي مواد سرطان زا بودند .
دكتر كميلي اضافه مي كند :
انجام خالكوبي در محل هاي سنتي و الوده ، اندازه ي خالكوبي و هم چنين استفاده از رنگ هاي سفيد ، زرد ، نارنجي و قرمز شانس ابتلا به بيماري ها را افزايش مي دهد .
با اين اوصاف بهتر است وزارت بهداشت و اداره ي اماكن ، كنترل بيشتري بر ارايشگاه ها و سالن هاي زيبايي داشته باشند و با بازرسي هاي غير مترقبه ، حلقه ي كنترل و نظارت را تنگ تر كنند .
اگر مي توانستيد خريدار باور باشيد، كدام باور از همه برايتان مفيد تر بود؟؟
ارسال پست

بازگشت به “بهداشت عمومي”