70درصد افراد بالاي 20 سال كشور دچار چاقي يا اضافه وزن هستند

در اين بخش مي‌توانيد در مورد مباحث مرتبط با بهداشت به بحث بپردازيد.

مدیران انجمن: رونین, Dr.Akhavan, شوراي نظارت

ارسال پست
Major
Major
نمایه کاربر
پست: 1885
تاریخ عضویت: پنج‌شنبه ۲۳ مهر ۱۳۸۸, ۶:۳۱ ب.ظ
سپاس‌های ارسالی: 588 بار
سپاس‌های دریافتی: 2859 بار

70درصد افراد بالاي 20 سال كشور دچار چاقي يا اضافه وزن هستند

پست توسط misam5526 »

حدود 70 درصد افراد بالاي 20 سال در كشور دچار چاقي يا اضافه وزن هستند.در حال حاضر در تهران 45 درصد زنان و مردان دچار اضافه وزن هستند و 15درصد مردان و 25 درصد زنان چاق هستند و همين بيش از اين ميزان نيز دچار اضافه وزن هستند.
هر چه وزن افراد بيشتر شود بيماري‌هاي همراه با اضافه وزن بيشتر خواهد شد كه متاسفانه اين بيماري‌ها در كشور رو به افزايش است.
پيشرفت‌هاي خوبي در كنترل بيماري‌هاي غدد درون‌ريز از جمله گواتر صورت گرفته است و در اين زمينه مي‌توان گفت، طي 20 سال گذشته كه مساله كمبود يد با توزيع نمك يددار در كشور جبران شد، توانسته‌ايم از بروز 20 ميليون گواتر در كودكان جلوگيري كنيم و 90 ميليون درجه ضريب هوشي افراد جامعه را بالاتر ببريم. همچنين حدود 18 بيليون دلار در خدمات بهداشتي- درماني صرفه‌جويي كنيم.
البته هنوز گواتر به عنوان يكي از مشكلات غدد درون‌ريز در كشور وجود دارد و مهم‌ترين نكته اين است كه پيشگيري از اين عارضه فقط در افراد كودك و جوان موثر مي‌شود و در افراد بالاتر از 30 سال كه به گواتر مبتلا شده‌اند، پيشگيري تاثيري ندارد لذا درصد بالايي از مبتلايان به گواتر در افراد بالاي 30 سال در كشور وجود دارد.
در حال حاضر ميان افراد بالاي 20 سال در كشور بين
8 تا 20 درصد به ديابت مبتلا هستند و پيش‌بيني مي‌شود
5 /3 تا 4 ميليون ديابتي و 4 تا 5 ميليون افراد پيش از ديابتي در كشور وجود داشته باشد.
وي خاطرنشان كرد: از هر 10 نفر در كشور يك نفر به اختلال ديابت مبتلا مي‌شود و در سنين 60 سال به بالا از 2 تا 3 نفر يك نفر به اين عارضه مبتلا مي‌شود.
پيشگيري از ديابت به اصلاح شيوه زندگي افراد وابسته است و مردم بايد از رژيم غذايي مناسب و فعاليت بدني كافي برخوردار باشند اما متاسفانه در حال حاضر در تهران 80 درصد افراد فعاليت بدني مناسبي ندارند. تركيب رژيم غذايي هم مي‌تواند در بروز اين عوارض موثر باشد چرا كه چربي و روغن اشباع شده در كشور بيش از حد معمول استفاده مي‌شود و مقدار انرژي كه از غذا گرفته مي‌شود در 70 درصد موارد بيش از حد نياز است.
مساله ديگر افزايش كوتاه قدي در ايران است. اين موضوع بيشتر به مسائل تغذيه‌اي برمي‌گردد و مسلما در وضعيت فعلي از 5 سال پيش تاكنون قد جوانان افزوده شده است اما اين افزايش حدي دارد به عنوان مثال براي افراد بالغ قد بين 156 تا 182 سانتي‌متر طبيعي است.
[img]http://www.beiragh.com/images/1006.jpg[/img]
ارسال پست

بازگشت به “بهداشت عمومي”