روزهای پرتنش و زمینه بازپس گیری باغ قلهک

در اين بخش مي‌توانيد در مورد تمامي مسائل مرتبط با حقوق و قضا به بحث بپردازيد

مدیران انجمن: رونین, شوراي نظارت

ارسال پست
Major I
Major I
پست: 5234
تاریخ عضویت: پنج‌شنبه ۲۵ خرداد ۱۳۸۵, ۲:۴۷ ب.ظ
سپاس‌های ارسالی: 1747 بار
سپاس‌های دریافتی: 4179 بار
تماس:

روزهای پرتنش و زمینه بازپس گیری باغ قلهک

پست توسط ganjineh »

با بروز تنش های فزاینده در رابطه تهران – لندن، یکی از مقامات کشورمان نیز از «آماده شدن زمینه ها برای باز‌پس‌گیری باغ قلهک» خبر داد.

به گزارش «فردا»، سردار میرفیصل باقرزاده، رئیس بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش های دفاع مقدس گفت:»با وجود گذشت 5 سال از اثبات حقانیت دولت جمهوری اسلام یایران و غصبی بودن باغ قلهک توسط دولت انگلستان، تا کنون دولت انگلیس برای بازگرداندن این حق قانونی و مطالبه عمومی ملت ایران هیچگونه گام موثر و مفیدی برنداشته است و از ورود کارشناسی به این پرونده به شدت هراسان است.»

سردار میر فیصل باقرزاده با یادآوری سابقه حقوقی پرونده باغ قلهک و بی ارتباط بودن این پرونده با موضوع باغ سه هزار متر مربعی جمهوری اسلامی ایران در منچستر، اظهار داشت: تا کنون برای اثبات حق جمهوری اسلامی ایران تلاش های وسیعی در سطح قوه قضائیه، کمیسیون اصل 90 مجلس شورای اسلامی، دیوان محاسبات کشور و همچنین معاونت حقوقی ریاست جمهوری به عمل آورده ایم که همگی بر حقانیت جمهوری اسلامی ایران در این ماجرا تاکید نموده اند که به نظر می رسد زمینه برای احقاق حق و بازپس گیری این مطالبه به حق ملت ایران آماده شده است.

وی در پایان گفت: استمرار اشغالگری باغ قلهک به لحاظ حقوقی محاسبه می شود که عندالاقتضاء خسارات ناشی از دیرکرد تادیه این حق قانونی مطالبه خواهد شد.

باغ قلهک؛ پرونده ای کماکان مفتوح

باغ قلهک با وسعت دویست هزار متر مربع در یکی از بهترین نقاط شمال تهران در زمان ناصرالدین شاه قاجار به صورت عقد موقت سکنی در اختیار دولت وقت انگلستان قرار داده شده بود که با فوت طرفین قرارداد عقد باطل گردید اما انگلستان طی دسیسه ای مرموزانه در زمان رضا شاه اقدام به تهیه سندی نمود که صحت آن طی بررسی های حقوقی مورد خدشه قرار گرفته است.

از این باغ بعنوان اقامت‌گاه کارکنان سفارت و ییلاق استفاده می شود. هم چنین تا چندی پیش از تعلیق فعالیت های شورای بریتانیا (بازوی فرهنگی و دیپلماسی عمومی انگلستان)،این شورا در محل این باغ دایر بود.

 تصویر
تصویر هوایی از باغ  

برای همین، فعالیت های متعددی در قالب تجمعات اعتراضی، گردهمایی و غیره از سوی اقشار مختلف جهت بازپس‌گیری این باغ صورت گرفت.

زمستان سال گذشته بود که همزمان با یورش وحشیانه رژیم صهیونیستی به مردم غزه، جمعی از دانشجویان مقابل باغ قلهک سفارت انگلستان در تهران تجمع کردند.

اما پس از مدت زمانی از شروع تجمع، عده ای وارد این باغ شده و ضمن آتش زدن پرچم های آمریکا و انگلستان، پرچم فلسطین را در باغ انگلیسی ها به اهتزاز درآوردند.

تشکیل «کمیته آزادسازی باغ قلهک» نیز از جمله فعالیت های ایرانیان برای بازپس‌گیری این باغ بوده است.

اول بهمن ماه 85، سردار باقرزاده ضمن حضور در کمیسیون اصل 90 مجلس هفتم گفت:« کمیته های تخصصی قوای سه گانه کشور در سه سطح مختلف این موضوع را کارشناسی کرده و مدارک مورد نیاز جهت طرح دعوا در محاکم داخل کشورمان تهیه شده و بزودی شکایتی تقدیم قوه قضاییه می شود تا پرونده در مسیر قانونی پیگیری شود.»

باقر زاده خاطرنشان کرد: کمیسیون اصل 90 مجلس هفتم در نشست امروز خود اسناد و مدارک ارائه شده از سوی مسوولان پیگیری پرونده را مورد بررسی قرار داده و بلااتفاق بر آنها صحه گذاشته و تاکید کردند سند عادی مورد ادعای انگلیس برای تملک باغ مذکور مخدوش است.

باقر زاده در پاسخ به سئوال خبرنگاری مبنی بر اینکه ،چنانچه دولت انگلیس در جهت رد حکم صادره از سوی دستگاه قضایی در محاکم بین المللی اقدام نماید تکلیف چیست؟ گفت: دولت انگلیس مدرک محکم برای اثبات ادعای خود ندارد و جمهوری اسلامی به اندازه کافی سند و مدرک برای اثبات ادعای خود دارد.

وی در خاتمه خاطرنشان کرد: خوشبختانه هماهنگی بین قوای سه گانه که از ضرورت های پیگیری این استرداد باغ تصرف شده قلهک بوده است در سطح بالایی وجود دارد و کار در مسیر طبیعی و بر اساس این عزم و اراده جدی در حال پیگیری است.

در حالی که مجلس هفتم مشغول تصویب طرح دو فوریتی الزام دولت به تبدیل باغ قلهک به پارک موزه استعمار شناسی و استکبار ستیزی بود، ظاهرا سفیر وقت انگلستان در تهران طی اقدامی عجیب مبادرت به صدور پیام خطاب به نمایندگان ملت ایران نمود.

 تصویر
تجمع دانشجویان مقابل باغ قلهک به هنگام یورش رژیم صهیونیستی به  

بنابر گزارش خبرگزاری ها در روز 30 خرداد 86، سفیر انگلیس در تهران، نمایندگان ملت را به بازپس گیری مراکز فرهنگی جمهوری اسلامی در لندن به ویژه باغ منچستر در صورت تغییر وضعیت باغ قلهک تهدید کرد .

در همین حال، کاظم جلالی، مخبر کمیسیون امنیت ملی مجلس هفتم با بیان اینکه مجلس و کمیسیون مذکور نسبت به این موضوع حساس است، درباره تهدیدات سفیر انگلیس درباره اقدامات تلافی جویانه انگلیس در صورت ادامه پیگیری موضوع باغ قلهک با اشاره به اینکه کمیسیون امنیت ملی اظهار نظر مقامات خارجی را زیر نظر دارد، تصریح کرد: اسناد ایران درباره باغ منچستر که اکنون کنسولگری ایران در آن واقع است کافی است.

سردار باقرزاده نیز با اشاره به اینکه مسئله باغ قلهک مسئله ساده ای نیست که بتوان از آن گذشت، گفت:«قیاس "باغ قلهک " با باغ "منچستر" قیاس نادرستی است، زیرا باغ منچستر در زمان ناصرالدین شاه توسط ایران خریداری شده و مدارک خرید آن را هم در اختیار داریم».

وی افزود: اگر دولت انگلیس فکر می‌ کند که دولت جمهوری اسلامی ادعای غیرقانونی در مورد باغ منچستر دارد، بهتر است با ارائه مدارک و اسناد پا پیش بگذارد و این باغ را از ایران پس بگیرد.

در تابستان 86 نیز همایشی تحت عنوان « نخستین همایش تخصصی بررسی ابعاد فقهی - حقوقی غصب باغ قلهک» برگزار شد که تشکر 112 نماینده مجلس را در پی داشت.

دست اندرکاران این همایش از سفیر وقت بریتانیا در تهران نیز برای ادای توضیحات خویش در مورد مالکیت این باغ دعوت بعمل آورده بودند که وی در آن حضور نیافت؛ سخنگوی این سفارت خانه ضمن ادعای اینکه بریتانیا تردیدی در مالکیت این باغ ندارد، افزود:« دلیلی ندارد آقای آدامز به هر همایشی که دعوت می شود، برود».

تنشی به قدمت تاریخ؟

با این وجود، سخنان اخیر سردار باقرزاده در حالی است که این روزها را می توان پرتنش ترین روزهای روابط جمهوری اسلامی ایران و انگلستان نامید.

این تنش ها در پی افشای برخی دخالت های انگلیس در وقایع اخیر از سوی وزیر امور خارجه و وزیر اطلاعات، دستگیری تنی چند از کارکنان سفارت‌خانه این کشور در ایران و سپس آزادی اکثر آنها، اخراج دو دیپلمات انگلیسی، لفاظی های مقامات بریتانیا علیه ایران و عملکرد بی بی سی فارسی رخ داده است.

هم‌چنین روز گذشته، پس از سخنان آیت‌الله جنتی در مورد محاکمه کارمندان بازداشتی سفارت انگلستان در تهران، انگلستان سعی داشت تا سفراء اتحادیه اروپا را از ایران فرابخواند، امری که میسر نشد؛ با این حال، دیروز سخنگوی وزارت خارجه انگلیس در واکنش ضمن اعلام اینکه گفته های دبیر شورای نگهبان کشورمان را مورد پیگیری قرار می دهد، گفت: «تنها چیزی که ما می توانیم بگوییم این است که دو تن از اعضای سفارت ما در زندان هستند، من آن چیزی را که اوایل هفته جاری عنوان کردیم را تکرار می کنم که اتهامات وارده به آنها بی اساس است.»

گفتنی است که با اقدامات اخیر جمهوری اسلامی ایران، موضع انگلستان و بازوی رسانه ای - فرهنگی آن در قبال ایران کمی تغییر پیدا کرده است.

روز گذشته، انگلستان در فراخواندن سفراء اروپایی از تهران ناموفق بود.

گفتنی است که برخی منابع خبری غربی مدعی شدند که 27 کشور اروپایی، سفرای ایران را به وزارت امور خارجه خود فراخوانده اند.

[External Link Removed for Guests]
مرکز انجمنهای تخصصی گنجینه دانش
[External Link Removed for Guests]
مرکز انجمنهای اعتقادی گنجینه الهی
[External Link Removed for Guests]
Colonel II
Colonel II
نمایه کاربر
پست: 1606
تاریخ عضویت: سه‌شنبه ۵ آذر ۱۳۸۷, ۱:۴۱ ب.ظ
سپاس‌های ارسالی: 18344 بار
سپاس‌های دریافتی: 12308 بار

Re: روزهای پرتنش و زمینه بازپس گیری باغ قلهک

پست توسط shola »

درسته کارهایی هم برای بازپس گیری باغ قلهک هم انجام شده که ان شا... به زودی شاهد باز پس گیری دوباره خاک سرزمین مان از دست این اجنبی های منافق باشیم

سردار باقرزاده:زمينه براي بازپس‌گيري باغ قلهك از انگليس آماده شده است
منم مرگ، مادر تو، منم که دوباره تو را از نو میزایم.
ارسال پست

بازگشت به “حقوق و قضا”