ابتدا روش عملی پیشنهادی را میگویم بعد نکات مثبت آن را.
میشود گفت مالکیت معنوی مالکیت محصولهایی هستند که به راحتی قابل نسخه برداری هستند ولی طبق قانون کسی آنها را نمیتواند نسخه برداری کند مگر اینکه قیمت کامل کالا را بپردازذ. جهانیان به تناسب درآمدشان مقداری بابت مالکیتهای معنوی خرج میکنند که به جیب مؤلفین این مالکیتها میرود. اگر به تقریب کل این مبلغ از مردم مالیات بر درآمد گرفته شود و به صورت دیگری به مؤلفین داده شود شاید بشود به همه اجازه داد تا هر چه میخواهند از این محصولات نسخه برداری کنند. منظورم این است که با اجازه نسحه برداری از تمامی مالکیتهای معنوی آنها را به گردش انداخت و بر طبق اینکه کدام محصول محبوبیت بیشتری دارد جوایزی از محل مالیات گرفته شده پرداخت کرد.
اینطوری معادل تمام مبلغی که بابت مالکیتهای معنوی پرداخت میشد به جیب مؤلفین میرود و آنها هم کارشان راحت میشود چون دیگر نگران پیشگیری از نسخه برداری غیر مجاز نخواهند بود. علاوه بر اینکه نسخه برداری هر چه بیشتر از محصولشان مد نظرشان است و این کار را تشویق هم میکنند. از طرفی مردم با خیال راحت میتوانند هر قدر که میخواهند این محصولها داشته باشند. از نظر حکومتها هم به جای اداره مالکیت معنوی و وکیل و دادگاه و پلیس و حتی ارتش به اهتمام برگزاری جشنواره برای جوایز اهدایی به مؤلفین و یک اداره کوچک برای ثبت مالکیت معنوی و مشخصات مؤلف بپردازند. اینطوری این روش برای همه سودمندتر خواهد بود.
از طرفی هم نسخه برداری آسان از این محصولات وسوسه انگیز است. و جرم بودن این کار باعث احساس گناه در جامعه میشود که باعث بیشتر شدن جرایم خواهد بود. اگر بشود مردم را در نسخه برداری آزاد گذاشت جوامع امن تر خواهند بود.
پیشنهادی در باره مالکیت معنوی (Intelectual Property)
مدیران انجمن: رونین, شوراي نظارت
- سپاسهای ارسالی: 5879 بار
- سپاسهای دریافتی: 12411 بار
- تماس:
Re: پیشنهادی در باره مالکیت معنوی (Intelectual Property)
,
طرح شما بسیار ایده جالبیست،
اما دوست عزیز، این کار که شما گفتید، در حقیقت همان دولتی کردن فعالیت مولفین است. مانند این که یک اداره ای است و جای خدمات در حال تولید محصولات است. از دولت به حقوق میگیرد و دولت هم از منابع خودش حقوق ایشان را پرداخت می کند.
فکر کنم خودتان هم متوجه هستید که این امر خواسته یا ناخواسته با پایمال شدن حق عده کثیری از مولفین همراه خواهد شد و در ضمن کاملا بر خلاف سیاست خصوصی سازی است، در حالی که می توان خصوصی سازی را تنها وجه اشتراک تمام اقتصاد های دنیا معرفی کرد. بنابراین اساسا این روش حداقل تا زمانی که قرار باشد دولتی پیش برود کارایی پایینی دارد. از طرف دیگر مالیات ها هم همواره در کنترل دولت ها می باشد.
طرح شما بسیار ایده جالبیست،

اما دوست عزیز، این کار که شما گفتید، در حقیقت همان دولتی کردن فعالیت مولفین است. مانند این که یک اداره ای است و جای خدمات در حال تولید محصولات است. از دولت به حقوق میگیرد و دولت هم از منابع خودش حقوق ایشان را پرداخت می کند.
فکر کنم خودتان هم متوجه هستید که این امر خواسته یا ناخواسته با پایمال شدن حق عده کثیری از مولفین همراه خواهد شد و در ضمن کاملا بر خلاف سیاست خصوصی سازی است، در حالی که می توان خصوصی سازی را تنها وجه اشتراک تمام اقتصاد های دنیا معرفی کرد. بنابراین اساسا این روش حداقل تا زمانی که قرار باشد دولتی پیش برود کارایی پایینی دارد. از طرف دیگر مالیات ها هم همواره در کنترل دولت ها می باشد.
Personal Site: [External Link Removed for Guests]
-
- سپاسهای ارسالی: 31 بار
- سپاسهای دریافتی: 58 بار
با سلام و تشکر از پاسخ جناب MiimA
من هم مثل شما از دخالت دولت در اقتصاد خوشم نمیاید. ولی واقعا همه چیز هم مادیات و خرید و فروش نیست. گاهی نام نیک هم میتواند مثل پول با ارزش باشد. در مالکیتهای معنوی بدست آوردن نام نیک و شهرت بسیار آسان تر از بدست آوردن پول است.
از طرفی در حال حاضر هم مالکیتهای معنوی در حصار دولتها است. به نظر من خصوصی سازی مصرف از خصوصی سازی تولید بسیار مهمتر و سودمندتر است. اگر همه بتوانند از کالاهای معنوی آزادانه استفاده کنند، بسیار سالامتر و تولیدیتر خواهد بود. منظورم این است که حکومت در حق مولف هم دخالت نکند. با این حال حمایت مالی از کالاهای معنوی انگیزه زیادی برای تولید این کالاها برمیانگیزد. و برای همین به نکات مثبت روشی که گفتم که بسیار بیشتر از نکته منفی دخالت دولت است اشاره میکنم.
من هم مثل شما از دخالت دولت در اقتصاد خوشم نمیاید. ولی واقعا همه چیز هم مادیات و خرید و فروش نیست. گاهی نام نیک هم میتواند مثل پول با ارزش باشد. در مالکیتهای معنوی بدست آوردن نام نیک و شهرت بسیار آسان تر از بدست آوردن پول است.
از طرفی در حال حاضر هم مالکیتهای معنوی در حصار دولتها است. به نظر من خصوصی سازی مصرف از خصوصی سازی تولید بسیار مهمتر و سودمندتر است. اگر همه بتوانند از کالاهای معنوی آزادانه استفاده کنند، بسیار سالامتر و تولیدیتر خواهد بود. منظورم این است که حکومت در حق مولف هم دخالت نکند. با این حال حمایت مالی از کالاهای معنوی انگیزه زیادی برای تولید این کالاها برمیانگیزد. و برای همین به نکات مثبت روشی که گفتم که بسیار بیشتر از نکته منفی دخالت دولت است اشاره میکنم.
-
- سپاسهای ارسالی: 31 بار
- سپاسهای دریافتی: 58 بار
با عرض پوزش یک نکته یادم رفته بود بگم. برای کم کردن دخالت دولتها، باید اندازه گیری محبوبیت کالاها را برای اهدای جوایز، رای گیری از مردم و مقدار توزیع محصول و غیره با روش و ضوابط کاملا تعیین شده و اعلام شده انجام گیرد.