انواع كلاس بندی خودروها

در اين بخش مي‌توانيد در مورد مباحث فنی و تخصصی مرتبط با خودرو و وسايل نقليه بحث و تبادل نظر کنيد

مدیران انجمن: MOHAMMAD_ASEMOONI, Mohsen1001, RAHVAR, شوراي نظارت

ارسال پست
Old Moderator
Old Moderator
نمایه کاربر
پست: 250
تاریخ عضویت: جمعه ۱۰ آذر ۱۳۸۵, ۱۱:۰۲ ق.ظ
سپاس‌های دریافتی: 11 بار

انواع كلاس بندی خودروها

پست توسط Don Corleone »

با توجه به رشد روز افزون توليد خودرو و با توجه به رقابت شديد دربازار خودروی جهان تمامی خودرو سازان سعی در توليد تمامی كلاسهای برای بدست آوردن مشتری بیشتر و متقابلا فروش بهتر می كنند،تاجايی كه خودرو سازان مشهوری كه فقط در يك كلاس خاص خودرو توليد می كردند دست بكار شده و كلاسهای جديدی ارائه می كنند. مانند پورشه كه هميشه خودروی اسپرت كوپه توليد می كرد كه اكنون خودروی شاسی بلند ( كاين ) و چهار در( كايمن ) نيز توليد می كنند و يا فراری كه هم كنون مشغول طراحی خودرويی چهار در می باشد .
علاقمندان اين رشته نيز علايق خاص دارند كه به گروههای مختلف تقسيم می شوند در زير به نمونه ای از كلاس های موجود در جهان می پردازيم .
در ابتدا خودروها را به پنج گروه مفهومی – جديد - عضلانی و كلاسيك و آنتيك تقسيم می كنيم :
1- خودروی مفهومی يا Concept : به خودرويی گفته می شود كه توليد انبوه می شود فقط برای نشان دادن توانايی خودروساز واستفاده بخشی از نوآوری ها در خودرو های جديد كمپانی به كارومی روند.
2- خودروهای جديد : به خودروهايی گفته می شود كه طی چند سال اخير توليد انبوه شده اند .
3- خودروهای عضلانی يا ماسل كار: به خودروهای عموما آمريكايی دهه 60 می گويند كه دارای بدنه پهن و كشيده و عموما كوپه می باشد . كه نمونه ارزشمند آن پونياك توربو ترنس ام مدل79 می باشد .
4- خودروهای كلاسيك: به خودروهايی گفته می شود كه تاريخ ساخت آن بين سالهای 48 تا 70 باشد كه البته هر خودروی كلاسيك و يا آنتيك نمی شود و كلاسيك و كلاسيك شدن خودروها بستگی به علاقه مردم نسبت به آن خودرو در زمان توليد و يا خاص بودن آن خودرو دارد.
خودروی آنتيك به خودروی گفته می شود كه بين سال های 25 تا 48 توليد شده باشد كه نمونه های بسيار با ارزشی از آن در ايران موجود می باشد مانند مرسدس گالوينگ350 و يا بنز 500KW

خودروها از نظر ظاهری هم دسته بنديهای مختلفی دارند كه در زير به آنها اشاره می كنيم :
1- خودروهای كوچك شهری: كه با توجه به شلوغی شهرها ، گرانی بنزين و قيمت پايين هواداران زيادی دارد مانند ماتيز و MVM يا بنز A كلاس .
2- خودروهای سدان كوچك: به خودروهای خانوادگی چهار دری گفته می شود كه برای يك خانواده چهار نفره مناسب می باشد مانند بنز c كلاس، BMW اطاق 3، پژو 405 و زانتيا.
3- خودروهای سدان: به خودروهای خانوادگی گفته می شود كه گنجايش 4 يا 5 نفر را دارا می باشند و از كلاس قبلی كمی بزرگتر می باشد مانند بنز E كلاس، BMW اطاق 5 و بنز CLS
4- خودروهای لوكس:‌ به خودروهايی گفته می شود كه از لحاظ اندازه بزرگ می باشند ( معمولا طول آنها بيش از 5متر می باشد) و از لحاظ امكانات رفاهی و آسايش سرنشين در حد بسيار بالايی می باشند مانند بنز S كلاس، BMW اطاق 7 وكاديلاك STS
5- خودروهای كوپه: به خودروهايی گفته می شود كه دارای دو در بوده و حالت اسپرت دارند. مانند بنز SLK ، BMW Z4 و جاگوار XKR .
6- خودروهای هاچ بك: به خودروهايی گفته می شود كه فاقد صندوق عقب بوده به حالت 5 در ارائه می شود. مانند پرايد، 206
7- خودروهاي ليفت بك: به خودروهايی گفته می شود كه بعد از شيشه عقب برآمدگی كمی به عنوان صندوق عقب وجود دارد. مانند پرايد 141و حتی زانتيا
8- خودروهای فست بك: به خودروهايی گفته می شود كه از خودروهای ليفت بك برآمدگی كمتری دارند مانند پروتون و جنتو
9- خودروهای كروك: به خودروهايی گفته می شود كه دارای سقف باز شونده از جنس چرم، پارچه،برزنت يا فلز می باشند. نامهای ديگر خودروهای كروك، كانورتيبل،هارد تاپ (فلزي)، رودستر و... می باشد. مانند بنز SLK، BMW Z6 كانورتيبل.
10- خودروهای بيابانی يا 4WD يا SUV يا OFFROAD: به خودروهای شاسی بلند گفته می شود كه در ايران بنام بيابانی مشهور است و معمولا دارای چهار چرخ متحرك می باشند. مانند پاترول ،بليزر و پرادو.
11- خودروهای MPV يا همه جارو: كه مانند خودروهای بيابانی بوده ولی كوچكتر از آنها می باشند. مانند تويوتا RAV 4
12- خودروهای اسپرت: به خودروهايی گفته می شود كه دارای شتاب، سرعت، قدرت بالايی می باشند كه معمولا دو در می باشند. خودروهای اسپرت خود نيز به چند دسته تقسيم می شوند:
1-12- خودروهای اسپرت شهری: قابليت استفاده روزمره در شهر را دارا می باشند مانند پورشه، BMW، M6 و يا دوج وايپر
2-12- خودروهای اسپرت مسابقه ای: كه فقط برای پيست مسابقه می باشند و قابليت استفاده روزمره در شهر را ندارند.
3-12- خودروهای سوپر اسپرت: كه معمولا با تيراژ محدود و اكثرا دست ساز می باشند كه بعضی از آنها قابليت استفاده روزانه را دارا هستند مانند لامبورگينی گالاردو، فراری F430 و بعضی ها هم قابليت استفاده روزانه را ندارند مانند بوگاتی ويرون، لامبورگينی مورسيه لگو و فراری انزو كه اكثر اين خودروها سرعتی بالای 300 كيلومتر در ساعت و شتاب صفر تا صد كمتر از 4 ثانيه دارند.
لازم به ذكر است كه تمامی كلاس ها توانايی تبديل شدن به خودروهای سوپر اسپرت را دارا می باشند به شرط اين كه به دست تيونر ماهر و خبره ای بيفتد.
4-12- خودروهای هات رود: كه از خودروهای قديمی ايده گرفته و دارای موتورهای وحشتناك و بسيار قوی می باشند و صرفا برای شكستن ركورد سرعت و مسابقات درگ ساخته می شوند.
13- وانت: كه شامل دو كابين و تك كابين می باشند. مانند وانت تويوتا هايلوكس، وانت مزدا وانت پيكان
14- ميلستون كار: به خودروهای فوق العاده ای گفته می شود كه بعد از جنگ جهانی دوم بين سالهای 1946 تا 1970 ساخته شده اند. مانند AC كبری،شلبی و آپولو.

کوروش اسلامی
البته اين مورد رو اضافه كنم كه در بعضي از كشورها ممكنه اين اسامي فرق داشته باشه مثلا در كشور آلمان به خودروئي كه اينجا سدان گفته شد ،سالن ميگن يا مثلا درخيلي جاها از جمله ايران ناچ بك براي خودروهائي مثل زانتيا و سايپا 141 بكار ميره يا مثلا در اين تقسيم بندي از خودروهاي ليموزين كه داراي اتاقي كشيده و در بعضي مواقعي تعداد 6 در كه براي كارهاي تشريفاتي بكار ميرن اسمي برده نشده اما بهرحال مي تونه پاسخگوي خيلي از سوالات دوستان باشه،باز هم اگه دوستان سوالي داشتن من در خدمتم
عدم رعايت حقوق يكديگر ريشه همه اختلافات و جنگها

حقيقت چيزي نيست كه نوشته مي شود؛ آن چيزيست كه سعي مي شود پنهان بماند. تولستوي
Major
Major
نمایه کاربر
پست: 177
تاریخ عضویت: یک‌شنبه ۱۷ دی ۱۳۸۵, ۳:۱۳ ب.ظ
سپاس‌های دریافتی: 4 بار

پست توسط Gamma »

Don Corleone

خودروهای كروك: به خودروهايی گفته می شود كه دارای سقف باز شونده از جنس چرم، پارچه،برزنت يا فلز می باشند. نامهای ديگر خودروهای كروك، كانورتيبل،هارد تاپ (فلزي)، رودستر و... می باشد. مانند بنز SLK، BMW Z6 كانورتيبل.

:-o
ژيان رو از قلم انداختي :grin: :::P
ارسال پست

بازگشت به “مباحث فنی و تخصصی خودرو”