ho3ein2000 نوشته شده: دوشنبه ۷ مرداد ۱۳۹۸, ۱۱:۱۰ ب.ظ
Mehrangharib نوشته شده: یکشنبه ۶ مرداد ۱۳۹۸, ۶:۳۱ ب.ظ
سلام
من یه اسپرتیج ۲۰۱۰دارم وقتی میخوام با شتاب بالا سبقت بگیرم متاسفانه دور موتور ماشین پایین میاد، فیلتر سوخت تعویض کردم بنزین سوپر زدم اکتان ریختم فایده ای نداشته، نمیدونم دیگه چه کارکنم. راهنمایی کنید لطفا
با سلام
اول دیاگ بزنید ببنید ارور چی میده
سنسور مپ و استپ موتور میتونه عامل بشه
سلام
بنده تجربه ی سنسور مپِ خراب رو داشته ام . در دور آرام ماشین دود سیاه داشت چون پاشش انژکتورها شده بود مثل زمانِ گاز دادنِ شدید
با گاز دادن هم موتور گاز نمیخورد
برق خروجی مپ رو هم در دور آرام با اهم متر چک کردم . 4.5 بود درصورتیکه باید 0.75 ولت تا 1 ولت باشه برای سنسور سالم در دور آرام .
همین ولتاژ خروجیِ مپ هست که میره به ecu و بر اساسش ecu برق 12 ولت میده به انژکتورها برای مدتی معین . در دور آرام مدت بسیار کوتاهی برق 12 ولت میده بهشون و در لحظه ی گاز دادنِ شدیدِ آنی هم بیشترین مدت زمان برق میده به انژکتورها
.
.
البته یک عیب دیگری که ممکنه انژکتور پیدا کنه , کیپ نبودنش به منیفولدِ هوا هست که باعث اختلال درکارش میشه پس قبل از هر کاری باید مطمئن بشیم که کیپ و محکم وصل شده (در بعضی ماشینها مثل ماتیز , با شیلنگِ لاستیکی وصل شده به منیفولد پس سوراخ بودن شیلنگ یا شل بودنش مشکل ساز میشه )
.
.
============================
مشکلات موتور اگر در لحظه ی گاز دادن باشه پس به استپرموتور stepper motor مربوط نمیشه چون اِستِپر موتور یا همون موتور پله ای کارش فقط و فقط تنظیم هوا برای دور آرام هست با کولر روشن و یا بدون کولر . کار دیگرش ساسات هست یعنی وقتی موتور سرد و خاموشه , استپر راه عبور هوا رو خیلی میبنده تا غلظت سوخت بالا بره و موتور زود روشن بشه در سرما
.
به اِستپر موتور در فارسی میگن موتور پله ای چون پله پله یا درجه درجه میچرخه و باعث میشه که سر استپر چند میلیمتر بیاد بیرون یا بره داخل که باعث کاهش و یا افزایش هوای ورودی به سیلندرها میشه
.
بنده تست کردم . فقط 2 یا 3 میلیمتر کوتاه بشه دور موتور تا 1000 دور بالا میره
.
================================
بنده به سنسور دریچه گاز شک دارم چون اگر ایراد داشته باشه ماشین بد گاز میخوره و یا موقع ول کردنِ گاز , دور موتور خیلی افت میکنه و یا حتی خاموش میشه
.
ساده ترین راهِ تست کردنش هم اینه که فیشش رو بکشند و رانندگی کنند
اگر موتور فرقی نکرد پس معیوبه
در موتور سالم اگر فیشش رو بکشیم موتور بد گاز میخوره و دیر دور میگیره .
.
;
البته معیوب بودنِ اِستپر هم میتونه باعث کُپ کردنِ موتور و یا خاموش شدنش در لحظه ی ول کردنِ گاز و خلاص بودنِ موتور بشه
.
گاهر قطعات معیوب هست ولی چراغ چک روشن نمیشه چون مدارِ برقیِ قطعه سالمه و کامپیوتر تشخیص نمیده که قطعه معیوبه
.
مثال:
کثیف بودن بیش از حدِ کانال هوای استپر
کثیف بودن بیش از حد داخل استپر و گیر کردنش و نچرخیدنش
.
کیپ نبودنِ سنسور مپ
.
خراش داشتن قطعه ی کربنیِ داخل سنسور دریچه گاز یعنی میشه مثل ولومی که کثیفه و چرخوندنش صدای مش خش میده از بلندگو چون سنسور دریچه هم مثل ولوم صدا فقط یک پتانسیومتر هست یعنی یک مقاومتِ متغیر هست
.
.
کپ کردن در لحظه گاز دادن و ریپ زدن در سرعت بالای 50 ممکنه از نیم سوز بودن یک یا چند وایرشمع هم باشه
با اهم متر میشه راحت پیداش کرد
قبلا روشش بارها توضیح داده شده