صفحه 1 از 2

شاهد285 شمشیر بُرنده سپاه +عکس

ارسال شده: یک‌شنبه ۷ فروردین ۱۳۹۰, ۹:۴۵ ق.ظ
توسط saied tomcat
شاهد285 شمشیر بُرنده سپاه +عکس


شاهد285 بالگردی تهاجمی است که در نمونه های زمینی و دریایی ساخته شده و در خط تولید قرار دارد.




[External Link Removed for Guests]
تصویر

به گزارش گروه دفاع و امنیت مشرق، صنایع هوایی شاهد، پس از موفقیت در ساخت بالگرد ترابری شاهد278 کار ساخت نمونه رزمی و تهاجمی سبک را با جدیت بیشتری در دستور کار قرار داد که در سال 1385 به تولید بالگرد شاهد285 منجر شد.
این بالگرد از نوع تکنفره و برای اجرای مأموریت های نظامی از جمله شناسایی و گشت رزمی و پشتیبانی از نیروهای زمینی توسعه یافته است.
در مأموریت شناسایی و گشت رزمی، اجرای عملیات گشت زنی در حال حمل سلاح و درگیری با واحدهای شناسایی شده دشمن در صورت لزوم و سنجش میزان توانمندی آنها و تسلیحات در اختیار آنان مدنظر می باشد که بالگردهای سبک، به دلیل ابعاد کوچکتر و مانورپذیری بالاتر، برای اجرای اینگونه مأموریت ها مناسبتر هستند.
در پشتیبانی از نیروهای زمینی، حمله به مواضع نیروهای دشمن، اجرای آتش روی آنها، انهدام سنگرهای دشمن و حمله به ادوات نیمه سنگین و سنگین(تانک ها، نفربرها و ...) که منجر به کاهش فشار روی نیروهای خودی می گردد در دستور کار است.
شاهد285 به عنوان یک بالگرد سبک و پر تحرک، دقیقاً در رده بالگردهایی برای اجرای هر چه بهتر مأموریت های پیش گفته قرار دارد.
این بالگرد دارای برد بالای 800 کیلومتر بوده و مداومت پروازی مطلوب آن که حدود 5 ساعت است، امکان باقی ماندن آن در آسمان بدون نیاز به دفعات زیاد بازگشت برای سوختگیری را ممکن می سازد.
 تصویر  
 شاهد285 در حال شلیک راکت 
  گسترده از مواد کامپوزیتی غیر فلزی، علاوه بر کاهش وزن پرنده و جذب و کاهش انرژی امواج راداری، فواید دیگری نیز دارد. از آن جمله می توان به عدم ایجاد خوردگی و زنگ زدگی( که در فلزات، پدید می آید)و در نتیجه امکان کار در محیط های گوناگون، جذب و مستهلک کردن ارتعاشات تولیدی موتور و همچنین عمر و دوام بالاتر قطعات مربوطه اشاره داشت. کاهش وزن پرنده در اثر استفاده از مواد کامپوزیتی که از فلزات سبکتر هستند، باعث افزایش وزن محموله قابل حمل این پرنده نیز می شود.
به نظر می رسد در طراحی شکل بدنه، سعی بر ایجاد قابلیت های پنهان کاری راداری شده است که در استفاده از سطوح شکسته با زاویه های غیر 90 درجه، نمود دارد.
جایگاه حمل جنگ افزار، یک عدد در هر طرف بدنه است که هر یک امکان نصب یک یا دو پرتابگر هفت تایی راکت 2.75 اینچی را دارد.
در تصاویر مختلف بالگرد شاهد، تیرباری مستقر در دماغه دیده می شود، یک نمونه تیر بار کالیبر 7.62 میلیمتری ثابت و یک نمونه هم سوار بر یک مکانیزم دو درجه ازادی که امکان گردش در سمت( چپ و راست) و ارتفاع(بالا-پایین) را می دهد. همچنین بر روی سقف کابین آن نیز وسیله ای که به نظر یک سامانه الکترواپتیک یا حرارتی بوده و قابلیت نصب و جدا شدن را دارد، مشاهده شده است.
نمونه دریایی
به گزارش مشرق با استفاده از طرح بالگرد شاهد285، یک نمونه دریایی هم توسعه داده شده که دارای شباهت های ظاهری بسیاری با نمونه زمینی است و شاهد285سی نامیده شده است. از جمله تفاوت های نمونه دریایی و زمینی شاهد 285، نصب یک رادار جستجوی سطحی در دماغه نمونه دریایی است که دارای شباهت هایی با انواع موجود در شناورهای دریایی تندرو می باشد و از اینرو کمینه برد آن بین 30 تا 40 کیلومتر تخمین زده می شود؛ این رادار به جای تیربار تک لول نصب شده است. 
 تصویر 

رنگ استتار آبی روشن، برای محیط های دریایی در این نمونه، به کار گرفته شده و تاکنون دو نوع سلاح موشکی بر روی آن دیده شده است. موشک های شناخته شده ضد کشتی «کوثر» با وزن 120 کیلوگرم و برد حدود 25 کیلومتر(که در اثرشلیک از بالگرد، افزایش هم می یابد) که یک فروند در هر سمت بالگرد نصب شده است.
همچنین موشکی با نام «سدید1» که در مقر چهارتایی در دوطرف بالگرد نصب شده و بنا به اظهارات منابع، دارای هدایت لیزری و برد 10 کیلومتر می باشد. البته سلاح های موشکی آزمایش شده بر روی این پرنده، تنها شامل انواع مذکور نبوده و احتمال بکارگیری این موشک در نمونه زمینی این بالگرد هم وجود دارد.
 تصویر  
  های بسیاری بین دو نوع بالگرد شاهد 278 و 285 دیده می شود. در واقع تفاوت های ابعادی عمده، طول کشیده تر نمونه دریایی به اندازه یک متر و قطر بیشتر ملخ دم به اندازه 6 سانتی متر است. با توجه به اینکه بالگرد های خانواده شاهد، جزو اولین بالگردهای ایرانی هستند که به تولید انبوه رسیده و وارد یگان های عملیاتی شده اند و طراحان ایرانی در ایجاد تغییرات لازم بر روی آنها تلاش زیادی داشته اند، استفاده حداکثری از طرح ها، قطعات و سامانه های یکسان، باعث کاهش چشمگیر زمان توسعه طرح، هزینه های طراحی و تولید، فرایند آموزش خدمه پروازی و تعمیر و نگهداری گردیده و امکان استفاده از قطعات مشترک هر یک از دو نمونه را بر روی دیگری، در شرایط محیط رزمی فراهم می کند که به افزایش آمادگی عملیاتی این بالگردها در یگان های مربوطه نیز می انجامد.
بنابر ظاهر، ملخ های اصلی و ملخ های دم، بخش هایی از بدنه اصلی و دم در دو بالگرد شاهد 278 و 285 مشابه می باشند و با توجه به اطلاعات منتشره از توان موتور و بیشینه وزن برخواست این دو بالگرد، قاعدتاً موتور و سامانه انتقال توان نیز مشترک می باشند که جزء مهمترین بخش های هر بالگردی هستند. 
  سامانه های داخل کابین نیز دارای اشتراکات فراوانی هستند و از نمایشگرهای چندمنظوره(MFD) نیز در این بالگردها استفاده شده است.
مشخصات فنی، عملیاتی نمونه شاهد AH-85A :
مشخصات عملکردی:
سقف پرواز ایستایی(IGE) : 3350 متر
سقف پرواز ایستایی(OGE): 2040 متر
سقف پرواز سرویس: 4160 متر
بیشترین نرخ صعود: 6/7 متر بر ثانیه
بیشرین سرعت: 225 کیلومتر بر ساعت
برد(5000پایی): 875 کیلومتر
مداومت پروازی: 5 ساعت
مشخصات فنی:
طول: 84/11 متر
عرض: 78/2 متر
ارتفاع: 42/3 متر
قطر روتور اصلی: 16/10 متر
قطر روتور دم: 57/1 متر
وزن خالی: 820 کیلوگرم
حداکثر وزن برخاست: 1450 کیلوگرم
حداکثر قدرت موتور 420 اسب بخار
کاربردها:
• اجرای آتش با قابلیت درگیری نزدیک
• پرواز سرعت بالا در ارتفاع پایین
• جستجو و هدف یابی
• شناسایی رزمی
ویژگی‌ها:
• بدنه و پره ها از مواد مرکب پیشرفته
• عملکرد در شرایط جغرافیایی متنوع
• قابلیت انجام مأموریت‌های مختلف
• عملکرد بالا
 
 تصویر 

Re: شاهد285 شمشیر بُرنده سپاه +عکس

ارسال شده: دوشنبه ۸ فروردین ۱۳۹۰, ۹:۳۵ ب.ظ
توسط ASHKAN95
سلام خدمته همگی
ببخشید یه سوال داشتم!!!!
میشه بگید این بالگرد همه چیزش،اعم از طراحی و ساخت بدنه و موتور و .... رو ایران ساخته؟یا مهندسی معکوس یا کپی نمونه خارجی؟
خیلی ممنون

Re: شاهد285 شمشیر بُرنده سپاه +عکس

ارسال شده: سه‌شنبه ۹ فروردین ۱۳۹۰, ۹:۳۷ ق.ظ
توسط MOHAMMAD JAFAR
ashkansamie نوشته شده:سلام خدمته همگی
ببخشید یه سوال داشتم!!!!
میشه بگید این بالگرد همه چیزش،اعم از طراحی و ساخت بدنه و موتور و .... رو ایران ساخته؟یا مهندسی معکوس یا کپی نمونه خارجی؟
خیلی ممنون


طراحی و ساخت بدنه و چند چیز دیگر از ایران
قطعات مهم مانند موتور و گیربوکس و احتمالا ملخ و ... هم از خارج
و کلا بر اساس هلیکوپتر بل206 جت رنجر هست
در مورد کاکپیت و کلا اویونیک این هلیکوپتر هم همینطوریه یعنی طراحی و برنامه نویسی و ساخت آن را ایران انجام داده ولی قطعات اصلی آن مثل LCD ها و کامپیوتر ها مسلما ساخت خارج هستند

Re: شاهد285 شمشیر بُرنده سپاه +عکس

ارسال شده: سه‌شنبه ۹ فروردین ۱۳۹۰, ۱۱:۱۳ ق.ظ
توسط Sami 1993
MOHAMMAD JAFAR نوشته شده:
ashkansamie نوشته شده:سلام خدمته همگی
ببخشید یه سوال داشتم!!!!
میشه بگید این بالگرد همه چیزش،اعم از طراحی و ساخت بدنه و موتور و .... رو ایران ساخته؟یا مهندسی معکوس یا کپی نمونه خارجی؟
خیلی ممنون


طراحی و ساخت بدنه و چند چیز دیگر از ایران
قطعات مهم مانند موتور و گیربوکس و احتمالا ملخ و ... هم از خارج
و کلا بر اساس هلیکوپتر بل206 جت رنجر هست

در مورد کاکپیت و کلا اویونیک این هلیکوپتر هم همینطوریه یعنی طراحی و برنامه نویسی و ساخت آن را ایران انجام داده ولی قطعات اصلی آن مثل LCD ها و کامپیوتر ها مسلما ساخت خارج هستند


دیگر کشورها چه جوری میان در ساخت هواگردشون از موتور دیگر کشورها استفاده می کنند(تجاس هندی با موتور آمریکایی و........) ، ایران خودمون هم روش .

Re: شاهد285 شمشیر بُرنده سپاه +عکس

ارسال شده: سه‌شنبه ۹ فروردین ۱۳۹۰, ۲:۳۴ ب.ظ
توسط mohammad tomcat
ایران با ساخت این هلی کوپتر یک کلاس جدید ایجاد کرده یعنی تا قبل از ساخت این هلی کوپتر، سبکترین هلی کوپتر تهاجمی کبری بود پس کپی برداری کلا منتفیه همچنین همونطور که دوستمون گفتند این هلی کوپتر از نمونه ی جدیدتر موتور 206 استفاده میکنه اگه یادتون باشه حدود 2 3 سال پیش شرکت بل میخواست از ایران به دلیل استفاده از موتورهاش شکایت بکنه که این موتورها همونهاست.
ان شااللهتا 2 سال دیگه ایران از بالگرد تهاجمی کلاس سنگین هم رونمایی میکنه

Re: شاهد285 شمشیر بُرنده سپاه +عکس

ارسال شده: سه‌شنبه ۹ فروردین ۱۳۹۰, ۴:۰۶ ب.ظ
توسط CAPTAIN PILOT
دوست عزیز و گرامی, جناب ashkansamie تصویر
درود بر شما تصویر

با سپاس از توضیحات جناب MOHAMMAD JAFAR گرامی تصویر

اکثر قطعات و بخش های مهم شاهد 285, کاملا" با نمونه آمریکایی Bell 206B-3 مشابه میباشند و همانطور گه حناب MOHAMMAD JAFAR گرامی نیز فرمودند, این بالگرد یک نمونه شبیه سازی شده بر اساس Bell 206 میباشد. در خصوص موتورها در ابتدا از نمونه های کانادایی Allison 250-C18 و مشابه بالگردهای Bell 206A استفاده گردید اما به دلیل ضعف این قبیل موتورها در مانورهای سریع و همچنین Weight & Balance نامتوازن شاهد 285 نسبت به Bell 206A, در نمونه های نظامی از موتورهای قویتر Allison 250-C20J (مشابه نمونه Bell 206B-3) استفاده گردید. و خوشبختانه این نقص برطرف شد.

 [External Link Removed for Guests]   Allison 250-C20J  
 ساختمان کامل Empennage و Tail تماما" متعلق به Bell 206A Jet Ranger میباشند. بخش اصلی بدنه از جنس کامپوزیت های Fiber Glass و از طراحی داخلی بهره میبرد, استفاده از کامپوریت در بخش های اصلی بدنه موجب اقزایش ضریب نفوذ گلوله و افرایش آسیب پذیری در شرابط جنگی میگردد. سازه اصلی و Structure شاهد 285 از جنس آلیاژهای آلومینیوم 2024 و 6061 ساخت کمپانی Alcoa آمریکا (مرغوبترین نوع موجود در دنیا) میباشد. البته وزن این هلیکوپتر به دلیل بهره گیری از برخی تجهیرات کمکی و با احتساب صرفه جویی های انحام شده, در حدود 50 کیلوگرم بیشتر از Bell 206B-3 میباشد.         [External Link Removed for Guests]  Bell 206B-3  
سیستم انتقال قدرت و Transmission به همراه ملخ ها و Governor , همچون سایر بخش های حساس کاملا" مشابه نمونه اصلی و ساخت Allison و Pratt & Whitney میباشند. همچنین کلیه Indicator ها مشابه Bell 206A بوده و تنها در خصوص بهره گیری از مانیتورهای MFD و CRT های جدید, تغییراتی ایجاد گردیده است.         [External Link Removed for Guests]  Bell 206B-3 Cockpit  

========================
  دوست عزیز و گرامی, جناب mohammad tomcat تصویر
درود بر شما تصویر
  
ایران با ساخت این هلی کوپتر یک کلاس جدید ایجاد کرده یعنی تا قبل از ساخت این هلی کوپتر، سبکترین هلی کوپتر تهاجمی کبری بود

خیر دوست عزیز, این هلیکوپتر در کلاس بالگردهای تهاجمی سبک (Light Aggressive) قرار میگیرد. البته تا پیش از این نیز بر روی برخی از Bell 206A Jet Ranger های هوانیروز از لانچرهای شلیک کننده راکت Hydra 70 و مسلسل های 20 میلیمتری (همچون نمونه های موجود در AH-1 Cobra) بهره گرفته شده بود.
  [External Link Removed for Guests]  Hydra 70 
در حال حاضر نیر نمونه های نظامی Bell 206 و بسیار پیشرفته همچون OH-58 Kiowa با قابلیت شلیک موشک های ضد تانک AGM-114 Hellfire و موشک های هوا به هوای AIM-92 Stinger به همراه لانچرهای Hydra 70 و مسلسل های 50 میلیمتری M296 موجود میباشد.

 [External Link Removed for Guests]  Bell OH-58 Kiowa Warrior 


موفق باشید تصویر

Re: شاهد285 شمشیر بُرنده سپاه +عکس

ارسال شده: چهارشنبه ۱۰ فروردین ۱۳۹۰, ۱۰:۲۰ ق.ظ
توسط mohammad tomcat
منم چیزی غیر از این نگفتم.
شما هم صحبت من را تایید کردید این هلی کوپتر در کلاس تهاجمی سبک هست و تنها هلی کوپتر تهاجمی سبک در دنیا خودتون هم گفتید که مثلا امریکایی ها اومدند و 206 را تهاجمی کردند تازه اون عکسی که شما پذاشتید دو نفره است در صورتی که 285 یه نفره است.
فکر میکنم این تنها هلی کوپتر تهاجمی سبک باشه که از بیخ تهاجمیه نه اینکه تغییر کاربری داده شده باشه.

Re: شاهد285 شمشیر بُرنده سپاه +عکس

ارسال شده: چهارشنبه ۱۰ فروردین ۱۳۹۰, ۱۲:۳۳ ب.ظ
توسط CAPTAIN PILOT
دوست عزیز و گرامی, حناب mohammad tomcat تصویر
درود بر شما تصویر

شما در ابتدای سخنان خود فرمودید:

ایران با ساخت این هلی کوپتر یک کلاس جدید ایجاد کرده

در حالیکه مقصود بنده یادآوری وجود این کلاس از مدت های دور و سابقه دراز مدت آن بود. و همچنین در ادامه فرمودید:

تا قبل از ساخت این هلی کوپتر، سبکترین هلی کوپتر تهاجمی کبری بود

در حالیکه حتی چناچه مرجع این قیاس را هوانیروز کشورمان نیز در نظر بگیریم, بازهم نمونه های به مراتب سبک تر از این نمونه از سال های ابتدایی جنگ تحمیلی در کشور موجود میباشند.

پس کپی برداری کلا منتفیه

با وجود توضیحات بالا که تنها بخشی از موارد مشترک در بین شاهد 285 و Bell 206B-3 میباشند, گمان میکنم بحث کپی برداری کاملا" مشهود میباشد. حتی در طراحی بخش دماغه, تا حد بسیار زیادی از طراحی هلیکوپتر آرژانتینی Cicaré CH-14 اقتباس گرفته شده است ! البته توجه داشته باشید که این مسئله به هیچ عنوان یک ضعف محسوب نمیگردد اما با وجود آن نمیتوان اذعان نمود که "شاهد 285" یک نمونه بومی و کاملا" مستقل میباشد.

 [External Link Removed for Guests]   Cicaré CH-14   
و تنها هلی کوپتر تهاجمی سبک در دنیا

خیر دوست عزیز, در کلاس Light Aggressive/Attack انواع بسیار زیادی از هلیکوپترهای آمریکایی و اروپایی همچون: ARH-70 Arapaho و AH-6J Little Bird و MBB BO-105 و حتی نمونه های چینی همچون Changhe Z-11 موجود میباشد.  


 [External Link Removed for Guests]  AH-6J Little Bird 

موفق باشید تصویر

Re: شاهد285 شمشیر بُرنده سپاه +عکس

ارسال شده: چهارشنبه ۱۰ فروردین ۱۳۹۰, ۱۲:۴۱ ب.ظ
توسط azeRilA
 [External Link Removed for Guests] 

Re: شاهد285 شمشیر بُرنده سپاه +عکس

ارسال شده: چهارشنبه ۱۰ فروردین ۱۳۹۰, ۲:۵۸ ب.ظ
توسط saeid4934
دوستان عزیز، ببخشید لطفا یکی به من می گه که در شرایط تحریم که ایران در حال حاضر با اون مواجه هستش کدوم کشور می آد موتور هلکوپتر جنگی و سایر تجهیزات هوایی و نمایشگرهای چند منظور رو در مقیاس بالا برای تولید هلکوپتر جنگی در اختیار سپاه قرار میده. اگر پاسخ مثبت بود و منبع رو ذکر کردین لطفا با مستندات و عکس اعلام کنید چند نمونه تا به حال از این پرنده ساخته شده و اگر جواب منفی هستش آیا سرگذشت این پرنده مشابه تانک ذولفقار و هواپیمای آذرخش و صاعقه نیستشتصویرتصویر

Re: شاهد285 شمشیر بُرنده سپاه +عکس

ارسال شده: چهارشنبه ۱۰ فروردین ۱۳۹۰, ۱۱:۵۹ ب.ظ
توسط REZA ALIPOUR
اولا دستتون درد نکنه آقایون در صنایع پنها زحمت می کشند هر روز فقط به خاطر پرکردن ساعت کار دم یک بالگرد را میبرند وبه یکی دیگر بخیه می زنند ومی گویند ما ساختیم این دفعه کابین جلو 206 راباریک کردند وهمان لانچر ها ................ مثل اینکه کاپوت جلو BMW را برداریم و کاپوت پیکان را بگذاریم . تورا خدا اینهمه پول این ملت را هدر ندهید اول شما در ساختن پرچ وپیچ تلاش کنید مابقی طلب.

Re: شاهد285 شمشیر بُرنده سپاه +عکس

ارسال شده: پنج‌شنبه ۱۱ فروردین ۱۳۹۰, ۱۱:۳۰ ب.ظ
توسط MOHAMMAD JAFAR
دوستان عزیز    , و   , درسته که توقع ما از کشورمان شاید بیشتر از اینها باشذ که به خاطر سیاستهای ... مان اینقدر عقب هستیم ولی دیگه اوضاع اونطوری که می گویید هم نیست!
اولا شاهد وابسته به هسا است نه پنها
دوما این موتور ها و قطعات از انبارها و ... ویا حتی دور زدن تحریمها و... بدست می آیند