کدام يک بهتر است؟؟؟

در اين بخش مي‌توانيد به مباحث مربوط به انواع زبان هاي برنامه نويسي بپردازيد

مدیران انجمن: athlon64x2, abbas.m.k, شوراي نظارت

ارسال پست
Captain
Captain
نمایه کاربر
پست: 542
تاریخ عضویت: شنبه ۱۹ اسفند ۱۳۸۵, ۷:۰۱ ب.ظ
سپاس‌های ارسالی: 112 بار
سپاس‌های دریافتی: 369 بار
تماس:

کدام يک بهتر است؟؟؟

پست توسط Azadi.Isatis »

با سلام خدمت دوستان عزیز
می خواستم ببینم نظر شما را جع به اینکه دلفی بهتر ه یا وی بی دات نت چیه؟؟(از تمام لحاظ مخصوصا کد نویسی منظورم اینکه دست آدم باز تر باشه و بتونیم برنامه های کار امد تری را بنویسیم در ضمن برای گزارش گیری ها هم مشکل نداشته باشه مثلا مثل ویژوال بیسیک که نه می شه با هاش پرینت خوبی گرفت نه گزارش گیری کرد ) :-x :-x :-x

دومی سوالم این است که :
فرق بین MySql و Sql Server درچیه؟؟؟
این دوتا هم کدومشون واسه ÷ایگاه داده قویتر هستند و کارآیی بیشتری دارند؟؟؟ :-x :-x :-x
 برای هر چیز زکاتی است و زکات علم نشر دادن آن است.  


الهی
مرا لیاقت بهشت نیست و طاقت دوزخ نیز ندارم. اکنون تو خود دانی و کرم تو.
Colonel I
Colonel I
پست: 643
تاریخ عضویت: سه‌شنبه ۱۹ تیر ۱۳۸۶, ۱:۰۸ ب.ظ
سپاس‌های ارسالی: 300 بار
سپاس‌های دریافتی: 1161 بار

پست توسط Frogfoot »

دلفی نسبت به VB برتری های فاحشی داره و امروزه کسی روی VB حساب باز نمیکنه. با دلفی تمامی کارهایی که با VC++ می توان انجام داد، به جز نوشتن سرویس های سطح کرنل، امکان پذیر هست. سرعت برنامه های نوشته شده با دلفی حدودا 6 برابر بیشتر از برنامه های نوشته شده با VB هست، چون VB کدهای نوشته شده را کامپایل نمیکنه، بلکه آنها را Interpret میکنه. از نظر طراحی هم VB یک زبان شی گرا نیست. نکته دیگه اینه که VB از نسخه 6 به بعد آپدیت نشده و توسعه داده نمیشه.

اما VB.Net هر چند به عنوان نسخه بعد از VB 6 معرفی شد، عملا یک زبان جدید هست و تجربیات شما در کار با VB کمک چندانی به پیشرفت شما در VB.Net نخواهد کرد. در دات نت زبان برنامه نویسی مطرح نیست، بلکه تمام کدهای نوشته شده (با هر زبانی) به کد IL تبدیل میشه و این کد IL بر روی سیستم مقصد توسط JIT به کدی مناسب پلت فرم مقصد کامپایل میشه.

از اینجا به بعد سوال شما دو شاخه میشه:
1- دلفی Win32 بهتر است، یاVB.Net. (یا بهتر است بگیم؛ تحت Win32 برنامه بنویسیم بهتره، یا تحت دات نت).
2- دلفی دات نت بهتر است، یا VB.Net.

دلفی توانایی ایجاد کد برای پلت فرم های Win32، دات نت و لینوکس را دارد. البته برای لینوکس باید از ورژن های 6 یا 7 دلفی استفاده کرد و سپس کد ایجاد شده را با کامپایلر Kylix کامپایل کرد.

اگر بخوایم برای دات نت برنامه بنویسیم، دلفی و VB.Net تقریبا امکانات مشابهی در اختیار ما قرار میدند. چون همانطور که اشاره کردم، دات نت مستقل از زبان برنامه نویسی است. تفاوت دلفی دات نت با VB.Net در این است که اولا دلفی دات نت تا حدود زیادی با دلفی Win32 سازگار است و می توان پروژه های تحت Win32 را بدون تغییر یا با تغییر کمی تبدیل به پروژه های تحت دات نت کرد. ثانیا Syntax دلفی بر اساس Object Pascal و VB.Net بر اساس VB است. ثالثا، دلفی دات نت برای راحتی برنامه نویسان دلفی که به فریم ورک این زبان (VCL) عادت کرده بودند و برای راحتتر منتقل کردن کدهای Win32 به دات نت، از VCL.Net پشتیبانی می کند. رابعا، IDE دلفی دات نت توسط شرکت CodeGear تحت نام RAD Studio توسعه داده می شود، اما VB.Net از Visual Studio استفاده می کند.
از نظر کارایی دلف دات نت تفاوت خاصی با VB.Net یا #C ندارد.
اما طبیعی هست که وقتی تکنولوژی خاصی به دات نت اضافه می شود، با توجه به آنکه توسعه دهنده VB.Net و #C خود مایکروسافت است، این ویژگی به سرعت در این زبان ها هم گنجانده می شود. شرکت های دیگر مانند CodeGear مجبورند پس از ارائه آن تکنولوژی به بازار از آن در محصولات خود استفاده کنند. پس کاربرانی که قصد دارند بدون هیچ تاخیری از جدیدترین ابداعات دات نت استفاده کنند، باید مقید به استفاده از زبان های مایکروسافتی باشند.
درباره IDE هم نکته بالا صادق است. Visual Studio همیشه در زمینه استفاده از آخرین تکنولوژی های فراهم شده در دات نت، جلوتر از رقبا است، چون این محصول هم توسط مایکروسافت توسعه داده می شود. البته بحث بر سر اینکه کدام IDE بهتر است وجود دارد، ولی می توان گفت که در پلت فرم دات نت با توجه به تسلط مایکروسافت بر توسعه دات نت و بازار مربوط به آن، استفاده از #C و Visual Studio مطمئن ترین و بهترین انتخاب است. دلفی دات نت به افرادی توصیه می شود که به زبان های Pascal-Style علاقه دارند، یا پیش زمینه هایی از دلفی دارند و نمی خواهند دانش قبلی خود را دور بریزند. البته Free Pascal هم به عنوان یک زبان برای این افراد مطرح است. این نسخه از Syntax ایی مشابه دلفی استفاده می کند و قابلیت مجتمع شدن در Visual Studio را دارد. علاوه بر آن، امکان کامپایل کد نوشته شده به پلت فرم های مختلف هم وجود دارد. البته امکان استفاده از VCL در آن وجود ندارد.
پس اگر قصد استفاده از پلت فرم دات نت را دارید، و هنوز به طور جدی وارد این عرصه نشدید، انتخاب یک زبان مایکروسافتی به نفع شما ست.

اما ماجرا در سطح Win32 متفاوت هست. در پلت فرم Win32 بعد از ارائه VB6 و VC6 مایکروسافت عملا عرصه را خالی کرد و دلفی در این پلت فرم یکه تازی می کند. اگر قصد کار بر روی این پلت فرم را دارید، انتخاب هر زبانی غیر از دلفی یک اشتباه بزرگ است. البته جدیدا مایکروسافت به این نتیجه رسیده که هنوز این پلت فرم جا برای کار کردن دارد و به شدت روی ارائه ورژن جدیدی از Visual C++ فعالیت می کند تا در سال 2008 آماده عرضه شود و میدان برای دلفی خالی نباشد.

در زمینه تفاوت های بین برنامه های نوشته شده تحت پلت فرم دات نت و Win32 هم باید بگم که برخلاف تصور مایکروسافت، دات نت به جز در زمینه توسعه تحت وب (ASP.Net)، در زمینه های دیه هنوز خیلی جدی گرفته نشده. برنامه های دات نت فعلی از نظر سرعت کند تر از برنامه های Win32 هستند و برای اجرا نیاز به .Net Framework با حجم تقریبی 12 مگا بایت دارند. هنوز کدهای بسیار زیادی بر روی Win32 قرار دارند و عملا سالها طول میکشه تا این پلت فرم از صحنه خارج بشه. البته آینده برنامه نویسی برای ویندوز در دات نت هست و شما چه بخواهید، چه نخواهید باید بعد از چند سال به دات نت رو بیارید. بخصوص که اولا کارایی JIT در دات نت در حال بهبود است، ثانیا، ویندوز ویستا و نسخه های ویندوز بعد از آن، بطور پیش فرض به همراه Net Framework نصب می شوند، ثالثا، وابسته به زبان برنامه نویسی خاصی نیست، رابعا، با توجه به استاندارد باز CLI، بر روی پلت فرم های دیگر هم امکان پیاده سازی آن وجود دارد؛ مثل پروژه MONO در لینوکس که هدف آن امکان اجرای کدهای دات نت بر روی لینوکس است و از طرف ناول حمایت می شود و پیشرفت های خوبی داشته. یا مثل پروژه ایی که اخیرا یک شرکت برای اجرای نرم افزارهای نوشته شده با Net Compact Framework بر روی سیستم های موبایل Symbian ارائه کرده. از طرفی Net Framework یک مجموعه کلاس بسیار بزرگ است که بسیاری از نیازهای برنامه نویسان را بدون درگیر شدن آنها با جزئیات کار، فراهم می کند. البته برنامه نویسان دلفی به خاطر وجود VCL مزیت استفاده از همچین فریم ورک هایی را درک می کنند. البته دات نت فریم ورک از VCL بسیار بزرگ تر است.

پس نتیجه بحث این شد که، در نهایت باید به سمت دات نت حرکت کنید، پس حتی اگر قصد کار بر روی پلت فرم Win32 را هم دارید، نیم نگاهی به داتن نت داشته باشید.
اگر قصد برنامه نویسی تحت Win32 را دارید، از دلفی استفاده کنید. دلفی فعلا در این زمینه رقیبی ندارد.
اگر قصد برنامه نویسی تحت دات نت را دارید، اگر از قبل با زبان خاصی آشنایی ندارید، از یک زبان مایکروسافتی (#C یا VB.Net) به همرا Visual Studio استفاده کنید. اگر از قبل با زبان خاصی مثل دلفی آشنایی دارید، می توانید با یادگیری دلفی دات نت در وقت خود صرفه جویی کرده و از IDE دلفی به جای Visual Studio استفاده کنید. ولی حتی در این صورت هم بهتر است #C یا VB.Net را بلد باشید، چون تقریبا تمامی مثال هایی که در کتاب های دات نت یا مقالات مرتبط با آن نوشته می شوند با یکی از این دو زبان است.
اگر قصد برنامه نویسی برای پلت فرم های مختلف را دارید، دلفی از Win32، دات نت و لینکوس پشتیبانی می کند. البته پشتیبانی از لینوکس فقط در ورژن های قدیمی (6 و 7) وجود دارد و در نسخه های جدید امکان پذیر نیست. البته جدیدا اعلام شده که در یکی دو سال آینده ورژن خاصی از کاپایلر که امکان کامپایل تحت پلت فرم های مختلف را دارد، عرضه خواهد شد.
VB.Net و #C منحصرا در ویندوز و دات نت عمل می کنند و امکان نوشتن کدی خارج از دات نت را ندارند، اما با توجه به پروژه هایی مثل MONO می توان انتظار داشت که در آینده امکان انتقال کدهای آنها از ویندوز به لینوکس وجود داشته باشد. البته MONO همین الان هم کار می کند (البته خیلی کامل نیست).

یک نکته را هم فراموش نکنید، اینکه یک برنامه با چه زبانی نوشته می شود، بستگی مستقیم به نیازمندی های مشتری و تصمیم طراح سیستم دارد. پس در اکثر پروژه های بزرگ شما به عنوان برنامه نویس زبان مورد استفاده خود را انتخاب نمی کنید. تسلط بر چند زبان به شما این امکان را می دهد که در پروژه های بیشتری نقش داشته باشید.

---------------------

فرق بین MySql و Sql Server درچیه؟؟؟
این دوتا هم کدومشون واسه ÷ایگاه داده قویتر هستند و کارآیی بیشتری دارند؟؟؟

هر دو RDMS هستند یعنی نرم افزار مدیریت بانک های اطلاعاتی رابطه ایی. MySQL یک نرم افزار Open Source و رایگان هست که روی لینوکس از آن زیاد استفاده میشه. SQL Server نرم افزاری انحصاری هست که توسط مایکروسافت و فقط برای پلت فرم ویندوز ارائه میشه. SQL Server امکانات بسیار بیشتری نسبت به MySQL داره، ولی هم هزینه خرید آن بسیار بالاتر است (از چند هزار دلار تا حتی چند ده هزار دلار)، هم فقط بر روی ویندوز قابل استفاده است. اما MySQL را می توان بر روی ویندوز و لینکوس استفاده کرد، و هزینه آن هم رایگان است، البته با امکانات بسیار کمتر.

اینکه در یک پروژه از کدام یک از این دو باید استفاده کرد بستگی دارد به ویژگی های پروژه شما؛ هزینه ایی که می خواید صرف کنید (البته در ایران Open-Source و Close-Source معنی نداره، چون کپی رایت وجود نداره)، چه امکاناتی را از RDMS برای پروژه خود نیاز دارید، چه پلت فرمی را می خواهید استفاده کنید، و...
Colonel I
Colonel I
پست: 643
تاریخ عضویت: سه‌شنبه ۱۹ تیر ۱۳۸۶, ۱:۰۸ ب.ظ
سپاس‌های ارسالی: 300 بار
سپاس‌های دریافتی: 1161 بار

پست توسط Frogfoot »

در ضمن برای گزارش گیری ها هم مشکل نداشته باشه

ابزارهایی مثل Fast Report یا Crystal Report قابل استفاده در Win32 و دات نت هستند و قابلیت های بسیار زیادی برای ایجاد گزارش های متنوع برای چاپ دارند. هر دوی این ابزارها هم بصورت Component برای دلفی ارائه میشند، هم قابل مجتمع شدن با Visual Studio هستند، هم می توان از آنها به عنوان ابزار طراحی گزارش بصورت مستقل استفاده کرد.
ارسال پست

بازگشت به “برنامه نويسي”