درباره فیلم " شهر پسران " (1938)
مدیر انجمن: شوراي نظارت
- پست: 3648
- تاریخ عضویت: چهارشنبه ۲۳ بهمن ۱۳۹۲, ۱۱:۴۰ ق.ظ
- سپاسهای ارسالی: 4785 بار
- سپاسهای دریافتی: 7076 بار
درباره فیلم " شهر پسران " (1938)
فیلم : شهر پسران (Boys Town)
سال اکران : 1938
محصول : آمریکا
کمپانی سازنده : متروگلدوین میر (MGM)
کارگردان : نورمن تاروگ
فیلمنامه نویسان : در شری - النور گریفین - جان میهان
هنرپیشگان اصلی : اسپنسر تریسی - میکی رونی - هنری هال و ...
زمان نسخه اصلی : 96 دقیقه (نسخه دیگری از فیلم سال ها بعد منتشر گردید که شامل تعدادی از سکانس های حذف شده در تدوین بود ، اما نسخه در دسترس در ایران همان نسخه اولیه می باشد)
ژانر : درام - زندگینامه
رنگ فیلم : سیاه و سفید
بودجه ساخت : 772 هزار دلار
فروش : 4.058 ملیون دلار
جوایز و نامزدی های مهم : کسب دو جایزه اسکار بهترین بازیگر نقش اول مرد (برای اسپنسر تریسی) و بهترین فیلمنامه اورژینال - نامزد سه جایزه اسکار بهترین فیلم ، بهترین کارگردانی و بهترین فیلمنامه اقتباسی
[External Link Removed for Guests]
[External Link Removed for Guests]
خلاصه داستان : کشیش کاتولیک پدر فلانیگان (اسپنسر تریسی) بعد از ملاقات با یک زندانی محکوم به اعدام به نتیجه ایی اخلاقی می رسد ؛ برای مبارزه با جرم و جنایت در جامعه باید در پرورش مردان سالم از همان کودکی تلاش کرد و با این شعار که "بچه شرور وجود ندارد" با کمک های مالی یک تاجر محلی (هنری هال) خانه ایی را برای اسکان پسر بچه های یتیم یا بد سرپرست راه اندازی می کند . خیلی زود استقبال از طرح پدر فلانیگان بالا می گیرد و خانه او مملو از بچه ها می شود پس پدر فلانیگان با خرید یک ملک وسیع در خارج از شهر ، مرکزی را با عنوان شهر پسران تاسیس می نماید . چند سال بعد به درخواست جوان تبهکاری پدر فلانیگان برادر کوچکتر جوان به نام وایتی مارش (میکی رونی) را به شهر پسران می برد اما وایتی یک پسر دردسرساز است و درگیری فراوانی با سایر بچه ها پیدا می کند با این وجود پسر کوچکی به نام پی وی به او علاقه مند شده و همه جا او را همراهی می کند تا اینکه ناکامی وایتی مارش در کسب مقام شهردار شهر پسران او را وا می دارد که از آنجا فرار کند ، پی وی سعی می کند وایتی را منصرف کند اما با اتومبیلی تصادف کرده و زخمی می شود ، وایتی با عذاب وجدان فراوان در شهر سرگردان می شود و ناگهان خود را وسط یک سرقت بانک می یابد که توسط دار و دسته برادرش در حال انجام است و به اشتباه زخمی می شود . برادر وایتی بعد از بردن او به کلیسا با پدر فلانیگان تماس می گیرد و پدر وایتی زخمی را به شهر پسران باز می گرداند لیکن پلیس متوجه حضور وایتی در صحنه جرم می شود و مسئولان هم خواهان تعطیلی شهر پسران می گردند . وایتی می گریزد تا بلکه بتواند دار و دسته برادرش را برای نجات شهر پسران مجاب کند ، پسرهای دیگر هم او را تعقیب می کنند و با کمک پدر فلانیگان تبهکاران را به دام می اندازند و در پایان با تقاضای بچه ها ، وایتی شهردار می شود .
درباره فیلم : فیلم شهر پسران با تهیه کنندگان ، کارگردان و فیلمنامه نویسان یهودی ساخته شده درباره یکی از محبوبترین و خوشنام ترین کشیش های کاتولیک تاریخ آمریکا! باز جای شکرش باقی است نقش این کشیش را اسپنسر تریسی بازی می کرد که خودش کاتولیک بود! هرچند در مقایسه با بازی های حسی و به قول معروف متداکتینگ امروزی ، بازی های فیلم مصنوعی و تئاتری به نظر می رسند ، اما در زمان خودشان شاهکار بودند تا جایی که داوران جوایز اسکار را مجاب نمودند دومین اسکار پیاپی تریسی را به او بدهند و باید توجه داشت این اتفاق (کسب دو جایزه اسکار در دو سال پیاپی توسط یک بازیگر) فقط دو بار تاکنون رخ است! فیلمنامه از دو بخش مجزا تشکیل شده و به همین دلیل در آن سال در هر دو بخش فیلمنامه اورژینال و اقتباسی نامزد اسکار بوده است . کمتر از یک سوم ابتدایی فیلم ماجرای واقعی تلاش های پدر فلانیگان را برای تاسیس شهر پسران روایت می کند و بقیه فیلم که داستان غیر واقعی وایتی مارش است بخش اورژینال آن را تشکیل می دهد و باید گفت این بخش واقعاً هم یک سر و گردن از بخش ابتدایی فیلم بالاتر است . فیلم در تدوین مشکلاتی دارد و برخی سکانس ها بشدت تصنعی و شعاری هستند ، با این حال آن خوش بینی رایج در هالیوود دهه سی پیش از آغاز جنگ جهانی دوم را می توان بخوبی در فیلم احساس کرد . دقیقاً نمی دانم پدر فلانیگان فیلم تا چه حد از نظر اخلاقی مشابه پدر فلانیگان واقعی شده اما به جرات می توان گفت این کاراکتر مقدس ترین و مثبت ترین کشیش کاتولیکی است که تاکنون توسط هالیوود ترسیم شده است و چه کسی در زمان ساخت آن فیلم می توانست باور کند در کمتر از یک قرن بعد فساد در کلیسای کاتولیک چنان بالا خواهد گرفت که فیلمی مثل Spotlight در هالیوود ساخته خواهد شد و جایزه اسکار بهترین فیلم سال را هم (البته در کمال نامردی و حق خوری!) خواهد گرفت!
سال 1941 فیلمی به نام "مردانی از شهر پسران" با بازی اسپنسر تریسی و میکی رونی و کارگردانی خود تاروگ به عنوان دنباله فیلم اصلی ساخته و اکران گردید اما نتوانست به اندازه آن فیلم مورد توجه قرار گیرد و به اثری کالت تبدیل شود و در ایران هم دوبله نشده است .
شهر پسران واقعی : پدر ادوارد جی فلانیگان واقعی (متولد 1886 ، درگذشت در سال 1948) در سال 1917 مرکز یتیمخانه مذهبی شهر پسران را در ایالت نبراسکا آمریکا تاسیس نمود . این مرکز همچنان به کار خود ادامه می دهد و در سال 1985 به عنوان یک اثر ملی تاریخی آمریکا به ثبت رسیده است . با این وجود مرکز فعلی دیگر شباهت چندانی با آنچه پدر فلانیگان در نظر داشت ندارد . با اینکه مدیریت مرکز همچنان در اختیار کلیسا است اما سیستم مدیریتی آن بیش از آنکه شبیه به یک مرکز مذهبی باشد شبیه مراکز ngo غیر مذهبی شده است و بعلاوه دیگر فقط مخصوص پسرها نیست!!! [External Link Removed for Guests]
در جنگ جهانی دوم خیلی از پسرهای پرورش یافته در شهر پسران کشته شدند و ظاهراً این با روحیه لطیف و انسان دوستانه پدر فلانیگان واقعی سازگار نبود بنابراین راهی سفر به کشورهای جنگ زده شد تا بلکه بتواند کاری برای صلح و دوستی ملت ها انجام دهد اما 15 می 1948 بر اثر حمله قلبی در خاک آلمان درگذشت .
اما از طرف دیگر پدر فلانیگان رابطه دوستانه ایی هم با هری ترومن (رئیس جمهور آمریکا در ماه های آخر جنگ جهانی دوم که فرمان بمباران اتمی ژاپن را صادر کرد و آغازگر جنگ سرد با شوروی بود) داشت که به نظر کمی متناقض می رسد!
تاسف انگیز تر آنکه حتی بعضی از پسرهایی هم که در فیلم شهر پسران بازی کردند چند سال بعد در جنگ جهانی دوم کشته شدند! به عنوان مثال یکی از آنها که توانستم درباره اش مطلبی پیدا کنم جیمی باتلر نام دارد که در فیلم نقش فرعی پسری با نام پال فرگوسن را بازی می کرد و سال 1945 در سن 23 سالگی در یکی از جبهه های نبرد در فرانسه کشته شد . جیمی باتلر تا سال 1943 فیلم بازی می کرد و در این سال به خدمت در جبهه احضار گردید .
عوامل فیلم : نورمن تاروگ کارگردان در دهه سی تعدادی از بهترین فیلم های کودک و نوجوان هالیوود را ساخت و در سال 1931 برای کارگردانی فیلم Skippy در سن 32 سالگی اسکار بهترین کارگردانی را تصاحب نمود که همچنان رکورد جوان ترین کارگردان برنده اسکار محسوب می شود . اما در طی دهه های بعدی کارنامه تاروگ پر شد از کمدی-رمانس های آبکی و مبتذل و دیگر نتوانست دوران طلایی حرفه اش در دهه سی را تکرار کند . او در سال 1981 درگذشت .
در شری فیلمنامه نویس اصلی فیلم شهر پسران که نقش اصلی را در تطابق دادن دو بخش اقتباسی و اورژینال فیلمنامه داشت ، بعد از موفقیت فیلم شهر پسران به سرعت پله های ترقی را در متروگلدوین میر طی کرد و به یکی از مدیران اصلی این کمپانی تبدیل شد . او در سال 1980 درگذشت .
اسپنسر تریسی از بازیگران بزرگ و افسانه ایی تاریخ هالیوود که در سال 1999 به عنوان نهمین بازیگر برتر تاریخ سینما انتخاب شد ، از ستاره های اصلی و محبوب و کاریزماتیک ملودرام های دوران طلایی هالیوود طی دهه های سی تا شصت میلادی بود . او یک سال قبل از شهر پسران بخاطر بازی در فیلم نوجوانانه دیگری به نام "کاپیتان های شجاع" هم اسکار بهترین بازیگر مرد نقش اول را تصاحب کرده بود . تنها بازیگری که غیر از تریسی توانسته دو سال پیاپی برنده اسکار شود تام هنکس (برای دو فیلم فیلادلفیا و فارست گامپ) بوده است . با اینکه اسپنسر تریسی با لوئیس تردویل ازدواج کرد و تا پایان عمر از او جدا نشد اما عشقش به کاترین هپبورن از عشق های افسانه ایی و افلاطونی معروف تاریخ هالیوود محسوب می شود! این دو بارها در کنار هم بازی کردند که آخرینش فیلم تحسین شده "حدس بزن چه کسی برای شام می آید" در سال 1967 اندکی پس از مرگ اسنپسر تریسی در سن 67 سالگی اکران گردید . تریسی و لوئیس تردویل دو فرزند داشتند که فرزند اولشان (جان) ناشنوا بود .
میکی رونی ستاره نوجوان فیلم شهر پسران متولد 1920 ، به واسطه قد کوتاه و چهره کودکانه اش تا مدتها بعد از فیلم شهر پسران هم همچنان نقش نوجوانان را بازی می کرد ، در واقع او یکی از آس های کمپانی متروگلدوین میر برای کشاندن مردم به سینماها در دهه های سی و چهل بود و بویژه با بازی در مجموعه فیلم های سریالی آندی هاردی تبدیل به نماد یک پسر نوجوان استاندارد آمریکایی شده بود . در هالیوود این شایعه تایید نشده رواج دارد که والت دیزنی از طرفداران فیلم های رونی بوده و شخصیت کارتونی معروف میکی ماوس را از او الهام گرفت!
او در زمان جنگ جهانی دوم به عنوان کمدین برای سربازان در جبهه های نبرد برنامه اجرا می کرد . میکی رونی طی دهه های سی تا پنجاه سه بار نامزد اسکار شد و البته در سال 1938 یک اسکار افتخاری بخاطر درخشش به عنوان بازیگری نوجوان دریافت کرد . اما بتدریج از دهه پنجاه ستاره رونی افول کرد و به بازیگری فراموش شده تبدیل شد تا اینکه سال 1980 بخاطر بازی در فیلم "زیبای سیاه" بار دیگر نامزد اسکار گردید . بعدها سریالی هم به عنوان دنباله این فیلم با بازی رونی ساخته شد که در ایران هم دوبله و پرطرفدار گردید . سال 1983 بخاطر 50 سال فعالیت هنری مستمر در سینما یک اسکار افتخاری دیگر نصیب رونی شد اما او آنقدر به کارش ادامه داد تا اینکه نامش به عنوان دارنده طولانی ترین دوران حرفه ایی بازیگری در کتاب رکوردهای گینس به ثبت رسید!
او 6 آوریل 2014 در سن 93 سالگی درگذشت . رونی ازدواج های جنجالی متعددی هم داشت که مشهورترینش البته همان ازدواج اولش با هنرپیشه معروف اوا گاردنر در سال 1942 بود که فقط یک سال دوام آورد! آخرین همسر رونی جین چمبرلین بود که بعد از ازدواج در سال 1978 تا آخر عمر در کنار هم ماندند . رونی 9 فرزند داشت . رونی چند سال قبل از مرگش در مصاحبه ایی گفت همه همسرانش را دوست داشته و اگر دوباره متولد می شد باز با همه شان ازدواج می کرد!
از بین هنرپیشه های اصلی فیلم " شهر پسران " تنها کسی که همچنان زنده است جین رینولدز می باشد که در آن فیلم نقش پسرک لنگ اما درستکاری به نام تونی پونسا را بازی می کرد . او البته هیچ وقت بازیگر معروفی نشد و بازیگری حرفه ایی در سینما را در دهه پنجاه کنار گذاشت و به کارهای تلوزیونی روی آورد . او در حال حاضر 93 سال دارد .
آخرین ويرايش توسط 5 on bamn, ويرايش شده در 0.
شادی روح پدرم و همه درگذشتگان
صلوات
صلوات