مسالـه ايـن است رسيدن از زيرنويس به زيربنا
زيرنويس گذاشتن براي يك فيلم - بر خلاف آنچه كه شايد در ابتدا به نظر برسد - كار سادهاي نيست و براي اين كار بايد چند چيز را در نظر داشت:
-1 سادگي متن: مخاطب در اين جا خواننده نيست، بيننده است. او نبايد به واسطه خواندن گفتگوها، تصوير را از دست بدهد. متن زيرنويس در عين اين كه بايد به سخن گفتار اصلي وفادار باشد، بايد ساده و سريع فهم باشد.
-2 كامل آوردن يك جمله در يك زيرنويس: براي آن كه بيننده مفهوم گفته شده در فيلم را از دست ندهد، بايد در هر زيرنويس حداقل يك جمله كامل گنجانده شود. منظور از جمله كامل نيز، جملهاي است كه از نظر دستوري تمام شده است. اين امر براي فيلمهاي مستند كه معمولا از گفتار متن سنگينتري برخوردارند، حياتي به نظر ميرسد.
-3 زمان ماندن هر زيرنويس روي پرده: هر زيرنويس بايد دقيقا به اندازهاي كه لازم است روي پرده بماند. نه بيشتر و نه كمتر! اگر كمتر باشد، قابل خواندن نيست و اگر بيشتر باشد، حواس بينندگان را پرت ميكند. مدت زمان روي پرده ماندن هر زيرنويس را خود جمله تعيين ميكند، اما به عنوان يك قاعده كلي، زمان آن تقريبا برابر زماني است كه آن عبارت در زبان اصلي ادا ميشود.
-4 تفكيك گوينده گفتگو: در زماني كه گفت و شنود روي پرده در جريان است، زيرنويس بايد با علامتهايي همراه باشد كه براي بيننده معلوم كند، گوينده آن كيست. اين علامت معمولا >...< است كه در ابتداي گفته هر فرد ميآيد.
-5 جاي زيرنويس: از اسم آن هم پيداست كه زير پرده است! زيرنويس بيشتر از دو خط نبايد باشد و به كنارههاي تصوير نبايد بچسبد. هم چنين اندازه آن نبايد آنقدر بزرگ باشد كه بيشتر از يك چهارم پرده را پركند.
-6 رنگ زيرنويس: بهترين آن، حروف سفيد با خطوط مشكي دور آن )border( است تا بر هر زمينهاي بتوان آن را خواند. گرچه زيرنويس را به رنگهاي ديگر (مانند زرد) هم ميزنند، اما به واسطه خنثي نبودن آن، باعث پرت شدن توجه ببيندگان ميشود.
-7 چشمك زدن هر زيرنويس به زيرنويس بعدي: پس از محو شدن هر زيرنويس، بايد مدت زمان كوتاهي، پرده بدون زيرنويس باقي بماند تا با آمدن زيرنويس بعدي، بينندگان متوجه شوند كه زيرنويس عوض شده است.
اگر اين كار انجام نشود، گاه ممكن است بينندگان متوجه عوض شدن زيرنويس نشوند و يا شايد با تصور اين كه زيرنويس عوض شده، آن را مجددا بخوانند!
مثال آشكار
موارد نوشته شده بالا، جزو بديهيات زيرنويس فيلمها محسوب ميشود اما چرا در بسياري از موارد شاهد عدم رعايت اين
نكات كاملا بديهي هستيم. آيا عجيب نيست كه بسياري از اوقات فيلمهاي حتي با حجم و سرمايه سنگين، به صورتي آماتور زيرنويس ميشوند. البته پاسخ چندان پيچيده نيست. مثالي ديگر اين عجايب را آشكارتر ميسازد.
اين سه كشور را در نظر بگيريد: ايران، آمريكا و هندوستان و بعد به پرسشهاي زير پاسخ دهيد:
-1 اگر بخواهيم در فيلمي، خودرويي در حال حركت يك باره پرواز كند، كدام كشور را مناسب توليد آن ميدانيد؟
-2 اگر در نظر باشد كه با يك داستان عشقي ساده، فيلمي پررنگ و لعاب و مردمپسند بسازيم، كدام كشور را پيشنهاد ميدهيد؟
-3 اگر بنا باشد با هزينه اندك و امكاناتي ساده، فيلمي پررنگ و لعاب و مردمپسند بسازيم، كدام كشور را انتخاب ميكنيد؟
ظاهرا جواب بيشتر پاسخدهندگان به اين سئوالات به ترتيب آمريكا، هندوستان و ايران است. اما چرا؟
چه چيزي سبب ميشود كه تصور كنيم مركز فعاليتهاي فني فيلمسازي در آمريكا، منبع داستانهاي ساده و عامهپسند در هند و مكان توليد ارزان قيمت فيلم، ايران است؟
به اين دليل كه وقتـــي ســـري به پيشينه سينمـــاي ايـــن كشورهـــا ميزنيم، با مروري ذهني در مييابيم كه اين پروژه در كدام يك از كشورهاي مذكور احتمال موفقيت بيشتري خواهد داشت.
با زيرنويس يا بدون زيرنويس، مساله اين است!
بسياري از طرفداران پر و پا قرص فيلمهاي روز دنيا و عاشقان فيلمهاي دستـــه اول و با كيفيت DVD، از آن كار درستهايي هستند كه تنها دنبال ايـــن نيستند كه فيـــلم را يـــك بار بينند و ديگر تمـــام؛ بلكـــه ميخواهند ديالوگهاي فيلم را هـــم بفهمند.
درست است كه در بسياري از مـــوارد زبان مادريشان، زبان عمومي فيلمها نيست و درست و حسابي نميتوانند گفتههاي سريع بازيگران را بفهمند، ولي اگر فيلم زيرنويسدار گيرشان بيايد، بيش از نيمي از مشكلاتشانحل ميشود.
همه روزه، فيلمهاي با كيفيت عالي و بيكيفيت)!( به دست جوانان عشق فيلم ميرسد. خلاصه اين كه فيلم هست، كامپيوتر براي ديدن فيلم هست، بيننده هم هست، ولي متاسفانه زيرنويس نيست. فيلم خوب را هم كه نميشود با ديدن خشك و خالي و بدون زيرنويس حرام كرد )!( از خير ديدن فيلم داغ و دسته اول هم كه نميشود به خاطر نبود زيرنويس گذشت. پس راهحل چيست؟
يك اتصال پنج دقيقهاي به اينترنت!
مگر ميشود، با سرعت كم اينترنت و با حجم بالاي فيلم، فيلمهاي زيرنويسدار را دانلود كنيم؟ نه! خيلي سادهتر. فقط كافي است زيرنويس فيلم را پيدا كنيم. ابتدا كاوشگر وب كه حتما بايدfire fox را نصب كرده باشيم را باز ميكنيم و صفحه گوگل را ميآوريم.
Download subtitle را سرچ ميكنيم. از خيلي سايتهايي كه گوگل در پاسخ برميگرداند، يكي را انتخاب ميكنيم. مثلا سايت www. Subtitles. Ro و در آن نام فيلم و زباني كه ميخواهيم زيرنويس به آن زبان باشد را انتخاب ميكنيم.
البته متاسفانه بعيد است كه زيرنويس فارسي فيلمها يا زيرنويس فيلمهاي فارسي در اين سايتها پيدا شود، چرا كه هنوز پاي دوستان فارسيزبان به اين حيطه باز نشده است! در هر حال، بعد از آن كه فايل زيرنويس مربوط كه قاعدتا نبايد بيشتر از چند ده كليو باشد را دانلود ميكنيم و ميتوانيم لبخند پيروزمندانهاي بزنيم و تنها بايد اين زيرنويس را روي فيلم بيندازيم.
Show time در ايران
دوستداران و عاشقان پرده جادويي سينما در ايران، در طول سالهاي اخير در عين لذتهاي فراوان بابت دسترسي آسانتر به فيلمهاي روز جهان (به مدد تكنولوژي) با مشكلات ديگري مواجهند.
واقعيت آن است كه بسياري از فيلمهاي روز holleywood همزمان با پخش در سينماهاي آمريكا، (با هر كيفيتي) به دست كاربران ايراني نيز ميرسد اما بخش عمده ايرانيان كه هنوز هم به زبان انگليسي به صورت صد در صد مسلط نشدهاند، براي درك كامل اين فيلمها با مشكلات عديدهاي مواجهند و گاهي نتيجهگيري بينندگان ايراني از بخشهاي عمدهاي از فيلمهاي دريافتي با نگاه سازندگان آنها متفاوت است!با اين حال، يك انديشمند آلماني گفته است؛ هر مشكلي به مدد تكنولوژي پديد آمده باشد، به مدد تكنولوژي نيز رفع خواهد شد و با آمدن show time به بازار، اينگونه ( به درستي يا غلط) مطرح ميشود كه بخش عمدهاي از خواستههاي عشق فيلمهاي ايراني برآورده شده است.شركت شوتايم، اعلام كرده كه به دو روش، فيلمهاي زيرنويس را در اختيار علاقهمندان ميگذارد؛ دريافت سه هزار تومان به ازاي هر فيلم و يا خريد كارت و شارژ آن به صورت ماهانه!
شبكههاي Show time
شوتايم، شركت ارتباطي ماهوارهاي ديجيتال پيشرفته در خاورميانه و شمال آفريقاست كه از همكاري دو شركت viacom
به عنوان بزرگترين پديدآورنده سرويسهاي سرگرمي در دنيا و همچنين Kuwait projects company)kipco(پديد آمده است.
شوتايم شامل حدود پنجاه شبكه است كه منحصرا از شبكههاي سرگرمي غربي برنامه پخش ميكنند. اين شبكهها شامل برنامههاي ورزشي، فيلم، سريال، برنامههاي علمي، كارتون و اخبار به علاوه ده كانال موسيقي راديويي است و اين تقريبا بيشترين كانالها و انتخابي است كه يك كمپاني در خاورميانه ميتواند ارايه دهد.شوتايم كه قابل دريافت از ماهواره نايلست است، شامل 15 كانال سينمايي است و 1700 فيلم سينمايي در ماه را 24 ساعت شبانهروز بدون فواصل تبليغاتي پخش ميكند.
همچنين شوتايم جديدترين برنامههاي تلويزيوني از كمدي تا اكشن و از فيلم داستاني تا مد و نيز كانالهاي كودك، علمي، موسيقي، ورزشي و خبري را بدون سانسور پخش ميكند.
فيلمهاي روز در تخممرغ شانسي!؟
با اين حال نخستين سئوال اين است كه آيا ميتوان به اينگونه شبكههاي ماهوارهاي خوشبين بود؟!
يقينا پاسخها چندان مثبت نيستند. به عنوان مثال شركت شوتايم كه فاقد دفتر رسمي در تهران يا هر نقطه ديگر از كشورمان است، اعلام كرده كه براي دريافت هر فيلم ميتوانيم سه هزار تومان به حساب اين شركت واريز كنيم تا آنها فيلم مورد دلخواه ما (لابد از تروي تا اسپايدرمن و...) را با زيرنويس فارسي و بدون سانسور براي ما پست كنند.
حالا اين چه پستي است، خدا داند!
مدير شوتايم ميگويد: شوتايم، يكي از پيشتازان شبكههاي ماهوارهاي پولي در خاورميانه و شمال آفريقـــاست كه اخيرا شبكـــهاي را راهاندازي كرده كه در آن به صورت اختصاصي، فيلمهـــاي هاليوودي بلاك باستر با زيرنويس فارسي نمايش داده ميشونـــد.
وي در ادامه به توضيح درباره روش دوم ميپردازد و ميگويد: ايرانيان در صورت داشتن كارت اعتباري ميتوانند هزينه اشتراك را به صورت ماهانه پرداخت كنند. روش پـــرداخت نيز استفـــاده از كـــارتهاي visa -master است و در غير ايـــن صـــورت حـــق اشتـــراك بايـــد به صـــورت نقـــدي مثـــلا سه ماهه، شش ماهه و يا يك سالـــه پرداخـــت شود.
ناگفته پيداست كه همه روشهاي اعلام شده از سوي مديران اين شركت آمريكايي - كويتي مبنـــي بر دريافت پول در ازاي تحويل يا پخش فيلمهاي هاليوودي با زيرنويس فارســـي آن هم به روش DVD يكطرفه بوده و داراي اعتـــبار چنـــداني نيســـت.
چرا كه اين شركت اساسا هيچگونه دفتر يا مركزي در تهران ندارد و در صورت بروز تخلف يا اختلال در تحويل فيلمهاي خريداري شده، هيچگونه مسئوليتي متوجه آنها نخواهد بود، ضمن آن كه قانون كپيرايت هنوز به صورت كامل در كشورمان حتي براي فيلمهاي خودمان اجرا نميشود، چه برسد به فيلمهاي هاليوودي!
سخن آخر
به هر حال مشكلات براي ديدن بدون دغدغه فيلمهاي روز جهان با زيرنويسهاي فارسي، تنها به امثال شوتايم محـــدود نيست.يادم651ان نرفته كه بسياري از دستفروشان ميادين بزرگ تهران از جمله ميدان وليعصر (عج) و حتي برخي ويديو كلوپها، مدعياند كه جديدترين فيلمهاي روز و روي پرده سينماهاي آمريكا را با زيرنويس فارسي و بدون سانسور به مبلغ هزار تا دو هزار تومان )!( به فروش ميرسانند، اما قبل از بردن اين فيلمها به خانه و گذاشتن CD درون دستگاه پخش و يا كامپيوتر، اطمينان خاطر چنداني از ديدن فيلم مورد نظر نداريم.
در اين هنگام بايد منتظر پخش هر چيـــزي باشيم از خود فيلم درخواستي تا شوهاي دست چنـــدم و پوچ لسآنجلس!
منبع : ksabz
فيلمهاي هاليوودي با زيرنويس فارسي
در اين بخش ميتوانيد در مورد کليهي مباحث فيلم و سينما به بحث بپردازيد
مدیر انجمن: شوراي نظارت
پرش به
- بخشهاي داخلي
- ↲ اخبار و قوانين سايت
- ↲ سوالات، پيشنهادات و انتقادات
- ↲ مرکز جوامع مجازي - CentralClubs Network
- ↲ سرويس ميزباني وب - CentralClubs Hosting
- ↲ مجله الکترونيکي مرکز انجمنهاي تخصصي
- بخش تلفن همراه
- ↲ نرم افزار تلفن همراه
- ↲ Symbian App
- ↲ Android App
- ↲ Windown Phone App
- ↲ iOS App
- ↲ JAVA Mobile App
- ↲ بازيهاي تلفن همراه
- ↲ Symbian Games
- ↲ Android Games
- ↲ iOS Games
- ↲ Windows Phone Games
- ↲ JAVA Mobile Games
- ↲ گوشيهاي تلفن همراه
- ↲ Sony
- ↲ Samsung
- ↲ GLX
- ↲ Dimo
- ↲ Huawei
- ↲ Motorola
- ↲ Nokia
- ↲ گوشيهاي متفرقه
- ↲ سرگرميهاي تلفن همراه
- ↲ خدمات و سرويسهاي مخابراتي
- ↲ تازه ها و اخبار تلفن همراه
- ↲ مطالب كاربردي تلفن همراه
- ↲ متفرقه در مورد تلفن همراه
- ↲ سوالات و اشکالات تلفن همراه
- بخش كامپيوتر
- ↲ نرم افزار كامپيوتر
- ↲ گرافيک و طراحي کامپيوتري
- ↲ طراحي صفحات اينترنتي
- ↲ سوالات و اشکالات نرم افزاري
- ↲ برنامه نويسي
- ↲ C Base Programming
- ↲ Dot Net Programming
- ↲ Web Programming
- ↲ Other Programming
- ↲ Software Engineering
- ↲ Java Programming
- ↲ Database Programming
- ↲ سخت افزار كامپيوتر
- ↲ امنيت و شبكه
- ↲ امنيت
- ↲ شبکه
- ↲ تازه ها و اخبار دنياي کامپيوتر
- ↲ مطالب كاربردي كامپيوتر
- ↲ متفرقه در مورد کامپيوتر
- بخش هوا فضا
- ↲ نيروي هوايي ايران
- ↲ متفرقه درباره نیروی هوایی
- ↲ نیروی هوایی و سازندگی
- ↲ حماسه و حماسه آفرینان نيروي هوايي
- ↲ تیزپروازان در بند
- ↲ شهدا و جانباختگان نیروی هوایی
- ↲ عملیاتهاي نيروي هوايي
- ↲ دستاوردها و اخبار نيروي هوايي
- ↲ تاریخچه نیروی هوایی در ایران
- ↲ هوانيروز ايران
- ↲ حماسه و حماسه آفرينان هوانيروز
- ↲ شهدا و جانباختگان هوانيروز
- ↲ دستاوردها و اخبار هوانيروز
- ↲ هواپيماها
- ↲ هواپيماهاي نظامي
- ↲ هواپيماهاي غير نظامي
- ↲ هواپيماهاي بدون سرنشين
- ↲ بالگردها
- ↲ بالگردهاي نظامي
- ↲ بالگردهاي غير نظامي
- ↲ بالگردهاي بدون سرنشين
- ↲ اخبار بالگردها
- ↲ تسليحات هوايي
- ↲ موشكهاي هوا به هوا
- ↲ موشكهاي هوا به زمين
- ↲ موشکهاي دريايي
- ↲ موشکهاي زمين به هوا
- ↲ موشکهاي زمين به زمين
- ↲ ديگر مباحث هوانوردي
- ↲ الکترونيک هواپيمايي
- ↲ موتورهاي هوايي
- ↲ شبيه سازهاي پرواز
- ↲ گالري تصاوير هوافضا
- ↲ تصاوير هواپيماهاي جنگنده
- ↲ کليپهاي هوايي
- ↲ تصاوير هواپيماهاي بمب افکن
- ↲ تصاوير هواپيماهاي ترابري
- ↲ تصاوير هواپيماهاي مسافربري
- ↲ تصاوير هواپيماهاي شناسايي
- ↲ تصاوير بالگردهاي نظامي
- ↲ تصاوير بالگردهاي غير نظامي
- ↲ تصاوير نمايشگاههاي هوايي
- ↲ تصاوير متفرقه هوايي
- ↲ انجمن نجوم
- ↲ منظومه شمسي
- ↲ كيهانشناسي
- ↲ گالري تصاوير نجوم
- ↲ اخبار نجوم
- ↲ اخبار هوافضا و هوانوردي
- ↲ مدرسه هوانوردي
- ↲ كتابخانهي هوا فضا
- ↲ متفرقه در مورد هوا فضا
- بخش جنگ افزار
- ↲ ادوات زميني
- ↲ ادوات زرهي
- ↲ تجهيزات انفرادي
- ↲ تسليحات سنگين و توپخانهاي
- ↲ خودروهاي نظامي
- ↲ تسليحات ضد زره
- ↲ ادوات دريايي
- ↲ ناوهاي هواپيمابر
- ↲ ناوشکنها
- ↲ رزم ناوها
- ↲ ناوچهها
- ↲ زيردرياييها
- ↲ تجهيزات و تسليحات دريايي
- ↲ ساير ادوات دريايي
- ↲ گالري تجهيزات و ادوات دريايي
- ↲ اخبار ادوات دريايي
- ↲ اخبار نظامي
- ↲ گالري نظامي
- ↲ متفرقه در مورد جنگ افزار
- بخش دفاع مقدس
- ↲ حماسه دفاع مقدس
- ↲ تخريب و خنثي سازي
- بخش خودرو و وسايل نقليه
- ↲ مباحث فنی و تخصصی خودرو
- ↲ معرفي خودرو
- ↲ تازهها و اخبار خودرويي
- ↲ گالري خودرو
- ↲ متفرقه وسايل نقليه
- بخش پزشکي
- ↲ پزشكي و درمان
- ↲ پزشکي
- ↲ سوال پزشکي
- ↲ بهداشت
- ↲ بهداشت عمومي
- ↲ بهداشت مواد غذايي
- ↲ لوازم آرايشي و بهداشتي
- ↲ متفرقه در مورد پزشکي
- ↲ روانشناسي و روان پزشكي
- بخش فرهنگ، تمدن و هنر
- ↲ فرهنگي هنري
- ↲ شعر و ادبيات
- ↲ فيلم و سينما
- ↲ هنرهاي نمايشي
- ↲ فرهنگ هنرهاي نمايشي
- ↲ موسيقي
- ↲ عكس و نقاشي
- ↲ تاريخ، فرهنگ و تمدن
- ↲ تاريخ ايران
- ↲ تاريخ جهان
- ↲ فلسفه
- ↲ زبانهاي خارجي
- ↲ زبان انگليسي
- ↲ زبان اسپانيايي
- ↲ هنر آشپزي
- بخش علم، فناوري و آموزش
- ↲ انجمن علم و فناوري
- ↲ انجمن آموزش
- ↲ کتاب و فرهنگ مطالعه
- ↲ دانش عمومی
- ↲ کنکور و دانشگاه
- ↲ جامعه شناسي
- ↲ خانواده
- ↲ متفرقه جامعه شناسي
- ↲ حقوق و قضا
- ↲ علوم
- ↲ فيزيک
- ↲ شيمي
- ↲ رياضي
- ↲ متالورژي
- ↲ پليمر
- ↲ علوم کشاورزي
- ↲ گياهان زراعي و باغي
- ↲ گياهان دارويي
- ↲ طبیعت و محیط زیست
- ↲ زيست شناسي
- ↲ عمران
- ↲ بتن و سازههاي بتني
- ↲ معماري و شهرسازي
- ↲ سبکها و مشاهير معماري
- ↲ شهرسازي
- ↲ معماري داخلي
- ↲ معماري منظر
- بخش الکترونيک و رباتیک
- ↲ مفاهیم اولیه و پایه در الکترونیک
- ↲ نرم افزارهای کمکی الکترونیک
- ↲ مدارهای مجتمع
- ↲ سوالات و پرسشهای مفاهیم پایه
- ↲ مدارات ساده و آسان
- ↲ مدارهای آنالوگ و دیجیتال
- ↲ شبیه ساز و طراحی مدار
- ↲ مدارات صوتی
- ↲ مدارات، منابع تغذیه سویچینگ و اینورتوری
- ↲ مدارات مخابراتی
- ↲ میکروکنترلرهای AVR
- ↲ آموزش و مثالها AVR
- ↲ طرح آماده و کامل شده AVR
- ↲ میکروکنترلرهای ARM
- ↲ سایر میکروکنترولرها و پردازندهها
- ↲ سایر میکروکنترلرها
- ↲ مدار مجتمع برنامه پذیر FPGA
- ↲ رباتیک
- ↲ اخبار و مصاحبه ها در رباتیک
- ↲ آموزش و مقالات رباتیک
- ↲ پروژهها تکمیل شده رباتیک
- ↲ مدارها و مکانیک در رباتیک
- ↲ رباتهای پرنده
- ↲ برق و الکترونیک عمومی
- ↲ تعمیر لوازم برقی
- ↲ اخبار برق و الکترونیک
- بخش بازيهاي رايانهاي
- ↲ بازيهاي رايانهاي
- ↲ كنسولهاي بازي
- ↲ PSP
- ↲ اخبار بازيها
- بخش تجاري اقتصادي
- ↲ بخش اقتصادی و مالی
- ↲ تجارت آنلاين
- ↲ بورس
- ↲ تحلیل و سیگنال روز
- ↲ کار آفرینی
- بخشهاي متفرقه
- ↲ بخش ويژه
- ↲ ساير گفتگوها
- ↲ صندلي داغ
- ↲ اخبار و حوادث
- ↲ انجمن ورزش
- ↲ آکواريوم و ماهيهاي زينتي
- ↲ معرفي سايتها و وبلاگها