برای آکواریوم چه ماهی بخرم؟کمک کنید!

در اين بخش مي‌توانيد در مورد آکواريوم و ماهي‌هاي زينتي به بحث بپردازيد

مدیران انجمن: Goebbels, شوراي نظارت

Colonel II
Colonel II
نمایه کاربر
سپاس‌های ارسالی: 5879 بار
سپاس‌های دریافتی: 12411 بار
تماس:

Re: برای آکواریوم چه ماهی بخرم؟کمک کنید!

پست توسط Solver »

,

دمای مناسب برای ماهی ها در یک رنج وسیع (نه به طور خاص) بین 18 تا 40 درجه سانتیگراد است.

معمولا محدوده دمای مناسب زندگی هر ماهی حدود 15 درجه است و بالاتر یا پایینترش موجب مرگ ماهی خواهد شد.

همینطور در همین محدوده 15 درجه این هم اگر نوسان دما به شکل سریع را داشته باشیم که به ماهی شک وارد شود، باز ممکن است موجب مرگ ماهی گردد.

آکواریوم بخاری دارد، اما خنک کننه ندارد و اگر محیط هم فاید خنک کننده باشد حتما با مشکل مواجه خواهید شد. راه حل های مختلفی در این زمین وجود دارد. یکی از ابتدایی ترین راهکارها در این زمینه انداختن یخ به داخل تانک است.

البته چون آب یخ زده املاح دارد، و پس از آب شدن آب را کدر می کند، بهتر است یخ را در پلاستیک بزارید، و دربش را ببندید و پلاستیک را در آب بزارید، اینطور تبادل حرارتی بدون کدر شدن آب بین یخ و آب تانک اتفاق خواهد افتاد.

اما اقدامات تخصصی تر براز مقابله با این مشکل:

1. تاریک کردن تانک،

این کار آب را خنک نخواهد کرد، بلکه باعث کاهش جنب و جوش ماهی و در نتیجه خنک تر شدن اعضا بدنش خواهد شد.

2. روشن بودن تصفهیپمپ هوا باعث گرم شدن آب می شود، بهتر است هر وقت که ضرورت نداشت خاموشش کنید.

معکوس این دو راهکار برای زمانی که بخاری آکواریوم خراب باشد هم جواب می دهد (روشنایی و روشن گذاشتن تصفیه و پمپ هوا تانک و ماهی را گرم تر می کند).

از نکات دیگر که کلی باید مد نظر داشت، محل و ارتفاع قرار گیری تانک است، در اتاق حرارت به سمت بالا میرود و کف اتاق همیشه خنک تر از سقف اتاق است. شاید در فصل گرما بهتر باشد تانک را در ارتفاع پایین تری قرار بدهید.

اضاف کنم، دمای مطلوب ماهی مولی بسته به تیره بین 25 تا 27 است. و محدوده زندگی این ماهی بین 22 تا 37 است. که البته همیشه در محدوده های دمایی کمی پایین تر (خنک تر) از نصف محدوده مطلوب ترین دما است. مثلا متوسط محدوده زندگی مولی حدود 29 است، اما مطلوب ترین دماش بین 25 تا 27 است !

ماهی ها همیشه خنک تر بودن را می پسندند تصویر مثلا من یک مدت کلی گوپی داشتم (زمستان) و دمای تانک من هرگز بالای 20 نرفت و البته بخاری هم روشن نکردم. از شاهکارهام هم این بود که تو همین 20 درجه باردار و زایش هم کردند، در حالی که معمولا دمای بارداری گوپی خیلی بالاتر است.
Personal Site: [External Link Removed for Guests]
Captain
Captain
نمایه کاربر
سپاس‌های ارسالی: 1253 بار
سپاس‌های دریافتی: 7310 بار

پست توسط Goebbels »

معکوس این دو راهکار برای زمانی که بخاری آکواریوم خراب باشد هم جواب می دهد (روشنایی و روشن گذاشتن تصفیه و پمپ هوا تانک و ماهی را گرم تر می کند).

البته آنچه که در مورد سیستم تصفیه صدق میکند در مورد پمپ هوا صدق نمیکند!

آب با عبور از سیستم تصفیه (چه داخلی باشد و چه خارجی از نوع سطلی) گرمای حاصل از کار موتور سیستم را میگیرد. اما پمپ هوا با ایجاد جریان هوا داخل آب (حتی اگر جریان هوای گرم باشد) و در نتیجه ایجاد یک جریان سطحی در آب منجر به کاهش تدریجی دمای آب میشود نه افزایش آن! با آزمایشی ساده میتوانید به این قضیه پی ببرید!

ماهی ها همیشه خنک تر بودن را می پسندند مثلا من یک مدت کلی گوپی داشتم (زمستان) و دمای تانک من هرگز بالای 20 نرفت و البته بخاری هم روشن نکردم. از شاهکارهام هم این بود که تو همین 20 درجه باردار و زایش هم کردند، در حالی که معمولا دمای بارداری گوپی خیلی بالاتر است.

مشکلی که آب سرد (در اینجا سرد به معنی 20 درجه و نزدیک به آن) ایجاد میکند افزایش احتمال بروز بیماری در ماهی ها است!

در درمان معمولا توصیه میشود دما را بالا ببریم! از دلایل این کار افزایش سوخت و ساز بدن ماهی با افزایش دما و افزایش مقاومت آن در برابر بیماری و تسریع در درمان است! پس کاهش دما برای ماهی مطلوب نیست!

برای ماهی های آکواریومی گرم آبی مختلف محدوده دمایی مناسب آب از 18 الی 34 درجه است! اگر دوستان دقت کرده باشند اکثر بخاری ها تا دمای 32 درجه را پاسخگو هستند و برخی بخاری ها نیز تا 34 درجه!
Captain
Captain
نمایه کاربر
سپاس‌های ارسالی: 1253 بار
سپاس‌های دریافتی: 7310 بار

پست توسط Goebbels »

با سلام من که نفهمیدم بالاخره با اون گورامی چیکارکنم ؟
اگه خورده سنگهای کف آکواریوم باسرکه تولید کمی حباب کنه یعنی آهکی هستن درسته ؟
و این سنگها برای ماهی گورامی و پلاتی و مولی مشکلی ایجاد میکنن ؟ چون من سه هفته است که آکواریوم رو راه انداختم و تازه به این مطلب پی بردم .
اگه خیلی مهمه چه کار میتونم بکنم ؟
ممنون میشم راهنمایی بفرمایید .

سلام

دوست گرامی

میتوانید گورامی را با ماهی دیگری تعویض کنید! بهترین راه حل است!

صد البته که گورامی که شما در اکواوریم خودتان دارید از جمله ماهی های صلح جو است اما برخی مواقع ماهی های صلح جو نیز دردسر ساز میشوند و سر به ناسازگاری میگذارند! که البته عواملی دارد!

برای تست آهکی بودن شن کمی از آن را بردارید ، یک لیوان را تا نصفه از آب پر کنید و به اندازه سه قاشق غذاخوری سرکه به آب اضافه کنید و بعد شن ها را به لیوان بریزید! در حدود 15 الی 20 دقیقه صبر کنید اگر رنگ آب تغییری نکرد شن ها مشکلی ندارند در غیر اینصورت رنگ آب به قهوه ای متمایل میشود که نشانه وجود آهک است!
New Member
سپاس‌های دریافتی: 1 بار

پست توسط فقـط منــو دوس داره »

ســـلام
مـــن هـــمین امـــروز،وبـــرای اولـــین بـــار وارد ایـــن انجـــمن شـــدم؛وچـــون از اکــواریــوم خـــوشـــم میــاد و بـه امـــید اینـــکه بتـــونم در اینجـــا، علاقـــه ام رو عمـــلی کنـــم،بــی درنـــگ عضـــو ســـایت شـــدم؛ تصویر امـــا بــا خـــوانــدن ادامـــه وتمـــامـی گفتـــگو هـــا متوجــه شـــدم اشـــتباه مـــیکنم!!! وبـایـــد قــید ایــن هــوس و زد!!! بـا ایــن مبـاحـــثی کــه مــن دیــدم،ظاهـــرآ اکــواریــوم داری، خـــیلی تخصـــصی تـــر از ایـــن حـــرفـاســـت!!! تصویر

اگـــر کســـی دلـــش بـــرام ســـوخـــت، یــه مقــاله ای،بـروشـــوری،امــوزشـــی،چـــیزی بـــرام ایمـــیل کــنه؛بلـــکه بفهـــمم چجـــوری بــایـــداکــواریـوم داری رو، شـــروع کنـــم.
درضـــمن،معـــنی ایـــن اصـــطلاحـــات بکــار رفـــته رو هـــم،هـــیچ نمـــی فهــمم!!! بعـــبارتی،صفـــر صفــــرم تصویر تصویر!!!

choob_2sar@yahoo.com

دوســــتان یـاری کنــید تــا مــن هـــم بتــونم یــه اکــواریــوم بخـــرم و مشغـــول بشـــم!!! مــــی خـــوام قشــنگ تـــرین مــاهــی هــا را در بهـــتریــن اکــواریــوم نگهــداری کنـــم؛ پــول اش مهــــم نیســـت!!! فقـــط، شـــما بـــرام اســـتارت و بـــزنیـــد حـــرکــت کـــردنــش بـا مـــن!!!! تصویر تصویر

"اجـــرتــون پیــش خـــدا محـــفوظ خــواهـــد بــود"

ســـپاس
Colonel II
Colonel II
نمایه کاربر
تماس:

پست توسط Solver »

Goebbels,

البته آنچه که در مورد سیستم تصفیه صدق میکند در مورد پمپ هوا صدق نمیکند!

دوست من، همان تصفیه هم از این نظرش را لحاظ نمی کنم چون گرما اون موتور در یک تانک 100 لیتری ..! در حقیقت دلیل این اصول که بنده عرض کردم بر مبنا میزان تحرک و متعاقبا دمایی که بدن ماهی دچارش خواهد شد است!

منتها الان که نگاه کردم، بد بیان کرده بودم چون سریع نوشته بودم، و اشتباها گفته بودم این کار را کنیم آب گرم بشود یا مثلا برعکس. اما منظور خود ماهی بوده.

همانطور که شما در یک روز سرد زمستانی ممکن است بدنتان هر چند پوشش زیادی هم ندارد اما به خاطر تحرک و فعالیت عرق کند :-) در حقیقت شما دمای بدنتان را بالا بردید.

هدف از روشن یا خاموش گذاشتن روشنایی، پمپ آب و تصفیه در این مبحث (دما) کنترل تحرکات ماهی است نه کنترل دمای آب. کنترل دما آب تنها راهش همان یخ است و یا استفاده از یک فیلترهای مخصوص که سیستم خنک کننده دارند، البته معمولا برای تانک های متر مکعببی که در محیط های عمومی استفاده می شود مورد استفاده هستند.

بنابراین من بدون آزمایش حرف شما را قبول دارم ، منتها نکته اش این بود که اصلا این حجم هوادهی یا دمای اون موتور در یک تانک 100 لیتری اثر گذاریش بسیار ناچیز است. اما تلاطمی که ایجاد می کنند ماهی را ناچار به شنا و کلا تحرک بیشتری می کنند که این باعث میشود ماهی با دمای آب مشکل بیشتری پیدا کند.

اگر دوستان دقت کرده باشند اکثر بخاری ها تا دمای 32 درجه را پاسخگو هستند و برخی بخاری ها نیز تا 34 درجه!

دقیقا درست است. اگر بنده عرض کردم :

دمای مناسب برای ماهی ها در یک رنج وسیع (نه به طور خاص) بین 18 تا 40 درجه سانتیگراد است.

اشاره به دمای زنده ماندن آنها بوده است، نه دمای مطلوب.

همانطور که گفتم معمولا دمای مطلوب ماهی ها کمی خنک تر از نصف محدوده دمایی اونها است.

الان دقیق خاطر ندارم، اما اون ماهی که سقف دمای زنده بودنش 40 درجه است حداقل دمای زندگیش هم طبق شرحی که دادم، 15 درجه کمتر می باشد که حدود 25 درجه سانتیگراد می شود.

اگر میانگین 25 تا 40 را بگیریم به همان 32 درجه شما می رسیم، و البته این 32 نیز ضروری نیست و در حقیقت حدود 30/31 درجه (کمی خنک تر از 32) مطلوب اون ماهی است، به همین دلیل بخاری ها نیاز ندارند دمایی بالاتر از 32 را تامین کنند.

در مورد بیماری در دمای پایین تر اطلاغ نداشتم، نکته جالبی بود.
New Member
نمایه کاربر
سپاس‌های ارسالی: 19 بار
سپاس‌های دریافتی: 2 بار

پست توسط mokhtari58 »

با سلام
من دو تا گورامی دارم میخوام به تانک 40 لیتریم چند تا ماهی اضافه کنم .
گورامی سه خال که یه مقدار شیطون هم هستندبا کدوم از ماهی های زیر سازگاری بیشتری داره ؟
تترا نئون - مولی - گوپی - پلاتی - سیلور شارک - ماهی شیشه ای - کوریدوراس - کت فیش
اگه پیشنهاد دیگه ای هم دارید ممنون میشم .
زندگی ، گرمی دل های به هم پیوسته ست / تا در آن دوست نباشد همه درها بسته ست .
Old Moderator
Old Moderator
نمایه کاربر
محل اقامت: سرزمین تاریکی ها
سپاس‌های ارسالی: 1082 بار
سپاس‌های دریافتی: 869 بار
تماس:

پست توسط gigi64 »

mokhtari58 نوشته شده:با سلام
گورامی سه خال که یه مقدار شیطون هم هستندبا کدوم از ماهی های زیر سازگاری بیشتری داره ؟
تترا نئون - مولی - گوپی - پلاتی - سیلور شارک - ماهی شیشه ای - کوریدوراس - کت فیش

سیلور شارک به نظرم حذف بشه بهتر هست
با بقیه فکر نمیکنم مشکلی پیش بیاد
تصویر
New Member
نمایه کاربر
سپاس‌های ارسالی: 19 بار
سپاس‌های دریافتی: 2 بار

پست توسط mokhtari58 »

gigi64 نوشته شده:

تصویر

باتشکر
باید عرض کنم که گورامی هام یه مقدار تهاجمی هستند . با این وجود چه پیشنهادی دارید ؟
زندگی ، گرمی دل های به هم پیوسته ست / تا در آن دوست نباشد همه درها بسته ست .
Old Moderator
Old Moderator
نمایه کاربر
محل اقامت: سرزمین تاریکی ها
سپاس‌های ارسالی: 1082 بار
سپاس‌های دریافتی: 869 بار
تماس:

پست توسط gigi64 »

mokhtari58 نوشته شده:
gigi64 نوشته شده:

تصویر

باتشکر
باید عرض کنم که گورامی هام یه مقدار تهاجمی هستند . با این وجود چه پیشنهادی دارید ؟

خب اگه تهاجمی هستد به نظرم نئون هارو هم حذف کنین بهتر هست
ولی اگه تانکتون گیاهی هست میتونین با تعدادی گیاه های مختلف این مشکل رو بر طرف کنین، به عبارتی گیاه نقش پناه گاه رو برای ماهی ها خواهد داشت

اینجارو ببین :

[External Link Removed for Guests]

توضیحات خیلی خوبی راجب ماهی های زیباتون میتوین پیدا کنین تصویر
Major II
Major II
نمایه کاربر
سپاس‌های ارسالی: 1414 بار
سپاس‌های دریافتی: 687 بار

پست توسط shahab313 »

سلام.
باید دید چه نوع ماهی ای داری.اگه دلقک یا انواع لوچ یا لابستر یا ماهیهای گیاه خوارو داری نباید بدونه سیستم سرمایشی خونهرو ترک کنی اگه دما به34 س برسه تمام لوچاتو مرده بدون اما.سایر ماهیها کمی مقاومترن.اما برا چند ساعت محدمد.پیشنهاد میدم غذارو در این شرایط نصف حتی کمتر بده
Major II
Major II
نمایه کاربر
سپاس‌های ارسالی: 1414 بار
سپاس‌های دریافتی: 687 بار

پست توسط shahab313 »

mokhtari58 نوشته شده:سلام
تو تهران که بعضی روزای تابستون درجه هوا تا 46 درجه هم میرسه و روزها هم که ما توخونه نیستیم تا کولری چیزی روشن کنیم و گرما تو خونه زیاد میشه ضرری برای ماهی ها نداره ؟

پیشنهاد دومم اینکه که شرایطو واسه تبخیر سطحی اب برا کاهش دمای اب ایجاد کنی برا این کار دو مولفه ایجاد جریان در اب با استفاده از. فیلتروایجاد جریان در هوا با برداشتن در اکواریم وحتی گذاشتن پنکه. به سطح اکواریم برا انتقال جرم بهتر خیلی کم می کنه
Colonel II
Colonel II
نمایه کاربر
تماس:

پست توسط Solver »

بسته به نژاد گورامی شما ممکن است بتونید از حتی از گوپی یا مولی هم استفاده کنید.

اما به طور قطع از سری ماهی های تترا، مثل نئون و زبرا می تونید در کنار انواع گورامی استفاده کنید. حداقل 4 عدد از این ماهی ها را بزارید در تانک البته، و در نظر داشته باشید محیط سازی مناسب هم برای گورامی خودتان انجام داده باشید.

کلا ماهی های که دم های شلخته دارند برای گورامی ایجاد حس پرخاشگری می کنند، بهتره نژادی از ماهی های بالا را انتخاب کنید که دم های جمع و جور تری دارند.
ارسال پست

بازگشت به “آکواريوم و ماهي‌هاي زينتي”