اختراعی که به سازمان گاز ارائه نموده ام

در اين بخش ميتوانيد درباره موضوعاتي كه در انجمن براي آنها بخشي وجود ندارد به بحث و گفتگو بپردازيد

مدیران انجمن: MOHAMMAD_ASEMOONI, رونین, Shahbaz, MASTER, شوراي نظارت

ارسال پست
Captain
Captain
نمایه کاربر
سپاس‌های ارسالی: 3436 بار
سپاس‌های دریافتی: 5879 بار

اختراعی که به سازمان گاز ارائه نموده ام

پست توسط shafagh »

این طرح The automatic N.G blocker for the transmission lines in the emergency situations نام دارد و حدود دو ماه قبل ان را به یکی از واحدهای فناوری سازمان گاز رجوع دادم. چون طرح ثبت اختراع نشده و خواستم سریع به نتیجه برسد از مسئولین مربوطه تقاضا کردم نامه درخواست و کاتالوگ و توضیحات پیوست ان را امضاء کرده و تاریخ و شماره رسمی اداری بزنند تا اگر این طرح در خارج از اداره محترم گاز مکشوف شدحد اقل مدرکی مبنی بر مالکیت طرح در دست من باشد . در جلسه مقدماتی مهندس واحد مربوطه بسیار متعجب شده بود که چطور من توانسته ام چنین سیستمی را طراحی کنم و ضمن انکه با خوشحالی از من استقبال کرد گفت که ما حتی تا هزینه صد میلیون تومان برای ساخت نمونه را به شما پرداخت خواهیم کرد. بدلیل عوض شدن مدیر بخش فناوری، تشکیل جلسه اصلی با حضور چندتن از مهندسان اداره گاز برای بررسی نهایی و برنامه ریزی های لازم برای ساخت نمونه تاخیر داشته و من هم اکنون منتظر هستم.

لا حول و لا قوه الا بالله

یکی از قطعات سیستم

[External Link Removed for Guests]
Junior Poster
Junior Poster
سپاس‌های ارسالی: 133 بار
سپاس‌های دریافتی: 391 بار

Re: اختراعی که به سازمان گاز ارائه نموده ام

پست توسط majid362 »

کارش چیه ؟؟
Captain
Captain
نمایه کاربر

پست توسط shafagh »

وظیفه این سیستم قطع فوری جریان گاز دز زمانی است که یکی از لوله های گاز دچار شکستگی یا نشط شدید شود. مثلا خدای نکرده در حوادث طبیعی که ممکن است تعدادی از لوله های گاز شکسته شوند این سیستم بطور خودکار و بدون نظارت نیروی انسانی جریان گاز را به لوله های شکسته قطع می کند.
روزی داشتم از یک کوچه عبور می کردم صدای صفیر شدیدی شنیدم وقتی جلوتر رفتم دیدم علمک گاز جلو یک خانه شکسته و گاز با قدرتی وحشتناک داشت از ان نشط می کرد. باور کنید صدایش مثل جت بود و شدت نشط ان بحدی بود که هیچکس جرات نمی کرد از جلو ان خانه رد شود من هم واقعا نمی دانستم فشار علمک های گاز اینقدر زیاد است با وجودی که کار داشتم نگران شدم که از ان کوچه رد شوم لذا راهم را عوض کرده و از کوچه دیگر رفتم. در بین راه به فکر طراحی سیستمی افتادم که در سر راه لوله های گاز کار بگذارند و در موقعی که مصرف گاز یک واحد خانه یا اپارتمانی بالاتر از سقف مصرف معمولی می رسد یعنی شکستگی یا نشطی شدیدی حادث می شود فورا و بطور خودکار جریان گاز را قطع کند . مدتی چندین سیستم طراحی کردم تا عاقبت این وسیله ایده ال را ساختم. حتی اگر دوستان اتومبیل گاز سی ان جی دارند انشاء... منتظر باشند زیرا شاید نصب نوع کوچک این سیستم ایمنی بر روی خودروی انها اجباری شود بدان سبب که اگر لوله فولادی انتقال از کپسول گاز به رگولاتور گاز اتومبیل شکسته شود این سیستم بطور خودکار فورا جریان پرفشار گاز را قطع کرده و اجازه نخواهد داد کوچکترین ذره گازی نشط کند که این موضوع خدای نکرده از انفجار و اتش سوزی جلوگیری خواهد کرد. اگر بخواهم این سیستم را بطور ساده تشریح کنم همانند فیوزهای استاندارد در مدارهای الکترونیک است که بمحض هر نوع اتصالی در مدار ، جریان برق را در دستگاهها قطع می کند.
Captain II
Captain II
نمایه کاربر
محل اقامت: يه گوشه كنار شيراز
سپاس‌های ارسالی: 1817 بار
سپاس‌های دریافتی: 2632 بار
تماس:

پست توسط esijoon »

جناب shafagh 2,
فکر کنم کار قطعه شما مثل فیوز در سیستم های الکتریکی باشه که وقتی فشار کمتر از حد متعارف از لوله می خواد عبور کنه دریچه بسته میشه.....

یه چیزی شبیه رگولاتوره که فشار عبوری رو کنترل میکنه.....یعنی مثلا اگر فشار معمولی لوله 1500 PSI هست در صورت نشتی گاز در مسیر این فشار به 1000 PSI به یکباره افت میکنه چون راه خروج برا فشار گاز پیدا شده که از اونجا فشارش تخلیه میشه

ولی اینو در نظر بگیرید که در زمان های اوج مصرف شدت گذردهی گاز از لوله نیز افزایش پیدا میکنه.....

البته همه اینا در صورتیه که برداشت من در مورد دستگاهتون درست بوده باشه :razz:
Captain
Captain
نمایه کاربر

پست توسط shafagh »

esijoon نوشته شده:جناب shafagh 2,
فکر کنم کار قطعه شما مثل فیوز در سیستم های الکتریکی باشه که وقتی فشار کمتر از حد متعارف از لوله می خواد عبور کنه دریچه بسته میشه.....

یه چیزی شبیه رگولاتوره که فشار عبوری رو کنترل میکنه.....یعنی مثلا اگر فشار معمولی لوله 1500 PSI هست در صورت نشتی گاز در مسیر این فشار به 1000 PSI به یکباره افت میکنه چون راه خروج برا فشار گاز پیدا شده که از اونجا فشارش تخلیه میشه

ولی اینو در نظر بگیرید که در زمان های اوج مصرف شدت گذردهی گاز از لوله نیز افزایش پیدا میکنه.....

البته همه اینا در صورتیه که برداشت من در مورد دستگاهتون درست بوده باشه :razz:

با سلام خدمت شما دوست گرامی

تا حدودی متوجه شدید اما من قسمت اصلی این سیستم را تشریح نکردم بدلیل انکه ممکن است در محیط اینترنت طرح از دست من خارج شود بویژه که ثبت نشده است. سال ها قبل شیر اب با پدال پایی را طراحی کردم ( همان شیر های ابی که امروز در بعض مراکز عمومی مشاهده می کنید) ان موقع هنوز نمی دانستم کامپیوتر چیست یا لااقل افراد معدودی داشتند. طرح ان شیر اب را روی کاغذ کشیدم و بهمراه یک قلاب ماهیگیری خودکار به سازمانی که مرجع این کار نبود و به یک دفتر دار جزء تحویل دادم ( بدون ثبت) و هیچ وقت هم برای پیگیری ان طرح مراجعه نکردم چون ان را کوچک شمردم. حالا هر وقت ان نوع شیر اب را می بینم تاسف می خورم مثل کیف پولی که ادم گم کند و بعد ببیند یکنفر ان را پیدا کرده و در یک رستوران دارد با ان پول چلو کباب می خورد و نتواند ثابت کند. البته یکبار یکی از دوستان سنترالی گفت شاید طرح ان شیر اب بعد از شما به فکر فرد دیگری رسیده باشد بهر حال نمی دانم ولی اگر در مورد ان طرح کاهلی نکرده بودم امروز این شک و ناراحتی پیش نمی امد و من از حقوق ان برخوردار می شدم. لذا از این به بعد در مورد اینطور طرح ها احتیاط بیشتری می کنم زیرا هر کدام از انها حاصل چند سال زحمات طراحی های مختلف و مطالعات من است.
بله همانطور که شما گفتید این سیستم بر اساس مقایسه فشار در دو لوله feeder و consumer کار می کند و دارای قطعات دقیق متعددی است که من فقط بخش اولیه ان را شرح دادم و انشا... و با دعای خیر شما دوستان که به نتیجه برسد.
Captain II
Captain II
نمایه کاربر
محل اقامت: يه گوشه كنار شيراز
سپاس‌های ارسالی: 1817 بار
سپاس‌های دریافتی: 2632 بار
تماس:

پست توسط esijoon »

shafagh 2, جان تبریک میگم به ذهن خلاقت

فقط یک مورد رو حتما در نظر بگیر...اون هم اینکه فشار و اندازه خروجی شبکه گازی مورد تست ممکنه در شرایط مختلف فرق کنه.....

این سیستم برای اجرای بهتر باید در بخش های کوچک شبکه استفاده بشه...مثلا هر کوچه یک دستگاه...چون هیچ وقت کل مصرف یک کوچه بیشتر از مقدار ترکیدگی یک المک گاز نیست....ولی اگر در یک خیابان نصب شود ممکن است به ورود به کار مثلا چند نانوایی با شکستن یک المک اشتباه گرفته شود....

ولی ورود به کار یک نانوایی در یک کوچه به اندازه شکستن یک المک نیست

بهت است این متغیر ها رو در طراحی و حساسیت دستگاه در نظر بگیرید

یا علی :razz:
Major
Major
نمایه کاربر
سپاس‌های ارسالی: 1374 بار
سپاس‌های دریافتی: 2546 بار

پست توسط jhan2010 »

دوست عزیز امیدوارم در کارتان موفق و پیروز باشید و اینکه درچار پروسه سخت و زجرآور بروکراسی اداری برای ثبت اختراعت هم نشوید انشااله :razz: :razz:
امید به رهایی نیست وقتی همه دیوارند
Captain I
Captain I
نمایه کاربر
محل اقامت: شهرکرد
سپاس‌های ارسالی: 4214 بار
سپاس‌های دریافتی: 8330 بار

پست توسط FREE MAN »

سلام دوست عزیزم
فکر کنم همین الان هم داره از این سیستم توی سیستم گازرسانی خودرو استفاده میشه و اسمش هم قطع کن گازه ... به هر صورت من از روحیه خلاق شما خیلی خوشم میاد . شما مصداق بارز این جمله هستید .

:razz: " مهندسان یا راهی خواهند یافت یا راهی خواهند ساخت " :razz:

موفق باشید :razz: .
زنده بودن حرکتی افقی است از گهواره تا گور و زندگی کردن حرکتی عمودی است از زمین تا آسمان
[FONT=Tahoma, Tahoma, Tahoma, Tahoma, Tahoma][HIGHLIGHT=#fef8e0]انسان ها دو دسته اند: آن هایی که بیدارند در تاریکی و آن هایی که خوابند در   
Captain
Captain
نمایه کاربر

پست توسط shafagh »

esijoon نوشته شده:shafagh 2, جان تبریک میگم به ذهن خلاقت

فقط یک مورد رو حتما در نظر بگیر...اون هم اینکه فشار و اندازه خروجی شبکه گازی مورد تست ممکنه در شرایط مختلف فرق کنه.....

این سیستم برای اجرای بهتر باید در بخش های کوچک شبکه استفاده بشه...مثلا هر کوچه یک دستگاه...چون هیچ وقت کل مصرف یک کوچه بیشتر از مقدار ترکیدگی یک المک گاز نیست....ولی اگر در یک خیابان نصب شود ممکن است به ورود به کار مثلا چند نانوایی با شکستن یک المک اشتباه گرفته شود....

ولی ورود به کار یک نانوایی در یک کوچه به اندازه شکستن یک المک نیست

بهت است این متغیر ها رو در طراحی و حساسیت دستگاه در نظر بگیرید

یا علی :razz:

ضمن تشکر صمیمانه این سیستم انشا... در ابعاد و اندازه های مختلف برای فشار گاز لوله های مختلف ساخته خواهد شد :D

jhan2010 نوشته شده:دوست عزیز امیدوارم در کارتان موفق و پیروز باشید و اینکه درچار پروسه سخت و زجرآور بروکراسی اداری برای ثبت اختراعت هم نشوید انشااله :razz: :razz:

باتشکر از لطف شما دوست محترم می خواهم ثبت اختراع را به سازمان گاز محول کنم و فکر کنم بدین ترتیب مقداری از زحمات رفت و امد به تهران و بقیه کارهای سخت ثبت اختراع از دوش من برداشته خواهد شد :D

FREE MAN نوشته شده:سلام دوست عزیزم
فکر کنم همین الان هم داره از این سیستم توی سیستم گازرسانی خودرو استفاده میشه و اسمش هم قطع کن گازه ... به هر صورت من از روحیه خلاق شما خیلی خوشم میاد . شما مصداق بارز این جمله هستید .

:razz: " مهندسان یا راهی خواهند یافت یا راهی خواهند ساخت " :razz:

موفق باشید :razz: .

من تا بحال انچه شما دوست ارجمند در مورد بلوکر گاز اتومبیل می فرمایید نشنیده ام یا نمونه ای از ان را در خروجی کپسول گاز مشاهده ننموده ام و به احتمال زیاد ان قطع کن نوعی شیر گاز رله ای برقی است که باید در قسمت رگولاتور مصرف گاز باشد و لی ارتباطی با قطع گاز در صورت شکستن لوله های انتقال از کپسول به موتور نداشته باشد بنظرم در چنین موقعیتی باید شیر کپسول بطور دستی بسته شود. در ضمن نکته مهم در سیستم بلوکری که من طراحی کرده ام ان است که کلا مکانیکی است و از ابزار دقیق استفاده شده و نیازی به برق ندارد و این نکته حسن بزرگ این طرح محسوب می شود بویژه که لوله های پر فشار گاز بایست جهت ایمنی از حوزه های الکتریکی دور باشد. یک ناظرمکانیکی، بدون نظارت انسانی که می تواند بدون هیچ تعمیر و سرویسی سال های سال نگهبان دائمی لوله های گاز باشد.

از لطف شما دوست عزیز بسیار متشکرم تصویر
Captain I
Captain I
نمایه کاربر
محل اقامت: شهرکرد
سپاس‌های ارسالی: 4214 بار
سپاس‌های دریافتی: 8330 بار

پست توسط FREE MAN »

دوست عزیزم عبارت excess flow valve رو در google سرچ کن .این نوع valve دقیقا برای کاربرد مورد نظر شما ساخته شدن و درصنعت و خودرو و منازل هم برای گاز و هم برای آب و مایعات تحت فشار دارن استفاده میشن ضمنا این valve ها کاملا مکانیکی هستند و نیاز به هیچ منبع انرژی اضافه برای عملکردشون ندارن .

موفق باشید. :razz:
زنده بودن حرکتی افقی است از گهواره تا گور و زندگی کردن حرکتی عمودی است از زمین تا آسمان
[FONT=Tahoma, Tahoma, Tahoma, Tahoma, Tahoma][HIGHLIGHT=#fef8e0]انسان ها دو دسته اند: آن هایی که بیدارند در تاریکی و آن هایی که خوابند در   
Captain
Captain
نمایه کاربر

پست توسط shafagh »

به سایت های مربوطه مراجعه کردم بله درست است متاسفانه بدون اینکه من مطلع باشم طراحانی در شرکت های سازنده اروپایی قبل از من اقدام به ساخت ان نموده اند. ولی نکته ای که باید به ان توجه داشت انکه علی رغم تشابه عملکرد همه ی این استوپرها ( ازجمله بلوکر ی که من طراحی نموده ام) ، دستگاه طراحی شده من از نظر ساختمانی و مکانیزم با چند نمونه ای که در سایت های مربوطه دیدم متفاوت است و بنظر میرسد عملکرد ان مطمئن تر باشد. نکته ای که مرا بفکر واداشت انکه تاریخ ساخت این نوع والو که در خارج ساخته شده چه زمانی بوده است و من نتوانستم در ان سایت ها اطلاعی کسب کنم ولی با توجه به جدید بودن تصاویر بنظر می رسد اخیرا اختراع شده باشد. از طرفی نمی دانم چرا واحدی که من طرح را به انها ارائه دادم در مورد وجود سیستم های مشابه به من اطلاعی ندادند ولی فکر می کنم بدلیل تفاوت ساختمان و مکانیزم این طرح با نمونه های موجود بوده است.
نکته دیگری که مرا به توان طراحی ام بیشتر امیدوار نمود انکه من در این زمینه مکانیزم متفاوت را طراحی کردم که ضمن قرار گرفتن در ردیف طرح های شرکتی اروپایی و امریکایی بدلیل نظارت و کنترل دقیق تر بر میزان جریان گاز خروجی دارای sensitivity بیشتری است.
ارسال پست

بازگشت به “ساير گفتگوها”