درآمد 2 ميليون و 200 هزار تومان در ماه، خط فقر براي خانواده

در اين بخش ميتوانيد درباره موضوعاتي كه در انجمن براي آنها بخشي وجود ندارد به بحث و گفتگو بپردازيد

مدیران انجمن: رونین, Shahbaz, MASTER, MOHAMMAD_ASEMOONI, شوراي نظارت

Junior Poster
Junior Poster
سپاس‌های ارسالی: 100 بار
سپاس‌های دریافتی: 305 بار

درآمد 2 ميليون و 200 هزار تومان در ماه، خط فقر براي خانواده

پست توسط potpotpot »

حقوق 2 ميليون و 200 هزار تومان در ماه، خط فقر براي خانواده با پنج فرزندی

سياست جمعيتي جديد وزارت بهداشت هر خانواده ايراني بايد 5 تا ۶ فرزند داشته    

جديد مرکز سلامت خانواده و جمعيت وزارت بهداشت در اولين روز آغاز به کارش سياست هاي جمعيتي جديد اين وزارتخانه را تشريح کرد، بر اين اساس قرار است رشد جمعيت کشور از نرخ 8/1کنوني به دو برابر و به حدود 6/3 تا 8/3 درصد برسد که بر اين اساس به طور متوسط هر خانواده ايراني بايد پنج تا شش فرزند داشته باشد. اما اين در حالي است که حسين راغفر، اقتصاددان به «شرق» مي گويد: پايين ترين نرخ خط فقر براي خانواده اي که پنج فرزند داشته باشد در تهران دو ميليون و 200 هزار تومان است. علي سنگي، رييس جديد مرکز سلامت خانواده و جمعيت وزارت بهداشت روز گذشته کار خود در اين وزارتخانه را آغاز کرد. او در اين روز در گفت وگويي با فارس، با اشاره به سياست هاي جديد وزارت بهداشت براي افزايش جمعيت گفت: «سياست جمعيتي وزارت بهداشت در سال هاي گذشته با محوريت تنظيم خانواده دنبال شده و نتايج موثري در کنترل جمعيت و کاهش مواليد در کشور داشت. اما اکنون اين سياست عوض شده و براساس منويات مقام معظم رهبري مبني بر افزايش جمعيت و رشد مواليد به سمت تشويق زاد و ولد و افزايش فرزندآوري تغيير مي کند و بر اين اساس طرحي از دو سال پيش در وزارت بهداشت تدوين شده که با کميسيون بهداشت و درمان مجلس به عنوان کميسيون اصلي و کميسيون اجتماعي مجلس به عنوان کميسيون فرعي در حال جمع بندي نهايي آن هستيم.»
وي گفت: «تلاش وزارت بهداشت اين است که از کاهش رشد جمعيت که متاسفانه در سال هاي اخير رخ داده جلوگيري کند و برنامه کنترل جمعيت کشور که قبلااجرا مي شده است را اجرايي کند البته اين برنامه اجباري نيست و افرادي که خودشان بخواهند جمعيت خانواده شان را کنترل کنند، روش هاي جلوگيري از بارداري با هزينه خودشان براي آنها در کشور وجود دارد و کسي مانع آنها نمي شود.»
با وجود اين اما، حسين راغفر، اقتصاددان در رابطه با اين سياستگذاري جديد وزارت بهداشت به «شرق» مي گويد: «به نظر مي رسد اين صحبت براساس هدف گذاري براي رسيدن به جمعيت 250 ميليون نفري باشد، که سياستگذاري جديد جمعيتي وزارت بهداشت است اما براي رسيدن به اين جايگاه بايد براي مدت 50سال کشور رشد جمعيتي 8/3 درصدي داشته باشد، که اين نرخ امروزه بالاترين نرخ رشد جمعيتي در جهان است.»
وي افزود: «از طرفي با توجه به رابطه مستقيم رشد جمعيتي و رشد اقتصادي، براي اينکه سطح زندگي مردم از وضعيت کنوني بدتر نشود به ازاي هر يک درصد نرخ رشد جمعيت بايد سه درصد رشد اقتصادي داشته باشيم، نرخ رشد حدود چهار درصد يعني اينکه طي 50 سال کشور رشد اقتصادي 12 درصدي را داشته باشد که چنين چيزي را نيز تاکنون هيچ کشوري تجربه نکرده و چنين رکوردي را ثبت نکرده است، تازه اين ميزان از رشد اقتصادي و جمعيتي همان طور که گفتم براي تثبيت وضعيت مردم به شکل کنوني است که از اين بدتر نشود. البته لازم به ذکر است که منابع لازم براي رشد 12 درصدي اقتصادي در کشور ما دور از دسترس نيست اما نيازمندي هايي دارد که بايد وجود داشته باشند، مثلابراي اين کار دولتي کارآمد و کوچک مي خواهد، انباشت سرمايه از توليد ناخالص ملي بايد به مراتب بالاتر از امروز باشد، براي رسيدن به اين رشد اقتصادي نيروي انساني متفاوتي با وضعيت کنوني خواهيم خواست و در نهايت اينکه ساختار نهادي کاملامتفاوتي را طلب مي کند.» حسين راغفر، در پاسخ به اين سوال که با وضعيت اقتصادي امروز حداقل نياز ماهانه يک خانواده با پنج فرزند در شهر تهران براي داشتن وضعيت متوسط چه مبلغي است، مي گويد: «براي سطح زندگي حداقلي شامل هزينه هاي مسکن، خوراک، حمل ونقل و ديگر ضروريات اوليه خط فقر براي يک خانواده با پنج فرزند در شهر تهران دو ميليون و 200 هزار تومان است، البته اين به معناي وضع خوب داشتن نيست و مرز خط فقر است.»
از سويي ديگر آذر تشکر، جامعه شناس و استاد دانشگاه نيز در رابطه با تاثيرگذاري سياست هاي جمعيتي جديد وزارت بهداشت و ميزان اثر گذاري آن بر ساختار جمعيتي و خانواده ها در ايران نيز به «شرق» مي گويد: «با همه اين صحبت ها و تبليغات اما به هر حال خانواده هاي ايراني تصميم گيري درباره اينکه چه تعداد فرزند داشته باشند را به خودشان مربوط مي دانند و لزوما دستوراتي که از بالاصادر مي شود بر آنها تاثير گذار نخواهد بود، چراکه هر خانواده اي به خصوص زوج هاي جوان به لحاظ تربيتي، امکانات، وضعيت اقتصادي و آينده اي که براي فرزندانشان متصور مي شوند به موضوع نگاه مي کنند و براساس تبليغات و مشوق هاي زودگذر و ناپايدار اقدامي براي فرزندآوري نخواهند کرد.»
تشکر در ادامه تصريح مي کند: «عجيب است که دولت با وجود داشتن اين همه نهاد مشورتي، آماري و اطلاعاتي که بايد براي چنين سياستگذاري هايي از آنها مشاوره هاي لازم را بگيرد، گويا به اندازه خود خانواده ها که در جريان وضعيت اقتصادي تربيتي و امکاناتي کشور هستند در جريان امور نيست. يعني خانواده ها قادر به محاسبه براي چنين امري هستند اما به نظر مي رسد اين همه دستگاه هاي طويل و عريض از چنين امري عاجزند، اين ناتواني از سياستگذاري هاي عجيبي که تبليغ مي کنند به وضوح پيداست. از سويي اين سياستگذاري ها نشان دهنده فاصله زياد نهادهاي تصميم گير از واقعيتي که در جامعه جريان دارد، است. چراکه به لحاظ مسکن، شغل، زيست روزمره و تورم چشم انداز مناسبي براي خانواده ها وجود ندارد.»
براساس گفته هاي اين جامعه شناس تغييرات رشد جمعيتي بيش از آنکه براساس و نظر دستورات مستقيم و از بالاي نهادهاي دولتي باشد به واسطه اقدامات غيرمستقيم اين نهادها و فراهم آوردن وضعيت مناسب و اميدبخش براي خانواده ها فراهم مي شود. تشکر تاکيد مي کند: «چنين چيزي نشان مي دهد سياست هاي دولتي براي اين کار اشتباه و خام انديشانه است. اين برنامه ها نيز بيشتر جنبه تبليغي دارد و کاملاخلاف شرايط اقتصادي و اجتماعي است.»   

[External Link Removed for Guests]  
Major II
Major II
نمایه کاربر
سپاس‌های ارسالی: 1360 بار
سپاس‌های دریافتی: 1358 بار

Re: درآمد 2 ميليون و 200 هزار تومان در ماه، خط فقر براي خان

پست توسط mj_piremard »

با سلام
وزارت بهداشت نفسش از جای گرم در میاد هر خانواده 6 تا بچه
پول کار مسکن و... اینا هیچ
اون خانومی که 6 تا بچه بیاره بنده خدا هیچی از زندگیش نمیفهمه سر شیشمی اوراق میشه اون وقت مردا باید 2 تازن بگیرن :grin:
 چه خوب خوند حرف دلمو 

[FONT=Arial,sans-serif]  سهم من از دنیا همینه که تو تنهایی شبهام کسی اشکامو نبینه کسی اشکامو نبینه.

Captain II
Captain II
نمایه کاربر
محل اقامت: کرج پلاک 43!
سپاس‌های ارسالی: 6705 بار
سپاس‌های دریافتی: 12099 بار
تماس:

پست توسط Mohammad 1985 »

میخوان کشور رو نابود کنن !!! هر خانواده 5-6 تا بچه !!!! خوشبختانه مردم الان عقلشون خیلی بیشتر کار میکنه گول این حرفهای صد من یه غاز رو نمیخورن !
به همه سياستمداران مشکوک باش.
جکسون براون
Junior Poster
Junior Poster
سپاس‌های ارسالی: 69 بار
سپاس‌های دریافتی: 406 بار

پست توسط aliamous »

اخه من معلم با حقوق 300 تومن بستنی هم بهم نمی دن یکی به من بگه اینها چی می گن. ما تو زن گرفتنش موندیم. بچه پیشکشتون
هستم اگر نيستم گر نروم ميروم تصویر
Major
Major
سپاس‌های ارسالی: 373 بار
سپاس‌های دریافتی: 1777 بار

پست توسط ramin-am »

خود ما مال دوره ای هستیم که به 5 تا بچه میگفتن خونه میدیم اما کو خونه ، ولی وضعیت اموزش و پروش ما چی بود ؟ به کجا رسیدیم الان خیلی خوبه وقت آزاد مدارس برای فعالیت های جنبی خیلی وقت دارن دیگه دو شیفه کم شده رشد جمعیت ایران هنوزم مثبت هستش ولی اگه یه کم دیگه این وضعیت ازدواج ادامه داشته باشه باید قید خانواده رو بزنیم چه برسه به بچه
به رویاهایت بی اندیش ..........
New Member
سپاس‌های ارسالی: 7 بار
سپاس‌های دریافتی: 2 بار

پست توسط k_saeed »

والا مسئولین محترم صداشون از جای گرم در میاد طرف به جیب خودش نگاه میکنه منکه سی سالمه هنوز محتاج خانواده ام هستم هنوز کار ندارم راست راست دارم راه میرم من شیکمه خودم رو نمیتونم سیر کنم زن پیشکش تصویر..........بچه.......... تصویر
Fast Poster
Fast Poster
سپاس‌های ارسالی: 588 بار
سپاس‌های دریافتی: 899 بار

پست توسط شیرافکن »

شرایط فرهنگی مردم عوض شده.الان تو کشورهایی که مردم بی سوادن رشد جمعیت خیلی بالا است ولی در ایران و مثل ایران اینگونه نیست.به دلیل اینکه زمان ما 5 تا بچه هم میامد میگفتن مشکلی نیست بزرگ میشن.شلوار میخریدن با دوبرابر قدمون تا بتونیم تا دو سال دیگه بپوشیم!!!اما الان طرف قبل از اینکه بچه بیاد تا سن 30 سالگیش را مورد توجه قرار میده.منهم خودم از این افراد هستم.یعنی واقعا دوست دارم 4 تا بچه داشته باشم ولی در واقعیت دو دوتا چهارتا میکنم که بچم سختی های من را نکشه و در اینده امکاناتش با من خیلی متفاوت باشه.یک مشکل دیگر بحث توان باروری است.الان من فامیل هایی دارم که خودشون از خانواده های 9 نفری هستند و الان وضع اقتصادیشون هم فوق العاده عالی است ولی تنها 1 بچه دارن و هیچ اقدام پیشگیری هم انجام نمیدن.به نظر نوع تغذیه و الودگی محیط و...هم در توان باروری تاثیر داره.که نسل امروز را نسبت به گذشته دچار تعقییر کرده.
کلا حالا اینکه در گذشته کار اشتباه صورت گرفته سرجای خودش و بحثی نیست ولی نباید این کار اشتباه با اشتباه دیگر ادامه پیدا کنه.چون بالاخره باید برای اینکه جمعیت متعادلی در اینده داشته باشیم نرخ باروری 2/1 باشد یعنی یک زن و مرد حداقل دوتا بچه داشته باشن.اون 0.1 هم برای اینست که اگر بچه ای به هر دلیلی مرد تعادل بهم نخوره و حفظ بشه.الان اتفاقی که افتاده این زیر 2 است که یعنی بیشتر خانواده ها یا بچه ندارند یا تک فرزندی هستند و در اینده که همه ما به جمع اهالی کشور پاتالستان ملحق شدیم جایگزینی برای ما نیست.البته اگر شرایط اقتصادی هم خوب باشه به همون دلایلی که گفتم بعید است ما دوباره شاهد خانواده های پرجمعیت باشیم.تعقییر فرهنگ کاری نیست که به این راحتی ها امکان پذیر باشه وگرنه نرخ رشد جمعیت توی کشورهای پول دار با اینهمه مشوق اقتصادی اینگونه لاکپشتی نبود.
Major
Major
سپاس‌های ارسالی: 373 بار
سپاس‌های دریافتی: 1777 بار

پست توسط ramin-am »

عزیزان این مسئولین بهتره یه بار با حقوق یک ماه یک کارمند برن بازار فقط واسه خریدن پوشک بچه تا بفهمن چی به کیه
به رویاهایت بی اندیش ..........
Major I
Major I
سپاس‌های ارسالی: 2456 بار
سپاس‌های دریافتی: 3097 بار

پست توسط mm1990 »

قدیمها 6نفر در یک اتاق روزگار سپری میکردن؛ الان من خودم اجازه نمیدم برادرم به حریم اتاقم نزدیک بشه! مسئولین محترم که کاهش جمعیت را بزرگترین خطر میدونید شرایط ازدواج و شغل و مسکن را فراهم کنید تا مهدکودک براتون احداث کنیم!!!
Captain II
Captain II
نمایه کاربر
سپاس‌های ارسالی: 19 بار
سپاس‌های دریافتی: 46 بار
تماس:

پست توسط salo »

یعنی چی؟
یعنی شما ها معتقدید از رهبر معظم انقلاب بیشتر میفهمید ؟
هر انکس دندان دهد نان دهد
امشب هم شب جمعه است
زودتر دست به کار بشید تا دیگه امریکا و امپریالیسم غرب نتونه نگاه چپ به جمهوری اسلامی بکن.
Major I
Major I
سپاس‌های ارسالی: 2456 بار
سپاس‌های دریافتی: 3097 بار

پست توسط mm1990 »

salo نوشته شده:یعنی چی؟
یعنی شما ها معتقدید از رهبر معظم انقلاب بیشتر میفهمید ؟
هر انکس دندان دهد نان دهد
امشب هم شب جمعه است
زودتر دست به کار بشید تا دیگه امریکا و امپریالیسم غرب نتونه نگاه چپ به جمهوری اسلامی بکن.

جناب salo، اول اجازه بده مامان بچه را پیدا کنیم بعدش...
تصویرتصویرتصویرتصویرتصویرتصویرتصویرتصویرتصویرتصویرتصویرتصویرتصویرتصویرتصویرتصویر
تصویرتصویرتصویرتصویرتصویرتصویرتصویرتصویرتصویرتصویر
تصویرتصویرتصویرتصویرتصویرتصویرتصویرتصویرتصویرتصویرتصویرتصویرتصویرتصویرتصویرتصویر
Colonel II
Colonel II
نمایه کاربر
سپاس‌های ارسالی: 5879 بار
سپاس‌های دریافتی: 12411 بار
تماس:

پست توسط Solver »

واقعا راست گفتند، تا مرد سخن نگفته باشد ...
Personal Site: [External Link Removed for Guests]
ارسال پست

بازگشت به “ساير گفتگوها”