ماجرای ساخت سد گتوند و موزه عبرت محیط زیست

در اين بخش ميتوانيد درباره موضوعاتي كه در انجمن براي آنها بخشي وجود ندارد به بحث و گفتگو بپردازيد

مدیران انجمن: Shahbaz, MASTER, MOHAMMAD_ASEMOONI, رونین, شوراي نظارت

New Member
پست: 19
تاریخ عضویت: شنبه ۳۰ خرداد ۱۳۸۸, ۵:۴۵ ب.ظ
سپاس‌های ارسالی: 15 بار
سپاس‌های دریافتی: 31 بار

ماجرای ساخت سد گتوند و موزه عبرت محیط زیست

پست توسط mamajid »

ماجرای ساخت سد گتوند و موزه عبرت محیط زیست
سد گتوند در استان خوزستان که خشت اول آن کج گذارده شد، یک فاجعه زیست محیطی برای جنوب ایران را رقم زده است. سدی که تنها دستاوردش امروز شور کردن کارون است، باید به “موزه عبرت محیط زیست” تبدیل کرد.

تصویر

از همان ابتدای ساخت سد گتوند بسیاری از اساتید حوزه آب و زمین‌شناسی به‌ویژه اساتید دانشگاه اهواز خواستار توقف روند اجرا و ساخت این سد شدند. آن‌ها علت مخالفت خود را وجود تپه نمکی به نام گچساران اعلام کردند که در امتداد مخزن این سد وجود داشت.


تصویر

اصرار بر ساختن سد گتوند که به عنوان “پرهزینه‌ترین” سد ایران شناخته شده، هنگامی قابل فهم می‌شود که بدانیم چه نهادهایی در آن دخیل هستند. کارفرما: شرکت توسعه منابع آب و نیروی ایران. مشاور: شرکت مهندسی مشاور مهاب قدس (وابسته به آستان قدس رضوی) و پیمانکار: گروه سپاسد (وابسته به قرارگاه خاتم الانبیا سپاه پاسداران انقلاب اسلامی)


تصویر

در ابتدا مسئوولان متولی ساخت سد گتوند، تمامی ادعاهای مطرح شده را رد کردند و اعلام شد که سازند نمکی گچساران در محدوده این سد وجود ندارد. آن‌ها پس از رسانه‌ای شدن مشکل نمک در محدوده سد، هنگامی به وجود نمک اعتراف کردند که عملا میلیاردها تومان بودجه صرف شده بود و تخریب یا عدم آبگیری سد با سئوالات بیشتر و “آبروریزی” همراه می‌شد.


تصویر

مسئولان سد گتوند در صدد برآمدند تا با ساخت دیواری حائل از خاک رس که اصلاحا “پتوی رسی” نامیده می‌شود از برخود آب با نمک‌های سازند گچساران جلوگیری کنند و بار دیگر بدون توجه به صحبت‌های کارشناسان که ساخت این “پتوی رسی” را بی‌فایده می‌دانستند، این پروژه نیز آغاز و با صرف هزینه‌های کلان انجام شد.


تصویر

کار ساخت سد گتوند و “پتوی رسی” در میان تمامی اعتراضات به اتمام رسید و با حضور محمود احمدی نژاد، رئیس جمهوری وقت این پروژه آبگیری شد. با آبگیری سد، فاجعه زیست‌محیطی وارد فاز جدیدی شد که می‌تواند سرنوشت خوزستان را تغییر دهد.


تصویر

تنها ۱۰ روز از زمان آبگیری سد نگذشته بود که خبر رسید شکاف‌هایی در “پتوی رسی” ایجاد شده و نمک‌های سازند گچساران وارد دریاچه سد گتوند شده است و این آغازی بر مصائب استان خوزستان و رودخانه کارون بود.




با نشست بیش از ۵ متری “پتوی رسی” ، در صورت وارد شدن تنها بخشی از صدها میلیون‌ تن نمک موجود در معدن به رودخانه کارون، شوری این رودخانه می‌تواند به چند برابر شوری خلیج فارس برسد.


[External Link Removed for Guests]

میزان نمک حل شده در عمق پایین دریاچه پشت سد گتوند اکنون بیش از ۱۰برابر شوری آب اقیانوس برآورد می‌شود.(نمک اقیانوس ۲۸ تا ۳۰ گرم در لیتر است، ولی در لایه های تحتانی سد گتوند به‌ ۳۰۰ گرم در هر لیتر می‌رسد).

تصویر


رودخانه کارون که در طول سالیان گذشته آب شیرین با شوری (EC) حداکثر ۴۰۰ تا ۵۰۰ میلی موس در آن جریان داشت، اکنون از زمان آبگیری سد گتوند تقریبا ۱۷میلیون تن نمک از این سد خارج شده و وارد کارون می‌شود.


تصویر

زمین‌هایی که تحت آبیاری سد گتوند هستند بیش از ۴۲۰ هزار هکتار است که محصولات متنوع از قبیل گندم، ذرت و نیشکر در این زمین‌ها کشت می‌شوند. تداوم شور شدن آب سد گتوند و آبیاری با آب شور تولید و عملکرد کشاورزی منطقه را نابود می‌کند و در کمتر از چند سال زمین‌های زراعی پایین دست سد گتوند شور و غیرقابل کشت می‌شوند.




یکی از اهداف تعریف شده برای سد گتوند “تولید انرژی برق آبی به میزان ۴ هزار و ۵۰۰ گیگا وات در سال (ظرفیت نیروگاه دو هزار مگاوات) است. افزایش میزان خوردگی در توربین‌ها مهم‌ترین آسیبی است که ورود آب‌شور به آن ایجاد می‌کند و دیری نخواهد گذشت که کار توربین‌ها تعطیل می‌شود.


تصویر
اخبار “غیررسمی” منتشر شده در رسانه‌های ایران حکایت از آن دارد که شرکت خارجی گارانتی کننده تأسیسات نیروگاه سد گتوند، با استناد به اینکه قرار بود میزان شوری آب ورودی به نیروگاه ۴۰۰ باشد و اکنون میزان شوری در بهترین حالت ۱۶۰۰ است، از گارانتی کردن تأسیسات سر باز زد. با این حال با پافشاری طرف ایرانی مقرر شد تا نهایتاً تأسیسات به مدت دو سال (تا پایان دولت دهم) گارانتی شوند.




حالا طرح دیگری برای مقابله با شوری آب پشت سد ارائه شده و قرار است این آب از طریق احداث خط لوله حدود ۲۰۰ کیلومتر به درون خلیج فارس انتقال داده شود. تاکنون ۱۰ کیلومتر لوله خریداری شده و عملیات حفاری و لوله‌گذاری به طول سه کیلومتر اجرایی شده‌ است. اگر سرعت اجرای پروژه به همین شکل باقی بماند، کشیدن این لوله سال‌ها به طول می‌انجامد.




انتقال آب شور سد گتوند به خلیج فارس، اکوسیستم محدوده ورودی لوله و نهایتا مناطق کم‌عمق اطراف را بشدت تحت تاثیر قرار داده و حیات آبزیان را با خطر روبرو خواهد کرد.




دکتر اسماعیل کهرم، کارشناس محیط زیست با اشاره به اعتراض کارشناسان می‌گوید: “اما این سد ساخته شد و زمین‌های کشاورزی، دامداری و چاه‌ها و باغ‌های تمام مردم منطقه نابود شد، گورستان هزار ساله بختیاری از بین رفت و امروز تنها دستاوردش حل شدن تپه‌های نمکی در این سد و شور شدن کارون است.”




به قول دکتر اسماعیل کهرم، ایران درس عبرت کشورهای همسایه شده است. وی می‌گوید: “این‌جاست که دل هر ایرانی می‌شکند و اشکش جاری می‌شود”. دکتر کهرم می‌گوید: “در آینده‌ای نزدیک آیندگان ما بسیاری از این سدها را تخریب خواهند کرد”. شاید هم آن نسل، این سد را همچون نسل کنونی که زندان قصر را به “باغ موزه عبرت” تبدیل کرد به “موزه عبرت محیط زیست” تبدیل کند.

برگرفته از سایت [External Link Removed for Guests]
ثبت رایگان اگهی
[External Link Removed for Guests]
ثبت رایگان آگهی فروش لباس نو و دسته دوم
[External Link Removed for Guests]
Major
Major
نمایه کاربر
پست: 233
تاریخ عضویت: شنبه ۲۳ خرداد ۱۳۸۸, ۷:۱۱ ب.ظ
محل اقامت: داهات
سپاس‌های ارسالی: 6317 بار
سپاس‌های دریافتی: 841 بار
تماس:

Re: ماجرای ساخت سد گتوند و موزه عبرت محیط زیست

پست توسط Ali$amir »

سلام دوستانتصویر
واقعا برام غصه دار و سنگین بود این مطلبتصویر
شرم آوره در قرن علم و تکنولوژی و پژوهش باز مسوولین ما با روش آزمون و خطا کار پیش می برند
در تمام نقاط دنیا در راس هر عملیاتی کارهای تحقیقاتی دانشگاه ها و یا موسسات علمی پژوهشی قرار دارند که متاسفانه برای ما هیچ اهمیتی نداره!
دانشگاه و پژوهش در ایران منزوی و کنار گذاشته شده اند و تبدیل شده اند به مکانی برای تولید مدرک بدون علم! (به کسی توهین نشه کلی گفتم)
اساتید صاحب نظر را فقط به عنوان یک مدرس قبول دارند و بهش میگن از کار اجرایی چیزی نمیدونی!
و مسوول محترمی که از تئوری به امور اجرای میرسه توی دانشگاه فقط تئوری یاد گرفته و امور اجرایی را از نسل های پیشین و در خانواده خودش تجربه کرده!!!!!
فقط باید بگیم متاسفم کاش بودجه ی ساخت این سد و پتوی رسی هم یکی از آقازاده ها برداشته بود و از کشور فرار کرده بود چون این طور که به نظر می رسه و با مطالب بالا خسارت و ضررش کمتر بودتصویر
یاعلی
خرم آن روز کزین منزل ویران بروم
تصویر
راحت جان طلبم وز پی جانان بروم
Major II
Major II
نمایه کاربر
پست: 562
تاریخ عضویت: دوشنبه ۷ اسفند ۱۳۸۵, ۴:۵۴ ق.ظ
سپاس‌های ارسالی: 1360 بار
سپاس‌های دریافتی: 1358 بار

Re: ماجرای ساخت سد گتوند و موزه عبرت محیط زیست

پست توسط mj_piremard »

با سلام
این هم یکی دیگر از دستاوردهای دولت مدیریت جهانی
 چه خوب خوند حرف دلمو 
  
[FONT=Arial,sans-serif]  سهم من از دنیا همینه که تو تنهایی شبهام کسی اشکامو نبینه کسی اشکامو نبینه.
     
Rookie Poster
Rookie Poster
پست: 41
تاریخ عضویت: شنبه ۲۸ دی ۱۳۸۷, ۱۲:۱۸ ب.ظ
سپاس‌های دریافتی: 107 بار

Re: ماجرای ساخت سد گتوند و موزه عبرت محیط زیست

پست توسط ostovar akbar »

این است پاسداشت خون شهدا توسط قرارگاه خاتم الانبیا سپاه پاسداران انقلاب اسلامی
Captain
Captain
نمایه کاربر
پست: 1062
تاریخ عضویت: یک‌شنبه ۱۲ آبان ۱۳۹۲, ۷:۵۴ ب.ظ
سپاس‌های ارسالی: 6153 بار
سپاس‌های دریافتی: 3146 بار

Re: ماجرای ساخت سد گتوند و موزه عبرت محیط زیست

پست توسط Hesam - 1994 »

خبر » حقوق و سیاست 25 فروردين 1392 ساعت 23:33

واکنش رئیس جمهور به نامه سازمان بازرسی کل کشور درباره سد گتوند


محمود احمدی نژاد، در سخنانی به طور غیر رسمی به نامه مصطفی پورمحمدی رئیس سازمان بازرسی کل کشور درباره نواقص فنی سد گتوند، پاسخ داد.

به گزارش حقنا به نقل از ایبنانیوز، محمود احمدی نژاد در گردهمایی مدیران ارشد وزارت صنعت معدن و تجارت گفت: «[HIGHLIGHT=#d99694]یک آدم بیسوادی وارد کارهای تخصصی می‌شود و به ما نامه رسمی زده می‌زند که شما این سد را در این نقطه نسازید و در جای دیگری احداث کنید. به تو چه ارتباطی دارد ؟ اصلا تو می‌فهمی سد یعنی چه؟‌ چه کسی به تو این اجازه را داده است که چنین کاری را انجام دهی؟ من که خودم مهندس عمران هستم در این باره اظهار نظر نمی‌کنم چرا که احداث یک سد مطالعات زمین‌شناسی و هیدرولوژیکی فراوانی را می طلبد، در انتهای نامه هم تهدید می‌کنند که اگر این کار را انجام ندهید با شما برخورد می‌کنیم ».

پیش از این [HIGHLIGHT=#92d050]مصطفی پورمحمدی رئیس سازمان بازرسی کل کشور  در نامه رسمی به مقامات دولتی، نتیجه بررسی های آن سازمان درخصوص ادعای جانمایی غلط سد گتوند علیا را به ایشان ابلاغ کرده بود.

منبع : حقنا
[External Link Removed for Guests]
 
Captain
Captain
نمایه کاربر
پست: 1062
تاریخ عضویت: یک‌شنبه ۱۲ آبان ۱۳۹۲, ۷:۵۴ ب.ظ
سپاس‌های ارسالی: 6153 بار
سپاس‌های دریافتی: 3146 بار

Re: ماجرای ساخت سد گتوند و موزه عبرت محیط زیست

پست توسط Hesam - 1994 »

البته اوشون دکترا دارن
ولی گویا دخالت داشته - شدید هم دخالتش گندزده تو کار
 
New Member
پست: 6
تاریخ عضویت: شنبه ۱ خرداد ۱۳۸۹, ۳:۵۹ ق.ظ
سپاس‌های ارسالی: 1 بار
سپاس‌های دریافتی: 13 بار

Re: ماجرای ساخت سد گتوند و موزه عبرت محیط زیست

پست توسط yoyo69 »

احمدی نژاد آبروی ایرانو برد اینو هرکسی میدونه .دکترا شم افتخاریه.فقط میخواست افتخاری کار کنه عجله ای ن با کیفیت اصلا کاراشو 1 درصد قبول ندارم.اول پروژه رو استارت میزدن بعد ک توش میموندن فک میکردن.اخه پچ کاریه.خرج میلیاردی بخود ب جای هدر دادن پول بذا مردم بخورن.اول و اخرش مال ملته.کشورمون شده فقط اختلاس .داریم ب کجا میریم ای خداااااااا
نظرمو پاک نکنین خواهشا انتقاده
New Member
پست: 1
تاریخ عضویت: پنج‌شنبه ۱۴ اسفند ۱۳۹۳, ۵:۲۷ ب.ظ

Re: ماجرای ساخت سد گتوند و موزه عبرت محیط زیست

پست توسط Ali_Bagheri01 »

سال شروع ساخت : ۱۳۷۶ به نظر میزسه بیشتر دستپخت جناب خاتمی و هاشمی باشه
[External Link Removed for Guests]سد_گتوند

Sent from my Nexus 7 using Tapatalk
Rookie Poster
Rookie Poster
پست: 45
تاریخ عضویت: دوشنبه ۲۹ مرداد ۱۳۸۶, ۸:۲۵ ق.ظ
سپاس‌های ارسالی: 42 بار
سپاس‌های دریافتی: 224 بار

Re: ماجرای ساخت سد گتوند و موزه عبرت محیط زیست

پست توسط ferferi »

دوستانی که در همین سنترال در دوره احمدی نژاد گلوی خود را به طرفداری از این اقا پاره میکردند حالا کجا هستند؟؟؟؟؟
بیایند و کمی هم به این گندکاریها پاسخ بدهند!!!!
همین یک مورد سد گتوند را توضیح دهند کافی است.اختلاسهای چندین هزار میلیاردی پیشکش!
از این دفتر که نام ما زدودند
شما را صفحه ای دیگر گشودند
از این پژمردگی ما را غمی نیست
که گل را زندگانی جز دمی نیست
Fast Poster
Fast Poster
پست: 252
تاریخ عضویت: شنبه ۲۶ مرداد ۱۳۹۲, ۶:۴۳ ب.ظ
سپاس‌های ارسالی: 588 بار
سپاس‌های دریافتی: 899 بار

Re: ماجرای ساخت سد گتوند و موزه عبرت محیط زیست

پست توسط شیرافکن »

ferferi نوشته شده:دوستانی که در همین سنترال در دوره احمدی نژاد گلوی خود را به طرفداری از این اقا پاره میکردند حالا کجا هستند؟؟؟؟؟
بیایند و کمی هم به این گندکاریها پاسخ بدهند!!!!
همین یک مورد سد گتوند را توضیح دهند کافی است.اختلاسهای چندین هزار میلیاردی پیشکش!

هنوز هم گلوی خودمان را پاره میکنیم.چون یک تار موی گنیدیده اش می ارزد به هزارتا از مدعیا.فقط چند مدتی است که سکوت پیشه کردیم چون با گذشت زمان انقدر مسائل داره روشن میشه که دیگر نیازی به بحث و جدل نیست.هم وضعیت هدفمندی یارانه ها را دیدیم.هم برنامه اتمی و فضایی را.هم رشدهای اقتصادی را .هم تورم و گرانی را و ....این سد هم از سال 76 اغاز شده و مثل خیلی از پروزه های عمرانی در دوران احمدی نزاد تمام شده.در مورد اختلاس هم حرف نزنید که سردار اختلاس ها م ه و افتضاح کرسنت و....را همه میشناسند.برید بین ملت ببینید حرفشون چیه که اگر سال 96 اتفاقی خلاف توهماتتون افتاد باز تصور تقلب نکنید و انچنان ضربه ای به کشور بزنید که حالاحالاها نتونیم جمعش کنیم.میدانید چه خبره که از بازگشت احمدی به عرصه سیاست ایران اینقدر هراسناکی که هر روز افتاب یزد و مردم سالاری و شرق نخستین تیترشان تخریب او است.
Rookie Poster
Rookie Poster
پست: 45
تاریخ عضویت: دوشنبه ۲۹ مرداد ۱۳۸۶, ۸:۲۵ ق.ظ
سپاس‌های ارسالی: 42 بار
سپاس‌های دریافتی: 224 بار

Re: ماجرای ساخت سد گتوند و موزه عبرت محیط زیست

پست توسط ferferi »

شما هر چه قدر دوست داشته باشی میتونی گلوی خودتو پاره کنی!!!
نیازی نیست که با امثال شما بحث بشه.ان چیز که عیان است چه حاجت به بیان است!!!!
فعلا که هر روز یکی از همین عیانها داره رو میشه.
سردار اختلاسها هم عین مموتی خودته.همشون عین همند!
سرمایه مملکتو به تاراج بردند و دارند به ریش من و تو میخندند .اونوقت تو باز هی گلوتو پاره کن...ببین اخرش به کجا میرسی.
از این دفتر که نام ما زدودند
شما را صفحه ای دیگر گشودند
از این پژمردگی ما را غمی نیست
که گل را زندگانی جز دمی نیست
Major II
Major II
پست: 443
تاریخ عضویت: جمعه ۱ بهمن ۱۳۸۹, ۱۱:۳۸ ق.ظ
سپاس‌های ارسالی: 6358 بار
سپاس‌های دریافتی: 2155 بار

Re: ماجرای ساخت سد گتوند و موزه عبرت محیط زیست

پست توسط anga2009 »

ferferi نوشته شده:شما هر چه قدر دوست داشته باشی میتونی گلوی خودتو پاره کنی!!!
نیازی نیست که با امثال شما بحث بشه.ان چیز که عیان است چه حاجت به بیان است!!!!
فعلا که هر روز یکی از همین عیانها داره رو میشه.
سردار اختلاسها هم عین مموتی خودته.همشون عین همند!
سرمایه مملکتو به تاراج بردند و دارند به ریش من و تو میخندند .اونوقت تو باز هی گلوتو پاره کن...ببین اخرش به کجا میرسی.

از ابتدای پروژه یعنی از سال 1380 تا کنون 360 پیمانکار داخلی در احداث ساخت نیروگاه و سد گتوند به فعالیت پرداخته اند که هم اکنون این میزان به نصف تقلیل یافته است یعنی 180 پیمانکار مشغول کار در این پروژه هستند. ضمن اینکه در حال حاضر برای 7 هزار و 700 نفر به صورت مستقیم و غیر مستقیم کار ایجاد شده است.


در این رابطه بیشتر بخوانید: [External Link Removed for Guests] © [External Link Removed for Guests]
وب سایت روستای گندشمین
[External Link Removed for Guests]
خدایا من را ببخش...
ارسال پست

بازگشت به “ساير گفتگوها”