یک سلاح متخرب ضد تانک

در اين بخش ميتوانيد درباره موضوعاتي كه در انجمن براي آنها بخشي وجود ندارد به بحث و گفتگو بپردازيد

مدیران انجمن: MOHAMMAD_ASEMOONI, رونین, Shahbaz, MASTER, شوراي نظارت

ارسال پست
Captain
Captain
نمایه کاربر
پست: 1784
تاریخ عضویت: پنج‌شنبه ۴ شهریور ۱۳۸۹, ۹:۱۴ ب.ظ
سپاس‌های ارسالی: 3436 بار
سپاس‌های دریافتی: 5879 بار

یک سلاح متخرب ضد تانک

پست توسط shafagh »

من دارم یک سلاح ضد تانک طراحی می کنم که می تواند یک تانک را دود کند بفرستد هوا. این سلاح مخرب همزمان شش راکت را به سمت تانک فرضی شلیک می کند که یک راکت به زنجیر تانک می خورد یکی برجک تانک یکی به لوله یکی به مخزن بنزین و یکی هم بعنوان راکت کمکی شانسی به یک جای تانک میخورد و البته یک راکت هم بعنوان زاپاس در لانچر باقی می ماند که اگر هنوز تانک از بین نرفته باشد ان را منهدم کند. فعلا همین طور که مشاهده می کنید من قسمتی از نقشه لانچر ان را ترسیم کرده ام و هنوز راکت های ان را طراحی نکرده ام.
به استثناء کاربران محترم باید عرض کنم این طرح شامل کپی رایت است لذا خواهشمندم فرد احتمالی سعی نفرمایند بقیه طراحی را ادامه دهند چون این لانچر مطالب فنی خاصی دارد که من ان را بیان نکرده ام و لذا گمان نمی کنم فردی بتواند ان را تکمیل نماید.

تصویر
New Member
پست: 14
تاریخ عضویت: پنج‌شنبه ۲۶ خرداد ۱۳۹۰, ۱:۰۷ ب.ظ
سپاس‌های ارسالی: 101 بار
سپاس‌های دریافتی: 13 بار

Re: یک سلاح متخرب ضد تانک

پست توسط شبح سیاه »

سلام
کار سختی هست چون که باید مسئله برد و قدرت تخریب و همچنین منطقی بودن هزینه تولید رو در نظر بگیرید.
کار تقریبا مشابهی رو انگلیس انجام داده که الان اسم سیستم رو یادم نیست ولی اونها از یک موشک به عنوان حامل سه دارت استفاده کردن که البته هر سه دارت به یک نقطه میخورن.
ولی در کل به نوبه خودش جالبه انشاءالله موفق باشید.
Major I
Major I
پست: 187
تاریخ عضویت: سه‌شنبه ۵ آذر ۱۳۸۷, ۱۱:۰۷ ب.ظ
سپاس‌های ارسالی: 109 بار
سپاس‌های دریافتی: 956 بار

Re: یک سلاح متخرب ضد تانک

پست توسط Chaparral »

درود ...

سئوال ...
یک موشک ضد تانک چطور تانک رو نابود میکنه ؟
میخوام بدونم با طرز کار موشکهای ضد زره تا چه حد آشنایید ؟
Captain
Captain
نمایه کاربر
پست: 1784
تاریخ عضویت: پنج‌شنبه ۴ شهریور ۱۳۸۹, ۹:۱۴ ب.ظ
سپاس‌های ارسالی: 3436 بار
سپاس‌های دریافتی: 5879 بار

Re: یک سلاح متخرب ضد تانک

پست توسط shafagh »

اولا از همه اساتید و دوستان محترم عذر می خواهم که برای فاش نشدن وظیفه این سلاح مجبور شدم کمی با طنز ان را نابودگر تانک معرفی کنم و باز واقعا عذر خواهی میکنم و البته خدای نکرده من این کار را از روی تمسخر انجام ندادم بلکه هدفم ان بود که هم دوستان و اساتید عزیر متوجه شوخی من شوند و هم ماهیت این سلاح فاش نشود اگرچه یکی از وظایف ان (با نوع راکت ضد زره ) شکار تانک هم می باشد. و البته شاید بعض از شما دوستان بزرگوار بدانند که من گاهی حتی در مباحث جدی هم طنزهایی را اضافه می کنم و شاید به ان دلیل باشد که هم دوستان شاد شوند و هم خودم کمی حوصله نوشتن پیدا کنم و لذا اگر در بحث های دیگری هم طنزی از بنده مشاهده فرمودید براین نکته وقوف داشته باشید :razz:
البته من پیش بینی کردم که شما عزیزان متوجه طنز بکار رفته در این مقوله خواهید شد از انجا که گفتم یکی از راکت ها به برجک تانک می خورد و یکی به لوله تانک. خوب وقتی یکی از راکت ها برجک بخورد و برجک هوا برود دیگر نیازی نیست که یکی هم به لوله تانک بخورد! البته در هر حال حق با شماست و چون شما عزیزان که یا استاد من محسوب می شوید و یا دوست و هموطن گرامی جدی هستید و با هر بحثی را با تیز هوشی و جدیت برخورد می کنید همان چیزی که بواقع همه قدرت های دنیا را مقهور همت و اراده شما کرد و البته خدا می داند که از نظر علم و دانش هم سرامد هستید و من گاهی ابن همه اگاهی و اطلاعات و علم شما را تحسین می کنم از جمله جناب کاپیتان پایلوت که من هیچگاه جرات نکرده ام مطلبی را از خود بگویم چون ایشان با یک کتاب از مسندات علمی و مطالب فنی و البته بعنوان اگاهی دهنده در بحث شرکت می کنند که واقعا ادم کم می اورد و البته هزار ماشا... به همه شما.

اما در باره این سلاح. ان یک سلاح واقعی است که هم می تواند بعنوان منهدم کننده های اهداف بطور مستقیم در فواصل کوتاه و هم مانند پرتابگرها ی قوسی همانند توپ و خمپاره و کاتیوشا برای فواصل دورعمل کند. از جمله اهداف مستقیم ان می تواند تانک، زره پوش و دیگر ماشین الات میلیتاری ، سنگرهای ارماتوری و غیره باشد و اهداف دورتر که بصورت قوسی مورد اصابت این راکت قرار می گیرد می تواند محل تجمع ، یگانها و پایگاه های دشمن و یا سایر اهداف دور مشابه باشد.
از برتری های این راکت انداز دقت عمل بالای ان می باشد طوریکه از کاتیوشا دقیق تر است و برای انهدام اهداف دور نیاز به اتشباری ندارد و تنها با یک راکت محل دقیق هدف گرا گیری شده را می کوبد و اگر نیاز به اتش سنگین تری باشد از راکت های دیگر ان هم استفاده می شود ولی با دقت عمل زیاد.

راکت های این لانچر همزمان شلیک نمی شوند بلکه برای هربار شلیک گردونه ان روی شاسی می چرخد و راکت بعدی در راستای دید دوربین هدفگیری قرار می گیرد که بسته به نوع ماموریت از دوربین های معمولی و یا غیره استفاده می شود. برای اهداف دور هم امکانات هیدرولیکی - الکترونیکی یا چرخدنده ای دارد که البته برای طراحی انها نیاز به چند همکار مهندس خبره در این زمینه هست که ان امکانات هدفگیری را نسبت به مسافت های مختلف با کمک هم طراحی و کالیبره کنیم و اگر این کار دقیق انجام شود دقت عمل راکت ها این لانچر همانند توپ یا خمپاره خواهد بود. بعد از دوره شلیک شش راکت، لانچر دوباره توسط اپراتورها لود می شود.
برد این سلاح بسته نوع ماموریت ان است. برای عملیات های نزدیک باید مدل هایی کوچک ان ساخته شود (مثل مینی کاتیوشا) و برای اهدف خیلی دور نوع بزرگ با لوله های بلند و راکت هایی با موتورهای با کفایت تر تولید شود که ساخت هر دو مدل امکانپذیر است اما بنا به ویژگی هایی که این لانچر دارد طول راکت را نمی توان خیلی طویل انتخاب نمود.
این سلاح را می توان بر روی هر وسیله نقلیه نظامی نصب نمود چون زیاد سنگین نیست (اما کار سلاح های سنگین را انجام می دهد) اما بنظر می رسد کامیون و و نفربرها بهترین باشند اما برای شکار تانک همان ماشین های کوچک بهتر است.
این سلاح یک اختراع است و نه یک طرح مشابه انچه از سلاح ها که موجود است و اگر بپرسید چه ویژگی ان را در ردیف اختراع قرار می دهد اینجاست که باید خدمت شما عزیزان عرض کنم واقعا این مطلب فعلا باید ناگفته بماند چون من هنوز ان را به هیچ نهاد علمی ارائه نکرده ام و البته باید فکر کنم ببینم باید ان را به کدام سازمان علمی باید معرفی کنم ولی احتمالا بسیج علمی کشور از این نظر امتیازات بهتری دارد چون هم طرح های نظامی مربوط به این سازمان می شود و هم از مخترعین و مبتکرین و نواوران در همه زمینه ها حتی مشاوره های علمی همکاری می شود و البته بودجه ای هم بعنوان کمک بلاعوض به فرد مخترع اهداء می شود تا بتواند طرح خود را نمونه سازی کندو من در همین جا به دوستانی که مخترع و مبتکر هستند عرض می کنم ابتدا سری به سایت بسیج علمی کشور که یک واحد با پایه دانشگاهی است بزنند تا از کمک های این نهاد به مخترعین اطلاع پیدا کنند. اما بنده هم لازم است برای معرفی این طرح به انجا مراجعه کنم البته سازمان پژوهش های علمی و صنعتی ایران و همچنین پارک های علم و فناوری هم هستند اما من شرائط و ضوابط انها را نسبت به مخترعین نمی دانم.
چاپارل گرامی اگر چه من نظامی نیستم اما بنا به اطلاعات پایه ای که دارم به طراحی های نظامی هم رو می اورم. اصولا دو نوع اصلی از نفوذگرهای ضد زره وجود دارند یکی انهایی که hard head هستند و بر اثر شتاب ضربه و بدون مواد پیش انفجار ملتهب کنند در زره ها نفوذ می کنند و دیگر انهایی که از مواد ترمیتی یا مشابه در نوک گلوله استفاده می کنند که باعث نرم شدن انی لایه فولا شده و بعد بر اثر انفجار مواد اصلی گلوله از هم متلاشی می شود. البته گلوله های اورانیوم ضعیف شده را هم می توان از جمله گلوله های با نوک سخت محسوب کرد ولی تفاوت هایی با نوع فولادی دارند که یکی ایجاد حرارت فوق العاده بر اثر استحکاک با فولاد ایجاد می کنند و دوم انکه بر عکس گلوله های فولادی که با نفوذ هرچه بیشتر در زره پهن تر و کندتر می شوند، گلوله های اورانیومی هر لحظه تیزتر و نافذتر می شوند و لذا علاوه بر ایجاد حرارت شدید بر اثر تیزتر شدن، توان نفوذ ان در زره نیز بیشتر می شود. البته گلوله های دیگری نیز هستند که بر انفجار یک خرج در ته گلوله در زره نفوذ می نمایند اما بطور کل نمونه این گلوله ها یا سر سخت هستند و یا با خرج های انفجاری ترمیتی برای ایجاد حرارت فوق العاده سریع برای نرم کردن و جوش خوردن با فولاد زره بکار کی روند تا اثر انفجار onward بیشتری ایجاد نمایند.
Major I
Major I
پست: 187
تاریخ عضویت: سه‌شنبه ۵ آذر ۱۳۸۷, ۱۱:۰۷ ب.ظ
سپاس‌های ارسالی: 109 بار
سپاس‌های دریافتی: 956 بار

Re: یک سلاح متخرب ضد تانک

پست توسط Chaparral »

درود ...

شفق گرامی ، قصد زیر سئوال بردن اطلاعات شما عزیز بزرگوار رو نداشتم .
اتفاقا همیشه طرح های مبتکرانه تسلیحاتی برام بسیار جالب بوده و هست . اما به شرطی که مبتنی بر واقع بینی و آگاهی و دانش باشه و نه بر اساس تخیلات و فانتزی .
چرخ رو نباید دوباره اختراع کرد !
اگر قراره طرح شما راکت غیر هدایت شونده باشه ، اولین سئوالی که پیش میاد اینه که غیر از آر پی جیها ، چه راکت غیر هدایت شونده ای داریم که بشه اون رو روی لانچر سوار کرد و در عین حال عملیاتی هم بمونه .
برای همین هم سئوال کردم ...
حالا با توجه به مواردی که فرمودید سئوال در مورد طرحتون دارم ...
اول چرا لانچر رو ریوالور (یا چرخشی) در نظر گرفته اید . مگر قطر لانچر چقدره که احتیاج به الایمنت یا در راستای خط دید قرار گرفتن داره ؟ اصولا آر پی جی ها مثل مرمی گلوله مسیر مستقیم رو طی نمیکنند و عموما انحراف از مسیر (متناسب با شرایط محیطی) دارند . الایمنت چقدر میتونه این نقص ذاتی راکتهای مورد نظرتون رو پوشش بده و جبران کنه ؟
دوم ... اصلا چرا لانچر بازو دار ؟ با توجه به تیوپ لانچ بودن راکت مورد نظرتون (حداقل مطابق شکل ظاهری) ، چرا لانچرها باید این اندازه فاصله با هم داشته باشند ؟
سوم کالیبر راکت مورد نظرتون چقدره و چه سر جنگی رو قراره حمل کنه تا هدف ؟

این موارد ، ابتدایی ترین مسائلی هستند که در طراحی باید دیده بشن ...
Captain
Captain
نمایه کاربر
پست: 1784
تاریخ عضویت: پنج‌شنبه ۴ شهریور ۱۳۸۹, ۹:۱۴ ب.ظ
سپاس‌های ارسالی: 3436 بار
سپاس‌های دریافتی: 5879 بار

Re: یک سلاح متخرب ضد تانک

پست توسط shafagh »

چاپارل گرامی، در مسئل علمی و تئوری ها و نظریه های جدید هرچه سوال بیشتر باشد و هر چه در مورد پرسش سخت گیری بیشتری شود احتمال وجود نقص و خطا کمتر خواهد شد و من البته خوشحال هستم که شما سوال می پرسید و حتی خوشحال خواهم شد که در مورد این طرح عیبجویی کنید بخصوص که معلوم است در مورد سلاح های مختلف تحقیق کرده اید و باید اطلاعات خوبی هم داشته باشید اما همانطور که عرض شد من در مورد سوال و انتقادهای علمی از طرح هایم خوشحال خواهم شد.

بله همانطور که گفتید ارپی جی علیرغم اثرات تخریبی که دارد بدلائل مختلف نسبت به هدف اعوجاج هایی پیدا می کند و حتی کاتیوشاها و دیگر سلاح های غیر هدایت شونده که سیستم های تصحیح خطا ندارند وضع همین جور است و لذا از سلاحی مثل کاتیوشا با حجم اتش بالا استفاده می شود تا خطای طی مسیر ان جبران شود.

قبل از توضیح در مورد این سلاح باید عرض کنم من قبل از اعلان یک طرح معمولا همه جوانب و همه نوع احتمال بازدارنده را خودم قبلا بررسی می کنم طوریکه معمولا وقتی بعدا توسط متخصصین و کارشناسان سوال می شود پاسخ مستدل داشته باشم.
اخیرا یک اچار اختراع کردم. این اچار را برای بدست اوردن پول طراحی کردم تا بتوانم کارهای بزرگتر را بدون مشکلات مادی انجام دهم. فعلا دوربار در دو مرحله کارشناسی سازمان ثبت اختراعات کشور قبول شده. بطور اتفاقی سایت سازمان بسیج علمی را از طریق اینترنت پیدا کردم و دیدم که گفته شده تا سقف پنجاه میلیون تومان از مبتکرین و مخترعین حمایت می شود به انجا هم مراجعه کردم طرح در کارتابل کارشناسی قرار گرفت و توسط دو دکترای مکانیک دانشگاه ها مورد بررسی قرار گرفت ( البته تعداد دیگری از مخترعین هم انروز امده بودند و هرکدام طرحی داشتند ) بعد از مشاهده نقشه ها و تصاویر طرح چند سوال از من پرسیدند که شکرخدا بخوبی جواب دادم یکی از کارشناسان گفت بهتر نیست برای اچار ضامن بگذارید من توضیح دادم ضامن کار اچار را کند می کند و مکانیزم ان بصورتی است که سرعت عمل داشته باشد و اساسا نیازی به ضامن ندارد. از من قبول کردند و گفتند بسلامت طرح شما قبول شد. اولی که به بسیج علمی مراجعه کردم می گفتند برای طرح های قبول شده در شهرستان ها فقط سه میلیون بعنوان کمک بلاعوض پرداخت می شود اما بعد از قبولی طرخ مسئول اصلی به میان مخترعین امد و گفت اقایان هر طرحی که قبول شود یک میلیون تومان به ان تعلق می گیرد و اگر بیشتر بخواهید باید طرح شما به تهران برود و انجا هم کارشناسی شود ولی دوماهی طول می کشد من که عجله داشتم زودتر پول به دستم برسد گفتم اقا لطف کنید همان یک میلیون را بدهید بروم چون صبر ندارم و از خیر دو سه و پنج میلیون تصویبی مرکز می گذرم و البته هنوز بعد از یک ماه پول را واریز نکرده اند و پرونده در امور مالی است و من مجبور شدم فعلا خودم مقدمات ساخت اچار را فراهم کنم از جمله خرید مواد اولیه و تحویل ان به تراشکار برای ساخت. البته نامه ای هم به من داده بودند که به فنی حرفه ای مراجعه کنم و از دستگاه های CNC انجا استفاده کنم اما گفتند تراش CNC از کار افتاده و من مجبور شدم به تراشکارهای بازاری مراجعه کنم. تازه این یک اچار است که اینقدر طول کشید و چنین بودجه ای برای ان تعیین گردید ولی خوب برای چنان لانچری چه باید کرد؟ یک میلیون تومان و پنج میلیون تومان که فقط خرج خرید دوتا از لوله های ان است و ساخت چنین چیزی بعنوان نمونه لااقل دویست سیصد میلیون خرج دارد و اگر سیستم شاسی و ابزار هدفگیری ان هم بخواهد طراحی شود شاید تا هفتصد هم برسد. خوب حالا ببینیم چه می شود شاید اگر این طرح نظر کارشناسان را جلب کند شاید بودجه هم تامین شود اما من برای این طرح خیلی دنبال پول نیستم اما دلم می خواهد مثل دکتر گاتلینک یا کلاشینکف نامم در ردیف طراحان سلاح های مشهور قرار بگیرد.

در مورد سوالاتی که گفتید این پرتابگر راکت و بویژه راکت ان یک اختراع است و هیچ کس حتی بزرگترین کارشناسان دنیا نمی تواند حدس بزند من از چه مکانیزم محیرالعقولی در راکت ان استفاده کرده ام و اگر روزی پی ببرند واقعا این سلاح را بعنوان یک پدیده جدید نظامی تحسین خواهند نمود از ان استقبال زیادی می شود اما اگر روزی این سلاح در کشور ساخته شود ضمن اظهار وجود ان و پخش فیلم تست های ازمایشی ان در زدن دقیق هدف در فواصل دور یا نزدیک بایست اسرار مکانیزم ان سری بماند تا مشابه سازی نشود.

بهرحال این سلاح مکانیزم خاصی در راکت دارد که عیب هایی را که در مورد ارپی جی گفتید ندارد و دقت عمل هدفگیری ان شبیه پرتابگرهای هدایتی مدرن است. و واقعا اگر مکانیزم ان را در مقاله ای طولانی برای شما توضیح دهم بسیار تعجب خواهید کرد و چون دوستدار سلاح های جدید هستید واقعا ذوق زده خواهید شد
تنها اشاره میکنم که در راکت این لانچر از نوعی ژیروسکوپ تصحیح خطا در پد لانچر تا هدف استفاده میشود. بعد از فقل شدن صحیح + دوربین روی هدف با اصابت مستقیم یا گرا بندی دقیق لانچر برای اهداف دور با اصابت قوسی، راکت با کمک ژیروسکوپ مخصوص مسیر خود تا هدف را بر طبق هدفگیری اولیه تصحیح خواهد نمود.

فاصل لول های لانچر می توانست کمتر باشد یعنی تعداد لول ها را بیشتر گرفت اما من بنا به محاسبات خودکار ذهنی خودم شش لول را انتخاب کردم تا بعدا از نظر مخارج نمونه سازی و وزن سلاح و نصب شاسی و متعلقات نشانه کار راحت تر باشد.

کالیبر لانچر یا قطر راکت را 70 میلیمتر گرفته ام و این بر اساس تخمین کفایت سر جنگی برای صدمه زدن به یک تانک است. طول راکت با سر جنگی را 80 سانت گرفته ام که 30 سانتیمتر ان سر جنگی و 50 سانت موتور راکت و سوخت جامد مربوطه است البته اگر بر طبق سلاحدید کارشناسی لازم باشد می توان از سوخت مایع نیز استفاده کرد که معمولا این کار در راکت هایی با این اندازه مرسوم نیست.
البته نوجه داشته باشد این مدلی را که در عکس مشاهده می کنید نوع برد کوتاه است اما می توان لانچرهایی با راکتی بطول 1 متر نیز ساخت.
البته راکت اماده شلیک می تواند در هر سمت از لانچر در نظر گرفته شود اما جهت دقیق لوله و دستگاه نشانه روی در حد هزارم میلیمتر باید مچ باشند.
البته با کمال معذرت از شما دوست گرامی در مورد سیستم ژیروسکوپی راکت های این لانچر باز هم برای محفوظ ماندن طرح حقیقت را نگفتم
آخرین ويرايش توسط 1 on shafagh, ويرايش شده در 0.
Major I
Major I
پست: 187
تاریخ عضویت: سه‌شنبه ۵ آذر ۱۳۸۷, ۱۱:۰۷ ب.ظ
سپاس‌های ارسالی: 109 بار
سپاس‌های دریافتی: 956 بار

Re: یک سلاح متخرب ضد تانک

پست توسط Chaparral »

درود ...

از اونجا که توضیحاتتون عمومی و فاقد جزییاته ، راستش من به جواب نرسیدم و فکر هم نمیکنم که مایل باشید جزییاتی رو که بشه نگاه مهندسی بهش کرد رو ارائه بفرمایید ...

به هر حال موفق باشید ...

:)
ارسال پست

بازگشت به “ساير گفتگوها”