اخیرا کارواش ها دو نوع پول از مراجعیین می گیرند یکی پول شستن ماشین که بر طبق نرخ اتحادیه اخذ می کنند و یکی پول عجیبی بنام " انعام کارگر ماشین شور" که گاهی تا حد همان قیمت نرخ قانونی ماشین شستن است! در زمان های اولیه باب شدن "انعام" معمولا دفتر کارواش ها و متعاقب ان کارگران اشان به هزار تومان راضی بودند و دو هزار تومان انها را خوشحال میکرد اما اخیرا بطور صریح مطالبه نرخ 7000 تومان بیشتر یا کمتر می کنند.
دو روز قبل دیدم یک کارواش تابلویی بزرگ زده بود با عنوان " تخفیف ویژه" و در زیر عنوان نوشته بود شستن اتومبیل + جاروی ماشین ده هزار تومان. من به دفتر کارواش مراجعه کردم و گفتم تخفیف شما خوب است اما لطفا " انعام" کارگر را حذف کنید. گفت " اخه کارگر بیچاره هم گناه دارد و دادن پنج شش هزار تومان انعام که چیزی نیست. می خواهید مبلغ را برایتان بنویسم پانزده هزار تومان ولی دیگر لازم نیست انعام کارگر را بدهید"! در دلم گفتم ای اقایی که روزی 400، 500، 600 هزار تومان بیشتر یا کمتر در امد دارید اگر شما دلتان واقعا دلتان بحال کارگرتان می سوزد چرا دستتان در جیب خودتان نمی رود و از کیسه پر سکه خودتان نمی بخشید و چشمتان به جیب مراجعین است و خارج از حدود تعیین شده اتحادیه پول از انها می گیرید.
چرا علاوه بر اجرت شستن هر قسمت از ماشین که 8 الی 9 هزار تومان است بایست یک وجه غیر قانونی کلان ( نسبت به شستن ماشین) حدود هفت هشت هزار تومان خارج از چهارچوب مکتوب وظایف و اجرت کارواش ها به کارگران پرداخت شود. حقوق درست و عادلانه انها توسط شما که درامد کافی دارید باید پرداخت شود و حتی اگر می خواهید بر وجه احسان چیز بیشتری به انها بدهید بدهید اما گرفتن انعام بعنوان یک وجه تحمیلی و تعیین شده از جانب شما یا کارگران اتان خلاف است. البته اگر فردی دلش خواست به میل خود چیزی به کارگر بدهد ( که البته خارج از دفتر کارواش نباید پولی رد وبدل شود) بدهد اما نه مسئول کارواش و نه کارگر نباید اظهار کنند.
ان روز کارگر از من مطالبه انعام کرد و من 2000 تومان به او دادم اما دیدم حیرت کرد و گفت "اقا حساب این حرف ها نیست انعام من می شود 7000 تومان"! و من ناچار 4000 هزار تومان به او دادم و هنوز هم چانه میزد که بیشتر بگیرد.
این ها چه رسم و رسومات عامیانه و ساحتگی است که در این گونه مراکز خدماتی باب شده است؟ این مطلب را باید به اطلاع خبرنگاران اخبار 20:30 رسانید تا حسب برنامه خارج از گود بهمراه مسئولین نظارتی بصورت سر زده به کارواش ها مراجعه کرده و به انها اخطار دهند که ضمن حسن اجرای وظایف از اینگونه اخاذی ها دست بردارند و اساسا کارگر حق مراجعه به صاحبان اتومبیل برای دریافت وجه را نداشته باشد و در ضمن خود دفاتر کارواش هم حق اخذ پول اضافی از مشتری را نداشته باشد. اساسا انعام اگر تعریفی داشته باشد عبارت از پولی است که یکنفر به یک کارگزار (بدون درخواست) و بنا بر رضایت از کارش یا ترحم به او میدهد و نه انکه ان کارگزار بنا به طلب و حساب مطالبه کند.
بهر حال اگر صاحبان کارواش فکر می کنند حقوق کارگرانشان کم است از جیب پر پول خودشان حقوق انها را اضاف کنند و نه از جیب مشتریان که حق و حقوق انها را تمام و کمال پرداخت کرده اند. تازه انکه مطالبه پول از طرف کارگران کارواش ها که البته حتما با اطلاع و سفارش کارفرمایان انها انجام می شود نوعی رسم نامطلوب و اخاذی است.
مسئولین نظارتی باید کارواش ها را موظف کنند تابلویی در مقابل مشتریان نصب کنند که " دریافت هرگونه پول اضافی دستی به دفتر یا کارگران کارواش ممنوع است"
رسم ناپسند " انعام " در کارواش ها!
مدیران انجمن: MOHAMMAD_ASEMOONI, رونین, Shahbaz, MASTER, شوراي نظارت
- محل اقامت: زمین پهناور خدا ( أرضُ الله الواسعة)
- سپاسهای ارسالی: 4725 بار
- سپاسهای دریافتی: 8755 بار
سلام
کارواشها معمولاً نرخشون مشخصه و زده به دیوار
•شستشوی بدنه که شامل شستشو با آب و شامپو و خشک کردن میشه
• زیرشوئی
•تنظیف داخل خودرو با جاروبرقی و دستمال کشیدن روی داشبورد و شیشه ها
شما میتونین بگین فقط روشوئی
بنده دربها رو بعد از روشوئی قفل میکنم و بهشون میگم کاری به داخل ماشین نداشته باشین
البته به ندرت میرم کارواش . خودم با یک دستگاه کارواش 200.000 تومنی و جاروبرقی میشورمش و تمیزش میکنم . از کارواش تمیزتر
البته با یک سطل و یک اسفنج هم میشه ماشین شست اما برای جاهایی که شن زیاده شستشو با فشار آب بهتره وگرنه کشیدن اسفنج باعث میشه بدنه ی ماشین پر از خط و خش بشه
کارواشها معمولاً نرخشون مشخصه و زده به دیوار
•شستشوی بدنه که شامل شستشو با آب و شامپو و خشک کردن میشه
• زیرشوئی
•تنظیف داخل خودرو با جاروبرقی و دستمال کشیدن روی داشبورد و شیشه ها
شما میتونین بگین فقط روشوئی
بنده دربها رو بعد از روشوئی قفل میکنم و بهشون میگم کاری به داخل ماشین نداشته باشین
البته به ندرت میرم کارواش . خودم با یک دستگاه کارواش 200.000 تومنی و جاروبرقی میشورمش و تمیزش میکنم . از کارواش تمیزتر
البته با یک سطل و یک اسفنج هم میشه ماشین شست اما برای جاهایی که شن زیاده شستشو با فشار آب بهتره وگرنه کشیدن اسفنج باعث میشه بدنه ی ماشین پر از خط و خش بشه
صرفهجویی دهها میلیونیِ هزینههای خودرو
صرفهجویی دهها میلیونیِ هزینههای زندگی
برنامههای کاربردی اندروید و اطلاعات مهمِ تنظیمات اندروید
جسارتاً آموزشتوبه به زبان ساده
توصیههای بسیار مهم امنیتی
توصیههای بسیار مهم سلامتی
سرویس و تعمیر آبگرمکن و پکیج
سیستم آبرسانی ساختمان (پمپ،مخزن،روشهاینصب،عیبیابی،تعمیر،هشدارها،توصیهها)
دوستِ عزیز،چه باور کنی چه باور نکنی چه خوشت بیاد چه خوشت نیاد
همه ما آسمونی هستیم و شمارش معکوس برای بازگشتمون از همون روزِ اولِ خلقتمون شروع شده
و حسابرسیِ بسیار دقیقی هم در انتظارمون هست.
یه آسمونیِ فعال باش که امتحانِ دنیا تکرار شدنی نیست که نیست
اگه باور نمیکنی، برو همۀ ثروت و قدرت و هوش و دانش و نفوذت رو به کار بگیر
تا مانعِ پرواز بشی.
باز هم قبول نداری ؟!
این شما و این هم دنیا
صرفهجویی دهها میلیونیِ هزینههای زندگی
برنامههای کاربردی اندروید و اطلاعات مهمِ تنظیمات اندروید
جسارتاً آموزشتوبه به زبان ساده
توصیههای بسیار مهم امنیتی
توصیههای بسیار مهم سلامتی
سرویس و تعمیر آبگرمکن و پکیج
سیستم آبرسانی ساختمان (پمپ،مخزن،روشهاینصب،عیبیابی،تعمیر،هشدارها،توصیهها)
دوستِ عزیز،چه باور کنی چه باور نکنی چه خوشت بیاد چه خوشت نیاد
همه ما آسمونی هستیم و شمارش معکوس برای بازگشتمون از همون روزِ اولِ خلقتمون شروع شده
و حسابرسیِ بسیار دقیقی هم در انتظارمون هست.
یه آسمونیِ فعال باش که امتحانِ دنیا تکرار شدنی نیست که نیست
اگه باور نمیکنی، برو همۀ ثروت و قدرت و هوش و دانش و نفوذت رو به کار بگیر
تا مانعِ پرواز بشی.
باز هم قبول نداری ؟!
این شما و این هم دنیا
- محل اقامت: تبریز
- سپاسهای ارسالی: 1772 بار
- سپاسهای دریافتی: 846 بار
Re: رسم ناپسند " انعام " در کارواش ها!
خیلی از مردم از کنار اینگونه مسایل بسیار عادی گذر میکنند انگار که نه انگار
اتفاقا مسولیت اجتماعی و شرعی حکم میکند که باهشون برخورد بشه
من که عنوان این عمل رو تکدی گری میذارم و بس
راجع به همین مسایل بظاهر کوچیک و بی اهمیت هم که میخوای
اعتراض و اکنش نشون بدی میگن ای بابا دلت خوشه ملت کم گرفتاری دارن..
خدا انشالله گرفتاری های همه انسانها رو حل کنه
اتفاقا مسولیت اجتماعی و شرعی حکم میکند که باهشون برخورد بشه
من که عنوان این عمل رو تکدی گری میذارم و بس
راجع به همین مسایل بظاهر کوچیک و بی اهمیت هم که میخوای
اعتراض و اکنش نشون بدی میگن ای بابا دلت خوشه ملت کم گرفتاری دارن..
خدا انشالله گرفتاری های همه انسانها رو حل کنه
خدا یاور بنده اش هست~ تا وقتی که بنده یاور برادرش باشه