تحقيق اخير: امكان وجود ذرات پلاستيك در نمك

در اين بخش ميتوانيد درباره موضوعاتي كه در انجمن براي آنها بخشي وجود ندارد به بحث و گفتگو بپردازيد

مدیران انجمن: MOHAMMAD_ASEMOONI, رونین, Shahbaz, MASTER, شوراي نظارت

ارسال پست
Captain
Captain
نمایه کاربر
سپاس‌های ارسالی: 3435 بار
سپاس‌های دریافتی: 5874 بار

تحقيق اخير: امكان وجود ذرات پلاستيك در نمك

پست توسط shafagh »

[External Link Removed for Guests]

تحقيقات اخير تصريح ميكند كه تا سال 2050 تعداد اشياء پلاستيكي در اقيانوس ها بيشتر از تعداد ماهي ها خواهد بود. اكنون سازمانهاي طرفدار محيط سبز، تحقيقاتي اخطار دهنده را منتشر كرده اند كه بر يك اثر جنبي مشكل افرين عادت ما در رها كردن پلاستيك در طبيعت تاكيد دارد.

اين تحقيقات نشان ميدهد كه تجزيه پلاستيك  باعث بوجود امدن ذرات ميكرو پلاستيك و لاجرم نفوذ انها در نمك طعام استخراجي از اب دريا و يا لايه هاي نمك ته نشين شده در بستر و سواحل دريا ها و درياچه ها مي شود.

در مطالعات انجام شده مشخص گرديده كه حدود 90% از برندهاي نمك تحت ازمايش در سطح جهان الوده به ذرات ميكرو پلاستيك هستند كه بالاترين درجه الودگي مربوط به معادن نمك اسيا بوده است.

در اين تحقيقات حدود 39 نوع مارك هاي مختلف نمك طعام در سطح جهان مورد ازمايش قرار گرفته و مشخص گرديده مقدار الودگي هريك از نمونه ها بستگي مستقيم به ميزان پلاستيك هاي رها شده در منطقه اي دارد كه معادن نمك در انجا قرار دارند.

بيشترين الودگي در درياهاي نمك مشاهده شد كه بعد از انها درياچه هاي نمكي و صخره هاي نمكي قرار دارند. از بين 39 نمونه برندهاي نمك مورد ازمايش تنها سه نمونه الودگي پلاستيكي نداشتند.

[External Link Removed for Guests]

( بنده امروز به اين مقاله برخورد كردم و با وجوديكه تا بحال مقالات متعددي راجع به الوده شدن طبيعت به پلاستيك خوانده بودم ولي تا بحال بفكرم نرسيده بود كه پلاستيك هاي مختلف شناور در رودخانه ها و سواحل انها ممكن است الودگي اشان به نمك هم منتقل شود. حالا به اين نكته فكر مي كنم كه در كشور ما تقريبا تمامي نمك مصرفي از درياچه هاي نمك استخراج مي شود كه نسبت به دريا ها و اقيانوس ها حجم اب كمتري دارند و لذا تجزيه شدن پلاستيك به ذرات مي تواند الودگي زيادي ايجاد كند و لذا ان چيزي كه ما امروز به نام نمك تصفيه شده داريم ممكن است شامل تصفيه نمك از ذرات پلاستيك نباشد و بهمين دليل سازمان هاي بهداشتي كشور بايست به اين نكته جديد مهم توجه داشته باشند.

چقدر به به بعضي ادم ها تذكر داده شود كه پلاستيك ها را در طبيعت رها نكنند در اب جوي ها و رودخانه ها نريزند. اين ها به درياچه ها ميروند و ذره ذره شده و با نمك مخلوط مي شوند وانوقت اين خود انها هستند كه بايست پلو با خورشت پلاستيك بخورند.)

آخرین ويرايش توسط 2 on shafagh, ويرايش شده در 0.
Captain II
Captain II
نمایه کاربر
محل اقامت: تبریز
سپاس‌های ارسالی: 1772 بار
سپاس‌های دریافتی: 846 بار

Re: تحقيق اخير: امكان وجود ذرات پلاستيك در نمك

پست توسط ho3ein2000 »

با سلام
سالم ترین نمک طبیعی در ایران رو میتونید در سواحل دریاچچه ارومیه پیدا کنید
تنها ایرادش این هست که مقدار یدش کمی کمتر از نمک های تصفیه شده هست
ولی مزایای زیادی از جمله طبیعی بودن و اینکه در افراد دارای فشار خون بالا
تاثیر کمتری نسبت یه نمک های صنعتی دارد و از طرفی مقدار زباله های پلاستیکی در این دریاچه بسیار کمتر از سایر دریا های آزاد هست(این روز ها به علت خشک شدن اب دریاچه طبعا تعداد گردشگران کم شده و به همون نسبت مقدار زباله های اطراف هم کم هستند و از طرفی
با خشک شدن دریاچه هر روز مقادیر فراوانی از نمک در سواحل آماده برداشت هست
متاسفانه مسولین کشور اقدام مفیدی برای احیا انجام نداند انشالله خداوند خودش فرجی حاصل نماید
خدا یاور بنده اش هست~ تا وقتی که بنده یاور برادرش باشه
Captain
Captain
نمایه کاربر
سپاس‌های ارسالی: 3435 بار
سپاس‌های دریافتی: 5874 بار

Re: تحقيق اخير: امكان وجود ذرات پلاستيك در نمك

پست توسط shafagh »

بهر حال رها كردن اشياء پلاستيكي توسط افراد كم مسئوليت نه تنها در ايران بلكه بلا استثناء در تمامي كشورهاي دنيا مرسوم است و اين معضل بر طبيعت و محل زندگي انسان ها تاثير گذار است. در بعضي از كشورها از جمله ايران تلاش هايي براي جمع اوري زباله هاي پلاستيكي و از جمله نايلون ها صورت مي پذيرد.

مامورين زحمت كش و پر تلاش شهرداري هاي شهرها شبانه روز در تلاش هستند كه اينگونه زباله ها را بصورت تفكيكي به مراكز بازيافت پلاستيك منتقل كنند و از يك پس ماند مضر چيزهاي مفيد ديگري ساخته شود. البته از بعض تخلفات انگشت شمار در تخليه زياله در محل هاي نا مناسب مخصوصا در شمال ايران كه يافتن محل مناسب تخليه زباله كمياب است كه بگذريم بواقع شهرداري هاي ما در بعد جمع اوري بموقع زباله و تامين سرويس هاي لازم و با وجود كارگران بي ادعا و زحمت كش اين امور وظائف اشان را بخوبي انجام مي دهند.

چندين و چند سال است كه من صداي دلنشين اهنگ بتهون را از ماشين هاي خاور شهرداري مي شنوم كه در كوچه ها و پس كوچه ها و خيابان ها ارام در حركتند و چندين و چند پاكبان همراه با سرعت كيسه هاي زباله را جمع اوري كرده و در ماشين مي ريزند كه تا بحال نديده ام در اين كار كوچكترين كوتاهي داشته باشند. صبح ها هم پاكبانان ديگري  به روفتن كوچه ها و معابر مشغولند تا محيطي تميز را براي مردم فراهم كنند. اجرشان با خدا بنده كه واقعا از كار انها راضي هستم.

اين ها مي ايند و به مردم محله مي گويند لطفا فقط ساعت 10 شب زباله ها را در كوچه بگذاريد و قبل از ان اين كار را نكنيد چون گربه ها براي يافتن پس مانده گوشت و استخوان كيسه زباله ها را پاره مي كنند و اشغال ها پراكنده مي شود. در ضمن مگس و زنبور جمع مي شود. علاوه بر اين ها تلنبار كردن بي موقع  زباله پشت ديوار خانه همسايه بيچاره اي كه سر كوچه هست كار درستي نمي باشد. يادم مي ايد بنده خدا اقاي جعفري سركارگر ومامور اجرايي رفتگران دوبار با يك كاغذ چاپي (كه زمانبندي روزهاي و ساعات جمع اوري زباله در ان قيد شده بود)  به در خانه هاي كوچه ومحله ما مراجعه كرد و گفت كه لطف كنيد زباله ها را تا قبل از ساعت 10 شب در سر كوچه نگذاريد بلكه حتي زباله ها را جلو درب منزل بگذاريد ماموران ما مي ايند در كوچه انها را جمع اوري مي كنند. اما چه شد؟

عده اي از همسايه ها اصلا رعايت نكردند ومن مي ديدم حتي يك روز زودتر از  موعد جمع اوري زباله كيسه هايي به اندازه جوال گذاشته اند پشت ديوار همسايه سر كوچه. همسايه بنده خدا ادم بي سر و صدا و سليمي است و تا بحال نديده ام به كسي اعتراضي بكند اما واقعا خدا را خوش نمي ايد كه عده اي اسايش ان همسايه را سلب كنند. گاهي مي بينم مواد مايع بد بويي از زير كيسه زباله ها در كوچه جاري شده و گربه ها دور ان ميهماني گرفته اند و براي يافتن كمي استخوان مرغ در كيسه ها به سر و كله هم خنج مي زنند. تازه يك بچه گربه اي كه زورش به ان گربه هاي هيكلي نمي رسيد در نوبت گوشه اي نشسته بود تا بعد از لت و پار شدن كيسه ها و متفرق شدن گربه هاي ارشد چيزي پيدا كند و بخورد.

ببينيد واقعا بعض افراد در جامعه ما اصول را رعايت نمي كنند و در مورد رها كردن پلاستيك در طبيعت و اب هاي جاري هم همينطور است و حتي من بر اين باور هستم كه درياچه اروميه هم از اين تخلفات در امان نيست اگرچه بقول جنابعالي مقدار ان كمتر است. همين دو روز پيش در يك فيلم موبايلي ديدم كه عده اي در محلي كه معمولا ماشين ها مي ايستند و باقيمانده درياچه اروميه را تماشا مي كنند بعض ماشين ها روغن تعويض كرده و انجا روغن سوخته ريخته بودند. قضيه ان است كه بعض از افراد خودشان رعايت نمي كنند و الا نقص چنداني در سيستم و شبكه پاكسازي وجود ندارد.  انها فرهنگ استفاده از ظروف پلاستيك را ناديده مي گيرند و مشكل همين است.

من چند روز پيش دست كردم در جيبم ديدم يك چيز كاغذي هست خوشحال شدم چون فكر كردم در جيبم پول پيدا كردم اما وقتي ان را در اوردم ديدم پاكت خالي سيگار چند روز قبل است. ( واقعا شرمنده ميشوم هر وقت مجبور مي شوم اسم سيگار را بياورم و واقعا قصد دارم ان را كنار بگذارم) من حاضر نشده بودم ان پاكت را در كوچه و جوي اب بيندازم و مي خواستم ان را در سطل زباله بيندازم و لي همينطور در جيبم مانده بود و من فراموش كرده بودم.

بهرحال مسئله مهم مسئله رعايت كرده گروهي از افراد در جامعه هست. البته فكر كنم فقط در يكي چند كشور محدود است كه نمك انها بصورت بلوكه از معادن و رگه هاي قديم نمكي در زير زمين تامين مي شود و معمولا ديگر كشورها ان را از اب درياها و فشر هاي سطحي نمك در سواحل بدست مي اورند.

البته بنده نميدانم در صد وجود ذرات احتمالي پلاستيك در نمك هاي مختلف دنيا چقدر است ( در اصل مقاله هم چيزي ننوشته بود) و ايا در ازمايشگاه ها يا واحد هاي صنعتي تصفيه قابل جدا سازي از نمك مي باشد يا خير كه البته اين موضوع در كشور ما در محدوده تخصص محققين و متخصصين مربوطه است كه راجع به اين موضوع پيگيري و تحقيق كنند.

ارسال پست

بازگشت به “ساير گفتگوها”