بازده بخاري هاي گازي مبلي خوب نيست

در اين بخش ميتوانيد درباره موضوعاتي كه در انجمن براي آنها بخشي وجود ندارد به بحث و گفتگو بپردازيد

مدیران انجمن: رونین, Shahbaz, MASTER, MOHAMMAD_ASEMOONI, شوراي نظارت

ارسال پست
Captain
Captain
نمایه کاربر
سپاس‌های ارسالی: 3430 بار
سپاس‌های دریافتی: 5872 بار

بازده بخاري هاي گازي مبلي خوب نيست

پست توسط shafagh »

همين امشب كه داشتم با كامپيوتر كار ميكردم احساس كردم كمي سردم هست. رفتم و شعله بخاري را كه كم بود كمي زيادتر كردم. من هميشه شعله بخاري را كم ميكنم تا گاز كم مصرف شود و حتي گاهي كه گزش سرما كمتر ميشود اصلا ان را خاموش كرده كمي خودم را با هواي خنك تر عادت ميدهم.

اين صرفه جويي ها حقيقتا براي پول گاز مصرفي نيست اگر چه من از همان ابتداي خريد بخاري كوچكي را براي اتاقم انتخاب كرده ام كه مصرفش كم باشد. من حقيقتا فكر گاز كشور هستم و دوست ندارم بدليل راحت طلبي ام اين منابع ارزشمند را به سهم خودم هدر بدهم. در مصرف اب هم همينطور است و شير اب را به اندازه كفايت باز ميكنم و كمتر پيش امده كه ان را تا اخر باز كنم.

بهرحال خوب كه به بخاري نگاه كردم و حرارت ان را در ذهنم سنجيدم از انجا كه خودم طراح و مخترع با استعدادي هستم ديدم  بازده انتشار حرارتي ان بسيار كمتر از مقدار مصرف گاز و شعله ان است.

با خودم گفتم حرارت اين شعله ابي چه ميشود؟ چرا من گرماي محسوسي از ان حس نمي كنم و فهميدم كه بيشتر حرارت توليدي ان بجاي انتشار در محيط اتاق از لوله بخاري خارج شده و هدر ميرود اگرچه مقدار كمي از ان حرارت به ديوار منتقل ميشود.

ياد بخاري هاي تشعشي افتادم كه از اجرهاي نسوز  در انها استفاده شده بود و مقدار زيادي از شعله بخاري به ان اجرها منتقل شده انها را سرخ و ملتهب كرده و ان حرارت به محيط اطراف متشعشع مي شد و گرماي خوبي را ايجاد ميكرد.

متاسفانه اداره گاز انها را غير استاندارد معرفي كرده و از رده خارج نمود و امروز ديگر بجز تعداد معدودي كه از قبل مانده از انها استفاده نمي شود. خوب ، قضيه بحساب كارشناسي بوده و با سازمان گاز نيز پيرامون اين موپوع نمي توان بحث كرد و البته علت خاصي هم ندارد كه من بخواهم از ان نوع بخاري دفاع كنم جز انكه بگويم  راندمان حرارتي خوبي داشت.

حالا بياييم بررسي كنيم ببينيم ايا ان بخاري ها در سال هاي قبل خطرات و تلفات زيادي ايجاد كرده و ايا با امدن اين بخاري هاي مبلي كم بازده كه در حصار اهن قرار گرفته همه ان خطرات رفع شده و از ان زمان تا بحال حوادثي مثل گاز گرفتگي و تلفات مربوطه در كشور رخ نداده است؟

بسيار خوب، ما قبول ميكنيم كه ان بخاري هاي ديواري تشعشعي عليرغم بازده خوبي كه داشتند بدليل ارتباط مستقيم شعله و اجرهاي ملتهب با هواي محيط امكان خطر داشتند (البته حفاظ سيمي داشتند كه بين اجرها و اشياء حائل ميشدند). خوب حالا چه فكري بايد در مورد اين بخاري هاي مبلي كم بازده كرد كه مثل گاز را با اشتها مصرف ميكنند اما حرارت مكتسبه از انها نسبت به گاز مصرفي انها كم است.

ايا سازمان گاز فراخواني نسبت به مخترعين و مبتكرين و نو اوران و مهندسين و محققين صنعتگران و پژوهشگران داشته است كه بياييد يك بخاري جديد با بازده بيشتر طراحي كنيد و جايزه بگيريد؟!

همه اش سمينار و همايش و گرد هم ايي و جلساتي راجع به موضوعات اداري و مناسبت ها همراه با صرف كيك و چاي بوده است كه بنظر شخص بنده بعضا هم مثل همين بخاري ها نتيجه و بازده قابل توجهي نداشته است.

اينكه ميگويند استعدادها و نيروي فارغ التحصيلات را بكار بيندازيد يا بكار بگيريد يكي اش همين گونه موارد است (البته بنده ديپلم دارم اما هوشم در اختراعات خوب است) كه سازمان ها و صنايع براي بهسازي يك وسيله يا سيستم از نيروهاي بالقوه خارج سازماني فراخوان كنند، دعوت كنند موضوع را به اطلاع ان استعدادها برسانند و تشويق كنند و ترغيب كنند. 

خوب حالا من خودم چند سال پيش يك بخاري با سيستم خاصي اختراع كردم كه از گاز گرفتگي جلوگيري مي كند. من معمولا سعي مي كنم در سيستم هاي مكانيكي از الكترونيك بدليل استفاده از برق استفاده نكنم و سعي مي نمايم راهكار ان اختراع هم مكانيكي باشد تا حتي المقدور نيازمند برق و كنترلرهاي الكترونيكي نباشد. ان بخاري اختراعي هم داراي سيستمي مكانيكي بود كه نياز به ناظرهاي الكترونيكي از جمله الارم هايي با سنسورهاي مواد فعال نداشت.

من حتي دو نمونه از ان بخاري ها را هم ساختم (تشعشعي و مبلي) كه كاملا عمل كرد اما خدا خيرش بدهد مسئول جشنواره خوارزمي ان زمان دانسته يا ندانسته راه من را زد (در دوره خاتمي) و گفت: نمونه طرح شما وجود دارد و اسم ان پكيج است! بنده بنابر انكه ايشان را يك مسئول مهم ميدانستم و از طرفي شرم و رودربايستي ام زياد بود و از طرف ديگر نمي دانستم پكيج چيست منصرف شدم و رفتم اما حالا (البته از چند سال قبل فهميدم) كه فكر ميكنم مي بينم اصلا طرح من پكيج نبود و واقعا يك سيستم كاملا اختراعي و نواورانه ي ديگري بود اما چه حيف كه ان زمان گذشت و من بدليل بي اطلاعي قادر به دفاع از طرح و رد نظريه غلط ان جناب نشدم. اما تصميم دارم انشا... ان طرح را مجددا نه در مسابقات بلكه مستقيما به اداره گاز معرفي كنم. اين اختراعي است كه ميتواند كليه اماكن را از گاز گرفتگي مصون سازد و جان صدها انسان را نجات دهد.

البته انچه من ميگويم غير از ان بخاري هاي بدون دودكشي است كه ميگفتند ضد گاز گرفتگي است و بعدا هم اداره گاز ان را غير واقعي و غير استاندارد معرفي كرد و ممنوع شد. مطمئن هستم اگر طرح را در انجمن هاي علمي توضيح دهم اهل فن همه براي من كف خواهند زد و بواقع مرا براي اختراع چنين سيستم نجات بخشي تحسين خواهند نمود.

بهر حال الان هم تصميم گرفتم غير از ان سيستم بخاري ايمني شروع به ايده پردازي و طراحي نوعي از همين بخاري هاي كم بازده مبلي كنم و مدلي را طراحي كنم كه در عين حال انكه بازده را ارتقاء مي بخشد ساختار استاندارد فعلي را نيز حفظ كند. البته همين الان هم دو ايده در ذهنم هست كه انشا... ان را توسعه خواهم داد.

لا حول و لا قوه الا بالله
Captain II
Captain II
نمایه کاربر
محل اقامت: تبریز
سپاس‌های ارسالی: 1772 بار
سپاس‌های دریافتی: 846 بار

Re: بازده بخاري هاي گازي مبلي خوب نيست

پست توسط ho3ein2000 »

سلام
خیلی خوشحال شدم از آشنایی با شما دوست عزیز
ااین جور طرح ها از بچگی تو ذهن ما جاری بوده و بنده هم تجربه شکست از خوارزمی داشتم!
یه راه که خودم انجام دادم ولی به هیچ کس توصیه نمیکنم این هست که قطر لوله دودکش رو کمتر کنید
بهترین مزیت این سیستم شما این خواهد بود که نیازی به منبع ولتاز ثانویه ندارد
بی صبرانه مشتاق ادامه ایده پردازی های شما و عملی شدن طرح شما هستیم

خدا یاور بنده اش هست~ تا وقتی که بنده یاور برادرش باشه
Captain
Captain
نمایه کاربر
سپاس‌های ارسالی: 3430 بار
سپاس‌های دریافتی: 5872 بار

Re: بازده بخاري هاي گازي مبلي خوب نيست

پست توسط shafagh »

با عرض سلام خدمت ho3ein2000 عزيز و ساير گراميان

البته اينطور نبوده كه بنده يك طرح بي تجربه و خامي بدهم و بعد در هيئت داوري ان زمان جشنواره خوارزمي رد شودو من بدليل شكست ام ناراحت باشم و انتقاد كنم. آنچه من طراحي كردم عالي و حياط بخش بود اما حقيقتا فكر ميكنم داوران انگاه نتوانستند ماهيت و ارزش واقعي ان را درك كنند و خيال كردند چيزي مانند پكيجي است كه معمولا در مجتمع ها بكار ميرود. انها به اين نكته توجه نكردند كه اين يك اختراع براي مصارف عمومي و ميليون ها خانه در كشور است كه بعضا در مخاطره كمبود اكسيژن و گاز گرفتگي واقع ميشوند و نه پكيج. 

و الا من خودم با يكي از اختراعات ديگرم در جشنواره خوارزمي در مكانيك سوم كشور شدم كه البته با ان اختراع بي مانند و تاريخي بايد اول ميشدم! ان يك دستگاه بود كه فقط دانشمندان نجوم و رياضي قديم ايران همرديف  چنين ابزاري را ساخته بودند. باور بفرماييد انقدر حرف دارم كه نمي دانم چطور بنويسم ولي فقط همين نكته را ميگويم كه ابزاري رياضي ساختم كه نه تنها در ايران بلكه تا بحال در هيچ كجاي دنيا اختراع و طراحي نشده بود كه ان موقع چنين اختراع تاريخي و ارزشمندي را در رديف سوم قرار دادند و نيم سكه جايزه هم به من رسيد در حاليكه يكي از شركت كنندگان كه از ظاهرش بر مي امد از فرزندان طبقه متمول و سر شناس باشد با لوله پوليكا يك موشك ساخته بود! 

ابزاري كه من ساختم حدود 15 قطعه متفاوت و حساب شده داشت كه پلتفرم و ديسك ان را (دوقطعه) لاجرم از چوب ساخته بودم و بقيه قطعات برنزي بودند و اكنون هم سال ها بعنوان يك ابزار رياضي در ويترين يكي از نمايشگاه هاي علمي قرار دارد. حتي مهندسين ان واحد (جدا از خوارزمي) ان را با كامپيوتر شبيه سازي كردند و نمودارهاي محتلفي از ان بدست اوردند و قرار بود ان را كاليبره كنند كه بعدا در ويترين نمايشگاه ماند.

اختراعات من حساب شده است اگر ان را روي كاغذ اوردم و طرح نهايي را امضاء كردم بدان معني است كه قابل ساخت و استفاده است، تغييرات بعدي قابل توجهي براي ان وجود ندارد  و رد شدني نيست.

شما گفتيد كه بهترين مريت سيستم اختراعي من انست كه كه نياز به منبع ولتاژ ثانويه ندارد. البته بايد اينطور گفته شود كه اساسا من در اين اختراع اصلا از برق استفاده نكرده ام كه مثلا مدارهاي الكترونيكي و سنسورها بوي گاز را اشكار كرده و سيستم گاز را قطع كنند. خير- معمولا اين راهكاري است كه اكثر مخترعين در پي نمونه هايي از ان هستند. من در اختراعاتم راه هايي را انتخاب مي كنم كه ديگران معمولا به ان فكر نمي كنند مگر بر سبيل اتفاق.

بعنوان مثال شيرهاي قطع كننده ( چه در مايع و چه در گاز) كه با ناظر هاي الكترونيكي كار ميكنند چيزهايي كه اكثر مخترعين در اين زمينه در فكر طراحي نمونه بهتر و كامل تري از ان هستند اما همانطور كه در گفتار اولم عرض كردم من با وجودي كه ميتوانم اين نوع شيرها  را طراحي كنم سعي ميكنم اساسا از لوازم برقي و الكترونيكي در چنين شيرهايي استفاده نكنم بلكه ميروم سراغ خود اصول مكانيكي تا در درون يا بيرون  شير ابزارها يي را طراحي كنم كه بعنوان حسگرهاي حساس مكانيكي عمل كنند و مثلا در يك نقطه خاص و بحراني تريگر شوند.

خلاصه انكه من در مورد اختراعاتم تا اطمينان نداشته باشم حرفي نمي گويم ان سيستم اختراعاتي بكار رفته در بخاري هاي گازي هم واقعا روشي عالي و شگرف است كه ربطي به پكيج هاي مبرد - حرارتي ندارد.

ارسال پست

بازگشت به “ساير گفتگوها”