اساسا جن و شیاطین وجود دارند و در قران کریم هم به انها اشاره شده است. انها مخلوقاتی هستند دقیقا شبیه انسان با قدرت تفکر و حق انتخاب اما ماهیت فیزیکی، نوع زندگی و قدرت فیزیکی انها با انسان متفاوت است. انها احساسات دارند، درک می کنند، می خندند، گریه می کنند ، نسب دارند، حسب دارند و دوستی و محبت یا نفرت و دشمنی در انها وجود دارد. تنها تفاوت عمده انها با انسان ماهیت جسمی و فیزیکی انهاست که در حالت معمول غیر قابل رویت و تشخیص یا بعبارتی نامریی می باشند. لذا جن قومی مثل انسان با همان شرائطی است که در انسان وجود دارد اما مسلما نسبت به انسان در رتبه کمتری قرار دارند اما همانند انسان در برابر ایمان یا عدم ایمان و افعال نیک و بد مشمول همان حسابرسی های بعد از مرگ هستند که انسان مشمول ان می باشد.
گفته می شود که جن قدیمی تر از انسان است و سالهای دراز قبل از خلقت انسان در زمین میزیسته و همچنین بر طبق بعض احادیث معتبر گفته می شود که ابلیس یا همان شیطان بزرگ از طایفه جن است ونه در زمره ملائکه اگرچه ملک نامیده می شد و این قضیه می تواند کاملا درست باشد چون اساسا ملائکه استعداد و شرائط معصیت و نا فرمانی را ندارند و انگیزه ای برای چنین ارتکاب خطا در موجودیت انها واقع نیست. بهمین دلیل است که یقین می شود ابلیس یا همان شیطان بزرگ از سنخ ملائکه نبوده و از نژاد جن است.
نوع جن نه تنها عمری بسیار طولانی تر از انسان دارد بلکه بنا بر ماهیت و استعداد، قدرت فیزیکی فوق العاده و توانایی های دیگری دارد که با بشر قابل مقایسه نیست اما ظاهرا مجاز نیست انها را بر نوع بشر اشکار کند، همانطور که در حذر است از انکه همه جا و همه وقت و بر هر انسانی ظاهر شود اما معمولا این بعض از انسان ها هستند که تمایل به انها یافته یا کاری می کنند که اشخاصی از جن متمایل به انها شوند. البته گاهی هم بدون این شرائط و در مواقع و مکان های خاص، افرادی از قوم جن به افرادی از نوع بشر بقول عامیانه امروزی گیر می دهد.
همانطور که گفته شد، جن در داشتن نیروی تفکر و حس ناطقه و شناخت بد و خوب و بسیاری از احساسات دیگر همانند بشر است یعنی می تواند نیکوکار باشد یا بدکردار، مومن شود یا کافر و امثال این ها. همان تفاوت ها و کم و یادتی هایی که از نظر استعدادها و توان در بشر وجود دارد در نژاد جن هم وجود وجود دارد. یعنی ممکن است یکی متفکر تر از دیگری باشد یا یکی نیرومند تر از فرد دیگری از جن باشد. یعنی اینطور نیست که همه اقوام جن دارای قدرت مساوی بوده باشند یا همه خوب و یا همگی بد و بد طینت باشند. همانطور که در بشر این تفاوت ها وجود دارد در افراد قوم جن هم وجود دارد.
بنا بر مقدماتی که گفته شد، جن مسلمان و غیر مسلمان دارد، کافر و مسیحی و یهودی غیره هستند. یعنی اینطور نیست که ملت جن همه بر یک عقیده واحد درست یا غلط باشند و عقاید هر فرد یا گروه متفاوت است و معمولا بر مذهب همان منطقه ای هستند که دین اکثریت مردم انجا بر ان است اما این یک امر کلی نیست همانطور که در یک منطقه از زمین ممکن است گروه های مختلفی از بشر با عقاید متفاوت در کنار هم زندگی کنند.
چطور است که یک انسانی که مسلمان است سعی دارد شرش به دیگری نرسد و خیرات و مبرات و محبتی کند؟ ان گروه از ملت جن هم که مسلمان هستند بنا به درجات ایمان اشان همینطور می باشند و نه تنها در بین خودشان بر اساس مذهب زندگی می کنند بلکه در مواجه با انسان نیز مایه ترس و خوف و ازار و اذیت نمی شوند و اساسا میلی بر تظاهر بر بشر ندارند.
زمان فعالیت و زندگی و معیشت قوم جن معمولا بر خلاف انسان است و همانطور که روز زمان فعالیت و زندگی بشر است قوم جن شبانگاه به فعالیت می پردازند و باز معمولا اجتماعات انها در جاهایی است که تزاحمی در مواجهه با بشر نداشته باشند. با توجه به این نکته که عرض شد که جن مثل بشر خوب و بد دارند بغض امااکن پرت و خلوتدر شب به احتمال زیاد محل رفت و امد و سکنای افرادی از جن است که با دین سر و کاری ندارند. نکته دیگر انکه این گروه ان قوم بشدت از جوامع انسانی و جایی هایی که چند نفر ادم دور هم هستند حذر دارند و اگر چنین اشخاص نا صالح جن قصد اذیت انسانی را داشته باشند معمولا سراغ افراد تنها و در خانه های یا اتق های تنها می روند.
گروه هایی از بشر هستند که با افراد خاصی از جن طرح تماس و دوستی می ریزند تا از قدرت و توان انها در مقاصدی که دارند استفاده کنند. این گروه از انسان ها از گذشته تاریخ و حتی قبل از ظهور اسلام وجود داشته اند (معمولا افراد دور از دین) و از زمانی که پی بردند چنین قوم و چنین افراد خاصی از انها وجود دارند که قدرت و شمه های فوق العاده ای دارند با نها ارتباط بر قرار کرده و برای کارهایی که می خواسته اند انجام دهند تا به اهدافشان برسند از انها استفاده کرده اند. جن قدرت دارد اشیاء را جابجا کند، ناپدید کند یا چیزهایی را نمایش دهند که کاذب یا بقول ما کامپیوتری های امروز مجازی هستند یا برای صاحب خود خبرهایی بیاورد یا از این قبیل کارها. دیروز می گفتند جادوگر امروز می گویند شعبده باز (البته منظورم شعبده باز های خبره و پرفشنال هست نه کسانی که با تردستی کاری انجام می دهند). این افراد یا افرادی که به انها رمال و فالگیر می گویند و سوای مسائل موجود ماوراءالطبیعه دین کار می کنند با افرادی از جن سر و کار دارند که انها را در انجام کارهای غیر معمولشان و حتی غالبا برای فریب دادن و مفتون و مجذوب کردن افراد کمک می کنند. ساحران زمان حضرت موسی (بزرگترین ساحران جهان بودند) که با ان سحر های بی نظیری که می کردند و حتی حضرت موسی با عصای معجز الهی را هم ترساندند از این جمله اند (این که گفتم ترس منظور ان است انها چنان سحر های عجیب و محیرالعقولی می کردند که حضرت موسی (ع) خوف ان کرد که حتی با وجود ان عصا و معجزه، درمانده شود، مردم حرف او را باور نکنند و در مقابل فرعون شکست بخورد).
اما نه تنها امروز بلکه از گذشته های دور کسانی بوده اند که کارشان فراتر از جادوگری و ساحری و رمالی و اینطور حرف ها بوده است، انها رسیدن به قدرت و حکومت را مد نظر داشته اند که شاخص ترین انها قدرت طلبان قوم یهود است که امروز در قالب صهیونیم ظاهر شده اند که بهاییت و فرمانسوری صده اخیر هم از شعبه های ان است. انها حضرت سلیمان (ع) را مصداق نیت های خودخواهانه و ناسیونالیسمی خود قرار داده اند اما نه بعنوان قبول یک پیامبر صالح و عادل الهی بلکه بعنوان مظهر رسیدن به فدرت و شوکت. انها با این عقیده یا دریافت که همانطور که سلیمان بر موجودات از جمله موجودی مثل جن که قدرت های فوق العاده ای دارد حکومت می کرد انها نیز می توانند از این قدرت بهره بگیرند. جن هایی را که این ها تسخیر کرده اند نه تنها از شاخص ترین ها هستند بلکه قرن هاست در خدمت انها می باشند. البته این ها غافل بوده و هستند که قضیه حکومت حضرت سلیمان بعنوان خلیفه الله در زمین بر موجودات از جمله معشر جن یک تفویض قدرت از جانب خداوند متعال به ان نبی گرامی بوده و موازی با خواست و اراده حقتعالی بوده و با تسخیر بدوی و بی پشتوانه انهم با مقاصد اهریمنی که انها انجام می دهند متفاوت است. بهرحال بزرگان قوم یهود، فرماسون ها، بهایی ها، شیطان پرست ها، ساحرها و جن گیرها و شعبده بازهای سطح بالا (غیر از تردستی) و دیگر اقوام نظیر هندوها و برهماها و بودایی ها و وهابی ها با این انواع جن غیر صالح را می شناسند، با انها ارتباط دارند و در مواقع ضروری و تحت تاثیر قرار دادن مردم ساده از قدرت و امکانات انها استفاده می کنند. حتی اخیرا در جاهایی مثل مسابقات "امریکا تالنت" که گروه هایی از این افراد امثال شعبده بازهای خبره شرکت می کنند حضور جن در کمک به انها کاملا مشهود است.
شیعیان مخصوصا افراد عادی و بی تجربه از ارتباط با این قوم برای استفاده از قدرت انها منع شده اند چرا که هم ممکن است برای خود فرد مفسده داشته باشد و هم اینکه با گروه های ناصالحی از جن اشنا شوند که بعدا انها را در مخاطراتی بیندازند. همانطور که قبلا گفته شد ملت جن همانند انسان دارای تفکر و احساسات بوده و غیر مومنان انها همان استعداد طغیان و معصیت را دارند و همانطور که در میان بشر افراد بد یا سفیهی وجود دارند در طایفه جن نیز وجود دارند که ارتباط و دوستی با انها دور از مخاطرات نیست
فتاوای آیت الله العظمی خامنه ای (مدظله)
سؤال: آيا ياد گرفتن سحر و عمل به آن جايز است؟ و آيا احضار ارواح و ملائکه و جن جايز است؟
جواب: علم سحر و يادگرفتن آن حرام است مگر آنکه به منظور غرض عقلايى و مشروع باشد وامّا احضار ارواح و ملائکه و جن، برحسب اختلاف موارد و وسائل و اغراض، احکام مختلفى دارد.
سؤال: مراجعه مؤمنين به بعضى از کسانى که از طريق تسخير ارواح و جن اقدام به معالجه مىکنند، با توجه به اينکه يقين دارند که آنها فقط کار خير انجام مىدهند چه حکمى دارد؟
جواب: اين کار فى نفسه اشکال ندارد، مشروط بر اينکه از راههايى که شرعاً حلال هستند، اقدام شود.
مطالبی پیرامون اقوام جن
مدیران انجمن: رونین, Shahbaz, MASTER, MOHAMMAD_ASEMOONI, شوراي نظارت
- پست: 4633
- تاریخ عضویت: یکشنبه ۱۲ اردیبهشت ۱۳۸۹, ۱۲:۴۴ ب.ظ
- محل اقامت: زمین پهناور خدا ( أرضُ الله الواسعة)
- سپاسهای ارسالی: 4725 بار
- سپاسهای دریافتی: 8755 بار
Re: مطالبی پیرامون اقوام جن
سلام
یقیناً ابلیس از جنیان هست
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَٰنِ الرَّحِيمِ
وَإِذْ قُلْنَا لِلْمَلَائِكَةِ اسْجُدُوا لِآدَمَ فَسَجَدُوا إِلَّا إِبْلِيسَ كَانَ مِنَ الْجِنِّ فَفَسَقَ عَنْ أَمْرِ رَبِّهِ ۗ أَفَتَتَّخِذُونَهُ وَذُرِّيَّتَهُ أَوْلِيَاءَ مِنْ دُونِي وَهُمْ لَكُمْ عَدُوٌّ ۚ بِئْسَ لِلظَّالِمِينَ بَدَلًا
صَدَقَ اللَّهُ الْعَلِيمُ الْحَكِيمُ
الکهف ، آیة ۵۵
====================================================
کلمه ی اجنه که در فارسی استفاده میشه اشتباه هست
أجنة جمع جَنین هست یعنی جنینها و در قرآن کریم هم آمده :
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَٰنِ الرَّحِيمِ
الَّذِينَ يَجْتَنِبُونَ كَبَائِرَ الْإِثْمِ وَالْفَوَاحِشَ إِلَّا اللَّمَمَ ۚ إِنَّ رَبَّكَ وَاسِعُ الْمَغْفِرَةِ ۚ هُوَ أَعْلَمُ بِكُمْ إِذْ أَنْشَأَكُمْ مِنَ الْأَرْضِ وَإِذْ أَنْتُمْ أَجِنَّةٌ فِي بُطُونِ أُمَّهَاتِكُمْ ۖ فَلَا تُزَكُّوا أَنْفُسَكُمْ ۖ هُوَ أَعْلَمُ بِمَنِ اتَّقَىٰ
صَدَقَ اللَّهُ الْعَلِيمُ الْحَكِيمُ
سورة النجم آیة ۳۲
====================================================
بشر از ماده هست و جنیان به احتمال زیاد از انرژی چون ابلیس گفت
انسان را از نوعی گل آفریدی و من را از نوعی آتش .
====================================================
جنیان عمر محدود دارند و میمیرند به جز ابلیس که درخواست کرد تا قیامت باشد و درخواستش پذیرفته شد تا به قول خودش ثابت کنه که انسانها لایق احترامی بیش از ابلیس نیستند و لایق نعمت بهشت هم نیستند .
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَٰنِ الرَّحِيمِ
قَالَ أَرَأَيْتَكَ هَٰذَا الَّذِي كَرَّمْتَ عَلَيَّ لَئِنْ أَخَّرْتَنِ إِلَىٰ يَوْمِ الْقِيَامَةِ لَأَحْتَنِكَنَّ ذُرِّيَّتَهُ إِلَّا قَلِيلًا
صَدَقَ اللَّهُ الْعَلِيمُ الْحَكِيمُ
الإسراء ، آیة ۶۲
====================================================
ابلیس علیه لعنة الله ، بزرگترین و سرسخت ترین دشمنِ قسم خورده ی بشر هست
در حضور خداوند متعال قسم خورد به عزت خدای متعال که ثابت کنه انسانها شاکرِ نعمتهای خدا نیستند و قول داد همه ی انسانها رو جهنمی کنه به جز انسانهای مخلص و فرمانبردار خدای متعال
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَٰنِ الرَّحِيمِ
قَالَ فَبِعِزَّتِكَ لَأُغْوِيَنَّهُمْ أَجْمَعِينَ
قَالَ فَبِمَا أَغْوَيْتَنِي لَأَقْعُدَنَّ لَهُمْ صِرَاطَكَ الْمُسْتَقِيمَ
ثُمَّ لَآتِيَنَّهُمْ مِنْ بَيْنِ أَيْدِيهِمْ وَمِنْ خَلْفِهِمْ وَعَنْ أَيْمَانِهِمْ وَعَنْ شَمَائِلِهِمْ ۖ وَلَا تَجِدُ أَكْثَرَهُمْ شَاكِرِينَ
صَدَقَ اللَّهُ الْعَلِيمُ الْحَكِيمُ
====================================================
ابلیس داره یک ماموریت مهم انجام میده و اون تصفیه و جداسازی انسانهای خبیث و پلید و کافر و مشرک و منافق و فاسد و مفسد و هدایت نشدنی هست که لایق اقامت در بهشت موعود نیستند از انسانهای هدایت شدنی و خوب و صالح و مصلح و فرمانبردار و شاکر خدای متعال . ( مُصلح برعکس مُفسد هست )
به همین دلیل بود که با درخواستش موافقت شد با وجودی که مورد غضب و خشم خدای متعال قرار گرفته بود .
آدم ع و همسرش تنها ۲ انسانی بودند که اول پاداش گرفتند و بعدش امتحان شدند و وقتی که فریب ابلیس رو خوردند و از فرمان خداوند سرپیچی کردند مشخص شد فرمانبردار نیستند پس مقرر شد که هیچ انسانی بدون آزمون و امتحان، پاداش إلهی نگیره و امتحان بشر در دنیا آغاز شد .
وجود ابلیس نشانه ای از عدالت مطلق الهی هست
بعضی از ماجراهای ابلیس و بعضی از سخنانش اونقدر مهم هست که در قرآن کریم ذکر شده . قرآنی که اتمام حجتِ خدای متعال هست با تمام جهانیان تا روز قیامت .
====================================================
جنیان هم مثل انسانها ، بعضیهاشون قادرند کارهای خارقالعاده انجام بدند درست مثل قویترین مردان جهان و یا انسانهای دارای حس ششم و انسانهای نابغه و غیره
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَٰنِ الرَّحِيمِ
قَالَ الَّذِي عِنْدَهُ عِلْمٌ مِنَ الْكِتَابِ أَنَا آتِيكَ بِهِ قَبْلَ أَنْ يَرْتَدَّ إِلَيْكَ طَرْفُكَ ۚ فَلَمَّا رَآهُ مُسْتَقِرًّا عِنْدَهُ قَالَ هَٰذَا مِنْ فَضْلِ رَبِّي لِيَبْلُوَنِي أَأَشْكُرُ أَمْ أَكْفُرُ ۖ وَمَنْ شَكَرَ فَإِنَّمَا يَشْكُرُ لِنَفْسِهِ ۖ وَمَنْ كَفَرَ فَإِنَّ رَبِّي غَنِيٌّ كَرِيمٌ
صَدَقَ اللَّهُ الْعَلِيمُ الْحَكِيمُ
سورة النمل ، آیة ۴۰
====================================================
بعضی از جنیان قدرت اذیت و آزار و عذاب بعضی از انسانها رو دارند به إذن خدا
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَٰنِ الرَّحِيمِ
وَاذْكُرْ عَبْدَنَا أَيُّوبَ إِذْ نَادَىٰ رَبَّهُ أَنِّي مَسَّنِيَ الشَّيْطَانُ بِنُصْبٍ وَعَذَابٍ
صَدَقَ اللَّهُ الْعَلِيمُ الْحَكِيمُ
واللهُ أعلم
یقیناً ابلیس از جنیان هست
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَٰنِ الرَّحِيمِ
وَإِذْ قُلْنَا لِلْمَلَائِكَةِ اسْجُدُوا لِآدَمَ فَسَجَدُوا إِلَّا إِبْلِيسَ كَانَ مِنَ الْجِنِّ فَفَسَقَ عَنْ أَمْرِ رَبِّهِ ۗ أَفَتَتَّخِذُونَهُ وَذُرِّيَّتَهُ أَوْلِيَاءَ مِنْ دُونِي وَهُمْ لَكُمْ عَدُوٌّ ۚ بِئْسَ لِلظَّالِمِينَ بَدَلًا
صَدَقَ اللَّهُ الْعَلِيمُ الْحَكِيمُ
الکهف ، آیة ۵۵
====================================================
کلمه ی اجنه که در فارسی استفاده میشه اشتباه هست
أجنة جمع جَنین هست یعنی جنینها و در قرآن کریم هم آمده :
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَٰنِ الرَّحِيمِ
الَّذِينَ يَجْتَنِبُونَ كَبَائِرَ الْإِثْمِ وَالْفَوَاحِشَ إِلَّا اللَّمَمَ ۚ إِنَّ رَبَّكَ وَاسِعُ الْمَغْفِرَةِ ۚ هُوَ أَعْلَمُ بِكُمْ إِذْ أَنْشَأَكُمْ مِنَ الْأَرْضِ وَإِذْ أَنْتُمْ أَجِنَّةٌ فِي بُطُونِ أُمَّهَاتِكُمْ ۖ فَلَا تُزَكُّوا أَنْفُسَكُمْ ۖ هُوَ أَعْلَمُ بِمَنِ اتَّقَىٰ
صَدَقَ اللَّهُ الْعَلِيمُ الْحَكِيمُ
سورة النجم آیة ۳۲
====================================================
بشر از ماده هست و جنیان به احتمال زیاد از انرژی چون ابلیس گفت
انسان را از نوعی گل آفریدی و من را از نوعی آتش .
====================================================
جنیان عمر محدود دارند و میمیرند به جز ابلیس که درخواست کرد تا قیامت باشد و درخواستش پذیرفته شد تا به قول خودش ثابت کنه که انسانها لایق احترامی بیش از ابلیس نیستند و لایق نعمت بهشت هم نیستند .
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَٰنِ الرَّحِيمِ
قَالَ أَرَأَيْتَكَ هَٰذَا الَّذِي كَرَّمْتَ عَلَيَّ لَئِنْ أَخَّرْتَنِ إِلَىٰ يَوْمِ الْقِيَامَةِ لَأَحْتَنِكَنَّ ذُرِّيَّتَهُ إِلَّا قَلِيلًا
صَدَقَ اللَّهُ الْعَلِيمُ الْحَكِيمُ
الإسراء ، آیة ۶۲
====================================================
ابلیس علیه لعنة الله ، بزرگترین و سرسخت ترین دشمنِ قسم خورده ی بشر هست
در حضور خداوند متعال قسم خورد به عزت خدای متعال که ثابت کنه انسانها شاکرِ نعمتهای خدا نیستند و قول داد همه ی انسانها رو جهنمی کنه به جز انسانهای مخلص و فرمانبردار خدای متعال
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَٰنِ الرَّحِيمِ
قَالَ فَبِعِزَّتِكَ لَأُغْوِيَنَّهُمْ أَجْمَعِينَ
قَالَ فَبِمَا أَغْوَيْتَنِي لَأَقْعُدَنَّ لَهُمْ صِرَاطَكَ الْمُسْتَقِيمَ
ثُمَّ لَآتِيَنَّهُمْ مِنْ بَيْنِ أَيْدِيهِمْ وَمِنْ خَلْفِهِمْ وَعَنْ أَيْمَانِهِمْ وَعَنْ شَمَائِلِهِمْ ۖ وَلَا تَجِدُ أَكْثَرَهُمْ شَاكِرِينَ
صَدَقَ اللَّهُ الْعَلِيمُ الْحَكِيمُ
====================================================
ابلیس داره یک ماموریت مهم انجام میده و اون تصفیه و جداسازی انسانهای خبیث و پلید و کافر و مشرک و منافق و فاسد و مفسد و هدایت نشدنی هست که لایق اقامت در بهشت موعود نیستند از انسانهای هدایت شدنی و خوب و صالح و مصلح و فرمانبردار و شاکر خدای متعال . ( مُصلح برعکس مُفسد هست )
به همین دلیل بود که با درخواستش موافقت شد با وجودی که مورد غضب و خشم خدای متعال قرار گرفته بود .
آدم ع و همسرش تنها ۲ انسانی بودند که اول پاداش گرفتند و بعدش امتحان شدند و وقتی که فریب ابلیس رو خوردند و از فرمان خداوند سرپیچی کردند مشخص شد فرمانبردار نیستند پس مقرر شد که هیچ انسانی بدون آزمون و امتحان، پاداش إلهی نگیره و امتحان بشر در دنیا آغاز شد .
وجود ابلیس نشانه ای از عدالت مطلق الهی هست
بعضی از ماجراهای ابلیس و بعضی از سخنانش اونقدر مهم هست که در قرآن کریم ذکر شده . قرآنی که اتمام حجتِ خدای متعال هست با تمام جهانیان تا روز قیامت .
====================================================
جنیان هم مثل انسانها ، بعضیهاشون قادرند کارهای خارقالعاده انجام بدند درست مثل قویترین مردان جهان و یا انسانهای دارای حس ششم و انسانهای نابغه و غیره
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَٰنِ الرَّحِيمِ
قَالَ الَّذِي عِنْدَهُ عِلْمٌ مِنَ الْكِتَابِ أَنَا آتِيكَ بِهِ قَبْلَ أَنْ يَرْتَدَّ إِلَيْكَ طَرْفُكَ ۚ فَلَمَّا رَآهُ مُسْتَقِرًّا عِنْدَهُ قَالَ هَٰذَا مِنْ فَضْلِ رَبِّي لِيَبْلُوَنِي أَأَشْكُرُ أَمْ أَكْفُرُ ۖ وَمَنْ شَكَرَ فَإِنَّمَا يَشْكُرُ لِنَفْسِهِ ۖ وَمَنْ كَفَرَ فَإِنَّ رَبِّي غَنِيٌّ كَرِيمٌ
صَدَقَ اللَّهُ الْعَلِيمُ الْحَكِيمُ
سورة النمل ، آیة ۴۰
====================================================
بعضی از جنیان قدرت اذیت و آزار و عذاب بعضی از انسانها رو دارند به إذن خدا
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَٰنِ الرَّحِيمِ
وَاذْكُرْ عَبْدَنَا أَيُّوبَ إِذْ نَادَىٰ رَبَّهُ أَنِّي مَسَّنِيَ الشَّيْطَانُ بِنُصْبٍ وَعَذَابٍ
صَدَقَ اللَّهُ الْعَلِيمُ الْحَكِيمُ
واللهُ أعلم
صرفهجویی دهها میلیونیِ هزینههای خودرو
صرفهجویی دهها میلیونیِ هزینههای زندگی
برنامههای کاربردی اندروید و اطلاعات مهمِ تنظیمات اندروید
جسارتاً آموزشتوبه به زبان ساده
توصیههای بسیار مهم امنیتی
توصیههای بسیار مهم سلامتی
سرویس و تعمیر آبگرمکن و پکیج
سیستم آبرسانی ساختمان (پمپ،مخزن،روشهاینصب،عیبیابی،تعمیر،هشدارها،توصیهها)
دوستِ عزیز،چه باور کنی چه باور نکنی چه خوشت بیاد چه خوشت نیاد
همه ما آسمونی هستیم و شمارش معکوس برای بازگشتمون از همون روزِ اولِ خلقتمون شروع شده
و حسابرسیِ بسیار دقیقی هم در انتظارمون هست.
یه آسمونیِ فعال باش که امتحانِ دنیا تکرار شدنی نیست که نیست
اگه باور نمیکنی، برو همۀ ثروت و قدرت و هوش و دانش و نفوذت رو به کار بگیر
تا مانعِ پرواز بشی.
باز هم قبول نداری ؟!
این شما و این هم دنیا
صرفهجویی دهها میلیونیِ هزینههای زندگی
برنامههای کاربردی اندروید و اطلاعات مهمِ تنظیمات اندروید
جسارتاً آموزشتوبه به زبان ساده
توصیههای بسیار مهم امنیتی
توصیههای بسیار مهم سلامتی
سرویس و تعمیر آبگرمکن و پکیج
سیستم آبرسانی ساختمان (پمپ،مخزن،روشهاینصب،عیبیابی،تعمیر،هشدارها،توصیهها)
دوستِ عزیز،چه باور کنی چه باور نکنی چه خوشت بیاد چه خوشت نیاد
همه ما آسمونی هستیم و شمارش معکوس برای بازگشتمون از همون روزِ اولِ خلقتمون شروع شده
و حسابرسیِ بسیار دقیقی هم در انتظارمون هست.
یه آسمونیِ فعال باش که امتحانِ دنیا تکرار شدنی نیست که نیست
اگه باور نمیکنی، برو همۀ ثروت و قدرت و هوش و دانش و نفوذت رو به کار بگیر
تا مانعِ پرواز بشی.
باز هم قبول نداری ؟!
این شما و این هم دنیا
- پست: 4633
- تاریخ عضویت: یکشنبه ۱۲ اردیبهشت ۱۳۸۹, ۱۲:۴۴ ب.ظ
- محل اقامت: زمین پهناور خدا ( أرضُ الله الواسعة)
- سپاسهای ارسالی: 4725 بار
- سپاسهای دریافتی: 8755 بار
Re: مطالبی پیرامون اقوام جن
خدایا پناه به خودت :
از وسوسههای شیطان رجیم
از وسوسههای نفس أماره بالسوء (النفسُ الأمّارة بالسّوء )
از وسوسههای انسانهای کافر و مشرک و منافق و گمراه و فاسد و فاسق و مفسد
از وسوسههای دنیای فریبنده
از وسوسههای شیطان رجیم
از وسوسههای نفس أماره بالسوء (النفسُ الأمّارة بالسّوء )
از وسوسههای انسانهای کافر و مشرک و منافق و گمراه و فاسد و فاسق و مفسد
از وسوسههای دنیای فریبنده
صرفهجویی دهها میلیونیِ هزینههای خودرو
صرفهجویی دهها میلیونیِ هزینههای زندگی
برنامههای کاربردی اندروید و اطلاعات مهمِ تنظیمات اندروید
جسارتاً آموزشتوبه به زبان ساده
توصیههای بسیار مهم امنیتی
توصیههای بسیار مهم سلامتی
سرویس و تعمیر آبگرمکن و پکیج
سیستم آبرسانی ساختمان (پمپ،مخزن،روشهاینصب،عیبیابی،تعمیر،هشدارها،توصیهها)
دوستِ عزیز،چه باور کنی چه باور نکنی چه خوشت بیاد چه خوشت نیاد
همه ما آسمونی هستیم و شمارش معکوس برای بازگشتمون از همون روزِ اولِ خلقتمون شروع شده
و حسابرسیِ بسیار دقیقی هم در انتظارمون هست.
یه آسمونیِ فعال باش که امتحانِ دنیا تکرار شدنی نیست که نیست
اگه باور نمیکنی، برو همۀ ثروت و قدرت و هوش و دانش و نفوذت رو به کار بگیر
تا مانعِ پرواز بشی.
باز هم قبول نداری ؟!
این شما و این هم دنیا
صرفهجویی دهها میلیونیِ هزینههای زندگی
برنامههای کاربردی اندروید و اطلاعات مهمِ تنظیمات اندروید
جسارتاً آموزشتوبه به زبان ساده
توصیههای بسیار مهم امنیتی
توصیههای بسیار مهم سلامتی
سرویس و تعمیر آبگرمکن و پکیج
سیستم آبرسانی ساختمان (پمپ،مخزن،روشهاینصب،عیبیابی،تعمیر،هشدارها،توصیهها)
دوستِ عزیز،چه باور کنی چه باور نکنی چه خوشت بیاد چه خوشت نیاد
همه ما آسمونی هستیم و شمارش معکوس برای بازگشتمون از همون روزِ اولِ خلقتمون شروع شده
و حسابرسیِ بسیار دقیقی هم در انتظارمون هست.
یه آسمونیِ فعال باش که امتحانِ دنیا تکرار شدنی نیست که نیست
اگه باور نمیکنی، برو همۀ ثروت و قدرت و هوش و دانش و نفوذت رو به کار بگیر
تا مانعِ پرواز بشی.
باز هم قبول نداری ؟!
این شما و این هم دنیا
- پست: 1776
- تاریخ عضویت: پنجشنبه ۴ شهریور ۱۳۸۹, ۹:۱۴ ب.ظ
- سپاسهای ارسالی: 3434 بار
- سپاسهای دریافتی: 5873 بار
Re: مطالبی پیرامون اقوام جن
اینکه گفتید اجنه با جن فرق داشته و معنای متفاوتی دارد و قول خداوند متعال در قران را مثال اوردید اما به احتمال زیاد هر دو کلمه یک ریشه دارند و از یک معنا صادر می شوند اما با مسمای متفاوت.
ابتدا بایست بدنبال اصل معنای اسم یا اصطلاح جن بگردیم که معنای کلی ان چه می تواند باشد. علمایی در اسلام بوده و هستند که تخصص انها علم کلام است که حالا من نمی دانم اصطلاح حوزوی ان چیست که با علم فقه و تفسیر هم قرانت دارد. معمولا این نوع علما بر اساس علوم و شواهد و اسناد و امثال، پیگیر بعض کلمات و اصطلاحات در زبان عربی شده و می شوند که این زبان بدلیل اصول و معانی دقیق و نظم فوق العاده سرامد همه ی زبان هاست و به همین دلیل خداوند سبحان این زبان را برای بیان قران کریم انتخاب فرموده است. این زبان چنان است که گاه می توان با چند کلمه ان یک موضوع بسیط را بیان کرد (امروزه می گویند بعد از زبان عربی با قاعده ترین زبان در گرامر و دستور زبان، زبان فرانسه است اما یقینا با تفاوت زیاد و نقص توانایی عمده در بیان مسائل).
بهر حال کلمات در زبان عربی حتی تا قبل از ظهور اسلام معانی و مفهوم های دقیقی داشته اند علاوه بر قواعد خیلی منظم ان. اما اعجاب و اعجاز قران منحصر به زبان معمولی عربی نیست که مردم عادی عرب و حتی دانشمندان و فضلا و شاعران و نویسندگان معروف عرب در قفدیم و یا حالا با قلم رسا با ان سخن گفته اند. ریشه قران وحی الهی است که در قالب زبان عربی نازل شده است و با ان کلمات بیان گردیده است اما بواقع اقیانوس بی نهایتی از معانی و حکمت و انوار است که سوای پیامبر اسلام (ص) و اوصیاء ایشان (ع) هیچ اهل علم و دانشی و هیچ فکر و اندیشه بلندی جز در حواشی ساحل ان قادر به سیر و سفر و تفسیر و تاویل اسرار لا یتنهی ان نبوده و نیست تا انجا که حتی ملائکه مقرب الهی (ع) هم اشرافی بر تفسیر عمده سوره ها و ایات قران ندارند جز همانقدر که خداوند در حد مسئولیت و ماموریت انها به انها اموخته است.
حال بحث ما راجع به ظاهر کلام قران و ریشه یابی منفرد بعض کلمات ان است عرض شد، علمایی چه در بعد فقه و چه کلام و چه سایر رشته ها (بویژه علم کلام و احادیث) بر اساس علوم و شواهد موجود و تحصیل زبان عربی و تاریخ ان تحقیق کرده و معانی انها را یافته و بیان کرده اند که البته بنده مطالعه مبسوطی در مورد بیانات انها و وجوه مختلف تفسیر ظاهر کلام و کلماتی که گفته اند ندارم.
اما بنده با توجه در بکار رفتن کلمه جن و اجنه در قران و با توجه به ظاهر بیان انها در بعض ایات کریمه (سوای تفسیر معنی این کلمه از جانب علماء اسلام )بنا به فکر خود و همین تجربیات و مطالعات اندک اسلامی که داشته ام چنین دریافته ام که جن می تواند دو معنی داشته باشد:
1- موجود پنهان و غیر قابل دید
2- موجودی بدوی
بهرحال این قضیه فقط منحصر به ماهیت ، قواعد و تاریخ زبان عربی بر وجه علم کلام و تکلم این قوم نیست و به احتمال زیاد در کتاب های اصیل اسمانی قبل مثل تورات و انجیل و صحف ابراهیم و امثال انهم خداوند متعال در مورد موجودی بنام جن سخن فرموده است اما احیانا با کلامی دیگر مثل زبان عبرانی و امثالهم که بنده علم و اطلاعی چندانی در مورد اصل ان کتب اسمانی و زبان هایی پیشینی که خداوند در قالب انها با بشر سخن گفته است ندارم اما نکته قابل توجه ان است که قران و در مجموع اسلام کاملترین کتاب اسمانی و دین الهی است انهم در رابطه با سطح بالاتر علم و درک و استعداد بشر در تاریخ اخرین تا به امروز.
مردم دوران حضرت موسی و عیسی (ع) استعداد لازم برای دریافت قران و اسلام انهم توسط سید و بزرگ انبیاء حضرت محمد (ص) را نداشتند و بنا بر برهمین تفاوت علم و استعدادها و شرائط اجتماعی در تاریخ است که خداوند سبحان انبیاء متعددی را نبوت و رسالت داد تا برسد به اکمل و افضل پیامبران محمد مصطفی (ص) و اکمل کتب اسمانی قران و همچنین وارتان پیامبر، ائمه معصومین (ع).
ببینید فضیلت قران نسبت به سایر کتب اسمانی تا چه حد است که افراد مغرض و ناصالح قدیم که با ماهیت دشمن دین اما به شکل راهبان و متدین بزرگ کتب اسمانی مثل تورات و انجیل را دستکاری کرده و ایات انها را تغییر دادند، اما از زمان پیامبر اسلام (ص) تا بحال احدی نتوانسته است حرفی از حروف قران را تبدیل و تغییر دهد که باید توجه داشت یک عامل مهم در این قضیه وجود امامان (ع) در تاریخ اسلام بوده است که از قران حفاظت کرده اند چنانچه خداوند جل جلاله خود در قران به این موضوع اشاره فرموده است إِنَّا نَحْنُ نَزَّلْنَا الذِّكْرَ وَإِنَّا لَهُ لَحَافِظُونَ
بهرحال همانطور که عرض شد بنظر بنده معنای جن می تواند یکی از دو موارد گفته شده یا هر دو معنا تواما باشد
ابتدا بایست بدنبال اصل معنای اسم یا اصطلاح جن بگردیم که معنای کلی ان چه می تواند باشد. علمایی در اسلام بوده و هستند که تخصص انها علم کلام است که حالا من نمی دانم اصطلاح حوزوی ان چیست که با علم فقه و تفسیر هم قرانت دارد. معمولا این نوع علما بر اساس علوم و شواهد و اسناد و امثال، پیگیر بعض کلمات و اصطلاحات در زبان عربی شده و می شوند که این زبان بدلیل اصول و معانی دقیق و نظم فوق العاده سرامد همه ی زبان هاست و به همین دلیل خداوند سبحان این زبان را برای بیان قران کریم انتخاب فرموده است. این زبان چنان است که گاه می توان با چند کلمه ان یک موضوع بسیط را بیان کرد (امروزه می گویند بعد از زبان عربی با قاعده ترین زبان در گرامر و دستور زبان، زبان فرانسه است اما یقینا با تفاوت زیاد و نقص توانایی عمده در بیان مسائل).
بهر حال کلمات در زبان عربی حتی تا قبل از ظهور اسلام معانی و مفهوم های دقیقی داشته اند علاوه بر قواعد خیلی منظم ان. اما اعجاب و اعجاز قران منحصر به زبان معمولی عربی نیست که مردم عادی عرب و حتی دانشمندان و فضلا و شاعران و نویسندگان معروف عرب در قفدیم و یا حالا با قلم رسا با ان سخن گفته اند. ریشه قران وحی الهی است که در قالب زبان عربی نازل شده است و با ان کلمات بیان گردیده است اما بواقع اقیانوس بی نهایتی از معانی و حکمت و انوار است که سوای پیامبر اسلام (ص) و اوصیاء ایشان (ع) هیچ اهل علم و دانشی و هیچ فکر و اندیشه بلندی جز در حواشی ساحل ان قادر به سیر و سفر و تفسیر و تاویل اسرار لا یتنهی ان نبوده و نیست تا انجا که حتی ملائکه مقرب الهی (ع) هم اشرافی بر تفسیر عمده سوره ها و ایات قران ندارند جز همانقدر که خداوند در حد مسئولیت و ماموریت انها به انها اموخته است.
حال بحث ما راجع به ظاهر کلام قران و ریشه یابی منفرد بعض کلمات ان است عرض شد، علمایی چه در بعد فقه و چه کلام و چه سایر رشته ها (بویژه علم کلام و احادیث) بر اساس علوم و شواهد موجود و تحصیل زبان عربی و تاریخ ان تحقیق کرده و معانی انها را یافته و بیان کرده اند که البته بنده مطالعه مبسوطی در مورد بیانات انها و وجوه مختلف تفسیر ظاهر کلام و کلماتی که گفته اند ندارم.
اما بنده با توجه در بکار رفتن کلمه جن و اجنه در قران و با توجه به ظاهر بیان انها در بعض ایات کریمه (سوای تفسیر معنی این کلمه از جانب علماء اسلام )بنا به فکر خود و همین تجربیات و مطالعات اندک اسلامی که داشته ام چنین دریافته ام که جن می تواند دو معنی داشته باشد:
1- موجود پنهان و غیر قابل دید
2- موجودی بدوی
بهرحال این قضیه فقط منحصر به ماهیت ، قواعد و تاریخ زبان عربی بر وجه علم کلام و تکلم این قوم نیست و به احتمال زیاد در کتاب های اصیل اسمانی قبل مثل تورات و انجیل و صحف ابراهیم و امثال انهم خداوند متعال در مورد موجودی بنام جن سخن فرموده است اما احیانا با کلامی دیگر مثل زبان عبرانی و امثالهم که بنده علم و اطلاعی چندانی در مورد اصل ان کتب اسمانی و زبان هایی پیشینی که خداوند در قالب انها با بشر سخن گفته است ندارم اما نکته قابل توجه ان است که قران و در مجموع اسلام کاملترین کتاب اسمانی و دین الهی است انهم در رابطه با سطح بالاتر علم و درک و استعداد بشر در تاریخ اخرین تا به امروز.
مردم دوران حضرت موسی و عیسی (ع) استعداد لازم برای دریافت قران و اسلام انهم توسط سید و بزرگ انبیاء حضرت محمد (ص) را نداشتند و بنا بر برهمین تفاوت علم و استعدادها و شرائط اجتماعی در تاریخ است که خداوند سبحان انبیاء متعددی را نبوت و رسالت داد تا برسد به اکمل و افضل پیامبران محمد مصطفی (ص) و اکمل کتب اسمانی قران و همچنین وارتان پیامبر، ائمه معصومین (ع).
ببینید فضیلت قران نسبت به سایر کتب اسمانی تا چه حد است که افراد مغرض و ناصالح قدیم که با ماهیت دشمن دین اما به شکل راهبان و متدین بزرگ کتب اسمانی مثل تورات و انجیل را دستکاری کرده و ایات انها را تغییر دادند، اما از زمان پیامبر اسلام (ص) تا بحال احدی نتوانسته است حرفی از حروف قران را تبدیل و تغییر دهد که باید توجه داشت یک عامل مهم در این قضیه وجود امامان (ع) در تاریخ اسلام بوده است که از قران حفاظت کرده اند چنانچه خداوند جل جلاله خود در قران به این موضوع اشاره فرموده است إِنَّا نَحْنُ نَزَّلْنَا الذِّكْرَ وَإِنَّا لَهُ لَحَافِظُونَ
بهرحال همانطور که عرض شد بنظر بنده معنای جن می تواند یکی از دو موارد گفته شده یا هر دو معنا تواما باشد
- پست: 4633
- تاریخ عضویت: یکشنبه ۱۲ اردیبهشت ۱۳۸۹, ۱۲:۴۴ ب.ظ
- محل اقامت: زمین پهناور خدا ( أرضُ الله الواسعة)
- سپاسهای ارسالی: 4725 بار
- سپاسهای دریافتی: 8755 بار
Re: مطالبی پیرامون اقوام جن
سلام علیکمshafagh نوشته شده: جمعه ۱۹ اردیبهشت ۱۳۹۹, ۳:۱۷ ب.ظ اینکه گفتید اجنه با جن فرق داشته و معنای متفاوتی دارد و قول خداوند متعال در قران را مثال اوردید اما به احتمال زیاد هر دو کلمه یک ریشه دارند و از یک معنا صادر می شوند اما با مسمای متفاوت.
ابتدا بایست بدنبال اصل معنای اسم یا اصطلاح جن بگردیم که معنای کلی ان چه می تواند باشد. ....
تشکر از توضیح شما
کلمهی أجنة در این سایت که یکی از مشهورترین ها در جهان هست معنی و توصیف شده
[External Link Removed for Guests]
تعريف و معنى أجنة في معجم المعاني الجامع - معجم عربي عربي
جَنين: (اسم)
الجمع : أجنَّة
الجَنِينُ : القَبر
الجَنِينُ :المسْتور
الجَنِينُ :الولد ما دامَ في الرَّحِم
الجَنِينُ (عند الأَطِبْاء) : ثمرة الحمل في الرحِم حتَّى نهاية الأَسبوع الثامن، وبعده يُدعَى بالحمل
الجَنِينُ (في علم الأَحياء) : النَّبات الأوّل في الحبَّة، والحيّ من مبدأ انقسام اللاقحة حتَّى يبرُز إلى الخارج والجمع : أَجنَّة، وأَجْنُنٌ
جنين كاذب: كتلة لحميّة غير طبيعيّة في الرّحم
بَيْضة الجنين: أصله،
جنين البذرة: الطور الأوّل للكائن الحيّ مثل الخليّة أو البذرة
ماء الجَنين: (طب) سائل لزج خاصّ يغمر الجنين في الرحم
علم الأجِنَّة: (الأحياء) علم يهتمّ بدراسة أطوار تكوين الجنين في النبات والحيوان والإنسان
أجنَّة: (اسم)
أجنَّة : جمع جَنين
أَجَنَة: (اسم)
الجمع : أَجَنات
الأَجَنَة : أَداة من الحديد الصُلْب، تستعمل في كسر الأجسام الصُلْبة
صرفهجویی دهها میلیونیِ هزینههای خودرو
صرفهجویی دهها میلیونیِ هزینههای زندگی
برنامههای کاربردی اندروید و اطلاعات مهمِ تنظیمات اندروید
جسارتاً آموزشتوبه به زبان ساده
توصیههای بسیار مهم امنیتی
توصیههای بسیار مهم سلامتی
سرویس و تعمیر آبگرمکن و پکیج
سیستم آبرسانی ساختمان (پمپ،مخزن،روشهاینصب،عیبیابی،تعمیر،هشدارها،توصیهها)
دوستِ عزیز،چه باور کنی چه باور نکنی چه خوشت بیاد چه خوشت نیاد
همه ما آسمونی هستیم و شمارش معکوس برای بازگشتمون از همون روزِ اولِ خلقتمون شروع شده
و حسابرسیِ بسیار دقیقی هم در انتظارمون هست.
یه آسمونیِ فعال باش که امتحانِ دنیا تکرار شدنی نیست که نیست
اگه باور نمیکنی، برو همۀ ثروت و قدرت و هوش و دانش و نفوذت رو به کار بگیر
تا مانعِ پرواز بشی.
باز هم قبول نداری ؟!
این شما و این هم دنیا
صرفهجویی دهها میلیونیِ هزینههای زندگی
برنامههای کاربردی اندروید و اطلاعات مهمِ تنظیمات اندروید
جسارتاً آموزشتوبه به زبان ساده
توصیههای بسیار مهم امنیتی
توصیههای بسیار مهم سلامتی
سرویس و تعمیر آبگرمکن و پکیج
سیستم آبرسانی ساختمان (پمپ،مخزن،روشهاینصب،عیبیابی،تعمیر،هشدارها،توصیهها)
دوستِ عزیز،چه باور کنی چه باور نکنی چه خوشت بیاد چه خوشت نیاد
همه ما آسمونی هستیم و شمارش معکوس برای بازگشتمون از همون روزِ اولِ خلقتمون شروع شده
و حسابرسیِ بسیار دقیقی هم در انتظارمون هست.
یه آسمونیِ فعال باش که امتحانِ دنیا تکرار شدنی نیست که نیست
اگه باور نمیکنی، برو همۀ ثروت و قدرت و هوش و دانش و نفوذت رو به کار بگیر
تا مانعِ پرواز بشی.
باز هم قبول نداری ؟!
این شما و این هم دنیا
- پست: 1776
- تاریخ عضویت: پنجشنبه ۴ شهریور ۱۳۸۹, ۹:۱۴ ب.ظ
- سپاسهای ارسالی: 3434 بار
- سپاسهای دریافتی: 5873 بار
Re: مطالبی پیرامون اقوام جن
تحقیق شما صحیح اما بنده مجموع ان تعاربف و معانی را در بک تعبیر حلاصه نمودم که همه را شامل می شود. جنبن را از ان جهت جنین می گویند که در شکم مادر مستور است و مراحل محتلف رشد و اشکال متفاوت ان در طی ان دوران رشد و حتی جنسیت ان بر کسی معلوم نیست مگر امروز که با دستگاه های عکس برداری تشعشعی یا امواج مادون و ماوراء صوت که قدرت نفوذ در مواد متراکم را دارند تشخیص داده می شود. کلماتی قرانی معانی لطیف و عمیقی غیر از توصیف های معمولی دارند و از این جهت تشبیه شکل طفل در رحم مادر به اجنه غیراز انچه که حتی مردم عرب باستان بکار می بردند احتمالا یکی از این معانی را دارد که بی ربط به تشبیه به ماهیت و وجود جن نیست
1- موجودی که در مراحل تکامل رشد تغییر شکل می دهد ( جن در حالت مریی شدن - احتمالا با جذب و متراکم کردن ذرات در اطراف خود- می تواند به شکل های مختلف در اید )
2- موجود زنده ای که از چشم پنهان است
3- موجودی بدوی تر ازیک انسان کامل، با شکل و حالتی خیفه انگیز و نه چندان مطبوع که در عین بودن در ابتدای حیات وضعیت چندانی از زنده ها ندارد. و لذا می توان معنی ناشناخته و خوف انگیز را هم به کلمه جن اتلاق کرد که با وضعیت جنین در دوران نقص رشد مطابقت دارد.
بهر حال بنده در مورد معنای اصلی و لطیف کلمه جن مطالبی عرض نمودم اما در دیکشنری مربوطه بیشتر از این جنبه که این کلمه توسط مردم قدیم عرب یا ادبیات عرب در چه مواردی بکار میرفته معنی شده است که موارد کاربرد وجه تشابه دارند. اما مستور یا پوشیده می تواند یک بعد از معنی اصلی کلمه جن یا اسم جمع اجنه باشد، مثل کلمه دلیل و ادله.
حالا احتمالا طابفه جن از ان جهت جن نام گرفته اند که اولا ماهیت و ذات بخصوصی دارند و دوما که بر خلاف سایر موجودات طبیعت پنهان و مستور هستند و بعض چیزهای دیگری هم که چنین تشابهی دارند در زبان، ادبیات و یا رسوم عرب به اجنه تشبیه شده اند همانطور که در المعجم یافت شده است.
حالا میرسیم به این نکته که جن اساسا از مان خلقت همین نام طایفه جن بوده است همانطور که کلمه انسان از زمان خلقت به ما ادمیان اتلاق شده است و خداوند متعال این نام را که بیانگر ماهیت ماست به ما اتلاق نموده است. البته نام های دیگری برای انسان وجود دارد مثل بشر یا ادم. بنظر می رسد که ادم نام خاص حضرت ادم اولین انسان خلقت یافته باشد چون من در جایی ندیده ام که در جای دیگری این نام به مجموع انسان ها اتلاق شود. مثلا در خود قران به دیگر انسان ها " یا بنی ادم" یعنی ای فرزند ادم خطاب می شود یا امیر المومنین علی (ع) در نصایح و مواعظ و اندرزهایی که میفرمایند مخاطبین خود را " یابن ادم" خطاب می کنند. لذا می توان دریافت که ادم اسم خاص حضرت ادم بوده است و نه مانند کلمه انسان یا یشر نامی است که به نسل ادم تفویض شود.
البته در یعض جاها در قران کریم کلمه بشر هم بجای انسان بکار رفته است، حتی در جایی از قران هم وقتی خداوند سرگذشت حضرت مریم را بیان میفرماید که حالا ان فرشته بر او ظاهر می شود تا مژده بارور شدن او با حمل پیامبری چون عیسی را برسم معجزه به او بشارت دهد حضرت مریم می گوید " من چگونه می توانم صاحب فرزندی شوم در انحال که بشری مرا مس نکرده است؟" حالا منظورم بیان ان سرگذشت از قران کریم نیست بلکه این است که حضرت مریم کلمه بشر را بکار برد و نه انسان. پس بایست تعبیر بسیار لطف و ظریف و با معنایی بین کلمه انسان و بشر باشد که هر دو به یک موجود اتلاق می شود. محتمل است که کلمه بشر چیزی مربوط به نوعیت فیزیکی و نوع خلقت انسان باشد و انسان معنی بسیط و همه جانبه بشر است با استعدادهای و ظرفیت های خاص روحی و ذاتی او باشد. یا مثلا در بعض جاها خداوند وقتی در مقام بیان خلقت است ادمی را بشر نام می برد اما در بض جاهای دیگر او را ای انسان خطاب میفرماید. یا مثلا در جایی در قران وقتی نسل بشر را همراه با نسل جن با هم نام می برد میفرماید " ای گروه جن و انس" (انس مخخف کلمه انسان است) و نمی فرماید ای گروه جن و بشر.
بهر حال جن اسمی است که به ان قوم اتلاق شده است اما اسمی که نماینده حقیقت و ماهیت وجودی انان است و از ابتدای خلقت امده است و متفاوت است با نام های که افراد بصورت فردی و خاص دارند. لذا همانطور که هر فرد از انسان غیر از نام ذاتی و ماهیتی خود که انسان یا بشر است دارد یقینا افراد جن هم نام های فردی خاص دارند که با ان شناخته می شوند و در بین خودشان ندا داده می شوند مثلا ان فرد جن قدرتمندی که در خدمت حضرت سلیمان بعنوان یکی از موجودات مقرب در نزد ان نبی مکرم بود اسمی داشت و یا در بعض جاهای دیگر می شنویم که افراد شاخص انها در تاریخ اسم های خاصی داشته اند که الان یکی دو نامی را که می دانستم بخاطرم نمی اید. بهر حال جن اسم نوعی، ماهیتی و نژادی ان قوم است و یه احتمال زیاد کلماتی مثل جنین یا اجنه که به دیگر چیزهای مسنور اتلاق شده است در واقع می تواند جنبه توصیفی و تشبیهی داشته باشد
1- موجودی که در مراحل تکامل رشد تغییر شکل می دهد ( جن در حالت مریی شدن - احتمالا با جذب و متراکم کردن ذرات در اطراف خود- می تواند به شکل های مختلف در اید )
2- موجود زنده ای که از چشم پنهان است
3- موجودی بدوی تر ازیک انسان کامل، با شکل و حالتی خیفه انگیز و نه چندان مطبوع که در عین بودن در ابتدای حیات وضعیت چندانی از زنده ها ندارد. و لذا می توان معنی ناشناخته و خوف انگیز را هم به کلمه جن اتلاق کرد که با وضعیت جنین در دوران نقص رشد مطابقت دارد.
بهر حال بنده در مورد معنای اصلی و لطیف کلمه جن مطالبی عرض نمودم اما در دیکشنری مربوطه بیشتر از این جنبه که این کلمه توسط مردم قدیم عرب یا ادبیات عرب در چه مواردی بکار میرفته معنی شده است که موارد کاربرد وجه تشابه دارند. اما مستور یا پوشیده می تواند یک بعد از معنی اصلی کلمه جن یا اسم جمع اجنه باشد، مثل کلمه دلیل و ادله.
حالا احتمالا طابفه جن از ان جهت جن نام گرفته اند که اولا ماهیت و ذات بخصوصی دارند و دوما که بر خلاف سایر موجودات طبیعت پنهان و مستور هستند و بعض چیزهای دیگری هم که چنین تشابهی دارند در زبان، ادبیات و یا رسوم عرب به اجنه تشبیه شده اند همانطور که در المعجم یافت شده است.
حالا میرسیم به این نکته که جن اساسا از مان خلقت همین نام طایفه جن بوده است همانطور که کلمه انسان از زمان خلقت به ما ادمیان اتلاق شده است و خداوند متعال این نام را که بیانگر ماهیت ماست به ما اتلاق نموده است. البته نام های دیگری برای انسان وجود دارد مثل بشر یا ادم. بنظر می رسد که ادم نام خاص حضرت ادم اولین انسان خلقت یافته باشد چون من در جایی ندیده ام که در جای دیگری این نام به مجموع انسان ها اتلاق شود. مثلا در خود قران به دیگر انسان ها " یا بنی ادم" یعنی ای فرزند ادم خطاب می شود یا امیر المومنین علی (ع) در نصایح و مواعظ و اندرزهایی که میفرمایند مخاطبین خود را " یابن ادم" خطاب می کنند. لذا می توان دریافت که ادم اسم خاص حضرت ادم بوده است و نه مانند کلمه انسان یا یشر نامی است که به نسل ادم تفویض شود.
البته در یعض جاها در قران کریم کلمه بشر هم بجای انسان بکار رفته است، حتی در جایی از قران هم وقتی خداوند سرگذشت حضرت مریم را بیان میفرماید که حالا ان فرشته بر او ظاهر می شود تا مژده بارور شدن او با حمل پیامبری چون عیسی را برسم معجزه به او بشارت دهد حضرت مریم می گوید " من چگونه می توانم صاحب فرزندی شوم در انحال که بشری مرا مس نکرده است؟" حالا منظورم بیان ان سرگذشت از قران کریم نیست بلکه این است که حضرت مریم کلمه بشر را بکار برد و نه انسان. پس بایست تعبیر بسیار لطف و ظریف و با معنایی بین کلمه انسان و بشر باشد که هر دو به یک موجود اتلاق می شود. محتمل است که کلمه بشر چیزی مربوط به نوعیت فیزیکی و نوع خلقت انسان باشد و انسان معنی بسیط و همه جانبه بشر است با استعدادهای و ظرفیت های خاص روحی و ذاتی او باشد. یا مثلا در بعض جاها خداوند وقتی در مقام بیان خلقت است ادمی را بشر نام می برد اما در بض جاهای دیگر او را ای انسان خطاب میفرماید. یا مثلا در جایی در قران وقتی نسل بشر را همراه با نسل جن با هم نام می برد میفرماید " ای گروه جن و انس" (انس مخخف کلمه انسان است) و نمی فرماید ای گروه جن و بشر.
بهر حال جن اسمی است که به ان قوم اتلاق شده است اما اسمی که نماینده حقیقت و ماهیت وجودی انان است و از ابتدای خلقت امده است و متفاوت است با نام های که افراد بصورت فردی و خاص دارند. لذا همانطور که هر فرد از انسان غیر از نام ذاتی و ماهیتی خود که انسان یا بشر است دارد یقینا افراد جن هم نام های فردی خاص دارند که با ان شناخته می شوند و در بین خودشان ندا داده می شوند مثلا ان فرد جن قدرتمندی که در خدمت حضرت سلیمان بعنوان یکی از موجودات مقرب در نزد ان نبی مکرم بود اسمی داشت و یا در بعض جاهای دیگر می شنویم که افراد شاخص انها در تاریخ اسم های خاصی داشته اند که الان یکی دو نامی را که می دانستم بخاطرم نمی اید. بهر حال جن اسم نوعی، ماهیتی و نژادی ان قوم است و یه احتمال زیاد کلماتی مثل جنین یا اجنه که به دیگر چیزهای مسنور اتلاق شده است در واقع می تواند جنبه توصیفی و تشبیهی داشته باشد
- پست: 4633
- تاریخ عضویت: یکشنبه ۱۲ اردیبهشت ۱۳۸۹, ۱۲:۴۴ ب.ظ
- محل اقامت: زمین پهناور خدا ( أرضُ الله الواسعة)
- سپاسهای ارسالی: 4725 بار
- سپاسهای دریافتی: 8755 بار
Re: مطالبی پیرامون اقوام جن
جناب shafagh,
سلام
ممنون از توضیحات شما
این رو هم بنده اضافه کنم که اسماء این دو مخلوق ، گوناگون هست
جنّي . إنسي یک جن مذکر . یک انسان مذکر
جِنیَة . إنسیة .یک جنِ مؤنث . یک انسان مؤنث
جان . أناس . ناس (اُناس ) / مردم جن . مردم انسان
جِن . إنس / جنیان . انسانها
ابن آدم / فرزند مذکر آدم ع یا از نسل آدم ابوالبشر
أبناء آدم ع / فرزندان پسر آدم ع . پسران آدم ع
بنت آدم / فرزند مؤنت آدم ع . دختر آدم ع
بنات آدم ع / دختران آدم ع
بنی آدم / فرزندان آدم ع شامل ذکور و إناث یعنی مذکرها و مؤنثها
ابو البشر / پدر همه بشر . پدر همه ی انسانها
====================================================
شاید ابلیس رجیم هم ابو الجن باشه به دلیل :
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَٰنِ الرَّحِيمِ
وَإِذْ قُلْنَا لِلْمَلَائِكَةِ اسْجُدُوا لِآدَمَ فَسَجَدُوا إِلَّا إِبْلِيسَ كَانَ مِنَ الْجِنِّ فَفَسَقَ عَنْ أَمْرِ رَبِّهِ ۗ أَفَتَتَّخِذُونَهُ وَذُرِّيَّتَهُ أَوْلِيَاءَ مِنْ دُونِي وَهُمْ لَكُمْ عَدُوٌّ ۚ بِئْسَ لِلظَّالِمِينَ بَدَلًا
صَدَقَ اللَّهُ الْعَلِيمُ الْحَكِيمُ
واللهُ أعلم
سلام
ممنون از توضیحات شما
این رو هم بنده اضافه کنم که اسماء این دو مخلوق ، گوناگون هست
جنّي . إنسي یک جن مذکر . یک انسان مذکر
جِنیَة . إنسیة .یک جنِ مؤنث . یک انسان مؤنث
جان . أناس . ناس (اُناس ) / مردم جن . مردم انسان
جِن . إنس / جنیان . انسانها
ابن آدم / فرزند مذکر آدم ع یا از نسل آدم ابوالبشر
أبناء آدم ع / فرزندان پسر آدم ع . پسران آدم ع
بنت آدم / فرزند مؤنت آدم ع . دختر آدم ع
بنات آدم ع / دختران آدم ع
بنی آدم / فرزندان آدم ع شامل ذکور و إناث یعنی مذکرها و مؤنثها
ابو البشر / پدر همه بشر . پدر همه ی انسانها
====================================================
شاید ابلیس رجیم هم ابو الجن باشه به دلیل :
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَٰنِ الرَّحِيمِ
وَإِذْ قُلْنَا لِلْمَلَائِكَةِ اسْجُدُوا لِآدَمَ فَسَجَدُوا إِلَّا إِبْلِيسَ كَانَ مِنَ الْجِنِّ فَفَسَقَ عَنْ أَمْرِ رَبِّهِ ۗ أَفَتَتَّخِذُونَهُ وَذُرِّيَّتَهُ أَوْلِيَاءَ مِنْ دُونِي وَهُمْ لَكُمْ عَدُوٌّ ۚ بِئْسَ لِلظَّالِمِينَ بَدَلًا
صَدَقَ اللَّهُ الْعَلِيمُ الْحَكِيمُ
واللهُ أعلم
صرفهجویی دهها میلیونیِ هزینههای خودرو
صرفهجویی دهها میلیونیِ هزینههای زندگی
برنامههای کاربردی اندروید و اطلاعات مهمِ تنظیمات اندروید
جسارتاً آموزشتوبه به زبان ساده
توصیههای بسیار مهم امنیتی
توصیههای بسیار مهم سلامتی
سرویس و تعمیر آبگرمکن و پکیج
سیستم آبرسانی ساختمان (پمپ،مخزن،روشهاینصب،عیبیابی،تعمیر،هشدارها،توصیهها)
دوستِ عزیز،چه باور کنی چه باور نکنی چه خوشت بیاد چه خوشت نیاد
همه ما آسمونی هستیم و شمارش معکوس برای بازگشتمون از همون روزِ اولِ خلقتمون شروع شده
و حسابرسیِ بسیار دقیقی هم در انتظارمون هست.
یه آسمونیِ فعال باش که امتحانِ دنیا تکرار شدنی نیست که نیست
اگه باور نمیکنی، برو همۀ ثروت و قدرت و هوش و دانش و نفوذت رو به کار بگیر
تا مانعِ پرواز بشی.
باز هم قبول نداری ؟!
این شما و این هم دنیا
صرفهجویی دهها میلیونیِ هزینههای زندگی
برنامههای کاربردی اندروید و اطلاعات مهمِ تنظیمات اندروید
جسارتاً آموزشتوبه به زبان ساده
توصیههای بسیار مهم امنیتی
توصیههای بسیار مهم سلامتی
سرویس و تعمیر آبگرمکن و پکیج
سیستم آبرسانی ساختمان (پمپ،مخزن،روشهاینصب،عیبیابی،تعمیر،هشدارها،توصیهها)
دوستِ عزیز،چه باور کنی چه باور نکنی چه خوشت بیاد چه خوشت نیاد
همه ما آسمونی هستیم و شمارش معکوس برای بازگشتمون از همون روزِ اولِ خلقتمون شروع شده
و حسابرسیِ بسیار دقیقی هم در انتظارمون هست.
یه آسمونیِ فعال باش که امتحانِ دنیا تکرار شدنی نیست که نیست
اگه باور نمیکنی، برو همۀ ثروت و قدرت و هوش و دانش و نفوذت رو به کار بگیر
تا مانعِ پرواز بشی.
باز هم قبول نداری ؟!
این شما و این هم دنیا